Menu

Hokej

Mistrovství světa do 18 let

Německo – Kanada

3:8

konec (0:2, 2:2, 1:4)

24.04.2022, 19:30 • Skupina A • Helena Hegeďová

Němci zkraje třetí třetiny využili přesilovku pět proti třem a po výkonech v předchozí dvacetiminutovce se Kanadě po zásluze přiblížili na rozdíl jednoho gólu. Domácí celek ještě mohl pokračovat v klasické početní výhodě, jenže právě střelec dvou branek Julian Lutz fauloval a nabídl Kanadě přesilovku, v které se prosadil Connor Bedard. Kanadský kapitán Connor Bedard vzápětí přidal ještě jeden gól, čímž definitivně odstartoval cestu Kanady k vítězství v dnešním duelu. Úspěch kanadského celku ještě potvrdili Matthew Wood a Kalem Parker.

Nejlepšími hráči byli vyhlášení: za Německo Julian Lutz, za Kanadu Connor Bedard (22:21:00)

Konec zápasu.

59:43

Střely hráčů v bílých dresech létají mimo branku, to ale Kanaďany vůbec mrzet nemusí, protože si dnes připíšou svoji první výhru na tomto šampionátu.

58:51

Kanada se stále drží v útočném pásmu a ohrožuje německou branku ze všech pozic. Z bezprostřední blízkosti zakončoval Bedard, střela z vrcholu pravého kruhu patřila Filomonovi.

58:26

Kanaďané si při své kombinaci u pravé tyče příliš nerozuměli a kotouč pomalu klouzal ven z pásma. Hostující celek si ale útočnou třetinu na poslední chvíli uhlídal a může pokračovat ve svém přesilovkovém tlaku.

57:33

Vyloučení v týmu Německo (Veit Oswald – 2 min., podrážení + 2 min., nesportovní chování).

57:28

57:28 Kalem PARKER - 3:8

57:28

Kanada právě vstřelila branku!
Kanaďané využívá přesilovku čtyři proti třem a ještě navyšuje své vedení. Od modré čáry vypálil KALEM PARKER a přes bránící a clonící hráče poslal kotouč k pravé tyči. Německý brankář na lehké nahození neviděl a nemohl jej tak včas zastavit. Asistence: Bez asistence.

56:58

Oswald se vydal z obranného pásma po pravém křídle, ale před sebou měl Pickeringa s Mastrodomenicem. Právě prvně jmenovaný jej těsně bránil a dobruslil s německým útočníkem až do rohu kluziště. Oswald tak svou individuální akci vůbec nezakončil.

56:11

Vyloučení v týmu Německo (Julian Lutz – 2 min., hákování).

55:59

Hraje se v útočném pásmu Kanady, kde předbrankovému prostoru kralují Pickering a Bedard. Tito dva kanadští hráči se při hře čtyři na čtyři snaží tečovat kotouče, které na ně letí převážně z pravého křídla.

55:30

Vyloučení v týmu Německo (Luca Hauf – 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu Kanada (Kocha Delic – 2 min., hrubost).

55:30

Kanaďané vedou o čtyři branky, což se projevuje také na jejich herní aktivitě. Aktuálně situace se podepisuje také na německém celku, který frustrované brání a před brankou domácích se strhla potyčka.

54:55

Po pasáži s častým přerušováním se hra usadili v útočném pásmu Kanady. Schuurman nabízel svou střelu od modré čáry k teči, tento pokus se však neujal a končí za brankou. Německo následně vyhazuje na zakázané uvolnění.

53:38

Mastrodomenico se snažil využít nepřehledné situace, která vznikla před brankou Německa, a přidat další gól. Před Dietlovým brankovištěm se vytvořil hlouček pošťuchujících se hráčů, a tak se kanadský bek přesunul do mezikruží, odkud zakončil k levé tyči. Mastrodomenico trefil levý beton německého brankáře a Delicova dorážka šla nad.

52:48

Bedard prošel přes dva bránící hráče Německa, ale na Bettahara už si nepřišel. Němečtí obránci pak vyslali do brejku Haufa, jehož střelu má Lalonde v náruči.

