Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Arsenal FC – Brentford FC

2:1

konec (0:0)

19.02.2022, 16:00 • Emirates Stadium, Londýn • 26. kolo • Adam Sedlák

Tipsport: 1.56 3.96 7.33 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Pro dnešek je to tedy ode mne vše. Přeji všem pěkný zbytek třetího únorového víkendu, který určitě ještě můžete obohatit mnoho sportovními přenosy. Od klávesnice se s Vámi loučí příjemně naladěný Adam Sedlák. Napočtenou. (18:07:21)
Statistické okénko utkání:

Držení míče: 67 % : 33 %.
Střely na branku: 8:2.
Střely mimo: 8:1.
Rohy: 14:0.
Ofsajdy: 1:2.
Fauly: 10:5.
Dnešní utkání je u konce! Domácí si nakonec po parádní práci ve druhé půli připisují klíčové body do tabulky slavné Anglické Premier League. Nutno zmínit, že první poločas nenabídl zrovna dvakrát pohledný fotbal, protože jsme se ho dočkali pouze na jedné straně. Domácí totiž svého soupeře jasně přehrávají ve všech ohledech, a proto tedy není divu, že si pouze oni vypracovali nějaké slibné šance. Vše ale většinou dokázal pokrýt brankář David Raya, a když šlo do tuhého, tak se přeci jen ukázal velmi jistý obránce Ethan Pinnock. Ten zatím zažehnává většinu nebezpečí pro svůj celek. To druhá část hry byla jiná pohádka, jelikož jsme se dočkali hned tří branek. V 48. minutě se po pěkném uvolnění a střele na zadní tyč prosadil Emile Smith-Rowe , na kterého o devětadvacet minut později navázal velmi podobnou akcí jeho národní kolega Bukayo Saka. Když už vše spělo ke konci, tak se ještě prosadil Christian Nörgaard. Ten ovšem už pouze korigoval skóre. Konečný stav střetnutí 2:1.

90+5

Konec zápasu.

90+4

90+4. Christian NÖRGAARD - 2:1

90+4

Brentford právě vstřelil branku!
Tak nakonec je z toho branka! CHRISTIAN NÖRGAARD se při svém zakončení nenacházel v ofsajdovém postavení, což nakonec uznal až video záznam. Hosté tedy ještě dramatizují konec dnešního zápasu.

90+4

Konec utkání nám ještě nabídl poměrně hodně zapeklitou situaci. Dán Christian Nörgaard sice vstřelil branku, ovšem prý se jednalo o jasné ofsajdové postavení, jehož si velmi rychle všiml i čárový rozhodčí.

90+4

Cédric Soares již dostal do nadějné pozice, ale k zakončení se nakonec nedostal, jelikož první u míče byl Pontus Jansson, který se ho ovšem velmi rychle zbavil do zámezí.

90+2

Granit Xhaka šel do souboje s Pontusem Janssonem až příliš tvrdě, čehož si je pochopitelně zcela jasně vědom. Hlavní arbitr John Moss tedy po zásluze odpískal tento přečin.

90+1

Kieran Tierney se pokusil o přízemní centr z pravé strany, ten ale velmi rychle zastavil Sámán Ghoddos, který míč zahrál zpět na kopačky svého soupeře.

90

Hosté se ještě přeci jen odhodlali k útoku, ovšem tato snaha jim nebyla příliš platná. Zakladatel této akce Shandon Baptiste totiž upadl již při přebrání míče záhy na útočné polovině.

89

Nicolas Pépé předvedl parádní sólo, při kterém byl pohotově poslán k zemi obráncem Pontusem Janssonem. Hlavní rozhodčí ale ukázkově rozpažil, a proto se tedy o faul nejednalo.

88

Edward Nketiah se pokusil o pěkné sólo směrem vpřed, ovšem narazil pouze do bránícího Christiana Nörgaarda, jenž si tak po delší době připsal na své konto dobře odvedenou defenzivní práci.

86

Yoane Wissa se natlačil do dobré šance, ve které byl ale poslán na zem legionářem z Brazílie Gabrielem. Ten nijak neprotestoval, jelikož by to tak, jako tak bylo zbytečné. Na jeho konto tedy přilétává žlutá karta.

86

Centr na zadní tyč od Cédrica Soarese málem zužitkoval Bukayo Saka, jenž ale své zakončení zamířil pouze do clonícího Rica Henryho, který tedy nebezpečí pro svůj celek zažehnal.

85

Domácí již zřejmě v klidu utkání dohrávají, jelikož se vůbec nikam neženou a drží míč na vlastní polovině. Hosté jsou na tom podobně, i když vlastně stále prohrávají o dvě branky.

84

Hostující naděj na protiútok byla zažehnána velmi rychle, jelikož Thomas Partey přečetl úmysl Yoaneho Wissy, který tak o míč bleskově po jeho zisku přišel.

Arsenal FC – Brentford FC

2:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 48. Smith-Rowe (A. Lacazette), 79. Saka (Partey) – 90+4. Nörgaard (Ajer)

Karty:   86. Gabriel (ARS) – 81. P. Jansson (BRF)

Držení míče: 67 % : 33 %.
Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 8:1. Rohy: 14:0. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:5.

Arsenal FC: Ramsdale – Soares, White, Gabriel, Tierney – Ödegaard, Partey, Xhaka – Saka, A. Lacazette (C) (83. Nketiah), Smith-Rowe (75. Pépé).
Náhradníci: Leno – Alnaní, Giraud-Hutchinson, Holding, Lokonga, Nketiah, Pépé, N. Tavares, Tomijasu.

Trenér: Mikel Arteta

Brentford FC: Raya – Ajer, P. Jansson (C), Pinnock – Canós (83. Ghoddos), M. Jensen (44. Janelt), Nörgaard, Josh Dasilva (68. Baptiste), Henry – Mbeumo, Wissa.
Náhradníci: Fernández – Baptiste, Sörensen, Ghoddos, Janelt, Onyeka, Rasmussen, Stevens, Young-Coombes.

Trenér: Frank Thomas

Rozhodčí: Moss – Perry, Wood – Hooper