Menu

Hokej

NHL

Toronto Maple Leafs – Philadelphia Flyers

5:2

konec (0:0, 3:1, 2:1)

20.04.2022, 01:08 • Scotiabank Arena, Toronto • Milan Huppert

Tipsport: 1.37 5.92 6.18 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:55:28)
Statistické okénko

Střely na bránu: 29 – 39 | Přesilová hra: 1/5 – 0/3 | Trestné minuty: 11 – 15

Kdo se postavil do brankoviště?

Jack Campbell (TOR) – 37 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,9%, odchytal 60:00
Martin Jones (PHI) – 24 zákroků, 4 OG, úspěšnost 85,7%, odchytal 59:28

Česká a slovenská stopa v utkání

David Kämpf (TOR) – 1+0, +2 účast, 1 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 16:36

Tři hvězdy utkání

1. William Nylander (TOR) – 1+1
2. Jack Campbell (TOR) – 37 zákroků
3. Travis Konecny (PHI) – 0+2
Toronto potvrdilo roli velkého favorita a na domácím ledě přestřílelo trápící se Philadelphii 5:2.

Góly začaly padat až ve druhé třetině, hokejisté Maple Leafs si v ní vypracovali dvoubrankový náskok. V závěrečném dějství navýšil na rozdíl tří gólů český útočník David Kämpf, světýlko naděje pro hosty rozsvítil v 58. minutě snižující brankou Ronnie Attard. Hosté vzápětí zkusili hru bez gólmana, ale další trefy se nedočkali, naopak domácí Ilja Michejev stvrdil vítězství svého mužstva zásahem do odkryté klece.

Svěřenci kouče Keefeho zvítězili počtvrté v řadě a v tabulce Východní konference odskočili třetí Carolině na rozdíl dvou bodů. Philadelphia zůstává předposlední patnáctá.

Konec zápasu.

59:43

Utkání se dohrává v obranném pásmu Philadelphie, za vlastní bránou drží kotouč Ivan Provorov. A nevypadá to, že by měl zájem podniknout ještě jeden poslední útok.

59:14

Bobby Brink si u pravé tyčky soupeřova svatyně klepl o kotouče. Noah Cates si toho všiml a zkusil spoluhráče oslovit. Našel jej, rána z první skončila v boční síti.

58:56

Závěr střetnutí ještě okořenila bitka mezi Iljou Ljubuškinem a Zackem MacEwenem. Oba hokejisté si uštědřili pár ran, nakonec je rozdělili rozhodčí. Aktéři střetu zamířili do útrob stadiónu, do dnešního klání už se nezapojí.

58:27

58:27 Ilja MICHEJEV - 5:2

58:27

Toronto právě vstřelilo branku!
Definitivní razítko na vítězství Maple Leafs dává ILJA MICHEJEV. Trojice hokejistů v modrém uspěla v bitvě o puk v rohu mantinelu. Brodie pak přihrál již zmíněnému Michejevovi a ruský útočník po výměně puku s Engvallem bez problémů dovezl kotouč do odkryté hostující klece. Asistence: Pierre Engvall a TJ Brodie.

58:00

Není nač čekat! Hosté vybojovali útočné pásmo a trenér Mike Yeo pokynul Martinu Jonesovi, aby opustil bránu. Letci zkouší powerplay!

57:24

57:24 Ronnie ATTARD - 4:2

57:24

Philadelphia právě vstřelila branku!
Tak že by přeci jen drama? Konecnymu zakončení nevyšlo, leč kanadský útočník nemusel vůbec smutnit, protože puk sebral za ním jedoucí RONNIE ATARD, aby jej z pravého kruhu napálil do bližší šibenice, s tímto projektilem nemohl ani skvěle chytající Campbell dělat vůbec nic. Asistence: Travis Konecny.

56:41

Situaci dvou na dva řešil Scott Laughton sobecky, a sice zakončením. Jack Campbell zasahovat nemusel, kusem černé gumy schytal do chráněných míst Alexander Kerfoot.

56:22

Chvilku to vypadalo, že Pierre Engvall ujede do samostatného úniku. Ale nenabral takovou rychlost, jakou by potřeboval, puk dojel až za bránou, kde proti dvěma neměl šanci.

55:55

Včas si Morgan Rielly všiml, kam se odrazil kotouč od jeho levé brusle. Dojel k hracímu předmětu dříve než protihráč Frost, načež zvládl vyhodit pryč z obranného pásma.