51:29

Němci zanechali kotouč v útočném pásmu a vydali se střídat. Jako jediný tam zůstal Assavolyuk, který zariskoval a prokličkoval mezi hráči Kanady před branku. Jeho zakončení skončilo na hrudi Lalonda.

50:39

Kanadské střely ani přihrávky nejsou přesné. Také díky tomu se teď Němci mohli osvobodit z tlaku a vydat na druhou stranu kluziště.

49:58

Wood poslal kotouč od levé tyče německé brány na Delice, který čekal na hranici brankoviště. Druhý jmenovaný zakončoval bez přípravy a poslal kotouč na Dietlovu vyrážečku. Tímto pokusem neuspěl, protože střela nebyla přesná.

49:04

Davies vybízel své spoluhráče z rohu kluziště, ale v mezikruží nestál nikdo v bílém dresu. Němcům se přesto nepodařilo dostat z pásma a Kanada začíná s kombinací před Dietlovou bránou.

48:02

Hra se pro změnu přestěhovala na útočnou polovinu Kanady, ale příliš dlouho tam nevydržela. Do přečíslení se vydali Němci, z levého křídla zakončoval Oswald, na druhé straně se mu nabízel ještě Michel.

47:24

Obě strany hrají aktivně, nyní se v útočném pásmu drží Němci, kteří dotírají na kanadskou branku. Z vrcholu levého kruhu pálil Tropmann, ale jeho střela byla zablokovaná.

45:39

45:39 Matthew WOOD - 3:7

45:39

Kanada právě vstřelila branku!
Zato Kanaďané se po přečíslení dva na jednoho radují oprávněně. Josh Davies našel přesnou přihrávkou MATTHEWA WOODA, ten měl před brankou hodně prostoru a zakončil k pravé tyči. Asistence: Josh Davies.

45:28

45:28 Neuznaný gól Německa

45:28

Stejně jako v 26. minutě Kanaďané, už i Němci ví, jaké to je radovat se z neuznaného gólu. Domácí reprezentace zvedala ruce nad hlavu, ale sudí celou situaci ještě přezkoumali u videa a zjistili, že kotouč po střele Haufa vůbec nepřekročil brankovou čáru.

44:34

44:34 Connor BEDARD - 3:6

44:34

Kanada právě vstřelila branku!
Kanaďané si postupně berou zpět své vysoké vedení. Howe z levého křídla ještě německého brankáře nepřekonal, ale poté se puk dostal na hokejku CONNORA BEDARDA, který si vybruslil na pravý kruh, našel příhodnou střeleckou pozici a vypálil do bližšího horního rohu. Pro Bedarda je to už třetí gól v utkání. Asistence: Bez asistence.

43:21

43:21 Connor BEDARD - 3:5

43:21

Kanada právě vstřelila branku!
Kanaďané už hráli v plném počtu, a tedy v přesilovce, když se usadili v útočném pásmu a odražený kotouč se dostal ke CONNORU BEDARDOVI, jenž se z mezikruží trefil přesně pod horní tyč. Asistence: Bez asistence.

43:01

Gaidel v přečíslení nejprve zakončil ke vzdálenější tyči a následně si dojel i pro dorážku. V obou případech trefil kanadského brankáře.

42:07

Německá přesilovka ovšem tímto faulem Lutze končí. Střelec dvou branek se provinil podrážením a odchází na trestnou lavici. Chvíli se bude hrát čtyři na čtyři, poté budou v početní východě Kanaďané.

41:54

Kanada v oslabení posbírala trochu času před Dieltem, nyní už jsou však Němci opět před kanadským brankářem a znovu začínají se svou přesilovkou.

40:25

40:25 Julian LUTZ - 3:4

40:25

Německo právě vstřelilo branku!
Domácí tým na začátku třetí třetiny snižuje na rozdíl jednoho gólu. Na konci přesilovkové kombinaci stál na pravém kruhu JULIAN LUTZ, který přidal svou druhou branku v dnešním utkání. Asistence: Veit Oswald, Rayan Bettahar.

