Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

Granada CF – Cádiz CF

0:0

konec (0:0)

28.02.2022, 21:00 • Estadio Nuevo Los Cármenes (Granada) • 26. kolo • Milan Huppert

Tipsport: 2.16 3.15 4.09 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Pondělní dohrávka 26. kola španělské LaLigy mezi Granadou a Cádizem skončila bezbrankovou remízou. Průběh zápasu výrazně ovlivnila 33. minuta, kdy byl za faul na Negreda vyloučen domácí bek Domingos Duarte. Granada od tohoto okamžiku podle očekávání ztratila územní převahu, ale skórovat v přesile hrajícímu soupeři nedovolila, ve finále určitě byli hráči tohoto celku se získaným bodem spokojenější. Cádiz si pár zajímavých příležitostí vypracoval, ale Negredo ztroskotal na Maximianovi hned dvakrát, Carcelén zase mířil těsně vedle pravé tyče.

Oba celky zůstávají v tabulce hned za sebou. Granada je těsně nad sestupovým pásmem sedmnáctá, osmnáctý Cádiz je stále v odstupu čtyř bodů. (23:04:52)
Držení míče: 36 % : 64 %.
Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 2:7. Rohy: 0:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:17.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Stylově patičkou odvrátil Raúl Torrente centr Rubéna Alcaraze těsně nad zmí. Těžko říct, zda Cádiz ještě zvládne založit jeden poslední útok.

90+3

Pod tlakem čerstvého Rubéna Sobrina zvládl Germán Sánchez udržet chladnou hlavu, právě hlavou zkušeně poslal míč do rukavic brankáře Maximiana.

90+2

Takticky faul vyprodukoval na polovině hřiště Njegoš Petrović. Granada zvládla pozastavit další útočnou akci soupeře, zisk bodu je zase o něco blíž.

90+1

Zbrkle se zachoval při zakončení Álex Fernández. Po rychlém zpracování střílel, byť kolem sebe protihráče neměl. Pravačkou balón nasměroval mimo tři tyče.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.

89

Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Antonio Puertas, přichází Rubén Rochina.

88

S přetaženým centrem Ivána Aleja si poradil Quini. Odcouval a kulatý nesmysl odhlavičkoval mimo pokutové území, Perea čekal na míč marně.

87

Odvážná klička Quinimu nevyšla. Zkusil si poslat míč po pravé lajně a Isaaca Carceléna oběhnout z druhé strany, obránce soka udržel za sebou.

86

S bodem by vzhledem k průběhu utkání určitě musela být spokojenější Granada. Ta odolává vzrůstajícímu tlaku soupeře a stále úspěšně.

85

Moc nechybělo, aby Antonio Puertas utekl do úniku. Klíčovým dotekem si ovšem kopl balón až moc před sebe, čehož využil hostující strážce svatyně Jeremías Ledesma.

85

Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Luis Javier Suárez, přichází Jorge Molina.

83

Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Lucas Pérez, přichází Álex Fernández.

83

Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Fede San Emeterio, přichází Rubén Sobrino.

82

Alberto Perea měl moře volného času, přesto vymyslel mizerné finální řešení. Místo Negreda poslal balón ideálně do rukavic brankáři Maximianovi.

81

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Cádiz hraje proti oslabenému soupeři už téměř padesát minut, na skóre se tento fakt neprojevil.

80

Lucas Pérez zkusil zajímavě přehodit míč přes hlavu Sáncheze a tím vyslat tváří v tvář brankáři Pereu. Neuspěl, stoper ve výskoku odklidil míč do bezpečí.

79

Naprosto jasná žlutá karta pro Raúla Torrenteho. Domácí stoper dohrál Lucase Péreze bez zřejmé snahy hrát balón, rozhodčí měl v tomto případě snadné rozhodování.

78

Je sympatické, že Granada zkouší útočit i v početní nevýhodě. Středem zkouše proniknout do příležitosti Darwin Machís, stopku mu vystavil Víctor Chust.

