Menu

Hokej

NHL

Washington Capitals – Philadelphia Flyers

9:2

konec (3:1, 2:0, 4:1)

13.04.2022, 01:10 • Capital One Arena, Washington • Petr Šatalík

Tipsport: 1.64 4.65 4.25 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to z toho utkání vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (04:02:05)
Dnešní utkání sledovalo 18 573 diváků.
Statistiky utkání

Střely na bránu: 37 – 21
Bloky: 15 – 14
Úspěšnost na buly: 55 % – 45 %
Využití přesilovek: 1/4 – 1/2
Hity: 17 – 23
Kdo se postavil do brankoviště

Ilja Samsonov (WSH) – 19 zákroků, 2 OG, úspěšnost zákroků 90,5 %, odchytal 59:03
Martin Jones (PHI) – 21 zákroků, 6 OG, úspěšnost zákroků 77,8 %, odchytal 40:00
Carter Hart (PHI) – 7 zákroků, 3 OG, úspěšnost zákroků 70,0 %, odchytal 20:00
Československá stopa v utkání

Vítek Vaněček (WSH) – na lavičce, do utkání nezasáhl
Martin Fehérváry (WSH) – 1+0, účast +3, 3 střely na bránu, 0 TM, čas na ledě 19:40
3 hvězdy utkání

1. Lars Eller (WSH) – 2+0
2. Johan Larsson (WSH) – 1+1
3. Matt Irwin (WSH) – 1+1
Tak jsem se mýlil, ve třetí třetině souboje Capitals s Flyers se ještě děly věci! Washington vyhrál třetí část hry poměrem 4:1! Celkově vítězí ve velkém stylu, když Philadelphii poráží rozdílem dvou tříd – 9:2! Celek z hlavního města USA si na každý pád v závěrečném dějství výhru pohlídal a nadělil soupeři na cestu ještě další pořádnou nálož. Letci dnes předvedli hrůzostrašný výkon, na který budou chtít zapomenout co nejrychleji. Washington se naopak dobře naladil před play off.

Konec zápasu.

59:50

Garnet Hathaway se ještě snažil v mezikruží prodrat k zakončení, ale přes dva bránící soupeře se protlačit nedokázal.

59:30

Matt Irwin se s tím na levém hrazení nepáral a ostře vypálil na přední tyč svatyně Flyers, kde byla připravená náruč Martina Jonese.

58:48

Nic Dowd se nyní procpal na levé straně až za klec Flyers a přihrávkou nachází na modré čáře Nicka Jensena.

58:15

Lars Eller se nyní prohnal po pravé straně do třetiny Philadelphie a pohledem hledá volné najíždějící spoluhráče.

57:59

Kotouč je v rohu hrací plochy, kde na něm stojí Kevin Connauton a Marcus Johansson, sudí ale zatím nechávají pokračovat ve hře.

57:32

57:32 Johan LARSSON - 9:2

57:32

Washington právě vstřelil branku!
Během minuty Capitals odpovídají brankou na 9:2! Justin Schultz na pravém kruhu krásně tvrdě přihrál do předbrankového prostoru, kde stačilo JOHANU LARSSONOVI vložit do prudkého pasu svou hůl a kotouč od ní neomylně zamířil pod horní tyč svatyně Philadelphie! Washington si tak bere sedmigólový náskok zpět! Asistence: Justin Schultz, Nic Dowd.

56:49

Nyní se tedy hraje zase čtyři na čtyři, kotouč má na levé straně hrací plochy Johan Larsson, který s ním spěchá ke kleci Flyers.

56:26

56:26 James van Riemsdyk - 8:2

56:26

Philadelphia právě vstřelila branku!
Flyers využívají přesilovou hru čtyři na tři a snižují na 2:8! Na pravém kruhu se k ráně odhodlal Kevin Hayes a kotouč se po odrazu od brusle Trevora van Riemsdyka a také od nohy JAMESE VAN RIEMSDYKA dostal do sítě Capitals, tady byl Ilja Samsonov bezmocný! Asistence: Kevin Hayes, Bobby Brink.

55:38

Philadelphia postavila přesilovkový vzorec a své místo si hledá Kevin Hayes, který se postavil na modrou čáru a přihrává do rohu Jamesi van Riemsdykovi.

55:28

Washington okamžitě poslal kotouč přes všechny čáry a puk tak za svou klecí musí zpracovat brankář Martin Jones.

55:00

A po dalším faulu Capitals je tu náhle přesilovka pro Flyers. T. J. Oshie zahákoval na levé straně Kevina Hayese a také si připíše menší trest. Letci budou mít krátkou přesilovku čtyři na tři.

54:40

Síly na ledě se na dvě minuty vyrovnají, protože Justin Schultz zastavil v úniku seknutím Patricka Browna a putuje také na trestnou lavici.

54:07

Alexandr Ovečkin číhal na své pozici na levém kruhu, jenže puk se k němu nedostal a naopak do protiútoku vyráží Patrick Brown.

