Menu

Hokej

Generali play off Tipsport extraligy

HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec

5:2

konec (0:1, 3:0, 2:1) Stav série: 2:2

23.04.2022, 17:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Finále • Petr Pavlík

Tipsport: 2.23 3.95 2.9 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Máme dobojováno! Sparťané ve třetí třetině ještě navýšili své vedení a po zásluze si dokráčeli pro vítězství 5:2. Pražané tak zároveň srovnávají finálovou sérii na 2:2 a v úterý bude série pokračovat v Třinci. To je ode mě pro dnešek vše, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit, na počtenou! (19:36:45)

Konec zápasu.

59:33

Posledních sedmadvacet vteřin utkání. Sparťané vyhodili kotouč až na zakázané uvolnění a vhazovat se bude za malou chvíli před brankářem Hudáčkem.

58:52

Domácí příznivci už slaví vítězství sparťanů, kteří mají kotouč na hokejkách a ještě míří do útočného pásma. Kacetl musel ještě zasahovat proti jedné střele.

58:08

58:08 Miroslav FORMAN - 5:2

58:08

Sparta právě vstřelila branku!
Máme zřejmě hotovo! Třinečtí hokejisté zkusili odvolat brankáře Kacetla z jeho pracoviště a MIROSLAV FORMAN po přejezdu útočné modré čáry trefil přesně odkrytou část branky. Nyní už je vše v pořádku, gól platí. Asistence: Erik Thorell, Filip Chlapík.

57:47

Bude se vylučovat a budou to třinečtí hokejisté, kteří budou hrát v oslabení. Na trestnou lavici usedl bývalý sparťanský útočník Petr Vrána (TRI) za držení.

57:27

Domácí střídačka reklamuje, že by se nemělo vhazovat v obranném pásmu před Hudáčkem. Sudí svůj verdikt přehodnotil, pokračujeme ve středním pásmu.

57:27

Teď to bylo těsné! Jeden ze sparťanských hráčů střílel z obranného pásma na prázdnou branku Třince, ale Kacetl se stihl vrátit do svého pracoviště.

57:07

Domácí hokejisté se prosadili zásluhou zřejmě Miroslava Formana, který svým pokusem trefil odkrytou třineckou branku. Rozhodčí však ještě předtím viděl postavení mimo hru.

56:13

Zahradníčkovu jemnou střelu od modré čáry vyrazil připravený brankář Hudáček svými betony do bezpečí a nedovolil třineckým hráčům jakékoliv dorážky.

55:53

Třinečtí hokejisté nemohli pokračovat ve své útočné akci, když rozhodčí píská další postavení mimo hru na straně Ocelářů. Bude se vhazovat v neutrální zóně.

55:41

Petr Vrána našel Chmielewskiho, který ještě viděl před brankou Martina Růžičku. Poslední jmenovaný však letící kotouč nezpracoval podle svých představ.

55:08

Posledních pět minut třetí třetiny. Oceláři jsou nastěhováni v útočném pásmu, kde se však ke kotouči nedostali. Následně sparťané mohou v klidu vystřídat.

54:23

Roman Horák uspěl na vhazování ve středním pásmu a sparťané uklidnili hru v obranném pásmu. Následnou akci Řepíka po levé strany kluziště zastavil Kacetl.

54:23

Nápřah obránce Zahradníčka od modré čáry přerušil hvizd sudího, který píská další postavení mimo hru na straně Ocelářů. Následuje komerční přestávka.

54:02

Čas na vyrovnání se hostům pomalu krátí. Mezitím sparťanští obránci byli u kotouče v obranném pásmu pozorní a poslali puk zpátky do středního pásma.

53:21

Krátký pobyt v útočném pásmu Ocelářů vyvrcholil hned dvěma střelami od modré čáry, ale třinečtí hokejisté byli ve svém zakončení neúspěšní. Hra pokračuje dál.

52:28

Tomáš Šmerha vystihl špatnou rozehrávku Zbořila na útočníka Romana, ale třinečtí hokejisté svou chybu následně napravili a mají kotouč na svých hokejkách.

51:51

Obránce Němeček našlápl ve středním pásmu a vybídl v jízdě připraveného Thorella. Druhý jmenovaný se však ke střele v útočném pásmu už nedostal.

51:43

David Němeček vyhodil puk s pomocí Erika Thorella na druhou stranu kluziště, ovšem znovu je z toho pouze zakázané uvolnění domácí Sparty.

51:36

Teď pro změnu sparťané poslali kotouč až na druhou stranu kluziště a rozhodčí píská zakázané uvolnění domácího celku. Vhazuje se před Hudáčkem.

