Menu

Fotbal

Kvalifikace MS (Evropa)

Švédsko – Česko

1:0

po prodl. (0:0)

24.03.2022, 20:45 • Friends Arena, Solna • Baráž • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 1.99 3.24 4.37 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že v česká reprezentace v barážových bojích končí, se loučím a přeji vám dobrou noc. (23:20:55)
Český národní tým sice odehrál povedené střetnutí, přesto se na mistrovství světa nepodívá. Naopak Švédsko míří do boje proti Polsku!

V semifinálovém barážovém souboji odehráli svěřenci Jaroslava Šilhavého povedený duel, v němž si připravili několik šanci, ale zahodili je. Asi nejblíže k brance měl v nastaveném času druhého poločasu střídající Milan Havel. Bohužel v prodloužení Švédsko předvedlo jednu povedenou akci, kterou proměnil Robin Quaison, jenž poslal Tre Kronor dále.

120+3

Konec zápasu.

120+1

K postranní lajně přistupuje s tabulí čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že české reprezentaci zbývají ještě dvě minuty.

120

Švédsko drží míč na útočné polovině, kde hru chvíli podržel Pierre Bengtsson. Národní tým se pak balonu chopil, ale nedovoleně byl zastaven Tomáš Holeš. Český brankář pak poslal nákop na hranici šestnáctky, ale hlavičkový souboj naši hráči prohráli.

118

Svěřencům Jaroslava Šilhavého zbývá už jen pár minut na to, aby vyrovnali a poslali zápas do penaltového souboje. Jenomže došlo k dalšímu faulu a Švédsko už nemá zájem hrát. Naopak kouskuje hru a míří za postupem.

116

Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Emil Forsberg, přichází Anthony Elanga.

115

Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Alexander Isak, přichází Filip Helander.

115

Hodně tmavou žlutou kartu vidí Jesper Karlström (Švédsko), který zezadu šlapákem trefil lýtko Jana Sýkory. Tady anglický rozhodčí vůbec nekoukal na zdraví českého hráče...

114

Švédsko už nikam nespěchá a Alexander Isak se vydal k rohovému praporku, kde se snaží držet míč. Jenomže k němu přispěchal Tomáš Souček, jenž míč odehrál na autové vhazování.

113

Národní tým se jistě nevzdá a ještě má pár minut k tomu, aby vyrovnal. Česká reprezentace hraje opravdu povedený souboj, ale nyní se musí bránit rohovému kopu.

111

Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Adam Hložek, přichází Ondřej Lingr.

110

110. Robin QUAISON - 1:0

110

Švédsko právě vstřelilo branku!
Švédská akce byla skvěle promyšlena a rozebrala český výběr do posledního šroubku! Na tři doteky se dostalo Tre Kronor až k zakončení, u kterého se nacházel ROBIN QUAISON. Jeho placírka poslala balon kolem Vaclíkovy nohy až za brankovou čáru – 1:0 Asistence: Alexander Isak.

109

Tomáš Pekhart se dobře vrátil a vybojoval míč pro český tým. Hru tak otočil Jan Sýkora, který postupoval k vápnu, ale zpoza něj zamířil jen na připraveného Robina Olsena.

108

Marcus Danielson si u postranní lajny posadil na zadek Adama Hložka, který už toho má také plné zuby. Na české střídačce se už chystá do hry také Ondřej Lingr.

107

Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Kristoffer Olsson, přichází Jesper Karlström.

106

Prvním dotekem s míčem zahájil druhý poločas Jan Sýkora. Národní tým vyslal nákop na pravou stranu, kde sice balon za sebe prodloužil Tomáš Pekhart, ale nikoho ze spoluhráčů už nenašel.

106

Začalo druhé prodloužení.

Švédsko – Česko

1:0

po prodl. (0:0)

Zpět na online

Branky: 110. Quaison (Isak)

Karty:   46. J. Nilsson (SWE), 52. Claesson (SWE), 60. Ekdal (SWE), 103. K. Olsson (SWE), 115. Karlström (SWE) – 68. Holeš (CZE), 71. Zima (CZE), 85. T. Souček (CZE), 90+2. Matějů (CZE)

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 5:7. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 26:18.

Švédsko: Olsen – Danielson, J. Nilsson, Lindelöf, M. Olsson (61. Bengtsson) – Claesson (62. Quaison), K. Olsson (107. Karlström), Ekdal (72. Svanberg), Forsberg (116. Elanga) – Kulusevski, Isak (115. Helander).
Náhradníci: Nordfeldt, Linde – Bengtsson, Helander, Karlsson, Quaison, Starfelt, Svanberg, Sundgren, Elanga, Hrgota, Karlström.

Trenér: Janne Andersson

Česko: Vaclík – Zima, Brabec, Holeš, M. Sadílek (90+2. Ladislav Krejčí ml.) – Masopust (76. M. Havel), T. Souček (C), Barák (90+2. J. Sýkora), Jankto (76. Matějů) – Hložek (111. Lingr), Kuchta (83. Pekhart).
Náhradníci: Heča, Staněk – M. Havel, Jurečka, Matějů, Pekhart, Pešek, J. Sýkora, Ladislav Krejčí ml., Lingr, Petrášek, Zelený.

Trenér: Jaroslav Šilhavý

Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett (všichni Anglie)