Menu

Hokej

DHL Extraliga juniorů

Piráti Chomutov – HC Slavia Praha

4:1

konec (4:0, 0:1, 0:0)

11.02.2022, 16:00 • ROCKNET ARÉNA • 37. kolo • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Dnešní střetnutí končí vítězstvím Chomutova, ovšem jinak se hrál vyrovnaný hokej. Hlavním rozdílem byla koncovka, v níž byli Piráti efektivnější, a tak berou tři body. Slavia podala bojovný výkon, ale nemohla najít recept na překonání Filipa Tučka. (18:01:55)

Konec zápasu.

59:27

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Hrdlička – 2 min., sekání).

59:27

Jan Ekrt odmítl vstřelit hattrick! Chomutovský útočník se hnal sám na brankáře, kterého sice pokořil, ale orazítkoval pravou tyčku.

58:41

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jan Vostiňák – 2 min., zdržování hry / padnutí na puk).

57:04

Na pravé straně nabral velkou rychlost Jakub Hofmann, který se z úhlu snažil chytře trefit bližší šibenici branky. jenomže obránce mu do střely vložil hůl a puk zamířil jen do ochranné sítě.

56:14

Přihrávku Pirátů zachytil na pravé straně Lukáš Strnad, jehož pokus z kruhu vyrazil Filip Tuček před sebe. Stejný hráč Slavie se hnal za dorážkou, ale domácí gólman už zasahovat nemusel.

55:20

Od modré čáry tentokrát vystřelil Josef Rykl, jehož pokus mířil na hostujícího brankáře. Domácí obránce poté inkasoval ránu do obličeje, čehož se rozhodčí nevšimli.

54:33

Nahození od modré čáry tečoval před brankou Mikuláš Skoupý a puk mířil do protipohybu gólmana. Jenomže Filip Tuček ještě vykopl beton a zachránil Chomutov od inkasované branky.

54:06

Za obranu Slavie mířil Tomáš Šilar, který těžkou přihrávku nezpracoval. Kotouč putoval do brankoviště, kde hru uklidnil Tomáš Volevecký.

53:38

Rozhodčí neocenili menším trestem několik zákroků za hranicí pravidel. Aktuálně jsou obě strany nespokojené tím, jak pruhovaní muži střetnutí vedou.

52:55

Po přejetí modré čáry vystřelil zpoza beka Jan Vostiňák, jeho zakončení zamířilo jen do hrudníku připraveného hostujícího brankáře.

51:55

Mezi obránci se protáhl Tadeáš Svoboda, který už se nacházel mezi kruhy. Pokus chomutovského útočníka zamířil jen nad branku.

51:01

Z pravé strany si na osu hrací plochy nabruslil Radek Tomas, který tentokrát mířil k první tyči. Filip Tuček byl znovu připravený a pokus ramenem vyrazil do rohu.

50:24

Dvěma pokusy se prezentoval Radek Tomas, ovšem ani jeden k brankáři neprošel. Následně se o kotouč bojovalo u zadního hrazení.

49:08

Z předbrankového prostoru vystřelil Matyáš Krasanovský, jenž mířil mezi brankářovy betony. Ovšem Tomáš Volevecký mezeru rychle utěsnil a puk vyrazil ke spoluhráči.

48:39

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (David Černý – 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Hrdlička – 2 min., hrubost).

48:39

Na pravém kruhu se nacházel Tomáš Šilar, jehož pokus tečoval do protipohybu brankáře obránce. Avšak Tomáš Volevecký se stihl vrátit na správné místo.

47:58

Přihrávku mezi kruhy dostal Dominik Badinka, jehož pokus z jedné zamířil po ledě těsně vedle levé tyče. Chomutov pokračuje v kombinaci.

47:31

Domácímu mužstvu e zatím přesilová hra nedaří, Piráti se nemohou usadit v útočném pásmu.

46:54

Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Tomáš Jokl – 2 min., hrubost).

46:14

Další zakázané uvolnění, tentokrát ze strany Chomutova.

