Menu

Fotbal

Česká fotbalová liga (A)

FK Benešov – SK Rakovník

3:1

konec (1:0)

15.04.2022, 10:15 • Benešov • 21. kolo • Milan Huppert

Tipsport: 1.6 4.2 3.49 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Fotbalisté Benešova potvrdili roli favorita a na domácím hřišti porazili poslední Rakovník 3:1.

Důležitý první gól vstřelil ve 41. minutě Zdeněk Vrňák, do konce první půle se již skóre nezměnilo. Rakovníku výrazně zavařil v cestě za body Seddiki, jenž si nechal v 59. minutě za zbytečná gesta udělit druhou žlutou kartu a zamířil tak předčasně do sprch. K nevídanému momentu došlo v rozmezí 77. a 78. minuty, kdy Joël Sogbo vyrovnal v momentě, kdy měl vrátit balón soupeři po znovuobnovení hry. Zbylí fotbalisté Rakovníku se s nesportovním gestem spoluhráče neztotožnili a okamžitě po rozehrávce nechali doběhnout až do brány Zdeňka Vrňáka, krásné sportovní gesto. Ve zbývajícím průběhu udeřil Benešov ještě jednou, proti oslabenému soupeři završil netradiční hattrick Zdeněk Vrňák.

Svěřenci kouče Boeva se díky vítězství posunuli na jedenáctou příčku před Hostouň a Povltavskou fotbalovou akademii, Rakovník zůstává po vyřazení Vyšehradu poslední patnáctý, nicméně o sestup se bát nemusí. (12:13:25)

90+3

Konec zápasu.

90+2

Střídání v týmu SK Benešov: ze hřiště odchází Tuan Anh Le, přichází Timotej Ziman.

90+2

Střídání v týmu SK Benešov: ze hřiště odchází Zdeněk Vrňák, přichází Tomáš Síkora.

90+1

Kartónek žluté karty si vysloužil domácí Martin Sládek. Za polovinou hřiště fauloval protihráče, rozhodčí Matějček neváhal ani vteřinu.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby dvě minuty.

89

Střídání v týmu SK Rakovník: ze hřiště odchází Joël Sogbo, přichází Daniel Mašek.

87

87. Zdeněk VRŇÁK - 3:1

87

Benešov právě vstřelil branku!
S velkou pravděpodobností je rozhodnuto. ZDENĚK VRŇÁK obdržel za obranu parádní nahrávku do nohy. Z bezprostřední blízkosti sice nejprve napálil Švengera, z dorážky už se ale nemýlil.

84

Z velké dálky střílel Tomáš Meszáros. Mezi střelce střetnutí se nezapsal, dalekonosnou ránu nártem poslal vysoko nad horní tyčku.

83

Jakub Schummer nyní přidal fanouškům pár vrásek na čele. Tak dlouho váhal s odkopem, až napálil dotírajícího Turaye, naštěstí pro něj balón proletěl nad břevnem.

82

A znovu si nohama zahrál Jakub Schummer, tomu adresoval pas pro změnu Sládek. Presink Rakovníka momentálně neexistuje, Diawara toho sám příliš nezmůže.

81

Dobrou práci odvedl v defenzivě Jakub Vosáhlo. Udržel na zádech osobního strážce, načež nahrál malou domů a Schummer odkopl na útočnou polovinu.

80

Exekuce volného přímého kopu se chopil Sidikie Turay. Centr mu ovšem vůbec nevyšel, Petr Duchoň přetažený centr v záklonu posunul jen za sebe.

79

Nervozita stoupá. Tentokráte fauloval Brokeš, ale rakovnický assitent trenéra Novotný se s tím nespokojil a pro faulovaného požadoval žlutou kartu, aby se jí nakonec dočkal sám.

78

Za polovinou hřiště se tvrdým zákrokem prezentoval Pavel Roháč. Arbitr Matějček celou situaci velmi dobře viděl, spokojil se jen s odpískáním faulu.