51:29

Hosté uklidnili hru v obranném pásmu a následně nahodili puk do útočného pásma. Marcinko nemohl pokračovat ve své útočné akci, píská se postavení mimo hru.

50:39

Další šance Ocelářů! Michal Kovařčík vypálil z dobré pozice v mezikruží, ale rána třineckého útočníka nebyla gólově přesná.

50:37

Tomáš Pavelka vyhodil kotouč do středního pásma, kde však Forman netečoval letící puk a hra se po zakázaném uvolnění vrátí zpět před Hudáčka.

50:21

Další třinecký tlak směrem na sparťanskou branku! Oceláři přenesli těžiště hry na modrou čáru, odkud Kundrátek prověřil Hudáčkovu pozornost v brance.

50:04

Martin Růžička se tlačil po vyhraném vhazování do dobré střely v útočném pásmu, nicméně plachtící kotouč si sebral ze vzduchu Hudáček.

50:00

Třinečtí cítí šanci na zdramatizování a nadále útočí. Střela od modré čáry v podání jednoho z třineckých hráčů našla přesně lapačku připraveného Hudáčka.

49:41

49:41 Mikuláš ZBOŘIL - 4:2

49:41

Třinec právě vstřelil branku!
Hosté snižují na rozdíl dvou branek! Marcinko svou povedenou střelou trefil tyčku, ale akce hostí pokračovala a MIKULÁŠ ZBOŘIL v dobré pozici na střelu překonal Hudáčka podruhé v utkání. Asistence: Tomáš Marcinko.

49:01

Kundrátek si proklestil cestu až na pravou stranu kluziště, odkud vyslal prudkou ránu zápěstím. Hudáček si vyjel ze své branky a ránu třineckého beka zastavil.

48:25

Roman udržel kotouč u mantinelu pro Hrehorčáka, ale sparťanští obránci Moravčík s Dvořákem zapracovali a odpálili kotouč pro svůj celek do bezpečí.

48:15

Martin Marinčin byl u kotouče v obranném pásmu jako první a sparťané se musí vrátit zpět ke svému brankáři. Sudí totiž píská zakázané uvolnění Sparty.

48:04

Třinečtí hokejisté byli příliš unáhlení při svém přechodu do útočného pásma a rozhodčí píská postavení mimo hru na straně třineckých Ocelářů. Hra je přerušena.

47:50

Michal Řepík se nedostal ke kotouči v útočném pásmu, ale i díky dobrému napadání se sparťané ještě na chvíli podívali před brankáře Ondřeje Kacetla.

47:44

Chmielewski dorážel nebezpečně kotouč na sparťanském brankovišti, ale Hudáček měl kotouč pod kontrolou a přerušil hru.

47:22

Třinečtí se ovšem nevzdávají a zkouší ještě zahrozit. Petr Vrána však nezpracoval prudkou přihrávku od svého spoluhráče, u kotouče jsou i nadále hosté.

46:42

46:42 Jan BUCHTELE - 4:1

46:42

Sparta právě vstřelila branku!
Domácí hokejisté uspěli na vhazování v útočném pásmu a prosazují se počtvrté v tomto utkání! JAN BUCHTELE si našel odraženou střelu svého spoluhráče a sparťanský útočník dopravil puk do třinecké branky. Asistence: David Kaše, Tomáš Šmerha.

46:36

Zahradníčkova střela od modré čáry nebyla přesná, Hudáček se ohlédl za letícím kotoučem. Následně je hra přerušena, následuje další komerční přestávka.

45:51

Hosté se ženou za vstřeleným gólem, ale Nestrašilova formace nebyla v útočném pásmu úspěšná. Třinečtí hokejisté podnikají další útočnou akci.

45:21

Aron Chmielewski hledal bekhendem svého spoluhráče v hloubi útočného pásma, kde se však třinečtí hokejisté neudrželi příliš dlouho a domácí mají kotouč.

44:40

Tomáš Pavelka odpálil kotouč z obranného pásma na druhou stranu kluziště a následně se nedostal ke střele od modré čáry jeden z třineckých hráčů.

44:14

Další povedený zákrok třineckého brankáře. Kacetl podržel svůj celek, když předvedl úspěšný zákrok. Následuje vhazování po levici třineckého muže s maskou.

43:57

David Kaše získal kotouč po vhazování pro svůj tým a Chlapík se mohl přesunout na druhý konec kluziště. Třinecká obrana se však stihla vrátit včas.