40:12

Němci se usadili v útočném pásmu. Hrají v pěti proti třem a začínají s kombinací.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhou třetinu doprovázelo mnoho zajímavých okamžiků. Jako například další várka rychlých gólů Kanady, tentokrát v podání Connora Bedarda a Braydena Schuurmana. Hosté vstřelili i třetí gól v krátkém časovém sledu, ten však nebyl uznán. Jenže utkání ve druhé dvacetiminutovce nebylo tak jednoznačné, jak napovídalo skóre. A potvrdilo se to hned ve 32. minutě, kdy nulu z německého skóre smazal Julian Lutz, nebo v první německé přesilovce, kdy na rozdíl dvou branek snížil Roman Kechter. A německá stíhací jízda může pokračovat, protože třetí třetinu budou domácí začínat v početní výhodě pěti proti třem, jedno ze dvou kanadských vyloučení je navíc pětiminutové.
Třetí třetina začne cca v 21:33.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:59

V posledních sekundách druhé třetiny se Němci dostali ke dvěma střelám. Ta první byla zblokovaná, druhý pokus vyslal Tropmann od modré čáry pod časovým tlakem poslední sekundy a jen těsně minul pravý horní roh kanadské brány.

39:54

Hraje se ve středním pásmu. Kanada i ve třech dobře brání.

39:33

Střela z vrcholu levého kruhu končí na Lalondově betonu. Kanaďané se osvobozují.

39:09

Němci hrají v pěti proti třem a začínají se svou přesilovkovou kombinací.

39:03

Vyloučení v týmu Kanada (Josh Filmon – 2 min., podrážení).

38:12

Také Němci budou hrát pětiminutovou přesilovku. Stejně jako Elias, i Sova dostává pět minut a do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku.

38:12

Pobyt Němců v útočném pásmu byl nejen pohledný, ale jeden z domácích hráčů na sebe ještě natáhl u mantinelu faul. Celá situace se bude, dnes už podruhé, přezkoumávat u videa.

37:39

Sovovi nesedla střela z mezikruží a kotouč končí u bránících hráčů Německa. Domácí beci okamžitě přesměrovávají hru na druhou stranu kluziště, kde začínají s kombinací.

37:11

Bedard jel sám proti Braunovi a přes bránícího hráče také vystřelil do vzdálenějšího horního rohu. Německá brankář zasahuje lapačkou a hra je přerušena.

36:26

Hostující tým není s průběhem posledních minut spokojen, a proto se nyní nastěhoval do útočného pásma. Kanada je velmi nebezpečná v předbrankovém prostoru, čehož si Němci všimli a právě tuto část svého pásma nejaktivněji brání.

35:22

Filmon projel skrz německé brankoviště a přitom tečoval střelu jednoho ze svých spoluhráčů z vrcholu pravého kruhu. Tato střela končí u Dietla, ale Kanaďané zůstávají v útočném pásmu.

34:28

34:28 Roman KECHTER - 2:4

34:28

Německo právě vstřelilo branku!
Němci využívají svou první přesilovou hru v tomto zápase a snižují tak na rozdíl dvou branek. Julian Lutz vystřelil z pravého kruhu, jeho pokus nejprve Lalonde vytěsnil ramenem nad sebe, ale z chumlu hráčů se kotouč pro německý tým odrazil velmi příhodně a po střele ROMANA KECHTERA skončil za brankovou čarou. Asistence: Julian Lutz, Veit Oswald.

33:20

Vyloučení v týmu Kanada (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na ledě).

33:07

Kanadskému útočníkovi Filmonovi se naskytla šance na navýšení vedení. V brejku se chystal zakončit svou individuální akci, ale kotouč mu sjel z čepele a na Dietla nakonec vůbec nevystřelil. Z brankou už se k puku dostali bránící hráči.