78

Prakticky se tedy nic nezměnilo. Benešov nadále vede o jeden gól, ale nikoliv 1:0, nýbrž 2:1. Rakovník nadále zůstává ve ztrátě jednoho gólu, přičemž hraje v oslabení.

78

78. Zdeněk VRŇÁK - 2:1

78

Benešov právě vstřelil branku!
Klobouk dolů před fotbalisty Rakovníka. Ti odmítli vyrovnání nesportovní cestou a po rozehrávce nechali domácího ZDEŇKA VRŇÁKA doběhnout s balónem až za brankovou čáru. Krásné sportovní gesto.

77

77. Joël SOGBO - 1:1

77

Rakovník právě vstřelil branku!
Nevídaná situace! JOËL SOGBO nepochopil, že gólman Švenger dlouhým odkopem vrací balón soupeři. Proběhl mezi obrannou dvojicí, k chybě přiměl i překvapeného Schummera a míč poslal do prázdné brány. Pak začal komicky slavit, zatímco jeho spoluhráči, vědomi si nesportovního aktu, se nepřidali.

73

Z úctyhodné vzdálenosti vypálil Jeremy Šindler. Pochvalu od trenéra si nevysloužil, protože balón nasměroval o několik metrů nad domácí svatyni.

72

Benešov dělily od druhého gólu centimetry! Meszáros sklepl balón kousek za šestnáctku Pavlu Roháčovi, jenž zakončoval placírkou a orazítkoval pravou část rakovnické konstrukce.

72

Přestože hrají proti deseti, tak se benešovští fotbalisté nikam přehnaně neženou. Jsou si totiž moc dobře vědomi, že je to soupeř, který potřebuje nutně vstřelit gól.

71

Zdeněk Vrňák je při chuti. Zprava si navedl balón o pokutového území a zkusil technickou střelu na zadní tyč. Gól nevstřelil, míči dal totiž opačnou faleš.

71

Střídání v týmu SK Rakovník: ze hřiště odchází Hyun-woong Seol, přichází Sidikie Turay.

71

Střídání v týmu SK Rakovník: ze hřiště odchází Marek Hejda, přichází Ibrahim Diawara.

69

Střídání v týmu SK Benešov: ze hřiště odchází Tuan Anh Le, přichází Tomáš Meszáros.

67

Přetažený centr nebyl dobrou volbou. Michal Krunert sice hlavičkoval, ale jen do před sebou stojícího protihráče, Marek Hejda pak odkopl kulatý nesmysl do bezpečí.

66

Od pravé lajny vyprodukoval zajímavý střílený centr Ondřej Brokeš. Dobrou práci nicméně odvedl Dominik Hradecký, hostující kapitán hrací předmět odklidil na roh.

65

V posledních okamžicích dochází k poměrně častému kouskování hry. Nyní se proti pravidlům provinil Jeremy Šindler, když podrazil Filipa.

64

Na svou druhou trefu v utkání útočil Zdeněk Vrňák. Poslednímu obránci udělal kličku po levé ruce, načež prováhal ideální příležitost ke střele, úspěšný blok jiného protihráče znamená roh pro domácí.

63

Slibnou příležitost benešovských fotbalistů zhatil zdviženým praporkem pomezní rozhodčí. V ofsajdovém postavení se nechal nachytat Richard Kalod.

62

Tentokráte Milan Švenger musel zasahovat, leč neřešil ni složitého, pomalý projektil vyslaný z osmnácti metrů bez problémů ukryl v rukavicích.

61

Nepřesná rána i na druhé straně. Zdeněk Vrňák naznačoval centr, aby nakonec zkusil zaskočit Švengera na přední tyči, to by ovšem nejprve musel trefit bránu.

60

Z velké dálky vyzkoušel štěstí Bleck Nyanko. Na vzdálenost, odkud pálil, nevystřelil vůbec zle, ale prostor tří tyčí netrefil a Schummer měl celou situaci pod kontrolou.