55:24

Ivan Provorov vymyslel dlouhý pas k pravému mantinelu na Natea Thompsona. Tomu průnik až do útočné třetiny nevyšel, soka čistě přimáčkl na plexisklo Colin Blackwell.

54:47

Tlak Letců pokračuje. Z velkého úhlu zakončoval zprava na přední tyč Oskar Lindblom, Justin Holl odvedl úspěšným blokem práci za brankáře.

54:25

Domácí přestáli bez úhony další útok soupeře. Noah Cates hledal mezi kruhy Morgana Frosta, tomu poskakující touš propadl pod hokejkou.

53:53

Kevin Hayes je hodně vidět. Prokličkoval se k levému mantinelu a u vzdálenější tyče hledal svou pravou ruku, tedy Travise Konecnyho. Těsně před Kanaďanem puk odpálil do bezpečí Morgan Rielly.

53:12

A další icing domácího mužstva. Tentokráte jej způsobil Nicholas Abruzzese, který si řekl pohybem o žabičku za obranu, jenže pak vůbec nezvládl zpracování.

52:59

Rozehrávku z vlastní poloviny si Justin Holl za rámeček určitě nedá. Přecenil rychlostní schopnosti Johna Tavarese a způsobil zakázané uvolnění.

52:23

Skoro to vypadá, jako kdyby se Philadelphia smířila s porážkou. Jejich iniciativa směrem dopředu úplně uvadla a jsou to domácí, kteří diktují tempo hry.

51:30

Po nedorozumění mezi Provorovem a Hayesem nechybělo moc, aby se kotouče zmocnil Mitchell Marner. Ruský obránce nakonec situaci zvládl a hru přenesl do středního pásma.

50:47

Nechybělo moc, aby byl rozdíl ve skóre čtyřbrankový. Před bránu obdržel ideální nahrávku do jízdy Jason Spezza, Martin Jones s vypětím všech sil udržel puk před brankovou čárou.

50:11

50:11 David KÄMPF - 4:1

50:11

Toronto právě vstřelilo branku!
S největší pravděpodobností je rozhodnuto! Michejev posunul touš na modrou čáru Ljubuškinovi, jehož nahození tečoval DAVID KÄMPF mimo tři tyče. Přesto se sedmadvacetiletý rodák z Jirkova zapsal mezi střelce, protože na hraně brankovišti Nylandera bránící Provorov bruslí puk smolně nasměroval za překvapeného brankáře. Asistence: Ilja Ljubuškin a Ilja Michejev.

49:45

Pokračuje ofenzivní snažení Letců. Travis Konecny si vyměnil kus černé gumy s Kevinem Hayesem a střílel z vrcholku pravého kruhu na zadní tyč, cílové zařízení těsně minul.

49:22

Rozhodčí rozpažil ruce, zakázané uvolnění se nepíská. Ivan Provorov tak musel pořádně zabrat, leč poradil si, dotírajícího Waynea Simmondse udržel na zádech.

48:54

Poměrně dost je vidět Mark Giordano, a to díky svým častým pobídkám od modré čáry. Zatím ovšem žádná nevyšla, a to ani ta na Ilju Michejeva.

48:26

Delší dobu se hraje bez přerušení, což samozřejmě vyhovuje spíše Torontu. To je zase o kus blíže vítězství, skoro polovina třetí třetiny je minulostí.

47:30

Zpět na ledové ploše je TJ Brodie. Protože hra probíhá ve středním pásmu, tak zadák okamžitě odjel na střídačku, aby na ledě byli tři domácí útočníci, nikoliv obránci.

47:16

David Kämpf nezvládl buly v obranném pásmu, avšak nemusel dlouho smutnit, protože rozehrávku po modré vystihl Pierre Engvall a vyslal se do protiútoku. Ve finále akce nabil mezi kruhy právě českému útočníkovi, ten minul prostor u levé tyče.

46:55

Hosté nehrají početní převahu vůbec zle. V předbrankovém prostoru Bobby Brink tečoval nahození Sanheima, ani v tomto případě si však na gólmana nepřišel.

46:03

Jack Campbell dnes chystá s velkou jistotou a sebevědomím. Tvrdá střela Hayese mu vypadla, nicméně rychle zareagoval a lapačkou kotouč sebral těsně před Bobbym Brinkem.

45:35

Potlesk fanoušků si vysloužil William Nylander. Po Tavarese vyhraném vhazování totiž nabral kotouč na čepel hole a poslal jej do bezpečí přes všechny čáry.

45:26

Přesilovku si zahraje taktéž hostující mužstvo. TJ Brodie je hodně nespokojený, ukazuje, že jím faulovaný Farabee pádu výrazně přidal. Dvěma minutám za krosček ale neunikl.

