Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

Elche CF – CA Osasuna

1:1

konec (0:0)

01.05.2022, 14:00 • Estadio Manuel Martínez Valero (Elche) • 34 • 34. kolo • Filip Lefenda

Tipsport: 2.68 3.14 3.01 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto utkání je to vše. Děkujeme za pozornost a užijte si zbytek víkendu. Na viděnou. (16:09:42)
Osasuna zůstala po remíze na deváté pozici. Za týden se představí na půdě čtrnáctého Espanyolu. Před ten se díky bodu dostalo v tabulce aktuálně třinácté Elche, jež neprohrálo už tři kola v řadě. Tuto šňůru se pokusí natáhnout 7. května na hřišti zachraňujícího se Cádizu.
Držení míče: 57 % : 43 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:18.
Fotbalisté Elche remizovali na domácí půdě 1:1 s Osasunou a nedokázali porazit svého soupeře už posedmé v řadě. Vzhledem k okolnostem ale mohou být za bod rádi. Už během prvního poločasu museli kvůli zranění nuceně střídat Bigas s Gutim. Po změně stran pak přišlo Elche i o svého kapitána Verdúa, a jelikož už mělo kompletně vystřídáno, dohrávalo v deseti. Navíc muselo dotahovat jednogólové manko, neboť se po zbytečném faulu Diega Gonzáleze prosadil z pokutového kopu Ante Budimir. Osasuna ale navzdory početní výhody o vítězství přišla. Šest minut před koncem řádné hrací doby prodloužil Gumbauův centr od rohového praporku hlavou pod břevno střídající Pere Milla.

90+6

Konec zápasu.

90+6

Elche mohlo v devíti inkasovat! David García zůstal po centru z pravé strany osamocen na zadní tyči, tam ale ani nadvakrát skórovat nedokázal. Do cesty se mu na poslední chvíli vrhl Josan.

90+5

Johan Mojica ubránil balon krásnou stahovačkou. Po chvíli se svalil k zemi a zdá se, že ani on nebude moci zápas dohrát!

90+4

Josan fauloval na levé straně Rubéna Garcíu. Osasuna má k dispozici standardku.

90+3

Domácím se rýsovalo zajímavé přečíslení čtyř proti třem, rázným odkopem ho ale utnul David García.

90+2

Osasuna dohrává zápas na útočné polovině. Momentálně se ale nehraje. Josan zůstává ležet otřesen poté, co schytal do obličeje Barjův centr.

90+1

Druhý poločas bude nastaven minimálně o pět minut.

90

Guido Carrillo zajel skluzem do Nacha Vidala a vykoledoval si žlutou kartu. Rozhodčí Del Cerro poté musel krotit planoucí vášně.

90

Do odraženého balonu se na okraji šestnáctky položil střídající Roberto Torres. Skákavý pokus mu vůbec nesedl a dohopsal přesně do míst, v nichž číhal Edgar Badía.

89

Osasuna chce proti oslabenému soupeři viditelně strhnout vedení zpět na svou stranu. Rubén García si staví míč k rohovému praporku.

88

Manu Sánchez si na levé straně pokutového území zpracoval přetažený centr. Jeho následná rána byla ale hodně nepřesná a zamířila vysoko nad branku.

87

Střídání v týmu CA Osasuna:
ze hřiště odchází Juan Cruz, přichází Kike Barja.

87

Střídání v týmu CA Osasuna:
ze hřiště odchází Darko Brašanac, přichází Roberto Torres.

84

Elche právě vstřelilo branku!
Domácí tým vyrovnává po rohovém kopu! Gerard Gumbau kroutil centr na bližší tyč a PERE MILLA ho prodloužil mezi rukama brankáře Herrery až do sítě.

83

Johan Mojica centroval na přední tyč. Guido Carrillo zakončoval ve skluzu mimo. Bylo to s tečí, následuje sedmý roh Elche.

82

Tete Morente sklepával na pravé straně míč pod sebe, Guido Carrillo k němu měl ale daleko. Dopředu jde Osasuna.

81

Elche mělo k dispozici svůj šestý roh. Rozehrán byl po zemi signálem na Johana Mojicu, ke kterému se dostal míč po zemi. Levačkou ho ale zpoza vápna zakroutil vedle pravé tyčky.

