Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

FC Barcelona – RCD Mallorca

2:1

konec (1:0)

01.05.2022, 21:00 • Camp Nou (Barcelona) • 34 • 34. kolo • Michal Sadlek

Tipsport: 1.26 6.25 13.3 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě z tohoto utkání všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (22:59:33)

FC Barcelona

35. kolo – 7. 5. 2022, 21:00: Betis – Barcelona


RCD Mallorca

35. kolo – 7. 5. 2022, 14:00: Mallorca – Granada
Statistiky zápasu:

Držení míče: 71 % : 29 %.
Střely na branku: 5:2.
Střely mimo: 7:2.
Rohy: 5:2.
Ofsajdy: 6:2.
Fauly: 13:12.
Obraz hry se ve druhém poločase vůbec nezměnil. Barcelona dobýjela obranu Mallorcu a vypracovala si jen několik příležitostí. Už v 54. minutě skóroval jako druhý domácí hráč Sergio Busquets a jak se později ukázalo, jeho branka byla vítěznou. Mallorca se totiž přece jen dočkala branky, když v 79. minutě snížil kapitán Raíllo, na závěrečný tlak už ale hostům zjevně nezůstaly síly a závěr utkání se odehrával především na polovině hostů. Barcelona tak zaslouženě vítězí, i když ani dnes nebyl její výkon ani zdaleka optimální.

Díky této výhře se Katalánci dostali na druhé místo za jistého mistra Real Madrid. Před třetí Sevillou mají dvoubodový náskok. Mallorca je na 16. místě, na kterém má před 18. Granadou náskok jediného bodu.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Barcelona drží vysokým presinkem protihráče na jejich polovině. Hosté se snaží založit útok, nemají ale prostě kudy.

90+1

Žlutou kartu za nesportovní chování dostává i Pablo Maffeo (RCD Mallorca).

90+1

Žlutou kartu za nesportovní chování dostává Jordi Alba (FC Barcelona).

90

Bude se hrát ještě tři minuty.

90

Maffeo doslova vletěl ve vzdušném souboji do zad Alby, jenž po něm pak vystartoval. Situaci musí uklidňovat hlavní rozhodčí.

89

Střídání v týmu FC Barcelona:
ze hřiště odchází Dani Alves, přichází Clément Lenglet.

89

Střídání v týmu RCD Mallorca:
ze hřiště odchází Ángel Rodríguez, přichází Matthew Hoppe.

87

Hra je teď ze strany hostů velmi kostrbatá. Sice mají míč pod kontrolou, na útočnou polovinu se ale ne a ne dostat.

86

Až teď se k míči znovu dostali hosté a hned ho přenesli na útočnou polovinu, kde se snaží doslova probít do pokutového území Barcelony.

85

K centru z rohového kopu se dostal střídající Fati, po jeho hlavičce ale míč vysokým obloukem spadl přímo do rukou brankáře Rica.

84

Dembèlého centr z pravé strany tečoval Raíllo tak, že se míč zakroutil pod břevno Ricovy branky. Gólman hostů musel tuto „střelu“ vyrazit na roh.

83

Zatím neúspěšně, navíc je hosté vytlačili s míčem až do středu pole. Hrací předmět ale zůstává na kopačkách domácích fotbalistů.

82

Domácí se však i poté dokázali k hracímu předmětu dostat a nastěhovali se s ním k šestnáctce Mallorcy. Kombinací na krátké přihrávky se snaží najít mezeru v obranném postavení hostů.

81

Nepřesná rozehrávka ale znamenala protiútok Barcelony, který ukončil nepřesnou střelou Frenkie de Jong.

80

Mallorca po této brance ožila a ještě zacítila šanci na zvrat v zápase. Velmi rychle se hostům navíc povedlo míč získat.

79

Mallorca právě vstřelila branku!
Hosté snižují a vracejí se do hry o body z dnešního zápasu! Sevillův centr za domácí obránce dokázal usměrnit kolenem ANTONIO RAÍLLO k pravé tyči a gólman ter Stegen už na tuto změnu směru míče nedokázal zareagovat. Asistence: Salva Sevilla.

77

Hosté podruhé za sebou získali míč na útočné polovině a tentokrát byl jejich útok přerušen faulem. Přímý kop pro Mallorcu.

76

Presující Maffeo vystihl rozehrávku hostů a hned chtěl nacentrovat na spoluhráče do šestnáctky. Jeho přihrávku zastavil před svým brankářem ve skluzu García.

75

Střídání v týmu FC Barcelona:
ze hřiště odchází Pierre-Emerick Aubameyang, přichází Ousmane Dembèlé.