43:52

Sparťanský brankář znovu v permanenci, když zastavil nebezpečnou střelu jednoho z třineckých hráčů mezi kruhy. Hudáček raději zasáhl a přerušil hru.

43:47

Třineckému obránci utekl kotouč z hokejky a útočník Roman Horák v kleče raději odpálil puk přes všechny čáry až na zakázané uvolnění. Hra je přerušena.

43:26

Neskutečný zákrok! Miloš Roman už zasouval kotouč do prázdné branky, ale Hudáček vytasil svůj beton a podržel svůj tým.

42:41

Třinečtí byli usazeni v útočném pásmu a ještě ohrozili Hudáčka. Následně se dostal ke kotouči obránce Němeček, který vyhodil puk na druhou stranu kluziště.

42:06

Tomáš Marcinko byl zaparkovaný před sparťanským brankovištěm a slovenský útočník svou tečí nasměroval puk mimo branku.

41:39

Provinil se zkušený útočník Jan Buchtele (SPA), který vyhodil kotouč mimo hrací plochu. Třinečtí hokejisté budou hrát za malou chvíli přesilovou hru.

41:33

Sparťanský brankář má v posledních vteřinách opravdu hodně práci. Zahradníčkovu ránu vyrazil do bezpečí, třinečtí hokejisté budou hrát přesilovou hru.

41:06

Domácí hokejisté se přemístili na druhý konec kluziště a velkou šanci Sparty uhasil svým úspěšným zákrokem brankář Kacetl. Hra je na chvíli přerušena.

40:36

Martin Marinčin prudce vypálil od modré čáry a rána třineckého obránce na vzdálenější tyčku byla nepřesná. Hudáček nakonec nemusel zasahovat.

40:12

Milan Doudera nahodil kotouč do útočného pásma, kde však byli připravení sparťanští obránci, kteří odpálili puk zpátky do středního pásma. Hra pokračuje.

40:01

Začala třetí třetina.
Hráči už krouží po ledové ploše O2 areny, třetí třetina začíná za několik málo okamžiků.
Další třetina začne přibližně v 18:51 hodin.
Prostřední dějství bylo jednoznačně v režii Sparty, která vsítila tři branky a dostala se do dvoubrankového trháku. David Němeček nejprve vyrovnal skóre, následně se prosadil Tomáš Šmerha a třetí branku obstaral Vladimír Sobotka. Udrží sparťané své vedení, nebo třinečtí hokejisté ještě zdramatizují koncovku zápasu?

40:00

Druhá třetina skončila.

39:59

V samotném závěru druhé části ještě mohl zkorigovat skóre útočník Miloš Roman. Třinecký útočník střílel z levé strany kluziště a Hudáček pohotově zasáhl.

39:43

Obrovská možnost pro Spartu v závěru druhé části! Sobotka našel na ose kluziště Řepíka, který sám proti Kacetlovi nemířil přesně.

39:08

Tomáš Kundrátek dojel kotouč v obranném pásmu a rozhodčí zrušil signalizované zakázané uvolnění. Hra pokračuje dál, hosté jsou u kotouče.

38:54

Hosté se tlačí v závěru druhé třetiny do útočného pásma, rozhodčí nyní raději přerušil hru po urputném souboji u mantinelu, kdy ani jeden z týmů nezískal puk.

38:18

Martin Marinčin střílel od modré čáry a ránu třineckého obránce obětavě zablokoval zřejmě obránce Polášek. Sparťané dostávají hru do středního pásma.

37:43

Roman Horák až napotřetí v krátkém sledu uspěl na vhazování proti Marcinkovi, avšak třinečtí hokejisté se dostali ke kotouči a uklidňují situaci.

37:36

Marcinko znovu úspěšný na buly proti svému protějšku a hosté se chtěli rychle přesunout na druhý konec kluziště. Píská se úmyslné postavení mimo hru.

37:31

Tomáš Marcinko vyhrál vhazování čistě na svého obránce, nicméně třinečtí hokejisté si posléze nerozuměli při své souhře. Sudí píská zakázané uvolnění.

37:23

Mikuláš Zbořil se musel vrátit pro kotouč zpátky do středního pásma a o pár okamžiků později je pískáno postavení mimo hru na straně domácích Pražanů.

36:35

David Musil vypálil od modré čáry, ale jeho rána se zastavila u Martina Růžičky. Druhý jmenovaný se už ke střele z nevýhodné pozice nedostal.

36:21

Oba týmy hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše, třinečtí hokejisté se mezitím dostali do další dobré akce v útočném pásmu. Hudáček zasahuje.

