Menu

Další

Hokejové události

Poslední den hokejových přestupů

konec

31.01.2022, 07:00 • Daniel Ryl (@D_Ryl)

Já se s vámi tímto loučím, děkuji vám za pozornost a přeji vám dobrou noc! (00:17:59)
Letošní uzávěrka přestupů však byla relativně mrtvá. V podstatě úplně, protože výraznější rozruch způsobila jen Sparta, která přivedla Júlia Hudáčka, Davida Tomáška a Genadije Stoljarova. Když už nějaké změny vyběhly, jednalo se o střídavé starty z první ligy.

Velké jméno však ulovil Vsetín, kam zamířil zkušený útočník Radek Duda, který by měl na Lapači pomoci v boji o postup do extraligy.
Půlnoc odbila, máme to za sebou! Jistota je, že oficiálně už žádný český klub nové posily oficiálně nepřihlásí, ale je možné, že se ještě zítra ráno objeví představení zajímavé posily.

Mluví se o zájmu Olomouce o Jakuba Orsavu nebo o ruských posilách pro Vítkovice s Pardubicemi. Tak uvidíme, zda nás něčím překvapí!
LITVÍNOV – Žádnou velkou posilu Verva neohlásila, zato oznámila jedenáct hráčů na střídavé starty a prodloužené hostování Jiřího Fronka z Jihlavy. Vervě mohou pomoci třeba litoměřický kanonýr Rika Sihvonen, Lukáš Válek nebo staří známí jako Filip Helt nebo Michael Petrásek.

Všichni hráči mohou za Vervu nastoupit do 15. února. V případě, že by nastoupili v extralize po tomto datu, tak by museli v kádru Litvínova zůstat do konce sezóny.
OLOMOUC – U Jakuba Orsavy ještě zůstaneme. Šuškanda frčí napříč extraligou, ale reálné důvody jeho výměna nemá – minimálně bez náhrady. Rozpočet Mountfieldu nezatěžuje natolik, aby se ho zbavil. Jedná se o zkušeného útočníka do play-off, navíc příliš důvodů k odchodu z východu Čech na Hanou není ani po sportovní stránce.
OLOMOUC – I z malého plamínku může být oheň. Olomouc by se přece jen mohla zapojit do uzávěrky zajímavým přestupem – mluví se o zájmu o Jakuba Orsavu z Hradce Králové.
SPEKULACE – Na povrch nic nevyplulo, ale nebylo by překvapením, kdyby zkušení borci jako Zbyněk Irgl nebo Jan Hlaváč figurovali na soupiskách některých klubů v rámci střídavých startů pro případné boje v play-off.

Zejména druhý jmenovaný ve třetí lize válí, dneska přispěl k výhře Letňan 4:0 dvěma góly, čímž se dostal na 20 gólů a 22 asistencí.
Když si to shrneme, Sparta už má posily za sebou. Třinec, Liberec, Plzeň, Kladno, Karlovy Vary, Mladá Boleslav nebo Litvínov už nikoho nepřivedou. Posily Mountfieldu HK by byly překvapením, což platí i o Českých Budějovicích nebo Kometě Brno.

Ze hry by měly být také Zlín s Olomoucí, kde nejsou v prvním případě ambice a v obou ani dostatečné finance. Zbývají však Vítkovice s Pardubicemi, které se podle všeho snaží dotáhnout příchody Rusů – zatím bez úspěchu.
PLZEŇ – Indiáni už mají hotovo, fanoušci Západočechů už se žádné last minute posily nedočkají.
PŘEROV – Havířov i nadále škrtá, útočník Antonín Pechanec míří do konce sezony do Přerova, kterému pomůže v play-off!
VSETÍN – Na Lapači hlásí velkou posiilu! Z Benátek nad Jizerou přichází zkušený útočník Radek Duda, který tak mění dno Chance ligy boj o postup do nejvyšší soutěže.