80

Do konce zápasu schází posledních deset minut plus nějaké to nastavení. Elchce stále hraje bez svého kapitána Gonzala Verdúa, který je i nadále ošetřován a dost možná už se nebude moci do hry vrátit!

79

Diego González odvracel po centru z levé strany na zadní tyči balon na rohový kop. Vidalův centr se stal snadným soustem pro Edgara Badíu.

78

Darko Brašanac tancoval s balonem okolo penaltového puntíku. Usilovně hledal pozici na střelu. Míč mu nakonec ukopl Josan.

77

Momentálně se nehraje. Problém zřejmě se zadním přitahovačem má Gonzalo Verdú, který musí být ošetřen v zámezí. Připomínám, že Elche už nemůže střídat.

75

Střídání v týmu CA Osasuna:
ze hřiště odchází Ante Budimir, přichází Rubén García.

74

Elche je po inkasované brance aktivnějším týmem. Nyní zahrávali domácí roh z levé strany. Vyrezultoval pouze v zakončení hlavou nad břevno.

73

Tete Morente našel zprava přízemní přihrávkou uvnitř malého vápna Guida Carrillu, tomu ale znepříjemnil zakončení Aridane. Míč zamířil vedle pravé tyče.

71

Gerard Gumbau odcentroval do šestnáctky. Jeho vzdušný pas se stal kořistí hostující obrany.

70

Zatímco hostující kouč Jagoba Arrasate sáhl ke změně v sestavě teprve poprvé, domácí už mají vinou dvou zranění kompletně vystřídáno.

69

Střídání v týmu Elche CF:
ze hřiště odchází Kike Pérez, přichází Guido Carrillo.

69

Střídání v týmu Elche CF:
ze hřiště odchází Enzo Roco, přichází Pere Milla.

69

Střídání v týmu CA Osasuna:
ze hřiště odchází Jon Moncayola, přichází Javier Martínez.

67

Osasuna právě vstřelila branku!
Exekuci pokutového kopu si vzal na starost sám faulovaný ANTE BUDIMIR. Míč poslal neomylně po zemi do pravého spodního růžku, zatímco se Edgar Badía vrhl na opačnou stranu.

66

Diego González fauloval krátce po autovém vhazování uvnitř pokutového území Anteho Budimira. Obtočil se okolo Chorvata rukama a stáhl ho zezadu k zemi. Penalta!

65

Skákavý centr Manua Sáncheze zpacifikoval Diego González. Osasuna zůstává nadále u balonu.

64

Juan Cruz nečekal na pokyn rozhodčího a vběhl zpoza postranní čáry po ošetření samovolně na hřiště. Hostující obránce vidí za svůj počin naprosto zbytečnou žlutou kartu.

62

Aridane přišel o balon a dopředu se hnal Ezequiel Ponce. Při pokusu o střelu zpoza velkého vápna byl zablokován Juanem Cruzem, který utržil v souboji šrám a potřebuje ošetřit.

60

Naplnila se hodina zápasu a na branku zatím stále čekáme marně. Snaha nelze aktérům upřít, oba týmy si počínají aktivně. Velká šance ovšem po změně stran ještě k vidění nebyla.

59

Tete Morente šel u postranní čáry zezadu do těla nic netušícímu Aridanemu. Pískán je další faul.

58

Po centru z pravé strany vyboxoval balon těsně před Antem Budimirem Edgar Badía. Ten byl chorvatským útočníkem nedovoleně atakován a potřebuje chvíli na oklepání.

57

Josan se s míčem prodral do malého vápna. Při pokusu o zakončení byl atakován Aridanem. Dle rozhodčích – i těch u videa – čistě, což se domácím pochopitelně nelíbí.

56

Elche podniklo bleskový protiútok. Ke střele z hranice šestnáctky se dostal Ezequiel Ponce. Jeho zakončení bylo zblokováno. Dobře ubráněn byl posléze rovněž Gerard Gumbau.

55

Ezequiel Ávila faulován na útočné polovině kousek od okraje středového kruhu. Moncayolův centr na zadní tyč se neujal.