45:33

Hraje se ve vysokém tempu a hra se neustále přelévá ze strany na stranu. Zprava mířil před branku Tadeáš Svoboda, který přihrávkou hledal obsazeného spoluhráče.

44:10

Dominik Badinka se ze středního pásma protáhl kolem soupeřů až před branku, kde jej ale tělem dohrál Jiří Stejskal.

43:22

Další zakázané uvolnění Pražanů.

43:12

Také sešívaní zahráli na icing, hra se tak přesouvá na druhou stranu ledové plochy.

43:00

Vše na branku, tak by se dalo referovat o taktice Slavie. Pokus od levého mantinelu domácí brankář vyrazil a Piráti poté vyhodili jen za cenu zakázaného uvolnění.

42:14

Filip Štrombach bekhendem posunul puk do levého kruhu, odkud to na první tyčku vyzkoušel Lukáš Strnad. Avšak FIlip Tuček byl znovu připravený na správném místě.

41:32

Krátké přesilové hry Chomutovští nevyužili, navíc se ani nedostali ke střeleckému pokusu.

40:39

Zkrácená početní výhoda Chomutova začíná ofsajdem. Piráti tak dostřídali přesilovkovou formaci.

40:14

Slavia se hned po vhazování hnala do útočného pásma. Zleva vystřelil Martin Švec, který mířil jen na chomutovského brankáře.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá perioda byla více rozlítaná, a tak v ní moc branek nepadlo. Nebezpečnější ale byla rozhodně Slavia, která ve dvojnásobné výhodě zaslouženě snížila. Avšak stále prohrává o tři trefy a musí po přestávce zabrat. Uvidíme, co se stane v poslední dvacetiminutovce.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:32

Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Radek Tomas – 2 min., podrážení).

38:55

Z vrcholu pravého kruhu to přes soupeře vyzkoušel Vladimir Serov, který mířil nad branku. Puk následně po mantinelu zamířil až do středního pásma.

38:39

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Daniel Badinka.

37:05

Slavia právě vstřelila branku!
Krásná kombinace a ještě hezčí střela znamenají, že Pražané využívají dvojnásobnou početní výhodu! Na vrcholu levého kruhu se nacházel JAKUB HRDLIČKA, jehož pokus vymetl všechny pavučiny v chomutovské brance, jelikož puk cinkl o spojnici tyček. Asistence: Stanislav Tichý a Vladimir Serov.

36:47

Ještě před vyloučením zůstal ležet na hrací ploše Jan Vostiňák, který zastavil tvrdý pokus soupeře. Na střídačku mu tak museli pomoci spoluhráči.

36:47

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dominik Badinka – 2 min., krosček).

35:45

Sešívaní sice vyhráli vhazování, ale přihrávka centra šla přesně mezi beky, a tak puk skončil až za hostující svatyní.

35:34

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Filip Cháb.

35:00

Hra je ve druhé periodě poněkud rozlítaná, a tak se hraje delší dobu bez větších šancí. Hráči se spíše dohrávají u mantinelů, ale v rámci pravidel.

33:22

Piráti vyhráli vhazování, a tak se od modré čáry napřáhl také Josef Rykl. Také hostující maskovaný muž byl připravený zasáhnout.

33:18

Zakončení Martina Pöschla přišlo z pravého kruhu, ale bylo sražené do ochranné sítě.

32:43

Spíše propagační ránu vyslal od modré čáry Tomáš Jokl, který navíc mířil nad branku. Domácí gólman chtěl hru zklidnit, a tak puk schoval do lapačky.

31:29

Skrytou střelu přes obránce vyslal po ledě Jan Vostiňák, avšak brankářův beton byl u první tyčky připravený.

30:56

Nahozením od modré čáry se předvedl Josef Rykl, jehož pokus Tomáš Volevecký viděl, a tak jej v pohodě schoval do lapačky.

30:19

Jeden z domácích hráčů si o kotouč klepal ve středním pásmu, a tak ho chtěl najít středem Martin Pöschl. Chomutovský obránce ale našel jen soupeře, avšak stihl se vrátit před branku, kde Skoupýho pokus zastavil.