„Radek je zkušený hráč. Cítíme z něj odhodlání porvat se o týmový úspěch v sezoně, kdy osobní statistiky jdou stranou. Věříme, že svými zkušenostmi mužstvu pomůže na ledě i v kabině,“ říká jednatel vsetínského klubu Daniel Tobola.
SPEKULACE – V hokejovém prostředí se šušká, že by se do extraligy mohl stěhovat také obránce Ruslan Pedan, o kterého by mělo mít zájem Dynamo i Vítkovice. Současný bek Chabarovsku odehrál v této sezoně 39 zápasů se čtyřmi góly a pěti asistencemi.
SPARTA – V Praze už je hotovo! Tři posily, výměna hráčů na hostování a žádné odchody ven. Pražané uvažovali o uvolnění některých hráčů, kteří nepředvádí očekávané výkony, ale nakonec se rozhodli věřit současnému mužstvu a pouze ho doplnili.
MOUNTFIELD HK – Hradec Králové posílil brankoviště Filipem Novotným a už se nezdá, že by ohlašoval další pozici. Ekonomicky silné mužstvo je samozřejmě stále na pozoru, ale kdyby mělo eso v rukávu, už by ho asi vytasilo.
LITVÍNOV – Konkurentem Kladna je aktuálně třináctý Litvínov, který touží po předkolu, ale vzhledem ke ztrátě formy se musí pomaličku koukat i za sebe. Nezdá se, že by došlo k nějakým velkým posilám.
KLADNO – Nikdy neříkej nikdy, ale všechny indicie naznačují, že Rytíři z Kladna už mají uzavřeno a o extraligu nebo v baráži budou bojovat se současným kádrem a hráči na hostování.
SPEKULACE – Sparta se pokukovala také v Třinci, kde se zajímala o někoho z ofenzivních hráčů, ale Slezané údajně požadovali přední obránce Pražanů, kteří tuto možnost okamžitě zamítli.
TŘINEC – Oceláři už asi posilovat nebudou, ale dle našich informací je reálné spojení s Danielem Voženílkem, který se dneska vrátil ze Sparty do Českých Budějovic. Silový útočník by měl ve Slezsku působit od příští sezony.
Čeká nás ještě něco? Mělo by, ale žádná divočina to rozhodně není. Kromě pár střídavých startů z nižších soutěží a trojici posil na Spartě jsme nic zásadního neviděli. Pořád ale zbývá čas!

Ve hře je ruská posila pro Pardubice či Vítkovice, podceňovat v tomto ohledu nemůžeme ani Kometu Brno. A na posily čekáme v Olomouci, která si ale zřejmě vystačí s pomocníky z Chance ligy.
SPARTA – Když je klid, vraťme se ještě ke Spartě. Ta jako náhradu za Alexandera Saláka přivedla slovenského brankáře Júlia Hudáčka, ale dle našich informací byla také blízko získání dvou cizinců.

Tím prvním byl Kanaďan Tyler Parks, chytající v AHL, jenž předešlou sezonu odchytal ve Slovanu Bratislava. Kontakt proběhl také s ruským gólmanem Iljou Ježovem, ale šampion z roku 2015 nakonec zůstává v Podolsku, kde je stabilní jedničkou.
Ticho po pěšině. Chance liga má hrací den, Tipsport extraliga mlčí a nic nenasvědčuje tomu, že bychom se dočkali něčeho velkého.
SPEKULACE – Kdo má rád překvapení, může se dočkat! Minulý týden si zahrál kraj za Orlovou se svým synem, načež nevyloučil návrat a vzhledem k tomu, že Zbyněk Irgl neoznámil konec kariéry, může přijít senzace!

