Menu

Hokej

Extraliga dorostu - o pořadí v play-off

Mountfield HK – Berani Zlín

6:2

konec (1:0, 3:2, 2:0)

27.01.2022, 17:15 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Skupina B • Martin Voltr, Jan Vavřina

Z východočeské metropole je to pro dnešní večer vše, další nejen mládežnické zápasy se zde budou hrát i v nadcházejících dnech. Sledovat je budete moci opět skrze Onlajny. Do té doby se mějte krásně! (19:23:09)
ČPP Arénou se nese potlesk diváků na počest vítězného týmu, kterým je Mountfield HK. Ten ve třetí třetině výborně bránil, nedovolil soupeři skórovat a navíc v důležitých chvílích udeřil. Postupně tak navýšil své vedení na 6:2 a do tabulky zapisuje tři body. Ty znamenají, že se Východočeši dostávají v tabulce před svého dnešního soupeře.

Konec zápasu.

59:49

Uherek si připisuje ještě jeden zákrok z podobných míst, odkud ho překonal Jiří Klíma. Puk se za brankovou čáru tentokrát nedostal. To ale domácí lavičce vadit určitě nebude.

59:37

Na závěrečné vteřiny se hra přesunula na druhou stranu kluziště. A utkání se už jen dohrává, což potvrzuje také ignorace ze strany rozhodčího na poměrně jasný faul za hostující brankou.

59:07

Až nyní musel předvést zákrok betonem Jan Kasal, tahle slabá střela ale neměla šanci na úspěch.

58:21

Zlínští jsou sice na puku, ale tahají ho většinou po mantinelu nebo modré čáře. Do lepších pozic je zformovaná hradecká defenzíva nepouští.

57:19

Jestliže hosté doposud pomýšleli na nějaký úspěch, nyní jsou jejich šance prakticky nulové.

56:41

Hradec právě vstřelil branku!
A je tady trest pro hosty a krásný gól TOMÁŠE HORY. Ten byl osamocen před Uherkem a dostal puk od Novotného. Tam hostujícího gólmana dokonale vykoupal, zasunul puk do opuštěné klece a upravuje na 6:2! Asistence: Adam Novotný

55:47

Vteřinky ubíhají a Berani jsou nabádáni k častějšímu ohrožení branky. "Střílej!" zaznělo nyní dvakrát z hostující střídačky. Ani jedna rána však nepřišla, domácí to výborně vystáli.

55:17

To už se ale hra vrátila zase tam, kde se odehrává většina ze závěrečného dějství – ke Kasalovi.

54:33

Jiří Klíma je po své trefě evidentně při chuti. Po vzoru svých jmenovců z A-týmu nabral rychlost a přešel přes osu hřiště, jeho projektil však končí jen na hrudníku Uherka.

54:03

Velké obléhání hradecké klece pokračuje. Je však stále bez střelby, Lvi urputně brání.

53:39

Hosté jsou už dobrou minutu v útočném pásmu, Kasal se musí mít tím pádem na pozoru. Ale zasahovat nemusí.

52:58

Týmu z jižní Moravy se nedá upřít snaha. Bojuje, chce hrát a prosadit se. Jenže domácí obrana je dobře zformovaná a svého soka do šancí moc nepouští.

52:41

Král se vrací na led, jeho spoluhráči tuhle důležitou herní situaci zvládli.

51:58

Jenže územní převaha je bez aktivní střelby k ničemu. Zvlášť když potřebujete vstřelit minimálně tři góly.

51:19

Zlínská přesilovka vypadá mnohem lépe než ta hradecká. Berani jsou rozestavěni okolo Kasala a puk lítá z hole na hůl.

50:41

Šance pro Zlín na snížení. Lukáš Král podrazil protihráče a oslabí svůj tým.

49:58

Hradečtí vedou už tříbrankovým rozdílem a Zlín musí pořádně zabrat, pokud chce pomýšlet na úspěch. Jeho další výpad nedopadl pro hosty dobře.