35:46

Třinečtí hokejisté uklidnili hru v obranném pásmu a přesunuli hru na druhý konec kluziště. Hudáček ještě zkontroloval letící kotouč svým pohledem.

35:04

Domácí jsou velmi aktivní a Chlapíkova střela z nebezpečné pozice mezi kruhy našla pouze připraveného Kacetla.

34:41

Nyní jsme svědky hry čtyři na čtyři. Moravčík vypálil od modré čáry, ale jeho prudká rána nebyla příliš přesná. Brankář Ondřej Kacetl nemusel zasahovat.

34:05

Na ledě se ještě strhla menší strkanice a rozhodčí budou vylučovat. Na trestnou lavici usedl Tomáš Šmerha (SPA) a Tomáš Marcinko (TRI). Oba za hrubost.

34:05

Svačina se dostal ke střele po vyhraném vhazování v útočném pásmu a brankář Hudáček ukryl kotouč ve své výstroji. Následuje komerční přestávka.

33:59

Martin Růžička neudržel kotouč u mantinelu a sparťané dostali puk do středního pásma. Následně je hra přerušena vinou zakázaného uvolnění domácích.

33:18

Brankář Hudáček zastavil jedoucí kotouč po mantinelu a sparťané mohli uklidnit hru. Oba celky následně posílají na ledovou plochu, kotouč mají hosté.

32:17

32:17 Vladimír SOBOTKA - 3:1

32:17

Sparta právě vstřelila branku!
Sparťané se usadili v útočném pásmu a prosazují se potřetí v utkání. Šmerha nabil na pravý kruhu VLADIMÍRU SOBOTKOVI, který svou prudkou střelou trefil odkrytou část třinecké branky. Asistence: Tomáš Šmerha.

31:28

Domácí hokejisté se znovu museli vrátit pro kotouč až do obranného pásma a Moravčík založil další útočnou akci svého týmu zpoza sparťanské branky.

31:22

Teď to bylo zajímavější! Jeden ze sparťanských obránců našel připraveného Kašeho, který však narazil pouze na připraveného Kacetla.

30:54

Formace kolem Miroslava Formana se zatím nemůže naplno usadit v útočném pásmu a třinečtí hokejisté poslali už dva kotouče na druhou stranu kluziště.

30:27

David Dvořáček si svým dobrým pohybem v útočném pásmu vykoledoval faul. Na trestnou lavici za podrážení odjíždí obránce Jan Zahradníček (TRI).

30:13

Zbořilovi přeskočil kotouč na modré čáře a třinecký obránce následně ještě pokračoval v akci. Rozhodčí však pískají postavení mimo hru, bude se vhazovat.

29:37

Miloš Roman neuspěl na buly v útočném pásmu a třinečtí hráči museli rychle couvat kvůli sparťanskému protiútoku. Řepíkova akce nebyla úspěšná.

29:22

Hudáček si počkal na další střelu jednoho z třineckých hráčů a sparťanský brankář následně raději ukryl kotouč ve své lapačce. Bude se vhazovat po jeho pravici.

29:15

Jurčina rychle odpálil kotouč podél mantinelu ke svému spoluhráči na obranné modré čáře, ale třinečtí hokejisté i díky svému napadání získali puk zpět.

28:51

Hosté byli dobrou minutu ve velkém tlaku v útočném pásmu před Hudáčkem a sparťané už s vypětím všech sil dostali kotouč až na druhou stranu kluziště.

28:01

Doudera si našel vyraženou střelu už ve středním pásmu a třinečtí hokejisté museli následně vyklidit útočnou zónu. Hosté podnikají následně další výpad.

27:18

Michal Kovařčík krkolomnou přihrávkou našel svého bratra Ondřeje a hosté zavítali do útočného pásma. Hudáček nemusel zasahovat, hra pokračuje dál.

26:54

Michal Kovařčík neuspěl na vhazování v útočném pásmu a sparťané se rychle přesunuli na druhou stranu. U mantinelu byli ovšem úspěšnější hosté.

26:46

Hudáček zastavil nebezpečnou akci hostujícího celku a následně podržel kotouč ve své výstroji. Následuje další komerční přestávka, po níž budeme pokračovat.

26:29

Sobotka tečoval kotouč do útočného pásma, kde byl jako první připravený obránce Kundrátek. Třinečtí hokejisté dostávají hru na opačnou stranu kluziště.

25:53

Jakub Strnad udělal výhybku na střed kluziště a sparťanský útočník svou střelou prověřil pozornost třineckého brankáře Ondřeje Kacetla. Hra pokračuje dál.