Zkušený útočník by mohl pomoci ofenzivě Olomouce, ve hře však může být i návrat do Vítkovic. Vzhledem k dlouhé pauze by jeho angažmá bylo určitým riskem, ale mohlo by se také dost vyplatit!
SPARTA – Největší pozornost si dneska zatím vysloužila Sparta, u které by měl zůstat také ruský obránce Oleg Pogorišnyj, který uspěl na zkoušce.
My ale ještě nekončíme! Pořád zbývá času dost, posily by měly ohlásit Vítkovice a také Pardubice, u kterých lze čekat i větší jména.
ČESKÉ BUDĚJOVICE – Staronovou posilu hlásí také Motor. Jihočeši přišli o útočníka Zdeňka Doležala, který se vrátil do Sparty, ale opačným směrem se vrací pro změnu útočník Daniel Voženílek.
SPARTA - Na oficiálním webu Sparty vyšel rozhovor s Petrem Tonem. "Moc jsme toho s Jardou Hlinkou nenaspali. Rozhodli jsme se pro trio hráčů, u kterých věříme, že nám pomohou nejen stabilizovat naše výkony, ale také zakončit sezonu do dobrého konce," poodkryl jednání s novými posilami.

Do týmu se navíc vrací útočník Zdeněk Doležal z Českých Budějovic, který by při absenci olympioniků Michala Řepíka a Vladimíra Sobotky měl dostat více prostoru.
MLADÁ BOLESLAV – Středočeši potvrdili konec Pavla Patery. „Myslím, že to bylo oboustranně složité a bolestivé rozhodování. Nakonec jsme souhlasili s tím, že Pavlovi vyhovíme a spolupráci ukončíme,“ uvedl Jan Tůma, generální manažer Bruslařů pro klubový web.

Tým tak povede pouze Radim Rulík, kterého na lavičce doplní Petr Haken.
MLADÁ BOLESLAV – Středočeši kromě konce trenéra Pavla Patery zasáhli i do kádru. Finský obránce Alex Lintuniemi míří na střídavé starty do Slavie, kde by se měl rozehrát po zranění.
HAVÍŘOV – Havíři už se chystají na sestup do třetí ligy, proto uvolnili trojici hokejistů. O přesunu Šimona Kratochvíla za bratrem do Přerova už jsme informovali, Ivan Lytvynov bude hostovat ve Vrchlabí, zatímco Patrik Kadeřávek se vrací do Sokolova.
MLADÁ BOLESLAV – Podle Jakuba Koreise, bývalého hokejisty a nynějšího reportéra O2TV Sport, je za koncem Pavla Patery neshoda s Radimem Vrtbatou.

"Důvodem pro konec Pavla Patery v Mladé Boleslavi by měly být neshody s Radimem Vrbatou," napsal na svém Twitteru.
OLOMOUC – Mora lovila v Chance lize! Na střídavé starty jsou domluveni střelec Jakub Doktor s obráncem Tomášem Valentou z Havířova, zatímco z Jihlavy může dorazit zkušení útočníci Filip Seman a Josef Skořepa. Z Dukly jsou domluveni také Vítězslav Brož a Peter Lichanec.
VÍTKOVICE – Více zdrojů potvrzuje, že Vítkovice zareagují na zranění Robertse Bukartse a měly by sáhnout na východ Evropy.
MLADÁ BOLESLAV – Deník Sport přišel se zajímavou informací, když na svém webu informoval o konci Pavla Patery, jenž má v Mladé Boleslavi skončit na vlastní žádost! Jeho asistent Radim Rulík by měl u mužstva zůstat.
SPARTA – Potvrzeno! Do Sparty přichází zkušený slovenský brankář Július Hudáček, který naposledy působil v Dinamu Riga. Druhou, trošku překvapivou, posilou je útočník David Tomášek, jenž se vrací z ruského Chabarovsku.