53:43

A ve středu kluziště dochází na mešní zápasnickou vložku, kde se vytvořily dvě menší dvojičky. Joel Farabee sundal krosčekem Shearyho k zemi a pak už se to mlelo. Washington bude hrát čtyřminutovou přesilovou hru. Joel Farabee totiž vyfasoval trest na 2+2+10, Travis Konecny a Jevgenij Kuzněcov jen osobní desetiminutový trest.

53:26

Travis Konecny nyní předvedl, jak se Flyers nedaří, obdržel kotouč na pravé křídlo a puk se mu zamotal pod brusle, takže nemohl postupovat dál.

52:42

52:42 Garnet HATHAWAY - 8:1

52:42

Washington právě vstřelil branku!
Destrukce Philadelphie pokračuje, Capitals přidávají osmý zásah! Justin Schultz vystřelil z osy hřiště od modré čáry a GARNET HATHAWAY nataženou holí usměrnil puk na brankovišti šikovnou tečí do sítě Flyers! Washington dnes předvádí opravdu velkolepé představení, které ještě není u konce! Asistence: Justin Schultz, Matt Irwin.

52:14

Bobby Brink nyní poslal kotouč do předbrankového prostoru, kde pálil Kevin Hayes. Ilja Samsonov je ale odpočatý, takže se proti jeho ráně stihl přemístit a v pohodě ji chytá.

52:02

Přesilovka Capitals skončila, přesto to ještě půl minuty vypadalo, že pokračuje. Až nyní uklidňuje Flyers za svou klecí Ronnie Attard.

51:37

Philadelphia je kompletní, přesto se musí i nadále bránit, kotouč předává Garnet Hathaway z pravé strany doleva na Martina Fehérváryho.

51:03

Trevor van Riemsdyk poslal kotouč z osy hřiště na levý kruh, odkud pálil Alexandr Ovečkin na přední tyč, kterou o pár číslíček minul.

50:31

Johan Larsson udržel kotouč na zadním hrazení, takže mohl o chvíli později pálit z pravého kruhu Lars Eller, jehož projektil krotí Martin Jones ve své náruči.

50:05

Alexandr Ovečkin nakonec zkusil ránu ze své pozice na levém kruhu, Travise Sanheima však svým razantním projektilem prostřelit nedokázal.

49:31

Capitals postavili přesilovkový vzorec a přihrávají si po obvodu útočného pásma. Anthony Mantha hraje z pravé strany na modrou čáru, kde je Justin Schultz.

49:05

Cameron York v předbrankovém prostoru sekl Garneta Hathawaye a fasuje za to dvě trestné minuty. Capitals mohou ještě zvýraznit vedení.

48:58

Washington hraje v dlouhé ponechané výhodě, puk má zatím Marcus Johansson, který jej ve středu hřiště předává Jevgeniji Kuzněcovovi.

48:23

Nic Dowd měl snad deset vteřin na to, aby si na pravém kruhu rozmyslel, co s pukem. Nakonec vystřelil a Martin Jones zastavil jeho pokus betonem.

47:53

Ilja Samsonov si nyní šel vyměnit masku, protože ta jeho se mu zdá poškozená. Na každý pád se už hraje znovu. Kotouč má na pravé straně hrací plochy Nick Jensen.

47:39

Owen Tippett se dostal ke střele na pravém kruhu a Ilja Samsonov ani nevěděl, jak a jestli jeho ránu zastavil. Pokud ji nesrazil jeden z obránců před ním,

47:04

Conor Sheary dostal přihrávku do předbrankového prostoru a v pádu ještě stihl zakončit. Jenže pouze do betonu připraveného Jonese.

46:47

Travis Sanheim zavezl touš na pravé straně do pásma Capitals, kde však zabrzdil a o puk přišel. Na opačnou stranu s ním spěchá Alexandr Ovečkin.

46:28

Bobby Brink se dostal v mezikruží ke střele, jenže Ilja Samsonov jeho pokus dokázal vyrazit a se zbytkem mu pomohli jeho obránci.

45:59

45:59 Lars ELLER - 7:1

45:59

Washington právě vstřelil branku!
Capitals vedou 7:1, tohle je debakl! Anthony Mantha se skvěle zorientoval na levém hrazení a poslal puk na osu hřiště do druhé vlny. LARS ELLER tak vyplaval úplně sám před Jonesem, kterého přesnou ranou k tyči na vyrážečku pokořil a rozdíl mezi oběma celky už je skutečně obrovský! Washington vede o šest branek! Asistence: Anthony Mantha, Trevor van Riemsdyk.

45:27

Travis Sanheim vypálil z osy hřiště od modré čáry. Jeho rána však nenašla cíl, hrací předmět je v rohu kluziště, kde o něj bojují Trevor van Riemsdyk a Kevin Hayes.

44:49

Marcus Johansson se probil na levém křídle přes dva soupeře, jenž následně mu kotouč z čepele hokejky odskočil.

