Menu

Hokej

NHL

Los Angeles Kings – San Jose Sharks

3:0

konec (0:0, 2:0, 1:0)

18.03.2022, 03:10 • Crypto.com Arena, Los Angeles • Petr Šatalík

Tipsport: 2.06 4.07 3.03 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to už pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (05:37:29)
Dnešní utkání sledovalo 13 137 diváků.
3 hvězdy utkání

Cal Petersen (LAK) – 29 zákroků, 0 OG, úspěšnost zákroků 100%, odchytal 59:56
Anže Kopitar (LAK) – 1+0
Sean Durzi (LAK) – 0+2
Kdo se postavil do brankoviště?

Cal Petersen (LAK) – 29 zákroků, 0 OG, úspěšnost zákroků 100%, odchytal 59:56
James Reimer (SJS) – 24 zákroků, 2 OG, úspěšnost zákroků 92,3 %, odchytal 58:16
Československá stopa v utkání

Martin Frk (LAK) – 0+0, účast 0, 0 střel na bránu, 0 TM, čas na ledě 10:16
Tomáš Hertl (SJS) – 0+0, účast -1, 6 střel na bránu, 0 TM, čas na ledě 20:42
Statistiky duelu:

Střely na bránu: 27 – 29
Zblokované střely: 12 – 15
Využití přesilových her: 1/6 – 0/3
Vyhraná vhazování: 24 – 24
Hity: 16 – 26
Duel Los Angeles se San Jose tak končí výhrou Kings v poměru 3:0. O výsledku rozhodla druhá třetina, ve které Králové uskočili svému soupeři do dvoubrankového trháku. Žraloci dnes byli horším celkem na hrací ploše a hlavně nedokázali překonat Cala Petersena v bráně soupeře. V závěru duelu zkusili Sharks power-play, v ní však pouze pečetil výhru domácího celku trefou do odkryté klece protivníka Adrian Kempe, který stanovil finální skóre duelu.

Konec zápasu.

59:50

Nicolas Meloche ještě nastřeluje kotouč za klec Los Angeles, kde ho obránci Kings zašlapují v rohu, aby pohlídali nulu brankáře Petersena.

59:20

Nyní už je James Reimer zase ve své svatyni, Alex Iafallo se k němu však se svou akcí po levém křídle ani nedostal.

59:05

James Reimer míří ještě jednou na střídačku, podle mě už celkem zbytečně. Tři góly za minutu téměř nepadají ani v hokeji. Sharks to ale chtějí zkusit.

59:01

Brent Burns zachytil vyhození Los Angeles na modré čáře a na pravé straně hledá najetého Alexandra Barabanova.

58:37

Brent Burns vysouvá po hrazení kupředu Erika Karlssona, jenže bekhendem zametá puk až za klec Los Angeles.

58:03

Trevor Moore vystartoval po levé straně kupředu a ranou z vrcholu kruhů protáhl Reimera, jenž kryje pokus na přední tyč.

57:48

Sharks získali kotouč po vhazování a Brent Burns rozehrává na pravé hrazení, kde může hrát Timo Meier.

57:03

57:03 Adrian KEMPE - 3:0

57:03

Los Angeles právě vstřelilo branku!
Jenže power-play Sharks nebude mít dlouhého trvání. ADRIAN KEMPE vyjel s pukem na obrannou modrou a pak touš ranou přes více než polovinu kluziště poslal do opuštěné klece Žraloků! Kings tak vedou 3:0 a duel vyhrají. Bez asistence.

56:51

James Reimer odešel na střídačku, San Jose už hraje vabank! Po zakázaném uvolnění Kings se bude vhazovat před Petersenem.

56:46

Timo Meier nyní vyjel do prostoru na vrcholcích kruhů a jeho ostrá rána končí v náruči dnes zatím stále nepokořeného Cala Petersena!

56:04

San Jose se dostává za útočnou modrou, kde hraje u útočné modré Timo Meier, který kombinuje s Nicolasem Melochem.

55:49

Anže Kopitar vyslal po levé straně kupředu Alexe Iafalla, jenže jeho ostrý projektil zase parádním zákrokem likviduje James Reimer!

