Menu

Hokej

NHL

Columbus Blue Jackets – Ottawa Senators

1:2

po s.n. (0:1) (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)

23.04.2022, 01:08 • Nationwide Arena, Columbus • Milan Huppert

Tipsport: 2.45 4.18 2.39 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:05:30)
Statistické okénko

Střely na bránu: 34 – 26 | Přesilová hra: 1/2 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 4

Kdo se postavil do brankoviště?

Elvis Merzlikins (CBJ) – 25 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,2%, odchytal 65:00
Filip Gustavsson (OTT) – 33 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,1%, odchytal 64:59

Česká a slovenská stopa v utkání

Jakub Voráček (CBJ) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 21:06

Tři hvězdy utkání

1. Filip Gustavsson (OTT) – 33 zákroků
2. Elvis Merzlikins (CBJ) – 25 zákroků
3. Tim Stützle (OTT) – 0+0

Utkání přihlíželo 18 116 diváků.
Střetnutí mezi Columbusem a Ottawou dospělo až do samostatných nájezdů. V technické disciplíně dokonal obrat Senátorů Tim Stützle, jenž uspěl jako jediný z pěti exekutorů, Merzlikinse prostřelil forhendovou střelou zápěstím k pravé tyči. Za Blue Jackets musel ve třetí sérii proměnit Jakub Voráček, po blafáku do bekhendu ovšem ztroskotal na Gustavssonově lapačce.

Svěřenci kouče Smitha zvítězili podruhé v řadě, stejně jako Vancouver, tak i Columbus udolali až v nájezdech. V tabulce Východní konference přesto zůstávají třináctí, ztrátu na Detroit snížili na rozdíl tří bodů. Modrokabátníci jsou stále desátí s odstupem tří bodů na New York Islanders.

Konec zápasu.

65:00

65:00 Tim STÜTZLE - 1:2

65:00

V samostatných nájezdech zvítězil tým Ottawa Senators.
Autorem vítězné branky je TIM STÜTZLE.

Jakub VORÁČEK

3. série 0:1

Je konec! Jakub Voráček musel dát, avšak ani on na Filipa Gustavssona nevyzrál. Zkusil bekhendový blafák, po němž zvedl kotouč pouze do lapačky švédského gólmana.

Tim STÜTZLE

2. série 0:1

Ottawa je blízko vítězství! Tim Stützle ukázal šikovné ruce, když před Merzlikinsem několikrát zakvedlal s kotoučem, načež je propálil svižnou ránou k pravé tyči.

Gustav NYQUIST

2. série 0:0

Podobně jako Roslovic, tak i Gustav Nyquist zakončoval forhendem bez jakéhokoliv náznaku kličky. Bránu netrefil.

Drake BATHERSON

1. série 0:0

Na druhé straně na sebe vzal zodpovědnost Drake Batherson. Zprava si sjel na osu kluziště, aby ve finále forhendem vypálil mimo tři tyče.

Jack ROSLOVIC

1. série 0:0

Jako první se rozjel Jack Roslovic. Nevymýšlel nic složitého, prostě vypálil z forhendu. Gustavssona neprostřelil.

Samostatné nájezdy začínají.

65:00

Prodloužení skončilo.

64:57

Na závěr prodloužení vyzkoušel velkou parádičku Jakub Voráček. Obhodil si Tkachuka a objel jej z druhé strany, bekhendové zakončení bekhendem ovšem postrádalo razanci i přesnost.

64:23

Těžko říct, proč Brady Tkachuk rovnou nestřílel a volil zpracování. Mezitím se němu stáhl Oliver Bjorkstrand a k zakončení vůbec nedošlo.

63:48

Vladislav Gavrikov neměl jinou možnost, než zkusit bekhendem poslat puk do bližší šibenice. VOolné místečko netrefil, naopak vysoko přestřelil.

63:04

63:04 Gustavssona neprostřelili Sillinger ani dorážející Bean

63:04

Nebezpečná příležitost i na druhé straně! Nahození Justina Danfortha nasměroval na bránu Cole Sillinger, Gustavsson pouze vyrazil puk před sebe. O dorážku se přihlásil Jake Bean, nezvládl ovšem přehodit pravý beton brankáře.

62:36

Domácí defenziva propadla a tváří v tvář brankáři směřoval Brady Tkachuk! Zápas pokračuje, kapitán Ottawy forhendovým zakončením minul bránu.

62:13

Gustav Nyquist najížděl na Filipa Gustavssona z pravé strany. V klíčový okamžik ztratil kontrolu nad pukem, a navíc ztratil stabilitu, místo kotouče skončil v bráně sám.

61:38

Pozdě si Sean Kuraly všiml, že Vladislav Gavrikov opustil útočné pásmo. Ruský obránce zacouval až do obranné třetiny, oba celky střídají.