31:58

31:58 Julian LUTZ - 1:4

31:58

Německo právě vstřelilo branku!
JULIAN LUTZ na vrcholu levého kruhu využil toho, že před ním stáli dva bránící hráči Kanady a schoval za ně svou střelu. Kanadského brankáře překvapil prudkou střelou mezi betony a Němci se mohou radovat z první branky v dnešním utkání. Asistence: Veit Oswald, Rayan Bettahar.

31:03

Davies zazmatkoval na útočné modré čáře, kde už se po puku natahoval Krening. Ten kotouč také získal a vydal se do brejku. Německému forvardovi ve středním pásmu chyběla rychlost a velmi brzy jej dobruslil Pickering, jenž celou situaci vyřešil.

30:43

Kanadská obrana začíná mít čím dál větší trhliny, čehož se Němci snaží využít. Další přečíslení dva na jednoho zakončoval z levého křídla Gaidel, který trefil Lalondův vzdálenější beton.

30:18

Opět se před Lalondovou brankou ocitli Němci v situaci dva na jednoho. Gaidel hledal volného Lutze, který chtěl zakončovat za přemisťujícího se gólmana, ale střela mu nesedla a puk vůbec netrefil. Druhým pokusem pak nastřelil vyrážečku kanadského gólmana.

29:53

Šanci si vypracovala také domácí reprezentace, která se snažila dokombinovat akci v předbrankovém prostoru tak, aby skončila gólem k odkryté pravé tyči. To se nepovedlo, a naopak se ukázala rychlost kanadského Bedarda, jenž všechny přebruslil a vystřihl individuální zakončení z osy kluziště.

29:18

Nyní se role obrátily a ve svém útočném pásmu hraje Kanada. Bránící Němci se ovšem semkli v předbrankovém prostoru, odkud odráží všechny puky k mantinelu.

28:47

Braun vystřelil od modré čáry přes bránící a clonící hráče. Lalonde na jeho pokus příliš neviděl, i přesto u pravé tyče zasáhl lapačkou.

27:58

Pickering od modré vystřelil přesně do hokejky Tropmanna, tomu se ovšem nepodařilo vyhodit a Kanada zůstala v útočném pásmu. To mělo za následek další kombinaci a střelu Moldenhauera z mezikruží, která byla skrytá a nadělala Dietlovi problémy.

27:13

Michel se z pravého křídla přes čtyři hráče Kanady propracoval do mezikruží, odkud také zakončil. Svou střelou zápěstím trefil Lalonda.

25:40

Kanaďané se prezentovali další přesnou trefou do německé sítě, jenže tentokrát gól neplatí. Rozhodčí celé situaci přihlížel z bezprostřední blízkosti a okamžitě vyhodnotil nesoulad s pravidly. Hráči v bílých dresech se sice radují, ale pátou branku zatím nepřidávají.

25:22

25:22 Brayden SCHUURMAN - 0:4

25:22

Kanada právě vstřelila branku!
Kanada se znovu prosazuje dvakrát za sebou v krátkém časovém sledu. Němci ztratili kotouč u mantinelu a BRAYDEN SCHUURMAN to vzal v přečíslení dva na jednoho na sebe. Z pravého křídla zamířil přesně mezi betony domácího brankáře. Asistence: David Goyette.

24:36

24:36 Connor BEDARD - 0:3

24:36

Kanada právě vstřelila branku!
Spencer Sova nejprve střelou z levého křídla neuspěl, ale kotouč se k němu odrazil zpět a mohl začít, tentokrát už gólovou, kombinaci. V té Adam Fantilli našel přesnou křižnou přihrávkou CONNORA BEDARDA, a ten střelou z první do bližšího horního rohu překonal přemisťujícího se Dietla. Asistence: Adam Fantilli, Spencer Sova.

23:57

Weber obdržel dvouminutový trest za zdržování hry. S výrokem ovšem není spokojený a na trestné lavici jen kroutí hlavou. Zřejmě proto, že těsně předtím byl atakován jeden z jeho spoluhráčů, a tento zákrok zůstal nepotrestán.