55:01

Nicolas Meloche nahodil kotouč z pravé strany od modré čáry do předbrankového prostoru, kde obloukem zakončoval Timo Meier, Jonathan Quick už byl překonán, byl to však Sean Durzi, kdo puku zabránil překročit brankovou čáru, když jej holí srazil ze vzduchu! Klika pro Kings!

54:18

Nicolas Meloche vystřelil od modré čáry a Tomáš Hertl jeho pokus v předbrankovém prostoru tečoval jen do gólmana Petersena!

54:01

Brent Burns se nyní projel až za klec protivníka, kde předal kotouč na Alexandra Barabanova, jenž posílá puk na modrou čáru.

53:32

Brent Burns posílá kotouč po pravém mantinelu kupředu, kde je Rudolfs Balcers, který ale rychle ztrácí puk.

53:05

Rasmus Kupari se probil s pukem přes útočnou modrou, při zpětné přihrávce na Austina Stranda se však Kings vystavili do ofsajdu.

52:37

Vhazování ve středním pásmu vyšlo lépe Sharks, kteří s pukem zacouvali až za vlastní klec, kde bude rozehrávat Erik Karlsson.

52:04

Nicolas Meloche se snažil rozehrát z obranného pásma San Jose, jenže jeho střílený pas kupředu končí jen na střídačce Kings.

51:38

Logan Couture se šikovně dostal na kotouč na útočné modré a kličkou se vyhnul soupeři, dostává se tak do třetiny Kings.

51:13

Tomáš Hertl se s pukem dostal na vrchol pravého kruhu a vyslal přízemní projektil, který však ke kleci Kings přes brusle jednoho z bránících hráčů nedoputoval.

50:39

Tomáš Hertl nyní rozehrává na levé hrazení, kde je Brent Burns, který nastřeluje kotouč do rohu kluziště za klec Petersena.

50:13

Arthur Kaliyev se snažil ještě jednou vyrazit kupředu po levém hrazení, ale kotouč mu pláchl a následně vjel Phillip Danault do ofsajdu.

49:41

Arthur Kaliyev při přechodu půlící čáry ztratil kotouč a hru tak může otočit na druhou stranu Timo Meier, který jde po pravém křídle.

49:17

Marc-Édouard Vlasic se v rohu kluziště u vlastní svatyně dostal k puku a Erik Karlsson jej zvládl bekhendem poslat přes obrannou modrou.

48:49

Anže Kopitar se cpe skrz čtyři hráče soupeře na zadní hrazení, což se mu povedlo podstatně lépe než následný zpětný pas.

48:27

Alexander Edler má kotouč za vlastní svatyní a čeká, až mu spoluhráči najedou do secvičené situace, aby mohl rozehrát.

47:48

Carl Grundström startoval na levé straně kupředu, puk pak přenechal Blakeovi Lizottemu, který s kotoučem míří za klec Sharks.

47:27

Buly před klecí Los Angeles dopadlo lépe pro Kings, kteří si ještě jednou mohou dovolit vyhodit puk, což činí Arthur Kaliyev a následně jsou Králové už také v plném počtu, stejně jako Sharks.

46:58

Erik Karlsson se prodral po pravém křídle kupředu a akci zakončil ranou z ostrého úhlu. Jenže jen do betonu Petersena.

46:23

Trevor Moore se cpe po pravém hrazení do třetiny Sharks, kde Erik Karlsson podklouzl a upadl, Jordan Spence tak má puk na modré čáře.

45:23

Tomáš Hertl šel nyní znovu do úniku a byl v něm faulován Phillipem Danaultem, který ho sekl přes ruce, takže zakončení bekhendem šlo jen do Petersena. Nechápu, proč sudí dávají jen dvě minuty bez nájezdu. Hertl byl o krok před beky Kings... Každopádně nás čeká hra ve čtyřech.

45:10

Jonathan Dahlén trefil vysokou holí v obranném pásmu Rasmuse Kupariho, za což dostane dvě trestné minuty.

45:05

Nicolas Meloche a Rasmus Kupari se srazili na mantinelu za klecí Sharks. Žraloci ale brzy vyráží na zteč ke kleci soupeře.

