Menu

Hokej

Play-off 2. ligy, skupina Východ

HC Bobři Valašské Meziříčí – HK Opava

3:0

konec (1:0, 1:0, 1:0) Stav série: 1:0

01.03.2022, 18:00 • Zimní stadion Valašské Meziříčí • Semifinále • Daniel Gargulák

Ode mne je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. (20:15:35)
Bobři i ve třetí periodě přidali třetí branku z hole Tomáše Andrise a po zásluze si v prvním semifinále dokráčeli za prvním bodem v sérii.

Druhý duel série hrané na čtyři vítězná utkání se odehraje již za dva dny na ledě Slezanu.

Konec zápasu.

59:36

Jedno z posledních vhazování před Sachrem po jeho zákroku, vítězství mají Bobři již na dosah.

59:05

Rychlý pokus o založení akce končí z hole Slezanu na zakázaném uvolnění.

58:18

Opava nyní zásobuje brankáře domácích několika střelami najednou. Bohužel pro Slezan přichází ofenzíva příliš pozdě, na vyrovnání má Opava naprosté minimum času.

57:40

Wolfova rána skončila na betonu Sachra, brankář Valachů vyráží do bezpečí.

56:58

Tvrdou ránu Wolfa z mezikruží schoval Sachr do své lapačky.

56:35

Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Holiš – 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu HK Opava (Beránek – 2 min., hrubost).

56:14

Slezan se stále snaží dobývat útočné pásmo Valachů, obrana domácích dnes ale funguje takřka bezchybně.

55:38

Dobša se zmocnil puku ve středním pásmu a individuální akcí se protáhl až do mezikruží, odkud pálil na bližší tyč. Piták vyráží do rohu.

54:57

Po kontru Opavy ale vyhazují pouze na zakázané uvolnění.

54:35

Finsterleho tvrdá rána letěla mimo prostor tří tyčí, Bobři ale zůstávají na puku.

53:29

Vávra se skvěle protáhl středním pásmem, ihned po přechodu modré čáry jej ale o puk obrali obránci soupeře.

52:41

Opavští se tlačí do útočného pásma, Bobři ale dobře kontrují jejich kombinaci a vystihují momenty, kdy by se Slezan mohl dostat k nebezpečnější šanci. Šindelářovo nahození naposledy viděl Sachr od první chvíle, kdy puk opustil hůl opavského kapitána a stejně jako před chvíli Piták jej podržel ve svém náručí.

51:58

Rychlá kombinace Valachů nakonec vyústila v nahození Jenáčka od modré, brankář Piták jej vcelku bez potíží schoval do své moci.

51:24

Valašské Meziříčí hraje v plném počtu.

50:25

Rána Thiela od modré skončila po teči na tyčce Sachrovy branky, prozatím asi největší příležitost Opavy ke skórování v zápase.

49:48

Valaši zatím brání oslabení znamenitě, další vyhození Vosátka spoří cenné vteřiny.

49:24

Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Apolenář – 2 min., nedovolené bránění).

49:06

Vavřík dostal puk od Dobši do druhé vlny, jeho pokus o střelu ale zblokoval obránce soupeře.

48:10

Druhá útočná letka Valachů se vystavila do ofsajdového postavení, což neuniklo pozornosti čárového sudího. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu.

47:25

Vávra nabídl puk Pořickému do mezikruží, kapitánovi Valachů ale střela vůbec nesedla a puk skončil v rohu kluziště.

46:51

Opava se ihned po obdrženém gólu vrhla do útoku, zmohla se ale pouze nahození od modré čáry, který netrefilo prostor tří tyčí. Bobři následně dostali puk do útočného pásma.

45:55

Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
Valaši jdou do tříbrankového trháku! Křivohlávek skvělým psem našel TOMÁŠE ANDRISE, který skvělou ranou do šibenice nedal brankáři šanci zasáhnout. Asistence: Jan Křivohlávek a Lukáš Finsterle.

