Menu

Hokej

NHL

Carolina Hurricanes – Winnipeg Jets

4:2

konec (0:2, 1:0, 3:0)

22.04.2022, 01:08 • PNC Arena, Raleigh • Milan Huppert

Tipsport: 1.59 4.87 4.46 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:48:26)
Statistické okénko

Střely na bránu: 46 – 22 | Přesilová hra: 1/5 – 0/2 | Trestné minuty: 6 – 12

Kdo se postavil do brankoviště?

Antti Raanta (CAR) – 20 zákroků, 2 OG, úspěšnost 90,9%, odchytal 59:01
Eric Comrie (WPG) – 42 zákroků, 3 OG, úspěšnost 93,3%, odchytal 58:21

Česká a slovenská stopa v utkání

Martin Nečas (CAR) – 0+1, +1 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 18:41

Tři hvězdy utkání

1. Seth Jarvis (CAR) – 1+0
2. Teuvo Teräväinen (CAR) – 1+1
3. Jaccob Slavin (CAR) – 1+0

Utkání přihlíželo 17 587 diváků.
Hurikáni z Caroliny ve třetí třetině předvedli parádní obrat, Winnipeg na domácím stadiónu porazili výsledkem 4:2.

Přestože byli domácí hráči po většinu času aktivnějším týmem, tak do závěrečné dvacetiminutovky nastupovali se ztrátou jednoho gólu. O srovnání se postaral ve 45. minutě Jaccob Slavin, který nadvakrát uspěl s forhendovou dorážkou. Obrat dokonal o čtyři minuty později Seth Jarvis, jenž kromě vstřelení branky dokázal i připravit gólmana Comrieho o masku. V závěru Winnipeg vsadil vše na jednu kartu a zkusil powerplay, při níž pečetil vítězství Canes trefou do prázdné brány po zranění se navrátivší kapitán Jordan Staal.

Svěřenci kouče Brind'Amoura se vítězstvím bodově dotáhli v tabulce Východní konference na druhé Toronto. Winnipeg přišel i o teoretickou šanci usilovat o play-off, byť už před zápasem situace nebyla vůbec dobrá.

Konec zápasu.

59:13

59:13 Jordan STAAL - 4:2

59:13

Carolina právě vstřelila branku!
Definitivní razítko na vítězství Caroliny dává symbolicky po zranění se navrátivší kapitán JORDAN STAAL! Vyměnil si puk s Fastem, aby následně ze středního pásma zacílil přesně kolem padajícího Ehlerse. Asistence: Jesper Fast a Brady Skjei.

58:52

Brett Pesce stál přesně tam, kde měl. Zastavil Wheelerovi nahrávku před bránu na Connora, načež zbytečně zazmatkoval a vyhodil na zakázané uvolnění.

58:07

Oddechový čas pro hosty.

58:01

Obrovské štěstí nyní stálo při Antti Raantovi. Proti ráně Nikolaje Ehlerse nedal lapačku dobře, ale měl štěstí, puk se odrazil do bezpečí od jeho levého ramene.

57:45

Josh Morrissey nahodil puk do útočného pásma a gólman Eric Comrie odjel na střídačku! Jets hrají vabank, ve zbytku času základní hrací doby se pokusí vyrovnat při powerplay.

57:36

Hráči v červeném si dávají na případné brejky konkurenta velký pozor. Jeden takový podnikl Mason Appleton, avšak dostal se do sendviče mezi Colea a Pesceho, z něj již nebylo úniku.

57:08

Rozhodnout chtěl Brady Skjei, jenže při zakončení kousek za modrou zlomil hokejku na dvě části. Bleskově zamířil na střídačku a do hry pustil Brendana Smitha.

56:42

Hokejisté v červených dresech kombinují v útočném pásmu, přesně to jim v současné chvíli vyhovuje. Winnipeg marně zkouší získat hrací předmět pro sebe.

56:17

Domácí podnikli protiútok, v němž Fast s Niederreiterem nakonec nechali kapitána Stala samotného. Kanaďan zbytečně neplýtval silami a jen nahodil za bránu.

55:55

Ofenzivu mužstva podpořil Neal Pionk. Nebylo to nic platné, protože právě jemu kus černé gumy podjel pod hokejkou až do střední třetiny.

55:22

Z vrcholku pravého kruhu nebezpečně vystřelil Nikolaj Ehlers. Některým fanouškům viditelně zatrnulo, kotouč proletěl těsně nad břevnem.

54:46

A dobře zahrál také Martin Nečas, byť se puku vůbec nedotkl. Forčekinkem vyvinul velký tlak na Neala Pionka, ten byl donucen zacouvat až za vlastní svatyni.

