Menu

Hokej

Mistrovství světa

Itálie – Dánsko

1:2

konec (0:1, 1:0, 0:1)

17.05.2022, 15:20 • Helsinki Ice Hall, Helsinky • Skupina A • Martina Sikorová, Milan Huppert

Tipsport: 23.8 16.2 1.08 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Že to ale byla makačka! Dánové nastupovali do utkání proti Italům v roli obrovského favorita, ale s outsiderem skupiny A měli až nečekaně velké problémy, zvítězili o jediný gól 2:1.

Mužstvo ze severu Evropy poslal v 16. minutě do vedení Nikolaj Ehlers. Italové ovšem nesložili zbraně a na sklonku 39. minuty vrátil skóre do vyrovnané podoby Alex Petan. Dánové přeci jen urvali všechny tři body, a to zásluhou Mathiase Bau Hansena, jenž si ve 42. minutě vyměnil kotouč s Meyerem a z bezprostřední blízkosti propálil bezmocného Bernarda. Itálii v závěru výrazně zkomplikoval cestu za vyrovnáním svým faulem Frigo, v posledních dvaceti vteřinách už se outsider k žádné zajímavé příležitosti nepropracoval.

Dánsko se díky vítězství vyšvihlo na čtvrtou příčku skupiny A, která zaručuje postup do čtvrtfinále. Italové zůstávají sedmí, záchraně mezi elitou se i přes bojovný výkon nepřiblížili. (17:44:24)
Statistiky zápasu:

Střely na branku – 14:45 (4:18, 4:18, 6:9)
Vyhraná vhazování – 24:22
Trestné minuty – 12:6

Utkání přihlíželo 2 557 diváků.
Nejlepší hráči: Diego Kostner – Matias Lassen

Konec zápasu.

59:38

Už to vypadalo, že Frans Nielsen pošle touš do prázdné brány, ale v poslední chvíli k němu ještě dostoupil jeden z italských obránců a zkušenému dánskému útočníkovi v zakončení zabránil.

59:23

Pěknou akci předvedl Phil Pietroniro. Z levého kruhu nahrával stříleně před bránu, Alex Petan ovšem na hrací předmět těsně nedosáhl.

58:57

Hráči v bílách dresech kontrolují puk v útočném pásmu. Pokračuje trest Daniela Franka, italské šance na kýžené body jsou zase o něco nižší.

58:24

Italové vyhodili přes všechny čáry. To jim ovšem za současné situaci nestačí. Potřebovali by útočit, a to nejlépe i v oslabení, pokud by se naskytla příležitost.

57:58

Tvrdý projektil od levého mantinelu kryl pozorný Andreas Bernard. A co bylo nejdůležitější, kotouč nepustil, postaral se tedy o přerušení hry.

57:34

Obrovská a zbytečná komplikace pro italské mužstvo. Dvě minuty si ojíždí odsedět Daniel Frank, ten se provinil podrážením za bránou dánského soupeře.

56:50

Nikolai Myer je zpět, Dánsko kritické oslabení přestálo. Itálie nicméně zůstává na dostřel jednoho gólu, můžeme tedy očekávat brzké Bernardovo odvolání z brány.

56:43

Od modré čáry to zkoušel Peter Spornberger, duní zadní mantinel za brankou Sebastiana Dahma.

56:16

Velké nedorozumění v italské komunikaci. Marco Insam přenechával puk Spornbergerovi, který s tím ale nepočítal a kotouč sebral až za modrou čárou.

55:32

Dánové se osvobozují vyhozením přes všechny čáry, do konce jejich oslabení zbývá něco málo přes minutu.

55:04

Italové se po vhazování udrželi v útočném pásmu a na konci akci stál Phil Pietroniro, tvrdou ránu forhendem k levé tyči Dahm vyrazil betonem.

54:47

Nikolai Meyer je na trestné lavici s menším trestem za hákování, Italy čeká v závěru třetí třetiny možná klíčová přesilovka.

54:24

Nikolai Meyer v útočné pásmu zcela zbytečně fauloval a Italové mají signalizovanou výhodu.

54:16

54:16 Po ráně Di Perny zvonila tyčka dánské branky.

54:16

Zvoní tyč! Do pravého kruhy popojel italský obránce Dylan Di Perna, po jeho křižné ráně příklepem zachránila již překonaného Dahma pravá část brankové konstrukce!

53:28

Nikolaj Ehlers posílal po otočce v rohu hřiště před branku, kde se ale nikdo z jeho spoluhráčů k zakončení nedostal.

