Menu

Hokej

NHL

Columbus Blue Jackets – Calgary Flames

0:6

konec (0:1, 0:2, 0:3)

27.01.2022, 01:10 • Nationwide Arena, Columbus • Petr Šatalík

Tipsport: 3.53 4.56 1.79 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

54:48

Blue Jackets jsou konečně delší dobu v útočném pásmu, Jack Roslovic však držel puk na holi jako na výletě a Johnny Gaudreau tak neměl nejmenší problém mu ho vzít. O chvíli později pak sám pálil z mezikruží a trefil spojnici tyče a břevna! Columbus měl nyní štěstí!

48:15

Flames se opět ženou kupředu, Sean Monahan se dostal do samostatného úniku a sedmému gólu v síti Columbusu zabránila vyrážečka Merzilikinse, která zastavila Monahanovu střelu!

47:36

47:36 Matthew TKACHUK - 0:6

47:36

Calgary právě vstřelilo branku!
Tohle už je exhibice, Calgary ničí Columbus! Johnny Gaudreau narýsoval od pravého hrazení parádní bekhendový pas do předbrankového prostoru, kde se k dorážce dostal MATTHEW TKACHUK, který pohodlně doťukává kotouč do odkryté části svatyně Flames a zvyšuje na 6:0! Asistence: Johnny Gaudreau.

46:55

46:55 Erik GUDBRANSON - 0:5

46:55

Calgary právě vstřelilo branku!
A potupný bůr je tady! Calgary přidává pátý zásah! Krátce po vhazování se ke střele z levé strany od modré čáry dostal ERIK GUDBRANSON, jehož nepříliš prudký projektil skončil u zadní tyče v síti Blue Jackets a Flames tak vedou již 5:0! Asistence: Adam Ružička.

45:27

Obrovskou šanci měl Jakub Voráček, když dostal zadovku od Roslovice na pravý kruh a dobře mířil k zadní tyči, jenže Jacob Markström jeho ránu vykopl betonem! To je škoda pro českého útočníka! Potřeboval by branku jako sůl.

41:49

Erik Gudbranson dostal trochu prostoru na pravém kruhu a jeho prudkou ránu vyráží Elvis Merzlikins ramenem do ochranné sítě!

40:30

40:30 Elias LINDHOLM - 0:4

40:30

Calgary právě vstřelilo branku!
Calgary zvyšuje na 4:0! Johnny Gaudreau si najel s pukem až na úroveň brankové čáry, zadovkou poslal kotouč na ELIASE LINDHOLMA, který z bezprostřední blízkosti pohotově uklidil kotouč k zadní tyči, Elvis Merzlikins byl naprosto bezmocný, Flames přidávají další pojistku na svou dnešní výhru. Asistence: Johnny Gaudreau, Noah Hanifin.

39:55

39:55 Matthew TKACHUK - 0:3

39:55

Calgary právě vstřelilo branku!
Pět vteřin před druhou sirénou zvyšuje Calgary už na 3:0! MATTHEW TKACHUK se dostal se spoluhráčem po dlouhém pasu na útočnou modrou do situace dva na dva. Svého soupeře obešel krásnou stahovačkou a z mezikruží pak prudce vypálil na přední tyč, Merzilikins si ani neškrtl, Flames vedou již o tři branky a před třetí třetinou si zajišťují nejspíš rozhodující náskok! Asistence: Johnny Gaudreau, Rasmus Andersson.

38:26

Mikael Backlund se dostal do samostatného úniku, z pravého křídla si sjel na osu, podél brankoviště přejel před Merzilikinsem, který však finální pokus zvládl zastavit vyrážečkou!

35:14

Celá situace se samozřejmě zkoumala na videu, aby bylo jasné, zda byla hůl Andrewa Mangiapaneho pod horní tyči, podle sudích však byla, gól platí.

35:14

35:14 Andrew MANGIAPANE - 0:2

35:14

Calgary právě vstřelilo branku!
Calgary zvyšuje na 2:0! Nahození Zadorova z levé strany od modré čáry srazil holí ze vzduchu v mezikruží ANDREW MANGIAPANE mimo dosah Merzilikinse! Po jeho šikovné teči tak Flames zdvojnásobují svůj náskok! Asistence: Nikita Zadorov, Milan Lucic.

33:27

O touš bojoval Jegor Činachov u hrazení v pásmu Flames, následně dokázal od mantinelu nahodit puk na bránu Markströma. Ten si připisuje teprve druhý zákrok v druhé třetině!

31:15

Patrik Laine šikovně prohodil kotouč na pravý kruh, odkud pálil Zach Werenski, Jacob Markström si proti němu vyjel a ránu kryje ve své náruči!

27:08

Blue Jackets se dostávají do tlaku, Jack Roslovic se dostal do obrovské šance, když se k němu na brankovišti vykutálela zblokovaná střela, útočník Columbusu však v krkolomné pozici nedokázal holí puk pořádně trefit a usměrnit jej tak do prázdné klece!

23:38

Calgary postavilo přesilovkový vzorec a hledá cestu k bráně Columbusu, Rasmus Andersson vypálil z vrcholu levého kruhu a Elvis Merzlikins předvádí nádherný semafor!