49:09

Hradec právě vstřelil branku!
A ten končí pátým gólem domácích! JIŘÍ KLÍMA si vzal puk, projel s ním po levé straně hřiště a už už to vypadalo, že se dostal mimo střeleckou pozici. Z ostrého úhlu ale zkusil štěstí a to se k němu přiklonilo. Puk zapadl nad rameno Uherka a s hosty to nevypadá dobře. Asistence: Jakub Jón, Adam Bezpalec.

48:47

Puk je za hradeckou klecí, domácí budou rozjíždět další útok.

48:09

Dostali se i do šance, jenže ta nebyla nikterak nebezpečná. Berani to zvládli a vyhazují.

47:48

Jasně nejlepší přesilovka Mountfieldu ze tří dosavadních v závěrečné části hry. Lvi jsou usazeni v útočné třetině a kombinují.

47:11

Zlín doplácí na nedisciplinovanost. Ve hře pět na pět je aktivnější, jenže bude hrát zase ve čtyřech. Na trestnou lavici odchází Filip Kaláč za předchozí podrážení.

46:54

Jan Trejbal je už po menším zranění na ledě a dostal se do situace jeden na jednoho. Po stahovačce vystřelil na vzdálenější tyč, tu ale minul.

46:17

Na ní to zkoušel nejprve po stahovačce Král, krátce po něm také zadák Pavič. Ani jeden neuspěl.

46:05

Po minutě stráveném u vlastního gólmana se Hradec dokázal osvobodit a dostat se na útočnou polovinu.

45:30

V dobré střelecké pozici byl Jakub Heš, jenže jeho projektil zamířil stejně jako před chvílí ten Bezpalcův jen do plexiskla.

45:09

Hosté se osmělili a zavřeli Hradecké v jejich pásmu.

44:33

A to už je Heš na ledové ploše a doufá, že jeho tým bude hrát nějakou dobu v plném počtu.

44:12

Až nyní se dokázali Východočeši rozestavět okolo Uherka a zakombinovat. Následovala střela Adama Bezpalce z levého kruhu, ta ale bránu nenašla.

43:57

Hradecký kapitán se drží za krk, po chvilce se ale zvedá a odjíždí na střídačku. Bude tedy v pořádku a může se pokračovat ve hře.

43:57

Po souboji u mantinelu zůstal v útočném pásmu ležet Jan Trejbal, hra je přerušena.

43:45

Až nyní se jim to povedlo, byla z toho ale nepříliš nebezpečná situace, se kterou si Uherek v klidu poradil.

43:09

Zatím tomu vše nasvědčuje, Lvi se nemohou usadit v útočné třetině.

42:33

Domácí budou pokračovat v přesilové hře, přestupku proti pravidlům se provinila hostující lavička – příliš mnoho hráčů na ledě, trest odpyká Lukáš Heš. Jestli ale Moravané zvládnou tohle oslabení stejně jako to minulé, budou spokojeni.

42:18

Svým spoluhráčům navíc mohl odklepat zbytek Markova trestu. Ten se vrací na ledovou plochu.

41:46

I nadále se hraje daleko od Uherka, ten tak může v klidu sledovat hru na druhé straně kluziště.

41:22

A to platí i nadále. Zlínští hrají ve čtyřech výborně aktivně. Navíc dokázali zaměstnat Kasala v hradecké kleci.

40:59

Jenže přesilovka Mountfieldu vůbec nevychází, zatím se nedokázal dostat do útočné zóny.

40:18

Hradečtí si na začátku třetí periody zahrají přesilovou hru, Richard Marek je vyloučen za hákování.

40:05

Úvodní buly třetí třetiny patřilo Beranům, ale přišlo jen nahození za Kasalovu bránu.

40:01

Začala třetí třetina.
Ano, teď už jsme sledovali oboustranně atraktivní podívanou, kterou od dorostenecké nadstavby očekáváte. Hradečtí se o obrovský kus zlepšili a přes zlínské vyrovnání tahali za delší konec provazu, což se následně ukázalo.

Berani ale za stavu 3:1 snížili a pak bušili na vyrovnání. Nejnebezpečnější útok domácích na to reagoval těžkou ranou, tedy gólem do šatny. Vůbec ale nepochybuju o tom, že ještě budeme sledovat dramatickou koncovku, protože Zlín má velmi dobrý mančaft, který může letos pomýšlet vysoko.