77

Za přízemním centrem Alcaraze spěchal Lucas Pérez. Zakončení z velkého úhlu musíme zařadit do kategorie nepovedených, výrazně minul bránu.

76

Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Álex Collado, přichází Quini.

76

Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Isma Ruiz, přichází Njegoš Petrović.

75

Domácí stoper Germán Sánchez vystál Álvara Negreda a kličku do středu očekával. Balón mu vypíchl a zvládl rozehrát na Millu.

74

Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Anthony Lozano, přichází Alberto Perea.

74

Fede San Emeterio doplňuje hříšníky se žlutou kartou na kontě. Ještě na útočné polovině podrazil Machíse, ten měl namířeno do slibného protiútoku.

73

Pokračuje aktivita Cádizu. Narážečka mezi Alcarazem a Lozanem však nevyšla, vystihl ji pozorný Luis Javier Suárez. Hrát může po delší době Granada.

72

Hosté získali rohový kop. Na malém vápně naskakoval Álvaro Negredo, ještě o něco výše se však vyšplhal bránící Raúl Torrente.

71

Kličkovaná Álexe Collada neměla dlouhého trvání. Zkusil vymíchat čtyři protihráče, ale ve finále mu samotnému došly síly, zakončení mu vůbec nevyšlo.

70

A vzápětí další velká příležitost Cádizu! Z osmnácti metrů vypálil technicky Isaac Carcelén. Domácí gólman tentokráte letěl vzduchem naprázdno, ale nemusel smutnit, míč proletěl těsně vedle pravé části brankové konstrukce.

69

Negredovi dnes není přáno! Dostal parádní pas za obranu, zvládl se i otočit směrem k Maximianovi, ale toho ani v tomto případě neprostřelil, trefil jej do nohou!

68

Ukázkově si v defenzivě počínal Germán Sánchez. Nejenže s přehledem přehlavičkoval Negredovi, ale na stejném hráči následně vybojoval i faul.

67

S vysokým centrem si Luís Maximiano neporadil ideálně. Přepadl přes jednoho ze spoluhráčů a měl velké štěstí, že Raúl Torrente zvládl odkopnout do bezpečí před Negredem.

66

Santiago Arzamendia si našel prostor, odkud mohl vypálit. V poslední chvíli jej viditelně rozhodil skluzující Germán Sánchez, balón prosvištěl o kus vedle pravé tyčky.

65

Po pravé lajně se Álex Collado neprotáhl. Aleja sice obešel, nicméně cestu mu okamžitě uzavřel Víctor Chust, stoper hostující v Cádizu z Reau Madrid míč získal pro sebe.

64

Z dobrých pětadvaceti metrů pálil na bránu Darwin Machís. Cílové zařízení netrefil, kulatý nesmysl nasměroval o několik metrů nad Ledesmovu svatyni.

63

Puertase třeba pochválit za bojovnost, ale nakonec nevybojoval ani autové vhazování. Santiago Arzamendia si počínal zkušeně, soupeři nedal šanci.

62

Pozdě Antonio Puertas dohrál Luise Hernándeze. Hostující fotbalista zůstal ležet na trávníku, arbitr Sánchez odpískal domácímu hráči nedovolený zákrok.

61

Velké nedorozumění mezi Carcelénem a Ledesmou málem vedlo k vedoucímu gólu domácích. Obránce ovšem vyslal nad hlavu brankáře slabou hlavičku, ten tak balón zachytil ještě výrazně před brankovou čárou.

60

Zajímavý pas za obranu vyslal Fede San Emeterio. Negredo předběhl posledního obránce, ale hrací předmět mu před nosem sebral Maximiano.

59

Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Fali, přichází Isaac Carcelén.

59

Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Carlos Akapo, přichází Iván Alejo.

58

Po pravé lajně utekl svému osobnímu strážci Carlos Akapo. v plné rychlosti sáhl ke střílenému centru, Milla míč odvrátil na rohový kop.

57

Standardka hostů skončila neúspěchem. Santiago Arzamendia se rozběhl za centrem Rubéna Alcaraze příliš pozdě, na míč nedosáhl ani ve skluzu.