44:44

Alexander Kerfoot nedal Ronniemu Attardovi v rychlostním souboji žádnou šanci. Zkusil okamžitě obtočení brány a zasunutí puku k bližší tyči, nad ním ovšem ztratil kontrolu ještě před zakončením.

44:20

Trest Travise Sanheima je u konce. Hokejisté v oranžovo-bílých dresech jsou opět kompletní, jejich snaha o zdramatizování střetnutí může pokračovat.

43:37

Mitchell Marner dlouho naznačoval, že bude střílet. V poslední chvíli si ještě všiml u levé tyčky číhajícího Johna Tavarese, jehož také hledal, ale výborně zasáhl Jones se svou vyrážečkou.

43:03

Zmatky v předbrankovém prostoru Philadelphie ke gólu nevedly. Někteří fanoušci už se začali radovat po zakončení Johna Tavarese, kapitán však mířil v tutovce nepřesně.

42:18

Letcům výrazně komplikuje honbu za kontaktním gólem Travis Sanheim. U mantinelu si počínal nedovoleně, Blackwella poslal k ledu krosčekem.

42:11

K další teči došlo po dělové ráně Justina Holla. Jednalo se o obětavý blok Kevina Connautona, jenž s bolestí v levé noze směřuje do útrob stadiónu.

41:36

Mark Giordano zastavil touš ještě v útočném pásmu a nahodil od modré čáry. Druhou asistenci zatím nepřidal, Martin Jones vychytal teč Nylandera levým betonem.

41:14

Na druhou stranu se vydal Michael Bunting. Od levého mantinelu se chtěl proháčkovat až před bánu, v čemuž zabránil pozičně dobře postavený Jegor Zamula.

40:39

Premiérový zákrok závěrečného dějství zamířil na konto Jacka Campbella. Američan si počkal na zakončení Kevina Hayese, které vyrazil lapačkou.

40:10

Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Toronto má za cíl udržet, ne-li vylepšit dvoubrankový náskok. Philadelphia naopak zkusí ještě zabojovat o body, byť již přišla o šanci na postup.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 3:02.
Přestože Philadelphia zůstává střelecky aktivnější, tak do závěrečné dvacetiminutovky bude nastupovat s dvoubrankovým mankem. Skóre střetnutí otevřel ve 22. minutě Timothy Liljegren, na jeho zásah ještě dokázal odpovědět James van Riemsdyk. Vedení vrátil na domácí stranu ve 34. minutě William Nylander přesilovkovou trefou a těsně před odchodem do šaten dal současnou podobu výsledku Jason Spezza. Letci nehrají zle, ale potřebují přidat na efektivitě, jinak na bodový zisk pomýšlet nemohou.
Střely na bránu po 2. třetině: 20 – 29.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:35

39:35 Jason SPEZZA - 3:1

39:35

Toronto právě vstřelilo branku!
Gól do šatny přeci jen přichází, Keefeho družina poprvé v utkání odskakuje na rozdíl dvou branek! Útočící hokejisté dokonale využili podklouznutí Yandlea, když Simmonds nejprve nahrál JASONU SPEZZOVI, jenž si posléze vyměnil touš s Giordanem a forhendem zacílil k levé tyči za záda marně se přesunujícího gólmana. Asistence: Mark Giordano a Wayne Simmonds.

39:12

Jason Spezza rychle zkontroloval rozestavení spoluhráčů a volil nahrávku k levému mantinelu na Marka Giordana, který posunul touš k Nylanderovi, ten neuspěl v souboji jeden na jednoho proti Sanheimovi.

38:48

Snaha o rychlý protiútok nevyšla. Pierre Engvall po zisku kotouče zkusil žabičku na Ilju Michejeva, jemuž kotouč přeskočil přes čepel hole. Zakázané uvolnění.

38:26

Pokračujeme tedy v pěti na obou stranách. Za domácí svatyní Zack MacEwen tvrdě dohrál Ljubuškina, avšak kotouč nezískal, ruského kolegu TJ Brodie zastoupil na jedničku.

37:49

Muži v pruhovaném odpustili Torontu trest za příliš mnoho hráčů na ledě, protože Justin Holl hrál puk v zcela jistě v momentě, kdy Timothy Liljegren nebyl na střídačce. Hra pokračuje bez přerušení, po Abruzzesem se chystá do hry i Hayes.

37:23

William Nylander zkusil samostatnou akci přes celé kluziště. Nejvýše postaveného protihráče se zbavil, avšak Kevin Connauton Švéda skvěle vystál a nedovolil mu proháčkování za svá záda.