Třetí třetina začne přibližně v 18:48.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:32

Hradec právě vstřelil branku!
To je pro zlínské mladíky až kruté, neboť sahali po vyrovnání, ale místo toho inkasují počtvrté! Hradečtí sehráli protiútok skvěle, Adam Novotný vysunul osamoceného LUKÁŠE KRÁLE, který si rozhýbal Uherka a forhendovou kličku zakončil přesně – 4:2. Asistence: Adam Novotný, Marek Mráz.

39:09

Lukáše Heše pak v gólové šanci vychytal domácí brankář! Po icingu domácích uteklo časoměřičům zhruba sedm až osm sekund, ale nikdo to nezaregistroval.

38:42

Než se Berani provinili zakázaným uvolněním, Jakub Heš s Václavem Pešákem spustili před Kasalem dobrý tlak! Domácí brankář ale odolává.

38:13

Útlum domácích se snažil přerušit Petr Fiala, neprostřelil však chrániče hostujícího obránce.

37:25

Adam Hamrla vyhrál souboj v obraně a pak krásným pasem, odraženým o zadní mantinel, vyslal do gólové šance Tomáše Piláta. Ten ale z první Kasala nepropálil! Icing se správně nepískal, Pilát měl v bruslařském souboji náskok.

37:03

K domácímu brankáři nyní dorazil víceméně jen zbloudilý kotouč. Moravané každopádně pokračují ve zlepšené hře.

36:39

Zajímalo by mě, kolik střel má průměrně za zápas Marek Šišák. Podle mě bude mezi obránci patřit ke špičce extraligy. Teď provětral Kasalovu lapačku.

36:27

Rychlý útok hostů skončil na Kasalově vyrážečce, domácím pak nevyšel pokus o zteč a dokonce případné přečíslení. Naopak, po dalším nahození na domácího brankáře se vhazuje po jeho levé ruce.

35:53

Oba týmy už hrají v plném počtu, rozhodčí pískají hru vysokou holí a vhazuje se na hradecké modré čáře.

35:37

V končící hře čtyři na čtyři zapomněli hosté na Tomáše Horu. Ten naštěstí pro ně nezpracoval před Uherkem kotouč, jinak byl úplně sám.

34:38

Zlín právě vstřelil branku!
Větší prostor na ledě využívají ke kontaktní trefě Berani! A postaraly se o to jejich opory. Lukáš Heš našel z rohu pásma útočně naladěného beka MARKA ŠIŠÁKA, jenž z první pálil rychle a přesně – 3:2! Asistence: Lukáš Heš.

34:24

No, kdyby Marek Mach odhadl odraz kotouče hned napoprvé, jel by sám na bránu. Místo toho stihl Uherek vyjet a odpálit černou gumu do bezpečí.

33:53

Přesilovka ale končí, dnes poprvé budeme sledovat hru čtyři na čtyři. A to po evidentním hákování Adama Hamrly (ZLN).

33:30

Dobrá šance pro hosty vrátit se do zápasu. Filip Samek (HKM) nedosáhl na kotouč, místo toho potom hokejkou podrazil soupeře a už sedí na trestné lavici.

33:09

Po dlouhé době si sáhl na puk i Jan Kasal. Donutila ho k tomu navštívenka Filipa Kaláče z pravé strany, hradecký gólman ji do lapačky schoval bez nejmenších potíží.

32:35

Novotný po přejezdu modré čáry přenechal Královi. Jeho střelu však zblokoval clonící soupeř, který hned založil protiútok. Ten skončil ofsajdem.

31:59

Berani jsou kompletní, oslabení zvládli solidně.

31:35

Jakub Jón narýsoval zajímavou a nečekanou přihrávku na Davida Paviče. Ten v mezikruží tečoval kotouč na bránu, ale ne tolik razantně, aby to stačilo na Uherka.

31:10

Zpětnou přihrávku hosté dobře přečetli, ale kotouč nevyvezli. Rána Jiřího Klímy od modré čáry pak minula břevno.