61:12

Oliver Bjorkstrand vymyslel pěknou křižnou nahrávku do levého kruhu na Jakuba Voráčka. Český útočník se neosamostatnil na čele týmové produktivity, střelu z první Gustavsson zastavil koncem vyrážečky.

60:47

Jak Roslovic neuspěl v souboji jeden na jednoho proti Erika Brännströma. Hostující obránce vystihl kličku protihráče na osu kluziště a zastavil jej čistě.

60:17

V blízkosti vlastní brány si s ohněm zahrával Nick Blankenburg. Jeho kličku vypíchl Brady Tkachuk, pozorný Merzlikins pak odpálil puk do středního pásma.

60:01

Začalo prodloužení.
Základní hrací doba o vítězi zápasu mezi Columbusem a Ottawou o vítězi nerozhodla, můžeme se tak těšit na prodloužení! Senátoři zvládli ve třetí části vyrovnat zásluhou kapitána Bradyho Tkachuka, jenž stál na konci parádní kombinace celého prvního útoku. Hosté měli herně navrch i po vyrovnávací trefě, kýženého obratu se však do dovršení šedesáté minuty nedočkali.
Střely na bránu po 3. třetině: 30 – 24.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:35

O poznání zajímavější projektil vyslal z mezikruží Kent Johnson. Filip Gustavsson byl ovšem znovu tím úspěšnějším, včas srazil pravou ruku k tělu.

59:12

Se slabým bekhendovým nahozením Gustava Nyquista neměl hostující gólman žádné větší problémy. Vystrčil pravé rameno a puk vytěsnil nad břevno.

58:39

Jack Roslovic poslal nahrávku odrazem o mantinel na modrou čáru, odkud střílel zápěstím Andrew Peeke, přes velký počet těl touš až k Gustavssonovi neproskákal.

58:02

Střílenou nahrávku Bradyho Tkachuka srazil Nick Blankenburg do ochranné sítě. Hosté mají v závěru třetího dějství navrch, o dovršení obratu však usilují zatím neúspěšně.

57:40

Cole Sillinger strávil na lavici hanby neklidné dvě minuty, ale strávil je tam kompletní a teď už je zpátky ve hře. S koncem trestu střílel Adam Gaudette, Merzlikins zasáhl pravým betonem.

57:02

Další rána vyšla Timovi Stützlemu o poznání lépe. Kousek za pravým kruhem napřáhl k pořádné ráně příklepem, tu Merzlikins nepustil z výstroje.

56:33

Tim Stützle obdržel od Norrise parádní nahrávku k levé tyčce domácí svatyně. Příliš dlouho mu trvalo zpracování, navíc i zakončení bylo nepřesné.

56:03

Pochvalu nejen od Merzlikinse, ale i od spoluhráčů si vysloužil Vladislav Gavrikov. Položil se do tvrdé rány Bathersona, kterou zblokoval až do ochranné sítě.

55:33

Komplikace pro Blue Jackets. Cole Sillinger nejprve bez úspěchu zkusil puk udržet v útočném pásmu, aby následně ve středním pásmu nešťastně podrazil Parkera Kellyho. Ottawa má k dispozici druhou početní převahu.

55:13

Kdo už mířil mezi tři tyče, to byl Justin Danforth. Z pravého kruhu vyslal prudkou ránu příklepem, Filip Gustavsson udržel kus černé gumy v lapačce.

54:41

Akci dvou proti dvěma Oliver Bjorkstrand nevyřešil vůbec dobře. Pálil zápěstím na přední, pravou tyč, Gustavsson zasahovat nemusel.

54:28

Střelu Zuba po ledě chtěl forhendovou stranou hokejky tečovat Brady Tkachuk. Místo toho puk zastavil, čímž výrazně usnadnil situaci Merzlikinsovi.

53:47

Od pravého mantinelu poslal puk do přehuštěného prostoru Brendan Gaunce. Marně se Gustav Nyquist dožadoval zakončení, Nick Holden švédského soka přetlačil.

53:25

Od modré čáry nebezpečně vypálil Adam Gaudette. Mezi střelce zápasu se nezapsal, kus černé gumy lehce olízl boční síťku.

52:56

Z vrcholku pravého kruhu vyprodukoval svižnou ránu ze zápěstí Cole Sillinger. Filip Gustavsson reagoval pozdě, leč nemusel smutnit, puk proletěl vedle jeho pravé tyče.

52:12

Na další úspěch měla políčeno hostující první útočná formace. Josh Norris poslal střílenou nahrávku před bránu, Jake Bean odvrátil nebezpečí těsně před Tkachukem.

51:43

Arťom Zub nahodil takovým způsobem, že musel hrát Elvis Merzlikins. Lotyšský gólman si poradil bez problémů, vyrážečkou posunul touš na hokejku volného Peekeho.