53:06

Sebastian Dahm odvážně nahrál na krátkou vzdálenost Larsenovi. D8nský bek musel rychle jednat a pod tlakem Sanny zvládl přihrát po levém mantinelu Kristensenovi.

52:38

Nelehký zákrok pro Sebastiana Dahma, jenž vyrážečkou pokryl tvrdou ránu od modré čáry. Kus černé gumy si pak šikovně hodil pod pravý beton.

52:23

Mikkel Aagaard nahodil takovým způsobem, že doufal, že se puk odrazí před bránu. Ale nestalo se, pokračoval po mantinelu a poměrně v klidu mohl hrát Marco Sanna.

52:07

Velká obětavost v podání Mortena Poulsena. Dánský útočník se vrhl na led a zablokoval pořádně tvrdou ránu od modré čáry.

51:13

Ano, i Dánové umí přitlačit. Oliver Larsen moc dobře věděl, co Diego Kostner udělá, a pravým ramenem poslal překvapeného italského útočníka k ledu.

50:38

Jesper Jensen Aabo držel puk za vlastní brankou a čekal na vystřídání spoluhráčů. Při pokusu o útok se pak Dánové vystavili do ofsajdu.

50:08

Phil Pietroniro opět potvrdil, že fyzická hra Italům není cizí. Krátce poté, co dojel k Ehlersovi, jej poslal na mantinel a získal kotouč pro sebe.

49:31

Simon Kostner po lehkém kontaktu s Nikolajem Ehlersem upadl a narazil do mantinelu. Naštěstí se jednalo o kontrolovaný náraz, Ital pokračuje bez zranění.

49:10

Od modré čáry vypálil Matias Lassen a před brankou číhal Matthias Asperup. Italský brankář ale puk udržel mezi svými betony.

48:59

Až za bránu soupeře dojel s kotoučem na hokejce Matthias Asperup. Zde ale nic zajímavého nevymyslel, zadovku bez problémů zastavil Enrico Miglioranzi.

48:45

Dante Hannoun htěl k asistenci přidat i vstřelený gól. Zatím neúspěšně, klička po pravém mantinelu proti Lauridsenovi mu nevyšla.

47:36

Pěkný průnik od levé strany předvedl Eml Kristensen. Natlačil se až před bránu, leč zakončení postrádalo na razanci, takže Bernard zapsal snadný zákrok.

46:59

Od zadního mantinelu se puk odrážel do italského brankoviště a tak raději Andreas Bernard před dojíždějícím Dánem kryje puk pod lapačkou.

46:13

Alex Petan nes patří k jednoznačně nejaktivnějším hokejistům Itálie. Ani teď ale druhý zásah do černého nepřidal, trefil obětavě blokujícího Jensena Aaba.

45:00

Nechybělo moc, aby bylo opět vyrovnáno! Luca Frigo volil v přečíslení křižné zakončení zprava, Sebastian Dahm zakročil pravým ramenem.

44:43

Patrick Bjorkstrand pálil od modré čáry a před brankou se pak ještě o dorážku snažil jeden z jeho spoluhráčů. Náskok Dánů zůstává jednobrankový.

44:05

U levého mantinelu si vytvořil prostor ke střele Emil Kristense. Zakončoval švihem na zadní tyčku, úřadovala Bernardova lapačka.

43:29

Mezi kruhy obdržel slibnou nahrávku Alex Petan. Na druhý gól v utkání si nicméně musí počkat, protože vysoko přestřelil. Hraje Frederik Storm.

42:40

Hokejisté ze severu Evropy pochopili, že musí zabrat. Nepolevují ani po vedoucí trefě, rána Kristensena trefil blokujícího Miglioranziho.

42:18

Dány zatím rozdílový gól nabudil a už jsou zase zpátky před italskou brankou. Do nahození Olivera Larsena se snažil sáhnout Matthias Asperup, Andrease Bernarda ale neohrozil.

41:46

41:46 Mathias Bau Hansen - 1:2

41:46

Dánsko právě vstřelilo branku!
Důležitý gól, Dánové jsou zase o krok napřed! Za italskou svatyni obdržel kotouč Nikolai Meyer, který zvedl hlavu a všiml si MATHIASE BAU HANSENA, osmadvacetiletý forvard z bezprostřední blízkosti vyzrál na bezmocného Bernarda. Asistence: Nikolai Meyer.

41:33

Oliver Larsen zastavil vyhození Italů na modré čáře a vrací puk zpátky k Andreasi Bernardovi.