30:34

Úvodní tlak domácích hokejistů zastavuje ofsajd, těsně totiž neudrželi modrou čáru.

29:55

No, tak je z toho dokonce menší trest pro hosty. Richard Marek (ZLN) sevřel puk do rukavice, a za to samozřejmě musí následovat dvě minuty.

29:55

Hosté ještě cosi reklamovali, bohužel ale nedokážu říct přesně co. Nyní se provinili ofsajdem.

29:34

Hradec právě vstřelil branku!
No a přesně po minutě se Mountfield ujímá už dvoubrankového náskoku! Elitní formace roztočila kolotoč, který skončil až u TOMÁŠE HORY, jenž z pravé strany přesně rozvlnil síť v růžku – 3:1! Asistence: Adam Novotný, Adam Bezpalec.

28:34

Hradec právě vstřelil branku!
A domácí hokejisté jsou za to odměněni zaslouženým gólem, který je vrací do vedení! Tadeáš Burda nabil od mantinelu JANU TREJBALOVI, momentálnímu kapitánovi Hradeckých, který se do puku opřel z první. Samotného ho až překvapilo, že přízemní rána skončila v bráně, Uherek ale nic neviděl – 2:1! Asistence: Tadeáš Burda.

28:11

Sledujeme hokej nahoru – dolů, předešlá pasáž dodala domácím hokejistům velkou kuráž, takže to z jejich strany vypadá mnohem lépe než v první třetině.

27:19

Zlín právě vstřelil branku!
A místo toho máme vyrovnáno! Berani se dostali do dalšího přečíslení dvou proti jednomu, ve kterém držel kotouč LUKÁŠ HEŠ. Dlouho čekal, naznačoval přihrávku na najíždějícího Šišáka, ale nakonec vypálil s milimetrovou přesností do růžku branky. Tohle se vůbec nedalo chytat – 1:1! Asistence: Adam Hamrla.

26:54

Lukáš Král mohl vrátit Tomáši Horovi gólovou spolupráci, ale proti druhému jmenovanému nejspíš senzačně zasáhl Marek Uherek!

26:12

Hamrlův prudký pas na Holbu už byl o dost složitější, Kasal vzápětí přerušuje hru. Mimochodem, když vidím příjmení Martina Holby, začínám se těšit na víkend.

25:32

V přečíslení dva na jednoho hledal Richard Marek hokejku Tomáše Piláta. Ten ale sám před Kasalem kotouč netrefil, pár čísel mu chybělo.

24:44

Hosté jsou kompletní, ale měli pořádnou kliku.

24:22

Do gólové šance se teď dostal Adam Novotný, k němuž se odrazila Fialova střela. Marek Uherek se však parádně roztáhl a zabránil domácím ve druhé brance!

23:58

Tohle už zavánělo gólem, Král našel napříč pásmem Horu, ale tomu zakončení přes ruku nesedlo! Když se už dostal k pořádné střele, netrefil.

23:30

Pašerák na Marka Macha už mohl mít zajímavější výsledek. Domácí forvard pálil z pravého kruhu, Uherek zasáhl betonem.

23:12

Platonická kombinace nemohla vést k úspěchu, hosté se osvobozují.

22:42

Ta záhy skončila. Hradec si po třech oslabeních zahraje první přesilovku, Dominik Kos (ZLN) je vyloučen za podrážení.

22:29

Nyní mají naopak domácí ponechanou výhodu.

22:00

Jedním dechem musíme ale dodat, že i přesilovka hostů je tentokrát špatná. Jana Kasala donutili k zákroku až nyní, poté, co se jejich střela odrazila od zadního mantinelu.

20:11

Hradečtí vstoupili do druhé části opravdu špatně, po napadení Lukáše Krále (HKM) budou hrát třetí oslabení.

20:01

Začala druhá třetina.
Vzhledem k posledním pěti minutám nemůžu napsat nic jiného, než že první třetina patřila po herní stránce jednoznačně mladíkům Zlína. Nejdřív nevyužili dvě přesilové hry, jejich tlak narůstal i potom. Zasloužili by si vést, ale sport se na zásluhy nehraje.