51:22

Chvíli to vypadalo, že Oliver Bjorkstrand vystřelí, aby nakonec zapojil do hry Kenta Johnsona, toho čistým způsobem odstavil Michael Del Zotto.

50:42

Zmatený Elvis Merzlikins si dokonce dovolil v brankovišti otočku kolem své osy. Protihráči tuto skutečnost nepotrestali, Batherson mířil z úhlu nepřesně.

50:10

V době, kdy se rozběhla závěrečná desetiminutovka základní hrací doby, se na led vrátil potrestaný Gustav Nyquist. Domácí oslabení ubránili, byť s velkým štěstím.

49:54

Další příležitost spálil Josh Norris. Na pravou stanu obdržel nahrávku od Bathersona a měl před sebou polovinu volné bány, místo toto trefil Merzlikinse do pravého ramene.

49:17

Velké štěstí na straně Merzlikinse, toho dnes podruhé zachránila branková konstrukce! Tentokráte po ráně Tima Stützleho, Němec střílel z levého kruhu do bližší tyče.

48:45

Paradoxně to byli domácí, kteří jako první zahrozili v oslabení. Jmenovitě Sean Kuraly, jenž najížděl do slibné příležitosti po pravém mantinelu, ránu zápěstím na přední tyč vyrazil Gustavsson před sebe.

48:16

Oddechový čas pro hosty.

48:16

Až ve třetí třetině si Senátoři zahrají první přesilovou hru v utkání. Proti pravidlům hrál Gustav Nyquist, když při zakončení podrážením vyvedl z míry Brannströma.

47:06

47:06 Brady TKACHUK - 1:1

47:06

Ottawa právě vstřelila branku!
Tento gól už bude platit, Ottawa vyrovnává! Akci začal Del Zotto dlouhou nahrávkou na Norrise a pak jsme měli možnost sledovat parádní kombinaci elitní lajny na jeden dotek. Norris přesunul hru doleva na Bathersona a pravé křídlo okamžitě posunulo zpět doprava na kapitána BRADYHO TKACHUKA, americký útočník bez větších problémů poslal touš za záda ležícího Merzlikinse. Asistence: Drake Batherson a Josh Norris.

46:54

Také Columbus ujel do situaci dvou proti jednomu. Oliver Bjorkstrand volil zakončení z levé strany na bližší tyčku, Filip Gustavsson ukryl hrací předmět ve výstroji.

46:23

Přečíslení Ottawy příliš vzruchu nepřineslo. Alex Formenton dával hodně dlouho najevo, že se chystá nahrávat Joshi Norrisovi, Andrew Peeke pas snadno zastavil.

45:55

Dlouho se hraje bez přerušení. Slibnou příležitost Ottawy zastavil Nick Blankenburg, správně očekával, že Austin Watson bude hledat Gaudetteho.

45:17

Nebezpečí i na druhé straně. Tim Stützle se od mantinelu proháčkoval d vého kruhu, odkud vystřelil ne dobře umístěnou ránu přímo do výstroje Merzlikinse.

44:44

Útok Columbusu pokračoval. Sean Kuraly v roli nahrávajícího nabil do levého kruhu Brendanu Gauncemu, tvrdá dělovka z první vyletěla nad bránu.

44:14

Důležitý krok k přiblížení vítězství Blue Jackets mohl udělat Sean Kuraly. Zprava mířil pod pravou ruku Gustavssona, tomu kotouč propadl těsně vedle pravé tyčky.

43:42

Vladislav Gavrikov vyhodil takovým způsobem, aby nemohlo dojít k odpískání zakázaného uvolnění. Josh Norris musel hrát, zadovkou uvolnil Zajceva.

43:08

Do přehuštěného prostoru vyslal střelu zápěstím Adam Gaudette. Elvis Merzlikins nic neviděl, reagoval až na odraz kotouče od zadního mantinelu.

42:45

Ne, tohle se vůbec nepovedlo. Erik Brännström Brady Tkachuk chtěl vyslat do brejku Connra Browna, avšak výrazně přecenil jeho rychlostní schopnosti. Píská se icing.

42:30

Za Senátory chtěl zahrozit Mark Kastelic, jeho pouť s pukem na holi však skončila ještě ve středném pásmu, kde mu vystavil stopku Andrew Peeke.

41:47

Cole Sllinger naznačil střelu, aby nakonec posunul do pravého kruhu za sebe na Justina Danfortha, jehož pokus úspěšně zblokoval Arťom Zub.

41:27

Situaci dva na dva řešil Tim Stützle nahrávkou na Drake Bathersona. Ten si věřil na Gavina Bayreuthera, kterého ovšem kličkou na osu kluziště neobehrál.

40:46

Do hry vyrážečkou se zapojil rovněž Filip Gustavsson. Nevedl si příliš dobře, ale mohl si oddechnout, protože Nikita Zajcev odtlačil Johnsona.

