Menu

Fotbal

Africký pohár národů

Burkina Faso – Senegal

1:3

konec (0:0)

02.02.2022, 20:00 • Semifinále • Tomáš Kubečka

Tipsport: 5.42 2.98 1.92 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 4:5. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:10. (21:58:43)
Je konec! Senegal poráží Burkina Faso 3:1 a je prvním finalistou letošního ročníku afrického poháru! Po půlhodině hry zahodil první šanci hlavou Dieng. Následně domácí chtěli penaltu, ale VAR ukázal, že k nedovolenému zákroku nedošlo. Ve 39. minutě zahrozil také outsider, ale Mendy skvěle zasáhl. V nastavení měl nejprve velkou šanci Mané, ale brankář soupeře byl na místě. Sudí následně přisoudil Senegalu penaltu za ruku Tapsoby, ale po prohlédnutí videa ji opět odvolal. Po změně stran se hrálo dlouho velmi opatrně. Až v 70. minutě po rohovém kopu poslal Senegal do vedení Abdou Diallo. O šest minut později navíc udeřil Idrissa Gueye. Burkina Faso ale snížilo zásluhou Tourého. V závěru ale z brejku potvrdil triumf Senegalu Sadio Mané.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Žlutou kartu dostává Pape Abou Cissé (Senegal).

90+3

Střídání v týmu Senegal: ze hřiště odchází Nampalys Mendy, přichází Pape Abou Cissé.

90+2

Senegal kombinuje s míčem na kopačkách a už se nikam nežene. Fotbalisté v zeleném si jsou vědomi toho, že jsou velmi blízko k finálové účasti.

90+1

Nastavují se tři minuty!

90

Mané se protáhl na polovinu soupeře, ale nepokryl si míč a ještě upadl. Burkina Faso se ještě může vydat do ofenzivy.

88

88. Sadio MANÉ - 1:3

88

Senegal právě vstřelil branku!
Je rozhodnuto! Po chybě zadáků v bílém dostal přihrávku do úniku SADIO MANÉ, který uprchl všem obráncům a dloubl míč pod břevno! Vyběhnutý brankář neměl sebemenší šanci.

87

Traoré se hnal za přihrávkou do pokutového území, jenže si míč předkopl před sebe a už se nedostal k zakončení. Senegal ale nechává soupeři prostor.

86

Burkina Faso už vrhá prakticky všechny síly do útoku ve snaze o vyrovnání a vynunucení si prodloužení. Pro Senegal se zřejmě začnou otevírat prostory k protiútokům.

84

84. Blati TOURÉ - 1:2

84

Burkina Faso právě vstřelila branku!
Tak pozor! Burkina Faso ještě snižuje! Po prudkém centru z pravé strany se ve vápně odpoutal od obránce IBRAHIM BLATI TOURÉ, který krkolomně poslal míč k tyči!

83

Mané si řekl o další přihrávku do pokutového území, ale spoluhráč mu poslal pobídku na paty, takže hráč Liverpoolu se k míči nedostal.

82

Střídání v týmu Burkina Faso: ze hřiště odchází Hassane Bandé, přichází Abdoul Tapsoba.
Střídání v týmu Burkina Faso: ze hřiště odchází Adama Guira, přichází Soumaïla Ouattara.

81

Edmond Fayçal Tapsoba se dostal do pokutového území, ale nedokázal se uvolnit do zakončení. Obrana Senegalu hraje důrazně a nedává soupeřům prostor.

80

Do konce utkání zbývá posledních deset minut a fanoušci Senegalu už na tribunách slaví postup svých oblíbenců do finále. Burkina Faso už moc času opravdu nemá.

79

Střídání v týmu Senegal: ze hřiště odchází Bamba Dieng, přichází Pape Matar Sarr.

Burkina Faso – Senegal

1:3

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 84. B. Touré – 70. A. Diallo, 77. I. Gueye, 88. Mané

Karty:   29. Guira (BFA) – 52. B. Sarr (SNG), 90+3. Cissé (SNG)

Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 4:5. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:10.

Burkina Faso: Koffi (35. F. Ouédraogo) – Kaboré, E. Tapsoba, Dayo, Yago – B. Touré, Sangaré, Guira (82. S. Ouattara) – Bandé (82. A. Tapsoba), B. Traoré, Bayala (61. Sanogo).
Náhradníci: F. Ouédraogo, Sawadogo – Konaté, Malo, S. Ouattara, I. Ouédraogo, Sanogo, A. Tapsoba, Simporé, O. A. Traoré, E. Traoré.

Senegal: E. Mendy – B. Sarr, Koulibaly, A. Diallo, Ciss – Kouyaté (67. P. Gueye), N. Mendy (90+3. Cissé) – B. Dieng (79. P. M. Sarr), I. Gueye, Mané – Diédhiou.
Náhradníci: S. Dieng, A. Gomis – K. Baldé, Cissé, H. Diallo, P. Gueye, Lopy, Mbaye, Sarr, Name, P. M. Sarr, Thiam.