45:29

Sachr si nekomplikoval život a nahození Wolfa podržel ve své moci.

44:37

Vosátkův projektil vyrazil Piták pouze před sebe, Vávra na něj ale ve vzduchu nedosáhl a kotouč skončil v rohu kluziště. Valaši ale zůstávají v tlaku.

44:06

Tlak Valachů nakonec přinesl několik dobrých šancí, jednu z ran ale odnesl do nechráněného prostoru pod kolenem Beránek a dlouho se svíjel na ledě. Hlavní rozhodčí nakonec přerušil hru.

43:24

Svižné nahození Holiše schoval Pitáka i přes útočníky Valachů v brankovišti do své lapačky, vhazovat se bude je po jeho levé ruce.

43:06

Opava hraje v plném počtu.

41:55

Opava po střele Goiše vyhazuje přes všechny čáry a střídá kompletní čtveřici.

41:22

Bobři se sami vyhnali nepřesnou kombinací z útočného pásma. Opava spoří cenné vteřiny.

41:06

Vyloučení v týmu HK Opava (Římský – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).

40:58

Úvodní minuta plná nepřesností. Opava vyhazuje znovu na zakázané uvolnění.

40:01

Začala třetí třetina.
Třetí třetina začne přibližně v 19:35.
I druhá třetina nabídla fanouškům ve Valašském Meziříčí jednu branku, tentokrát se za domácí prosadil krásou ranou z mezikruží Jakub Apolenář.

Bobři prozatím kontrolují tempo prvního semifinále a spořádanou hrou kráčí za prvním vítězstvím v sérii, dvoubrankové náskok ale může být ještě dosti zrádný a Valaši rozhodně nemají v dnešním zápase nic jistého.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:33

Bobři se ještě snaží protlačil na závěrečné sekundy o útočného pásma, Slezan už ale zavřel modrou čáru a nepouští domácí do své třetiny.

38:38

Křivohlávek si našel prostor před brankovištěm a dostal přihrávku od Finsterleho, jeho pohotový pokus ale zblokoval obránce soupeře.

37:54

Valašské Meziříčí hraje v plném počtu.

37:32

Slezan zmáčkl Bobry v jejich pásmu, dokázal se ale dostat pouze k nahození od modré čáry, které bez větších obtíží schoval Sachr do své lapačky.

36:56

Opava hraje v plném počtu.

36:25

Finsterle nádherně našel úplně osamoceného Křivohlávka před brankou, útočník Valachů tečoval puk ale mimo tři tyče.

35:54

Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Báchor – 2 min., hákování).

35:33

Valachům se prozatím nedaří proniknout do útočného pásma, Opava velmi dobře brání modrou čáru.

34:56

Vyloučení v týmu HK Opava (Zelenka – 2 min., podrážení).

34:21

Valašské Meziříčí hraje v plném počtu.

33:32

Vojtovič se zjevil z ničeho sám před Sachrem, rychlou kličkou do forhendu si ale na brankáře domácích nepřišel.

32:48

Goiš ukázal své nenahraditelné zkušenosti a skvělou prací uspořil pro Bobry v útočném pásmu notnou dávku vteřin z oslabení.

32:21

Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Vosátko – 2 min., sekání).

31:48

Slezan s velmi aktivním napadáním nadělal obraně Valachů nemalé starosti v jejím pásmu, Bobři se ale nakonec bez větších obtíží ubránili a vyvezli puk do středního pásma.

31:02

Kadula se rychle protáhl do útočného pásma a přitaženou střelou i vypálil, jeho mířidla ale poslala puk pouze doprostřed branky, kde stál připravený Sachr.

30:25

Wolf se dostal ke střele po drobných zmatcích v obraně domácích, z bezprostřední blízkosti ale nezamířil přesně, kotouč skončil pouze na zadním mantinelu.

29:28

Vávra si hledal střeleckou pozici v mezikruží a nakonec na Pitáka vyslal ránu na zadní tyč, brankář hostí vyrazil ramenem do bezpečí.