40:10

Závěrečná dvacetiminutovka za sebou má první vteřiny. Michael Del Zotto nahodil kotouč za bránu soupeře, odkud Elvis Merzlikins rozehrál na Beana.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 3:02.
Prostřední dvacetiminutovka se stavem zápasu nepohnula, Modrokabátníci stále disponuje nejtěsnějším možným jednobrankovým náskokem. Senátoři se radovali z vyrovnání na počátku 31. minuty, kdy se prosadil Parker Kelly, ale domácí trenér Larsen si vzal coach challenge a rozhodčí na tabletu odhalili ofsajd, jež gólové akci předcházel. Kelly pak měl ještě jednu velkou šanci, když po zaváhání obránce vystartoval do úniku, svižný pokus zápěstím ovšem Merzlikins pokryl levým ramenem.
Střely na bránu po 2. třetině: 16 – 15.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:37

Od modré čáry vypálil Gavin Bayreuther. Mezi střelce zápasu se nezapsal, jeden z bránících hokejistů v bílém dresu puk srazil vysoko nad bránu.

39:03

Pod tlakem Arťom Zub vyhazoval pouze na zakázané uvolnění. V kousku duše určitě doufal, že třeba Josh Norris přebruslí Andrewa Peekeho, leč nestalo se tak.

38:41

Travis Hamonic se efektní kličkou zbavil Kenta Johnsona. Později si tak dobře nevedl, dlouho čitelnou křižnou nahrávku vystihl Brendan Gaunce ještě ve střední třetině.

38:23

Zajímavé nahození vyprodukoval od pravého mantinelu Andrew Peeke. O teč se přihlásil Sean Kuraly, kotouč proskákal o kousek vedle pravé části hostující svatyně.

37:38

Erik Brännström dlouho hledal, a nakonec nenašel žádného ze spoluhráčů. Forhendový pas po mantinelu zastavil pohotovým natažením hokejky Vladislav Gavrikov.

37:00

Domácí brána vypadla ze svého postavení poté, co došlo ke střetu mezi Jackem Roslovicem a Alexem Formentonem. Hra zůstane v útočném pásmu Senators.

36:48

Vysoký oblouk Nicka Holdena zastavil Gavin Bayreuther v rukavici ještě před útočnou modrou, hrací předmět odhodil před dotírajícím Tkachukem mimo bezprostřední nebezpečí.

36:06

Střela Justina Danfortha z velkého úhlu Filipu Gustavssonovi vypadla. Dobře zapracoval Travis Hamonic, bruslí posunul touš pod levý beton gólmana.

35:42

Rychlý útok Senátorů přerušil hvizd čárového rozhodčího. Ten si všiml, že Josh Norris nabruslil do útočné třetiny o něco rychleji, než s toušem jedoucí Austin Watson.

35:22

Hostující kapitán Brady Tkachuk ukázal, že umí zahrát i směrem do defenzivy. Natlačil tělo před Jakea Beana a bekhendem posunul kotouč na osamoceného Connora Browna.

34:39

34:39 Kelly v úniku neuspěl

34:39

Po zaváhání domácího beka vystartoval do úniku Parker Kelly. Jeden gól mu byl kvůli ofsajdu odvolán a další trefu zatím nepřidal, svižnou ránu zápěstím vyrazil Elvis Merzlikins levým ramenem.

34:18

Kousek za pravým kruhem střílel forhendem z otočky Brendan Gaunce. Filip Gustavsson mohl zůstat ledově klidným, kotouč skončil na zadním mantinelu.

33:47

Mark Kastelic správně očekával, že Oliver Bjorkstrand zkusí průnik po levém mantinelu. Dánskému protihráči puk ukázkově vypíchl, jenže pak nepřesně nahrál Tierneymu.

33:06

Unavená domácí pětice, a speciálně pak Gavrikov, konečně může vystřídat. Puk nabral na čepel hole Nick Blankenburg, kus černé gumy zvládl vyhodit až do útočného pásma.

32:52

Ruský obránce Vladislav Gavrikov je na ledě už dost dlouho a ještě pár vteřin musí přidat, protože právě on způsobil zakázané uvolnění. A je jasné, že na jeden zátah zvládne na ledě přes dvě minuty.

32:19

Velkou pochvalu zaslouží Vladislav Gavrikov. Proti přečíslení zasáhl právě ruský obránce, který se položil k ledu a zastavil Bathersonův pas na Stützleho.

31:55

Švédský útočník Gustav Nyquist pohybem zmátl krajana Erika Brännströma. Projel za bránou soupeře a doputoval až do levého kruhu, odkud pálil nepřesně.

31:14

Justin Danforth v přečíslení vyslal těžkou nahrávku na Colea Sillingera. Mladičký útočník kotouč ze vzduchu sice trefil, ale mezi tři tyče jej nenasměroval.