44:37

San Jose se vrací před klec Petersena, jenže Zachary Sawchenko svou přihrávku z pravého hrazení do předbrankového prostoru neprocpal.

44:01

Arthur Kaliyev nahodil ze středního pásma puk na klec San Jose, James Reimer si tentokrát připisuje dost jednoduchý zákrok.

43:38

Alex Iafallo se po levém mantinelu procpal za útočnou modrou a nahodil černou pryž za klec Jamese Reimera.

43:12

Anže Kopitar byl znovu úspěšný na vhazování a Kings se opět přesouvají před klec Reimera, kotouč má na modré čáře Olli Määttä.

42:49

Kings se dostávají kupředu po levé straně, kde puk lehkým obloučkem přes útočnou modrou posílá Alex Iafallo.

42:18

John Leonard prodloužil na půlící čáře vyhozený puk z obranného pásma San Jose, které se však ani nyní k zakončení nedostalo.

41:38

Los Angeles je kompletní, hrajeme pět na pět. Jordan Spence na obranné modré nahazuje kotouč do útočného pásma Sharks.

41:08

Jenže Los Angeles zatím brání na výbornou a kotouč zase míří až za svatyni, kterou střeží James Reimer, jenž pomůže bekům s rozehrávkou.

40:38

Kotouč letí přes všechny čáry za bránu San Jose, tam sjíždí Brent Burns, který založí další akci Žraloků.

40:18

Los Angeles vyhrálo úvodní buly třetí třetiny, když na něm Anže Kopitar porazil Tomáše Hertla. San Jose ještě zbývá více než minuta přesilovky.

40:01

Začala třetí třetina.
Hokejisté se vrací na hrací plochu, třetí třetina začne za malou chvilku.
Třetí třetina začne přibližně v 4:50.
Střely na bránu v 2. třetině (celkem):

Los Angeles Kings – 14 (24)
San Jose Sharks – 14 (20)
Druhé dějství duelu mezi Kings a Sharks je tedy minulostí. Los Angeles v něm navázalo na převahu z první dvacetiminutovky a vyjádřilo ji už také brankově. V 28. minutě otevřel skóre utkání v přesilovce kapitán Králů Anže Kopitar. O deset minut později na něj střelecky navázal Phillip Danault. Naopak Tomáš Hertl v zatím největší šanci Žraloků selhal, takže San Jose ztrácí na svého soupeře po čtyřiceti minutách dva zásahy.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:58

Phillip Danault se ještě v oslabení vydal kupředu a ranou z pravého kruhu prověřil Jamese Reimera, jenž však byl pozorný.

39:19

Trevor Moore zahákoval v obranném pásmu Erika Karlssona a dostává dvě trestné minuty. Přesilovka pro Sharks.

39:15

San Jose už je kompletní a James Reimer pomůže svým bekům s rozehrávkou zpoza vlastní svatyně.

38:48

Obrovská šance pro Tomáše Hertla! Český útočník šel sám na klec Kings v oslabení, zamíchal pukem a vyslal přízemní ránu, kterou však Cal Petersen zastavil betonem a úspěšný byl i proti Hertlově dorážce! Skvělý zákrok brankáře Los Angeles!

38:04

Logan Couture vyvezl kotouč až do pásma Los Angeles, kde chvilku získával vteřinky pro svůj tým, nakonec však byl o puk obrán.

37:38

Kings se pevně usadili před klecí soupeře a Adrian Kempe střílel po pasu Durziho z vrcholu levého kruhu, skvělý zákrok Reimera vyrážečkou!

37:05

Sean Durzi se snažil na levém kruhu o zakončení bekhendem, jeho pokus si však James Reimer dokázal pohlídat.

36:51

Navíc si Kings zahrají další početní výhodu, Timo Meier je vyloučen za to, že poslal kotouč mimo hrací plochu, dostává dvě minuty za zdržování hry.