44:25

Nicklas Bäckström dobře zapracoval na pravé straně u modré čáry a předává puk na T. J. Oshieho, který s pukem míří za bránu soupeře.

43:31

43:31 Matt IRWIN - 6:1

43:31

Washington právě vstřelil branku!
Celek z hlavního města ještě navyšuje svůj značný náskok! MATT IRWIN měl kotouč na ose hřiště u modré čáry a nic nevymýšlel. Tvrdě vypálil a Martin Jones přes bojující dvojici hráčů před sebou uviděl kotouč až ve vlastní síti! Washington tak přidává zásah na 6:1! Asistence: Justin Schultz, Johan Larsson.

43:16

Alexandr Ovečkin vystihl rozehrávku Flyers a pálil z osy hřiště, jenže jeho pokus sráží Travis Sanheim do ochranné sítě za klecí Letců.

43:08

Jevgenij Kuzněcov dostal prudký kotouč na útočnou modrou, holí ho stihl jen přibrzdit, puk celkem v pohodě doklouzal až k Jonesovi.

42:48

Nick Jensen rozdává kotouč na modré čáře doprava, kde bude hrát Jevgenij Kuzněcov, jenž hledá přihrávkou kapitána Ovečkina.

42:26

Trevor van Riemsdyk vystřelil z pravé strany od modré čáry, ale ani jeho pokus neprošel skrz klubko těl před klecí Philadelphie.

41:58

Nicklas Bäckström vystřelil z pravé strany od modré čáry, ale jeho ránu srazil první bránící hráče, kterým byl Travis Konecny.

41:13

Bobby Brink nyní sáhl po kotouči na obranné modré vysokou holí. Mezitím se režie věnuje dnešnímu premiantovi NHL, jenž stál na buly vedle Ovečkina, což byl poměrně úsměvný souboj generací.

40:42

Kevin Hayes drží kotouč v rohu kluziště za klecí Washingtonu, na zádech však má přilepeného Jevgenije Kuzněcova.

40:18

Úvodní buly třetí části hry vyhrál Jevgenij Kuzněcov, jenž ale nedokázal prohodit puk kupředu a ten se od bruslí Natea Thompsona vrací k Justinu Schultzovi.

40:01

Začala třetí třetina.
Hokejisté obou celků se vrací na ledovou plochu. Třetí třetina začne co nevidět.
Třetí třetina začne přibližně ve 2:57.
Střely na bránu v 2. třetině (celkem)

Washington Capitals – 14 (24)
Philadelphia Flyers – 8 (15)
Druhá dvacetiminutovka souboje Washingtonu s Philadelphií rozevřela nůžky mezi oběma celky. Capitals jsou dnes jednoznačně nebezpečnějším mužstvem, které je schopno své šance proměňovat, zatímco Flyers si je v podstatě nedokáží ani vytvořit. Na Samsonova šlo za 40 minut hry jen 15 ran a v druhé části duelu neinkasoval. To celek z hlavního města USA skóroval dvakrát a má tak pod sebou již pohodlný polštářek v podobě čtyřbrankového vedení. O něj se postaral nejprve rychlým zakončením Eller, po něm efektivní přihrávkou Kuzněcov a kvalitní kličkou Sheary. Ve třetím dějství se tak nejspíš o moc hrát nebude.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:50

Cameron York ještě dostal přihrávku na levý kruh, jenže si neuvědomil, kolik zbývá času a sjel téměř až za klec Capitals. Ostrou ranou na bližší tyč z tohoto úhlu neměl šanci uspět.

39:20

A nyní to ještě zkusil z vrcholu kruhů Noah Cates, jenže jeho pokus Ilja Samsonov zvládl vyrazit a o zbytek se postarali jeho beci.

38:55

Nyní se Philadelphia vydala kupředu po pravém křídle, jenže rána Rasmuse Ristolainena mířila přímo do nastavené náruče Samsonova.

38:16

Lars Eller se dostal ke střele téměř od modré čáry, Martin Jones jeho pokus srazil hrudí před sebe a pak puk přikryl lapačkou.

37:37

Ronnie Attard teď spěchal po levém hrazení rychle do třetiny Washingtonu, jenže na útočné modré udělal kličku navíc a píská se ofsajd.

37:04

Nic Dowd zavezl kotouč do rohu hrací plochy, kde však o puk přišel díky dobré práci Ivana Provorova. Jenž rychlým pasem zakládá akci na druhou stranu.

36:50

Travis Sanheim se na pravé straně odhodlal ke střele, ta však neprošla přes poctivě bránícího Martina Fehérváryho.

36:17

Anthony Mantha mohl zvýšit náskok celku z hlavního města USA, ale na levé straně v bezprostřední blízkosti svatyně Flyers Jonese nepropálil.