30:45

V obranném pásmu si Gabriel Carlsson počínal s velkým přehledem. Nechal k sobě přijet Tkachuka do těsné blízkosti, načež rozehrál po levém mantinelu na Nyquista.

30:02

Členové domácího týmu odvedli skvělou práci, když si všimli, že jeden z hostujících hráčů v útočném pásmu pozdě vyskakuje na střídačku. Skutečně se jednalo o ofsajd, gól tedy neplatí!

30:02

Že by byla radost předčasná? Domácí kouč Brad Larsen si bere coach challenge, zkoumat se bude možné postavení mimo hru.

30:02

30:02 Gól Kellyho neplatil pro ofsajd

30:02

Máme vyrovnáno! Obrovskou hrubku vyrobil Kuraly, jehož křižnou nahrávku ve středním pásmu vystihl Dylan Gambrell a rázem ujížděl do přečíslení. Položil si Gavrikova a touš předložil jako na zlatém podnose PARKEROVI KELLYMU, ten forhendem zvedl kotouč nad pravý beton bezmocného Merzlikinse. Asistence: Dylan Gambrell.

Domácí trenér Brad Larsen si vzal trenérskou výzvu, která byla úspěšná, gólové akci předcházel ofsajd a Columbusu tedy zůstává těsné jednobrankové vedení!

29:30

Další útok třetí útočné lajny Blue Jackets byl výrazně nebezpečnější. Kent Johnson na sebe natáhl dva protihráč a do pravého kruhu pak poslal zadovku na Sillingera, který mířil do teploměru gólmana, Gustavsson touš udržel.

29:17

Po nahrávce Peekeho Coleu Sillingerovi dlouho trvalo zpracování puku. Z nadějného brejku tak nebylo nic, proti dvojici obránců domácí mladík nic nevymyslel.

28:35

Tim Stützle se nejprve výborně uvolnil, aby vzápětí rozjel po pravém mantinelu Alexe Formentona, ten v souboji jeden na jednoho prohrál s Bayreutherem.

28:05

Tentokráte to byl Jakub Voráček, jehož svým pasem hledal Jack Roslovic. Český útočník se nicméně k zakončení nedopracoval, těsně před ním nebezpečí zažehnal Travis Hamonic.

27:56

Autor zatím jediného gólu Jack Roslovic zkontroloval situace nahrávkou o zadní mantinel posunul kus černé gumy na Gustava Nyquista, Švéd z úhlu minul bránu.

27:01

Parker Kelly ustál střet s Kentem Johnsonem a bekhendem zvládl nahrát osamocenému Chrisi Tierneymu, tomu obtočení kolem brány a zasunutí puku k bližší tyčce vůbec nevyšlo.

26:43

Icing Columbusu, hra se tedy stěhuje zpátky před Elvise Merzlikinse. Na dlouhý pas Blankenburga nedosáhl dánský forvard Oliver Bjorkstrand.

26:00

V pádu Sean Kuraly zkusil hrací předmět posunout na Erica Robinsona. S tímto řešením počítal Arťom Zub a puk sebral těsně před na ránu připraveným konkurentem.

25:40

Zakázané uvolnění způsobil nepovedenou nahrávkou Nick Holden. Brady Tkachuk ještě zabojoval, avšak nezvládl se natlačit před Jakea Beana.

25:16

V akci Adam Gaudette, jenž překvapivě střílel ještě ze středního pásma. Elvis Merzlikins vyrazil puk do rohu kluziště, kam nejrychleji dojel Nick Blankenburg.

24:39

Po ztrátě Jacka Roslovica vystartoval do brejku Tim Stützle. Skvěle se jej zachytil Gavin Bayreuther a německého konkurenta před bránu nepustil.

24:12

Zápas pokračuje v rychlém tempu, k přerušení dochází jen v opravdu těch nejnutnějších případech. Na hraně pravidel hrál Chris Tierney, lehké podražení Danfortha mu prošlo.

23:40

23:40 Gambrellova teč zazvonila na pravou tyčku

23:40

Dvakrát v krátkém časovém sledu pálil Travis Hamonic, nejprve do obránce, vzápětí do vyrážečky Merzlikinse. Akce Senátorů pokračovala a střílel pro změnu Del Zotto, Dylan Gambrell kotouč tečoval do pravé tyčky!

23:06

Tentokráte již Lotyš Elvis Merzlikins musel do akce. Nejprve Peeke zblokoval střelu Bathersona, dorážku Norrise kryl gólman levým betonem.

22:38

Na nahození Arťoma Zuba domácí gólman vůbec neviděl, snažil se tedy pokrýt co největší prostor brány. Až k ní puk nedoletěl, za Merzlikinse odvedl práci Andrew Peeke.