41:03

Z velkého úhlu vyprodukoval zakončení Ivan Deluca. Snadný zákrok pro Sebastiana Dahma, ten lapačkou vyklepal kotouč pro Jensena Aaba.

40:22

Dánové vstoupili do třetí třetiny opravdu aktivně a už znovu hrozili před Andreasem Bernardem. Frans Nielsen zakončoval z těsného prostoru branky, ale neuspěl.

40:16

Z ostrého úhlu vypálil Nikolaj Ehlers. Andreas Bernard už se chystal k druhé tyči, ale ještě položil pravý beton k ledu a zapsal úspěšný zákrok.

40:04

Závěrečnou dvacetiminutovku základní hrací doby odstartovalo zakázané uvolnění dánského výběru, které způsobil Matias Lassen.

40:01

Začala třetí třetina.
Rozhodčí si všimli menších problémů s plochou v obranném pásmu Dánů a na led museli ledaři. Start třetí třetiny se tedy trochu opozdí.
Další třetina začne přibližně v 17:02.
Dánsko si pořádně zahrává. Volnější pojetí utkání s Itálií by klidně mohlo znamenat ztrátu povinných tří bodů, protože ve druhé části střílela do černého pouze Itálie, stav zápasu je tedy 1:1. Mužstvo z Apeninského poloostrova se trefilo v přesilové hře, na konci rychlé kombinační stál Alex Petan. Svěřenci kouče Ehlerse mají ještě dvacet hracích minut k odvrácení blamáže, ztráta se, i vzhledem k drtivému vítězství nad Kazachstánem, dnes rozhodně nečeká.
Střely na bránu po 2. třetině: 8 – 36

40:00

Druhá třetina skončila.

39:21

Ne, tak s tímhle Dánové rozhodně nepočítali. Blíží se konec prostřední části a jsou s Italy na stejné úrovni. Hokejisté v bílých dresech okamžitě obsadili útočné pásmo.

39:00

39:00 Alex PETAN - 1:1

39:00

Itálie právě vstřelila branku!
Italové přesilovku využívají k vyrovnání! Dante Hannoun z brankové čáry nasměroval puk před ní k ALEXI PETANOVI a ten se trefil ke vzdálenější tyči. Asistence: Dante Hannoun, Enrico Miglioranzi.

38:33

Do pravého kruhu najel Alex Petan a zápěstím prověřil Dahmovu pozornost. Akce pokračovala a pálil pro změnu Enrico Miglioranzi, dánský gólman drží i po této střele stoprocentní úspěšnost.

38:24

Italský tým si v závěru druhé třetiny zahraje přesilovku. S menším trestem za sekání na trestnou odjíždí Morten Poulsen.

37:53

Italové dnes hrají hodně do těla, což právě teď pocítil Morten Jensen. Po odehrání kotouče se ještě nestihl pořádně rozkoukat, když ho tvrdě přišpendlil na mantinel Dylan Di Perna.

37:22

Morten Jensen střílel hned dvakrát. Poprvé puk skončil za brankou, podruhé v lapačce připraveného Andrease Bernarda.

37:03

Jesper Jensen Aabo si hodil puk kolem Spornbergera a věřil si i na Daniela Mantenuta, ten však s kličkou na osu kluziště počítal a soka obral.

36:26

Joachim Blichfeld to zkusil prudkou střelou z kruhu, prostor mezi třemi tyčemi ale netrefil.

36:02

Až k modré čáře se stáhl Peter Regin, aby z tohoto prostoru vyprodukoval střelu zápěstím, za Bernarda odvedl práci Enrico Miglioranzi.

35:33

Nicholas Jensen se sice z ledu dostal po svých, držel se ale za ruku a okamžitě zamířil do kabiny.

35:33

Hra musela být přerušena. Na ledové ploše totiž zůstává ležet Nicholas Jensen.

35:18

Dánové osvobození zvládli bez větších problémů, kromě střely Diega Kostnera nemusel Dahm ani zasahovat.

35:12

Dobře zapracoval Sebastian Dahm, když zastavil puk pro obránce, jenže ten nevyhodil. Vzápětí pálil zprava Diego Kostner a dánští fanoušci si hlasitě oddechli, neboť touš prosvištěl jen těsně vedle pravé tyčky.

34:35

A další vyhození. Tentokráte v podání Mortena Poulsena, který dojel nejrychleji k volnému kotouči a hrát tak musí Andreas Bernard.

34:12

Nicholas Jensen zpoza vlastní branky dostal puk k Nielsenovi a ten osvobozuje Dány vyhozením přes všechny čáry.