59

Benešov má rázem umetenou cestičku k zisku tří bodů. V dosavadním průběhu je o něco lepším týmem, navíc bude dohrávat v přesile.

59

Obrovská komplikace pro Rakovník. Elyes Seddiki jako kdyby zapomněl, že už jednu žlutou kartu má. Vyrobil další zbytečný zákrok na kartu, kterou Matějček také vytasil, a protože je druhá, tak Alžířan míří do kabin a Rakovník bude dohrávat o deseti!

57

Pravou lajnou se zkusil prosmýknout kolem osobního strážce Seol. Úmysl nedotáhl do zdárného konce, Jakub Vosáhlo míč píchl špičkou levé kopačky do autu.

56

Od posledního obránce se odpoutal Bleck Nyanko, ale stejně jako Sogbo, tak i on obdržel příliš dlouhý pas, který neměl šanci dostihnout. Hraje gólman Schummer.

55

Nevybíravý zákrok jednoho z hostujících hráčů na polovině hřiště. Arbitr Matějček byl v tomto případě shovívavý, spokojil se s domluvou.

54

Pohybem si řekl o balón do šestnáctky Joël Sogbo. Petr Duchoň jej vyslyšel, ale obloučku dal příliš velkou výšku, spoluhráč na kulatý nesmysl nedoskočil.

53

Konstruktivně zkouší štěstí i Rakovník. David Bezdička mohl sáhnout k centru do poměrně zahuštěného vápna, ale volil sázku na jistotu, přihrál dozadu volnému Seddikimu.

52

Útočným faulem se provinil Ondřej Vosáhlo. Při zpracování mu míč odskočil od pravé nohy, načež se ohnal a levou rukou neúmyslně trefil do obličeje Rudu.

51

Druhá půle začala v poklidnějším tempu. Fotbalisté ve žlutých dresech si jsou vědomi, že za současného stavu nemusí nikam spěchat, Rakovník marně zkouší získat míč do svého držení.

50

Za stříleným centrem zprava spěchal Richard Kalod. Už to vypadalo, že by domácí forvard mohl zakončovat z malého vápna, když mu těsně před nosem odpálil balón skluzující Hradeký.

49

Benešov již delší dobu kombinuje na útočné polovině, nicméně do koncovky se příliš nežene. Nyní si dobře počínal David Filip, který vybojoval faul na Nyankovi.

48

Aktivněji začal Rakovník. S centrem od levé lajny si bez větších problémů poradil Jakub Schummer, vyběhnuvší gólman uschoval balón v rukavicích.

47

Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Oba celky tak i nadále pokračují v původním rozložení.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 11:18.
Benešov po prvním poločase potvrzuje roli favorita, nad posledním Rakovníkem vede nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Přitom to byli hosté, kteří mohli skórovat jako první, avšak Marek Hejda v úniku kromě gólmana přeloboval i bránu. Dosud jediný gól střetnutí tak padl ve 41. minutě, kdy Zdeněk Vrňák využil špatného odhadu stopera na míč, aby vzápětí střelou na přední tyč dostal míč za záda zkušeného Švengera. Domácí sice vedou, avšak obrázek hry je vyrovnaný a i Rakovník nejednou zahrozil, o vítězi ještě není rozhodnuto ani zdaleka.

45

První poločas skončil.

44

Sudí naopak odpískal nedovolený zákrok druhé straně. Joël Sogbo nejprve neuspěl kličkou proti Jakubu Vosáhlovi, aby vzápětí téhož hráče zastavil lehkým potažením za dres.

43

Hosté se dožadovali odpískání pokutového kopu, po němž by pochopitelně výrazně vzrostly šance na vyrovnání. Arbitr Matějček však posoudil obranný zákrok Krunerta jako čistý.

