Menu

Další

Cyklistika

Mistrovství ČR a SR - ELITE muži

Vítěz: M. Zahálka a P. Sagan

konec

26.06.2022, 10:30 • Michal Luxa (@MisakMispulin) sk

Mistrem Slovenska a celkově šestý dojel Peter Sagan, který ve své zemi potvrdil papírové předpoklady!

Cíl

Jako první proťal cílovou pásku s Mladé Vožici proťal Matěj Zahálka, který byl třičtvrtě závodu na jeho čele! Je zaslouženým mistrem České republiky!

194km

Už to pomalu vypadá, že Matěj Zahálka to zvládne a řekněme, že zaslouženě, protože téměř celý závod je na jeho čele!

Dle rozhodčích se za Matějem Zahálkou vydal Peter Sagan. Pokud je to pravda, tak máme pomalu rozhodnuto o mistrech České i Slovenské republiky.

Tak to je neskutečné, podle rozhodčích má Matěj Zahálka na čele závodu minutový náskok a mohl by se stát mistrem České republiky!

Bohužel technické potíže pokračují a naopak se ještě zvyšují. Z přenosu vypadl také zvuk, což je velmi nepříjemné!

118km

Daniel Turek a Matěj Zahálka už najíždějí do sedmého kola dnešního závodu! Budeme sledovat, jaký náskok budou mít před hlavním balíkem pronásledovatelů.

98km

Jdeme do šestého okruhu! Daniel Turek a Matěj Zahálka mají na čele závodu náskok téměř tří minut. Skupina pro následovatelů je mnohem početnější a v pohodě se nachází Peter Sagan, který si při průjezdu povídal s Markem Čaneckým.

87km

Tak Daniel Turek a Matěj Zahálka jsou na vedoucí pozici. Za nimi je na třetí příčce Adam Ťoupalík, který se skupinou ztrácí minutu a čtyřicet vteřin.

Ve slovenském poli jsou ve vedoucí skupině Pavel Kubiš, Martin Haring, Peter Sagan a Marek Čanecký.

76km

Na nic nečeká Matěj Zahálka, který za to znovu bere a odjíždí úvodní skupině. Uvidíme, jak na to celé zareagují favorité na vítězství! Je jasné, že další jezdci týmu Elkov Kasper se jen povezou!

Vypadá to, že se začíná trochu závodit, jelikož při stoupání za to bere Peter Sagan, který peleton pořádně natáhl. Uvidíme, jak slovenská hvězda rozmělní celé pole.

52km

Tomáš Kalojíros se dostal před Štěpána Širokého a postupuje sám na čele závodu. Závodník pražské Sparty má náskok třiceti vteřin. Uvidíme, jak bude reagoval balík s favority na vítězství!

Při stoupání se ze sedadla zvedli Štěpán Široký a především Jan Hirt. České pole musí být na pozoru, jelikož druhý jmenovaný může myslet na titul.

Režie se už omlouvá za kvalitu obrazu, ale také informuje, že se projíždí místem, kde není žádný signál. Dnešní závod tak má velmi výrazné kaňky na kráse!

Do závodu nenastoupil Zdeněk Štybar, jenž měl být jedním z favoritů na vítězství v české části balíku. Závodník Quick Stepu prodělal covid, a tak se nemohl zúčastnit.

Mistrovství ČR a SR - ELITE muži

Vítěz: M. Zahálka a P. Sagan

konec

Zpět na online