35:32

35:32 Conor SHEARY - 5:1

35:32

Washington právě vstřelil branku!
Washington přidává zásah na 5:1! A být já Martinem Jonesem, tak se na své beky hodně zlobím! Jevgenij Kuzněcov to udělal výtečně, vytáhl celou defenzivu Flyers k modré čáře a pak bekhendovým pasem prohodil puk na brankoviště ke CONORU SHEARYMU, jenž stál sám před klecí Philadelphie a jejího brankáře se doslova mohl zeptat, kam to chce. Předvedl pohlednou míchačku s toušem a efektnivní bekhendovou kličkou zasunul puk za betonem Jonese do sítě! Capitals po zásluze vedou o čtyři trefy! Asistence: Jevgenij Kuzněcov, Alexandr Ovečkin.

35:21

Alexandr Ovečkin poslal kotouč zpoza klece Philadelphie po hrazení na modrou čáru, kde je Nick Jensen, který posílá kotouč zase hlouběji do třetiny.

35:15

Kevin Hayes vyhrál vhazování před vlastním brankářem a Flyers se tak rychle dostali s pukem za útočnou modrou, kde ho však Ovečkin Provorovovi vysekl.

34:47

Johan Larsson nyní dorážel před poloprázdnou svatyní Philadelphie, jenže Morgan Frost dokázal jeho pokus svou holí srazit do ochranné sítě za klecí Letců!

34:18

Martin Jones vyráží za svou klec a rozehrává puk po hrazení na Travise Konecnyho. Ten musí počkat na spoluhráče, po něm může nyní hrát Morgan Frost.

33:44

Lars Eller dorážel po ráně z levé strany v brankovišti Philadelphie, jenže Martin Jones dokázal nepřehlednou situaci před svou klecí ustát.

33:27

Martin Fehérváry vystřelil z vrcholu levého kruhu. Jeho přízemní projektil však tentokrát zvládl Martin Jones vykopnout svým betonem.

33:04

Tom Wilson neudržel kotouč na čepeli v rohu kluziště, takže rozehrávat může zpoza brány Flyers Ivan Provorov.

32:32

Philadelphia rozehrává zpoza vlastní klece, po levém hrazení vystartoval kupředu Bobby Brink, který napálil kotouč za svatyni Samsonova.

32:04

Letci zavřeli svého soupeře v jeho obranném pásmu, jenže přihrávka na pravé straně k Nateu Thompsonovi našla pouze čepel Justina Schultze.

31:37

O chvilku později dorážel střelu od modré čáry v brankovišti Flyers Jevgenij Kuzněcov, který ale puk za záda Martina Jonese nepropašoval.

31:20

Nicklas Bäckström měl nyní na levé straně spoustu času v situaci dva na jednoho, jenže se nakonec rozhodl pro ránu z ostrého úhlu na přední tyč. Snadný zákrok pro Jonese.

30:41

O kotouč se chvilku bojovalo za svatyní Philadelphie, kde jej nakonec zvládl vydolovat Owen Tippett, který pádí po pravé straně ke kleci Capitals.

30:21

Johan Larsson bude rozehrávat zpoza vlastní svatyně, kam přispěchal pro puk a posílá jej na pravé hrazení, kde je Nicklas Bäckström.

29:38

Garnet Hathaway pracuje za svatyní Philadelphie, kde posouvá kotouč na hůl Nica Dowda. Ten nachází na modré Jensena.

29:12

Joel Farabee nezpracoval kotouč ve středu hrací plochy, kde ho k zemi srazil Nick Jensen, jenž přitom však sám také neudržel rovnováhu.

28:50

Viděli jsme několik ostřejších střetů v pásmu Flyers. Toho posledního se zúčastnil Johan Larsson, který pěkně trefil Kevina Connautona.

28:26

Johan Larsson se hnal po pravé straně k bráně Philadelphie, jenže na útočné modré přišel o puk a Flyers otáčí hru.

27:49

Noah Cates spěchá po levém hrazení kupředu, naráží si kotouč o Natea Thompsona a s černou pryží na čepeli se dostává za klec Capitals.

27:26

Tom Wilson má kotouč znovu na levém hrazení, nyní však předávka s Ellerem na útočné modré nevyšla a oba hráči se musí stáhnout k vlastní kleci.

26:39

26:39 Lars ELLER - 4:1

26:39

Washington právě vstřelil branku!
Capitals nyní vedou již 4:1! Washington parádně sehrál akci tři na dva, kdy šel puk dvakrát rychle přes osu hřiště. Finální pas poslal Anthony Mantha zprava na levý kruh, odkud bleskově zakončil LARS ELLER, proti jehož ráně se Martin Jones nestihl přesunout včas a také poprvé v duelu kapituluje! Celek z hlavního města USA má pěkný třígólový náskok! Asistence: Anthony Mantha, Tom Wilson.

26:19

James van Riemsdyk posílá puk z útočné modré do rohu hrací plochy, kde hraje Joel Farabee, jenž přisouvá puk na hůl Scotta Laughtona.

25:46

Kevin Hayes se otočil na levém hrazení s pukem, sjel za klec Capitals a snažil se zasunout na vzdálenější tyči. Tím ale Samsonova nemohl zaskočit.