54:20

Sekundy našetřil rovněž Andrej Svečnikov. Moc dobře věděl, že proti dvojici obránců nemá šanci, proto se vydal k pravému mantinelu, kde poměrně dlouho držel na zádech Schmidta.

53:47

Kapitán Canes Jordan Staal za bránou soupeře srdnatě bojoval o kotouč proti dvojici protihráčů. Neuhájil jej, ale pošetřil alespoň pár cenných vteřinek navíc.

53:14

Další technický přestupek Winnipegu, tentokráte se jednalo o postavení mimo hru. Dominic Toninato byl tím, kdo vystavil ofsajdu Adama Lowryho.

52:57

Snaha Blakea Wheelera vyslat do úniku Kylea Connora vyšla vniveč. Americký útočník se nedokázal natlačit před Smitha, rozhodčí nařídil icing.

52:29

Individuální akce Zacharyho Sanforda neskončila úspěchem. Dvou protihráčů se zbavil, ale ten třetí, Ian Cole, už byl nad jeho síly.

51:52

svůj cíl splnil Dominic Toninato, kterým bylo vybojovat buly v útočné třetině. Vysokým obloučkem poslal touš do Raantovy lapačky a okamžitě se pak k němu vydal, finský gólman si na rozehrávku netroufl.

51:25

Jesper Fast ukázal, že hra do defenzivy mu není cizí. Tak dlouho obtěžoval Pierrea-Luca Duboise, až jej donutil k nepřesné nahrávce.

50:45

Hra pokračuje v pěti na obou stranách. Winnipeg musí změnit plány a zabrat výrazně směrem do ofenzivy, což nebude vůbec jednoduché, když je po celou dobu střetnutí tím výrazně defenzivnějším mužstvem.

50:12

Na druhý pokus už se Nino Niederreiter k zakončení dostal. Od pravého mantinelu střílel z poměrně velkého úhlu, Comrie stihl zasáhnout pravým betonem.

49:43

Za brankou soupeře operoval Max Domi. Volil přihrávku do přehuštěného brankoviště, kde Nino Niederreiter promáchl naprázdno a Pesce musel vycouvat z útočné třetiny.

49:04

Nechybělo moc, aby Tryskáči srovnali v početní nevýhodě. Před bránou zůstal úplně nepokrytý Adam Lowry, nahrávku na jeho osobu vychýlil vystrčenou vyrážečkou Raanta.

48:21

A protože se jednalo o neúspěšnou trenérskou výzvu, tak střídačka Winnipegu obdržela dvě minuty za zdržování hry. Na lavici hanby odjel Jansen Harkins.

48:21

Stejného názoru byli i rozhodčí, gól zůstává v platnosti!

48:21

Ale pozor. Trenér Winnipegu Dave Lowry si bere coach challenge pro údajné nedovolené bránění brankáři. Je pravdou, že Seth Jarvis shodil Comriemu helmu, ale k tomuto momentu došlo spíše mimo brankoviště.

48:21

48:21 Seth JARVIS - 3:2

48:21

Carolina právě vstřelila branku!
Obrat dokonán, Brind'Amourova družina je o krok napřed! Tvrdá dělovka Smitha skončila na bruslích obránce, nicméně o dorážku se přihlásil SETH JARVIS, kotouč zametl do brány podél levého betonu winnipežského gólmana. Asistence: Brendan Smith a Teuvo Teräväinen.

47:55

Situaci dvou proti dvěma řešil Andrej Svečnikov individuálně. Vyzkoušel ránu zápěstím přes Neala Pionka, obránce zasáhl do pravé brusle.

47:26

Trojice hokejistů v červených dresech bez problémů odstavila od puku Blakea Wheelera. Hostující kapitán bojoval, ale sám musel vědět, že je prakticky bez šance.

46:47

Na Martinu Nečasovi je dnes vidět obrovská chuť hrát. Vysunutým presinkem donutil k chybě Appletona, sám pak ale nedokázal přesně rozehrát na Trochecka.

46:21

Hostující gólman Eric Comrie zatím třetí kotouč ve své síti nepřipouští. Poradil s i s projektilem Sebastiana Aha, hrací předmět odpálil vyrážečkou do ochranné sítě.

45:54

Jaccob Slavin zkusil vyslat do protiútoku Andreje Svečnikova, avšak ruský forvard kotouč ani nezvládl tečovat, takže se píská zakázané uvolnění.