33:18

Byl to Frederik Storm kdo fauloval. Byť s řečmi, tak nakonec usedl na trestnou lavici a bude sledovat, jak si jeho spoluhráči povedou při premiérové hře ve čtyřech.

32:54

První Dahmův zákrok ve druhé třetině. Výborně povyjel proti Petanovi, proti jehož střele včas sklapl betony. Při zakončení došlo k faulu, Itálie má výhodu.

32:28

Je zřejmé, že Dánsko pojalo zápas proti Itálii volnějším tempem, rozhodně nehrají s takovým nasazením, jako proti Kazachstánu či Švýcarsku.

31:58

31:58 Blichfeld zahodil jasnou tutovku

31:58

Je těžce uvěřitelné, co nyní spálil Joachim Blichfeld. Nikolaj Ehlers jej zadovkou našel zpoza brány u pravé tyčky, gólman Bernard stále u opačné tyče, přesto nejlepší dánský střelec turnaje cílové zařízení minul.

31:10

Po dlouhé době se do hry zapojil Sebastian Dahm. Zastavil nahození Hannouna, vedl hlavu a kus černé gumy přenechal blížícímu se Lauridsenovi.

30:42

Do prudkého nahození Petera Regina z úhlu těsně před brankou sáhl Nikolai Meyer a halou to jen zahučelo.

30:36

Na útočný výlet se vydal Jesper Jensen Aabo. Rázem byl v útočné třetině, ale proti třem protihráčům, takže jen nahodil za bránu a odjel vystřídat.

29:56

Kličkovaná Nikolae Ehlerse neměla dlouhého trvání. Ukázkově mu kus černé gumy vypíchl Peter Spornberger a opět vyhodil, mezitím se do hry vrátil potrestaný Luca Frigo.

29:11

Dánský tým dál kombinuje v útočném pásmu a Andreas Bernard si teď na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže.

28:59

Dánsko sice kontroluje hru v útočném pásmu, ale na vyloženou příležitost čeká. Italové se brání statečně, nepouští konkurenta do ideálních pozic.

28:28

Nikolas Ehlers útočil na druhý gól v utkání. Z levého kruhu vypálil do masky Bernarda, následně ve zmatku Peter Spornberger zvládl vyhodit přes všechny čáry.

27:54

Italové musí znovu do čtyř. Luca Frigo si vykoledoval menší trest za sekání.

27:26

Dánové nechali otevřená vrátka do defenzivy a nakouknout do nich chtěl Tommaso Traversa. Sebastian Dahm nezasahoval, úspěšný blok zaznamenal Storm.

26:39

Peter Regin naznačil střelu, aby si zprava ještě vylepšil zakončení na osu kluziště, z tohoto prostoru vypálil jenom vysoko nad bránu.

25:52

Markus Lauridsen je ve druhé třetině střelecky při chuti a po přistrčení spoluhráče pálil i z prostoru mezi kruhy. Ani teď se ale gólu nedočkal.

25:31

V hlavní roli znovu Markus Lauridsen, ten si od modré čáry sjel do pravého kruhu, odtud vypálil zápěstím na zadní tyč. Andreas Bernard předvedl další velmi pěkný zákrok.

25:11

Markus Lauridsen to zkusil od modré čáry, Andreas Bernard jeho pokus vyrazil až do ochranné sítě.

24:49

Outsider působí hodně bojovným dojmem. Stále ztrácí jediný gól a ještě není vůbec nic ztraceno. Několika dobrými zákroky je už podržel Andreas Bernard.

24:05

Italové zvládli dvojnásobné oslabení bez inkasovaného gólu a jsou kompletní. Tohle by Dány mohlo mrzet.

23:11

Itálie dostala hru do středního pásma, načež favoritovi vůbec nevyšel návrat do toho útočného, rozhodčí odpískali ofsajd po nedorozumění mezi Niesenem a Bau Hansenem.

22:35

Italové ve čtyřech, necelou půl minutu ve třech tedy přestáli. Dánové ovšem pokračují v tlaku v útočné třetině a na ledě je elitní přesilovková lajna.

22:05

Italové budou čelit téměř třicetisekundovému oslabení tři na pět. A to po zdržování hry v podání Alexe Petana.

21:57

A znovu Frans Nielsen. V tomto případě vypálil křižně do levého betonu Andrease Bernarda, následná dorážka Peteru Reginovi vůbec nesedla.

21:47

Jesper Jensen Aabo to zkoušel nahozením od modré čáry, puk skončil v rohu hřiště.