29:38

Dlouhou dobu se o kotouč bojuje u hrazení, kde je hned osm hráčů. Rozhodčí je nabádá, aby začali hrát.

28:07

Hra se v posledních minutách přelévá ze strany na stranu, avšak Slavia je nebezpečnější. Nyní si Tomáš Šilar přihrál s Janem Ekrtem, jenž zamířil vedle pravé tyče.

26:28

Mezi kruhy zůstal osamocený Stanislav Tichý, jenž mířil do horní poloviny branky. Jenomže Filip Tuček svou klec zamkl a stráží ji na výbornou. Aktuálně zasáhl vyrážečkou a drží Chomutov nad vodou.

26:13

Tomáš Jokl se naznačením uvolnil kolem posledního obránce, jenomže z levého kruhu mířil nepřesně.

25:01

Filip Tuček je opět hrdinou okamžiku! Sešívaní ve dvou ujížděli na domácího brankáře, jenž se skvěle přesunul a v leže zasáhl zvednutým betonem!

24:02

Přihrávku Slavie zachytil Jan Ektr, který se dostal až před brankáře, ale klička mu nevyšla. Na druhé straně pak ujížděl sám Filip Štrombach, jehož zakončení skončilo na levé tyči.

23:24

V posledních momentech to na ledové ploše vypadá tak, že se oba tábory předhánějí, kdo dá soupeři větší hit!

22:25

Zakončením od pravého mantinelu se prezentoval Jakub Hrdlička, který vyslal puk vedle vzdálenější tyče. Oba celky už jsou v plném počtu.

21:35

Zpoza branky mířila přihrávka mezi kruhy, kam si sjížděl Filip Štrombach, který okamžitě vystřelil, ale mířil doprostřed branky. I proto se hrdinou okamžiku stal Filip Tuček, jenž zasáhl betonem.

21:18

Registrujeme další pokus od modré čáry, který vyslal Vladimir Serov, ale ani on netrefil prostor branky. Puk pak opustil hrací plochu.

20:53

Tvrdou ránu od modré čáry vyslal Dominik Němeček, který nemířil přesně a svůj pokus poslal jen vedle pravé tyče.

20:21

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dominik Badinka – 2 min., držení).
Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Petr Šíma – 2 min., držení).

20:01

Střídání v týmu HC Slavia Praha: ze hřiště odchází Michal Pittr, přichází Tomáš Volevecký.

20:01

Začala druhá třetina.
Opticky se zdá utkání vyrovnané, ovšem hlavní rozdíl je v zakončení. Chomutov celou sezónu sráží koncovka, ale dnes jsou jeho hráči jako vyměněni, a tak po dvaceti minutách vedou 4:0! Přitom Slavia vstoupila lépe do zápasu, ale hra se postupně vyrovnávala. Také platí, že se hraje velmi tvrdě, avšak v rámci pravidel.

20:00

První třetina skončila.

19:03

Piráti právě vstřelili branku!
Severočeši přidávají soupeři další trefu na cestu do kabin! TOMÁŠ ŠILAR se středem vydal do útočného pásma, kde zamířil na vrchol levého kruhu a přesnou ránu otřel o vzdálenější tyčku. Asistence: Filip Döring a David Petrásek.

17:46

Piráti mířili do přečíslení, které pěknou přihrávkou na zadní tyčku vyřešil Matyáš Krasanovský. Jenomže Filip Döring z první branku přestřelil.

16:55

Z levé strany se napřáhl Tomáš Jokl, jehož snažení nemělo šanci na úspěch. Od stejného mantinelu to zkusil i Jakub Hrdlička, avšak Filip Tuček zasáhl lapačkou.

16:03

Pražané napadají rozehrávku Chomutova, který se zase nemůže dostat přes střední pásmo. Oba celky si v posledním střídání neužijí kotouče příliš dlouho.

13:45

Piráti právě vstřelili branku!
Přihrávku po mantinelu vyslal Filip Cháb. Následně se tělem uvolnil Tadeáš Svoboda, který zvedl hlavu a přihrával před branku. Tam se v pádu nacházel JAN RINDOŠ, jehož pokus zamířil mezi brankářovy betony. Asistence: Tadeáš Svoboda a Filip Cháb.