25:24

Šmerha spěchal za kotoučem do útočného pásma, když sudí zrušili signalizované zakázané uvolnění. V obranném pásmu hosté byli Oceláři úspěšnější.

24:46

Po vhazování v útočném pásmu hostí se třinečtí hokejisté dostali ke kotouči, ale obránci Jurčina s Moravčíkem odvedli u mantinelu velmi dobrou práci.

24:26

Filip Chlapík se dostal do přečíslení se svými spoluhráči, ale sparťanský útočník v prostoru u své střídačky nedokázal najít své spoluhráče. Hra pokračuje.

23:51

Ondřej Kovařčík se dostal s kotoučem na hokejce k ose kluziště, kde ještě hledal Nestrašila. Druhý jmenovaný však kotouč v útočném pásmu nezpracoval.

23:38

Petr Vrána nahodil kotouč podél mantinelu do hloubi útočného pásma, ale následně je branka znovu vychýlena ze svého postavení. Hra je na chvíli přerušena.

22:55

Adam Polášek zastavil kotouč na modré čáře a nahodil puk na třineckou branku. Kacetl se jen ohlédl, nicméně třinecký brankář nakonec nemusel zasahovat.

22:45

Vladimír Dravecký se dobře vrátil do středního pásma a zamezil případnému sparťanskému protiútoku. Následně rozhodčí píská postavení mimo hru.

22:21

22:21 Tomáš ŠMERHA - 2:1

22:21

Sparta právě vstřelila branku!
Studená sprcha pro hostující celek! Po chybě v třinecké obraně se dostal ke kotouči právě útočník TOMÁŠ ŠMERHA, který svou povedenou kličkou nedal Kacetlovi šanci zasáhnout. Bez asistence.

21:54

Šmerha ještě udržel kotouč na své hokejce, ale v rozhodujícím okamžiku se sparťanský útočník ke střele nakonec nedostal. Třinečtí obránci mají puk na hokejkách.

21:41

Hosté poslali kotouč až na druhou stranu kluziště a rozhodčí píská zakázané uvolnění. Hra se stěhuje zpátky před třineckého brankáře Ondřeje Kacetla.

21:15

Třinečtí hokejisté zavítali do útočného pásma, kde se udrželi vcelku dlouhou dobu. Brankář Hudáček společně se svou obranou všechny situaci ustál.

20:30

20:30 David NĚMEČEK - 1:1

20:30

Sparta právě vstřelila branku!
Máme vyrovnáno! DAVID NĚMEČEK napřáhl na modré čáře a sparťanský obránce prostřelil vše, co mu stálo v cestě. V O2 areně tedy začínáme znovu od začátku. Asistence: Maxim Matuškin, Vladimír Sobotka.

20:05

Petr Vrána uspěl na vhazování ve středovém kruhu a obránce Marinčin nahodil kotouč do útočného pásma. Tam však byli připravení pouze domácí obránci.

20:01

Začala druhá třetina.
Hráči už jsou zpátky na ledové ploše, druhá třetina může odstartovat.
Další třetina začne přibližně v 17:53 hodin.
První třetina je za námi a třinečtí hokejisté si odnáší do kabiny cenné jednobrankové vedení. Andrej Nestrašil byl připravený na brankovišti, odkud poslal puk přímo do sparťanské branky. Domácí hokejisté stejně jako v minulém utkání zatím nemohou najít recept na brankáře Kacetla.

20:00

První třetina skončila.

19:42

Andrej Nestrašil ustál osobní souboj u mantinelu v útočném pásmu, ale třinečtí hráči následně neudrželi puk na svých hokejkách. První třetina pomalu končí.

19:32

David Kaše nedobruslil prudkou přihrávku od svého spoluhráče v útočném pásmu a hra se za malou chvíli vrátí po zakázaném uvolnění před Hudáčka.

18:46

Po Němečkově ráně se strhl v třineckém brankovišti velký závar, ale třinečtí obránci měli vše pod kontrolou a vyhodili puk přes všechny čáry.

18:08

Tomáš Šmerha obdržel přesnou přihrávku na levou stranu, odkud chtěl ihned vypálit. Sparťanský útočník se však k zakončení z dobré pozice nedostal.

17:39

Petr Vrána neuspěl na vhazování proti svému protějšku, ale třinečtí obránci posléze dostali hru do útočného pásma. Sparťané musí rozjet novou útočnou akci.

17:30

Michal Řepík se prokličkoval do střelecké pozice na pravé straně kluziště a sparťanský kapitán ještě nahrnul puk do třineckého brankáře. Kacetl v pohotovosti.

