Menu

Hokej

Univerzitní liga ledního hokeje

HC Univerzita Palackého v Olomouci – UK Kings Prague

0:3

konec (0:1, 0:1, 0:1) Stav série: 1:1

04.04.2022, 18:00 • Zimní stadion Prostějov • Semifinále • Milan Huppert

Tipsport: 2.3 4.5 2.2 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Semifinálová série mezi týmy HC Univerzita Palackého v Olomouci a UK Hockey Prague přinese rozuzlení v podobě třetího zápasu! Hokejisté z Prahy ve druhém utkání svého soupeře přehráli a zaslouženě vyhráli 3:0.

Svěřenci kouče Hybnera si góly rovnoměrně rozložili do každé z třetin. V první skóroval Oliver Glitta, ve druhé Viktor Martínek a v závěrečné přidal svůj druhý úspěch Oliver Glitta. Kromě střelců je třeba zmínit i Davida Maška, který dnes předvedl bezchybný výkon, což ostatně dokazuje výsledek střetnutí a jeho čisté konto.

Třetí utkání se opět odehraje v Praze a bude se hrát skutečně o všechno, vítěz postoupí do finále. (20:15:34)

Konec zápasu.

59:47

Forhendem zakončoval David Jindra. Střílel přes obránce David Volf. Michal Šoustal už zasahovat nemusel, práci za něj odvedl Michal Fojtášek.

59:23

Ve středním pásmu došlo ke krátké pěstní výměně mezi Lukášem Zmeškalem a Martinem Dlabolou. Ke střetu došlo mimo záběr kamer a podle všeho jej inicioval domácí útočník, protože dostal dvě minuty za hrubost a osobní trest do konce utkání, zatímco protihráč vyvázl bez trestu.

58:47

Nebezpečný projektil vyprodukoval v pokleku Viktor Martínek. Dvougólového Glittu nicméně nevyrovnal, zacílil totiž těsně nad horní tyčku.

58:20

Útok domácího mužstva zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Došlo k nedorozumění mezi Skopalem a Zmeškalem, oba hráči si celou situaci ještě vyříkávají.

57:51

Skvělou práci odvedli v útočné třetině Davidové Jindra s Volfem. Čtveřici olomouckých hokejistů trvalo dobrých dvacet vteřin, než kotouč vydolovala z pod jejich bruslí.

57:16

Alespoň čestný úspěch chtěl zaznamenat kapitán Pavel Skopal. Skvěle ovšem zapracoval Jan Málek, hokejkou soupeři čistě vypíchl puk z pod hole.

56:47

Do předbrankového prostoru se zkusil proháčkovat Milan Bořík. Jednoho konkurenta se zbavil, ale pak došlo ke zdvojení, to již byl hostující útočník bez šance.

56:21

V rychlostním souboji Jan Škoda předčil Dominika Kuchaře. Sám proti dvěma toho ovšem moc nevymyslel, čistým způsobem ho odzbrojil Rosecký.

55:55

Vojtěch Krejčiřík se dostal do dobé palebné pozice mezi kruhy, kam dostal přihrávku od spoluhráče, svižný pokus zblokoval Volf do ochranné sítě.

55:13

Vhazování v útočném pásmu vybojoval Martin Pěcha. S nahozením sice neměl David Mašek větší problémy, avšak posléze si netroufl na rozehrávku.

54:37

Po pravé straně nabral solidní rychlost Filip Palička. Po průniku do útočné třetiny zkusil pas na modrou, ten vystihl pozorný Benjamin Velas.

54:16

Z velkého úhlu střílel naslepo Martin Dlabola. A protože nedošlo k žádné teči, mohl zůstat domácím gólman klidný. Volný puk dojel Matuška a vyhodil jen na icing.

53:48

Na hattrick si dělal zálusk Oliver Glitta. Od pravého mantinelu sjel mezi kruhy, odkud střílel zápěstím k levé tyčce, Šoustal zakročil vyrážečkou.

53:20

Dominik Dubovči rozjel útok přes Dominika Hajšmana. Jeho cesta s kotoučem na holi skončila za brankou soupeře, kde neuspěl proti Klingerovi.

52:49

Znovu Lukáš Pírek, který využil volnějšího prostoru k najetí do pravého kruhu, svižnou ránu zápěstím na zadní tyč vytěsnil Mašek ramenem.

52:24

S nahozením Lukáše Pírka od modré čáry si věděl rady bránící Jakub Kopenec. Po úspěšném bloku ovšem nezvládl vyhodit touš z obranné třetiny.

51:55

Je pochopitelné, že Hybnerova družina už nikam nespěchá. Frederik Hakl mohl pokračovat do ofenzivy, ale jen nahodil a odjel na střídačku.

HC Univerzita Palackého v Olomouci – UK Kings Prague

0:3

konec (0:1, 0:1, 0:1) Stav série: 1:1

Zpět na online

Branky a nahrávky: 18. Glitta (Jindra, Martínek), 39. Martínek (Jindra, Málek), 48. Glitta (Martínek, Jindra)

HC Univerzita Palackého v Olomouci: Šoustal (Novotný) – Kropáč, Kuchař, Fojtášek, Janků, Pírek, Sup, Dubovči – Rosecký, Matuška, Palička, Krejčiřík, Skopal (C), Zmeškal, Hajšman (A), Pěcha, Šíp, Cach (A), Rimmel, Formánek.
Trenér: Michal Janeček

UK Kings Prague: Mašek (K. Novák) – M. Novák, Dlabola (A), Klinger (C), Kopenec, Málek, Piskač, Vávra – Bořík, Halberštát, Velas, Rubeš, Hakl, Glitta, Volf, Rudolph, Jindra, Škoda, Čmejla (A), Martínek.
Trenér: Aleš Hybner

Rozhodčí: Skopal, Grygera – Mikšík, Čelechovský

Diváci: 387

Průběh zápasu
1. třetina
03:30 UKA 2 Kopenec, podrážení
12:12 USO 2 Fojtášek, hákování
16:46 USO 2 Kropáč, napadení
17:41 UKA 0:1 Glitta (Jindra, Martínek)
Po 1. třetině
2. třetina
23:31 USO 2 Kropáč, hákování
27:38 USO 2 Kuchař, podrážení
28:08 UKA 2 Volf, nedovolené bránění
33:38 USO 2 Matuška, hrubost
38:18 UKA 0:2 Martínek (Jindra, Málek)
39:44 UKA 2 Klinger, nesportovní chování
USO 2+2 Rimmel, sekání+hrubost, odpyká Sup
Po 2. třetině
3. třetina
42:49 USO 2 Zmeškal, podrážení
44:01 UKA 2 Martínek, nafilmovaný pád nebo přihrávání
47:36 UKA 0:3 Glitta (Martínek, Jindra)
59:23 USO 2+20 OK Zmeškal, hrubost+nesportovní chování
Konec