Menu

Fotbal

Limbovo finále

FC Viktoria Plzeň – Mužstvo zlaté éry FCVP

5:6

konec (2:5)

17.05.2022, 18:00 • Doosan Arena, Plzeň • Jakub Štěrba (@sterba19)

To je ode mě pro dnešek vše, s přáním hezkého zbytku úterního večera se s vámi loučím a u příští sezóny, která je tu za malou chvilku, se opět budu těšit, na shledanou. Mějte se fajn. (20:07:14)
Nyní už si vzal slovo Marek Ztracený, který usedl za klavír a začal zpívat. Své písně věnuje právě Davidu Limberskému.
Martin Fillo a Václav Procházka přinesli Limberskému zlatý poklad, což je sud plzeňského piva.
David Limberský po emotivní řeči usedl na improvizované křeslo krále.
Mikrofonu se nyní ujal samotný David Limberský. Legenda západočeského klubu poděkovala fanouškům, své rodině, manželce, dětem a vše, kdo se kolem Davida točil.
Na hřišti se nyní staví improvizované pódium, za chvíli bude zpívat velký fanoušek Viktorie, Zlatý slavík Marek Ztracený.
Zápas je u konce. Mistři se ve druhém poločase zvedli, dokázali vyrovnat na 5:5, ovšem v nastaveném čase rozhodl o výhře zlaté éry neskutečnou ranou, kdo jiný než, DAVID LIMBERSKÝ. Celý stadion nyní opět na nohou, potlesk nekončí.

70+5

Konec zápasu.

70+5

Tomáš Chorý z pravé strany našel svého kolegu z útoku Jeana-Davida Beauguela, jenomže ten hlavou nevyrovnal.

70+4

Utkání se stále hraje, mistři letošní sezóny se ještě pokoušejí o rychlou odpověď.

70+2

Mužstvo Zlaté éry FCVP právě vstřelilo branku!
Tak tohle byla neskutečná paráda a zlatá tečka za kariérou. DAVID LIMBERSKÝ se trefil fantasticky z voleje, poté co mu Václav Procházka míč lehce zvedl z volného přímého kopu. Tohle opravdu nešlo trefit lépe.

70+1

Tak pozor, Pavel Horváth přiběhl ke čtvrtému rozhodčímu, otočil tabuly a nastavovat se tak bude nekonečno minut.

70

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase osm minut.

69

Zápas jde pomalu do svého finále, celý stadion je opět na nohou a aplauduje všem přítomným na trávníku.

68

Jindra Staněk našel na pravé straně pokutového území Jeana-Davida Beauguela, ten ale svůj další gól v této sezóně nevstřelil.

66

Miroslav Káčer v 66. minuté, ostatně stejné číslo nosí i na svém dresu, zastavil akci Jana Rezka kvalitně načasovaným skluzem.

65

Jhon Mosquera si dovolil drzou kličku ve vápně, následně našel Modoua Ndiyeho, jeho ránu ovšem reflexně vyrazil Petr Bolek. Následná dorážka již byla z ofsajdu.

65

Na trávníku už je konečně také Jindřich Staněk, tentokrát bez svých rukavic, jelikož zaujal místo v útoku.

64

Roman Hubník před sebe nepustil tělem Pavla Buchu, Petr Boleh záhy rozehrává zpět na útočnou polovinu.

63

Jan Sýkora našel na levé straně vápna Ondřeje Mihálika, ten se do balonu opřel z voleje, branku soupeře však minul.

62

Na druhé straně napřáhl na hraně vápna Lukáš Kalvach, Petr Bolek jeho ránu konečky prstů vytáhl na rohový kop, z něho avšak ani tentokrát nezapršelo.

61

Parádní half-volej vykouzlil Jan Rezek, nicméně svou první branku v zápase nevstřelil.

60

Stadionem proudí mexická vlna, stejně jako tomu bylo v neděli při zápasu s Baníkem Ostrava. Před námi je závěrečných deset minut tohoto zápasu.

58

Na trávníku se prohání spoustu hráčů zlaté éry, nicméně jeden návrat se udál i ve fanouškovském sektoru. V sektoru P se role speakra ujal "Fíša", který tuhle roli zastával dlouhá léta.

57

Dnešní utkání sleduje 8888 + cca dalších 2000 diváků. Je vyprodáno. Prázdný zůstal pouze sektor hostů.