36:27

36:27 Phillip DANAULT - 2:0

36:27

Los Angeles právě vstřelilo branku!
Los Angeles zvyšuje své vedení na 2:0! Sean Durzi vystřelil na ose hřiště od modré čáry, James Reimer vyrazil jeho pokus jen před sebe, kde ho z dorážky ranou mezi betony propálil PHILIP DANAULT, který upravuje na 2:0! Kings tak zdvojnásobují své vedení! Asistence: Sean Durzi, Trevor Moore.

36:17

Jordan Spence hraje na útočné modré, vyměnil si puk s Adrianem Kempem a pálil z vrcholu pravého kruhu, James Reimer však byl připraven a ránu chytá do náruče.

36:05

Blake Lizotte vydoloval kotouč u hrazení a Trevor Moore jej o chvilku později poslal obloukem za klec Reimera.

35:38

San Jose je kompletní, což Cal Petersen signalizoval ránami hokejkou o led. Kings se přesto opět zabydlují před svatyní Sharks.

35:17

Arthur Kaliyev byl na pravé straně kluziště příliš netrpělivý a vnikl do třetiny soupeře dřív, než z ní jeho spoluhráči vyjeli – ofsajd.

34:37

Jordan Spence vystřelil z osy hřiště od modré čáry a James Reimer musel uvést do pohybu svou vyrážečku, která ránu zastavila.

34:06

Phillip Danault nebyl za bránou Žraloků dostatečně rychle a Andrew Cogliano bojuje na pravém hrazení, aby puk poslal do středu hrací plochy. Což se mu nakonec povedlo.

33:49

Anže Kopitar ihned dostal kotouč na levý kruh, jenže jeho rána neprošla přes dobře postaveného Andrewa Cogliana.

33:22

Další přesilovka pro Los Angeles. Jacob Middleton podrazil za vlastní klecí Anžeho Kopitara a dostává za to dvě minuty trestu.

33:17

Los Angeles se usadilo před klecí Sharks, ne však na dlouho, černá pryž během chvilky zamířila za bránu Petersena.

33:05

Blake Lizotte se prohnal po pravém hrazení a vniká do třetiny protivníka, předává puk za sebe Martinu Frkovi.

32:26

Marc-Édouard Vlasic rozehrává útok San Jose na obranné modré, za nahozeným pukem do rohu kluziště pospíchá Scott Reedy.

32:04

Andrew Cogliano se dostal ke střele od levého hrazení na přední tyč, Cal Petersen však jeho ránu likviduje ramenem.

31:39

Phillip Danault má kotouč za svou svatyní a prudkým vyhozením jej posílá až na útočnou modrou, tam je však jen Brent Burns.

31:07

Žraloci se znovu ubytovali v útočném pásmu a přihrávají s podél hrazení, nahození od modré čáry z čepele Jaycoba Megny si Cal Petersen phlídal.

30:38

Králové zakládají další akci za vlastní klecí, Seanu Durzimu však sjel puk z čepele na útočné modré a kupředu mohou Sharks.

30:20

Rudolfs Balcers tečoval nahození od modré čáry v předbrankovém prostoru, Cal Petersen i přesto dokázal jeho zakončení pokrýt.

29:27

Noah Gregor se dostal k ráně z levé strany, kde mu soupeřova obrana nechala trochu místa. Po jeho střele zvoní za Petersenem tyč!

29:17

Los Angeles se po buly opět usadilo před klecí Žraloků a sražená rána Jordana Spenca končí v rohu kluziště.

28:51

Austin Strand se nakonec dostal k tvrdé střele od pravého hrazení, jenže James Reimer měl místečko na přední tyčce utěsněné.

28:26

O kotouč se bojovalo za klecí Sharks, kde Matt Nieto v osobním souboji neuspěl a puk získal Austin Strand.

27:57

Sean Durzi zachytává vyhození Sharks na půlící čáře, s rozehrávkou ale zatím nespěchá, navíc je pod tlakem Matta Nieta.

27:25

Tomáš Hertl to nyní zkusil ranou z pravého kruhu na přední tyč svatyně Kings, Cal Petersen však měl tento prostor utěsněný.