28:59

Valaši motal obranu Slezanu v jeho pásmu, o ránu od modré se pokusil Gabrhelík, střela mu ale vůbec nesedla a svezla se po ledě mimo brankoviště.

28:18

Opava řeší nápor soupeře pouze vyhozením na zakázané uvolnění.

27:40

Rychlá kombinace Valachů, na jejímž počátku byl Křivohlávek a jeho šikovné ruce, zakončil tvrdou střelou od modré Ďurkáč. Piták jeho dělovku vyrazil do rohu kluziště.

26:50

Bobrům vlila vstřelená branka krev do žil a znovu mačkají svého soupeře v útočném pásmu. První útok Valašského Meziříčí si dokázal znovu vypracovat skvělou příležitost, Piták jen s velkým štěstím ustrážil své brankoviště.

25:46

Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
JAKUB APOLENÁŘ potvrzuje to, pro co se narodil! Útočník Valachů dostal puk do mezikruží a naprosto nekompromisní ranou jako zkušený mazák i ve svém mladém věku k tyči navyšuje vedení Bobrů na rozdíl dvou branek. Asistence: Michael Vavřík a David Dobša.

25:02

Opava hraje v plném počtu.

24:26

Skvělá individuální akce Andrise. Útočník Valachů se natlačil o brankoviště a jen tak tak nedokázal puk dostat za záda Pitáka, který v jednu chvíli už ležel bezmocně na ledě.

24:04

A znovu. Valaši se rychle dostali do útočného pásma, obrana Slezanu ale vyhazuje přes všechny čáry po nepřesné rozehrávce soupeře.

23:38

Opava dokázala ubránit úvodní nápor Valachů a střídá kompletní obrannou čtveřici.

23:02

Vyloučení v týmu HK Opava (Zelenka – 2 min., vysoká hůl).

22:53

Vávra zahodil neuvěřitelnou gólovku! Sám se ocil s pukem před brankářem, puk ale vypálil nad horní tyč Pitákovy svatyně.

22:05

Thiel si výborně prohodil puk pod nohy Gabrhelíka, nedokázal se protlačit přes dvoumetrového obránce Valachů k jeho držení v útočném pásmu.

21:14

Slezan dokázal zatlačil Bobry v jejich pásmu, rychlé napadání Bobrů ael působilo hostům nemalé potíže a nakonec o puk také přišli.

20:33

Střelu Šindeláře zblokoval Jenáček do horní sítě nad brankářem Sachrem, vhazovat se bude po levici maskovaného muže domácího týmu.

20:01

Začala druhá třetina.
Druhá třetina začne přibližně v 18:49.
První třetina prvního semifinále hraná pod skvělou fanouškovskou kulisou skončila lépe pro domácí Valašské Meziříčí. Jan Křivohlávek dokázal hned zkraje třetiny tečovat puk před prázdnou brankou a dostat domácí fanoušky do varu.

To ale bylo co se gólového účtu týká prozatím z obou stran vše, do kabin tak mohou odcházet o něco spokojenější hráči Valachů.

20:00

První třetina skončila.

19:48

Opava v posledních chvílích první periody zamkla Bobry v jejich pásmu, dlouhý souboj o puk u mantinelu ale nakonec přerušili sudí pro nulovou snahu z obou stran hrát kotouč.

18:55

Apolenářův pokus zblokovala obrana Slezanu do horní sítě nad brankářem Pitákem. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.

18:19

Chytré nahození Vosátka po ledě jen prosvištělo brankovištěm Opavy a jen tak tak na něj nedosáhli hned dva útočníci Valachů. Bobři zůstávají v tlaku.

17:29

Kocián dobře vystihl úmysly Bobrů při založení útočné akce a zmocnil se puku ve středním pásmu. Slezan se následně dostal rychle do útočného pásma, střelu z velké vzdálenosti ale bez větších obtíží zpacifikoval brankář Sachr.