75

Střídání v týmu FC Barcelona:
ze hřiště odchází Ferrán Torres, přichází Ansu Fati.

73

Obraz hry se vůbec nemění. Barcelona má úplnou kontrolu nad děním na hrací ploše a zápas pevně v rukou.

72

Ferrán Torres po hlavičkovém přiklepnutí od spoluhráče usměrnil míč zblízka do břevna a jelikož ho zblízka nedorazil Aubameyang, tak ho právě Ferrán Torres mohl dorazit s tečem od ležícího Aubameyanga do sítě. Právě kvůli tomuto teči ale branka nemohla být uznána, protože Aubameyang ležel v ofsajdu.

71

Gavi dostal skvělý pas na levé křídlo, odkud nacentroval na zadní tyč. Tam se ale nedohodli Aubemeyang a Ferrán Torres a první jmenovaný tečoval míč mimo branku Mallorcy.

70

Střídání v týmu RCD Mallorca:
ze hřiště odchází Antonio Sánchez, přichází Salva Sevilla.

70

Střídání v týmu RCD Mallorca:
ze hřiště odchází Rodrigo Battaglia, přichází Lee Kang-in.

68

Trpělivě čekat na chybu soupeře se asi nechtělo Depayovi, jenž technickou střelou ze zhruba 25 metrů zakroutil míč vysoko nad Ricovu branku.

67

Po tomto krátkém přerušení se tak domácí vrátili k obléhání obrany Mallorcy, která se zatáhla do těsné blízkosti svého pokutového území.

66

Na levém křídle se ale jejich kombinace nejdříve zasekla a pak i skončila, když po ztrátě míče fauloval Oliván Alvese.

65

Po dlouhé době se hostům povedl přechod středem pole a dokonce se dostali až k šestnáctce Barcelony.

64

Žlutou kartu, taktéž za šlápnutí na nohu tentokrát Gavimu, dostává Clément Grenier (RCD Mallorca).

63

Žlutou kartu za šlápnutí na nohu Alvese po odehrání míče dostává Antonio Raíllo (RCD Mallorca).

62

Depay hlavou sklepl oblouček Frenkieho de Jonga v šestnáctce hostů na Aubameyanga, jenž z voleje a tísněn obráncem usměrnil míč mimo branku hostů.

61

Domácí mají v těchto chvílích dění na trávníku plně pod kontrolou. Míč mají na svých kopačkách a na polovině Mallorcy.

60

Střídání v týmu RCD Mallorca:
ze hřiště odchází Dani Rodríguez, přichází Clément Grenier.

60

Střídání v týmu RCD Mallorca:
ze hřiště odchází Fernando Niño, přichází Takefusa Kubo.

57

Útok Barcelony následně definitivně ukončil střelou vysoko nad Ricovu branku Aubameyang.

56

Depay se individuálně prokličkoval až k šestnáctkce Mallorcy, kde připravil přihrávkou na levou stranu prostor Ferránovi Torresovi. Jeho přihrávku před branku pak odkopl do bezpečí Valjent.

55

Barcelona pokračuje i po vstřelené brance ve své aktivitě a hned připravila Mallorcu o míč.

54

Barcelona právě vstřelila branku!
Domácí odskakují do dvoubrankového náskoku! Gaviho centr si na pravé strany šestnáctky hostů zpracoval Ferrán Torres, jenž si navedl míč na osu hřiště. Jeho střela byla zblokována, míč se však odrazil k dobíhajícímu SERGIOVI BUSQUETSOVI, jenž si ho připravil na levačku a pak přesnou střelou po zemi namířil k levé tyči Ricovy branky. Bez asistence.

53

Nakonec domácí zatlačili hosty až do pokutového území a Valjent musel pod tlakem odkopnout míč do středu pole, kde ho získali hráči Barcelony.

52

Hosté se snaží rozehrát svůj útok, vysoký presink domácích hráčů je ale drží u jejich vlastní šestnáctky.

50

Depay si naběhl na pravou stranu pokutového území na přihrávku za obranu Mallorcy a jeho centr srazil ve skluzu do tyče své branky Oliván. Depayovi pak byl odmáván ofsajd a případná branka by tedy neplatila.

49

Depay spadl v souboji s obráncem Mallorcy na hranici pokutového území hostů, faul se ale nepískal a míč se dostal k dobíhajícímu Aubameyangovi, jehož střelu gólman Rico chytil.

48

Mallorca získala přímý kop z pravé strany útočné poloviny, centr hostů do své šestnáctky ale vyboxoval do bezpečí domácí gólman ter Stegen.

