Menu

Hokej

Extraliga dorostu - o pořadí v play-off

Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha

4:6

konec (0:2, 1:1, 3:3)

27.01.2022, 16:00 • Svijanská aréna, Liberec • Skupina A • Ondřej Belák

59:25

Liberec právě vstřelil branku!
Závěr je pořádně divoký a RADEK JANATA se prosazuje už počtvrté! Samuel Fiala zachytil nepřesnou rozehrávku Pražanů a posunul kotouč před bránu na Janatu, který z otočky zamířil mezi betony. Asistence: Samuel Fiala.

58:47

Imrich Maxin ještě mohl zadělat na zajímavější koncovku, jel totiž sám na branku! Petr Přikryl ale jeho střelu na vyrážečku reflexivně zpacifikoval.

58:24

Liberec právě vstřelil branku!
Máme tu hattrick! Na RADKA JANATU se teď usmálo štěstí, když si jeho přihrávku z rohu kluziště do vlastní brány srazil jeden z obránců. Asistence: Jaromír Pérez.

56:51

Sparta právě vstřelila branku!
Pražané se prosazují už pošesté. Na útočné modré čáře zůstal nehlídaný ANDREJ FÁBRY, převzal si přihrávku a uháněl sám na Hambálka. I když na něj dotíral protihráč, vystřihl hezký bekhendový blafák a zavěsil puk pod břevno. Asistence: Vojtěch Port.

55:10

Sparta právě vstřelila branku!
Pro Liberec je to dnes asi zápas, ve kterém mu zkrátka není přáno. MIKULÁŠ ODEHNAL z pravého kruhu posílal kotouč před bránu, do přihrávky hokejkou sáhl bránící Adam Král a kotouč se vysokým obloučkem snesl přímo do sítě. Bez asistence.

53:16

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Fiala – 2 min., příliš mnoho hráčů na ledě).

50:34

Adam Král spadl v obranném pásmu a Hambálek předvedl další výborný zákrok, Stepančukovi pak před odkrytou bránou přeskočil puk hokejku.

Jakub Dvořák pak rozjel parádní ťukes na druhé straně, který zakončoval u vzdálenější tyčky Jaromír Pérez. Přikryl na něj dnes ovšem má spadeno a znovu ho obral o gól!

48:24

Petr Poláček využil zaváhání bránícího hráče a dostal se za něj. Hambálek pak udržel svůj tým ve hře úspěšným zákrokem proti osamocenému střelci!

46:27

Jako blesk z čistého nebe přišla další tutovka Severočechů. Sparta chybovala v rozehrávce a z mezikruží mohl střílet Jan Zenker, proti kterému předvedl Přikryl další parádní zákrok!

45:42

Liberec právě vstřelil branku!
Bílí Tygři využívají přesilovku a korigují na 2:4. Vojtěch Hois se z pravé strany natlačil před bránu a ztroskotal na skvělém Přikrylovi. Pak ale přihrál za kruhy RADKU JANATOVI, který si vylepšil pozici a dobře umístěnou střelou rozvlnil síť. Asistence: Vojtěch Hois.

44:20

Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Skuratov – 2 min., příliš mnoho hráčů na ledě).

43:15

Sparta právě vstřelila branku!
Po nevyužité liberecké tutovce přidávají hosté další gól. Tygři přišli o kotouč ve svém obranném pásmu a Lukáš Novák připravil střelu do takřka prázdné brány MIKULÁŠI ODEHNALOVI. Vojtěch Hambálek ještě zkusil změně skóre zabránit tygřím skokem, jenže na puk už nedosáhl. Asistence: Lukáš Novák.

42:23

Petr Přikryl chytá opravdu fantasticky! Jaromír Pérez bez přípravy střílel z mezikruží, o radost ho připravila bleskurychlá rukavice gólmana.

40:30

Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Stepančuk – 2 min., faul kolenem).

39:40

Ještě jedna zajímavá šance pro domácí, Samuel Fiala ke smůle Liberce z mezikruží netrefil cíl.

36:33

Marek Macháček přenechal kotouč do tandemu Pavlu Průškovi, který měl obrovskou šanci, jenže z bezprostřední blízkosti skvělého Přikryla nepropálil. Puk ještě poskakoval v brankovišti, Macháček se po něm natahoval marně.

33:02

Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Hašek – 2 min., podrážení).

30:55

Na druhé straně mohl znovu udeřit Vojtěch Port, který si od modré čáry sjel skoro až mezi kruhy! Hambálek tentokrát předvedl výborný zákrok.

30:17

Radek Janata skvěle napadal sparťanskou rozehrávku a získal kotouč. V situaci dvou na jednoho ještě přihrával Hoisovi, kterému protihráč částečně zablokoval hůl a nenechal ho zakončit do poloodkryté brány.