17:03

Piták čelil nepříjemnému nahození od modré, i s pomoci obránců ale dokázal udržet černou gumu ve svém moci a přerušil hru.

16:18

V něm dlouho mačkali domácí v jejich pásmu, střelecký pokus z mezikruží zblokovala obrana domácích a dostala puk do středního pásma.

15:45

Gabrhelíkovo nahození dokázali sebrat z brankoviště hokejisté Opavy a vydali se ihned do protiútoku.

15:14

Rychlá akce prvního útoku Valachů byla zakončena střelou Pořického od modré, kapitán Bobrů al pálil pouze doprostřed branky, kde stál připravený brankář Slezanu.

14:42

Goiš skvělou přihrávkou našel Vávru na útočné modré a centr první útočné formace následně tvrdě pálil z prostoru pro vhazování. Brankář Piták schoval puk do své lapačky.

14:03

Římský dostal velmi slušný pas na útočnou modrou, nedokázal ale zpracovat kotouč a tak aby se mohl vydat na zteč. Obránci Bobrů se bez větších obtíží zmocnili puku.

13:20

Kadula pálil ihned po vyhraném vhazování a Sachr měl co dělat, aby jeho dělovku schoval do své moci. Nakonec však dokázal puk udržet ve své moci a přerušil hru.

13:06

Slezan se znovu protáhl do útočného pásma, neodkázal jej ale udržet. Bobří defenzíva slezské útočníky rychle obrala o kotouč za brankou a z následné útočné akce donutila soupeře vyhodit pouze na zakázané uvolnění.

12:14

Opava na pár chvil operovala v útočném pásmu, nedokázala ale vymyslet žádnou nebezpečnou akci, se kterou by měl brankář Sachr potíže.

11:24

Finsterle si našel puk v mezikruží a tvrdě pálil na zadní tyč, Piták dokázal kotouč vyrazit jen díky rychlému reflexivnímu zákroku do rohu kluziště.

11:04

Zbytečné vyhození Opavy končí až na zakázaném uvolnění.

10:26

Slezan pouze vyhazuje tak, ať to není zakázané uvolnění a odchází střídat. Bobři mohou založit v klidu další útočnou akci zpoza vlastní branky.

10:00

Opava hraje v plném počtu.

09:20

Vávra obkroužil ve spolupráci s Goišem celé útočné pásmo a nabídl puk na střelu Jenáčkovi, jeho nahození Opava bez problémů blokuje.

08:33

Nepřesné založení akce z hole Křivohlávka nakonec dostalo puk na hole soupeře, který jej ale opětovaným nepřesným vyhozením poslal pouze na vlastní střídačku. Vhazovat se bude před Pitákem.

08:00

Vyloučení v týmu HK Opava (Peterka – 2 min., podrážení).

07:48

To jim ale nevydrželo dlouho, dobré napadání první útočné pětky znovu získává puk pro Valachy.

07:12

Apolenář protečoval puk od útočného pásma, nepodařilo se mu jej ale za brankou Pitáka vybojovat. V držení kotouče jsou tak nyní Opavští.

06:20

Andris šikovně našel dojíždějícího Ďurkáče z druhé vlny a obránce Valachů vyslal na Pitáka dobrý pokus, který ale brankář hostí dokázal zpacifikovat i díky tomu, že jej viděl od samého počátku.

06:00

Dlouhé nahození hostí bylo do ofsajdového postavení, což neuniklo pozornému oku čárového sudího.

05:31

Křivohlávek se snažil rychle dobruslit zblokované nahození v útočném pásmu, proti přesile dvou obránců ale neměl příliš nadějí na úspěch.

04:39

Valaši cítí, že jim vstřelený gól dodla krev do žil. K Vávrovi se dostal odražený kotouč v mezikruží a první centr domácích pálil jen těsně mimo.