23:41

Kanada zůstává v útočném pásmu i po konci přesilové hře. Collinsovu střelu od modré tečoval na pravém kruhu ještě Delic, ale s výhledem na gólovou šanci to bylo spíše přítěží, protože puk se odvrátil směrem do rohu kluziště.

23:00

Němci hrají v plném počtu. Znamená to, že přečkali i druhé oslabení.

22:40

Kanaďané se nahrnuli zpět do pásma, ale byli až moc nedočkaví a po nepovedené střele se kotouče opět ujímá domácí tým. Puk končí za Lalondovou brankou.

22:10

Fantilliho střela z vrcholu levého rohu nebyla přesná, proletěla kolem bližší tyče a končí v rohu kluziště. Tam puk získali Němci a vyhazují.

21:54

Kanada kombinuje v útočném pásmu, nijak výrazněji ale ještě německou branku neohrozila.

21:00

Vyloučení v týmu Německo (Julian Lutz – 2 min., podrážení).

20:56

Howe v přečíslení tři na dva zpracoval v mezikruží Bedardovu přihrávku z pravého křídla a zakončil směrem k pravé tyči. Jeho prudký pokus trefil Hübnerovu brusli. Německý obránce odjíždí s bolestivou grimasou na střídačku.

20:09

Fantilli se ihned po vhazování vydal dopředu a nadvakrát zakončil mezi betony německého gólmana. Dietl takový závar v prvních deseti sekundách hry zřejmě nečekal, i tak si se situací dokázal poradit.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina utkání mezi Německou a Kanadou je minulostí. Hned po devíti sekundách hry si Němci zkomplikovali situaci. Konkrétně to byl Elias, kdo tvrdě fauloval jednoho z kanadských hráčů a dostal trest do konce utkání, s čímž se pojilo také pětiminutové oslabení. Kanada si v první části dlouhé přesilovky vytvořila táhlý tlak, ale její střely létaly vedle. Naopak ve druhé části už se do pásma musela po německých vyhozeních pravidelně vracet, ale její pokusy byly přesnější. Hosté se ale prosadili až v osmé minutě, kdy vstřelili obě branky dosavadního průběhu zápasu. Postarali se o ně Grayden Siepmann a David Goyette. I v dalších minutách byla Kanada aktivnější, ale hra se přiostřovala a vyhrané osobní souboje přidávaly na sebevědomí také Němcům, kteří se dostávali do čím dál většího množství šancí. Branku však nevstřelili, a tak domácí celek po první třetině prohrává 0:2.
Druhá třetina začne cca v 20:33.

20:00

První třetina skončila.

19:48

Německo vyhazuje na zakázané uvolnění, což je potvrzuje aktuální obraz hry. Do konce první třetiny zbývá dvanáct sekund.

19:23

Oby týmy v poslední minutě pouze nahazují do útočného pásma. Z herního stylu nevypadá, že by měl některý z celků ještě v první třetině skórovat.

18:18

Rollinger nahodil do pásma, kde se Němci také usadili. Jejich pobyt před Lalondem ale nebyl nikterak dlouhý, protože Sinnovu střelu od modré zblokoval jeden z kanadských hráčů, který přesměrovává hru.

17:37

Sovova střela od modré byla spíše nahozením, po kterém se kanadský bek vypravil na střídačku. Jeho práci ovšem na druhé straně útočného pásma dokončil Filmon. Jeho střela už německou branku ohrozila a Dietl zasahuje levým betonem.

16:42

Němci ve středním pásmu přišli o kotouč a Kanaďané zakládají útok zpoza vlastní branky. S rozehrávkou nikam nepospíchají.

15:46

Po střele Kreninga sice Lalonde zasáhl vyrážečkou, ale kotouč pomalu klouzal směrem k pravé tyči a za brankovou čáru. Kanadský gólman si této skutečnosti včas všiml a po puku se natáhl.

15:30

Haufovu střelu zablokoval Moldenhauer. Kotouč končí za brankou, kde se k němu znovu dostávají Němci.

15:00

Němci navýšili svou aktivitu, zároveň se ale zdá, že hra ubrala na tempu. Nehraje se tak rychle, omezily se také osobní souboje. Domácí tým si vynutil vhazování v útočném pásmu.