41

41. Zdeněk VRŇÁK - 1:0

41

Benešov právě vstřelil branku!
S blížícím se závěrem úvodního dějství se Benešov ujímá vedení! Jeden ze stoperů špatně odhadl směr letu míče, čímž pustil do velké šance ZDEŇKA VRŇÁKA. Střela domácího kapitána na bližší tyč nebyla příliš prudká ani extra dobře umístěná, jenže gólman Švenger si vybral slabší chvilku, balón mu smolně propadl pod rukama.

40

Za přetaženým balónem za obranu spěchal Jakub Vosáhlo. Avšak ani ve skluzu neuspěl, na dlouhou nohu hrací předmět jen prodloužil mimo hrací plochu.

39

Do těžké situace Seol dostal skákavou a pomalou nahrávkou Jeremyho Šindlera. Ten si ale poradil velmi dobře, když v souboji tělo na tělo přetlačil Ondřeje Vosáhla a ještě vybojoval nedovolený zákrok.

38

V plném sprintu centroval Elyes Seddiki. To se také projevilo na kvalitě pasu, kulatý nesmysl přeletěl všechny v benešovském vápně přítomné fotbalisty.

37

Netrvalo dlouho, domácí jsou znovu na balónu. Dlouhý nákop za obranu si pohlídal Martin Sládek, po rychlém zpracování míč rozehrál na volnou pravou stranu, kde stál Brokeš.

36

Útočný faul vyrobil Richard Kalod. Cítil, že Dominik Hradecký je pod tlakem, jenže pak udělal zbytečnost, když natáhl pravou nohu a tou přišlápl soupeřův levý kotník.

35

Vysoký balón o malého vápna směřoval na Blecka Nyanka. Kamerunský fotbalista se ovšem k hracímu předmětu nedostal, těsně před ním jej přizvedl Krunert.

34

Pěknou individuální akci předvedl Seol. Na malém prostoru vymotal dva protihráče, aby následně třetího napálil při centru a získal tak pro Rakovník rohový kop.

33

První žlutou kartu střetnutí vyfasoval Elyes Seddiki. Nejprve mizerně odcentroval, načež neodhadl vůbec dobře kličku Roháče a do brejku směřujícího soka podrazil s jasným cílem zastavit akci.

32

Přímý kop pro Rakovní. Zády k soupeřově bráně Jeremy Šindler držel za sebou Davida Filipa, který protihráče ve finále akce podrazil.

31

Moc nechybělo, aby se Seol dostal k zajímavé střílené nahrávce před bránu. V poslední chvíli ale natáhl levou nohu Vrňák, čímž zabránil nejhoršímu.

30

Taktický faul vymyslel kousek za polovinou hřiště Martin Sládek. Nedovoleně hrál proti Sogbovi, ten bolestivě dopadl na svou levou ruku.

29

Pokračuje tlak domácího mužstva. Richard Kalod zkusil štěstí po levé lajně, avšak závěrečná klička na střed proti Rudovi mu vůbec nevyšla.

28

Tentokráte se Milan Švenger proletěl vzduchem, ale balónu se nedotkl, neboť rána Filipa letěla příliš vysoko. Rakovnický gólman pak spoluhráčům hlasitě vyčinil za mizerné bránění.

27

Centr si vzal na starosti sám faulovaný Jakub Vosáhlo. Volil vysoký centr, jenž se stal kořistí Milana Švengera, zkušený gólman ve vzduchu nezaváhal.

26

U levé lajny vybojoval faul na svou osobu Jakub Vosáhlo. Ukázal výborné krytí míče, po neustávajícím okopávání Hradeckým nakonec sudí pískl do píšťalky.

25

Domácí fanoušci si jen hlasitě povzdechli. Na levou stranu šestnáctky totiž dostal pas Ondřej Vosáhlo, který ve skluzu těsně minul zadní tyčku.

24

Milan Švenger měl co dělat, aby stihl malou domů před napadajícím Roháčem. Poradil si, z jedničky odpálil míč na útočnou polovinu.