56

Balon si pro sebe na malou chvilku uzmul i Petr Jiráček, ale jeho přihrávka na Pilaře nebyla z nejpřesnějších.

54

Pořád to v noze mají a ne že né. David Limberský zakombinoval s Pavlem Horváthem, který vzápětí poslal z jedničky přesný balon do vápna.

53

Pavel Horvát zvedl oči, našel volného Václava Pilaře na levé straně, ten se ovšem do zakončení neprocpal. Na druhé straně je máván ofsajd.

52

Do branky zlaté éry se dostane i třetí brankář, Matúš Kozáčik přenechal své místo Petru Bolkovi.

51

Jenomže to se nakonec nestalo, naopak balon si na pravé straně zpracoval Libor Holík a ten následně našel hlavu Jhona Mosquery, kolumbijský hráč ovšem mířil nad branku.

50

Jhon Mosquera nepropálil hráz těl clonící před ním, hra se tak může opět přesunou na opačnou stranu.

49

"Limberský, ty jsi hovado...". Pokřik, který často slýchával samotný hráč v Praze na Letné, nicméně domácí fanoušci si ho přivlastnili a stal se následně velmi populárním.

48

Celým stadionem zní pokřik "David Limberský", přesně asi takovou rozlučku si samotný hráč musel přát.

46

Míč na vlastní polovině držel Jan Baránek, kterému osud příliš nepřáhl a kvůli přetrvávajícím zdravotním potížím musel velice brzy ukončit aktivní kariéru. Do srdce fanoušků se třeba zapsal trefou proti Spartě před více než šesti lety, když Viktoria hrála dlouho o deseti a celý zápas nakonec Plzeň vyhrála 2:1.

44

Plzeň právě vstřelila branku!
Vyrovnáno a postaralo se to dravé mládí Viktorie! Balon do ohně letěl na Pavla Šulce, ten hezky tělem zpracoval míč pro MICHALA HLAVATÉHO, který napálil míč z voleje k pravé tyči. Začínáme od nuly.

43

Mistři nyní tlačí zlatou éru, další centr do pokutového území odhlavičkoval David Limberský na rohový kop, z něho ovšem vyrovnání nepřišlo.

42

Tomáš Chorý byl na pravé zcela sám, domácí útočník měl i spoustu času vyhodnotit celou situaci, avšak centr pokazil, ten tak přistál přímo v rukou Matúše Kozáčika.

40

Plzeň právě vstřelila branku!
Mistři letošní sezóny ještě neřekli poslední slovo a vskutku už je to pouze o gól. Tomáš Chorý přihrál JANU KOPICOVI, který z otočky zamířil přesně k pravé tyči, Matúš Kozáčik bez šance zasáhnout.

39

A už to mohlo být pouze o jednu branku, avšak Jan Sýkora trestuhodně minul bránu z vápna.

38

Plzeň právě vstřelila branku!
Takhle spolupráce v letošní sezóně výborně fungovala. Jhon Mosquera se uvolnil na levé straně, záhy našel na zadní tyči volného JEANA-DAVIDA BEAUGUELA, který trefil prázdnou bránu.

38

Jan Sýkora rozehrál rohový kop, avšak jeho centr odhlavičkoval na první tyči pryč z pokutového území David Limberský.

37

Lukáš Kalvach poslal zajímavý centr přímo do ohně, tam ale dlouhá léta a i nyní kraloval Roman Hubník.

36

Začal druhý poločas.
Celým stadionem zní píseň Michala Davida, kterou složil přímo pro Davida Limberského.
Máme za sebou první poločas a hráči zlaté éry zatím prohání úřadující mistry, když vedou 5:2. Trefili se postupně Pilař, Vaněk, Limberský, Bakoš a Ševinský. Za mistry skóre korigovali Milan Havel s Pavlem Šulcem. Po krátké přestávce jsme tu s druhým poločasem.

35

První poločas skončil.

34

Na druhé straně rozehrál Matej Trusa rohový kop, ale trefil pouze Pavla Horvátha. Je pravda, že od konce aktivní kariéry se asistent trenéra Michala Bílka mírně zakulatil, tudíž zabral více prostoru při bránění.

33

Mužstvo Zlaté éry FCVP právě vstřelilo branku!
Tak tohle byla fotbalová paráda v podání FRANTIŠKA ŠEVINSKÉHO. Obránce zlaté éry míč trefil z voleje a s pomocí pravé tyče dokázal dostat míč do sítě.