14:22

Bettaharova střela z vrcholu levého kruhu trefila připraveného Lalonda, který si po dlouhé době opět připsal zákrok. Následuje komerční přestávka.

14:00

Před německou brankou se opakuje stejná situace. Dietl vyrazil střelu z větší vzdálenosti pravým betonem před sebe, kde se puku opět chopili Kanaďané. Další střela, která mířila k levé tyči, končí pod lapačkou německého gólmana.

13:35

Daviesova střela proletěla kolem levé tyče, ale další kanadská akce už neměla do gólu daleko. Dietl zůstal po střele z levého kruhu ležet v brankovišti v domnění, že kotouč je někde pod ním. Německý brankář se nemýlil a hra je přerušena.

12:42

Kanaďané se opět přesunuli před Dietlovu branku, kde předvádí nebezpečné pokusy v blízkosti brankoviště. Stále platí, že většina střel hráčů v bílých dresech je přízemních a německý brankář tak zasahuje betony.

11:41

Němci se dostali do útočného pásma, kde se hra velmi rychle přiostřuje. Během pár sekund jsme viděli hned dva hity na každé straně, ani jeden celek si tvrdou hru soupeře nenechá líbit.

10:34

Ke kotouči se dostali němečtí reprezentanti, ale zatím se jim nedaří rozehrávka z vlastního pásma. Kanaďané dobře brání střední třetinu.

10:07

Davies zkusil štěstí střelou od mantinelu na levém křídle. Mířil k bližší tyči a trefil jen připraveného Dietla.

09:36

Kechter v situaci tři na tři nenašel zadovkou Lutze, který si do mezikruží najel na střelu z druhé vlny. Lutz byl těsně bráněn a kotouč se dostal ke kanadskému hráči.

08:29

Kanada pokračuje ve svém náporu a tlačí se do brankoviště, kde teď nastala nepřehledná situace. Puk je ale stále volný a hra se tak nepřerušuje.

07:40

07:40 David GOYETTE - 0:2

07:40

Kanada právě vstřelila branku!
A vedení Kanady už je dvoubrankové. Hostující celek vyhrál buly ve středním pásmu a DAVID GOYETTE dostal přesnou přihrávku na levé křídlo, díky které se propracoval do zakončení z přečíslení. Obešel jednoho bránícího hráče Německa a vystřelil do bližšího horního rohu. Obě kanadské branky dělí 24 sekund. Asistence: Rieger Lorenz, Grayden Siepmann.

07:16

07:16 Grayden SIEPMANN - 0:1

07:16

Kanada právě vstřelila branku!
A právě německá obrana nyní nechala až příliš mnoho prostoru GRAYDENU SIEPMANNOVI, který si z pozice obránce sjel do mezikruží. odkud poslal kotouč pod Dietlův levý beton. Asistence: Rieger Lorenz, Nolan Collins.

06:56

Kanaďané jsou zatím lepším týmem, Němci se do útoku příliš neženou a spoléhají hlavně na svou defenzivu.

06:17

Moldenhauer vystřelil hned po vhazování na pravém kruhu útočného pásma. Jeho střela směřovala mimo branku, ale Dietl se pro ni i tak pro jistotu natáhl a hra je opět přerušena.

06:02

Lutz a Bettahar zavařili Lalondovi dvěma dorážkami z pravé tyče. Centrum dění se následně velmi rychle přesunulo na druhou stranu, kde měl plné ruce práce německý brankář.

05:09

Němci přečkali pětiminutové oslabení a hrají v plném počtu. Hra se ovšem stále točí kolem Dietlovy brány.

04:41

Oswaldův brejk doprovázela mohutná podpora německých fanoušků a domácí útočník poslal ve své individuální akci puk mezi betony. Pro Lalonda to byl první zákrok v utkání a nebyl si příliš jistý.

04:11

Kanada při svém pobytu v útočném pásmu stihne v průměru jen jednu střelu, poté domácí tým kotouč vyhodí. Většina střeleckých pokusů směřuje nízko nad ledem a zasahuje Dietlovy betony.