54

Domácí fotbalisté se nepřesnou kombinací ve střední části hřiště sami připravili o balon. Osasuna dostala k dispozici vhazování naprosto zadarmo.

53

Johan Mojica centroval. Tečovaný balon skončil pouze v rukavicích brankáře Sergia Herrery.

52

Ezequiel Ávila si z levé strany navedl míč na střelu pravačkou zhruba dva metry zpoza šestnáctky. Křižný pokus poslal poměrně výrazně za vzdálenější tyčku.

51

Tete Morente centroval z levé strany hodně nepřesně. Balon skončil až u rohového praporku.

50

Jon Moncayola rozehrál roh přetaženým centrem z pravé strany. Míč poté dostal na hranici velkého vápna proti noze Ezequiel Ávila. Svou ránu nasměroval bez přípravy nad horní tyč.

49

Ezequiel Ponce upadl v souboji s přesilou kousek před pokutovým územím. Faul se pískal až o chvíli později ve prospěch Osasuny.

47

Nově příchozí Tete Morente se opřel do balonu z nějakých třiceti metrů. Rána mu sjela po kopačce, nabrala opačnou faleš a stočila se směrem od branky.

46

Střídání v týmu Elche CF:
ze hřiště odchází Fidel, přichází Tete Morente.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 15:08.
Úvodní poločas zápasu mezi Elche a Osasunou branku nenabídl. Lépe do utkání vstoupili domácí, kteří si v úvodní čtvrthodině vypracovali solidní tlak. Už ve 2. minutě nebezpečně hlavičkoval Ponce a o chvíli později střílel křižmo z levé strany velkého vápna těsně vedle Mojica. Hosté s postupem času vyrovnali hru, žádnou výraznější šanci si ale nevytvořili. V závěru došlo na dlouhé šestiminutové nastavení, Elche totiž muselo v první půli sáhnout hned ke dvěma vynuceným střídáním. Jak Bigas, tak i Guti opustili hrací plochu na nosítkách.

45+7

První poločas skončil.

45+6

Po Moncayolově křižném centru hlavičkoval nepřesně David García. Edgar Badía si staví balon na odkop. Poté nejspíše bude následovat hvizd sudího.

45+5

Poblíž půlící čáry byl faulován Lucas Torró. Útočit může v závěru poločasu Osasuna.

45+4

Zdálo se, že byl Aridane zatažen za dres uvnitř šestnáctky Johanem Mojicou. Rozhodčí ale zůstali v klidu. Hostující bek svému pádu dost přidal.

45+3

Gerard Gumbau fauloval v souboji hráčů s dvojkou na zádech Nacha Vidala. Ten byl zezadu přidržen za dres a vybojoval pro Osasunu standardní situaci.

45+2

Krátce po svém příchodu na hřiště se odvážným pokusem ze střední vzdálenosti uvedl Gerard Gumbau. Branku ale vysoko přestřelil.

45+1

Úvodní poločas bude zejména vinou dvou ošetřování a vynucených střídání nastaven rovnou o šest minut.

44

Ante Budimir udeřil ve vzdušném souboji loktem do tváře Gonzala Verdúa a je z toho další žlutá karta – tentokrát první pro hráče Osasuny.

43

Čtvrtý faul Elche, třetí žlutá karta. Uvnitř středového kruhu poslal protihráče k zemi Omar Mascarell.

41

Ačkoliv je o poznání více faulujícím týmem Osasuna, žluté karty zatím sbírají pouze domácí. Pozor si bude muset po zbytek zápasu dávat Enzo Roco, jenž si v příštím kole nezahraje.

40

Po delší prodlevě se konečně hraje. Očekávat se dá poměrně dlouhé nastavení. Tipoval bych takové čtyři minuty.

39

Střídání v týmu Elche CF:
ze hřiště odchází Raúl Guti, přichází Gerard Gumbau.

37

Další nepříjemnost pro Elche. V pokutovém území je ošetřován Raúl Guti a stejně jako v případě Bigase musejí do akce nosítka.

36

Fidel Chaves byl pozdě v souboji s Darkem Brašanacem a prezentoval se žlutým faulem.