26:57

26:57 Anže KOPITAR - 1:0

26:57

Los Angeles právě vstřelilo branku!
Kings využívají přesilovku a ujímají se vedení! Sean Durzi posunul kotouč podél modré čáry doprava, ANŽE KOPITAR si s pukem vyjel na vrchol pravého kruhu a ostrou ranou trefil přesně ke vzdálenější tyči! Los Angeles otevírá střelecký účet večera a vede 1:0! Asistence: Sean Durzi.

26:35

Vhazování vyhráli Kings, Phillip Danault posunul kotouč na modrou čáru, kde s ním hraje kapitán Anže Kopitar.

26:15

Timo Meier je vyloučen na dvě trestné minuty poté, co přidržel Quintona Byfielda. Využijí Kings početní výhodu?

25:58

Znovu se bude vylučovat, Cal Petersen už je na střídačce, Los Angeles bude hrát přesilovku, provinil se Timo Meier.

25:28

Žraloci nastřelují kotouč a jdou střídat, napadá pouze Logan Couture, takže Kings nemají problém založit akci na pravé straně.

24:58

Los Angeles se ještě krátce zdržel před Reimere, ale puk už nyní vyváží do středu kluziště šikovný Noah Gregor.

24:33

San Jose se znovu osvobozuje vyhozením přes všechny čáry, Alexandr Barabanov už je na ledě, takže Sean Durzi pohlídá puk a bude to icing.

23:38

San Jose se daří poslat kotouč přes všechny čáry až za klec Kings, kde pomůže s rozehrávkou Cal Petersen.

23:15

Alex Iafallo dorážel na pravé straně ránu z kruhu, kterou James Reimer vyrazil před své brankoviště. Neúspěšně.

22:28

Přesilovku nyní zkusí zase hráči Los Angeles, Alexandr Barabanov sekl přes ruce Trevora Moora a dostává dvě trestné minuty.

22:04

Timo Meier nebezpečně vypálil z levého kruhu, ale Cal Petersen se proti jeho ráně stihl přesunout a předvedl dobrý zákrok.

21:58

Znovu jde kotouč přes útočnou modrou, kam vyváží kotouč po pravém hrazení Blake Lizotte, jenž nabral pěknou rychlost.

21:04

Hokejistům Los Angeles se podařilo vyhodit kotouč přes všechny čáry a puk krotí za svou klecí James Reimer.

20:16

Přesilovku si zahrají hokejisté San Jose, Trevor Moore trefil vysokou holí Alexandra Barabanova a dostává dvě trestné minuty.

20:15

Úvodní buly druhého dějství vyhráli Kings a Sean Durzi posílá po pravém hrazení kotouč do třetiny Žraloků.

20:01

Začala druhá třetina.
Přestávka po první třetině se trošku protahuje. Hráči už se ale blíží k hrací ploše.
V přestávkovém programu se studio NHL zaměřilo na Tomáše Hertla a jeho novou osmiletou smlouvu. Rovněž padla otázka na Jaromíra Jágra a na porovnání obou borců. Hertl ale s pokorou uznal, že se zatím s legendárním číslem 68 nemůže měřit.
Druhá třetina začne přibližně v 3:53.
Střely na bránu v 1. třetině:

Los Angeles Kings – 10
San Jose Sharks – 6
Duel Los Angeles se San Jose tak po dvaceti minutách hry zůstává bezbrankový. Neviděli jsme úplně nezáživnou první třetinu, ale na rovinu přiznejme, že už jsme měli možnost zhlédnout i pár zajímavějších. Kings měli ve hře poměrně značně navrch i díky jediné přesilovce, která se hrála. Nejblíž brance byl v samotném závěru dějství Adrian Kempe, jenže jeho pokus skončil na tyči klece Sharks, takže James Reimer i Cal Petersen drží čistá konta. S bezgólovým stavem vstoupí oba celky také do druhé třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:38

Adrian Kempe dostal trochu prostoru a jeho ostrá střela z pravého kruhu končí na přední tyči svatyně Jamese Reimera!

19:18

Trevor Moore posílá po levém mantinelu kotouč za klec Sharks, kde však byli první obránci San Jose.

18:49

Los Angeles nyní nezvládlo rozehrávku na pravé straně hrací plochy a kotouč letí přes všechny čáry, tam ho poslal Arthur Kaliyev.