03:32

Kanadský kapitán Bedard nastřelil z levého křídla pouze brankářovy betony. Němci se opět osvobozují.

02:52

Do největší šance se dostal Moldenhauer, který dorážel z hranice brankoviště mezi betony. Dietl si tento prostor pohlídal a zasáhl také proti další střele od levé tyče.

02:04

Hostující celek se po vyhození Němců velmi rychle dostává zpět do pásma, ale přesnost střel kanadského týmu se nezlepšila. Dietl nemá příliš práce.

01:15

Kanaďané se ve své přesilovce drží v útočném pásmu, ale střely nejsou přesné. Většina z nich míří do prostoru nad pravým horním rohem.

00:09

Moritz Elias odehrál přesně devět sekund a dnešní utkání pro něj končí. Po zásahu do oblasti hlavy a krku, které sudí přezkoumali u videa, nakonec dostává pětiminutový trest spojený s trestem do konce utkání.

00:09

Tohle je tedy velmi tvrdý začátek. Elias v rohu za vlastní brankou sestřelil Fantilliho, čímž si vysloužil nejen potlesk přítomných fanoušků, ale také dvouminutový trest. Celá situace se bude ještě přezkoumávat u videa.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Německo: Dietl (Willerscheid) – Bettahar, Hübner, Kauhanen, Tropmann, Reich, Braun, Sinn, Weber – Lutz, Kechter, Oswald – Krening, Hauf, M. Elias – Rollinger, Assavolyuk, E. Hördler – Saffran, Michel, Gaidel.
Trenér: Alexander Duck

Kanada: Lalonde (Dyck) – Pickering, Mastrodomenico, Siepmann, Dragicevic, Sova, Parker, Collins – Howe, Bedard, Ward – Filmon, Fantilli, Moldenhauer – Lorenz, Schuurman, Goyette – Delic, Hvidston, Davies.
Trenér: Nolan Baumgartner

Rozhodčí: Lundsgaard, Suominen – Bedynek, Rozitis.
Utkání začne přibližně v 19:38.
Německo

Němci ve svém prvním utkání proti Česku dvakrát vedli, ale nakonec je srazily fauly. Češi využili tři z pěti přesilovek, což rozhodlo o konečném výsledku. Je však také pravou, že český národní tým měl více ze hry, což se podepisuje i na střelecké převaze.

Česko – Německo 4:2 (1:1, 3:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Š. Slavíček (Rymon), 32. Kulich (Šalé, Prčík), 37. Bareš (Šalé, Petr), 40. Kulich (Šalé, Petr) – 7. Kechter (Lutz), 25. Hauf (M. Elias, Krening).
Střely na branku: 56:21

Letošní tým Německa je složen převážně z hráčů německé juniorské soutěže. Čtyři hokejisté působí v české nejvyšší juniorské lize, jelikož jsou součástí salcburské akademie. Jedním z nich je i gólman Simon Wolf, nadějný německý brankář. Dalšími zajímavými jmény na soupisce jsou Rayan Bettahar, polský rodák působící v kanadské juniorské lize, kde jako obránce letos nasbíral 15 bodů v 63 zápasech. Útočník Roman Ketcher působil ve švédské juniorce v Rögle a má zkušenosti i z nejvyšší německé soutěže. V ní působí i další německý útočník Julian Lutz.
Kanada

Své první utkání na šampionátu odehráli Kanaďané proti USA. V po dlouhou dobu herně vyrovnaném utkání se však nedokázali prosadit a zápletku přinesl až začátek druhé třetiny. To totiž Kanada bleskově srovnala z 0:2 na 2:2. Jenže závěr druhého dějství už patřil soupeři, i když si Kanada dokázala vypracovat dobré momenty, její koncovka nebyla tak nebezpečná.