32

Balon se rozehrál na pravou stranu, kde byl David Limberský, jenomže tentokrát se domácí legenda branky nedočkala.

32

Tak to je velká chyba Viktorie Plzeň. Marián Tvrdoň se bral do rukavic malou domů a hlavní rozhodčí Hrubeš píská nepřímý volný kop ze sedmi metrů.

31

Jean-David Beauguel nejprve neukličkoval Františka Ševinského, jenomže na druhý pokus se mu to již podařilo, avšak gólovou radost mu záhy překazil Matúš Kozáčik.

30

Na hřiště už se také dostal Lukáš Kalvach, leč jeho pověstný centr tentokrát nebyl příliš přesný, Matúš Kozáčik míč s přehledem ukryl do svých rukavic.

28

Mužstvo Zlaté éry FCVP právě vstřelilo branku!
Tým Davida Limberského ale si bere dvoubrankový náskok brzy zpět. Na zadní tyč si naběhl MAREK BAKOŠ, který měl následně před sebou už jen prázdnou bránu.

27

Po obdržené brance Romana Pavlíka v brance nahradil Matúš Kozáčik.

26

Plzeň právě vstřelila branku!
Přepište dějiny...PAVEL ŠULC napřáhl na pravé straně a po jeho střele skončil míč v síti, spousta diváků na stadionu nevěří svým očím.

26

Jhon Mosquera hledal ve vápně Jana Sýkoru, leč těsně před jeho volejem sáhl do centru Václav Pilař a ten ta zažehnal prvotní nebezpečí před svou brankou.

25

Miroslav Káčer chtěl zrychlit hru na pravou stranu, kde byl Michal Hlavatý, tomu se ale do sprintu příliš nechtělo.

24

Kapitán mistrovského celku Luděk Pernica se dožaduje u hlavního rozhodčího Karla Hrubeše kontroly u videa, bohužel pro něj VAR na tomto zápas přítomen není.

23

Mužstvo Zlaté éry FCVP právě vstřelilo branku!
Michal Ďuriš se dostal do samostatného úniku, nesobecky našel na levé straně DAVIDA LIMBERSKÉHO, který míč efektně umístil do branky. Celý stadion bouří.

22

Tomáš Chorý nyní doslova skočil Pavlu Horváthovi na záda, ale ani tak se vytáhlý útočník Viktorie do šance nedostal.

21

Tomáš Chorý dloubáčkem našel na levé straně rozběhnutého Jhona Mosqueru, který centrem našel hlavu Pavla Šulce, ale řekněme si otevřeně, ten v letošní sezóně neobul gólové kopačky.

19

Plzeň právě vstřelila branku!
Mistrovská banda koriguje skóre. Míč si v pokutovém území zpracoval MILAN HAVEL, který následně obstřelil Romana Pavlíka a následně předvedl svůj oblíbený kotoul.

18

Hráči zlaté éry se opět ubránili, do bezpečných vod míč odhlavičkoval David Limberský.

17

Nicméně z něho se nic neuhrálo a z protiútoku diváky pobavil nikdo jiný než Pavel Horváth. Nejprve si míč přiťukl do pohybu rukou, poté předvedl unikátní skluz podél postranní čáry.

16

Roman Pavlík jako za starých dobrých časů vytáhl fantastický zákrok, bude následovat rohový kop.

16

Jean-David Beauguel se efektní kličkou zbavil Jana Rezka, poté efektním způsobem hledal ve vápně Mateje Trusu, ten ovšem zakončit nedokázal.

15

A mistrovská Plzeň se branky nedočká ani v tomto případě, jelikož pomezní rozhodčí mává hráčům ofsajd.

14

Plzeňští fanoušci jsou "nespokojení", jelikož by si přáli branku i na druhé straně. Vše dnes probíhá v přátelské atmosféře, jinak by to ani nešlo.

12

Mužstvo Zlaté éry FCVP právě vstřelilo branku!
Tým Davida Limberského jde do dvoubrankového trháku. Na centr z levé strany si naskočil ONDŘEJ VANĚK a hlavou nekompromisně poslal balon do sítě. Marián Tvrdoň se pouze ohlédl.

11

Šimon Falta, který pro změnu letos hrál za Baník, ale shodou okolností nechyběl u mistrovských oslav, jelikož v neděli hrál v Plzni zrovna Baník, si poradil s Janem Rezkem, který ho poté sportovně poplácal po zádech.