45:23

Carolina se samozřejmě s vyrovnaným skóre nesmíří, je si vědoma, že má navrch. Z pravé strany střílel na bližší tyč Martin Nečas, Eric Comrie zakročil levým betonem.

44:10

44:10 Jaccob SLAVIN - 2:2

44:10

Carolina právě vstřelila branku!
PNC Arena bouří, máme vyrovnáno! Svečnikov se vydal s kotoučem na okružní jízdu, kterou završil mezi kruhy střelou do Comrieho. Vyražený kus černé gumy získal JACCOB SLAVIN a k radosti domácích fanoušků nadvakrát zvládl propasírovat touš za brankovou čáru. Asistence: Andrej Svečnikov a Martin Nečas.

43:54

Antti Raanta byl v pozoru. Gólman v barvách Caroliny zvládl zmenšit úhel zakončujícímu Appletonovi, jehož pokus skryl v lapačce.

43:40

Proti přesile Seth Jarvis bojoval statečně, ale nakonec kotouč na hokeje neudržel. Amerického talenta úspěšně odzbrojil Blake Wheeler.

42:36

Vzápětí byl českému útočníkovi odpískán ofsajd poté, co s kotoučem přejel útočnou modrou čáru. Českého útočníka vystavil postavení mimo hru Andrej Svečnikov.

42:18

Na vyrovnání si dělal zálusk Martin Nečas. Od Vincenta Trochecka obdržel přihrávku na osu kluziště, střela zápěstím se mezi tři tyče nevešla.

41:46

Neúnavný Jesper Fast zastavil rozehrávku Neala Pionka od mantinelu, ale pokračoval v jízdě a nevšiml si, že klidně mohl pokračovat i s pukem. Hraje Dillon.

41:21

Z levého kruhu nebezpečně vypálil Jesper Fast, jeho pokus brankář vykopl před sebe pravým betonem. O dorážku se přihlásil Jordan Staal, jeho ránu srazil Josh Morrissey do ochranné sítě.

40:47

Vincent Trocheck přejel červenou čáru a až poté nahodil, aby nehrozilo zakázané uvolnění. Nino Niederreiter v rychlostním souboji nestačil na DeMela.

40:13

Zřejmě nepřekvapí, že závěrečnou dvacetiminutovka začali aktivněji Carolina. Eric Comrie hned musel zasahovat, střelu Aha pokryl lapačkou.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 2:55.
Třetí třetina slibuje zajímavou podívanou, protože Carolina na konci té druhé konečně dokázala prolomit čisté konto skvěle chytajícímu Comriemu a dostala se na dostřel. Postaral se o to Teuvo Teräväinen, jenž svižnou střelou k pravé tyči využil přesilovku čtyř proti třem krátce před odchodem do kabin. Hurikáni herně soupeře nadále výrazně převyšují, přesto mohl být náskok Tryskáčů vyšší, ale Zachary Sanford v ojedinělé akci orazítkoval pravou tyč Raantovy svatyně.
Střely na bránu po 2. třetině: 33 – 17.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:30

39:30 Teuvo TERÄVÄINEN - 1:2

39:30

Carolina právě vstřelila branku!
Comrieho kouzlo prolomeno, Carolina střílí gól do šatny a je na dostřel! Aho nahrál k pravému mantinelu krajanu TEUVU TERÄVÄINENOVI. Sedmadvacetiletý rodák z Helsinek dojel k modré čáře, odkud se zase soupeřově svatyni přiblížil a zápěstím vypálil neomylně k pravé tyčce. Skvělou práci odvedl před bránou Svečnikov, gólman toho přes něj moc neviděl. Asistence: Sebastian Aho a Anthony DeAngelo.

38:57

Šance pro Carolinu! Sebastian Aho dlouho držel na zádech Joshe Morriseyho, jenž nakonec finského protihráče zastavil, ale jen s přispěním drobného háčku. Hosté jdou do tří, Hurikáni pokračují ve čtyřech.

38:21

Mimo dění hry došlo k potyčce mezi Vincentem Trocheckem a Pierrem-Lucem Duboisem. Můžeme se těšit na hru čtyři na čtyři, protože domácí útočník dostal trest za krosček, ten hostující za sekání.

38:06

Český útočník Martin Nečas je dnes hodně vidět. Presink vysunul proti Dylanu DeMelovi, hostující bek posunul touš na Harkinse i s notnou dávkou štěstí.

37:48

Andrej Svečnikov natlačil tělo před Joshe Morriseyho a projel až k levému mantinelu, odkud nahrál na střed Nečasovi, tomu znemožnil zakončení Nate Schmidt.