Kanada – USA 3:8) (0:2, 3:4, 0:2
Branky a nahrávky: 25. Wood (Bedard), 26. Ward (TS), 32. Bedard (Moldenhauer, Pickering) – 5. I. Howard (Hutson), 19. I. Howard (Brindley, Nazar), 30. Cooley (Gauthier), 31. Lucius (Chesley, Stramel), 35. Chesley, 39. I. Howard (Nazar, Brzustewicz), 50. Spicer (Kaplan), 51. I. Howard (Cooley, Powell).
Střely na branku: 30:51

Kanada obhajuje zlato z loňského šampionátu a za dalším prvenstvím by ji měla dotáhnout mimo jiné největší hvězda letošního ročníku. Connor Bedard zakončil minulé mistrovství světa do 18 let bilancí dva body na zápas. Tuto sezonu působí ve WHL, kde v 62 zápasech vstřelil 51 gólů a posbíral 49 asistencí. Jinak se ale tým Kanady nepředstaví v nejsilnější možné sestavě, protože spousta hráčů nyní hraje play-off svých soutěží.
Zdravím všechny hokejové fanoušky u online přenosu ze zápasu mistrovství světa do 18 let, skupiny A. Dnes, tedy druhý hrací den, se proti sobě od 19:30 postaví týmy Německa a Kanady. Oba celky své první utkání prohrály. Německo nestačilo na Česko a Kanada nedokázala bodovat proti Spojeným státům americkým.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

Německo – Kanada

3:8

konec (0:2, 2:2, 1:4)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 32. Lutz (Oswald, Bettahar), 35. Kechter (Lutz, Oswald), 41. Lutz (Oswald, Bettahar) – 8. Siepmann (Lorenz, Collins), 8. Goyette (Lorenz, Siepmann), 25. Bedard (Fantilli, Sova), 26. Schuurman (Goyette), 44. Bedard, 45. Bedard, 46. Wood (Davies), 58. Parker

Německo: Dietl (Willerscheid) – Bettahar, Hübner, Kauhanen, Tropmann, Reich, Braun, Sinn, Weber – Lutz, Kechter, Oswald – Krening, Hauf, M. Elias – Rollinger, Assavolyuk, E. Hördler – Saffran, Michel, Gaidel.
Trenér: Alexander Duck

Kanada: Lalonde (Dyck) – Pickering, Mastrodomenico, Siepmann, Dragicevic, Sova, Parker, Collins – Howe, Bedard, Ward – Filmon, Fantilli, Moldenhauer – Lorenz, Schuurman, Goyette – Delic, Hvidston, Davies – Wood.
Trenér: Nolan Baumgartner

Rozhodčí: Lundsgaard, Suominen – Bedynek, Rozitis

Průběh zápasu
1. třetina
00:09 GER 20 OK+5 M. Elias, nedovolený zásah do hlavy nebo krku, odpyká Gaidel
07:16 CAN 0:1 Siepmann (Lorenz, Collins)
07:40 CAN 0:2 Goyette (Lorenz, Siepmann)
Po 1. třetině
2. třetina
21:00 GER 2 Lutz, podrážení
23:57 GER 2 Weber, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu
24:36 CAN 0:3 Bedard (Fantilli, Sova)
25:22 CAN 0:4 Schuurman (Goyette)
31:58 GER 1:4 Lutz (Oswald, Bettahar)
33:20 CAN 2 HL příliš mnoho hráčů na ledě
34:28 GER 2:4 Kechter (Lutz, Oswald)
38:12 CAN 20 OK+5 Sova, nedovolený zásah do hlavy nebo krku
39:03 CAN 2 Filmon, podrážení
Po 2. třetině
3. třetina
40:25 GER 3:4 Lutz (Oswald, Bettahar)
42:07 GER 2 Lutz, podrážení
43:21 CAN 3:5 Bedard
44:34 CAN 3:6 Bedard
45:39 CAN 3:7 Wood (Davies)
55:30 GER 2 Hauf, hrubost
CAN 2 Delic, hrubost
56:11 GER 2 Lutz, hákování
57:28 CAN 3:8 Parker
57:33 GER 2+2 Oswald, podrážení+nesportovní chování
Konec