21:17

Frans Nielsen si ze dvou italských hokejistů udělal kužely. Sám před gólmanem pálil o horních pater brány, Bernard zasáhl levým ramenem.

20:32

Italský brankář fasuje menší trest za podrážení, dvě minuty míří odpykat Brandon McNally.

20:32

20:32 Ehlersovi zabránil ve skórování faulující italský golman

20:32

Nikolaj Ehlers byl ve velké šanci, když se k němu dostal puk těsně před italským brankářem. Kvůli faulu Andrease Bernarda ale zakončit nedokázal!

20:24

Okamžitě po Nielsenem vyhraném buly pálil forhendem Joachim Blichfeld. Andreas Bernard měl velké štěstí, že jej kotouč trefil do výstroje.

20:16

Nikolaj Ehlers od mantinelu nahodil puk do italského brankoviště, kde končí v lapačce připraveného Andrease Bernarda.

20:10

Druhá třetina má za sebou první vteřiny. Lze jen těžko očekávat polevení od Dánů, kteří vedou jenom o gól, určitě usilují o daleko vyšší vítězství.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 16:10.
Favorizované Dánsko vede po první třetině nad Itálií nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Gól padl na sklonku 16. minuty v přesilové hře, kdy z levého kruhu vypálil Nikolaj Ehlers a jeho rána zápěstím rozvlnila síť za Bernardovými zády. Dánové jsou jasně lepší, svého soupeře výrazně přestříleli, nicméně vedou jenom o gól, takže italské šance na senzační body stále existují.
Střely na bránu po 1. třetině: 4 – 18.

První třetina skončila.

19:34

Proti nahození Nikolaje Ehlerse měl italský brankář zakrytý výhled, zasahovat ale nemusel. Kotouč od modré čáry proletěl až do rohu hřiště.

19:12

Dobrou práci odvedl Alex Petan, ten patří v první třetině k nejaktivnějším italským hokejistou. Křižnou ránu zleva vyslal vedle pravé části brankové konstrukce.

18:29

Dánský útočník Frederik Storm šikovně protečoval touš kolem bránícího Marca Insama, čímž zrušil hrozbu zakázaného uvolnění. Hra pokračuje bez přerušení.

18:05

Mikkel Aagaard z úhlu napálil puk do brankoviště, kde zasahuje pozorný Andreas Bernard.

17:51

Mathias Bau Hansen viděl úplně volného Nicholase Jensena, jenže přecenil jeho rychlostní schopnosti, obránce puk zastihl až ve středním pásmu.

16:56

Parádní hit předvedl Dylan Di Perna proti Nikolaji Ehlersovi. Italský bek si na největší hvězdu soupeře počkal a tvrdě jej poslal na ledovou plochu.

16:27

Dánové hrozili i z přečíslení dva na jednoho. Frederik Storm dopravil puk do italského brankoviště, tam se ale Felix Scheel z dorážky neprosadil.

16:06

Už to mohlo být o dva góly. Frederik Storm se prokličkoval až těsně před bánu, z tohoto prostoru ovšem napálil dobře postaveného Bernarda.

15:54

15:54 Nikolaj EHLERS - 0:1

15:54

Dánsko právě vstřelilo branku!
Přesilovka využita, favorizované Dánsko se ujímá vedení! Rána Blichfelda ještě byla zblokovaná obráncem, avšak volný kotouč sebral Nikolaj Ehlers, sjel si do levého kruhu a ránou zápěstím propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Joachim Blichfeld a Mathias Bau Hansen.

15:38

Po další přihrávce Joachima Blichfelda z prostoru brankoviště zakončoval Mathias Bau Hansen, Itálie zatím odolává.

15:30

Do rány Joachima Blichfelda těsně před brankou sáhl Frederik Storm, puk přesto končí jen mezi betony italského brankáře.

14:55

Zbytečný prohřešek v útočné třetině vyprodukoval Marco Insam. Za svatyní soupeře tak dlouho držel protihráče, až rozhodčího donutil zvednout pravici.

14:45

Marco Insam se z vrcholku kruhů prezentoval pořádně ostrou ranou a tyč dánské branky minul jen o pár centimetrů!

14:16

Pěkně si Felix Scheel prohodil puk kolem Casettiho, jenže cestu mu okamžitě zatarasil Gregorio Gios, ten pak bekhendem přenesl hru na McNallyho.

13:40

Dante Hannoun chtěl využít zaváhání Matiase Lassena. Dojel až do levého kruhu, odkud vypálil svižnou střelu, leč pouze do Bjorkstrandových bruslí.