10

Jan Sýkora pálil z hranice pokutového území, branku ovšem minul. Rozehrávat tak může od své branky opět Roman Pavlík.

9

Naopak na druhé straně se dostal do zakončení v pokutovém území Michal Ďuriš, Marián Tvrdoň se proti němu ale vyznamenal.

9

Michal Hlavatý, jenž letos hostoval v Mladé Boleslavi, zkusil své štěstí, Roman Pavlík byl ale připraven.

8

Parádní brazilské tanečky převedl Eduardo Santos. Marek Bakoš ho všelijak tahal za dres, leč k míči se stejně nedostal.

7

Na Václavu Pilařovi je vidět, že je to stále aktivní hráč. Nyní se naběhl na levé straně, nicméně následně na Danielu Kolářovi bylo vidět, že jeho práce už je spíše v kanceláři.

5

Mužstvo Zlaté éry FCVP právě vstřelilo branku!
A nakonec jsme na úvodní branku nemuseli čekat dlouho. David Limberský našel v pokutovém území Petra Jiráčka, jenž se neunáhlil, přihrál lépe postavenému VÁCLAVU PILAŘOVI, který míč uklidit k levé tyči.

5

Kombinace jako za starých dobrých časů. Marek Bakoš hledal ve vápně Michala Ďuriše, jehož zakončení ovšem nebylo dle představ. Stále čekáme na první gól tohoto zápasu.

4

V letošním ročníku spoluhráči, nyní to ovšem neplatilo. Jhon Mosquera se neprosadil na levé straně přes Radima Řezníka.

3

David Limberský jako za starých času se svědomitě vrátil do obrany a míč pod tlakem Jana Kopice zahrál až na Romana Pavlíka, který jistě rád vzpomíná na zápas proti Barceloně v roce 2011, jenž měl čest chytat. Nic nemění na tom, že Španělé v pražském Edenu vyhráli 4:0.

2

Marek Bakoš se cpal do zakončení přes Eduarda Santose, nicméně ten ho nepustil. Bude však následovat alespoň rohový kop.

1

Hráči zlaté éry podnikli rychlý výpad do útoku, nicméně Michal Ďuriš nezachytil míč na hrací ploše a mistři aktuální sezóny budou vhazovat.

1

Utkání právě začalo.
Zápas se bude hrát 2x35 minut a střídat se bude hokejově. Pro zajímavost, Jindřich Staněk, který letos vychytal čtrnáct čistých kont dnes nastoupí v poli.
Jako úplně poslední přišel na trávník pochopitelně David Limberský, kterému všichni hráči na trávníku připravili vítěznou uličku.
Celý stadion ve stoje přivítal na trávníku Pavla Vrbu a Michala Bílka.
Obě "jedenáctky" jsou na hrací ploše. Nyní přijde na řadu pocta pro největší hvězdy.
Aktéři dnešního zápasu pomalu jeden po druhým přicházejí za ohromného aplausu na plzeňský stadion.
Pomalu, ale jistě začínáme. Právě na hrací ploše odstartovala úvodní show k dnešnímu výjimečnému zápasu.
Úvodní sestavy:

FC Viktoria Plzeň: Staněk, Tvrdoň – Pernica, Sýkora, Beauguel, Kopic, Trusa, Potočný, Chorý, Mihálik, Mosquera, Hlavatý, Bucha, Falta, Kalvach, Havel, Matějka, Šulc, Santos, Janošek, Holík, Káčer, Ndiaye.
Trenér: Michal Bílek.

Mužstvo zlaté éry FCVP: Kozáčik, Bolek, Pavlík – Hubník, Pilař, Hořava, Fillo, Limberský, Horváth, Ďuriš, Řezník, Ševinský, Rezek, Vaněk, Procházka, Baránek, Jiráček, Kolář, Bakoš.
Trenér: Pavel Vrba.