36:46

Hra se otočila a útočili domácí. Nicméně Martin Jones zasahovat nemusel, protože mezi Kerfootem a Nylanderem došlo k nedorozumění, které znamenalo ztrátu útočného pásma.

36:15

Poprvé tak máme možnost vidět hru ve čtyřech na obou stranách. První střeleckou příležitost měl Ivan Provorov, z levého kruhu nenašel mezeru u Campbellovy bližší tyče, byť si gólman byl svým zákrokem hodně nejistý.

35:52

Početní převaha domácího mužstva neměla dlouhého trvání. Už druhý faul dnes vybojoval na svou osobu David Kämpf, v tomto případě ho Kevin Hayes zahákoval ve snaze českého útočníka o vyhození.

35:39

Budou domácí hráči pykat za prohřešek v útočném pásmu? S agresivitou to nyní přehnal Nicholas Abruzzese, jenž Provorova nejprve tvrdě dohrál, načež mu zamezil v jízdě podrážením.

35:23

Dobře zabojoval v defenzivě Travis Sanheim. Správně očekával, že Nicholas Abruzzese bude nahrávat Alexanderu Kerfootovi, pas nataženou hokejko zastavil a puk vyhodil mimo bezprostřední nebezpečí.

34:36

Snaha Letců o rychlou opověď zatím nevyšla. Ivan Provorov chtěl napravit vyloučení předcházející gólu útočným výletem, leč stopku mu vystavil Timothy Liljegren.

33:39

33:39 William NYLANDER - 2:1

33:39

Toronto právě vstřelilo branku!
Parádní přesilovková kombinace vrací domácím těsný náskok! Marner zvedl hlavu a přenesl hru do levého kruhu na WILLIAMA NYLANDERA, který po rychlém zpracování bleskově zamířil a trefil se neomylně do vzdálenější šibenice, Jones zvedl lapačku pozdě. Asistence: Mitchell Marner a John Tavares.

33:14

Zatím sledujeme trpělivou kombinaci domácího mužstva. Nakonec na sebe vzal zodpovědnost jako správný kapitán John Tavares, křižnou ránu Jones vykopl pravým betonem.

32:49

Tentokráte hosté trestu neunikli. Menší dvouminutový trest vyfasoval Ivan Provorov, ruský zadák si v rohu obranného pásma pomohl proti Kämpfovi držením.

32:20

Nelehké zpracování Michael Bunting nezvládl, kotouč jenom prodloužil za sebe, kde byli protihráči. Travis Sanheim před blížícím se Blackwellem vyhodil alespoň do střední třetiny.

31:48

Hostující útočník Owen Tippett podklouzl a vzal přitom Mitchella Marnera. Rozhodčí byli v tomto případě shovívavý a forvarda nevylučovali.

31:23

Mitchell Marner rozjel po pravém mantinelu Nicholase Abruzzeseho. Ten zkusil sjet na osu kluziště, což mu vůbec nevyšlo, čistě mu puk vypíchl Jegor Zamula.

30:51

Nicméně hokejisté Toronta zatím nevypadají, že by je vyrovnávací trefa nějak zvlášť rozhodila, naopak. Od gólu van Riemsdyka útočí ještě dvakrát tolik, tuší, že dnes si body ztratit dovolit nemohou.

30:10

Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Philadelphia před chvilkou dokázala proti Torontu vyrovnat a psychická výhoda je bezpochyby na její straně.

29:47

Nechybělo moc, aby si domácí okamžitě vzali náskok zpět. Pierre Engvall přihrál mezi bránu Ilju Michejevovi, ruský útočník v dobré pozici zamířil vedle pravé tyče.

29:19

Travis Konecny si obstojně poradil i v defenzivě. Obral o kotouče Johna Tavarese, následně vyhodil přes všechny čáry za cenu zakázaného uvolnění.

28:07

28:07 James VAN RIEMSDYK - 1:1

28:07

Philadelphia právě vstřelila branku!
Je vyrovnáno a nutno podotknout, že zaslouženě! Kotouč zavezl do útočného pásma Konecny, aby zprava nahrál na modrou čáru Yandleovi. Nahození se zastavilo před bránou, kde JAMES VAN RIEMSDYK dorážel nadvakrát neúspěšně, napotřetí už ale zvládl hrací předmět usměrnit za brankovou čáru. Asistence: Keith Yandle a Travis Konecny.

