Menu

Fotbal

Česká fotbalová liga (A)

FK Admira Praha – FK Motorlet Praha

1:0

konec (1:0)

22.05.2022, 10:15 • Stadion FK Admira Praha, Praha 8–Kobylisy • 26. kolo • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Tipsport: 1.88 3.2 3.27 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek dne. Napočtenou někdy příště! (12:18:16)

Dnešní utkání sledovalo 260 diváků.
Domácí se díky výhře posouvají na šesté místo a příští víkend mají na programu těžký souboj s druhými cábelíky z Králova Dvora, na nově osmý Motorlet pak čeká ještě tvrdší oříšek – vedoucí Vltavín.
V Kobylisích máme hotovo, body dnes zůstávají doma! Admira v pražském derby s Motorletem podala velmi zodpovědný výkon, celých devadesát minut svého soupeře nepustila do větší střelecké šance a díky brance Michala Douděry z první půle zvítězila těsně 1:0. Hosté dnes byli neškodní, Keller prožil klidný zápas.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Teď, nebo nikdy. Brankář Motorletu bude rozehrávat balón dopředu z pozice pár metrů před středovou čárou, všichni jeho spoluhráči se stěhují do bezprostřední blízkosti kobyliského vápna. Poslední šance.

90+2

Utkání se dohrává u středu hrací plochy, Admira zpevnila svou obranu a nepouští protihráče blíže ke Kellerově brance. Domácí brankář je bez práce.

90+1

Motorlet to ještě nevzdává a operuje u domácí branky, ale Admira má situaci pod kontrolou.

90

Nastavovat se budou tři minuty.

89

Admira ubránila důležitý roh, Trnka pak balón po straně odtáhl až za středovou čáru. Šance Motorletu na bodový zisk se pomalu ale jistě vytrácí.

88

Žlutou kartu si za své počínání u postranní čáry nyní vysloužil Vojtěch Karvánek (ADM).

86

Pomalu ale jistě jdeme do finiše. Zatím v Kobylisích vše nasvědčuje tomu, že Admira svůj uzoučký náskok uhájí až do závěrečného hvizdu.

85

Motorlet si s nepříjemnou situací poradil a pokusil se vyrazit do protiútoku, tam ale zase narazil na defenzívu Admiry. Míč po malé domů končí u Kellera.

84

Vracející se Walter Trnkův centr zblokoval za branku, Admira si vyzkouší ještě minimálně jeden roh.

82

Tempo se pomalu zrychluje. Oba týmy vědí, že ještě není rozhodnuto, a snaží se se ještě prosadit.

80

Na druhém konci hrací plochy zase centr skončil v náručí připraveného Mihálka, závěr střetnutí zatím v Kobylisích zajímavější akce nepřínáší.

79

Motorlet se po velmi dlouhé době přesunul do útoku, rychlá akce ale vyvrcholila jen nepovedeným centrem z pravé strany. Míč končí za Kellerem, který bude za malou chvíli odkopávat.

78

Střídání v týmu FK Admira Praha:
ze hřiště odchází Michal Douděra, přichází Dominik Trnka.

76

Mezi hráče potrestané žlutou kartou se zapisuje Patrik Kochan (MOT), domácí čeká standardka.

75

Admira je pevně usazena vepředu a nadále ohrožuje Mihálkovu klec, Motorletu se nedaří na delší dobu odsunout hru pryč od jeho vápna.

74

Střídání v týmu FK Motorlet Praha:
ze hřiště odchází Martin Filip, přichází Andrej Kučerka.

74

Střídání v týmu FK Admira Praha:
ze hřiště odchází Jáchym Trajhan, přichází Vojtěch Karvánek.

72

Herc se pokusil míč posunout do středu vápna, kde na něj číhali dva domácí borci. Jedoucí balón ale jako první zachytil hostujcí hráč.

71

Admira operovala nepříjemně blízko k hostujícímu vápnu, Motorlet ale nakonec celou akci stihl rozebrat včas a nepustil protihráče do zakončení.

70

Trajhan s Dolejšem mizí za postranní čáru, dění bude malou chvíli pokračovat bez nich.

69

Hra je tentokrát pozastavena kvůli dvěma hráčům, kteří po souboji zůstali ležet u středového kruhu. K oběma nyní na hřiště vyráží zdravotníci.

68

Douděra se ve vápně natahoval po centru ve snaze jej odhlavičkovat za Mihálka, ale nakonec na něj nedosáhl. Balón skončil až za brankou.