56

Germán Sánchez si musí dávat na podobné zákroky pozor. Zezadu nebezpečně podrazil Lozana, ačkoli už jednu žlutou na kontě má.

55

Fotbalisté ve žlutých dresech podle očekávání drží míč častěji na svých kopačkách, přeci jen hrají proti oslabenému soupeři. Tato skutečnost však kýžené ovoce nepřináší.

54

Na druhé straně zakončoval Luis Javier Suárez. Balón si ovšem nechtěně pokopl pravou nohou a levačkou se do něj trefil vnějším nártem.

53

Zákrok přibyl na konto Luísi Maximianovi. Za šestnáctkou vystřelil hodně slabě Rubén Alcaraz, navíc po zemi. Brankář sebral míč do rukavic.

52

Adresátem polovysokého centru byl Anthony Lozano. Těsně před ním ovšem balón přizvedl Raúl Torrente, takže hostující forvard neměl možnost zakončit.

51

Anthony Lozano pod tlakem vybojoval alespoň standardku v podobě rohového kopu. Nakopl bránícího Sáncheze, ten kulatý nesmysl ve hře neudržel.

50

Hosté kombinují v blízkosti pokutového území soupeře. Do jeho vnitra zkusil proniknout Anthony Lozano, stopku mu včasným zákrokem vystavil Luis Milla.

49

Pohybem si o pas za obranu řekl čerstvý Darwin Machís. Germán Sánchez přesto přecenil jeho rychlostní schopnosti, balón opustil hrací plochu.

48

Žlutá karta pro Rubéna Alcaraze. Po faulu na Suáreze se chytil za hlavu, neboť si velmi dobře uvědomoval, že jeho zákrok byl z kategorie zbytečných.

47

Zatímco hostující trenér podle očekávání žádnou změnu v sestavě neudělal, tak domácí kouč k jedné změně stáhl, nevýrazného Uzuniho nahradil Machísem.

46

Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Myrto Uzuni, přichází Darwin Machís.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 22:04.
První poločas zápasu mezi Granadou a Cádizem sice branku nenabídl, avšak to neznamená, že k vidění nebyly zajímavé momenty. Ten nejzásadnější se udál ve 33. minutě, kdy Domingos Duarte zezadu stáhl do úniku směřujícího Negreda, za což vyfasoval přímou červenou kartu. Právě Álvaro Negredo měl také dosud největší příležitost utkání, když už ve 4. minutě vystihl chybnou malou domů, leč vyběhnuvšímu gólmanovi udělal příliš krátkou kličku.

45+4

První poločas skončil.

45+3

Sám proti třem neměl Myrto Uzuni žádnou šanci uspět. Bojoval statečně, ale výsledkem jeho snahy nakonec byl jen útočný faul proti Alcarazovi.

45+2

Carlos Akapo ukázal, že hra tělem mu není cizí. Odtlačil od hracího předmětu Puertase a v momentě, kdy ho držel na zádech, nahrál do zadních řad Falimu.

45+1

V ofsajdovém postavení se nechal nachytat Anthony Lozano. Po přerušení hry odkopl míč daleko od místa přestupku a může tak být rád, že vyvázl bez karetního trestu.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu tři minuty.

44

Malou domů Luís Maximiano rychle zpracoval a před presujícím Negredem odpálil kulatý nesmysl na útočnou polovinu. Bezprostřední nebezpečí zažehnáno.

42

Myrto Uzuni je dalším potrestaným hráčem žlutou kartou. Anthonyho Lozana dohrál dávno po zbavení míče, bolestivě mu skočil na pravou nohu.

42

Na druhé straně vypálil z velkého úhlu Álvaro Negredo. Luís Maximiano se zaskočit nenechal a pomalu letící balón bezpečně skryl v náruči.

41

Z pravé strany šestnáctky střílel Álex Collado na zadní tyč. Jeremías Ledesma na tento pokus dobře viděl, šel na zem a rukama míč vyrazil mimo nebezpečí.