13:27

Od levého mantinelu nahazoval Nicholas Jensen. Do statistik se nezapsal ani gólem, ani asistencí, protože napálil před sebou stojícího Diega Kostnera.

12:55

Nikolaj Ehlers na sebe navázal dva hráče, aby zadovkou uvolnil v pravém kruhu Franse Nielsena, zakončení na zadní tyč minulo prostor mezi třemi tyčemi.

12:32

Kotouč skončil v ochranné síti poté, co ze zápěstí vypálil Patrick Bjorkstrand a ještě před Bernardem dobře zakročil Gregorio Gios.

12:09

Patrick Bjorkstrand se dostal k dorážce vlastní střely, z levé strany ale poslal puk vedle italské branky.

11:54

Diego Kostner mohl střílet, avšak svůj úmysl si ještě rozmyslel. Nahodil za Dahmovu bránu, odkud gólman rozehrál na osamoceného Lauridsena.

11:23

Frederik Storm přebruslil Daniela Gliru, takže nemohla být řeč o zakázaném uvolnění. Po zadovce pálil z úhlu Matthias Asperup, Bernard stál na svém místě.

10:55

Puk se z rohu hřiště zvláštně odrazil až do brankoviště Sebastiana Dahma a kolem brusle dánského brankáře nakonec projel mimo.

10:34

A rázem přišla druhá rána na dánskou svatyni. Sebastian Dahm si hravě poradil, kus černé gumy vypálený na bránu Spornbergerem, vyrazil o rohu kluziště.

09:38

Dánové zatím kontrolují hru. Dovolili soupeři jedinou střelu na bránu, zatímco sami vystřelili devětkrát, leč skóre zůstává bezbrankové.

09:05

Dánská přesilovka je minulostí. Ve vteřině Petanova návratu nahazoval na teč Jesper Jensen Aabo, Patrick Bjorkstrand promáchl naprázdno.

08:53

Jesper Jensen Aabo se na modré čáře opřel do puku, dělovou ránou ale trefil jen bránícího hráče soupeře.

08:22

Patrick Bjorkstrand přenesl hru do pravého kruhu na kapitána Petera Regina, jemuž ovšem zakončení vůbec nesedlo, pomalu letící kotouč schoval Bernard v lapačce.

07:36

Frederik Storm se z rohu dostal až před italskou branku, tam ale zakončil těsně mimo. Ránu Nikolaje Ehlerse z pravého kruhu pak Andreas Bernard vyráží do ochranné sítě.

07:31

S novou hokejkou hrající Nikolaj Ehlers zkontroloval situaci a nabil na modrou Markusi Lauridsenovi, jenž si ještě sjel blíže bráně a vypálil příklepem těsně vedle pravé tyče.

07:05

Menší dvouminutový trest vyfasoval Alex Petan za sekání. Dánská výhoda trvala poměrně dlouho, nicméně k bezprostřednímu ohrožení italské svatyně nedošlo.

06:56

Dánové mají signalizovanou výhodu a v šesti mačkají Italy v jejich vlastním obranném pásmu.

06:24

Do nahození Mortena Poulsena se těsně před brankou snažil sáhnout Julian Jakobsen. Neúspěšně.

05:55

Tlak elitní formace pokračoval, leč k zakončení už nedošlo. Frans Nielsen hledal Nikolaje Ehlerse, toho postrážil Phil Pietroniro.

05:25

Joachim Blichfeld posílal puk zpoza do branky do mezikruží, odkud ho mimo útočné pásmo vypíchl Daniel Mantenuto.

05:01

Prudká rozehrávka Italů prosvištěla celým hřištěm až na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po pravici Andrease Bernarda.

04:25

Krátce po vyhazování vypálil z vrcholku pravého kruhu Mathias Bau Hansen. Skóre zůstává bezbrankové, Andreas Bernard zakročil vyrážečkou.

04:16

Peter Regin se podél mantinelu prosmýkl do útočného pásma, větší šanci si ale Dánové nevypracovali a puk pak vylétl až do ochranné sítě.

03:49

Dobrou práci odvedl směrem do defenzivy Daniel Glira. Čistým způsobem nejprve obral Markuse Lauridsena, načež bekhendem poslal puk do středního pásma.

03:05

Na vrcholku levého kruhu se k tvrdé ráně dostal Emil Kristensen, italský brankář vyrazil puk mimo nebezpečný prostor.