03:42

Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
Valaši využívají momentum a poprvé v zápase jdou do vedení! JAN KŘIVOHLÁVEK dostal z ničeho nic kotouč za překvapeného Pitáka a Valaši a mohl se radovat se svými spoluhráči z prvního gólu. Asistence: Tomáš Andris a Jakub Ďurkáč.

03:28

Bobři na pár chvil uklidnili hru za svou brankou a s druhou útočnou formací se vydali do útoku. Slezan odráží jejich nápor pouze vyhozením na zakázané uvolnění.

02:47

Vávra se snažil o rychlou kombinaci ve středním pásmu s Goišem, druhého jmenovaného ale rychle dostoupil Wolf a vyrazil se svou útočnou formací do útoku. Brankář Sachr schoval nebezpečný pokus do náručí.

02:13

Holiš nahazoval kotouč na branku, černou gumu ale zblokoval obránce hostí a odklidil ji do bezpečí.

01:40

Kombinace Valachů skončila v útočném pásmu nepřesnou přihrávkou, puku se zmocňuje opavský Slezan.

01:03

Piták raději schoval puk do lapačky a nekomplikoval svým spoluhráčům v obranném pásmu situaci. oba týmy odcházejí střídat.

00:49

Slezan také poprvé předvedl své útočné choutky, brankář Sachr ale ve svém pásmu žádnou složitou situaci řešit nemusel.

00:22

První útočné snahy Valachů dotáhl do koncovky z mezikruží Vávra, jeho pozemní pokus ale vyrazil Piták do rohu kluziště.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Bobři Valašské Meziříčí: Sachr (Slovák) – Báchor (A), Vosátko, Ďurkáč, J. Jenáček, Holiš, Gabrhelík, Kamas – Goiš, Vávra (A), Pořický (C) – Andris, Křivohlávek, Finsterle – Dobša, Vavřík, Apolenář – Weintritt, Kozubík

Trenér: Lukáš Plšek

HK Opava: Piták (Vítek) – Thiel, Zouhar, Zelenka, Kocián, Zapletal, Věntus, Šindelář (C) – Římský, Beránek, Peterka, Kadula, Vašenka, Vojtovič, Wolf (A), Horný, Malina (A), Buršík, Rousek, Urban

Trenér: Aleš Tomášek

Rozhodčí: Šutara – Kořistka, Hladík.
HC Bobři Valašské Meziříčí

Svěřenci kouče Plška neměli vstup do sezóny ideální. Na úvod sice porazili novojičínské Ďábly vysoko 9:0, následovaly dvě prohry s Velmezem a Kopřivnicí. Vše nakonec vyvrcholilo ztraceným utkáním se Žďárem nad Sázavou, který i přes nevydařený začátek dokázal obrátit zápas ve svůj prospěch v prodloužení. Tři neúspěchy v řadě, to byla nejdelší linka neúspěchů, se kterou se Bobři museli potýkat, poté totiž následovala vlna devíti vítězných střetnutí v řadě. Doma zaváhali Valaši pouze třikrát, nejprve na úvod ročníku v již zmíněném utkání s Plameny, poté jednou s Kometou a v posledním případě s Kopřivnicí.

Celkem Bobři získali 85 bodů z 126 možných. Mají za sebou 25 vítězství, 3 výhry v prodloužení nebo po nájezdech, o body byli ochuzeni celkem ve 14 případech, z toho v 10 po základní hrací době a ve 4 po prodloužení nebo nájezdech. Základní část zakončili se skóre 157:95, jako jediný tým v celé druhé lize neinkasovali přes 100 branek.

Mezi tahouny mužstva patří mimo jiné Jan Křivohlávek, který dosáhl na metu 22 vstřelených branek (22+20). Poslední 3 góly navíc přidal naposledy proti Opavě.