37:29

Domácí gólman Antti Raanta nechtěl zůstat příliš pozadu. I on předvedl dva pěkné zákroky, když nejprve vyrazil střelu Dillonu, dorážku Duboise už podržel ve výstroji.

36:55

Jaccob Slavin zvolil rozehrávku přes Vincenta Trochecka. Následoval pas po pravé ruce na Teuva Teräväinena, jeho svižný projektil vyrazil Comrie pravým ramenem.

36:28

36:28 Sanford orazítkoval pravou tyč

36:28

Pokud by teď Zachary Sanford skóroval, bylo by to pro Carolinu opravdu hodně kruté. Mezi kruhy obdržel ideální pas od Pionka, ránou z první napálil pravou část brankové konstrukce.

35:57

Martin Nečas se zdržel a zůstal ve hře s třetí útočnou formací. Po nahrávce od Niederreitera vypálil český útočník těsně nad břevno.

35:23

Forčekující Jevgenij Svečnikov vyvinul tlak na Nina Niederreitera. Švýcarský útočník si v netradiční pozici poradil, zadovkou našel Jordana Staala.

34:55

Brendan Smith zvolnil za vlastní bránou. Důvodem byla skutečnost, že jeho spoluhráč se vydali na střídačku. Kotouč přenechal Coleovi a také si jel odpočinout.

34:20

Nakonec se elitní útočná lajna Hurikánů do pásma přeci jen dostala. Sebastian Aho nabil na modrou Jaccobu Slavinovi, jeho ránu schytal Josh Morrissey do chráněných míst.

33:51

Dobrou práci odvedl Teuvo Teräväinen, jenž u pravého mantinelu vybojoval kotouč proti přesile. Pak přenesl hru doleva na Aha, jemuž nevyšla klička proti DeMelovi.

33:14

Kouzelník Eric Comrie a jeho další nelehký zákrok. Jordan Martinook bekhendovou žabičkou nahrál před bránu Maxi Domimu, jenž rovněž z bekhendu nezvládl přehodit položený levý beton brankáře.

32:45

Nula v kolonce vstřelených gólů přetrvává i po ráně Iana Colea. Eric Comrie na kotouč velmi dobře viděl a bez větších problémů jej udržel v lapačce.

32:12

Kombinace kompletního domácího útoku ke snížené taktéž nevedla. Přes Trochecka a Nečase získal puk Andrej Svečnikov, střelou po ledě na gólmana nevyzrál.

31:35

31:35 DeAngelo na Comrieho nevyzrál

31:35

Ofenzivu podpořil Anthony DeAngelo a před bránu obdržel od Jarvise ideální nahrávku do hokejky, střelou na bližší tyč po ledě ovšem narazil na pravý beton Comrieho. Akce pokračovala a Teräväinen nabídl touš před odkrytou bránu Ahovi, ten v pokleku minul.

31:02

Rychlý útok Canes zastavil hvizd čárového sudího. Klička před modrou čárou se stala osudnou Andreji Svečnikovovi, Rusa vystavil ofsajdu netrpělivý Steven Lorentz.

30:41

Rozhodčí nejprve signalizoval zakázané uvolnění, ale když zpozoroval, že se Jaccob Slavin k dostižení puku moc nemá a zpomaluje, tak rozpažil. Domácí zadák tedy musel zase zrychlit, aby za zády udržel Appletona.

30:10

Utkání se přehouplo do dvé druhé poloviny. Winnipeg udržuje dvoubrankový náskok, přestože zůstává pod prakticky vytrvalým tlakem aktivně hrající Caroliny.

29:36

Ani pokus Maxe Domiho od levého mantinelu nebyl tím, který by měl přerušit Comriemu čisté konto. Kanadský gólman si pohlídal prostor u pravé tyčky a způsobil přerušení hry.

29:20

Je pochopitelné, že Winnipeg se snaží zklidnit hru. Josh Morrissey si dal s rozehrávkou hodně na čas, aby ve finále pod tlakem volil vysoký oblouček do střední třetiny.

28:53

Mezi tři protihráče obdržel nahrávku Zachary Sanford. Přestože bojoval srdnatě, tak se z obklíčení nevykličkoval, čistě jej odstavil Brendan Smith.

28:19

Anthony DeAngelo chyboval na útočné modré a pustil soupeře do přečíslení dvou na jednoho. Adam Lowry vybídl k zakončení Morgana Barrona, proti němuž se Raanta skvěle přesunul k levé tyči a puk podržel ve výstroji.

