Menu

Hokej

DHL extraliga juniorů - o umístění na 13.-19. místě

HC Slavia Praha – HC Olomouc

3:4

konec (1:1, 1:1, 1:2)

24.03.2022, 16:30 • Zimní stadion Eden, Praha • 13. kolo • Michael Schuster

V poslední třetině o své výhře rozhodli hosté. Ti dnes dokázali lépe využívat své šance a i proto dnes odjedou z Prahy s třemi body. (18:36:48)

Konec zápasu.
Oddechový čas pro domácí.

59:50

Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Labuzík – 5 min. + osobní trest do konce utkání, bitka).
Vyloučení v týmu HC Olomouc (Groch – 5 min. + osobní trest do konce utkání, bitka).

58:50

Slavia v šesti hráčích.

57:35

Olomouc právě vstřelila branku!
Autorem branky je Šimon GROCH, který z úhlu propálil celou slávistickou obranu. Asistence: Šimon Groch, Jan Kučera.

55:35

Slavia vyrovnává na 3:3!
Přesilovou hru využívá Lukáš STRNAD, který z bezprostření blízkosti propálil puk golmanovi Frgálovi mezi betony. Asistence: Tomáš Labuzík, Jan Matuška.

55:14

Vyloučení v týmu HC Olomouc (Havel – 2 min., hrubost).

54:54

Tomas obral soupeře o puk ve středním pásmu, brzy o něj ale přišel. Kočí natáhl hůl a slávistického útočníka o hrací předmět připravil.

51:06

Skalský skvěle přečetl přihrávkus oupeře směřující před vlastní branku. Lehkým škrtnutím puku svojí holí kotouč vychýlil z původní dráhy a zamezil tak šanci hostů.

50:37

Domácí v plném počtu.

50:00

Hosté se usazují v útočném pásmu. Kočího přihrávku od modré Matašovský sice zpracoval, ale zpracování ho vyvedlo z dobré střelecké pozice. Hosté ale přece jenom zakončili a zůstávají ve výhodném pásmu.

48:37

Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Kluch – 2 min., hákování).

46:08

Olomouc právě vstřelila branku!
Šimon Groch si najel za branku Slávie a zpoza branky poslal puk před ní, přímo na hůl Adama HAVLA, který střelou z první posílá svůj tým do vedení. Asistence: Šimon Groch a Jan Kučera.

46:05

Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Tomas.

43:55

Fibigr si od mantinelu potáhl puk více na střed, sešívaného brankáře ale z mezikruží na bližší tyči nenachytal.

40:43

Do úniku se dostal obránce Kočí a rozhodl se pro střelu. Jeho pokus byl rychlý, ale narazil přesně do pravého betonu brankáře Kufa. Slávisté tak srovnávají obranné řady a s pukem se vydávají na druhou stranu hřiště.

40:01

Začala třetí třetina.
Stav po druhé třetině je stále vyrovnaný, tentokrát se role prohodily. Nejprve se prosadili sešívaní, kteří zásluhou dorážky Tomáše Jokla otočili zápas ve svůj prospěch. Minutu dvacet před druhou sirénou ale hosté srovnali, také z dorážky. Kučerův pokus v brance Slavie ještě neskončil, dorážka Aleše Poledny už ale ano.

40:00

Druhá třetina skončila.

38:40

Olomouc právě vstřelila branku!
Autorem branky je Aleš POLEDNA, který za záda slávistického golmana dorazil Kučerovu svižnou střelu. Asistence: Jan Kučera a Lukáš Přecechtěl.

37:57

Ihned po dostřídání hostů se dostal do výborné příležitosti jeden z olomouckých útočníků. Brankář Kufa ale vypíchnutím puku svojí holi šanci zlikvidoval.

37:45

Hosté v plném počtu.

36:43

Téměř polovina z přesilovky Slavie je pryč, ale domácí branku Olomouce ohrozili snad jen jednou. Všechny vyslané rány létají těsně mimo.

35:45

Vyloučení v týmu HC Olomouc (Groch – 2 min., vražení na hrazení).

35:12

Slávisté se špatně domluvili a z klidné rozehry za vlastní brankou vznikla po srážce dvou červenobílých dobrá příležitost pro Olomouc! Vše ale řeší jistým zákrokem Kufa.

33:35

Skalský si troufl hned na dva protihráče, ale vyšlo mu to. Prvního si obhodil a druhého svojí rychlou brzdou také dostal ze své bezprostřední blízkosti.

32:10

Olomoučtí i po skončení přesilové hry zůstávají v pásmu Slavie. Puk koluje po hráčích hanáckého týmu, ale nikdo z hostujících se zatím nedokázal vytočit ke střele.

31:25

Domácí v plném počtu.

29:25

Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Serov – 2 min., nedovolené bránění).