67

Motorlet pomalu ale jistě přesouvá hru ke Kellerovi, nyní může využít i outového vhazování.

66

Střídání v týmu FK Motorlet Praha:
ze hřiště odchází Dominik Nátr, přichází Matěj Blažek.
ze hřiště odchází David Hrabina, přichází Jan Walter.

65

Po defenzivním faulu je trestán Felix Čejka (MOT), který za svůj zákrok vidí žlutou kartu.

63

Chaotická situace na hraně hostujícího vápna vyvrcholila ranou přesně do středu branky, kterou Mihálek zneškodnil. Balón lapil do svých rukavic.

62

Keller odkopem od branky poslal Admiru do útoku, se kterým si ale Motorlet celkem hravě poradil.

61

Posledních pár minut nepřineslo moc situací, které by stály za zmínku. Hraje se hlavně u středu hřiště, ani jednomu týmu se nedaří se přesunout vpřed.

60

Střídání v týmu FK Admira Praha:
ze hřiště odchází Jan Martinic, přichází Viktor Záruba.
ze hřiště odchází Štěpán Zahálka, přichází Jakub Michálek.

58

Střídání v týmu FK Motorlet Praha:
ze hřiště odchází Patrik Gilian, přichází Jan Dolejš.
ze hřiště odchází Filip Simaichl, přichází Patrik Kochan.

57

Až nyní se to bez karty neobešlo, prvním pokáraným hráčem dnešní bitvy se stal Michal Fric (ADM).

55

V posledních minutách zdánlivě přibývá faulů, a to hlavně ze strany hostujícího celku. Ondřej Lerch však dosud kartu z kapsy nevytáhl.

54

Exekuce nařízené standardky se ujal Zahálka, který ale balón neodcentroval úplně ideálně. Nikdo z domácích Mihálka ani tentokrát neohrozil, hra bude pokračovat odkopem od branky Motorletu.

53

Trajhan se chtěl blýsknout ranou zpoza vápna, jenže letící balón obětavě zblokoval jeden z hostujících obránců. Mihálek mohl zůstat v klidu.

52

Moc zajímavého toho nyní v Kobylisích k vidění není. Motorlet působí aktivnějším dojmem než v prvním poločase, Admira je ale stále lepším týmem.

50

Branka Motorletu je nyní pod mírným tlakem, domácí se snaží dobýt soupeřovu šestnáctku.

49

Proti slibné přihrávce do hostujícího vápna bez váhání vyběhl Mihálek a balón zahrál daleko od své branky, Admira tak kvalitní akci ve střelu nepřetavila.

48

Jeden z hostů hledal na hraně vápna Žaloudka, ten byl ale zapletený do souboje s protihráčem, a míč tak nakonec vůbec nezvládl zachytit.

47

Motorlet půli začal aktivně a vybojoval si standardku z pozice kolmo k domácímu vápnu, následný centr ale defenzíva Admiry hravě pokryla.

46

Střídání v týmu FK Admira Praha:
ze hřiště odchází David Konejl, přichází Štěpán Skalický.

46

Začal druhý poločas.
Úvodních pětačtyřicet minut dnešního střentutí Admiry s Motorletem příliš pohledný fotbal nepřineslo. Více ze hry měli jednoznačně domácí hráči, kteří svou aktivitu ve čtyřiadvacáté minutě přetavili v dosud jediný přesný zásah. Hosté se sice snažili na gól odpovědět, v útoku jsou ale zatím neškodní a vůbec se jim nedaří Kellera vážněji ohrozit. Uvidíme, co přinese druhý poločas.

Druhý poločas začne přibližně v 11:18.

45+1

První poločas skončil.

45

Centr do šestnáctky vystihl Martin Filip, který letící balón obratem hlavičkou vytěsnil mimo nebezpečí.

44

Před koncem prvního poločasu uvidíme ještě minimálně jeden roh, zahrávat ho bude Admira.

43

Hosté nakonec nepříjemnou situaci bez větších obtíží zvládli, následnou protiakci táhl Žaloudek. Ten byl odzbrojen až na samotné hranici vápna.

42

Admira si vybojovala outové vhazování v bezprostřední blízkosti hostující šestnáctky, tohle by mohlo být ještě zajímavé. Uvidíme, co tato šance přinese.

41

Motorlet se po straně přesunul dopředu a následoval centr do vápna, který mu ale nevyšel dle představ. Balón končí na kopačkách jednoho z domácích.