02:51

Marco Sanna nabral velkou rychlost po pravém mantinelu. Zkusil se natlačit až před bránu, avšak neprocpal se přes Frederika Stroma.

02:29

Od pravého mantinelu nahazoval Daniel Glira. Sebastian Dahm zatím zasahovat nemusel, protože touš narazil do bruslí clonícího Petana.

01:48

Dvakrát v krátkém časovém sledu si zahrál za vlastní bránou Andreas Bernard. Napoprvé hrál na Sanny, jenž nevyhodil. Napodruhé na Mantenuta, ten již poslal touš do střední třetiny.

01:25

Nahození Nicholase Jensena skončilo za brankou Andrease Bernarda, kde se ale ke kotouči nikdo v bílém nedostal.

01:06

Nahození po pravém mantinelu Felixi Scheelovi vůbec nevyšlo. Matthias Asperup úmysl spoluhráče nepochopil, rozhodčí následně musel odpískat zakázané uvolnění.

00:11

První střelu na branku měl na svědomí italský útočník Daniel Frank. Rána z mezikruží skončila jen těsně mimo.

00:05

Utkání mezi Dánskem a Itálií odstartovalo! Dánové samozřejmě plní roli obrovského favorita, Italové dnes mohou jenom překvapit.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Itálie: Bernard (Fadani) – Pietroniro, Miglioranzi, Di Perna, Spornberger, Gios, Glira, Casetti – Petan (A), Mantenuto, Frank (C) – Sanna, S. Kostner, Frigo (A) – McNally, Hannoun, Deluca – Insam, D. Kostner, Traversa – Magnabosco.
Trenér: Greg Ireland

Dánsko: Dahm (Dichow) – M. Lauridsen, Lassen, Kristensen, Jensen Aabo (A), Larsen, N. Jensen, M. Jensen – Blichfeld, Nielsen (A), Ehlers – Storm, Regin (C), Scheel – Bau Hansen, Bjorkstrand, Meyer – Aagaard, Jakobsen, Poulsen – Asperup.
Trenér: Heinz Ehlers

Rozhodčí: Dehaen (FRA), Šír (CZE) – Seewald (AUT), Špůr (CZE).
Dánsko

Dánská reprezentace zahájila světový šampionát ve Finsku fantasticky, když deklasovala Kazachstán 9:1. Výrazně méně se jí nicméně dařilo proti Švýcarsku. Se soupeřem držela krok pouze úvodních dvacet minut, aby se nakonec musela smířit s vysokou porážkou 0:6.

Svěřenci kouče Heinze Ehlerse by se o udržení mezi elitou strachovat neměli, zvláště po vysoké výhře v úvodním klání. Vytyčeným cílem je tedy postup do čtvrtfinále, což je těžký úkol, ale ne nesplnitelný. Vítězství nad Italy je povinností, bodovat je pak ovšem potřeba i proti někomu z trojice Kanada, Německo, Slovensko.

Sestava Dánska v posledním utkání:

Dichow (41. Dahm) – Lassen, M. Lauridsen, O. Lauridsen, Jensen Aabo (A), Larsen, N. Jensen, Kristensen – Ehlers, Nielsen (A), Blichfeld – Storm, Scheel, Regin (C) – Bjorkstrand, Bau Hansen, Meyer – Jakobsen, Poulsen, Aagaard – Asperup.

Nominace Dánska na MS 2022

Brankáři: Mathias Seldrup (Frederikshavn), Frederik Dichow (Kristianstad/Švéd.), Sebastian Dahm (Klagenfurt/ICEHL).

Obránci: Matias Lassen, Markus Lauridsen, Oliver Lauridsen (všichni Malmö/Švéd.), Nicholas B. Jensen (Eisbären Berlín/Něm.), Morten Jensen (Rungsted), Jesper Jensen Aabo (Krefeld/Něm.), Emil Kristensen (Pustertal/ICEHL), Oliver Larsen (Jukurit Mikkeli/Fin.).

Útočníci: Patrick Bjorkstrand, Julian Jakobsen (oba Aalborg), Mathias Bau Hansen, Morten Poulsen (Herning), Matthias Asperup (Herlev), Felix Scheel (Esbjerg), Mikkel Aagaard (MoDo Hockey/Švéd.), Joachim Blichfeld (San Jose Barracuda/AHL), Nikolaj Ehlers (Winnipeg/NHL), Nicolai Meyer (Vídeň Capitals/ICEHL), Frans Nielsen (Eisbären Berlín/Něm.), Peter Regin (Ambri-Piotta/Švýc.), Frederik Storm (Ingolstadt/Něm.), Christian Wejse (Bremerhaven/Něm.).
Itálie

Italové na šampionátu stále čekají na svůj první bod. V úvodním klání proti Švýcarsku předvedli konkurenceschopný výkon až ve třetí třetině, takže museli skousnout porážku 2:5. Podle očekávání nepřidali body ani proti Kanaďanům, kteří sice střetnutí odehráli v tréninkovém tempu, přesto vyhráli vysoko 6:1.