27:41

Až do závěru neměla svižná kombinace Canes chybičku. Nečas posunul na doprava na Trochecka, ten mezi kruhy na Staala, tomu ovšem rána vůbec nesedla a po ledě pomalu jedoucí puk zastavil Comrie pravým betonem.

27:00

Další zákrok přibyl na konto hostujícího gólmana po nahození Jaccoba Slavina od modré čáry, které trefilo Comrieho přímo do hrudníku.

26:40

Eric Comrie moc dobře věděl, že Jordan Staal zkusí štěstí z úhlu, nahrávat totiž neměl kam. Domácímu kapitánovi šikovně zmenšil střelecký úhel a zakročil lapačkou.

26:16

Kousek za levým kruhem se chystal k zakončení Vincent Trocheck, jenže v klíčový okamžik mu kotouč sjel z čepele hole za tělo. Takže se musel vrátit a jen slabě nahodil, úspěšný blok zapsal Dylan Samberg.

25:53

K vlastnímu gólu moc nechybělo. Rána Teuva Teräväinena byla viditelně nepřesná, ale do rány vložil levou brusli Neal Pionk a touš usměrnil jen těsně vedle levé tyčky vlastní svatyně.

25:28

Přes obránce nebezpečně střílel Sebastian Aho. Eric Comrie měl v tomto případě i notnou dávku štěstí, kus černé gumy proletěl vedle jeho pravé tyče.

24:59

O zklidnění hry se postaral Nate Schmidt. Pod tlakem odjel do obranného pásma, kde nikým neatakován počkal na vystřídání obou týmů a jako cíl nahrávky si vybral Harkinse.

24:27

Defenzivní povinnosti si Brady Skjei splnil na jedničku. Udržel na zádech Dominia Toninata, aby následně posunul kotouč na volného Smitha.

23:38

Ještě ze středního pásma pálil Josh Morrissey. Anttimu Raantovi situaci výrazně znesnadnil před ním stojící Slavin, nicméně Fin si poradil a zasáhl pravým ramenem.

23:17

Vincent Trocheck naznačil nahrávku, aby nakonec od levého mantinelu vystřelil forhendem na zadní tyč, Eric Comrie lapačkou přizvedl puk do bezpečí.

22:46

Rychlonohý Martin Nečas se vydal forčekovat Dylana DeMela. Hostující zadák na nic nečekal a ještě dokud měl dost prostoru, tak přenesl hru doprava na Dillona.

22:16

Tlak Winniepgu pokračoval a byl to Paul Stastny, kdo zakončoval z hranice brankoviště, mezeru mezi Raantovými betony ovšem hledal marně.

21:45

Od pravého mantinelu nahodil před bránu Paul Stastny. K zakončení se prodral Mason Appleton, z bezprostřední blízkosti na Raantu nevyzrál.

21:12

Hru otočil Seth Jarvis. Zpoza soupeřovy svatyně vymyslel zajímavou nahrávku do předbrankového prostoru, kde Josh Morrissey přetlačil Aha.

20:47

Domácí si ale samozřejmě musí dávat pozor i na zadní vrátka. Do těch chtěl nakouknout Pierre-Luc Dubois, bekhendový pokus zblokoval Jaccob Slavin.

20:10

Prostřední dějství je v plném proudu, pojďme na něj! Hurikáni na nic nečekají a okamžitě se vrhají do útoku s cílem přerušit Comriemu jeho neprůstřelnost.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 2:02.
Je to v posledních dnech už skoro tradice, že ačkoli je Carolina výrazně střelecky aktivnějším týmem, tak prohrává. V úvodním dějství střetnutí proti Winnipegu vyprodukovala na bránu dvakrát více střel, přesto zaostává rozdílem dvou branek. V 8. minutě otevřel střelecký účet střetnutí Kyle Connor, který těžil z dobré práce Duboise za brankou sám pak zakončoval do odkryté svatyně. Současnou podobu dal výsledku na sklonku 19. minuty sám Pierre-Luc Dubois, jenž ukázal, že když je potřeba, tak umí i vypálit, z levého kruhu prostřelil Raantu svižným projektilem ze zápěstí do protější šibenice. Hurikáni dostávají tvrdou lekci z produktivity, nicméně času na zvrat mají ještě dostatek.
Střely na bránu po 1. třetině: 15 – 7.

20:00

První třetina skončila.

19:40

Před odchodem do kabin ještě jedna příležitost pro Carolinu. Martin Nečas na sebe natáhl dva protihráče a vymyslel parádní nahrávku před bránu na Jordana Staala, jenž z otočky zvedl kus černé gumy příliš vysoko.