27:39

Rána TJ Brodieho neměla moc šancí na úspěch. A kotouč skutečně přehuštěným prostorem neprošel, úspěšný blok zapsal do statistik Ronnie Attard.

27:12

Z prakticky nulového štěstí vypálil zápěstím Nate Thompson. Mezi tři tyče se trefil, ale Jacka Campbella nezaměstnal, americký gólman ještě kotouč vyklepal z výstroje pro Holla.

26:51

Alexander Kerfoot ukázal, že umí zahrát i směrem dozadu. Přebruslil Hayese, udržel protihráče na zádech a šikovně mu ve finále prohodil kus černé gumy mezi bruslemi do středního pásma.

26:26

Hostům nelze upřít snaha. Krásně se přes dva konkurenty proháčkoval Noah Cates až před bránu, jenže ten poslední krok zase nevyšel, Campbell si mezeru mezi betony pohlídal.

25:56

Nelehkou situaci zvládl Kevin Connauton na jedničku. Zleva i zprava měl po jednom protihráče, tak vyhodil do středního pásma jediným volným prostorem, středem.

25:23

Nejprve Ilja Ljubuškin naznačil zakončení, aby nakonec vymyslel zajímavý střílený pas na Pierrea Engvalla, ten touš tečoval do boční síťky.

24:48

Mark Giordano chtěl ukázat, že dnešní den bude patřit obráncům. Dojel až do levého kruhu, odkud vyslal dělovku o velký kus nad břevno hostující svatyně.

24:12

Ne, ani teď Jack Campbell o čisté konto nepřišel. Jubilejní dvacátý zákrok si připsal proti Oskaru Lindblomovi, jenž se vytočil zpoza brány a z levého kruhu střílel do jeho výstroje.

23:40

Utkání má spád. Domácí okamžitě otočili hru do útočné třetiny, kde se ke střele odhodlal obránce Justin Holl, puk poslal příliš vysoko.

23:23

23:23 Konecny na Campbella nevyzrál

23:23

Nebezpečná elitní útočná lajna Letců nebyla daleko od vyrovnání. Kevin Hayes v přečíslení vybídl k zakončení Travise Konecnyho, rána z levého kruhu zasáhla přesunujícího se Campbella do pravého betonu.

22:47

William Nylander chtěl k asistenci přidat vstřelený gól. Z vrcholku levého kruhu mířil zápěstím na přední tyčku, úřadovala Jonesova lapačka.

22:20

Přestože aktivněji začali durhou třetinu Philadelphia, tak prohrává. Rozhodně předvádí lepší výkon, než ve dvojzápase proti Buffalu, ale zatím to není nic platné.

21:35

21:35 Timothy LILJEGREN - 1:0

21:35

Toronto právě vstřelilo branku!
Hráči Maple Leafs přetavili první šanci v rámci druhého dějství v gól! Po pravém mantinelu si posunul touš Kerfoot, který si svůj oblouček za bránou sám dojel. Napoprvé nahrávka na Nylandera neprošla, nicméně na druhý pokus už v pravém kruhu oslovil TIMOTHYHO LILJEGRENA a švédský zadák vypálil nechytatelně nad levé Jonesovo rameno. Asistence: Alexander Kerfoot a William Nylander.

21:16

Další zákrok domácího strážce svatyně následoval hned po vhazování, kdy vyzkoušel střelecké štěstí Kevin Connauton. Campbella trefil přímo do výstroje.

21:12

Jack Campbell musel zasahovat po nahození Ivana Provorova od levého mantinelu. Hrací předmět letěl hodně dlouho, americký gólman jej u levé tyčky zastavil betonem.

20:30

Letci se probojovali do útočného pásma, leč dlouho v něm nevydrželi. Travis Konecny vyslal zprava střílenou nahrávku, Scott Laughton ji tečoval mimo tři tyče.

20:10

Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Na buly uspěl Kevin Hayes, takže jsou to hosté, kteří mohou spřádat útočné plány.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 2:02.
Úvodní dějství zápasu mezi Torontem a Philadelphií branku nepřineslo. Domácí začali aktivněji, ale postupně získávala navrch Philadelphia, která dokonce vede ve statistice střeleckých pokusů na bránu, ale není jí to nic platné. Zatím totiž úřadují gólmani, Campbell i Jones drží čisté konto. Žádnou extrémně složitou situaci nemusel řešit ani jeden z nich, což znamená, že dobrou práci doposud odvádí i defenzivy obou celků.
Střely na bránu po 1. třetině: 12 – 15.

20:00

První třetina skončila.