23

Na druhé straně musel zasahovat Jakub Schummer. Pomohl mu jeden ze spoluhráčů, jenž ve skluzu zpomalil střelu, navíc ji nasměroval přímo do brankářových rukavic.

22

Uvnitř šestnáctky se dostal k míči Richard Kalod. Připravil si jej na střelu a vystřelil nártem, jen těsně nasměroval kulatý nesmysl nad břevno.

21

Volný přímý kop pro Benešov. Pavel Roháč si výborně pokryl balón, když do něj zezadu nešetrně zajel jeden z protihráčů. Arbitr Matějček se smířil s ústním varováním.

20

Akce Rakovníku pokračovala rohovým kopem. Odražený balón si zhruba dvacet metrů od brány našel Seddiki, střelu z lehkého záklonu poslal vysoko nad.

19

Dnes podruhé dostal zajímavý pas za obranu Marek Hejda. Nezvládl se ovšem natlačit před bránu a postupoval z úhlu, při zpětné kličce odvezl míč mimo hrací plochu skluzující Krunert.

18

Michal Krunert měl co dělat, aby za zády udržel nepříjemně dotírajícího Sogba. Byť s problémy, tak si poradil, v pádu odpálil hrací předmět do zámezí.

17

Rakovník vybojoval standardku v podobě rohového kopu. Přetažený centr si na zadní tyči našel Bleck Nyanko, z velkého úhlu mířil výrazně vedle brány.

16

V minisouboji jeden na jednoho útočící Elyes Seddiki neuspěl. Zkusil si píchnout balón kolem pravé nohy Martina Sládka, obránce se však obelstít nenechal.

15

Defenzivní povinnosti si Michal Krunert splnil na jedničku. V rychlostním souboji udržel za zády Hejdu, neriskoval a raději hrál přes Schummera.

14

Na hranici šestnáctky stojícího Milana Švengera zkusil z velké dálky překvapit Pavel Roháč. Hostující brankář měl situaci pod kontrolou, rána navíc proletěla mimo tři tyče.

13

Benešov se snaží kombinovat, ale presink Rakovníka přináší kýžené ovoce. Fotbalisté ve žlutých dresech si tedy přihrávají, ale po většinu času daleko od soupeřova vápna.

12

Hrozící nebezpečí zažehnal Jakub Schummer. Proti centru včas vystartoval z brankové čáry a co bylo nejdůležitější, kulatý nesmysl udržel v náruči.

11

Hlavní rozhodčí Matějček ponechal Rakovníku výhodu, útočná akce tedy pokračovala. Těžké zpracování po přenesení hry Seol zvládl a z druhého doteku hrál pod sebe na Hejdu, jehož zezadu zboural protihráč. Standardka pro hosty.

10

Dlouhý Švengerův odkop měl oči, jenže Joël Sogbo toho sám proti třem příliš mnoho nezmohl. Zabojoval, aby ve finále těsně nedosáhl na Filipův pas Roháčovi.

9

Ofenzivu podpořil Jakub Vosáhlo. Zleva se chtěl natlačit na střed, ale úmysl mu nevyšel ideálně, ve finále akce fauloval pozičně dobře stojícího soka.

8

U levé lajny si vytvořil prostor pro centr Elyes Seddiki. Zvedl hlavu a míč posadil přesně na hlavu Joëla Sogba, jenž vystřelil vysoko nad břevno.

7

Pod tlakem si Martin Sládek poradil bez problémů. V momentě, kdy na něj dotíral protihráč, zvolil malou domů Schummerovi, jenž nezazmatkoval a hru přenesl na osamoceného Krunerta.

6

Na trávníku zůstal ležet Joël Sogbo poté, co zkusil zachytit nahrávku po levé lajně. Způsobil autové vhazování pro Benešov a ještě špatně došlápl na levou nohu.