40

Hra se nyní hodně kouskuje, konec úvodní půlky není z nejplynulejších. Na balónu je převážně Admira.

39

Přestávka se pomalu ale jistě blíží, domácí se snaží ještě před koncem prvního poločasu vstřelit aspoň jeden gól. Mihálek musí být ve střehu.

38

Hraje se dál. Admira bleskově vyrazila do útoku, její slibné tažení ale ukončila nepřesná přihrávka do vápna, kterou zachytil protihráč.

36

Na trávníku zůstal ležet jeden z domácích hráčů, kterému se nyní věnuje zdravotník. Hra v Kobylisích stojí, hosté se občerstvují u své střídačky.

34

Protiútok kobyliských hráčů vyvrcholil poměrně výrazně nepřesnou střelou, Mihálek mohl zůstat v klidu.

33

Standardka z pravé strany přinesla centr do domácího vápna, se kterým si Admira hravě poradila a bleskově balón poslala ven ze své šestnáctky.

32

Mihálek odkopl balón až za středovou čáru, následnou sérii hlavičkových bitev o míč vyhrál Motorlet. Uvidíme, co hosté vymyslí tentokrát.

31

Hraje se kolem středu hřiště, ofenzívy obou týmů trochu skřípou. Střelu jsme neviděli již delší dobu.

30

Souboj o míč na hranici domácího vápna skončil bleskovým zásahem Kellera, který letící balón ze vzduchu lapil do svých rukavic.

29

Skoro půlhodina hry je za námi, zatím má na hřišti jednoznačnou převahu Admira. Venc nyní operuje s balónem u své branky, domácí se snaží založit útok.

27

Motorletu dnes v útoku zatím nevychází zhola nic, domácí defenzíva další výpad protihráčů takřka okamžitě rozebrala. Keller je bez práce.

26

Míč nyní rotuje po domácím obranném valu. Admira hledá nějakou cestičku, kterou by mohla znovu přesunout hru před branku Matěje Mihálka.

25

Tentokrát už hosté domácí výpad zvládli včas rozbít, balón končí v moci připraveného Mihálka.

24

24. DOUDĚRA - 1:0

24

Admira právě vstřelila branku!
Neutuchající aktivita domácích ve čtyřiadvacáté minutě nese ovoce, Admira zaslouženě míří do vedení! Zaváhání obrany Motorletu vedlo k přečíslení dva na jednoho, které v úvodní zásah utkání z bezprostřední blízkosti hostující branky přetavil MICHAL DOUDĚRA – 1:0!

22

Po centru následovala jen hlavička bránícího hráče Motorletu, která balón vytěsnila ven z šestnáctky.

21

Fricova přihrávka do vápna a následný zákrok jednoho z hostů připravil Admiře další roh. Uvidíme, co hráči z Kobylis vymyslí tentokrát.

19

Domácí bleskově rozebrali akci ho outovém vhazování hostů a po straně nyní odsouvají hru daleko od své šestnáctky. Motorlet je zatím vepředu neškodný.

18

Akce Admiry nevypadala vůbec špatně, ke střele ale nevedla. Jeden z hráčů si nezvládl rychle zpracovat vzdušnou přihrávku a míč zajel až za branku.

16

Čejku u postranní čáry srazil na zem jeden z domácích, Motorlet má šanci se přesunout do útoku.

15

Čácha pár sekund rozdýchaval nepříjemný souboj těsně u domácího vápna, nakonec ale vstal a zapojil se zpátky do hry. Zdá se, že je v pořádku.

14

Domácí už delší dobu kontrolují hru a takřka vůbec svého soupeře nepouští na balón. Motorlet stále jen brání a nedaří se mu vyrazit vpřed.

13

Další střela Admiry z pozice za šestnáctkou, tentokrát ovšem gólman Motorletu nemusel zasahovat vůbec. Míč proletěl tak tři metry vedle jeho klece.

12

Douděra zkusil štěstí zpoza vápna, Mihálek ale lehkou střelu bez větších obtíží zlikvidoval. Balón přistál přímo do jeho nastraženého náručí.

10

Trajhan neuchránil balón před protihráčem, Motorlet se po delší době dostává k míči a přechází do ofenzívy.

9

Centr zleva jeden z hostů vytěsnil za branku, Admira si tak vyzkouší první roh dnešního utkání.

8

Hraje se nahoru dolu, sledujeme relativně vyrovnanou podívanou. Chybí jí ale větší šance.