22:13

Srovnání měl na holi Austin Watson. Obdržel parádní nahrávku na osu kluziště, jenže místo trefení odkryté pravé poloviny domácí svatyně nechal touš za sebou.

21:47

Z poměrně velkého úhlu pokusil štěstí Josh Norris. Elvis Merzlikins s jeho zakončením počítal, kotouč udržel ve své lapačce.

21:29

Jakub Voráček si počkal na pravý moment a od pravého mantinelu nahrál mezi kruhy Gustavu Nyquistovi, švédský forvard vypálil z první vysoko nad.

20:57

Kent Johnson nabral velkou rychlost po pravém mantinelu a zkusil se natlačit před bránu. Neuspěl, puk mu čistě vypíchl pozorný Erik Brännström.

20:25

Prostřední dějství je v plném proudu, tak pojďme na něj! Aktivněji začali domácí, Sean Kuraly vypálil ze zápěstí jenom těsně nad horní tyčku.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 2:03.
Úvodní dějství zápasu mezi Columbusem a Ottawou přineslo jednu branku, o kterou se ve 12. minutě postaral Jack Roslovic. Pětadvacetiletý americký útočník se prosadil v přesilové hře, když využil výborné nahrávky Sillingera a přesunujícího se Gustavssona propálil střelou z pravé strany na bližší tyč. Hokejisté Blue Jackets jsou o něco aktivnějším týmem a vedení je tudíž zasloužené. Avšak i Senátoři si vypracovali pár zajímavých náznaků, do zbývajícího průběhu rozhodně ještě je o co hrát.
Střely na bránu po 1. třetině: 6 – 4.

20:00

První třetina skončila.

19:36

Střílený pas Erica Robinsona před bránu se nesetkal s úspěchem. Před Emilem Bemströmem výborně zapracoval Nick Holden, puk dostal do střední třetiny.

19:09

Z vrcholku pravého kruhu mířil na zadní tyčku Kent Johnson. Švédský brankář Gustavsson na puk nedosáhl a měl štěstí, že kus černé gumy nezapadl k jeho pravé tyči.

18:12

Ihned po buly pálil příklepem Jake Bean. Filip Gustavsson mohl zůstat ledově klidným, práci za něj odvedl obětavě blokující Erik Brännström Brady Tkachuk.

18:07

Rychle na druhou stranu. V obranném pásmu Ottawy nejprve odvedl dobrou práci Arťom Zub, po zisku touše ovšem vyhodil jen na icing.

17:46

Do akce musel rovněž Elvis Merzlikins. Zaměstnal jej Tim Stützle, ránu německého mladíka lotyšský brankář odrazil do bezpečí vyrážečkou.

17:03

Velmi dobré střídání pro Carsona Meyera! Znovu se dostal ke kotouči a vypálil pro změnu z levé strany, Filip Gustavsson vykopl levý beton na poslední chvíli.

16:45

Utkání pokračuje v pěti na obou stranách. Pokračující tlak Columbusu chtěl v gól přetavit Carson Meyer, z velkého úhlu střílel jenom do boční síťky.

16:28

Moc nechybělo, aby při vlastním oslabení vyrovnal Austin Watson. Zleva se prodral až před Elvise Merzlikinse, zakončení na zadní tyč proletělo těsně vedle.

15:56

Jack Roslovic od pravého mantinelu nahazoval na zadní tyč, kam si najížděl Cole Sillinger, ze vzduchu ovšem touš nedokázal nasměrovat mezi tři tyče.

15:16

Senátorům se podařilo vyhodit dvakrát v krátkém časovém sledu. Nejprve uspěl dlouhým vyhozením Michael Del Zotto, vzápětí Josh Norris vypíchl touš na modré s pukem kvedlajícímu Gavrikovovi.

14:40

Úvodní početní převahu hráči Blue Jackets využili, jak si povedou ve druhém případě? To se dozvíme za pár okamžiků, za podrážení Meyera byl totiž vyloučen Arťom Zub.

14:19

Letící puk na zakázané uvolnění pohlídal Gabriel Carlsson. Moc dobře věděl, že Alexe Formentona má několik metrů náskok, o něj se nenechal připravit.

13:51

Jack Roslovic útočil na druhý zásah v utkání. Od levého mantinelu se zkusil natlačit před bránu, v tom mu úspěšně zabránil Chris Tierney.

13:17

Rychlou nahrávku Nikity Zajceva po levém mantinelu zachytil Nick Blankenburg. Protože domácí zadák rychle nevěděl, komu nahrát, tak nahodil za Gustavssonovu bránu a odjel vystřídat.

12:43

Tentokráte se domácím hokejistům nevedlo dobře. Oliver Bjorkstrand chtěl vyslat do úniku Kenta Johnsona, ale ten úmysl spoluhráče hned nepochopil a rozjel se příliš pozdě.