Místo toho vede Hradec Králové po pohotové akci Tomáše Hory se zakončujícím Lukášem Králem. Pokud by ale domácí pokračovali ve stávajícím výkonu, zcela jistě by Beranům i potřetí v sezóně podlehli.

Druhá třetina začne přibližně v 18:00.

20:00

První třetina skončila.

19:43

Další zákrok domácího brankáře, který je v první třetině jednoznačně zaměstnanějším hráčem. Výkon Hradce jde rychlým tempem dolů, hodně dolů.

19:37

Obrovský nápor Zlína je přerušen poté, co Lukáš Heš poslal kotouč do ohně. Kasal se zorientoval jako první, pak se hokejisté před bránou trochu pošťuchovali.

19:13

Takřka přesilovkový zámek dál pokračoval, až od modré čáry parádně vypálil deváťák Tomáš Mikel. Kasal musel předvést skvělý zákrok ramenem, aby kotouč vytáhl nad!

18:53

...Šišákův pokus od modré zblokovali domácí vysoko nad, a hlavně do rohu.

18:35

Hosté jsou znovu usazení v náporu, už by moc chtěli vyrovnat...

18:02

Hradecký bek se neudržel na bruslích, a díky tomu ho Filip Kaláč obral o puk. Jeho střelu vykopl Kasal pravým betonem a pak měli domácí štěstí, že si puk nezkopli sami do brány.

17:28

Hradečtí se zase dostali do útočného pásma, nevyšla jim přihrávka a pak jako by to zabalili. Tohle rozhodně není dobrý recept pro úspěch v dnešním zápase.

16:40

Kotouč už zase přikrývá domácí brankář. Berani jsou na ledě aktivnějším týmem, ale zatím z toho nemohou nic pořádného vytěžit.

16:26

Mrázovo nahození na druhé straně jen prosvištělo vedle branky, i když je fakt, že Uherek toho moc neviděl.

15:35

Střídání Lukáše Heše, zkušence z juniorky, bych nazval hodně drzým. Zlínský útočník se z rohu prokousal až před branku, ale na zakončení už neměl klid. Kasal pak kontroloval příjemnější střelu.

14:48

Zakázané uvolnění Východočechů.

14:40

Berani hrají dobře, ale zatím nebyli moc nebezpeční. To nyní změnil Tomáš Pilát, jenž dostal milimetrový pas a z mezikruží střílel Kasalovi na teploměr. Domácí brankář drží svému týmu vedení!

14:08

Dobrý tlak končí střelou z úhlu. Domácí chvíli čekali, jestli z Uherka puk nevypadne, ideálně za brankovou čáru, leč nevypadl.

13:51

Dobrý hradecký forček nese ovoce, Berani teď neví, kde jim hlava stojí. Zpoza plexiskla to celé sleduje kapitán hradeckého áčka Radek Smoleňák, který je na stadionu kvůli náborové akci k Týdnu hokeje.

13:10

No, teď už byla Holbova přihrávka napříč pásmem hodně okatá a nemohla projít. Domácí hrají v plném počtu.

12:38

Domácí se osvobodili a posílají na led čerstvé síly.

11:58

Střelu ze strany chytil Markovi Kasal, potom zase o fous neprošel křižný pas. Hradečtí už to asi čekají, protože Tomáš Pilát číhá za bukem ve vynikající a gólové pozici.

11:08

Mountfieldu se každopádně nebude úplně lehce oklepávat z horší disciplíny. David Pavič (HKM) je vyloučen za krosček, uvidíme druhou přesilovku hostí.

10:43

Najíždějící hokejisté neúmyslně smetli k ledu čárového rozhodčího. Kdyby se hrálo na antuce, byl by to krásný záběr do reklamy na prací prášek. Tady ale jenom oklepeme sníh a jedeme dál.

10:20

Neomylná lapačka Jana Kasala si našla výhled na pokus od modré čáry, který vyslal Richard Marek.

09:44

Hru vzápětí přerušuje hradecký úmyslný ofsajd. Tomáš Hora totiž nepřestal být aktivní v dorážení na soupeře, i když už měl sudí nějakou tu sekundu pravici nahoře.