35

Manu Sánchez odcentroval z levé strany na zadní tyč. Tam se k balonu neprobil ideálně Ante Budimir. Osasuna zůstává na útočné polovině.

33

Aktéři předešlého souboje se v krátkém sledu střetli podruhé. Role zůstaly zachovány – fauloval Sánchez.

32

Josan byl na pravém okraji hřiště faulován Manuem Sánchezem. Míč pro Elche.

31

Do konce prvního poločasu zbývá poslední čtvrthodina. Na úvodní gól stále čekáme.

29

Postavení mimo hru nyní pískáno na domácí straně. Přistižen v něm byl Ezequiel Ponce.

28

Osasuna rozehrávala standardku z levého okraje hřiště. Moncayolův centr byl prodloužen na zadní tyč, kam si za obranu naběhl Aridane. Toho v dobré příležitosti vychytal Edgar Badía. Případný zásah by ale stejně vinou ofsajdu nebyl uznán.

26

Kike Pérez se před hranicí šestnáctky srazil s Darkem Brašanacem. Ani tentokrát neshledali rozhodčí zákrok na jeho osobu jako nedovolený, a tak se domácí hněvají.

25

Elche kopalo svůj třetí roh. Fidelův centr na přední tyč byl na okraji malého vápna odvrácen.

23

Hra je teď dost rozkouskovaná. Po zajímavém úvodu tempo zápasu trochu opadlo.

22

Po souboji s Juanem Cruzem upadl Kike Pérez. Rozhodčí tentokrát zůstali v klidu. Nařízen je pouze odkop od hostující branky.

21

Střídání v týmu Elche CF:
ze hřiště odchází Pedro Bigas, přichází Diego González.

20

Se stoperem Elche to nevypadá dobře. Na trávníku už jsou nosítka. Bigas dnes určitě dohrál. Velmi rychle se začal rozcvičovat Diego González.

19

Momentálně se nehraje. Po souboji s Antem Budimirem potřebuje ošetření Pedro Bigas.

17

Zajímavý závar před brankou Osasuny. Centr z pravé strany na zadní tyč byl odvrácen. Z hranice šestnáctky pak střílel technicky k levé tyči Josan. Sergio Herrera byl na svém místě.

16

Ante Budimir posunul balon pod sebe nabíhajícímu Jonu Moncayolaovi. Ten vyslal přízemní pokus zpoza šestnáctky zhruba doprostřed branky, takže snadný zákrok pro Badíu.

15

Enzo Roco byl zezadu atakován Ezequielem Ávilou. Osasuna se provinila už čtvrtým faulem. Domácí jsou v tomto směru na nule.

14

Manu Sánchez centroval do vápna z levé strany. Žádného ze spoluhráčů nenašel. Po Aridaneho faulu na Fidela rozehrává Elche.

12

Až nyní se podařilo hostům poprvé zaměstnat Edgara Badíu. Likvidovat musel prudkou ránu Darka Brašanace z levé strany na bližší tyč.

11

Fidel přihrával ve vápně pod sebe napravo Kikemu Pérezovi, ten ale jeho úmysl nepřečetl. Další chyba v hostující rozehrávce potrestána nebyla.

10

Následný rohový kop z pravé strany nebezpečný nebyl. Nutno ale konstatovat, že Osasuna se dnes zatím pouze a jen brání.

9

Johan Mojica dostal dobrou přihrávku na levou stranu vápna. Jeho kolmou střelu tečoval Aridane těsně za vzdálenější tyč!

7

Po Fidelově dlouhém centru na zadní tyč upadl Gonzalo Verdú a domácí si žádali penaltu. Ta se ovšem správně kopat nebude.

6

Johan Mojica si v souboji jeden na jednoho naběhl do Nacha Vidala a inkasoval bolestivý úder. Standardka pro Elche.

5

Elche je od úvodních minut aktivnějším týmem. Johan Mojica posílal z levé strany do vápna přízemní balon. Hosté jej odvrátili do autu.

4

Fidel byl u brankové čáry čistě odstaven Aridanem. Tentokrát se bude kopat pouze od branky Herrery.