40

Ne, tentokráte nemohla být o faulu řeč. Álvaro Negredo úmyslně kopl míč daleko před sebe a pak sám narazil do Germána Sáncheze, stoper si dával pozor na případný prohřešek.

39

Na vlastní pěst běžel vstříc soupeřově bráně Anthony Lozano. V jednu chvíli ho ovšem obklíčili dva protihráče, z této situace hostující forvard nevybruslil.

38

Znovu Luis Milla. Středopolař uspěl kličkou proti Alcarazovi a opět si chystal pozici na centr, když ho zezadu nedovoleným zákrokem poslal k zemi Fali.

37

Avšak v kombinování nadále pokračují domácí. Luis Milla svým centrem nastřelil Alcaraze a Granada požadovala odpískání penalty po údajné hře rukou. Píšťalka sudího zůstala němá.

36

Zápas pokračuje. Cádiz určitě pozmění plány a začne hrát více do ofenzivy. Je v sestupovém pásmu a musí cítit, že proti oslabenému soupeři má šanci na tři body.

35

Až příliš dlouho protestoval Germán Sánchez, který všechno odstartoval obrovskou hrubkou. Hlavní rozhodčí mu udělil kartu žluté barvy.

34

Domácí se pochopitelně okamžitě sběhli k rozhodčímu a požadují, aby inkriminovaný okamžik projednal s videorozhodčím. Troufnu si ovšem tvrdit, že ani tato skutečnost by na věci nic nezměnila.

33

No pozor, ještě větší trest přichází na druhé straně! Domácí pravý bek Domingos Duarte totiž zezadu sundal k zemi Álvara Negreda, který by postupoval sám na bránu. Největší podíl viny ovšem nese Germán Sánchez, jenž dostal spoluhráče do úzkých mizernou zpětnou nahrávkou.

32

První žlutou kartu utkání vyfasoval Santiago Arzamendia. Puertase nezastavil tvrdým faulem, ale po přerušení hry si neodpustil jízlivé poznámky směrem rozhodčímu, Sánchez právě proto sáhl k trestu.

31

Po centru z levé strany hlavou zakončoval mezi tři tyče Álvaro Negredo. Luís Maximiano si připsal zákrok z kategorie jednodušších, míč totiž směřoval přímo na střed brány.

30

Konstruktivně aktuálně hraje Cádiz. Presující Luis Javier Suárez dostal do úzkých Faliho, stoper si poradil pasem na střed svému kolegovi Chustovi.

29

Z velkého úhlu pokusil štěstí Anthony Lozano. Luís Maximiano na zem nemusel, protože bylo od prvního pohledu zjevné, že tato střela na bránu nezamíří.

28

Po zisku míče Germán Sánchez rozehrávku nezvládl. Hledal po levé lajně Antonia Puertase, jenže míč poslal mimo hrací plochu. Aut pro Cádiz.

27

Kouč Granady Robert Moreno má ke spokojenosti daleko. Něco vysvětluje svým asistentům, možná uvažuje i o změně herního plánu.

26

Kousek za velkým pokutovým územím si vytvořil prostor na střelu Luis Javier Suárez. Jeho pokus lehce tečoval Fali, Jeremías Ledesma schoval míč v rukavicích.

25

Presink hostům k ničemu není. Carlos Neva si nekomplikoval život a z poloviny hřiště posunul kulatý nesmysl k brankáři, který sáhl k dlouhému odkopu.

24

Červeno-bílí drží balón častěji na kopačkách, ale zatím jim to není nic platné, na svou první gólovou příležitost čekají marně.

23

Ukázkovou práci do defenzivy odvedl Domingos Duarte. Udržel na zádech Lozana a pod tlakem si pomohl malou domů s gólmanem Maximianem.

22

Na dlouhý odkop Luíse Maximiana adresát Antonio Puertas nedosáhl. Chtěl alespoň prodloužit za sebe, ale skočil naprázdno.