Třetí, nejméně známou posilou, je zkušený ruský útočník Genadij Stoljarov. Bývalý kapitán Nižněkamsku a Novgorodu přichází z italského Merana, odkud pochází jeho maminka.
SOKOLOV – Odbočíme do Chance ligy, protože Sokolov ohlásil prodloužení smluv se zkušeným útočníkem Tomášem Rohanem a mladým obráncem Františkem Klejnou.
SPEKULACE – Internetem koluje informace, že útočník David Tomášek rozvázal smlouvu s Chabarovskem! Reprezentační náhradník se tak z Pekingu do Amuru nevrátí. Vypadá to na návrat do Česka, kde by o něj mohla stát Sparta a Pardubice!
SPARTA – Vypadá to na velkou bombu! Do Sparty by totiž údajně měli dorazit dva hráči z KHL, kteří už v extralize působili. Zkušený ruský útočník pak působí v jiné evropské soutěži.
SPARTA – Na Spartě se chystá bomba! Dle nápovědy na klubovém Twitteru přijde brankář, jeden vracející se hráč a Rus. Dle našich informací by se mělo jednat o zahraničního brankáře z KHL a jednoho ruského útočníka.
Na českých kluzištích je zatím relativně klid, ale kromě tvrdých přestupů bude zájem také o borce z Chance ligy formou střídavých startů.

Z vedoucích Litoměřic si už vypůjčilo některé hráče Kladno, dá se očekávat, že Sparta bude mít pojištěného kanonýra Lukáše Žálčíka ze Šumperka. Od Draků by se mohl vrátit do Komety také útočník Petr Kratochvíl, solidní sezonu mají Tomáš Vildumetz i Denis Kindl.
PŘEROV – Změny hlásí také Chance liga! Přerov definitivně získal do konce sezony brankáře Lukáše Klimeše z Komety Brno, kterého doplnil také útočník Šimon Kratochvíl z Havířova. O dalším útočníkovi navíc Zubr nadále jedná, protože Marek Sloboda se vrátil do Sokolova.
LIBEREC - U Bílých Tygrů by měl být klid, Severočeši potřebují převážně vyprázdnit marodku. To však neznamená, že by se last minute posila nemusela upéct, protože Liberci by se do závěru sezony hodil spolehlivý střelec.

Nad deseti góly jsou jen Jaroslav Vlach a Tomáš Filippi, tudíž by nebylo překvapením, kdyby Liberec skutečně oťukával Radana Lence, který v něm před odchodem do Ruska působil.
PARDUBICE – Dynamo je na trhu aktivní, má kam sáhnout i po finanční stránce, proto není překvapením, že se snaží přivést obránce a útočníka. Dle informací loví zejména v zahraničí. Že by došlo na některého z českých hráčů v KHL?

Jak už jsme zmínili, Lukáš Radil je velmi žhavou variantou. Pod hranicí postupu do play-off působí Radan Lenc z Chabarovsku, zapomínat však nemůžeme ani na bratry Zohorny, kteří působí ve Švédsku.
SPARTA – Není tajemstvím, že Sparta hledá brankáře. A v nejbližších hodinách by skutečně mělo dojít k příchodu nového parťáka pro Matěje Machovského, kterým má být cizinec. Zkušený gólman by měl dorazit z KHL nebo ze zámoří!
KOMETA – Podle našich informací je v Brně klid, ale Libora Zábranského nelze podceňovat a je možné, že se během dneška ještě něco upeče!
SPARTA/MOTOR – Na trase Praha – České Budějovice by mohlo dojít k další rotaci, protože hostování končí Danielu Voženílkovi se Zdeňkem Doležalem. Vrátí se oba hráči na závěr sezony do svých kmenových klubů?
SPEKULACE – Mountfield HK šlape, ale návrat Rudolfa Červeného z Rigy nemusí patřit mezi nereálné. A to nejen v rámci Hradce Králové, střelec by se totiž hodil vícero týmům.

O jeho parťáka Lukáše Radila bude jistě zájem i v sousedních Pardubicích – šikovný univerzál ze zkušenostmi z NHL by mohl být alternativou i pro Spartu, Třinec nebo Kometu.
SPEKULACE – Časté přesuny v rámci uzávěrky probíhají na trase KHL – Tipsport extraliga, což by mohlo platit i dnes. Vyřazovací část se vzdaluje Vladivostoku, kde působí obránci Vojtěch Mozík a Libor Šulák, nicméně druhý jmenovaný před nedávnem prodloužil smlouvu.