12:47

Po ose mířil do pásma Tomáš Šilar, který schoval svůj pokus za obránce. Zakončení ale mířilo kousek vedle pravé tyče.

12:05

Zatímco Filip Štrombach se drží za obličej, tak sudí odpískali přihrávku rukou Slavie.

11:46

Těžkou přihrávku vzduchem vymýšlel Dominik Badinka, i po jeho snažení se píská icing.

11:13

Nepřesnou přihrávkou na levou stranu se prezentoval Jan Matuška, a tak zde máme další zakázané uvolnění.

10:55

Nahození ze středního pásma schoval domácí brankář do lapačky, sešívaní tak vybojovali alespoň útočné pásmo.

10:48

Před útočnou modrou čáru udělal kličku Radek Tomas, jenž vystavil spoluhráče do ofsajdového postavení.

09:42

Z pravého kruhu pro vhazování se napřáhl Mikuláš Skoupý, jenž branku přestřelil. Následně od modré nepřesně mířil i Vladimir Serov.

08:43

Domácí se pokoušeli o dlouhou přihrávku, která skončila na icingu. Hned po vhazování vystřelil od modré Tomáš Brotánek, jehož pokus lapačkou zneškodnil Filip Tuček.

07:54

Piráti právě vstřelili branku!
Při signalizované výhodě poslal nádhernou přihrávku do jízdy spoluhráči David Petrásek. A tak JAN EKRT uháněl sám na brankáře, jeho pokus podjel pod betonem k pravé tyči. Asistence: David Petrásek.

06:57

Piráti právě vstřelili branku!
Chomutovští jdou do vedení, když se uvolnil na pravém kruhu, odkud zamířil přesně JAN EKRT nad brankářův beton a také k zadní tyči. Asistence: Dominik Badinka.

06:03

Jan Matuška a Lukáš Strnad ujížděli na jediného obránce, ale přihrávka druhého jmenovaného byla sražená těsně vedle levé tyče. Tuček už se přemisťoval, a tak nebyl na správném místě.

04:55

Piráti zastavili akci soupeře ještě ve středním pásmu a poté nahodili puk do pásma. Po chvíli se k němu na ose dostal Jan Ekrt, jehož zakončení mířilo těsně nad ledem k pravé tyči. Avšak Michal Pittr vytáhl zákrok betonem.

04:17

Před chomutovskou brankou bylo pořádně horko! Středem mezi kruhy postupoval Jan Matuška, jehož zakončení brankáři vypadlo. A tak se stejný hráč dostal k dorážce, se kterou si Filip Tuček znovu poradil.

03:20

Dalším pokusem od modré čáry se prezentoval Tomáš Kluch, jehož pokus vyrazil domácí brankář betonem.

03:02

Za obranu Slavie si najížděl Pavel Šugár, jehož si nikdo nevšímal. Ovšem jeden z obránců u červené čáry zaklekl a rukou puk zastavil.

02:17

Ihned po vhazování přišla rána od modré čáry, kterou domácí brankář schoval do lapačky. Chomutovští tak mohou znovu vystřídat.

02:13

Josef Rykl nezvládl přihrávku o mantinel, a tak kotouč dojel na zakázané uvolnění.

01:42

Dominik Badinka nahodil kotouč za branku a domácí mužstvo nyní prostřídá své řady.

00:58

Z pravé strany zakončoval na zadní tyčku Jakub Hrdlička, jehož pokus vyrazil Filip Tuček do rohu hrací plochy.

00:14

Pražané se hnali za první akcí, ovšem Štrombach se nacházel v ofsajdu.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Piráti Chomutov: Tuček (Suk) – Petrásek (C), Cestr, Janda, M. Pöschl, Rykl, Dominik Badinka – Ekrt, Šugár, T. Šilar, Krasanovský, Cháb, T. Svoboda (A), Vostiňák, Černý, F. Döring, Daniel Badinka, Rindoš.
Trenér: Petr Jíra.

