Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference FK Ústí nad Labem

konec

03.08.2022, 10:00 • tiskové středisko, Městský stadion, Masarykova 780/228, Ústí nad Labem-Bukov • Zdeněk Kamínek ml. (@ZdenekKaminek)

Tisková konference FK Ústí nad Labem nastínila cíle pro následující soutěžní ročník. Vedení klubu nechtělo nahlas mluvit o návratu do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY ČR, v prvním ročníku účasti v ČFL by se rádo pohybovalo v horní polovině soutěžní tabulky. Jako největšího soupeře vnímá Arma známého soupeře z uplynulé sezóny – Viktorii Žižkov.

Z Ústí nad Labem je to ode mě pro dnešek vše, těším se na počtenou opět někdy příště. Zdeněk Kamínek ml. (10:46:27)

FK Ústí nad Labem – přípravné zápasy léto 2022:

Bilance: 7 zápasů – 3 výhry, 1 remíza, 3 prohry, skóre: 14:13.



25. 6. 2022:
FK Teplice – FK Ústí nad Labem 2:0 (2:0)

2. 7. 2022:
FC Slovan Liberec – FK Ústí nad Labem 8:1 (5:1)
Gól: A. Černý.

12. 7. 2022:
Radebeuler Ballspiel-Club 1908 e.V – FK Ústí nad Labem 1:6 (0:3).
Góly: D. Černý 2, Fischer 2, Cantin, Malec.

16. 7. 2022:
SK Zápy – FK Ústí nad Labem 1:2 (0:0).
Góly: Radba, Fischer.

24. 7. 2022:
Loko Leipzig – FK Ústí nad Labem 0:0

27. 7. 2022:
FK Ústí nad Labem – TJ Krupka 5:0 (4:0).
Góly: Cantin, Vobecký z penalty, A. Černý, Čítek, Fischer.

30. 7. 2022:
FC Slavia Karlovy Vary – FK Ústí nad Labem 1:0 (0:0)

Střelci:
4 góly:
Petr Fischer.
2 góly: Adam Černý, David Černý, Matthew Cantin.
1 gól: Jan Malec, Radba, Marek Vobecký, Vojtěch Čítek.

10:46

Ing. Petr Procházka právě ukončil oficiální část tiskové konference.

10:44

Dušan Tesařík:

"S kádrem jsem spokojený. Čekal jsem na uzdravení Daniela Chodory na postu levého obránce. Stav současný je takový, že celý zápas by nedal. Noha se po operaci hodně zlepšila, koleno již tolik nenatéká. Kvalitu má velkou, ale ze začátku soutěže s ním nemůžeme počítat na sto procent."

10:41

Dušan Tesařík:

"Nesetkal jsem se ještě s tím, aby v týmu byli tři hráči se stejným příjmením (Černý; pozn. red.). Měl jsem ze začátku s tím problém, ale již jsem se zorientoval. Oslovuji hráče křestním jménem nebo přezdívkou, vše je shoda jmen."

10:37

Dušan Tesařík:

"Rozhodl jsem se pro kapitána Vojtěcha Čítka před Markem Vobeckým, protože je z Ústí nad Labem."

10:36

Ing. Petr Procházka:

"Marka Vobeckého Teplice nechtěly. Pro nás je to velký přínos a jsme rádi, že takový mazák je u nás. Do sestavy okamžitě zapadl."

10:34

Dušan Tesařík:

"Jsem ve spojení se Štěpánem Vachouškem, komunikujeme neustále ohledně teplické spolupráce. Některé hráče mi nabízeli, ale nechceme být jen farma. Musím v hráčích něco vidět. Stačí mi vidět jeden nebo dva tréninky a zápas, kdy se ukáže v situacích."

10:31

Vojtěch Čítek:

"Chodím také do práce. Je to náročné, ale dá se to přežít. Fyzicky namáhavé to je. Rodiče mají firmu, ve které pomáhám. V kontaktu s hráči z minulé sezóny v kontaktu jsme, vidíme se. Parta byla dobrá."

10:29

Ing. Petr Procházka:

"Budeme hrát MOL Cup proti nováčkovi – Dobrovicím 17. 8. 2022, které porazily Štětí."

10:29

Vojtěch Čítek:

"Již jsem proti týmům, které nás čekají, hrál. Hodně záleží na tom, jak bude hrát u některých týmů "A"-tým, zda posílí "B"-tým. Věřím, že se budeme pohybovat v horní polovině tabulky."

10:28

Ing. Petr Procházka:

"Spolupráce s Drážďany pokračuje. Nyní je překlenovací období, kdy se řeší financování."

10:26

Dušan Tesařík:

"Začali jsme oproti ostatním týmům s přípravou o tři týdny dříve, aby byl čas. Hráli jsme mezi sebou každou středu modelová utkání, pomohl mi s výběrem také trenér brankářů Patrik Kolář, jenž hráče zná z mládeže."

10:25

Vojtěch Čítek:

"Jsme mladí, změnilo se toho hodně. Příprava náročná byla, na něco jsem již ale zvyklý. Kluci říkali, že jsou unavení, bylo to dlouhé."

10:23

Vojtěch Čítek:

"Trenér přišel s tím, že mi dává důvěru a chce, abych tým vedl. Je to velká zodpovědnost. Trému z toho trochu mám, motivovat musím i ostatní. Po Teplicích a Liberci si sestava sedla, začali jsme hrát fotbal, který chceme."

10:21

Dušan Tesařík:

"Kádr je osmnáctičlenný. Jedno jméno na pozici útočníka je ještě v jednání."

10:21

Dušan Tesařík:

"Střetnutí se SK Zápy napovědělo, že soutěž bude hodně vyrovnaná. Bude záležet na proměňování šancí. Fotbal bude ambiciózní, kluci se chtějí ukázat. Podle mého názoru určitě nebudeme otloukánek soutěže. Jako tým z krajského města do třetí nejvyšší fotbalové soutěže nepatříme. Nejsme první ani poslední, komu se to stalo. Na druhou stranu to nebudeme mít jednoduché, nebude jednoduchého soupeře, každý se proti nám bude chtít vyhecovat."

10:18

Dušan Tesařík:

"Zápas v Karlových Varech ukázal, že musíme zapracovat na finální fázi, kdy se z pěti či šesti brankových příležitostí neprosadíme. V utkání byly i pasáže, kdy jsme byli lepší než Karlovy Vary."

10:17

Dušan Tesařík:

"Nejlepší střelec přípravy Petr Fischer se dobře adaptoval mezi dospělý fotbal. Uvidíme, kam to bude směřovat. Po dohodě s mládeží bychom chtěli využívat jeho kvality. Když jsem se díval na Liberec na Spartě Praha, proti nám nastoupilo sedm hráčů. Jednalo se o těžký zápas, navíc já byl v klubu čtrnáct dní a fotbalisty poznával. Kádr na soutěž připravený bude."

Tisková konference FK Ústí nad Labem

konec


Statistiky:
Téma tiskové konference:
- hodnocení letní přípravy
- představení kádru
- stanovení cíle pro FORTUNA ČFL skupinu B
Účastníci tiskové konference:
- Ing. Petr Procházka (člen představenstva)
- Vasil Knor (sportovní manažer)
- Dušan Tesařík (trenér "A"-týmu)
- Vojtěch Čítek (kapitán "A"-týmu)