21

Domácí si se soupeřem neberou servítky, následoval další nedovolený zákrok. Ten způsobil Luis Javier Suárez, když zezadu tvrdě srazil k zemi Negreda.

20

Slibní příležitost Cádizu skončila neúspěchem. V akci znovu Akapo, který poslal střílený centr na tělo Lozana, ten z mírného záklonu střílel vedle levé tyče.

19

Proti pravidlům hrál Raúl Torrente. Do střetu s Carlosem Akapem přiběhl pozdě, protihráči bolestivě stoupl na pravou nohu. Jasný faul.

18

Tvrdou ránu vyprodukoval kousek za šestnáctkou Myrto Uzuni. Za Ledesmu vyřešil situaci Fali, který bez otálení zblokoval ránu hlavou.

17

Domácí pochopitelně budou chtít krátkodobou přesilovku využít. Zdravotníci hostujícího celku pracují ze všech sil, ale lehké krvácení se jim stále nedaří zastavit.

16

Cádiz hraje v oslabení, protože Fede San Emeterio je ošetřován za postranní čárou, vypadá to na tržné zranění. Lze tedy očekávat, že Cádiz nyní hru více zatáhne.

15

Zkušeně si na polovině hřiště počínal Antonio Puertas. Udělal Alcarazovi kličku k lajně a počkal si na kontakt s protihráčem, k němuž skutečně došlo, arbitr Sánchez musel odpískat faul.

14

Luis Milla chtěl pod tlakem vybojovat alespoň rohový kop. Domácí středopolař sice nastřelil Chusta, ale pak se ještě míče dotkl, takže Jeremías Ledesma bude odkopávat.

13

Individuálně zkusil štěstí Antonio Puertas. K souboji vyzval Rubéna Alcaraze a vyšel z něj jako poražený, hostující fotbalista skvěle zapracoval pozičně.

12

Přenesení hry Falimu vyšlo. Luis Hernández si u levé lajny zpracoval míč na prsa, načež si věřil na Millu, nicméně za jeho záda se neprodral.

11

Zhruba z dvaceti metrů od brány napřáhl ke střele Isma Ruiz. Jeremías Ledesma mohl zůstat ledově klidným, míč prosvištěl vysoko nad horní tyčkou.

10

Dlouhý nákop Víctora Chusta si pohlídal brankář Luís Maximiano. Selhání nepřipustil, balón sebral poměrně výrazně před sprintujícím Lozanem.

9

Ofenzivu podpořil Carlos Neva. Dostal dobrou nahrávku, zvládl i zpracování, avšak v souboji dvou patnáctek neuspěl kličkou podél lajny, Carlos Akapo jej odstavil čistě tělem.

8

Domácí kombinují kolem poloviny hřiště. Jsou si vědomi, že času mají dostatek, takže k vápnu soupeře se zatím tolik neženou.

7

Zatím sledujeme poměrně atraktivní úvod střetnutí. Antonio Puertas nyní vyskočil vysoko do vzduchu, za odměnu dostal úder loktem od Alcaraze.

6

Velkou parádičku si dovolil Jeremías Ledesma. Povedenou kličkou dokonale zaskočil Luise Javiera Suáreze, ten se projel po trávníku naprázdno.

5

Fali tentokráte úřadoval v defenzivní činnosti, když nedal šanci pokračovat do příležitosti Puertasovi. Míče si tak minimálně na pár vteřin mohou užít hráči Cádizu.

4

První obrovská příležitost gólem neskončila! Mizernou malou domů vyslal Duarte. Vystihl ji Álvaro Negredo, leč gólmanovi, vyběhnuvšímu až mimo pokutové území, udělal příliš krátkou kličku, Luís Maximiano zabránil nejhoršímu levou nohou.

3

Hodně dlouhý aut vhodil do pokutového území Luis Hernández. Fali prodlužoval za sebe, kde úřadoval domácí obránce Germán Sánchez.