7

Ani bleskový hostující protiútok k ničemu nevedl, Keller bude míč odkopávat od své svatyně.

6

Martinic chtěl Mihálka překvapit střelou z voleje, balón mu ale vůbec nesedl a z hranice vápna tak nakonec na branku Motorletu žádná rána neletěla.

5

Simaichl to teď trochu přehnal, v zápalu boje fauloval. Balón se vrátí do držení Admiry, která se stále snaží se přesunout před hostující šestnáctku.

4

Míč díky dobré práci hostujícího zadáka po rychlé akci Admiry končí v náručí připraveného Mihálka.

3

Větší šanci nepřinesla ani standardka z pozice pár metrů za středovou čarou, centr do vápna skončil jen na hlavičce jednoho z hráčů Motorletu.

2

Domácí se snaží po pravé straně přenést hru před Mihálka, ale na pevnou hostující defenzívu jsou v úvodních sekundách střetnutí zatím krátcí.

1

Úvodní výkop obstarali hráči Motorletu, kteří dnes nastoupili v modrých dresech. Domácí zvolili tradiční pruhovanou bílo-černou kombinaci.

1

Utkání právě začalo.
Jedenáctky míří na hřiště, za chvíli startujeme.
Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemné a ničím nerušené nedělní ráno, pražské derby mezi Admirou a Motorletem začne za pár desítek minut. Níže si můžete prohlédnout dnešní úvodní sestavy obou týmů.
Úvodní sestavy:

FK Admira Praha: Keller – Herc, Fric, Martinic (C), Čácha, Venc, Trajhan, Douděra, Konejl, Čížek, Zahálka.
Náhradníci: Šrámek – Skalický, Michálek, Karvánek, Trnka, Záruba, Horák.
Trenér: František Peřina.

FK Motorlet Praha: Mihálek – Filip, Čepelák (C), Nátr, Rataj, Vaněk, Hrabina, Gilian, Simaichl, Čejka, Žaloudek.
Náhradníci: Vyčichl – Kochan, Blažek, Dolejš, Kučerka, Walter.
Trenér: Martin Poustka.

Rozhodčí: Lerch – Trska, Glogar.
Odvetu, která dnes dopoledne na hřišti v ulici Na Pecích začíná patnáct minut po úderu desáté hodiny, bude řídit pan Ondřej Lerch. Na stranách bude připravena dvojice ve složení Adam Trska – Lukáš Glogar.
Co se prvního vzájemného střetnutí v aktuální sezóně týče, ten hovoří ve prospěch týmu lodivoda Poustky. Ten na začátku loňského října díky trefám Rayana, Krajinského a Fotra otočil utkání s Admirou, za kterou se prosadili Záruba s Čermákem. Po konečném výsledku 3:2 tak body zůstaly v Jinonicích.
Forma ani jednoho klubu není z nejlepších. Admira má v posledních pěti utkáních na kontě jedinou výhru a dvě remízy, zatímco celek z jihu Prahy uspěl dvakrát a jednou si se svým sokem body rozdělil.
Půjde mimo jiné o souboj tabulkových sousedů. Domácí jsou sedmí, hosty pak najdeme o jednu příčku výš. Motorlet má navíc oproti svému soupeři ještě jedno utkání k dobru, a pokud se mu dnes podaří zvítězit, přeskočí rezervu Slavie a bodově se vyrovná Písku.
Příjemnou neděli u sledování ČFL! Dnes ráno bude v areálu Na Pecích k vidění pražské derby mezi týmy z Kobylis a Jinonic – Admirou a Motorletem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

FK Admira Praha – FK Motorlet Praha

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 24. Douděra

Karty:   57. Fric (ADM), 88. Karvánek (ADM) – 65. Čejka (MOT), 76. Kochan (MOT)

FK Admira Praha: Keller – Herc, Fric, Martinic (C) (60. Záruba), Čácha, Venc, Trajhan (74. Karvánek), Douděra (78. Trnka), Konejl (46. Skalický), Čížek, Zahálka (60. Michálek).
Náhradníci: Šrámek – Horák.

Trenér: František Peřina.

FK Motorlet Praha: Mihálek – Filip (74. Kučerka), Čepelák (C), Nátr (66. Blažek), Rataj, Vaněk, Hrabina (66. Walter), Gilian (58. Dolejš), Simaichl (58. Kochan), Čejka, Žaloudek.
Náhradníci: Vyčichl.

Trenér: Martin Poustka.

Rozhodčí: Lerch – Trska, Glogar.

Diváci: 260