18:17

Sharks se znovu ubránili a John Leonard vyráží na pravém křídle kupředu, za útočnou modrou předává na Alexandra Barabanova.

17:49

Austin Strand vystřelil z pravé strany od modré čáry, jenže ani jeho projektil netrefil zařízení za Jamesem Reimerem.

17:26

Žraloci se dostali přes půlící čáru, Noah Gregor však už pouze nahodí kotouč za klec Petersena a půjde střídat.

16:55

Scott Reedy si najížděl na prudký pas na útočnou modrou, tam však nezvládl rychle letící puk dobře zpracovat.

16:27

Sharks se derou středem hrací plochy kupředu, Timo Meier však nyní špatně přihrál a odevzdává touš Kings.

15:47

John Leonard vjel do souboje o puk u hrazení ve vlastním pásmu s Alexem Iafallem, kterého přetlačil a hodil kotouč do středu kluziště.

15:16

Jacob Moverare to zkusil ranou od modré čáry, ale ta je zarachotila o zadní hrazení za klecí Jamese Reimera.

14:49

Andrew Cogliano zavezl kotouč do středu hrací plochy, kde ho však u hrazení skřípl Jaycob Megna a oba teď o kotouč bojují.

14:17

Králové jsou znovu natlačení v útočném pásmu, Adrian Kempe na hrazení chytá rukavicí vyhození Sharks a nahazuje kotouč zpět za bránu protivníka.

13:38

Kotouč po hrazení vyváží Nick Bonino, který jej sice vyhodil na půlící čáru, jenže tam ho získali Kings a po nahození, které gólman Sharks vyrazil, dorážel z bezprostřední blízkosti Anže Kopitar, znovu však pouze do Reimera!

13:08

Brent Burns se musel rychle otočit a rozehrát, dravý Trevor Moore jej nyní na hrazení málem obral o puk a mohl by se hnát do úniku, kdyby bek Sharks nezasáhl.

12:40

San Jose je kompletní a Cal Petersen musí zase zastavit puk za vlastní klecí, přesilovka se Los Angeles moc nepovedla.

12:04

Phillip Danault si najel na levý kruh a ostrým projektilem vyslal ránu na přední tyč, James Reimer ji vytěsnil vyrážečkou.

11:37

A znovu jdou Sharks přes obranou modrou, Matt Nieto si dokonce s pukem nabruslil až do brankoviště Kings, kde bekhendem nahodil kotouč na bránu, Cal Petersen však puk vyrazil a Alex Iafallo jej narazil na tyčku, což mohlo dost bolet, sudí přerušují, brána je trochu posunutá.

11:05

Los Angeles postavilo přesilovkový vzorec a Alex Iafallo má kotouč na modré čáře. Sharks se ale povedlo rychle osvobodit.

10:39

Brent Burns bude prvním vyloučeným hráčem utkání, dostává dvě trestné minuty za podražení Trevora Moora. Uvidíme přesilovku Kings.

10:37

Timo Meier posílal po otočce na pravé straně do předbrankového prostoru, tam však nebyl nikdo z jeho spoluhráčů.

10:04

Olli Määttä rozehrává na levé straně obranného pásma Kings, puk posouvá rychle kupředu na Quintona Byfielda, jenž se dostává za útočnou modrou.

09:37

Scott Reedy se snažil získat kotouč za klecí Kings, jenže to se mu nepovedlo a na druhou stranu už míří s pukem Phillip Danault.

09:05

Martin Frk vybojoval kotouč v rohu kluziště, odkud ho poslal na přední tyč svatyně Sharks. Tu měl James Reimer pokrytou.

08:36

Alex Iafallo se žene po levém křídle kupředu, Brent Burns ho však dostoupil na těsno a tak se raději rozhodl jen pro nahození za klec soupeře.

08:04

Nicolas Meloche spěchal podpořit akci Žraloků po pravém křídle, jenže vjel do postavení mimo hru, což sudím neuniklo.

07:49

San Jose se snažilo o rychlou rozehrávku, Timo Meier však nahozený puk na útočnou modrou nezpracoval.