2

Po centru z levé strany hlavičkoval nebezpečně Ezequiel Ponce. Sergio Herrera jeho zakončení mířící doprostřed branky reflexivně vyrazil!

2

Ezequiel Ponce se po minutě hry prodíral z levé strany do vápna. Pro svůj tým vybojoval první rohový kop.

1

Utkání právě začalo.
Elche bude hrát v bílo-zelených dresech, Osasuna v červeno-modré kombinaci.
Úvodní sestavy:

Elche CF: Badía – Josan, Roco, Verdú (C), Bigas, Mojica – K. Pérez, Mascarell, Guti – Ponce, Fidel.
Náhradníci: Casilla – Barragán, Carrillo, D. González, Gumbau, Marcone, P. Milla, Olaza, Palacios, Pastore, Piatti, Morente.
Trenér: Francisco Rodríguez

CA Osasuna: S. Herrera – N. Vidal, Aridane, García VII (C), J. Cruz, M. Sánchez – Moncayola, Torró, Brašanac – Budimir, Ávila.
Náhradníci: J. Pérez – Barbero, Barja, Cote, García II, García VI, García IV, Jav. Martínez, Oier, I. Pérez, Ramalho, R. Torres.
Trenér: Jagoba Arrasate

Rozhodčí: C. Del Cerro – G. Cuadra, R. Alonso.
Poslední vzájemné měření sil skončilo na konci listopadu remízou 1:1. K dělbě bodů dochází mezi těmito celky poměrně pravidelně a plichta by nepřekvapila ani tentokrát. Nechme se překvapit, jak vše nakonec dopadne.
Osasuna má na kontě o šest bodů více (44) a nachází se na 9. místě. Po dvou výhrách v řadě podlehli fotbalisté z Pamplony v posledním kole 1:3 Realu Madrid, tedy suverénovi celé La Ligy. Rovněž v Osasuně stačí k nálepce nejlepšího střelce sedm branek. Vstřelil je třicetiletý chorvatský útočník Ante Budimir. O gól méně zaznamenal Argentinec Chimy Avila.
Elche je v tabulce s 38 body na 14. pozici. Po sérii tří porážek v řadě bodovalo Elche v posledních dvou kolech naplno – navíc bez jediné inkasované branky. Po domácím triumfu 3:0 nad Mallorcou zaskočilo venku pátý Betis (1:0). První sestupové pozici se tak vzdálilo na rozdíl osmi bodů. Nejlepšími střelci mužstva jsou dva sedmigóloví útočníci Pere Milla a Lucas Boye. Druhý jmenovaný je ovšem aktuálně mezi zraněnými.
Hezké nedělní odpoledne. Španělská La Liga má dnes na programu kvarteto utkání 34. kola. V tomto textovém přenosu se podrobněji zaměříme na souboj mezi týmy Elche CF a CA Osasuna. Řečí sázkových kurzů nemá zápas vyloženého favorita.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

Elche CF – CA Osasuna

1:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 84. P. Milla (Gumbau) – 67. Budimir (pen.)

Karty:   36. Fidel (ELC), 41. Roco (ELC), 43. Mascarell (ELC), 90. Carrillo (ELC) – 44. Budimir (OSS), 64. J. Cruz (OSS)

Držení míče: 57 % : 43 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:18.

Elche CF: Badía – Josan, Roco (69. P. Milla), Verdú (C), Bigas (21. D. González), Mojica – K. Pérez (69. Carrillo), Mascarell, Guti (39. Gumbau) – Ponce, Fidel (46. Morente).
Náhradníci: Casilla – Barragán, Marcone, Olaza, Palacios, Pastore, Piatti.

Trenér: Francisco Rodríguez

CA Osasuna: S. Herrera – N. Vidal, Aridane, García VII (C), J. Cruz (87. Barja), M. Sánchez – Moncayola (69. Jav. Martínez), Torró, Brašanac (87. R. Torres) – Budimir (75. García VI), Ávila.
Náhradníci: J. Pérez – Barbero, Cote, García II, García IV, Oier, I. Pérez, Ramalho.

Trenér: Jagoba Arrasate

Rozhodčí: C. Del Cerro – G. Cuadra, R. Alonso