47

Po centru z křídla se dostal ke střele z voleje z hranice šestnáctky Mallorcy Aubameyang, tvrdou střelou ale trefil jen obránce hostů.

46

Výkop druhého poločasu měli domácí. Během přestávky nedošlo k žádnému střídání.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně ve 22:01.
Barcelona měla podle očekávání v prvním poločase výraznou územní převahu, přes disciplinovanou obranu hostů se ale příliš neprosazovala. Ze svých šancí využila jedinou zásluhou Memphise Depaye zhruba v polovině prvního dějství. Hosté však rozhodně odevzdaným soupeřem nebyli a klidně mohli skórovat také, v jejich největší příležitost ale neusměrnil Niño ve skluzu míč zblízka do odkryté domácí branky. Domácí tak vykročili za vítězstvím, zápas ale ještě ani zdaleka není rozhodnutý.

Statistiky po 1. poločase:

Držení míče: 70 % : 30 %
Střely na branku: 2:1
Střely mimo: 2:1
Rohy: 3:1
Ofsajdy: 3:2
Fauly: 7:7

45+1

První poločas skončil.

45+1

Poslední útok prvního poločasu přišel ze strany hostů. Sánchez si z pravé strany potáhl míč k šestnáctce Barcelony a jelikož García uklouzl, tak se mu otevřel prostor na střelu. Tou ale namířil přímo do rukou připraveného gólmana ter Stegena.

45

Bude se hrát ještě jednu minutu.

45

Frenkie de Jong se tentokrát s rozehrávkou postupné kombinace neobtěžoval a ze zhruba 30 metrů vypálil tvrdě mimo Ricovu branku.

44

Maffeo vystihl rozehrávku domácích, místo přihrávky na spoluhráče se ale pokusil o individuální průnik a ten skončil ztrátou míče.

43

Míč se pak odrazil zpět k domácím, kteří ho přenesli na levé křídlo. Tam si nabíhal do ofsajdu Gavi.

42

Domácí získali další přímý kop, který rozehrál Depay. Jeho střelu zastavila zeď z hráčů Mallorcy.

41

Až teď se po delší době povedlo hostům dostat se přes střed hřiště, Olivánův centr z levé strany ale dokázal zastavit střídající García.

40

Depay tentokrát nakopl míč od rohového praporku do šetnáctky rovnou, hned první bránící hráč na přední tyči ale odvrátil centr ze svého pokutového území.

39

Hostům se však v těchto chvílích vůbec nedaří míč získat a další pokus Barcelony o útok skončil ziskem dalšího rohového kopu.

38

Barcelona rozehrála svůj další roh nakrátko, centr Depaye z levého křídla ale odhlavičkoval do bezpečí hned první bránící hráč Mallorcy.

36

Mallorca po Gaviho faulu získala standardku na útočné polovině, ta se jí ale vůbec nepovedla a pokus o nacvičený signál skončil nepřesným centrem do zámezí.

35

První žlutou kartu utkání dostává za zásah loktem do hlavy protihráče v hlavičkovém souboji Gavi (FC Barcelona).

34

Barcelona na nic nečekala a hned se dostala do protiútoku, na jehož konci byl nepovedený centr Depaye z levého křídla. Míč skončil až za brankou Mallorcy.

33

Vysoký presink domácích fotbalistů donutil hosty zacouvat až před vlastní pokutové území, odkud museli pod tlakem odkopnout míč alespoň do středu pole.

32

Ten rozehráli Katalánci nakrátko a po několika přihrávkách vypálil z velké vzdálenosti vysoko nad branku Mallorcy Alves.

31

Barcelona je při chuti a znovu rychle připravila hosty o míč. Výsledkem domácího snažení byl tentokrát rohový kop.

30

Nákop Gaviho do šestnáctky usměrnil při snaze o blok Sánchez přímo na vlastní branku, gólman Rico si ale dal pozor a míč chytil.

29

Piqué se hned po odchodu z hrací plochy dostal do péče domácích lékařů, takže důvodem jeho střídání bylo zřejmě zranění. Jeho spoluhráči na hrací ploše mezitím získali míč.

28

Střídání v týmu FC Barcelona:
ze hřiště odchází Gerard Piqué, přichází Eric García.

27

Mallorca se hned po výkopu po inkasované brance usadila na útočné polovině a kombinuje kolem domácí šestnáctky.

25

Barcelona právě vstřelila branku!
Katalánci otevírají skóre! Alba krásným pasem vysunul do úniku za obranu Mallorcy MEMPHISE DEPAYE, jehož náběh nezachytil Maffeo, a ten už v šestnáctce hostů poslal míč střelou po zemi k pravé tyči Ricovy branky. Asistence: Jordi Alba.

