Menu

Hokej

Mistrovství světa

Německo – Dánsko

1:0

konec (0:0, 1:0, 0:0)

19.05.2022, 17:00 • Helsinki Ice Hall, Helsinky • Skupina A • Adam Bagar, Milan Huppert

Tipsport: 2.12 4.11 3.04 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

58:50

Nikolaj Ehlers rozjíždí akci z vlastního obranného pásma a Sebastian Dahm sprintuje na střídačku! Dánové nemají co ztratit, proto zkouší powerplay.

51:42

Dánům komplikuje honbu za vyrovnáním Emil Kristensen. Nezachytil rychlost Daniela Fischbucha, toho nakonec zastavil jen za cenu držení.

50:25

50:25 Ehliz v obrovské šanci

50:25

Yasin Ehliz při rychlém protiútoku ukázal svou drzost, když se natlačil před bránícího hráče, najel si až před Dahma a dopravil puk do branky, jenže posunuté, a tak hlavní rozhodčí Stano nekompromisně rozpažuje.

50:12

Felix Scheel to zprvu udělal skvěle, když kličkou k mantinelu vyřadil ze hry Grubauera, jenže puk si zřejmě potáhl až moc do úhlu, z nějž si na zakončení netroufl. Nevyšlo mu ani následné obtočení soupeřovy svatyně.

45:49

Po chybě německé defenzivy měl velkou příležitost na navýšení náskoku Leonhard Pföderl, forhendovou střelou po ledě ovšem minul bránu!

45:26

Velké šance Němců! Alexander Ehl nejdřív z těžkého úhlu trefil jen boční tyč, následně se puk odrazil mezi kruhy k volnému Soramiesovi, ale ani ten nedopravil kotouč do branky, když skvěle zasáhl jeden z bránících hráčů.

36:54

Naprosto zbytečný zákrok Matthiase Plachty ve středním pásmu. Jsou z toho dvě minuty za krosček a druhá dánská přesilovka.

32:41

32:41 Marc MICHAELIS - 1:0

32:41

Německo právě vstřelilo branku! Němci se v přesilové hře dostávají do vedení. Fischbuch našel křižnou přihrávkou Noebelse, ten vystřelil a Marc MICHAELIS do jeho pokusu ještě vložil hůl. Kotouč zapadl za Dahma, který byl bezmocný. Asistence: Marcel Noebels, Daniel Fischbuch.

32:11

Špatné dánské střídání znamená, že Německo si podruhé v utkání vyzkouší hru v početní převaze. Trest za příliš mnoho hráčů na ledě odjíždí odpykat Felix Scheel.

27:39

První přesilovou hru si zahrají také Dánové, držením protihráče se za vlastní brankou dopustil Jonas Müller.

26:25

První obrovská příležitost Dánů gólem neskončila! Nikolaj Ehlers se zleva natlačil před bránu, bekhendem ovšem ztroskotal na pravém Grubauerově betonu, dorážející Frans Nielsen z důvodu úspěšného bloku beka kotouč do prázdné brány nedorazil!

25:35

Nejdřív po kličkované Wissmanna střílel z úhlu jen do Dahma Pföderl, zanedlouho se do puku opřel Noebels a nastřelil horní tyčku dánské branky!

23:49

Prvním vyloučeným hráčem je Julian Jakobsen. Podrážením zastavil protihráče, který by jinak po pravém mantinelu zřejmě postupoval sám na bránu.

23:49

23:49 Závar před dánskou brankou

23:49

Obrovská příležitost Německa, které v signalizované výhodě roztočilo kolotoč přihrávek před Dahmem. Nakonec před Kastnerem byla úplně prázdná branka, ale z ostrého úhlu nastřelil pouze tyč!

22:07

22:07 Meyerovo zakončení v protiútoku

22:07

Meyer s Jensenem ujížděli do situace dva na jednoho. První jmenovaný vše vyřešil tvrdou střelou, kterou ale Grubauer schovává do lapačky.

Známe nový start utkání mezi Německem a Dánskem, úvodní buly by podle všeho mělo být vhozeno v 17 hodin.

Hasičské jednotky postupně opouštějí prostor kolen stadiónu. Na info ohledně konání zápasu stále čekáme.

Přinášíme dobré zprávy. Požár byl uhašen, nikdo nebyl zraněn a hokejisté obou mužstev se už vrátili do arény.

Kromě fanoušků a novinářů byli mimo halu pochopitelne vyhnáni i hráči. Začátek zápasu mezi Německem a Dánskem byl odložen a je otázkou, zda se dnes vůbec bude moci utkání uskutečnit.

Nejspíše hoří uvnitř haly. Hasičských jednotek tu je víc a víc. Pro jistotu na místo přijela i záchranka.

V Helsinki Ice Hall je cítit kouř, organizátoři okamžitě poslali všechny lidi ven z arény. Kolem stadiónu se začínají sjíždět hasiči, utkání v 15:20 určitě nezačne.

Německo – Dánsko

1:0

konec (0:0, 1:0, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 33. Michaelis (Noebels, Fischbuch)

Německo: Grubauer (Niederberger) – Seider, M. Müller (C), Holzer (A), J. Müller, Wissmann, Wagner, Bittner – Plachta, Michaelis, Ehliz – Fischbuch, Pföderl, Noebels (A) – Karachun, Loibl, Schmölz – Ehl, Kastner, Soramies.
Trenér: Toni Söderholm

Dánsko: Dahm (Dichow) – M. Lauridsen, Lassen, Kristensen, Jensen Aabo (A), Larsen, N. Jensen, M. Jensen – Blichfeld, Nielsen (A), Ehlers – Storm, Regin (C), Scheel – Bau Hansen, Bjorkstrand, Meyer – Asperup, Jakobsen, Poulsen – Aagaard.
Trenér: Heinz Ehlers

Rozhodčí: Heikkinen (FIN) , Stano (SVK) – Davis (USA), Sormunen (FIN)

Diváci: 2 570

Průběh zápasu
1. třetina
Po 1. třetině
2. třetina
23:49 DEN 2 Jakobsen, podrážení
27:39 GER 2 J. Müller, držení
32:11 DEN 2 HL příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Scheel
32:41 GER 1:0 Michaelis (Noebels, Fischbuch)
36:54 GER 2 Plachta, krosček
Po 2. třetině
3. třetina
51:42 DEN 2 Kristensen, držení
Konec