19:42

V přečíslení dvou na jednoho Colin Blackwell volil bekhendový pas na Johna Tavarese. Domácí kapitánovi zezadu stihl lehce seknout do hokejky Kevin Connauton, takže k zakončení vůbec nedošlo.

19:03

Ani Travis Sanheim nebyl tím, kdo otevřel skóre. Vyslal střelu zápěstím z poměrně velkého úhlu, úřadovala lapačka Jacka Campbella.

18:39

Na malém prostoru David Kämpf udržel puk na holi a mezi dvěma protihráči nastartoval po levém mantinelu Michejeva. Pak si najel mezi kruhy, kam mu ruský spoluhráč adresoval zpětnou nahrávku, tu vystihl Travis Sanheim.

18:13

První třetina patří gólmanům. Těžký dvojzákrok nyní zvládl Jack Campbell, který nejprve betonem vyrazil pokus MacEwena, lapačkou si věděl rady s dorážkou Laughtona.

17:45

Dobrou práci odvedl Ilja Ljubuškin. Těsně před nárazem s Hayesem zvládl hraí předmět posunout k Justinu Hollovi, ten volil oblouček do střední třetiny.

17:03

Po vypršení Kämpfova vyloučení ještě pálil zápěstím Travis Konecny. Na tento puk viděl domácí gólman velmi dobře a bez problémů ho podržel ve výstroji.

16:42

Morgan Frost udržel kus černé gumy proti dvěma protihráčům a na modrou nahrál Ivanu Provorovovi. Ruský obránce nahodil do přehuštěného prostoru a Jack Campbell, aniž by věděl jak, zapsal zákrok levým betonem.

16:01

Na druhé straně pokusil střelecké štěstí Owen Tippett. Posila z Floridy střílela křižně z pravého kruhu, Jack Campbell nadvakrát zkrotil touš v lapačce.

15:22

Alexander Kerfoot předvedl krásnou individuální akci v oslabení, chyběla jen gólová tečka. Nejprve na obranné modré vystihl rozehrávku, načež si u levého mantinelu hodil touš kolem Connautona mezi kruhy, odkud střílel do levého horního rohu, Jones zakročil lapačkou.

15:05

Aby toho nebylo málo, tak domácí jdou hned po vypršení druhé přesilovky poprvé do čtyř. Na lavici hanby usedl český forvard David Kämpf za držení Provorova.

14:47

Přesilové hry bez Austona Matthewse? To zkrátka není ono. Domácí viditelně hledají toho střelce, který by to v potřebný okamžik vzal na sebe. Nylander si nevěřil a místo rány vyslal nepřesný pas na Simmondse.

14:16

Pro Maples Leafs vybojoval útočné pásmo Ilja Michejev. Po pár přihrávkách vystřelil od modré čáry Mark Giordano, po obětavém bloku Hayese kotouč skončil ve střední třetině.

13:39

To se nepovedlo. Mitchell Marner místo individuální akci v poslední chvíli změnil plány a bekhendem chtěl nahrát k pravému mantinelu Tavaresovi. Pas vystihl Kevin Connauton a bez rozmýšlení odpálil puk přes všechny čáry.

13:01

Toronto se těší z druhé početní převahy. Proti pravidlům se provinil Zack MacEwen, jenž před sebe pustil Kerfoota, a podobně jako Yandle, tak i on hákoval.

12:46

Hru uklidnil Kevin Connauton. Odjel za vlastní bránu, čímž unaveným spoluhráčům dopřál možnost odpočinku, střídají i domácí.

12:19

Owen Tippett v souboji tělo na tělo přetlačil Justina Holla, jenže přitom ztratil přehled o kotouči. K protihráči dojel Jason Spezza a sebral mu jej z pod bruslí.

11:35

Zpoza brány se John Tavares vytočil téměř až do levého kruhu. Odtud vymyslel zajímavé zakončení zápěstím na přední tyč, Martin Jones byl na svém místě.

11:11

S ohněm si zahrával Jack Campbell. Vůbec nezvládl rozehrávku, když po mantinelu poslal kotouč na hokejku Scotta Laughtona. Zaváhání nicméně okamžitě napravil, když se rychle vrátil o brány, aby pravým betonem zastavil zakončení téhož hráče.

10:46

Snaha o zrychlení akce Justinu Hollovi nevyšla. Přecenil rychlostní schopnosti spoluhráče Simmondse, výsledkem je zakázané uvolnění.

10:22

Dobře zapracoval Travis Sanheim. Ještě ve středním pásmu správně odhadl, kam Nicholas Abruzzese udělá kličku, člena čtvrté útočné formace odzbrojil čistým způsobem.