24

Barcelona postupně opět přebírá iniciativu a začíná dostávat hosty pod tlak. Ti postupně couvají blíže ke své šestnáctce.

23

Předchozí okamžik ještě pro jistotu zkontroloval VAR, svým verdiktem ale potvrdil rozhodnutí rozhodčích na hrací ploše. Pokračujeme za bezbrankového stavu.

22

Odvrácený centr z rohového kopu se dostal k Albovi, jenž ho vrátil do šestnáctky. Tam byl volný Araújo, jenž míč hlavou usměrnil do sítě, jeho branka ale nemohla platit kvůli ofsajdu.

21

Do střelecké pozice se však hosté nedostali. Domácí po zisku míče přenášejí hru na opačnou stranu.

20

Hosty tato obrovská příležitost povzbudila a vysokým presinkem se jim povedlo získat míč. Ten teď drží ve středu pole pod kontrolou.

19

Sánchez nakopl míč na levou stranu domácí šestnáctky, odkud ho sklepl na zadní tyč Oliván a dobíhající Niño před odkrytou brankou Barcelony usměrnil míč ve skluzu nad domácí svatyni.

17

Barceloně se povedlo získat útočnou standardku, centr Depaye se ale zakroutil až za branovou čáru.

16

Rychlá kombinace dostala domácí na levém křídle do pokutového území Mallorcy, na oblouček Depaye si ale na opačné straně nenabíhal ani jeden z jeho spoluhráčů.

15

Stejný verdikt měl i asistent rozhodčího na opačné straně, kde si za obranu Mallorcy nabíhal na pas ze středu pole rozběhnutý Ferrán Torres.

14

Hosté se po zisku míče dostali do rychlého protiútoku, který zakončil střelou přímo do rukou domácího gólmana ter Stegena Sánchez. Tomu byl následně odmáván ofsajd.

13

V blízkosti středového kruhu se ale k hracímu předmětu znovu dostali domácí, kteří s ním zacouvali před vlastní šestnáctku. Hosté vyrážejí napadat.

12

Až Ferránovi Torresovi se povedlo potáhnout míč po pravé straně k šestnáctce, kde se mu ale narážečka s Aubameyangem nepovedla. Míč odkopl do bezpečí Russo.

11

Domácí mají opět míč pod kontrolou a opět se snaží kombinací na krátké přihrávky dostat k pokutovému území soupeře. Zatím bez úspěchu.

9

Alvesovi se ale nákop do pokutového území vůbec nepovedl a nízko letící centr odkopl do bezpečí Raíllo. Pokus hostů o útok skončil útočným faulem Niña.

8

Tlak Barcelony v úvodu utkání pokračuje a po faulu Sáncheze získala standardku na útočné polovině.

7

Barcelona vystihla rozehrávku hostů a prakticky okamžitě se vrátila k šestnáctce soupeře. Její další akci ale ukončil úplně zbytečný útočný faul Frenkieho de Jonga.

6

Gavi našel skvělým centrem z levé strany útočné poloviny na zadní tyči Aubameyanga, jehož hlavičku ke vzdálenější tyči vyrazil výborným zákrokem gólman hostů Rico.

5

Maffeo odkopl před rozběhnutým Depayem míč do středu pole, tam se ale vrátil na kopačky domácích, kteří přecházejí ke své tradiční kombinaci na krátké přihrávky.

4

Rozehrávka rohového kopu se Mallorce vůbec nepovedla a nacvičený signál u rohového praporku skončil ztrátou míče. Hosté okamžitě couvají dozadu.

3

Následnou standardku hosté rychle rozehráli centrem na pravou stranu domácí šestnáctky, kde se k míči dostal Niño. Jeho střelu z ostrého úhlu srazil na roh Piqué.

2

Obránce Barcelony je naštěstí v pořádku. Hra pokračovala rozehrávkou Barcelony, kterou ale pokazil Busquets a kapitán domácího týmu pak musel taktickým faulem zastavit rozběhnutého Daniho Rodrígueze.

1

Výkop utkání měli hosté, hned v prvním hlavičkovém souboji ale fauloval Niño Alvese, který se jen těžce zvedá z trávníku.

1

Utkání právě začalo.
Barcelona bude hrát ve svých tradičních modro-bílých dresech, Mallorca v bílých.
Oba týmy už jsou na hrací ploše, zápas tak o malou chvíli začne.
Úvodní sestavy:

FC Barcelona: ter Stegen – Alves, Piqué, Araújo, Alba – F. de Jong, Busquets (C), Gavi – F. Torres, Aubameyang, Depay.