12:09

Navýšit náskok zkusil Jakub Voráček. Vyprodukoval zajímavý projektil ze zápěstí přes obránce Brannströma, touš proletěl o pár čísel nad Gustavssonovou svatyní.

11:20

11:20 Jack ROSLOVIC - 1:0

11:20

Columbus právě vstřelil branku!
Z výborné práce mladíků těžil JACK ROSLOVIC, domácí využívají přesilovku a ujímají se vedení! Johnsonovi průnik nevyšel, ale rozhodil obrannou řadu soupeře. Za sebou nechal kotouč pro Sillingera, který projel mezi dvěma protihráči a přihrál po své pravé ruce již zmíněnému Roslovicovi, jenž propálil k levé tyči marně se přesunujícího Gustavssona. Asistence: Cole Sillinger a Kent Johnson.

10:55

Domácí poměrně brzy získali útočnou třetinu zpět, ale Filip Gustavsson zasahovat nemusel. Dlouhou kombinaci završil ránou Gustav Nyquist, úspěšný blok zaznamenal Erik Brännström.

10:30

Úvod hry ve čtyřech zvládli Senátoři na jedničku. Jack Roslovic v souboji jeden na jednoho nevyzrál na Del Zotta, tomu vyhození nedělalo problémy.

09:52

První přesilovou hru utkání si zahrají Modrokabátníci. Na trestnou lavici již usedl Austin Watson, u obranné modré čáry nedovoleně zabránil v pohybu Carlssonovi.

09:25

Ottawě se nepovedl přechod přes střední pásmo. Jake Bean správně očekával, že Nick Holden zkusí štěstí individuálně, před rozjetého Formentona natlačil tělo.

08:59

Přestože Jakub Voráček na okamžik ztratil kontrolu nad pukem, tak nakonec zvládl přihrát Gustavu Nyquistovi, jenž střelou přes obránce trefil Del Zotta do pravé brusle.

08:23

Ideální pozici ke střele prováhal Mark Kastelic. Místo zakončení posouval pod sebe na Gaudetteho, tomu šikovně přizvedl hokejku Peeke.

07:53

Domácí měli co dělat, aby stihli rychle vystřídat. Nakonec dobře zapracoval Gabriel Carlsson, jenž vytlačil z ideální palebné pozice Bradyho Tkachuka.

07:19

Andrew Peeke ještě udržel útočné pásmo, ale nástřel naslepo skončil pouze u Adama Gaudetteho, ten již zvládl posunout kotouč alespoň do střední třetiny.

06:38

Přečíslení Blue Jackets tří proti dvěma skončilo u Olivera Bjorkstranda, který skrze Nicka Holdena nezvládl posunout touš na Kuralyho, hostující zadák pak vyhodil na zakázané uvolnění.

06:05

Jakub Voráček vymyslel parádní nahrávku, když zleva přenesl hru do pravého kruhu na Gustava Nyquista, jemuž ke gólu moc nechybělo, forhendem vypálil z první o decimetry vedle bližší tyčky.

05:52

Útok Senátorů přerušil svým hvizdem čárový rozhodčí. Příliš netrpělivý byl Parker Kelly, do ofsajdového postavení vystavil Austina Watsona.

05:12

Erik Brännström šikovně nahodil za bránu soupeře až v momentě, kdy přejel červenou čáru, takže nemohla být řeč o icingu. V rychlostním souboji Sean Kuraly předčil Formentona.

04:46

Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Elvis Merzlikins. Za vlastní bránou zastavil nahození Tima Stützleho, touš prodloužil na volného Jakea Beana.

04:13

Hru zklidnil Travis Hamonic. Místo rychlého útoku zvolnil a zpoza vlastní svatyně jenom přenesl hru na parťáka z obrany Michaela Del Zotta.

03:49

Delší pasáž hry bez přerušení ukončil Elvis Merzlikins. Lotyšský gólman zmenšil střelecký úhel Drakeu Bathersonovi, jehož pokus udržel mezi betony.

03:28

Z důvodu velké marodky u Blue Jackets dostává příležitost zahrát si nelepší ligu světa Kent Johnson. Po pravém mantinelu dobruslil do útočné třetiny, avšak kličku na osu kluziště proti Del Zottovi mu nevyšla.

02:39

Úvod střetnutí Bayreutherovi příliš nevyšel. Poté, co způsobil icing, tak nyní za vlastní bránou přišel o puk proti Norrisovi, následnou nahrávku naslepo před bránu zastavil jiný domácí zadák Bean.

02:03

Průnik levou lajnou vyzkoušel Jakub Voráček. Dobrou práci proti českému útočníkovi předvedl Nick Holden, protihráče přišpendlil na mantinel.

01:40

Pod tlakem si vůbec dobře nevedl ani Gavin Bayreuther. Místo konstruktivní rozehrávky volil vyhození přes všechny čáry, icing vrací hru před Merzlikinse.