Rozhodčí: Hrubeš – Marek, Maláček.
Bývalý krajní bek se samotné rozlučky již nemůže dočkat. „Hrozně se těším, že se sejde naše parta, se kterou jsme dokázali velké věci. Jsem rád, že prakticky všichni kluci naši pozvánku přijali a budou u toho. Myslím, že to bude hodně zajímavé i pro fanoušky. Zase uvidí všechny pohromadě, a navíc si zahrajeme fotbal proti skvělému týmu, jaký má Viktorka teď,“ dodává „Limba“.
V dresu Viktorie se měl ukázat i Vladimír Darida, avšak jeho Hertha Berlín skončila na barážové pozici v německé Bundeslize, týmové povinnosti mu tak nakonec nedovolují přicestovat. Naopak na západě Čech by se měl nakonec ukázat Petr Jiráček, který po jeho návratu z Německa zakotvil v dresu Sparty.
Jeden fotbalista však bude v jeho výběru chybět, byť by si to za svůj přínos na hřišti zasloužil. Útočník Slavie Michael Krmenčík. Od chvíle, kdy po podzimním vzájemném duelu v Edenu skandoval hanlivý pokřik na klub, který ho vychoval a po vstřeleném gólu ve vzájemném zápase vyslal posměšné gesto směrem k plzeňskému kotli, se stal pro viktoriány personou non grata. „Krmenčík pozvánku neobdržel. Za to, co pro Viktorku odvedl, by si ji asi zasloužil. Ale po tom, co udělal, jak se zachoval na podzim. Je mi líto, nejde to," uvedl na tiskové konferenci David Limberský.
Dnes se proti sobě střetnou dvě Viktorie. Jedna bude tvořena z aktuálního celku a ve druhém mužstvu se budou prohánět borci, kteří se v posledním desetiletí nesmazatelně zapsali do srdcí fanoušků. Ti se tak mohou těšit například na Pavla Horvátha, Marka Bakoše, Václava Pilaře, Jana Rezka či Romana Hubníka. Trenérem výběru nemůže být nikdo jiný než Pavel Vrba.
Před pár lety se velkolepě se svou kariérou rozloučil ikona Západočechů Pavel Horváth a dnes Doosan Aréna zažije další velký svátek. David Limberský je legendou plzeňského celku, navíc i jejím odchovancem. První ligový start si za Plzeň připsal 2. srpna 2003 v utkání s Viktorií Žižkov, do svého posledního ligového zápasu nastoupil o necelých osmnáct let později – 8. května 2021 proti Příbrami. Plzeňský rodák odehrál za Viktorku celkem 393 ligových zápasů, ve kterých vstřelil 22 gólů. K tomu přidal dalších 91 utkání v evropských pohárech. Celkem třikrát si zahrál Ligu mistrů. Získal všech 5 ligových titulů a nesmazatelným písmem se zapsal do historie západočeského klubu.
Krásné úterní odpoledne z mistrovské Plzně!

Když se před rokem David Limberský rozhodl ukončit profesionální kariéru, nebylo možné uspořádat kvůli pandemickým opatřením oficiální rozlučku se vším všudy, především před plným stadionem. Nyní nastal ten správný čas.

Vše nakonec končí stylově, jelikož v neděli po čtyřech letech se stala Viktoria Plzeň, po tříleté nadvládě pražské Slavie, mistrem FORTUNA:LIGY. Oslavy tak pozvolna nadále mohou z vesela pokračovat.

Dámy a pánové, pohodlně se usaďte a užijte si náš onlajn přenos. Tím vás provede Jakub Štěrba.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

FC Viktoria Plzeň – Mužstvo zlaté éry FCVP

5:6

konec (2:5)

Zpět na online

Branky: 19. Havel, 26. Šulc, 38. Beauguel, 40. Kopic, 44. Hlavatý – 5. Pilař, 12. Vaněk, 23. Limberský, 28. Bakoš, 33. Ševinský, 70+2. Limberský

FC Viktoria Plzeň: Staněk, Tvrdoň – Pernica (C), Sýkora, Beauguel, Kopic, Trusa, Potočný, Chorý, Mihálik, Mosquera, Hlavatý, Bucha, Falta, Kalvach, Havel, Matějka, Šulc, Santos, Janošek, Holík, Káčer, Ndiaye.
Trenér: Michal Bílek.

Mužstvo zlaté éry FCVP: Kozáčik, Bolek, Pavlík – Hubník, Pilař, Hořava, Fillo, Limberský (C), Horváth, Ďuriš, Řezník, Ševinský, Rezek, Vaněk, Procházka, Baránek, Jiráček, Kolář, Bakoš.
Trenér: Pavel Vrba.

Rozhodčí: Hrubeš – Marek, Maláček.

Diváci: 8888 + cca 2000