25:18

Martin Fehérváry udržel na hrazení útočícího Natea Thompsona, jenž tak musel hrát na modrou čáru k Patricku Brownovi.

24:34

Matt Irwin sbírá kotouč v obranném pásmu Capitals a ometením o hrazení jej posílá až za klec Philadelphie, kde vypomůže s rozehrávkou Martin Jones.

24:05

Ivan Provorov drží hrací předmět za vlastní svatyní a čeká, až oba celky dostřídají, o chvilku později má puk na druhé straně za svou bránou T. J. Oshie.

23:27

Travis Konecny se s pukem dostává až za bránu Capitals, kde Nick Jensen trochu podklouzl a nemohl tak jít naplno do souboje s forvardem Flyers.

23:11

Jevgenij Kuzněcov se nyní rychle protáhl po pravém hrazení a bekhendem zakončoval z bezprostřední blízkosti. Martin Jones však prostor na přední tyči ucpal.

22:39

Jevgenij Kuzněcov hází bekhendem kotouč na levé hrazení, kde Trevor van Riemsdyk ideálně nezpracoval skákavý puk a dostává se pod tlak Natea Thompsona.

22:16

Martin Fehérváry drží kotouč ve středu hrací plochy a nahazuje ho za klec Flyers. Následně obdržel zpětný pas do mezikruží a jeho rána jen těsně minula břevno svatyně Philadelphie! Slovenský zadák dnes hraje s obrovskou chutí!

21:58

Capitals nyní svírali Philadelphii v jejím obranném pásmu, až se nakonec Travis Sanheim dostal ke kotouči a poslal ho ihned přes všechny čáry – píská se icing.

21:27

Kevin Hayes se dostal k puku na pravém hrazení, přisunul ho Konecnymu, jenž ovšem nedokázal vyhodit touš do středního pásma.

20:54

Flyers se nyní v třetině Washingtonu příliš neohřáli a po levém hrazení pádí na druhou stranu rychlými kroky Trevor van Riemsdyk.

20:01

Philadelphia mění na startu druhého dějství gólmany, Cartera Harta střídá Martin Jones. Flyers se dostali do první šance druhé dvacetiminutovky, ale Provorov ranou od modré Samsonova nepropálil.

20:01

Začala druhá třetina.
Začíná 2. třetina.
Druhá třetina začne přibližně ve 2:05.
Střely na bránu v 1. třetině

Washington Capitals – 10
Philadelphia Flyers – 8
Hodně divoká první třetina souboje Capitals s Flyers je za námi. Mezi 12. a 14. minutou padly tři branky v rozmezí sto dvanácti sekund. Lépe je na tom Washington, který šel již v 7. minutě gólem kapitána Ovečkina do vedení. Náskok domácích pak navýšil Oshie, jenže za 36 sekund snížil na 1:2 z úniku van Riemsdyk. A poté zase neuběhlo ani 90 vteřin a byl tu další gól po parádní individuální akci Fehérváryho, jenž obešel beka a ranou mezi betony Harta stanovil finální skóre prvního dějství na 3:1 v prospěch týmu z hlavního města USA, které tak bude dvougólový náskok hájit i na startu druhé dvacetiminutovky.

20:00

První třetina skončila.

19:58

Poslední vteřiny početní výhody tráví Letci ve středu hrací plochy daleko od brány Iljy Samsonova. Nakonec musí ještě Carter Hart chytat ránu Trevora van Riemsdyka z pravé strany.

19:17

Cameron York přihrál z modré čáry doprava na Morgana Frosta. Ani ten však nebyl s výhledem spokojený a přihrává do předbrankového prostoru.

18:30

Kevin Hayes se dostal k přízemní ráně na levém hrazení, jenže jeho nepříliš dobře umístěný projektil neměl proti betonu Samsonova šanci.

18:16

Capitals se okamžitě podařilo osvobodit. S pukem zpět do jejich třetiny však už nyní spěchá obránce Ivan Provorov.

17:45

Tom Wilson nyní na levém hrazení tvrdě přibyl na mantinel Cama Atkinsona a fasuje za to dvě trestné minuty. Flyers si zahrají přesilovku.

17:38

A nyní byl zase závar na druhé straně, jenže John Carlson nejprve nepropálil Cartera Harta a z dorážky jeho klec minul.

16:48

Flyers nyní zavřeli svého soupeře v jeho třetině, Ivan Provorov však z levé strany od modré čáry pálil dosti nepřesně.

16:16

Philadelphie je už kompletní a nová akvizice v jejím dresu Bobby Brink střílela z levého kruhu, Ilja Samsonov střelu vyráží.

15:49

Marcus Johansson se snažil ranou z bezprostřední blízkosti procedit Harta, jenže ten nepřehlednou situaci před svou klecí ustál.

15:16

Přesilovka Capitals pokračuje a Anthony Mantha měl nyní možnost prověřit pozornost Harta ranou z pravého kruhu. Brankář Flyers připraven.