HC Slavia Praha: Pittr (Volevecký) – Hrdlička, Stejskal, Němeček (C), Serov, Kluch, Švec – Štrombach, Strnad (A), Matuška, Macek, Míšek, Hofmann, Tichý, Skoupý, Šíma, Tomas, Jokl.
Trenér: Petr Macek.

Rozhodčí: Svoboda, Hlinka – Kokrment, Goltsch.
Chomutov se se Slavií utkal letos dvakrát a vždy Pražanům těsně podlehl. Nejprve v domácím prostředí Piráti nestačili na sešívané, když prohráli 2:4. Následně Severočeši cestovali do Edenu, kde stejnému soupeři podlehli 2:3. Jednalo se o těsné výsledky, a tak se dá čekat vyrovnaný souboj i nyní. Kdo pro sebe urve vítězství?
Oba celky se nacházejí ve spodních částech tabulky, a tak budou hrát ve skupině o sestup. Hůře jsou na tom Chomutovští, kteří v pětatřiceti zápasech posbírali osmnáct bodů. Šance Pirátů na záchranu jsou už spíše teoretické, jelikož na šestnáctou pozici ztrácejí patnáct bodů. Nijak slavně na tom není ani Slavia, které patří osmnáctá pozici a je tak o příčku výše než Severočeši. Sešívaní odehrálo o střetnutí více než Chomutov, ale posbírali sedmadvacet bodů. I Pražané mají před sebou nezáviděníhodnou situaci.
Dobré hokejové odpoledne! Poslední dny juniorů Chomutova jsou plné střetnutí, vždyť dnes je čeká čtvrtý soupeř v pátém dni. Piráti v krátkém sledu byli dvakrát posláni do karantény, a tak nyní dohání program DHL extraligy. Dnešním soupeřem jim bude Slavia, a tak nás jistě čeká zajímavý souboj.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

Piráti Chomutov – HC Slavia Praha

4:1

konec (4:0, 0:1, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 7. Ekrt (Dominik Badinka), 8. Ekrt (Petrásek), 14. Rindoš (T. Svoboda, Cháb), 20. T. Šilar (F. Döring, Petrásek) – 38. Hrdlička (Tichý, Serov)

Piráti Chomutov: Tuček (Suk) – Petrásek (C), Cestr, Janda, M. Pöschl, Rykl, Dominik Badinka – Ekrt, Šugár, T. Šilar, Krasanovský, Cháb, T. Svoboda (A), Vostiňák, Černý, F. Döring, Daniel Badinka, Rindoš
Trenér: Petr Jíra.

HC Slavia Praha: Pittr (21. Volevecký) – Hrdlička, Stejskal, Němeček (C), Serov, Kluch, Švec – Štrombach, Strnad (A), Matuška, Macek, Míšek, Hofmann, Tichý, Skoupý, Šíma, Tomas, Jokl
Trenér: Petr Macek.

Rozhodčí: Svoboda, Hlinka – Kokrment, Goltsch

Průběh zápasu
1. třetina
06:57 CHM 1:0 Ekrt (Dominik Badinka)
07:54 CHM 2:0 Ekrt (Petrásek)
13:45 CHM 3:0 Rindoš (T. Svoboda, Cháb)
19:03 CHM 4:0 T. Šilar (F. Döring, Petrásek)
Po 1. třetině
2. třetina
20:01 SLA -Pittr +Volevecký (Střídání)
20:21 CHM 2 Dominik Badinka, držení
SLA 2 Šíma, držení
35:34 CHM 2 HL příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Cháb
36:47 CHM 2 Dominik Badinka, krosček
37:05 SLA 4:1 Hrdlička (Tichý, Serov)
38:39 CHM 2 HL příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Daniel Badinka
39:32 SLA 2 Tomas, podrážení
Po 2. třetině
3. třetina
46:54 SLA 2 Jokl, hrubost
48:39 CHM 2 Černý, hrubost
CHM 2 Hrdlička, hrubost
58:41 CHM 2 Vostiňák, zdržování hry / padnutí na puk
59:27 CHM 2 Hrdlička, sekání
Konec