28:12

Další rychlý přechod domácích slávistů. Po něm ale sešívaní hru uklidnili a puk putoval po útočné třetině domácích z jedné hole na druhou. Nakonec se po několika přihrávkách na střed dostal k odraženému kotouči Tomas. Puk ale nedokázal zkrotit a vedení Pražanů nenavýšil.

26:45

Slavia otáčí zápas!
Autorem branky je Tomáš JOKL, který nejprve zavezl puk do blízkosti brankáře Frgála, a poté dorazil Curranovu střelu ze strany. Asistence: Maxmilian Curran.

24:56

Už to vypadalo, že po špatné přechodové fázi domácích se olomoučtí zadarmo dostanou do přečíslení. V pravou chvíli se ale vrátil Němeček a veškeré nebezpečí zažehnal čistým odstavením soupeře.

23:10

Jan Kučera přebruslil všechny protihráče a zavezl puk do útočné třetiny. Jeho přihrávka ale už nebyla tak povedená jako jeho únik a žádného hráče v olomouckém dresu nenašla. Slávisté tak puk sbírají a otáčí hru.

22:07

Domácí v plném počtu.

21:00

Domácí zatím oslabení zvládají dobře. Kombinaci hostů se jim daří vystrčenou hokejkou přerušit a následně vyhodit puk do bezpečí. Hosté mají ale ještě spoustu času na druhé využití přesilovky.

20:07

Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Serov – 2 min., podrážení).

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina nám nabídla velmi pěkný rychlý hokej a nabídla nám i spoustu šancí. Už po necelých třech minutách hry mohli jít domácí do vedení. Přečíslení Němečka a Stejskala ale zlikvidoval olomoucký brankář. Protože slávisté své šance nevyužívali, byli to jako první olomoučtí, kdo se prosadil. Přesilovkovým gólem Tomáše Galvase se hosté ujali jednogólového vedení. Slávisté nevyrovnali z úniku Labuzíka ani z následných dorážek. Ale přece jenom se jim ještě v první třetině podařilo skórovat. Tomasovu střelu dorazil do volné Lukáš Strnad.
Domácí měli v první herní části více šancí, ale nedokázali je proměňovat. Naopak hosté využili téměř všechno co mohli.

20:00

První třetina skončila.

19:10

Slavia právě vstřelila branku a vyrovnává na 1:1!
Radek Tomas vypálil z mezikruží velmi tvrdě a golman Frgál jeho střelu jen přibrzdil a posunul k dojíždějícímu Lukáši STRNADOVI. Slávistický útočník s přehledem doklepl puk do branky a v signalizované výhodě vyrovnává zápas. Asistence: Radek Tomas, Daniel Kříženecký.

18:16

Po delší odmlce se do akce dostal i slávistický brankář Kufa. S pomalou střelou od levého mantinelu ale neměl brankář domácích nejmenší problém. Vhazovat se bude ve slávistické obranné třetině.

16:45

Po rychlém průniku slávistů po levé straně se ke střele dostal Skalský. Jeho střela byla sražená do rohu, slávisté tam ale zase byli dříve. Ani z následné kombinace se ale domácím vyrovnat nepodařilo.

15:00

Poklidnější fáze zápasu, která se hraje bez přerušení, se odehrává převážně ve středním pásmu. Oba týmy se snaží získat momentum hry vstřelenou brankou. Zatím ale snahy obou celků pokulhávají na problémech s přesností přihrávek.

12:00

Ale mohlo být rychle srovnáno! Labuzík nabral velkou rychlost a dojel si až k olomoucké brance. Brankáře nachytal na blafák, ale přes ležícího golmana nedokázal kvůli dojíždějícímu bekovi zamést puk so volné branky.

11:26

Olomouc právě vstřelila branku!
První šanci z přesilovky hosté sice nevyužili, tu druhou už ale ano. Kučera zavezl puk zpět do útočné třetiny a po rychlé předávce Kočímu se k přesnému zásahu ze střední vzdálenosti dostal
Tomáš GALVAS. Asistence: Václav Kočí a Jan Kučera.

10:50

Po zahájení druhé olomoucké přesilovky v dnešním zápase si hosté vypracovali první velkou šanci. Po rychlé kombinaci stačilo jen zamést puk do odkryté branky. Jeden z domácích obránců ale stihl soupeři přizvednout hůl a zamezil gólu.

10:32

Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Němeček – 2 min., držení).

08:55

Slávisté zamkli soupeře u jejich vlastní branky. Strnad s Tomasem si s protihráči soupeře pohráli, ale ke střele se nedokázali vytočit.

07:00

Domácí v plném počtu. Slávisté celkem bez problémů přečkali početní nevýhodu.

05:22

Hosté se poprvé v zápase dostávají na dostřel soupeřovy branky. Sešívaní se ale brzo osvobozují vyhozením do bezpečí.

05:00

Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jokl – 2 min., vražení na hrazení).