14:49

Alexandr Ovečkin dostal kotouč do své oblíbené pozice na vrcholu levého kruhu, svým pověstným projektilem však klec Letců minul.

14:06

Philadelphie se zatím dobře brání, kotouč letí přes všechny čáry a u své klece ho musí zastavit gólman Ilja Samsonov.

14:00

Carter Hart si ještě nechal upravit výstroj, když se mu povolil řemínek na betonu, který mu padal pod brusli a znemožňoval mu pohyb.

14:00

Rasmus Ristolainen zahákoval v obranném pásmu jednoho z protivníků a po zásluze může pelášit na trestnou lavici.

13:50

Bude se vylučovat a to na straně Philadelphie, Capitals volají Ilju Samsonova na střídačku a zkusí ještě hru v šesti.

13:16

13:16 Martin FEHÉRVÁRY - 3:1

13:16

Washington právě vstřelil branku!
Jenže zase neuplynula ani minuta a půl a je tu další branka Capitals! Nic Dowd poslal kotouč na levý kruh, kde předvedl něco neuvěřitelného MARTIN FEHÉRVÁRY, který první kličkou doslova vykoupal bránícího Attarda a po další zasunul bekhendem kotouč mezi betony Cartera Harta do svatyně Philadelphie! Washington vede 3:1, tedy znovu o dvě trefy! Tenhle gól slovenského beka stojí opravdu za viděni! Asistence: Nic Dowd, Garnet Hathaway.

12:27

Washington se ale natlačil zpět do útočného pásma, kotouč na čepeli má aktuálně slovenský obránce Martin Fehérváry.

12:00

12:00 James van Riemsdyk - 2:1

12:00

Philadelphia právě vstřelila branku!
Za 36 sekund je tu však odpověď Flyers! Justin Schultz nahrával v útočném pásmu na pravé straně od modré čáry do mezikruží, kde se kotouč odrazil od brusle Larse Ellera zpět do střední třetiny. Tam puk nabral JAMES VAN RIEMSDYK, jenž šel sám na klec Capitals! Samsonovovi udělal kličku do bekhendu a puk mu zasunul mezi betony do sítě! Flyers snižují na 1:2! Bez asistence. Signalizovaný trest pro Washington se ruší.

11:24

11:24 T. J. Oshie - 2:0

11:24

Washington právě vstřelil branku!
Capitals vedou krátce po polovině prvního dějství již 2:0! Parádně to nyní vymyslel na pravém hrazení John Carlson, který ideální přihrávkou na levou stranu našel v předbrankovém prostoru T.J. OSHIEHO, jenž si puk přikopl na hůl a jelikož nebyl nikým bráněn, pohodlně z brankoviště skóroval! Washington zdvojnásobuje své vedení! Asistence: John Carlson, Nicklas Bäckström.

11:17

T. J. Oshie vystřelil po přihrávce Fehérváryho z levé strany od modré čáry. Z jeho pokusu byl ale pouze plachtící motýl do rohu hrací plochy.

11:12

Johan Larsson se dostal k ráně od modré čáry, jenže jeho pokus byl před klecí Philadelphie sražen defenzivou Flyers do ochranné sítě za jejich klecí.

10:37

Letci vyhráli buly před klecí Washingtonu a Owen Tippett zaváží kotouč za klec Capitals, kde ho předává na hůl Joeli Farabeemu.

10:16

Cam Atkinson se protáhl na ose hřiště kupředu, jenže puk mu potom sjel z hokejky a pomalinku se došoural k betonům Samsonova, jenže jej přikryl lapačkou.

09:34

Jevgenij Kuzněcov a John Carlson nyní pěkně zavařili v třetiny Flyers na pravé straně. Střílený pas druhého jmenovaného do předbrankového prostoru však nenašel adresáta.

09:04

Jevgenij Kuzněcov se mohl dostat na ose hřiště do úniku, skákavý kotouč se mu ale nepovedlo zkrotit na čepeli hole.

08:37

Ivan Provorov se dostal k ráně z levé strany od modré čáry, jenže ta nebyla přesná a kotouč letí poměrně rychle až ke kleci Flyers, stíhá ho Cameron York.

08:06

Philadelphii nyní nevyšla rozehrávka po levém hrazení a Trevor van Riemsdyk pohlídá, že kotouč dojde na zakázané uvolnění.

07:48

Capitals nahazují touš za svatyň Philadelphie, kde je první u puku Ivan Provorov, který rozehrává na levé hrazení.

07:16

Marcus Johansson dostával z pravé strany přihrávku do předbrankového prostoru, k puku mu ale nakonec dva kroky chyběly.

06:49

Matt Irwin nyní dostal přihrávku do druhé vlny na modrou čáru a tvrdě vypálil, jeho projektil orazítkoval břevno svatyně Flyers!