18:55

18:55 Pierre-Luc DUBOIS - 0:2

18:55

Winnipeg právě vstřelil branku!
Neuvěřitelné. Carolina ždímala konkurenta v jeho vlastním obranném pásmu dobrých pět minut, aby nakonec hosté podnikli jeden útok a navýšili svůj náskok. DeMelo vymyslel dokonalou nahrávku o zadní mantinel na PIERREA-LUCA DUBOISE, jenž zpracoval puk v levém kruhu a rychlou svižnou ránou do protějšího horního růžku rozvlnil síť, Raanta zvedl lapačku pozdě. Asistence: Dylan DeMelo.

18:38

Tlak Canes pokračuje i při hře pět na pět. Člen čtvrté útočné formace Jordan Martinook z mezikruží zvedl puk bekhendem, Eric Comrie a jeho levé rameno opět připraveno.

17:49

Na závěr přesilovky se na led dostala i druhá útočná formace. Už po skončení Wheelerova provinění Martin Nečas posunul touš na Slavina, i s touto ránou do horních pater brány si Comrie věděl rady.

17:14

Andrej Svečnikov podruhé, opět neúspěšně. Eric Comrie ruského forvarda skvěle vybruslil a levým ramenem vyrazil hrací předmět za vlastní svatyni.

16:57

Také Andrej Svečnikov pohořel. Do svého místečka v levém kruhu obdržel přihrávku od Trochecka, křižnou ránu z první nasměroval těsně vedle.

16:28

Jako kdyby domácím nebylo přáno. Teuvo Teräväinen vymyslel parádní přihrávku před bránu na krajana Sebastiana Aha, ten zvedl puk těsně nad břevno.

15:46

Výsledkem vzrůstajícího tlaku Caroliny byl faul Blakea Wheelera. Hostující kapitán si nepohlídal hokejku, tou trefil do helmy po levém mantinelu projíždějícího Fasta. Ukázková vysoká hůl.

15:22

Brett Pesce si vyměnil kotouč se Skjeiem, ale ještě nestřílel, posunul hrací předmět na Sebastiana Aha. Fin mezeru mezi betony Comrieho nenašel, o dorážku marně usilovali Teräväinen s Trocheckem.

14:39

Nechybělo moc, aby Nino Niederreiter stanul sám před Comriem. Střet s DeMelem ale nakonec neustál a ačkoliv před soupeře natlačil tělo, tak nakonec upadl k ledu.

14:18

Vytrvalý tlak Canes pokračuje. Forčekující Martin Nečas vybojoval puk na Sanfordovi, aby následně nabil na modrou Brendanu Smithovi, tvrdou střelu Comrie našel v lapačce.

13:50

Pěkné individuální akci Martina Nečase chybělo jen gólové zakončení. Solidně vypadající forhendovou ránu zápěstím obětavě zblokoval Dylan DeMelo.

13:08

Jestli je v úvodním dějství v dresu Jets někdo nebezpečný, je to hlavně Kyle Connor. Ten znovu ukázal své rychlostní schopnosti, když se jako vítr prohnal kolem Smitha, ale obtočit bránu a zasunout kotouč k bližší tyči se mu nepodařilo.

12:52

Jiný domácí zadák Brady Skjei chtěl nahrát, jenže neměl komu. Proto, byť to zprvu nezamýšlel, od levého mantinelu vystřelil zápěstím a zasáhl prvního blokujícího protihráče.

12:11

Brett Pesce nechal kotouč za sebou, ale tento fakt si uvědomil a ještě udržel útočné pásmo nahrávkou na Slavina, jehož ránu přizvedl do ochranné sítě Brenden Dillon. Jevgenij Svečnikov se vrátil na led, Winnipeg je kompletní.

11:43

Ani Sebastian Aho nezvládl prolomit kouzlo hostujícího gólmana. Nabruslil zprava mezi kruhy, odtud pálil zápěstím. Eric Comrie vyrazil touš nad břevno lapačkou.

11:06

První minuta přesilovky byla pro Comrieho pořádně výživná. Kanadského gólmana pořádně prověřil ještě Vincent Trocheck a dorážející DeAngelo, oba pokusy brankář pokryl.

10:17

Teuvo Teräväinen na nic nečekal a pálil okamžitě po vhazování. Erica Comrieho touto volbou viditelně zaskočil a brankář měl štěstí, že puk skončil jen v boční síti.

10:10

Domácí se mohou těšit na první kompletní přesilovou hru. Po neúspěšném zakončení Teuva Teräväinena rozhodčí přerušil hru a ukázal na prstech, že hostů bylo v jednu chvíli na hrací ploše šest. Týmový trest odpyká Jevgenij Svečnikov.