Itálie má jediný cíl, a sice udržet se mezi elitou. Body proti Švýcarsku a Kanadě se neočekávaly, takže komplikace zatím nepřichází. Bodový zisk by byl překvapením i proti Dánsku, klíčové bitvy budou s Francií a Kazachstánem.

Sestava Itálie v posledním zápase:

Fazio (Fadani) – Pietroniro, Miglioranzi, Di Perna, Spornberger, Gios, Glira, Casetti – Petan (A), S. Kostner (A), Sanna – Magnabosco, Mantenuto, Frank (C) – McNally, Hannoun, Frigo – Traversa, D. Kostner, Deluca – Insam.

Nominace Itálie na MS 2022

Brankáři: Andreas Bernard, Justin Fazio (oba HC Bolzano/ICEHL), Davide Fadani (Lugano/Švýc.).

Obránci: Lorenzo Casetti, Gregorio Gios, Enrico Miglioranzi (všichni Asiago/AlpsHL), Dylan Di Perna (Ritten/Renon/AlpsHL), Daniel Glira (Pustertal/ICEHL), Alex Trivellato (Bolzano/ICEHL), Phil Pietroniro (Mylhúzy/Fr.), Peter Spornberger (Schwenningen/Něm.).

Útočníci: Ivan Deluca, Dante Hannoun, Matthias Mantinger (všichni Pustertal/ICEHL), Daniel Frank, Luca Frigo, Marco Insam (všichni Bolzano/ICEHL), Marco Magnabosco, Daniel Mantenuto (oba Asiago/AlpsHL), Simon Berger (Pustertal/Val Pusteria/AlpsHL), Diego Kostner (Ambri-Piotta/Švýc.), Simon Kostner (Ritten/Renon//AlpsHL), Brandon McNally (Cardiff/EIHL), Alex Petan (Székesfehérvár/ICEHL), Marco Sanna (Cortina/AlpsHL), Tommaso Traversa (Sheffield/EIHL).
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné úterní odpoledne. Vítám vás při sledování mistrovství světa v ledním hokeji, společně se podíváme na utkání skupiny A mezi Itálií a Dánskem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:20.

Itálie – Dánsko

1:2

konec (0:1, 1:0, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 39. Petan (Hannoun, Miglioranzi) – 16. Ehlers (Blichfeld, Bau Hansen), 42. Bau Hansen (Meyer)

Itálie: Bernard (Fadani) – Pietroniro, Miglioranzi, Di Perna, Spornberger, Gios, Glira, Casetti – Petan (A), Mantenuto, Frank (C) – Sanna, S. Kostner, Frigo (A) – McNally, Hannoun, Deluca – Insam, D. Kostner, Traversa – Magnabosco.
Trenér: Greg Ireland

Dánsko: Dahm (Dichow) – M. Lauridsen, Lassen, Kristensen, Jensen Aabo (A), Larsen, N. Jensen, M. Jensen – Blichfeld, Nielsen (A), Ehlers – Storm, Regin (C), Scheel – Bau Hansen, Bjorkstrand, Meyer – Aagaard, Jakobsen, Poulsen – Asperup.
Trenér: Heinz Ehlers

Rozhodčí: Dehaen (FRA), Šír (CZE) – Seewald (AUT), Špůr (CZE)

Diváci: 2 557

Průběh zápasu
1. třetina
07:05 ITA 2 Petan, sekání
14:55 ITA 2 Insam, držení
15:54 DEN 0:1 Ehlers (Blichfeld, Bau Hansen)
Po 1. třetině
2. třetina
20:32 ITA 2 Bernard, podrážení, odpyká McNally
22:05 ITA 2 Petan, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu
27:54 ITA 2 Frigo, sekání
33:18 DEN 2 Storm, sekání
38:24 DEN 2 Poulsen, sekání
39:00 ITA 1:1 Petan (Hannoun, Miglioranzi)
Po 2. třetině
3. třetina
41:46 DEN 1:2 Bau Hansen (Meyer)
54:47 DEN 2 Meyer, hákování
57:34 ITA 2 Frank, podrážení
Konec