06:01

06:01 Alexandr OVEČKIN - 1:0

06:01

Washington právě vstřelil branku!
Washington na startu utkání otevírá skóre zápasu! Sheary propasíroval kotouč na levou stranu, kde vystřelil ALEXANDR OVEČKIN, jeho ránu srazil Cameron York tak, že puk sotva došel k betonu Harta, jenž ho odrazil do rohu. Jenže kapitán celku z hlavního města USA puk dojel a pokusem ze záporného úhlu poslal touš o brankáře Philadelphie do sítě! Jeho tým se tak ujímá vedení 1:0! Asistence: Conor Sheary, Jevgenij Kuzněcov.

05:46

Justin Schultz nyní vyráží po pravé straně rychle kupředu a s pukem na čepeli se dostává až do obranného pásma Philadelphie.

05:17

Rasmus Ristolainen rozehrává zpoza vlastní svatyně na levou stranu. Akci zakončoval ranou z vrcholu kruhů Nate Thompson, jenž ale trefil jen střed klece Washingtonu a Samsonova.

04:57

Travis Konecny táhl další výpad Letců po pravém hrazení, jenže v dalším postupu kupředu jej zastaví postavení mimo hru.

04:16

Marcus Johansson zavezl na levé straně kotouč až za klec Philadelphie a snažil se zasunout puk u vzdálenější tyčky, Hart tam ale měl beton.

03:58

Bobby Brink se dostal ke střele na pravé straně, jenže ta neprošla přes dobře postaveného Nicklase Bäckströme.

03:26

Travis Sanheim se snažil odehrát kotouč zpoza vlastní klece, jenže jeho vyhození zachytil Lars Eller a Washington tak dál operuje před Hartem.

02:59

Morgan Frost dostal kotouč na vrchol pravého kruhu, Ilja Samsonov se proti němu nestihl přesunout, útočník Flyers však svou ranou jeho klec minul.

02:16

Cameron York rozehrává na obranné modré doleva. Nahození za svatyni Capitals však v rohu kluziště sbírá na svou hůl Martin Fehérváry.

01:48

Kevin Connauton získal kotouč za vlastní klecí, jenže ho pak poslal na levé hrazení, kde dobře zapracoval James van Riemsdyk a Capitals se zdrží déle před Hartem.

01:16

Nicklas Bäckström zavezl kotouč až před klec Flyers, jenže z bezprostřední blízkosti Cartera Harta prostřelit nedokázal, trefil jej jen do betonu.

00:41

Kevin Hayes se protáhl na ose hřiště kupředu a poslal kotouč za klec Washingtonu, kde může hrát jeho parťák Morgan Frost.

00:18

Úvodní buly první třetiny vyhráli hokejisté Philadelphie, kteří okamžitě poslali kotouč po levé straně kupředu, kde ho však zachytil Conor Sheary.

00:01

Utkání právě začalo.
Schyluje se k úvodnímu buly, zápas může začít.

Na první start v NHL se v dresu Flyers chystá Bobby Brink.
Duel mezi Washingtonem a Philadelphií odstartuje za pár minut. S pro NHL typickým několikaminutovým zpožděním. Český hokej bude mít dnes zastoupení i mezi sudími, jedním z čárových je Libor Suchánek.
Úvodní sestavy:

Washington Capitals: Samsonov (Vaněček) – Carlson, Fehérváry, Nick Jensen, T. van Riemsdyk, J. Schultz, Irwin – Sheary, Kuzněcov, Ovečkin – Oshie, Bäckström, Marcus Johansson – T. Wilson, Eller, Mantha – Hathaway, N. Dowd, Johan Larsson.
Trenér: Peter Laviolette.

Philadelphia Flyers: Hart (M. Jones) – Sanheim, Provorov, Ristolainen, York, Attard, Connauton – Atkinson, K. Hayes, Farabee – Laughton, Konecny, Tippett – Frost, J. van Riemsdyk, P. Brown – N. Thompson, N. Cates, Brink.
Trenér: Mike Yeo.

Rozhodčí: Dunning, McIsaac – Suchánek, O´Quinn.
Československá stopa v utkání

Vítek Vaněček (WSH) – brankář
Martin Fehérváry (WSH) – obránce
Letošní vzájemné zápasy

3.10.21 Philadelphia Flyers – Washington Capitals 3:1
9.10.21 Washington Capitals – Philadelphia Flyers 5:3
7.11.21 Washington Capitals – Philadelphia Flyers 1:2
18.2.22 Philadelphia Flyers – Washington Capitals 3:5
26.2.22 Philadelphia Flyers – Washington Capitals 2:1
Philadelphia Flyers

Také Flyers jsou účastníkem Východní konference a u nich už je jasno zcela. V současné chvíli jim patří 14. příčka s aktuálním ziskem sedmapadesáti bodů. Letci tak letošní ročník ukončí po základní části, protože o play off si mohou leda nechat zdát. Na postup do něj jim nyní chybí už třiatřicet bodů. První sezóna po dlouhé době bez Jakuba Voráčka jim prostě nevyšla a už nyní se určitě chystají na ty další, které jim poskytnou příležitost letošní nepovedený ročník řádně vykompenzovat u náročných fandů.