09:44

Ke vstřelenému gólu chtěl Kyle Connor přidat i asistence. Jeho bekhendový pas proskákal až k Duboisovi, ten tváří v tvář Raantovi neuspěl.

09:11

Josh Morrissey si jako cíl rozehrávky zvolil Dominica Tininata, který nabral velkou rychlost po pravém mantinelu, aby jej na něj nakonec přimáčkl Brendan Smith.

08:30

Bude zajímavé sledovat, jak Hurikáni zareagují. Zatím jsou bezpochyby aktivnějším mužstvem, přesto prohrávají a musí dotahovat manko.

07:10

07:10 Kyle CONNOR - 0:1

07:10

Winnipeg právě vstřelil branku!
Přestože poslední vteřiny patřily Carolině, tak se vedení ujímá Winnipeg! KYLE CONNOR udržel kotouč proti dvěma protihráčům, který se pak odrazil k Duboisovi, jenž nezazmatkoval, odjel za bránu, odkud vrátil touš Connorovi a tomu nedělalo žádný větší problém jej nasměrovat do odkryté svatyně, Raanta se zapomněl u pravé tyče. Asistence: Pierre-Luc Dubois.

06:55

Hostující gólman si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže. Zleva Comrieho prověřil křižnou forhendovou ránou Seth Jarvis, i s tímto pokusem si šestadvacetiletý Kanaďan věděl rady.

06:33

Okamžitě po vyhraném vhazování v útočném pásmu pálil od modré čáry Brett Pesce. Eric Comrie opět připraven, v tomto případě skvěle vykopl levý beton.

06:20

Na střeleckou listinu se chtěl zapsat Martin Nečas. Střílenou nahrávku Slavina nasměroval mezi tři tyče levou bruslí, skvěle se přesunuvší Eric Comrie zakročil pravým betonem.

06:11

Uvidíme hru ve čtyřech. Po levé straně směřoval do úniku Sebastian Aho, jemuž v kvalitním zakončení zabránil přidržením Paul Stastny, právě americký útočník je tím vyloučeným hokejistou.

05:30

Druhá početní převaha Tryskáčů odstartovala přesně ta, jako ta první. Tedy vyhraným vhazováním domácích a následným odpalem až za Comrieho.

05:15

Ale pozor, přichází druhý trest do domácích řad. Tentokráte pro Brendana Smitha, jenž před vlastní bránou smolně trefil Barrona vysokou holí do obličeje.

04:50

Početní převaha Winnipegu je minulostí. Domácí fanoušci tento fakt ocenili hlasitým potleskem, tím zároveň i vyjádřili spokojenost s obráněným oslabením.

04:15

Hurikáni zatím zvládají hru ve čtyřech bez problémů. O další osvobozující vyhození se přihlásil Jesper Fast, možná ještě škoda, že nepodpořil do útoku Nečase.

03:49

Nechybělo moc, aby do samostatného úniku obdržel dlouhou nahrávku Vincent Trocheck, americký forvard na nahrávku Sebastiana Aha těsně nedosáhl.

03:16

Na ledě se poprvé potkali bratři Svečnikovové. Winnipežský Jevgenij zakončoval nepřesně, následně domácí Andrej odpálil touš přes všechny čáry.

02:49

První přesilovou hru si zahrají hráči Jets. Na trestnou lavici již usedl Jordan Martinook, který v netradiční roli bránícího hokejisty zahákoval Jevgenije Svečnikova.

02:20

Rychlý protiútok rozjel Martin Nečas. Po pravé straně se zbavil svého osobního strážce, následně však ztroskotal na osobě Neala Pionka.

01:47

A další zákrok pro Raantu! Poměrně daleko z brány jej vytáhl Kyle Connor, jemuž se nepodařilo forhendovou kličkou protáhnout puk až za jeho pravý beton.

01:12

První těžký zákrok střetnutí musel předvést finský gólman Antti Raanta. bekhendem jej prověřil Dominic Toninato, domácí strážce svatyně včas vytasil lapačku do vzduchu.

00:39

Tryskáče nezačaly úplně ideálně. Dylan DeMelo po zisku kotouče chtě rozehrát na Zacharyho Sanforda, ale pas mu vůbec nevyšel, výsledkem je zakázané uvolnění.