04:48

Hosté v plném počtu.

04:23

Slávista Kluch našel na modré připraveného Hrdličku. Bomba z modré čáry se ale odráží od vyrážečky hanáckého brankáře.

02:48

Vyloučení v týmu HC Olomouc (Belan – 2 min., vysoká hůl).

02:40

Obrovská šance domácích! Po rychlém průniku do útočné třetiny si sešívaní vypracovali přečíslení dva na nikoho. Stejskal a Němeček si několikrát rychle vyměnili puk. Golman hostů se ale dokázal včas přesunout a strhujícím zákrokem drží bezbrankový stav.

01:39

Z podobného místa jako předtím Strnad nyní pálil Curran. Frgál ale jeho střelu viděl a puk pohodlně zastavuje ve své lapačce. Hosté ale zatím s pukem na půli soupeře ještě nebyli.

00:26

Sešívaní doslova vlétli do utkání a připisují si první šanci zápasu. Lukáš Strnad pronikl středem kluziště a ze strany bekhendovým pokusem poprvé vyzkoušel pozornost hostujícího golmana Frgála.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Slavia Praha: Kufa (Volevecký) – Hrdlička, Stejskal, Kříženecký, Němeček, Serov, Kluch, Kulinič, Švec – Strnad, Matuška, Curran, Labuzík, Kvasnička, Skalský, Tomas, Jokl, Vosmík
Trenér: Petr Macek

HC Olomouc: Frgál (Kubík) – Kočí, Přecechtěl, Groch, Sedláček, Šlahora, Stratil, Poledna, Galvas – Kučera, Miškovský, Havel, Fasner, Matašovský, Fibigr, Belan, Handl
Trenér: Karel Beran

Rozhodčí: Micka, Zeliska – Svoboda, Svobodová.
Vítejte u textového přenosu ze zápasu juniorů pražské Slavie, kteří v posledním domácím zápase sezóny přivítají HC Olomouc. Olomoučtí junioři už deset zápasů nepoznali, jaké je to prohrát. I domácí ale táhnou sérii pěti vítězných zápasů v řadě, naposledy prohráli sešívaní právě s Olomoucí. I přes sérii výher pražský tým po sezóně nejvyšší juniorskou ligu opustí. Dnešní zápas tak bude posledním domácím zápasem juniorů Slavie v nejvyšší juniorské lize minimálně na rok. Olomoučtí vévodí skupině o 13. až 19. místo a kvůli jejich velké bodové rezervě v tabulce je už několik kol jasné, že Hanáci se i pro příští sezónu v extralize udrží.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

HC Slavia Praha – HC Olomouc

3:4

konec (1:1, 1:1, 1:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 20. Strnad (Tomas, Kříženecký), 27. Jokl (Curran), 56. Strnad (Labuzík, Matuška) – 12. Galvas (Kočí, Kučera), 39. Poledna (Kučera, Přecechtěl), 47. Havel (Groch, Kučera), 58. Groch (Kočí, Kučera)

HC Slavia Praha: Kufa (Volevecký) – Hrdlička, Stejskal, Kříženecký, Němeček, Serov, Kluch, Kulinič, Švec – Strnad, Matuška, Curran, Labuzík, Kvasnička, Skalský, Tomas, Jokl, Vosmík
Trenér: Petr Macek

HC Olomouc: Frgál (Kubík) – Kočí, Přecechtěl, Groch, Sedláček, Šlahora, Stratil, Poledna, Galvas – Kučera, Miškovský, Havel, Fasner, Matašovský, Fibigr, Belan, Handl
Trenér: Karel Beran

Rozhodčí: Micka, Zeliska – Svoboda, Svobodová

Průběh zápasu
1. třetina
02:48 OLO 2 Belan, vysoká hůl
05:00 SLA 2 Jokl, vražení na hrazení
10:32 SLA 2 Němeček, držení
11:26 OLO 0:1 Galvas (Kočí, Kučera)
19:10 SLA 1:1 Strnad (Tomas, Kříženecký)
Po 1. třetině
2. třetina
20:07 SLA 2 Serov, podrážení
26:45 SLA 2:1 Jokl (Curran)
29:25 SLA 2 Serov, nedovolené bránění
35:45 OLO 2 Groch, vražení na hrazení
38:40 OLO 2:2 Poledna (Kučera, Přecechtěl)
Po 2. třetině
3. třetina
46:05 SLA 2 příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Tomas
46:08 OLO 2:3 Havel (Groch, Kučera)
48:37 SLA 2 Kluch, hákování
55:14 OLO 2 Havel, hrubost
55:35 SLA 3:3 Strnad (Labuzík, Matuška)
57:35 OLO 3:4 Groch (Kočí, Kučera)
59:50 SLA 5+20 OK Labuzík, bitka
OLO 5+20 OK Groch, bitka
Konec