07:18

Trevor Moore sbírá kotouč u vlastní klece, jenže špatně rozehrál a k ráně se dostal Timo Meier, jehož pokus však byl nepřesný.

06:58

Tomáš Hertl sbírá kotouč za vlastní klecí, předává jej na Brenta Burnse a ten jej z půlící čáry nastřeluje za bránu Kings.

06:21

Gabriel Vilardi pronikl po pravém křídle ke kleci Los Angeles, jenže puk mu unikl z čepele a James Reimer jej tak v pohodě schoval pod lapačku.

05:57

Nick Bonino se dostal ke střele z ostrého úhlu na pravé straně, jenže Cal Petersen měl přední tyč dobře pokrytou.

05:18

Blake Lizotte spěchá s kotoučem na čepeli do třetiny Sharks, kde se však tentokrát moc dlouho Los Angeles neohřálo.

04:58

Opět se hokejisté San Jose jen těžko brání, konečně se nyní daří Tomáši Hertlovi dostat kotouč alespoň do středu hrací plochy.

04:27

Delší dobu se Kings zdržují před klecí soupeře, nyní se k ráně z vrcholu kruhů dostal Adrian Kempe, jenže James Reimer jeho ránu opět vyráží.

03:58

Phillip Danault se dostal ke střele na vrcholu pravého kruhu, ale James Reimer byl připraven a kotoč vyráží do rohu hrací plochy.

03:17

Kings na krátko zmáčkli Žraloky v jejich pásmu, ale ti se z tlaku vymaňují, Brent Burns posílá touš přes půlící čáru.

02:37

Opět je kotouč za svatyní Los Angeles, Quinton Byfield vystartoval po pravém hrazení a za útočnou modrou předává na Gabriela Vilardiho.

02:18

Nicolas Meloche rozehrává na půlící čáře, San Jose poslalo kotouč za klec Kings, kam si pro kotouč sjel Cal Petersen.

01:37

Gabriel Vilardi získal kotouč ve středu hrací plochy, jenže vyhodit nedokázal a Erik Karlsson střílel z pravé strany od modré čáry, Cal Petersen jeho pokus vyráží.

01:16

Kupředu vyráží po pravém hrazení hráči San Jose, Jonathan Dahlén však už pouze nahazuje za klec soupeře a jde střídat.

00:37

Los Angeles posralo po hrazení kotouč kupředu, za bránou ho dojel Trevor Moore a nacpal ho do brankoviště San Jose, kde puk přikryl rukavicí James Reimer.

00:11

Sharks vyhráli úvodní vhazování, rychle sice ztratili puk, jenže Jaycob Megna zahrál pouze na zakázané uvolnění.

00:01

Utkání právě začalo.
Nyní už je ale vše připraveno k zahájení utkání, na ledě zůstávají už pouze zahajovací formace.
Start utkání bude také opožděn kvůli ceremoniálu na počest Jonathana Quicka, který slaví 700. zápas v NHL. Škoda, že ho oslaví na střídačce.
Příjemnou hlubokou noc přeji ještě jednou všem hokejovým příznivcům. Zápasy v zámoří mají obvykle mírný skluz a nejinak tomu bude i u duelu Los Angeles se San Jose. Počítejme tedy s desetiminutovým zpožděním startu duelu.
Úvodní sestavy:

Los Angeles Kings: C. Petersen (Quick) – Spence, O. Määttä, Durzi, Wolanin, Strand, Moverare – A. Kempe, Kopitar (C), Iafallo (A) – Kaliyev, Danault (A), T. Moore – Vilardi, Byfield, Kupari – Frk, B. Lizotte, Grundström.
Trenér: Todd McLellan.

San Jose Sharks: J. Reimer (Sawchenko) – B. Burns (A), Jaycob Megna, E. Karlsson, J. Middleton, Meloche, M.-É. Vlasic – Dahlén, Couture (C), T. Meier – Barabanov, Hertl (A), Leonard – Nieto, Bonino, Cogliano – Gregor, Reedy, Balcers.
Trenér: Bob Boughner.