28:40

Sparta právě vstřelila branku!
Tohle je pro domácí trošku kruté, Pražané přečkali jejich nápor a berou si zpět dvougólový náskok. Sparťanští hráči u brankoviště výborně zaclonili nahození VOJTĚCHA PORTA, které Hambálek neměl šanci vidět. Puk našel až za svými zády. Asistence: Richard Žemlička.

27:08

Velká smůla pro Liberec. Hned po buly krásně vypálil Radek Janata, jehož rána se odrazila od břevna k brankové čáře a vyskočila pryč. Rozhodčí, který stál za bránou, rozpažil.

24:28

I díky pádu protihráče se liberecký obránce Jakub Dvořák hnal úplně sám na bránu. Jeho první střelu Přikryl vykopl před sebe a Dvořák se dostal ještě k dorážce, před částečně odkrytou klecí ovšem netrefil puk dobře!

23:11

Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Marton – 2 min., podrážení).

22:59

Liberec právě vstřelil branku!
Severočeši jsou za aktivitu na začátku druhé části odměněni snížením. Těsně před bránou se ke kotouči dostal RADEK JANATA a bekhendem ho zastrčil za Přikrylovy betony! Asistence: Jakub Dvořák.

15:40

Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Skuratov – 2 min., držení).

14:45

Horké chvilky v libereckém brankovišti! Hambálek dobře zasáhl proti jedovce Fábryho z levého kruhu, nicméně puk mu proklouzl výstrojí a liberečtí obránci měli co dělat, aby ho včas odpálili těsně před brankovou čarou.

10:58

Samuel Fiala povedenou přihrávkou z rohu útočného pásma našel Jaromíra Péreze, který se do kotouče v pokleku opřel z první. Petr Přikryl měl i trošku štěstí, že mu rána mířila přímo do hrudi.

08:50

Martin Vašíček se prosmýkl obranou a pelášil sám na Vojtěcha Hambálka, který jeho bekhendové zakončení nenechal proklouznout mezi betony!

05:40

Sparta právě vstřelila branku!
Liberecká defenziva poskytla až moc prostoru RICHARDU ŽEMLIČKOVI, který si z pravé strany nabruslil před bránu a po táhlém forhandovém blafáku zdvojnásobil náskok Sparty! Bez asistence.

04:05

Sparta právě vstřelila branku!
Přesilovku sparťané nevyužili, ale hned po jejím konci se ujímají vedení. LUKÁŠ NOVÁK se s kotoučem na hokejce protlačil do útočného pásma a dostal se až do rohu, odkud střelou z těžkého úhlu vymetl volné místečko, které Hambálek nechal pod břevnem. Asistence: Petr Křišťan.

01:52

Na začátku vlastního oslabení měl obrovskou příležitost Radek Janata, který z prostoru mezi kruhy těsně minul cíl! Ránu možná ještě lehce vyškrábl Petr Přikryl.

01:32

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Macháček – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).

Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha

4:6

konec (0:2, 1:1, 3:3)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 23. Janata (Dvořák), 46. Janata (Hois), 59. Janata (J.Pérez), 60. Janata (Fiala) – 5. Novák (Křišťan), 6. Žemlička, 29. Port (Žemlička), 44. Odehnal (Novák), 56. Odehnal, 57. Fábry (Port)

Bílí Tygři Liberec: Hambálek (Bogač) – Jakubec, Seidl, Průšek, Dvořák, Macháček, Stromský, Král – Zenker, Rozsíval, Fiala (A), Hois (A), J. Pérez, Špilka, Maxin, Janata (C).

HC Sparta Praha: Přikryl (Obolenski) – Hašek, Marton, Šeba, Bartoň (C), Janský, Port – Stepančuk, Vašíček, Odehnal, Žemlička, Novák, Fábry (A), Skuratov, Poláček, Hrubý, Křišťan.

Průběh zápasu
1. třetina
01:32 LIB 2 Macháček, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu
04:05 SPA 0:1 Novák (Křišťan)
05:40 SPA 0:2 Žemlička
15:40 SPA 2 Skuratov, držení
Po 1. třetině
2. třetina
22:59 LIB 1:2 Janata (Dvořák)
23:11 SPA 2 Marton, podrážení
28:40 SPA 1:3 Port (Žemlička)
33:02 SPA 2 Hašek, podrážení
Po 2. třetině
3. třetina
40:30 SPA 2 Stepančuk, faul kolenem
43:15 SPA 1:4 Odehnal (Novák)
44:20 SPA 2 Skuratov, příliš mnoho hráčů na ledě
45:42 LIB 2:4 Janata (Hois)
53:16 LIB 2 Fiala, příliš mnoho hráčů na ledě
55:10 SPA 2:5 Odehnal
56:51 SPA 2:6 Fábry (Port)
58:24 LIB 3:6 Janata (J.Pérez)
59:25 LIB 4:6 Janata (Fiala)
Konec