2

Domácí vstoupili do pondělní dohrávky v tradičních červeno-bílých dresech. Hostující fotbalisté pro dnešní střetnutí oblékli dresy barvy žluté.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Granada CF: Maximiano – D. Duarte, G. Sánchez, Torrente, Neva – Puertas, Milla, Ruiz – Collado, Suárez, Uzuni.
Náhradníci: A. Escandell – Arezo, Díaz, Machís, J. Molina, Montoro, P. Sánchez, Petrović, Quini, Raba, Rochina, Soro.
Trenér: Robert Moreno

Cádiz CF: Ledesma – L. Hernández, Fali, Chust – Akapo, San Emeterio, R. Alcaraz, Arzamendia – Negredo, Lozano, Lucas Pérez.
Náhradníci: Gil – Alejo, Andone, Cala, Carcelén, Álex Fernández, Idrissi, Mari, Perea, Salvi, Sobrino, Alarcón.
Trenér: Sergio

Rozhodčí: Sánchez – Cabañero, Gallego.
Cádiz CF

Jak již bylo zmíněno, tak Cádiz je prvním týmem namočeném v sestupovém pásmu. Dnes bezesporu bude chtít využít mizerné formy soupeře a přiblížit se mu na rozdíl jediného bodu. Svěřenci kouče Sergia sice v posledních pěti ligových utkáních prohráli pouze 1:2 Mallorcou, jenže taktéž pouze jednou zvítězili, hned třikrát remizovali. O body se dělili v doposud posledním zápase, doma s Getafe remizovali 1:1. Začátkem měsíce vypadli taktéž ze španělského poháru, ve Valencii prohráli 1:2 a jejich pouť tak skončila ve čtvrtfinále. Nejlepším střelcem mužstva je Álvaro Negredo s osmi trefami.
Granada CF

Kdo by to byl čekal, že Granada v letošním ročníku španělské LaLigy bude hrát o udržení. Je tomu tak a ze 17. pozice má náskok na 18. Cádiz pouhé čtyři body. Tento fakt napovídá, že dnešní utkání je velmi důležité a bude se v něm hrát tzv. o šest bodů, navýšení náskoku na sedm bodů by byl důležitým krokem směrem k záchraně. Morenova družina však prožívá mizerné období, když drží sérii pěti porážek v řadě za sebou, naposledy padla výsledkem 1:4 doma s Villarrealem. Střelecké produktivitě celku vévodí Jorge Molina s devíti góly.
Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný pondělní večer. Vítám vás při sledování pondělní dohrávky 26. kola španělské LaLigy, u zápasu mezi Granadou a Cádizem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Granada CF – Cádiz CF

0:0

konec (0:0)

Zpět na online

Karty:   35. G. Sánchez (GRN), 42. Uzuni (GRN), 79. Torrente (GRN) – 32. Arzamendia (CAD), 48. R. Alcaraz (CAD), 74. San Emeterio (CAD)   33. D. Duarte (GRN)

Držení míče: 36 % : 64 %.
Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 2:7. Rohy: 0:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:17.

Granada CF: Maximiano – D. Duarte, G. Sánchez (C), Torrente, Neva – Puertas (89. Rochina), Milla, Ruiz (76. Petrović) – Collado (76. Quini), Suárez (85. J. Molina), Uzuni (46. Machís).
Náhradníci: A. Escandell – Arezo, Díaz, Machís, J. Molina, Montoro, P. Sánchez, Petrović, Quini, Raba, Rochina, Soro.

Trenér: Robert Moreno

Cádiz CF: Ledesma – L. Hernández, Fali (C) (59. Carcelén), Chust – Akapo (59. Alejo), San Emeterio (83. Sobrino), R. Alcaraz, Arzamendia – Negredo, Lozano (74. Perea), Lucas Pérez (83. Álex Fernández).
Náhradníci: Gil – Alejo, Andone, Cala, Carcelén, Álex Fernández, Idrissi, Mari, Perea, Salvi, Sobrino, Alarcón.

Trenér: Sergio

Rozhodčí: Sánchez – Cabañero, Gallego

Diváci: 14 785