17:19

Horák dostal od rozhodčího na vhazování napomenutí a buly se muselo opakovat. Třinečtí hokejisté se dostali na úvod oslabení až na druhou stranu kluziště.

17:01

Bude se poprvé v utkání vylučovat. Na trestnou lavici míří za hákování útočník Marko Daňo (TRI). Sparťané budou hrát po komerční přestávce přesilovou hru.

16:30

Sparťané přitlačili na pilu a zavítali do útočného pásma. Třinečtí hokejisté raději vyhodili puk až na druhou stranu kluziště na zakázané uvolnění. Hra je přerušena.

15:49

15:49 Andrej NESTRAŠIL - 0:1

15:49

Třinec právě vstřelil branku!
A hosté o pár okamžiků později skórují! Ondřej Kovařčík našel na modré čáře připraveného Zahradníčka, jehož ránu dorazil za bezmocného Hudáčka připravený ANDREJ NESTRAŠIL. Třinečtí jdou do vedení. Asistence: Michal Kovařčík, Jan Zahradníček.

15:08

Tomáš Šmerha sice vystihl třineckou rozehrávku v útočném pásmu, ale sparťanský útočník už musel vyklidit útočnou zónu. Třinečtí aktivně napadají.

14:28

Chlapík se neprotlačil přes aktivně vracejícího se Martina Růžičku a sparťané byli vystrnaděni zpět do svého obranného pásma. Oba celky střídají.

13:50

Brankář Július Hudáček odrazil kotouč do bezpečí pro domácí borce, ale následná přihrávka sparťanského obránce na Poláška byla velmi nepřesná.

13:18

Ondřej Kovařčík našel na modré čáře své spoluhráče a posléze Chmielewski následně vypálil z levého kruhu. Rána třineckého útočníka nebyla přesná.

12:40

Marcinko přetlačil v osobním souboji Němečka a třinečtí hráči se ještě udrželi na kotouči v útočném pásmu. V prostoru modré čáry domácí zapracovali.

12:10

Matušin chyboval v obranném pásmu a třinečtí hokejisté se dostali do akce. Jeden z obránců domácích však zahrál čistě tělem a odzbrojil třineckého hráče.

11:45

Vladimír Dravecký zkoušel vystřelit z levé strany kluziště po přejezdu modré čáry, ale rána třineckého útočníka nebyla gólová.

11:03

Kaše si nahazoval kotouč do útočného pásma, ale jeho úmysl přečetli třinečtí obránci, kteří okamžitě poslali puk zpátky do středního pásma. Hra pokračuje.

10:37

Thorell si dojel kotouč u mantinelu a následnou střelu od modré čáry zastavil svým dalším úspěšným zákrokem brankář Kacetl. Oba týmy následně střídají.

10:08

Filip Chlapík se vložil do třinecké souhry a domácí zahrozili. Horák se snažil střílet před brankou, ale Kacetl celou situaci ustál.

09:49

Vladimír Svačina při snaze nahodit kotouč do útočného pásma trefil brusle jednoho z domácích hokejistů a třinecký postup se zastavil již ve středním pásmu.

09:28

Vladimír Sobotka se svými spoluhráči se ještě udrželi na kotouči v útočném pásmu, ale domácí hokejisté se od mantinelu nedostali. Kacetl mohl zůstat v klidu.

09:17

Sparťané přenesli hru na druhou stranu a Kacetl zasahoval proti situaci tři na dva. Třinecký brankář podržel kotouč pod svou lapačkou. Následuje komerční přestávka.

08:57

Marinčinova dobrá střela od modré čáry byla nepřesná, ale hosté ještě pokračovali v tlaku. Růžičkova formace ohrozila Hudáčka, který pohotově zasáhl.

08:49

Martin Doudera spolu s Martinem Marinčinem byli znovu u nahozeného puku ve svém pásmu jako první a hra se za malou chvíli vrátí zpět před Hudáčka.

08:42

David Dvořáček a jeho formace nebyla u kotouče v útočném pásmu jako první a rozhodčí tentokrát píská zakázané uvolnění na straně domácí Sparty.

08:25

Po urputném souboji o kotouč u mantinelu v obranném pásmu hostí se dostali ke kotouči domácí hokejisté a Němečkovu ránu si pohlídal připravený Kacetl.

07:30

David Musil nezpracoval prudký kotouč za svou brankou a hosté ještě museli bojovat o puk v rohu kluziště. Oceláři celou situaci zvládli bez problémů.