23:03

Boone Jenner už se chtěl hnát do útoku, jenže v tom ho sudí zastavil a dává mu dvě minuty za sevření puku rukou, více jak minuta přesilovky pět na tři pro Calgary!

22:19

Jegor Činachov za bránou Calgary lehounce přihákoval Hanifina a hned fasuje dvě minuty za hákování. Velice zbytečný faul a přesilovka pro Flames.

20:41

Johnny Gaudreau tentokrát sjel z pravé strany do mezikruží a ranou přes bránícího Werenskiho se snažil překvapit Merzilikinse, jenž byl ovšem na svém místě, ránu vyrazil a puk schoval pod rukavici.

19:52

Noah Hanifin vyslal na zteč Dillona Dubého, jenž šel sám na brankáře Merzilikinse, protože se po kolmém pasu svého beka dostal za obranu Columbusu. V mezikruží se rozhodl pro rychlou ránu, brankář Blue Jackets ji však ztlumil na své hrudi!

17:16

Milan Lucic nedokázal ve středu hřiště udržet kotouč, přesto šel následně kupředu Oliver Kylington, jenž pálil z vrcholu pravého kruhu, Elvis Merzlikins jeho ránu pohotově vyráží lapačkou!

16:58

Jakub Voráček si šikovně nabruslil do předbrankového prostoru, kde tečoval ránu Werenskiho, bohužel pro něj jen do dobře postaveného Markströma.

13:41

Gustav Nyquist podrazil trochu nešikovně v útočném pásmu Tkachuka a nyní už zpytuje svědomí na trestné lavici. Přesilovka pro Calgary.

13:25

Patrik Laine nyní dvakrát pálil, nejprve z ostrého úhlu od hrazení, kde jeho rána neměla moc velkou šanci, druhá však už byla z mezikruží, Jacoba Markströma však trefila jen na solar.

10:16

Andrew Mangiapane měl dobrou šanci na pravém kruhu, ze kterého pálil, brankář Elvis Merzlikins však s potížemi jeho ránu vyrazil a o zbytek se postarali jeho beci.

05:30

Jakub Voráček se dostával do velké šance, málem šel sám na klec Calgary, brankář Jacob Markström ale vyjel z brány a nataženou holí českého hokejistu podrazil. Dostává za to dvě minuty, ty odsedí Brett Ritchie.

04:21

04:21 Mikael BACKLUND - 0:1

04:21

Calgary právě vstřelilo branku!
Flames se dostávají v úvodu utkání do vedení! MIKAEL BACKLUND si vyjel s pukem na vrchol levého kruhu a ranou těsně nad ledem k vzdálenější tyči překonal Merzilikinse! Byla to střela do nepříjemného prostoru těsně nad betonem, tam to gólmani nemají rádi, Merzilikins to nyní potvrdil, když pokus nedokázal zastavit. Calgary vede ne začátku zápasu 1:0! Asistence: Blake Coleman.

03:26

Elias Lindholm měl velkou šanci na levé straně brankoviště. kam dostal křižný pas a pálil do poloprázdné klece, kterou však trestuhodně míjí!

Columbus Blue Jackets – Calgary Flames

0:6

konec (0:1, 0:2, 0:3)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 5. Backlund (Coleman), 36. Mangiapane (Zadorov, Lucic), 40. M. Tkachuk (J. Gaudreau, R. Andersson), 41. E. Lindholm (J. Gaudreau, Hanifin), 47. Gudbranson (Adam Ružička), 48. M. Tkachuk (J. Gaudreau)

Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Korpisalo) – Peeke, Werenski (A), Kukan, Gavrikov, A. Boqvist, Bean – Nyquist, Jenner (C), Laine – O. Bjorkstrand (A), Sillinger, Domi – Texier, Roslovic, J. Voráček – Činachov, Kuraly, E. Robinson.
Trenér: Brad Larsen.

Calgary Flames: Markström (Vladař) – R. Andersson, Hanifin, Ch. Tanev, Kylington, Zadorov, Gudbranson – J. Gaudreau, E. Lindholm, M. Tkachuk (A) – Coleman, Backlund (A), Mangiapane – D. Dubé, Monahan (A), Lucic – B. Ritchie, Adam Ružička, T. Lewis.
Trenér: Darryl Sutter.

Rozhodčí: St. Pierre, MacDougall – MacPherson, Flemington.

Diváci: 13 737

Průběh zápasu
1. třetina
04:21 CGY 0:1 Backlund (Coleman)
05:30 CGY 2 Markström, podrážení, odpyká B. Ritchie
13:41 CBJ 2 Nyquist, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
22:19 CBJ 2 Činachov, hákování
23:03 CBJ 2 Jenner, sevření puku rukou
35:14 CGY 0:2 Mangiapane (Zadorov, Lucic)
39:55 CGY 0:3 M. Tkachuk (J. Gaudreau, R. Andersson)
Po 2. třetině
3. třetina
40:30 CGY 0:4 E. Lindholm (J. Gaudreau, Hanifin)
46:55 CGY 0:5 Gudbranson (Adam Ružička)
47:36 CGY 0:6 M. Tkachuk (J. Gaudreau)
Konec