09:15

Novotný si přiťukl s Králem, ale kombinace domácích teď byla spíše nahodilá a nevedla k žádnému úspěchu.

08:46

Před icingem měli domácí zmatky před brankovištěm. Zpomalenou nahrávku totiž Kasal vyrazil před sebe, tam ale Berani nestihli dojet včas.

08:34

Marek Mach roztáhl hru k mantinelu, nicméně spoluhráči mu najížděli do pásma o něco později, než by potřeboval.

08:02

Berani kontrují. Nejdřív to zkoušel Richard Marek, jeho pokus z pravého kruhu ale domácí zblokovali až pod vršek ochranné sítě. Střela Marka Šišáka od modré čáry pak bez teče doletěla ke Kasalovi.

07:14

Hradec právě vstřelil branku!
Domácí forvard to ale vzápětí napravil ideálním způsobem! Tomáš Hora vyzval od zadního mantinelu LUKÁŠE KRÁLE a produktivní útočník otevřel skóre střelou z pravého kruhu – 1:0. Asistence: Tomáš Hora, Adam Novotný.

06:45

A právě předešlý hříšník Tomáš Hora mohl poslat Hradec do vedení. V akci dva na jednoho zřejmě správně zakončoval, mířil na druhý růžek, ale ten těsně přestřelil.

06:28

Mountfield hraje v plném počtu.

06:09

...ale u mantinelu o něj vzápětí Moravané přišli, Hradec vyhazuje a oba celky střídají.

05:59

Hostující kapitán jen tak tak udržel puk v útočné třetině...

05:27

Šišákova rána od modré skončila vedle, Holbovu křižnou přihrávku pak domácí s vypětím všech sil zblokovali a nenašla adresáta.

05:04

Úvod oslabení sehráli Hradečtí velmi dobře a aktivně, teď už se musejí bránit územní převaze soupeře.

04:26

A máme tu první faul. Tomáš Hora (HKM) se provinil podrážením, takže přesilovku si zahraje slovutný francouzský klub PSG... Tedy Zlín.

04:18

Jan Kasal skončil daleko od svého půlkruhu, aby přikryl kotouč a zastavil hru.

04:02

Z bitvy dva na dva vytěžil kotouč Martin Holba a založil další akci Beranů. Hradecký brankář v ní netakticky očekával a mával icing, když měl soupeř náskok, a tedy se pískat nemohlo.

03:20

Na druhé straně byl zastaven Tomáš Pilát v případném samostatném úniku, Berani se totiž dopustili ofsajdu. Teď už ale znovu útočí.

02:40

Hradec vyhrál buly a po Mrázově střele od modré čáry se puk doslova motal před brankovištěm. Od některého z hráčů se odrazil tak, že s obrovským štěstím trefil Uherka do betonu! Kdyby stál o kousek vedle, asi by to byl gól.

02:32

Lukáš Král zkusil po buly střelu od mantinelu, ta ale byla trochu naslepo a netrefila cíl. Pak už z rychlého průniku páli nebezpečněji Petr Fiala a Uherek měl těžší práci.

02:13

Drobný obránce domácích Štěpán Černý, účastník mistrovství krajů U15 z minulého týdne, kontroloval zlínské vyhození, které skončilo zakázaným uvolněním.

01:44

Jan Kasal na druhé straně reaguje dvojicí zákroků, ten druhý znamená první přerušení hry v zápase.

01:15

Skóre se ale poprvé mohlo pohnout na druhé straně! Jiří Klíma to udělal nádherně, obalamutil několik soupeřů a Uherek proti němu překvapivě vyjel. Klíma si ho obhodil, ale z velkého úhlu to měl těžké, neboť zlínský gólman se natáhl po ledě a puk zastavil rukavicí!

00:31

Na zápase mimochodem nechybí ani delegát. Lehce aktivnější byl v první půlminutě Zlín, podobný start pamatujeme z prosincového duelu.