Forma Philadelphie není nic moc, z předchozích pěti zápasů vydolovala pouhé čtyři bodíky, přičemž tři utkání prohrála. Minulou středu padla na svém ledě s Columbusem 2:4, aby mu o dva dny později porážku na jeho kluzišti poměrem 4:1 vrátila. V neděli ovšem znovu okusila hořkost neúspěchu, když na jejím hřišti triumfovali Kačeři z Anaheimu výsledkem 5:3.
Washington Capitals

Situace ve Východní konference je celkem jasná, celek z hlavního města USA je aktuálně na její 8. příčce se ziskem devadesáti bodů. Z jeho tabulkového postavení by se dalo usuzovat, že Capitals budou muset v posledních kolech zuby nehty bojovat o postup do play off. Realita je ale malinko odlišná, Washington má na 9. New York Islanders náskok patnácti bodů a ačkoliv Ostrovani mají jeden duel k dobru, jejich ztráta je výrazná, svěřencům Petera Lavioletta by tak postup do vyřazovací části neměl uniknout, pokud v závěrečných kolech neprojdou neuvěřitelným kolapsem.

Forma Capitals je solidní a především šla v posledních zápasech směrem vzhůru, z předchozích pěti duelů Washington tři vyhrál. A byly to právě ty tři, které sehrál před dnešním soubojem s Flyers. Minulý čtvrtek porazil celek z hlavního města USA na svém ledě Tampu Bay 4:3, následně v sobotu uspěl na kluzišti Pittsburghu, kde přemohl Tučňáky 6:3. V neděli pak svěřenci kouče Lavioletta předčili před svými fandy Boston Bruins 4:2.
Příjemnou hokejovou noc přeji všem fandům tohoto zimního sportu. NHL má dnes na programu náročný čtrnáctizápasový maraton, takže pouze čtyři týmy mají tentokrát volno. My se společně v textovém přenosu zaměříme na souboj Washingtonu Capitals s Philadelphií Flyers, který by měl začít krátce po 1:00.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Washington Capitals – Philadelphia Flyers

9:2

konec (3:1, 2:0, 4:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 7. Ovečkin (Sheary, Kuzněcov), 12. Oshie (Carlson, Bäckström), 14. Fehérváry (N. Dowd, Hathaway), 27. Eller (Mantha, T. Wilson), 36. Sheary (Kuzněcov, Ovečkin), 44. Irwin (J. Schultz, Johan Larsson), 46. Eller (Mantha, T. van Riemsdyk), 53. Hathaway (J. Schultz, Irwin), 58. Johan Larsson (J. Schultz, N. Dowd) – 12. J. van Riemsdyk, 57. J. van Riemsdyk (K. Hayes, Brink)

Washington Capitals: Samsonov (Vaněček) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, T. van Riemsdyk, J. Schultz, Irwin – Sheary, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), Marcus Johansson – T. Wilson, Eller, Mantha – Hathaway, N. Dowd, Johan Larsson.
Trenér: Peter Laviolette.

Philadelphia Flyers: Hart (21. M. Jones) – Sanheim, Provorov (A), Ristolainen, York, Attard, Connauton – Atkinson (A), K. Hayes (A), Farabee – Laughton, Konecny, Tippett – Frost, J. van Riemsdyk, P. Brown – N. Thompson, N. Cates, Brink.
Trenér: Mike Yeo.

Rozhodčí: Dunning, McIsaac – Suchánek, O´Quinn.

Diváci: 18 573

Průběh zápasu
1. třetina
06:01 WSH 1:0 Ovečkin (Sheary, Kuzněcov)
11:24 WSH 2:0 Oshie (Carlson, Bäckström)
12:00 PHI 2:1 J. van Riemsdyk
13:16 WSH 3:1 Fehérváry (N. Dowd, Hathaway)
14:00 PHI 2 Ristolainen, hákování
17:45 WSH 2 T. Wilson, naražení zezadu
Po 1. třetině
2. třetina
20:01 PHI -Hart +M. Jones (Střídání)
26:39 WSH 4:1 Eller (Mantha, T. Wilson)
35:32 WSH 5:1 Sheary (Kuzněcov, Ovečkin)
Po 2. třetině
3. třetina
43:31 WSH 6:1 Irwin (J. Schultz, Johan Larsson)
45:59 WSH 7:1 Eller (Mantha, T. van Riemsdyk)
49:05 PHI 2 York, sekání
52:42 WSH 8:1 Hathaway (J. Schultz, Irwin)
53:43 PHI 2+2+10 Farabee, krosček+nesportovní chování
PHI 10 Konecny, nesportovní chování
WSH 10 Kuzněcov, nesportovní chování
54:40 WSH 2 J. Schultz, sekání
55:00 WSH 2 Oshie, hákování
56:26 PHI 8:2 J. van Riemsdyk (K. Hayes, Brink)
57:32 WSH 9:2 Johan Larsson (J. Schultz, N. Dowd)
Konec