07:14

Roman Horák nebyl úspěšný na vhazování v útočném pásmu a třinečtí hokejisté dostali hru na druhý konec kluziště. Hudáček pomáhá obráncům s rozehrávkou.

06:58

Tomáš Kundrátek si sebral kotouč po vhazování v obranném pásmu, ale třinecký útočník na buly dostal od rozhodčího varování. Vhazování se bude opakovat.

06:57

Tomáš Pavelka byl u kotouče jako první, což znamená jediné. Hra se po zakázaném uvolnění na straně Třince vrátí zpátky před hostující branku.

06:28

Sparťané se neudrželi na kotouči v útočném pásmu a obránce Pavelka musel couvat pro puk zpátky do obranného pásma. Třinečtí mezitím střídají.

05:57

David Němeček se dobře vrátil do obranného pásma a sparťané následně založili rychlou protiakci. Horák se však ke střele z pravé strany kluziště nedostal.

05:44

Vladimír Dravecký ujížděl se svým spoluhráčem do náznaku přečíslení dva na jednoho, ale poslední obránce domácího týmu včas zapracoval svou hokejkou.

05:10

Oceláři se přesunuli do útočného pásma po levé strany kluziště a Hrehorčák ještě bojoval o puk. Následně vystřelil Kundrátek, který nemířil přesně do branky.

04:49

Třinecká branka je nyní vychýlena mimo své postavení, ale nyní je už vše v pořádku. Vhazovat se bude po pravici třineckého brankáře Ondřeje Kacetla.

04:41

Kaše dobruslil kotouč v útočném pásmu a následně vystřelil. Rozhodčí následně přehodnotil svůj verdikt se zakázaným uvolněním, vhazuje se ve středním pásmu.

04:08

Ondřej Kovařčík udržel kotouč na své hokejce po osobním souboji u mantinelu a třinečtí hráči ještě zůstali v útočném pásmu. Hudáček nemusel zasahovat.

03:52

Sparťané se dostali do dobré akce a Kacetl nevěděl, kde má kotouč. Třinecký brankář celou situaci bez obtíží ustál a poslal puk pro svůj celek do bezpečí.

03:04

Další dobrá šance Třince. Marko Daňo se obtočil v mezikruží s kotoučem na hokejce a zkoušel prostřelit Hudáčka. Ten si kotouč pohlídal a přerušil hru.

02:51

První útočný výpad Ocelářů! Martin Růžička obdržel přesnou přihrávku na levý kruh, odkud okamžitě vypálil. Hostující útočník nemířil přesně.

02:40

Sobotka vyhrál vhazování pro svůj tým a Thorell u mantinelu ještě držel kotouč na své hokejce. Sparťané se k dalšímu ohrožení Kacetlovy branky nedostali.

02:15

Tomáš Dvořák nezpracoval kotouč na modré čáře, ale domácí ještě chvíli zůstali usazeni před brankářem Kacetlem. Třinecký brankář nakonec nemusel zasahovat.

01:45

Jeden z třineckých obránců tvrdě atakoval jednoho ze sparťanů v obranném pásmu, ale zákrok to byl čistý. Hosté následně posílají kotouč do neutrální zóny.

00:37

Andrej Nestrašil nahodil kotouč do útočného pásma, kde však byli připravení domácí hokejisté, kteří rychle odpalují puk zpátky do středního pásma kluziště.

00:10

Petr Vrána uspěl na vhazování proti Sobotkovi a Hudáček následně musel zasahovat proti jemnému nahození soupeře od modré čáry. Sparťané mají kotouč.

00:01

Utkání právě začalo.
Hráči už jsou připraveni na úvodní vhazování, čtvrtá finálová bitva mezi Spartou a třineckými Oceláři může odstartovat!
Ještě jednou přeji všem hokejovým fandům příjemné a ničím nerušené sobotní odpoledne u sledování čtvrtého finálového utkání mezi Spartou a Třincem. Utkání startuje přesně v 17.00 hodin a vy si můžete zkrátit čas prohlédnutím sestav obou týmů pro dnešní zápas.
Úvodní sestavy:

HC Sparta Praha: J. Hudáček (Machovský) – Matuškin, David Němeček, A. Polášek (A), T. Pavelka, Moravčík, Tomáš Dvořák, Jurčina – M. Forman, Sobotka (A), M. Řepík (C) – Buchtele, D. Kaše, Chlapík – E. Thorell, R. Horák, Šmerha – J. Strnad, Vitouch, Dvořáček.
Trenér: Josef Jandač