Rozhodčí: O´Rourke, Meier – Shewchyk, Gibbons.
Československá stopa v utkání

Tomáš Hertl (SJS) – útočník
Martin Frk (LAK) – útočník
Poslední vzájemné zápasy

13.3.22 San Jose Sharks – Los Angeles Kings 5:0
11.3.22 Los Angeles Kings – San Jose Sharks 3:4p
17.1.22 San Jose Sharks – Los Angeles Kings 6:2
29.9.21 San Jose Sharks – Los Angeles Kings 3:4
San Jose Sharks

Žraloci se v Západní konferenci aktuálně potápí na 13. místě, na vlastním účtu mají zatím šedesát bodů. Jsou asi posledním týmem, který může ještě reálně uvažovat o postupu do play-off. Na postupovou 8. příčku ztrácí osm bodů a mají i nějaký ten zápas k dobru. Pokud však chtějí reálně uvažovat o tom, že ještě vystoupají do postupových vod, nutně potřebují nastartovat vítěznou sérii.
Ani forma San Jose není špatná, z předchozích pěti duelů zvládli vybojovat šest bodů. Minulou neděli na svém ledě rozceptali svého dnešního soupeře (Los Angeles) poměrem 5:0 na kusy. Předevčírem pak opět před svými fandy těsně podlehli Floridě, s Panthers padli 2:3 v prodloužení.
Los Angeles Kings

Králům zatím patří 6. příčka v Západní konferenci, když na své konto dosud zvládli nastřádat čtyřiasedmdesát bodů. Směřují tak za postupem do play-off, ačkoliv situace v konferenci je zamotaná. Na nepostupovou 9. pozici Dallasu mají zatím sedm bodů náskoku, mají však odehráno víc duelů než právě Stars i další týmy kolem nich. Nutně tak potřebují sbírat další bodíky, aby si účast ve vyřazovacích bojích pojistili.
Jejich forma z předchozích zápasů je průměrná, z pěti duelů vytěžili pět bodů. Poslední dva výsledky Los Angeles jsou následující. Nejprve v domácím prostředí udolali po nájezdech Floridu 3:2, jenže předevčírem podlehli znovu na svém ledě Coloradu 0:3.
Krásnou hlubokou noc přeji všem příznivcům kvalitního hokeje. NHL dnes pokračuje dalšími deseti zápasy, ve 3:00 odstartuje také duel, který budeme sledovat v podrobném textovém přenosu. Los Angeles Kings přivítá na svém kluzišti San Jose Sharks.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

Los Angeles Kings – San Jose Sharks

3:0

konec (0:0, 2:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 27. Kopitar (Durzi), 37. Danault (Durzi, T. Moore), 58. A. Kempe

Los Angeles Kings: C. Petersen (Quick) – Spence, O. Määttä, Durzi, Strand, Moverare, Edler – A. Kempe, Kopitar (C), Iafallo (A) – Kaliyev, Danault (A), T. Moore – Vilardi, Byfield, Kupari – Frk, B. Lizotte, Grundström.
Trenér: Todd McLellan.

San Jose Sharks: J. Reimer (Sawchenko) – B. Burns (A), Jaycob Megna, E. Karlsson (A), J. Middleton, Meloche, M.-É. Vlasic – Dahlén, Couture (C), T. Meier – Barabanov, Hertl, Leonard – Nieto, Bonino, Cogliano – Gregor, Reedy, Balcers.
Trenér: Bob Boughner.

Rozhodčí: O´Rourke, Meier – Shewchyk, Gibbons

Diváci: 13 137

Průběh zápasu
1. třetina
10:39 SJS 2 B. Burns, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
20:16 LAK 2 T. Moore, vysoká hůl
22:28 SJS 2 Barabanov, sekání
26:15 SJS 2 T. Meier, držení
26:57 LAK 1:0 Kopitar (Durzi)
33:22 SJS 2 J. Middleton, podrážení
36:27 LAK 2:0 Danault (Durzi, T. Moore)
36:51 SJS 2 T. Meier, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu
39:19 LAK 2 T. Moore, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
45:10 SJS 2 Dahlén, vysoká hůl
45:23 LAK 2 Danault, sekání
57:03 LAK 3:0 A. Kempe
Konec