Těžké už to bude mít Chabarovsk, odkud by se mohl stěhovat Patrik Bartošák. Žhavým zbožím by mohl být obránce Michal Jordán, jenž by mohl slyšet na nabídky Sparty, Třince nebo Pardubic. Návrat do Zlína je nejspíš nereálný.

V Amuru však působí také Radan Lenc – Liberec posilovat nehodlá, ale pro Třinec nebo Spartu by mohl být reprezentační střelec zajímavý. Zapomínat se nesmí na Davida Tomáška, který je aktuálně coby náhradník na olympiádě v Pekingu.
ZLÍN - Berani míří do první ligy, ale stále se nevzdávají! Na předposlední Kladno ale ztrácí třináct bodů se zápasem k dobru. Zkušené posily by se tak Moravanům hodily – v kádru Zlína je pár jmen, které by šly v rámci extraligy zobchodovat.
LITVÍNOV – Verva neprožívá vydařené období, a přestože bojuje o předkolo play-off, musí se ohlížet i na dotírající Kladno. Nebylo by tak překvapením, kdyby Severočeši oznámili nějaké posily pro závěr sezony.
LIBEREC - Pod Ještědem nejsou s devátým místem spokojeni, Bílí Tygři navíc prohráli poslední dva zápasy, ale dle našich informací bude v Liberci klid – žádné změny už se dnes neočekávají.
TŘINEC – Oceláři budou během reprezentační přestávky postrádat řadu důležitých hráčů, přivedli Martina Bakoše, ale dle našich informací jsou ochotni naslouchat nabídkám ostatních klubů – samozřejmě v případě zajímavé nabídky.
SPARTA – V Praze je po zmíněné výhře na Hané klid, ale rozhodně ne ve sparťanských kancelářích. Klub má čas do půlnoci, už během dne by však měl dotáhnout příchod brankáře! Český brankáři Marek Langhamer nebo Patrik Bartošák jsou ze hry.

Jak potvrzují naše zdroje, informace z médií jsou pravdivé – Sparta loví brankáře v zahraničí! Dorazí posila z KHL nebo jiné evropské ligy?
OLOMOUC – Hanáci schytali v nedělním utkání proti Spartě výprask 1:6, ale tíží je také jiné starosti. Zranění vyřadilo možná do konce sezony Petra Strapáče, Lukáše Kucseru i Vojtěcha Tomečka. Bude Mora lovit v blízkém Brně, Zlíně nebo sáhne do Chance ligy?
SPEKULACE – Extraliga zatím spí! Náznaky však hovoří o tom, že bychom se dneska mohli dočkat dost zajímavých přesunů.
I vzhledem k olympiádě nás čeká možná rušnější závěr přestupového okna, než jsme byli v předešlých letech zvyklí. Kluby totiž neshání jen posily na boj v play-off, ale také náhrady za zraněné hráče.

Rošáda se může týkat dalších gólmanů, dle informací Onlajnů je rušno i na hráčském poli napříč extraligou. V extraligových kancelářích tak bude v pondělí pořádně veselo.
Už v neděli večer přišla první bomba, když došlo k výměně na trase Karlovy Vary – Hradec Králové. Na západ Čech se vydal brankář Štěpán Lukeš, kterému končí smlouva a k jejímu prodloužení se neschylovalo.

Opačným směrem míří Filip Novotný, jehož pozice byla úplně stejná, proto se oba kluby dohodly na této výměně.
Zdravím všechny fanoušky extraligového hokeje! Konec ledna patří uzávěrce přestupů, proto budeme dneska sledovat, jaké poslední posily a změny extraligové mančafty oznámí.

Poslední den hokejových přestupů

konec