HC Oceláři Třinec: Kacetl (Marek Mazanec) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, M. Zbořil, Zahradníček – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Chmielewski, Marcinko, Svačina – Hrehorčák, Miloš Roman, Dravecký – Hrňa (A).
Trenér: Václav Varaďa

Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk – Lhotský, Svoboda.
Hezký sobotní den u sledování finále Tipsport extraligy! Třaskavá série mezi Spartou a Třincem pokračuje svým čtvrtým duelem a třinečtí hráči budou usilovat o mečbol. Čtvrté finálové utkání dvou velkých rivalů startuje v pražské O2 areně v 17.00 hodin. Přeji všem příjemnou hokejovou zábavu.
KOHO SLEDOVAT VE FINÁLE

Ve finálové sérii mezi Spartou a Třincem najdeme hned několika zvučných jmen na obou stranách barikád. Na straně Sparty se v rudém dresu prohání svou druhou sezonou zkušený útočník Roman Horák či Vladimír Sobotka, na straně Třince patří k tahounům mužstva bývalý sparťanský forvard Petr Vrána. Fanoušci jistě sledují také výkony Filipa Chlapíka, který v aktuální sezoně překonal rekord sportovního ředitele Sparty Petra Tona v počtu získaných bodů ze sezony 2013/2014.
Třinec může být s výsledkem i s průběhem uplynulého finálového utkání spokojen. Svěřenci kouče Václava Varadi prohrávali v O2 areně o jednu branku, ale díky gólu Tomáše Marcinka z přesilové hry vyrovnali skóre utkání. Třineckou efektivitu v zakončení v závěru druhé třetiny ještě potvrdil Andrej Nestrašil a ve třetí třetině se prosadil z rychlého protiútoku Vladimír Dravecký. I přes inkasovaný gól v poslední minutě utkání třinečtí Oceláři zvítězili 3:2 a připsali si veledůležitý druhý bod ve finálové sérii.

Získá Třinec mečbol?

Sparta neprožila úspěšný návrat do domácího prostředí, když nenavázala na předchozí vítězství v Třinci. Pražané sice vedli v průběhu utkání díky trefě kapitána Michala Řepíka 1:0, ale třinečtí hokejisté posléze otočili průběh zápasu třemi góly a sparťané se v závěru utkání zmohli už jen na snížení z hokejky Davida Kašeho. Po prohře 2:3 budou hráči s eskem na hrudi bojovat v dalším duelu o vyrovnání finálové série.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec

5:2

konec (0:1, 3:0, 2:1) Stav série: 2:2

Zpět na online

Branky a nahrávky: 21. David Němeček (Matuškin, Sobotka), 23. Šmerha, 33. Sobotka (Šmerha), 47. Buchtele (D. Kaše, Šmerha), 59. M. Forman (E. Thorell, Chlapík) – 16. A. Nestrašil (M. Kovařčík, Zahradníček), 50. M. Zbořil (Marcinko)

HC Sparta Praha: J. Hudáček (Machovský) – Matuškin, David Němeček, A. Polášek (A), T. Pavelka, Moravčík, Tomáš Dvořák, Jurčina – M. Forman, Sobotka (A), M. Řepík (C) – Buchtele, D. Kaše, Chlapík – E. Thorell, R. Horák, Šmerha – J. Strnad, Vitouch, Dvořáček.
Trenér: Josef Jandač

HC Oceláři Třinec: Kacetl (Marek Mazanec) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, M. Zbořil, Zahradníček – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Chmielewski, Marcinko, Svačina – Hrehorčák, Miloš Roman, Dravecký – Hrňa (A).
Trenér: Václav Varaďa

Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk – Lhotský, Svoboda

Diváci: 17 220

Průběh zápasu
1. třetina
15:49 TRI 0:1 A. Nestrašil (M. Kovařčík, Zahradníček)
17:01 TRI 2 Daňo, hákování
Po 1. třetině
2. třetina
20:30 SPA 1:1 David Němeček (Matuškin, Sobotka)
22:21 SPA 2:1 Šmerha
30:27 TRI 2 Zahradníček, podrážení
32:17 SPA 3:1 Sobotka (Šmerha)
34:05 SPA 2 Šmerha, hrubost
TRI 2 Marcinko, hrubost
Po 2. třetině
3. třetina
41:39 SPA 2 Buchtele, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu
46:42 SPA 4:1 Buchtele (D. Kaše, Šmerha)
49:41 TRI 4:2 M. Zbořil (Marcinko)
57:47 TRI 2 P. Vrána, držení
58:08 SPA 5:2 M. Forman (E. Thorell, Chlapík)
Konec