00:01

Utkání právě začalo.
Za pár chvil budeme moci začít. Mimochodem, hradecké dorostence dnes povede do boje trenér juniorky Jiří Janoušek, namísto stálého kouče Václava Pánka. Ten bude zřejmě indisponován.
Úvodní sestavy:

Mountfield HK: Kasal (Meišner) – Fiala (A), Pavič, Černý, Burda, Mráz, Bezpalec, Samek – Pavlík, Jón, Hora, Mach, Klíma, Trejbal (C), Král, Novotný.
Trenér: Václav Pánek

PSG Berani Zlín: Uherek (Kamenář) – Kotala, Řezníček, Hamrla (A), Mikel, Kopřiva, Lukaštík, Šišák (C) – Urban, Holba, Kos, L. Heš (A), Pilát, Marek, Pešák, Kaláč, J. Heš, Klimek.
Trenér: Radek Pšurný

Rozhodčí: Holibka – Kopecký, Landsmann.
Mountfield HK ovládl základní skupinu Střed, ale nadstavba je přece jen o něco tvrdším oříškem a hradeckým mladíkům se v ní zdaleka tolik nedaří. Z dosavadních osmi zápasů vyhráli jen dva, takže se ve skupině B krčí na posledním, šestém místě. Elitní dvojice Třinec – Jihlava už jim utekla, ale třetí Kometu mají jen o čtyři body před sebou.

Zlín se do nadstavby protlačil na poslední chvíli, teď má odehrané o jedno utkání méně a vybojoval o dva body víc. Zejména díky tomu, že zvládl právě oba vzájemné duely s Hradcem. Vždy dvoubrankovým rozdílem – na východě Čech 3:1, doma pak 4:2. Tím větší budou mít dnes domácí hokejisté motivaci, ba i pifku.
Příjemné čtvrteční odpoledne z Hradce Králové, kde nás v závěru tohoto týdne čeká pořádně rušný mládežnický program. Odstartují ho domácí dorostenci dalším střetnutím nadstavby, a to proti houževnatému Zlínu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:15.

Mountfield HK – Berani Zlín

6:2

konec (1:0, 3:2, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 8. Král (Hora, Novotný), 29. Trejbal (Burda), 30. Hora (Novotný, Bezpalec), 40. Král (Novotný, Mráz), 50. Klíma (Jón, Bezpalec), 57. Hora (Novotný) – 28. L. Heš (Hamrla), 35. Šišák (L. Heš)

Mountfield HK: Kasal (Meišner) – Fiala (A), Pavič, Černý, Burda, Mráz, Bezpalec, Samek – Pavlík, Jón, Hora, Mach, Klíma, Trejbal (C), Král, Novotný.
Trenér: Jiří Janoušek

Berani Zlín: Uherek (Kamenář) – Kotala, Řezníček, Hamrla (A), Mikel, Kopřiva, Lukaštík, Šišák (C) – Urban, Holba, Kos, L. Heš (A), Pilát, Marek, Pešák, Kaláč, J. Heš, Klimek.
Trenér: Radek Pšurný

Rozhodčí: Holibka – Kopecký, Landsmann.

Průběh zápasu
1. třetina
04:26 HKM 2 Hora, podrážení
07:14 HKM 1:0 Král (Hora, Novotný)
11:08 HKM 2 Pavič, krosček
Po 1. třetině
2. třetina
20:11 HKM 2 Král, napadení
22:42 ZLN 2 Kos, podrážení
27:19 ZLN 1:1 L. Heš (Hamrla)
28:34 HKM 2:1 Trejbal (Burda)
29:34 HKM 3:1 Hora (Novotný, Bezpalec)
29:55 ZLN 2 Marek, sevření puku rukou
33:30 HKM 2 Samek, podrážení
33:53 ZLN 2 Hamrla, hákování
34:38 ZLN 3:2 Šišák (L. Heš)
39:32 HKM 4:2 Král (Novotný, Mráz)
Po 2. třetině
3. třetina
40:18 ZLN 2 Marek, hákování
42:33 ZLN 2 příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Heš
47:11 ZLN 2 Kaláč, podrážení
49:09 HKM 5:2 Klíma (Jón, Bezpalec)
50:41 HKM 2 Král, podrážení
56:41 HKM 6:2 Hora (Novotný)
Konec