09:44

Leč ofenzivní snaha Toronta pokračuje. Rozjetý Michael Bunting dobruslil až do levého kruhu, odkud střílel příklepem na zadní tyč. Bránu netrefil.

09:09

Z dlouho trvajícího tlaku Letce vysvobodil Noah Cates. Nabral kotouč na bekhend a po pravém mantinelu jej přesunul alespoň do středního pásma.

08:40

Početní převaha domácího mužstva je minulostí. S koncem Yandleova trestu vystřelil Pierre Engvall, ani on ovšem nedokázal zacílit mezi tři tyče.

08:03

Jako další pálil Morgan Rielly, na nějž zleva přenesl hru William Nylander. Kanadský obránce neváhal a pokusil štěstí z první, trefil však jenom zadní mantinel.

07:33

Mezi kruhy číhal na přihrávku John Tavares. Dostal nabito, ale potvrdil, že v poslední době se mu daří spíše branky připravit, než dávat. Cílový prostor minul.

07:00

Jack Campbell za bránou zvládl zastavit prudký nástřel Oskara Lindbloma. Zkontroloval situaci kolem sebe a kus černé gumy ponechal Liljegrenovi.

06:44

Ne, ani Wayne Simmonds se nezapsal mezi střelce utkání. Kotouč se k němu příhodně odrazil v předbrankovém prostoru, bekhendem ale nezvládl přehodit hrací předmět přes levý Jonesův beton.

06:37

První přesilovou hru si zahraje domácí Toronto. Na trestnou lavici poslušně odjel Keith Yandle, který před vlastní bránou zahákoval Marnera.

06:13

Kdo mířil mezi tři tyče, to byl Mitchell Marner. V přečíslení vzal zodpovědnost na sebe, trefil přesně ten prostor, kde se naházel zkušený gólman Jones.

05:53

Hostující forvard Kevin Hayes naznačil střelu, aby zprava přenesl hru doleva na Travise Konenyho. Ten si nechal puk odrazit od mantinelu, forhendem vzápětí vypálil nepřesně.

05:30

Mark Giordano musel moc dobře vědět, že sám proti třem nemá moc šancí na úspěch. Muž, který pár týdnů zpět plnil roli kapitána v dresu nováčka ze Seattlu, o touš podle očekávání přišel.

04:44

Snadný premiérový zákrok pro Jacka Campbella. Proti Zacku MacEwenovi si ještě stihl povyjet a ne dobře umístěnou střelu kryl ve výstroji.

04:22

Netrvalo dlouho a puk znovu třímali na hokejkách domácí. Ilja Ljubuškin rozjel Alexxandera Kerfoota, jemuž vůbec nevyšla klička proti stojícímu Yandleovi.

03:50

Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Martin Jones. Za brankou zastavil nahození Morgana Riellyho, čímž dal čas na rozjetí akce Kevinu Connautonovi.

03:10

Nepovoleně se Javorové Listy prodrali do útočného pásma. Čárový rozhodčí měl přehled o situaci a kapitánovi Johnu Tavaresovi odpískal ofsajd.

02:47

Lehce, ale přece český útočník David Kämpf zvládl tečovat křižně vyhození Liljegrena, takže Travis Sanheim musel zabrat, o zakázaném uvolnění nemohla být řeč.

02:12

Mezi kruhy si vytvořil prostor pro zakončení Michael Bunting. Střílel ze zápěstí přes dva hokejisty, Martin Jones zvládl ve vymezeném časovém úseku srazit betony k sobě.

01:45

Rozhodčí musel sáhnout k přerušení hry poté, co ve středním pásmu zahrál vysokou holí Mitchell Marner, aby vzápětí hrál jeho spoluhráč Justin Holl, což není povoleno. Hra zůstane ve střední třetině.

01:18

Martin Jones už má na kontě první úspěšný zákrok. Včas se přesunul ke své pravé tyčce, aby betonem zastavil pokus Jasona Spezzy.

00:42

A hokejisté v modrých dresech začali podle očekávání aktivněji. Od modré čáry nebezpečně nahazoval Justin Holl, touš proskákal těsně vedle levé tyče.