00:10

Zápas mezi Hurikány a Jets odstartoval! K radosti fanoušků už červený dres po krátkém zranění znovu oblékl Jordan Staal, jenž vyhrál úvodní buly.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Carolina Hurricanes: Raanta (P. Kočetkov) – A. DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Cole, Brendan Smith – Jarvis, Aho (A), T. Teräväinen – M. Nečas, Trocheck, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – Lorentz, Domi, Martinook.
Trenér: Rod Brind'Amour

Winnipeg Jets: Comrie (Berdin) – DeMelo, Morrissey (A), Pionk, N. Schmidt, Dillon, Samberg – Ehlers, P. Stastny (A), Connor – Wheeler (C), Dubois, Sanford – Appleton, Lowry, M. Barron – J. Svečnikov, Toninato, Harkins.
Trenér: Dave Lowry

Rozhodčí: South, St. Laurent – Nansen, MacPherson.
Česká a slovenská stopa v utkání

Martin Nečas (CAR)
Winnipeg Jets

Prakticky žádnou šanci na postup do vyřazovací fáze už nemá Winnipeg. Důvodem je i nelichotivá série tří porážek v řadě za sebou, kvůli níž manko Tryskáčů na osmý Dallas narostl na deset bodů. Právě tolik je ještě ve hře, ale lze těžko očekávat, že by Hvězdy ve zbývajících střetnutích neuhráli ani bod, navíc mezi nimi jsou ještě týmy Vegas a Vancouveru. Svěřenci kouče Lowryho v posledních dnech postupně padli vysoko 1:6 s Floridou, 4:7 s Tampou Bay a 0:3 s New Yorkem Rangers. Týmové produktivitě vévodí pětadvacetiletý Američan Kyle Connor s 87 body.
Carolina Hurricanes

Hurikáni z Caroliny neprožívají ideální závěr základní části. Nejenže se jim nedaří výsledkově, ale navíc se v utkání proti Coloradu, které skončilo výsledkem 4:7 v neprospěch Caroliny, zranil nejen kapitán Jordan Staal, ale i brankářská jednička Frederik Andersen. Již bez těchto dvou hráčů Brind'Amourova družina odehrála jedno střetnutí a na půdě trápící se Arizony zvítězila ve střetnutí bohatém na góly 5:3. Stále tak ještě může živit naději na druhé místo Východu, Toronto je vzdálené pouhé dva body. Pozor si ale musí dávat i za sebe, protože čtvrtý New York Rangers je horší jenom o skóre. Nejproduktivnějším hráčem týmu je finský útočník Sebastian Aho se 77 body.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Carolinou a Winnipegem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Carolina Hurricanes – Winnipeg Jets

4:2

konec (0:2, 1:0, 3:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 40. T. Teräväinen (Aho, A. DeAngelo), 45. Slavin (A. Svečnikov, M. Nečas), 49. Jarvis (Brendan Smith, T. Teräväinen), 60. J. Staal (Fast, Skjei) – 8. Connor (Dubois), 19. Dubois (DeMelo)

Carolina Hurricanes: Raanta (P. Kočetkov) – A. DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Cole, Brendan Smith – Jarvis, Aho (A), T. Teräväinen – M. Nečas, Trocheck, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – Lorentz, Domi, Martinook.
Trenér: Rod Brind'Amour

Winnipeg Jets: Comrie (Berdin) – DeMelo, Morrissey (A), Pionk, N. Schmidt, Dillon, Samberg – Ehlers, P. Stastny (A), Connor – Wheeler (C), Dubois, Sanford – Appleton, Lowry, M. Barron – J. Svečnikov, Toninato, Harkins.
Trenér: Dave Lowry

Rozhodčí: South, St. Laurent – Nansen, MacPherson

Diváci: 17 587

Průběh zápasu
1. třetina
02:49 CAR 2 Martinook, hákování
05:15 CAR 2 Brendan Smith, vysoká hůl
06:11 WPG 2 P. Stastny, držení
07:10 WPG 0:1 Connor (Dubois)
10:10 CAR 2 HL příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká A. Svečnikov
15:46 WPG 2 Wheeler, vysoká hůl
18:55 WPG 0:2 Dubois (DeMelo)
Po 1. třetině
2. třetina
38:21 CAR 2 Trocheck, krosček
WPG 2 Dubois, sekání
38:57 WPG 2 Morrissey, hákování
39:30 CAR 1:2 T. Teräväinen (Aho, A. DeAngelo)
Po 2. třetině
3. třetina
44:10 CAR 2:2 Slavin (A. Svečnikov, M. Nečas)
48:21 CAR 3:2 Jarvis (Brendan Smith, T. Teräväinen)
48:21 WPG 2 HL zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva, odpyká Harkins
59:13 CAR 4:2 J. Staal (Fast, Skjei)
Konec