Velmi povedenou sezónu prožívá také Lukáš Finsterle (13+27), odchovanec klubu Tomáš Andris (16+19) nebo předsezonní posila Jiří Goiš (9+21), který ovšem poslední dobou nastupuje převážně za prvoligový Přerov, se kterým zpočátku jeho příchodu bojoval o setrvání v Chance lize, nyní je to účast ve čtvrtfinále play-off. Bodově se daří také Tomáši Vávrovi (16+14), Jakubu Apolenářovi (17+10) nebo kapitánovi Pořickému (12+15).
HC Slezan Opava

Úvod sezóny začal pro Slezany vlažně. V úvodním klání porazil brněnskou Kometu 1:0 v prodloužení, první tříbodové výhry se dočkali v 3. kole nad Žďárem nad Sázavou, se kterým si poradili 6:4. Poté následovala řada tří proher a ne moc konzistentní výsledky. V základní části vybojovala Opava celkem 61 bodů se skóre 128:121, má za sebou celkem 15 výher, 5 vítězství v prodloužení nebo nájezdech, 16 proher a dalších 6 neúspěchů po základní hrací době.

Skutečné drama přišlo pro opavské v posledním kole, během kterého si v infarktovém závěru zajistili i za pomocí Kopřivnice účast v play-off jen díky lepším vzájemným zápasům se Žďárem nad Sázavou.

Petr Wolf patří mezi tahouny svého týmu dlouhou řadu let, jakožto odchovanec si zde zahrál ještě extraligu dorostu a juniorů, kde taktéž patřil mezi velké opory. V letošním ročníku prožil nejúspěšnější sezónu v seniorském hokeji, neboť do sítě soupeřů nasázel celkem 18 gólů, na dalších 27 nahrával.

Tomáš Rousek taktéž prošel mládeží opavského hokeje, červenobílý dres obléká už devátou sezónu, letos navíc na jedno utkání vyzkoušel chuť Chance ligy v barvách Havířova. Za Slezan letos nasbíral 13 branek a 13 nahrávek a taktéž se jedná o jeho nejlepší ročník mezi muži. O další pravidelný přísun bodů se stará Vlastimil Malina (9+16), Adam Beránek (9+16) nebo Jan Vojtovič (10+13).
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

HC Bobři Valašské Meziříčí – HK Opava

3:0

konec (1:0, 1:0, 1:0) Stav série: 1:0

Zpět na online

Branky a nahrávky: 4. Křivohlávek (Andris, Ďurkáč), 26. Apolenář (Vavřík, Dobša), 46. Andris (Křivohlávek, Finsterle)

HC Bobři Valašské Meziříčí: Sachr (Slovák) – Báchor (A), Vosátko, Ďurkáč, J. Jenáček, Holiš, Gabrhelík, Kamas – Goiš, Vávra (A), Pořický (C) – Andris, Křivohlávek, Finsterle – Dobša, Vavřík, Apolenář – Weintritt, Kozubík

Trenér: Lukáš Plšek

HK Opava: Piták (Vítek) – Thiel, Zouhar, Zelenka, Kocián, Zapletal, Věntus, Šindelář (C) – Římský, Beránek, Peterka, Kadula, Vašenka, Vojtovič, Wolf (A), Horný, Malina (A), Buršík, Rousek, Urban

Trenér: Aleš Tomášek

Rozhodčí: Šutara – Kořistka, Hladík

Diváci: 510

Průběh zápasu
1. třetina
03:42 VAL 1:0 Křivohlávek (Andris, Ďurkáč)
08:00 OPA 2 Peterka, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
23:02 OPA 2 Zelenka, vysoká hůl
25:46 VAL 2:0 Apolenář (Vavřík, Dobša)
32:21 VAL 2 Vosátko, sekání
34:56 OPA 2 Zelenka, podrážení
35:54 VAL 2 Báchor, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
41:06 OPA 2 Římský, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu
45:55 VAL 3:0 Andris (Křivohlávek, Finsterle)
49:24 VAL 2 Apolenář, nedovolené bránění
56:35 VAL 2 Holiš, hrubost
OPA 2 Beránek, hrubost
Konec