00:10

Utkání mezi Torontem a Philadelphií odstartovali! Domácí jsou obrovským favoritem. Nejen vzhledem k postavení v tabulce, ale i aktuální formě.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Toronto Maple Leafs: J. Campbell (Kallgren) – Liljegren, Rielly (A), Holl, Brodie, Ljubuškin, Giordano – Marner (A), Tavares (C), I. Michejev – Engvall, Kerfoot, W. Nylander – Blackwell, Kämpf, Bunting – Simmonds, Spezza, Abruzzese.
Trenér: Sheldon Keefe

Philadelphia Flyers: M. Jones (Sandström) – Sanheim, Provorov (A), Connauton, Zamula, Attard, Yandle – Konecny, K. Hayes (A), N. Cates – Brink, Laughton (A), J. van Riemsdyk – Tippett, Frost, Farabee – MacEwen, N. Thompson, Lindblom.
Trenér: Mike Yeo

Rozhodčí: Halkidis, Kozari – Daisy, Flemington.
Česká a slovenská stopa v utkání

David Kämpf (TOR)
Philadelphia Flyers

Ve Philadelphii se dohrává sezóna už jen z povinnosti. Forma Letců je mizerná a chuť hrát také není taková, jako v úvodu sezóny, kdy se rovněž tolik nedařilo, ale ještě byla znatelná bojovnost a odhodlání. Yeova družina aktuálně drží nelichotivou sérii pěti porážek v řadě za sebou. Nezvládla ani jeden ze dvou zápasů s Buffalem v průběhu necelých 24 hodin, když na venkovním stadiónu prohrála 3:4, 3:5 pak s Šavlemi padla na domácím kluzišti. Týmové produktivitě vévodí Američan Cam Atkinson s 50 body.
Toronto Maple Leafs

Toronto se v závěru základní části rozehrálo ke skvělým výkonům. V tabulce Východní konference se postupně prokousalo na druhou příčku, kde sídlí o skóre před Carolinou, stáhnout osm bodů na vedoucí Floridu se již zdá býti nereálným cílem. Javorové Listy v předešlých šesti střetnutích našli přemožitele jen v Buffalu, v doposud posledním střetnutí zvládli výsledkem 4:2 domácí klání proti New Yorku Islanders. Nejproduktivnějším hráčem mužstva je Auston Matthews se 102 body, s 58 góly je čtyřiadvacetiletý americký útočník zároveň nejlepším střelcem soutěže.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Torontem a Philadelphií.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Toronto Maple Leafs – Philadelphia Flyers

5:2

konec (0:0, 3:1, 2:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 22. Liljegren (Kerfoot, W. Nylander), 34. W. Nylander (Marner, Tavares), 40. Spezza (Giordano, Simmonds), 51. Kämpf (Ljubuškin, I. Michejev), 59. I. Michejev (Engvall, Brodie) – 29. J. van Riemsdyk (Yandle, Konecny), 58. Attard (Konecny)

Toronto Maple Leafs: J. Campbell (Kallgren) – Liljegren, Rielly (A), Holl, Brodie, Ljubuškin, Giordano – Marner (A), Tavares (C), I. Michejev – Engvall, Kerfoot, W. Nylander – Blackwell, Kämpf, Bunting – Simmonds, Spezza, Abruzzese.
Trenér: Sheldon Keefe

Philadelphia Flyers: M. Jones (Sandström) – Sanheim, Provorov (A), Connauton, Zamula, Attard, Yandle – Konecny, K. Hayes (A), N. Cates – Brink, Laughton (A), J. van Riemsdyk – Tippett, Frost, Farabee – MacEwen, N. Thompson, Lindblom.
Trenér: Mike Yeo

Rozhodčí: Halkidis, Kozari – Daisy, Flemington

Diváci: 18 291

Průběh zápasu
1. třetina
06:37 PHI 2 Yandle, hákování
13:01 PHI 2 MacEwen, hákování
15:05 TOR 2 Kämpf, držení
Po 1. třetině
2. třetina
21:35 TOR 1:0 Liljegren (Kerfoot, W. Nylander)
28:07 PHI 1:1 J. van Riemsdyk (Yandle, Konecny)
32:49 PHI 2 Provorov, držení
33:39 TOR 2:1 W. Nylander (Marner, Tavares)
35:39 TOR 2 Abruzzese, podrážení
35:52 PHI 2 K. Hayes, hákování
39:35 TOR 3:1 Spezza (Giordano, Simmonds)
Po 2. třetině
3. třetina
42:18 PHI 2 Sanheim, krosček
45:26 TOR 2 Brodie, krosček
50:11 TOR 4:1 Kämpf (Ljubuškin, I. Michejev)
57:24 PHI 4:2 Attard (Konecny)
58:27 TOR 5:2 I. Michejev (Engvall, Brodie)
58:56 TOR 5 Ljubuškin, bitka
PHI 5 MacEwen, bitka
Konec