01:21

Vyhození z obranného pásma Andrewu Peekemu vůbec nevyšlo. Na útočné modré kotouč zastavil Arťom Zub, nahození poslal jen těsně vedle pravé tyče.

00:42

Premiérový útok už za sebou mají i domácí. Justin Danforth posunul žabičkou po mantinelu na Brendana Gaunceho, ten pálil z velkého úhlu křížem nepřesně.

00:10

Zápas mezi Columbusem a Ottawou odstartoval! Hosté začali hodně zostra a byl to Josh Norris, kdo hned zaměstnal Merzlikinse, ten zakročil pravým betonem.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Bérubé) – Peeke, Bean, Blankenburg, Gavrikov, Bayreuther, G. Carlsson – J. Voráček, Roslovic, Nyquist (A) – O. Bjorkstrand (A), Kuraly, E. Robinson – Danforth, Sillinger, Johnson – Meyer, B. Gaunce, Bemström.
Trenér: Brad Larsen

Ottawa Senators: F. Gustavsson (A. Forsberg) – Hamonic, Del Zotto, Zub, Brännström, N. Zajcev, Holden (A) – Batherson, Norris, B. Tkachuk (C) – C. Brown (A), Stützle, Formenton – Watson, Gambrell, P. Kelly – Gaudette, Kastelic, Tierney.
Trenér: D. J. Smith

Rozhodčí: Dunning, Luxmore – Shewchyk, Apperson.
Česká a slovenská stopa v utkání

Jakub Voráček (CBJ)
Ottawa Senators

Také Ottawa už je bez šance na prodloužení si sezóny. Na Východě je třináctá a na dnešního konkurenta zaostává rozdílem jedenácti bodů. Forma Senátorů nicméně v posledních střetnutích není vůbec špatná, zvítězili třikrát v předešlých pěti případech, v tom doposud posledním porazili výsledkem 4:3 po nájezdech Vancouver. Nejproduktivnějším hráčem týmu je dvaadvacetiletý Američan Brady Tkachuk s 60 body, který ve svých dvaadvaceti letech už plní roli kapitána.
Columbus Blue Jackets

Columbus je celek, který už má delší dobu jistotu, že se do vyřazovací části nepodívá. V tabulce Východní konference se nachází na desáté příčce a na osmý Washington má ztrátu propastných jednadvacet bodů. Ve hře je ale konečná devátá pozice, ztráta na New York Islanders totiž čítá jen čtyři body. Modrokabátníci ale v posledních dnech nemají vůbec dobrou formu, prohráli třikrát v řadě. Postupně padli s Los Angeles, s Anaheimem a naposledy i se Žraloky ze San Jose. Týmové produktivitě vévodí dvojice Patrik Laine, Jakub Voráček s 56 body.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Columbusem a Ottawou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Columbus Blue Jackets – Ottawa Senators

1:2

po s.n. (0:1) (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 12. Roslovic (Sillinger, Johnson) – 48. B. Tkachuk (Batherson, Norris), rozh. náj. Stützle

Samostatné nájezdy:
1. série:
0:0   Jack Roslovic (CBJ)
0:0   Drake Batherson (OTT)
2. série:
0:0   Gustav Nyquist (CBJ)
0:1   Tim Stützle (OTT)
3. série:
0:1   Jakub Voráček (CBJ)

Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Bérubé) – Peeke, Bean, Blankenburg, Gavrikov, Bayreuther, G. Carlsson – J. Voráček, Roslovic, Nyquist (A) – O. Bjorkstrand (A), Kuraly, E. Robinson – Danforth, Sillinger, Johnson – Meyer, B. Gaunce, Bemström.
Trenér: Brad Larsen

Ottawa Senators: F. Gustavsson (A. Forsberg) – Hamonic, Del Zotto, Zub, Brännström, N. Zajcev, Holden (A) – Batherson, Norris, B. Tkachuk (C) – C. Brown (A), Stützle, Formenton – Watson, Gambrell, P. Kelly – Gaudette, Kastelic, Tierney.
Trenér: D. J. Smith

Rozhodčí: Dunning, Luxmore – Shewchyk, Apperson

Diváci: 18 116

Průběh zápasu
1. třetina
09:52 OTT 2 Watson, nedovolené bránění
11:20 CBJ 1:0 Roslovic (Sillinger, Johnson)
14:40 OTT 2 Zub, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
30:02 OTT neuznaná branka
Po 2. třetině
3. třetina
47:06 OTT 1:1 B. Tkachuk (Batherson, Norris)
48:16 CBJ 2 Nyquist, podrážení
55:33 CBJ 2 Sillinger, podrážení
Po 3. třetině
Prodloužení
před nájezdy
Samostatné nájezdy
65:00 OTT 1:2 Stützle (rozh. náj.)
po s.n.