Náhradníci: Neto, Tenas – Puig, Dembèlé, Fati, Traoré, Lenglet, L. de Jong, Umtiti, García XIII.

Trenér: Xavi

RCD Mallorca: S. Rico – Russo, Valjent, Raíllo (C) – Maffeo, A. Sánchez, Battaglia, Oliván – D. Rodríguez – Á. Rodríguez, Niño.

Náhradníci: Reina, Román – G. González, Grenier, Sevilla, Prats, Hoppe, Baba, Kubo, Lee Kang-in, Llabres, Fernández Cózar.

Trenér: Javier Aguirre

Rozhodčí: Fuertes – Villanueva, Pérez.


Vzájemné zápasy

Vzájemná bilance mluví jasně ve prospěch Barcelony, která Mallorcu v ligovém zápase neporazila naposledy ještě v říjnu 2010 (1:1). Poslední ligová výhra Mallorcy je ještě o něco starší a došlo k ní v květnu 2009 (1:2). První vzájemný souboj v této sezoně vyhrála Barcelona na Mallorce na začátku tohoto kalendářního roku 1:0.


RCD Mallorca

Mallorca tvrdě bojuje o záchranu a po sérii sedmi porážek za sebou a příchodu nového trenéra Javiera Aguirreho se jí v posledních týdnech konečně začalo dařit. Dvě domácí výhry nad Atléticem Madrid (1:0) a Alavésem (2:1) dostaly Mallorcu na 16. místo ligové tabulky, ze kterého má před 18. Granadou dvoubodový náskok. Hlavním důvodem je především to, že Mallorca konečně začala dávat góly, protože ve třech zápasech před výhrou nad Atléticem Madrid nevstřelila ani jednu branku. Mallorca dnes bude na půdě velmi neoblíbeného soupeře bojovat také o alespoň částečné zlepšení tristní venkovní bilance, protože na cizích trávnících prohrála posledních 9 ligových zápasů za sebou.

Posledních 5 ligových zápasů:
Espanyol – Mallorca 1:0
Getafe – Mallorca 1:0
Mallorca – Atlético Madrid 1:0
Elche – Mallorca 3:0
Mallorca – Alavés 2:1


FC Barcelona

Barcelona se od příchodu Xaviho na lavičku výrazně zlepšila, veškerý posun se ale v dubnu obrátil v prach. Nejdříve se v domácí odvetě čtvrtfinále Evropské ligy skončila pro Barcelonu naděje na evropskou trofej po porážce 2:3 s Frankfurtem. Následně kvůli dvěma nečekaným domácím porážkám 0:1 s Cádizem a Vallecanem přeskočila Barcelonu v ligové tabulce Sevilla. Jelikož Real Madrid si už v předstihu zajistil titul, tak Katalánci hrají už jen maximálně o druhé místo a na jeho zisk dnes potřebují vyhrát. Navíc je Barcelona pod velkým tlakem, protože doma po předchozích dvou ztrátách bez vstřelené branky prostě musí uspět.

Posledních 5 ligových zápasů:
Barcelona – Sevilla 1:0
Levante – Barcelona 2:3
Barcelona – Cádiz 0:1
Real Sociedad – Barcelona 0:1
Barcelona – Vallecano 0:1
Vítejte u on-line přenosu ze zápasu FC Barcelona – RCD Mallorca. Utkání 34. kola španělské LaLigy začíná ve 21:00.

FC Barcelona – RCD Mallorca

2:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 25. Depay (Alba), 54. Busquets – 79. Raíllo (Sevilla)

Karty:   35. Gavi (BAR), 90+1. Alba (BAR) – 63. Raíllo (MLR), 64. Grenier (MLR), 90+1. Maffeo (MLR)

Držení míče: 71 % : 29 %.
Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 13:12.

FC Barcelona: ter Stegen – Alves (89. Lenglet), Piqué (28. García XIII), Araújo, Alba – F. de Jong, Busquets (C), Gavi – F. Torres (75. Fati), Aubameyang (75. Dembèlé), Depay.
Náhradníci: Neto, Tenas – Puig, Traoré, L. de Jong, Umtiti.

Trenér: Xavi

RCD Mallorca: S. Rico – Russo, Valjent, Raíllo (C) – Maffeo, A. Sánchez (70. Sevilla), Battaglia (70. Lee Kang-in), Oliván – D. Rodríguez (60. Grenier) – Á. Rodríguez (89. Hoppe), Niño (60. Kubo).
Náhradníci: Reina, Román – G. González, Prats, Baba, Llabres, Fernández Cózar.

Trenér: Javier Aguirre

Rozhodčí: Fuertes – Villanueva, Pérez

Diváci: 62 789