5

5. Hejda mířil příliš vysoko

5

Vekou šanci otevřít střelecký účet střetnutí měl Marek Hejda. Dostal parádní průnikový pas za obranu, avšak rakovnický fotbalista síť nerozvlnil, spolu s vyběhnuvším gólmanem Schummerem totiž přeloboval i bránu.

4

Daleko si dal míč od nohy David Filip, ale zapřel pravou nohu a Nyanka přetlačil. Vzápětí si věřil i na Bezdičku, ten už kličku soka po své pravé ruce přečetl.

3

Průnik po levé lajně vyzkoušel Jakub Vosáhlo. Zkusil si prohodit balón mezi nohama protihráče Seola, ten se však nachytat nenechal a míč odvrátil do autu.

2

Domácí vstoupili do utkání v tradičních žlutých dresech. Fotbalisté Rakovníku v dnešním svátečním dnu nastoupili do soutěžního utkání ve vínových dresech.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

SK Benešov: Schummer – J. Vosáhlo, Filip, Vrňák (C), Sládek, Kalod, Roháč, O. Vosáhlo, Tuan, Brokeš, Krunert.
Náhradníci: Diviš – Stejskal, Čaloun, Meszáros, Ziman, Pedro, Síkora.
Trenér: Vasil Boev

SK Rakovník: Švenger – Nyanko, Hradecký (C), Ruda, Hejda, Šindler, Sogbo, Bezdička, Duchoň, Seddiki, Seol.
Náhradníci: Bolšakov – Turay, Mašek, Diawara, Lachheb.
Trenér: Mohamed Ben Hassen

Rozhodčí: Matějček – Fišer, Trska.
SK Rakovník

Rakovník je na tom ještě hůře, ze zbylých mužstev totiž okupuje úplně poslední patnáctou příčku, nicméně s již zmíněným faktem o vyloučení Vyšehradu se nemusí o sestup vůbec bát. Svěřenci kouče Ben Hassena zahájili jarní část sezóny o něco lépe, než dnešní soupeř. Zdolali pražskou Admiru (1:0) a Příbram B (2:1), nestačili na rezervu Plzně (0:2) a na Vltavín (0:2).
SK Benešov

Fotbalisté Benešova se nemusí bát o sestup do soutěže níže, protože sice mají náskok pouhých dvou bodů na poslední Rakovník, ale všichni týmy ze spodku tabulky těží ze skutečnosti, že byl ze soutěže vyloučen Vyšehrad, kromě něj tedy žádný jiný celek nesestoupí. Benešov nemůže být s nástupem do jarní fáze spokojený, když porazil pouze 1:0 Povltavskou fotbalovou akademii, kromě tohoto zápasu si připsal porážky s Královým Dvorem (0:1), Pískem (0:1) a Slavií Praha B (1:2).
Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné páteční dopoledne. Vítám vás při sledování 21. kola ČFL, u zápasu mezi Benešovem a Rakovníkem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

FK Benešov – SK Rakovník

3:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 41. Vrňák, 78. Vrňák, 87. Vrňák – 77. Sogbo

Karty:   90+1. Sládek (BNS) – 33. Seddiki (RAK)   59. Seddiki (RAK)

FK Benešov: Schummer – J. Vosáhlo, Filip, Vrňák (C) (90. Síkora), Sládek, Kalod, Roháč, O. Vosáhlo (69. Meszáros), Tuan (90. Ziman), Brokeš, Krunert.
Náhradníci: Diviš – Stejskal, Čaloun, Meszáros, Ziman, Pedro, Síkora.

Trenér: Vasil Boev

SK Rakovník: Švenger – Nyanko, Hradecký (C), Ruda, Hejda (71. Diawara), Šindler, Sogbo (89. Mašek), Bezdička, Duchoň, Seddiki, Seol (71. Turay).
Náhradníci: Bolšakov – Turay, Mašek, Diawara, Lachheb.

Trenér: Mohamed Ben Hassen

Rozhodčí: Matějček – Fišer, Trska

Diváci: 250