Menu

Fotbal

Španělský superpohár

FC Barcelona – Real Madrid

2:3

po prodl. (1:1)

12.01.2022, 20:00 • King Fahd International Stadium, Rijád • Semifinále • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 3.38 3.75 2.09 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že Real Madrid postoupil přes lépe hrají Barcelonu, se loučím a přeji vám dobrou noc. (22:37:06)
Fanoušci Realu Madrid se radují, jelikož jejich tým postupuje do finále Superpoháru! Ovšem buďme upřímní, Barcelona ve druhém poločase a v první prodloužení byla lepším týmem, jenže své příležitosti nedotáhla do zdárného konce. Ve druhé části prodloužení si pak bílý balet postup už pohlídal. Bohužel pro utkání hostujíc celek vždy po vedoucí trefě ubral, ale dnes mu to stačilo.

Konec zápasu.

120+2

Ousmane Dembèlé přeběhl na pravou stranu, odkud poslal další centr před branku. Jenomže pozorný Thibaut Courtois si míč stáhl ze vzduchu a Real postoupí do finále!

120+1

Ansu Fati mohl vyrovnat, ale jeho nůžky mířily jen vedle branky. A tak míč vykopl zpátky do hry Ronald Araújo. Jenomže míče se chopil Real a sám na Marca-Andrého ter Stegena mířil sám Rodrygo, jenž netrefil zařízení!

120+1

K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž ukazuje, že se budou hrát minimálně ještě dvě minuty.

120

Do pokutového území se tentokrát hnal Ferran Jutgla Blanc, kterého předčil Éder Militao. Hostující stoper už tahá čas, jelikož po odehrání usedl na zelený pažit.

119

Domácí mužstvo už vzadu hraje na riziko, a tak Real vyprodukoval další pas za obranu. Sám na brankáře mohl jít Karim Benzema, který opět nezvládl zpracování.

117

Eduardo Camavinga mohl definitivně rozhodnou, když se zadarmo dostal k míči. Ovšem přečíslení Realu nevyřešil správně.

116

Barcelona přišpendlila soupeře k jeho pokutovému území a po chvíli přišla přihrávka dovnitř, ale Memphis Depay měl hned na zádech Lucase Vázqueze.

115

Katalánci se nadychují k závěrečnému tlaku, z něhož potřebují vyrovnat. V opačném případě v Superpoháru končí a do jeho finále se podívá madridský Real.

113

Pas bílého baletu mířil za obranu, kam si nabíhal Karim Benzema. Na kapitána Realu nikdo nereagoval, ale francouzský útočník nezvládl zpracování.

112

Před branku Realu Madrid se hnal Ansu Fati, kterého čistě o balon obral Lucas Vázquez. Domácí útočník se kácel k zemi, ale rozhodčí byl blízko a okamžitě ukazoval, že pokutový kop nenařídí.

110

Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Vinícius Júnior, přichází Eduardo Camavinga.
Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Abde Ezzalzouli, přichází Ferran Jutgla Blanc.

109

Za vápnem udělal kličku soupeři Abde Ezzalzouli, jehož pravačka pak nasměřovala míč vedle levé tyče. Domácí hráč se okamžitě podíval k nebesům, jelikož věděl, že mohl vyprodukovat více.

108

Real Madrid kombinoval na útočné polovině a snažil se vytáhnout soupeře z bloku. To se dařilo, ale domácí hráči byli příliš blízko, a tak přišla přihrávka zpátky.

107

Karim Benzema vysunul na pravé straně Casemira, jehož pokus byl spíše propagační a navíc mířil jen do rukavic připraveného německého brankáře.

106

O přestávce si vzal Karima Benzemu stranou lékař, jenž mu protáhl hrudník a záda. Hostující kapitán byl schopen naskočit do druhé části prodloužení.

106

Začalo druhé prodloužení.

105+1

První poločas prodloužení skončil.

105

První prodloužení je téměř minulostí a blíže k vítězství má Real Madrid. Uvidíme, zda se Barceloně podaří znovu vyrovnat.

103

Vypadá to, že Karim Benzema bude v pořádku, ale drží se za pravou kliční kost. Můžeme pokračovat ve střetnutí a Barcelona vybojoval další rohový kop.

102

Karim Benzema šel do souboje se soupeřem a ve vzduchu se přetočil o spoluhráče. Hostující kapitán se nezvedá, a tak na hrací plochu míří lékařský tým.

101

Zleva vnikl do velkého vápna Ousmane Dembèlé, který vystřelil z velkého úhlu. Jeho tvrdý pokus vyrazil Thibaut Courtois na rohový kop. Po jeho rozehrání přišla hlavička, která mířila vysoko nad branku.

100

Prostrčení Barcelony prošlo až do vápna, kde se v náběhu nacházel Ansu Fati. Jenomže skvěle se otočil Lucas Vázquez, jenž situaci zachránil.

98

98. Federico VALVERDE - 2:3

98

Real Madrid právě vstřelil branku!
Bílý balet si počkal na svou šanci a zamířil do otevřené obrany! na pravé straně se nacházel rozeběhnutý Rodrygo, který se neunáhlil a poslal balon zpátky k šestnáctce! Vinícius Júnior ani Karim Benzema neměli snahu vystřelit, a tak to na sebe vzal FEDERICO VALVERDE – 2:3. Asistence: Rodrygo.

97

Vinícius Júnior si chtěl narazit míč s Ferlandem Mendym, který mu míč nepřesně vrátil. A tak z branky vyrazil Marc-André ter Stegen, jenž překazil šance Madridu.

96

Trochu to teď vypadá na starou Barcelonu, která si chce dát na pětníku tisíc přihrávek. Ovšem hráčům bez balonu scházel pohyb. To napravil až Ansu Fati, jenž dostal nahrávku na paty.

94

Katalánci nepolevují a znovu se po zisku míče přesunuli na útočnou polovinu. Ovšem kombinace středem hřiště nevyšla, a tak je na tahu Real.

93

Přetažený centr z levé strany mířil do zadní části šestnáctky, kde se nacházel osamocený Abde Ezzalzouli, jehož hlavička byla hodně nepřesná.

92

Barcelona se po zisku míče přesunula na útočnou polovinu, kde si drze počínal Ousmane Dembèlé. Francouzský křídelník si to nasměřoval mezi dva soupeře a poté upadl, ovšem faul se nepískal.

91

První prodloužení rozehrál Real Madrid, který začíná kombinací na vlastní polovině. Následně se dlouhým nákopem předvedl Thibaut Courtois, jenž našel pouze soupeře.

91

Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Dani Carvajal, přichází Lucas Vázquez.

91

Začal první poločas prodloužení.
Utkání během normální hrací doby vítěze nenašlo, a tak se půjde do prodloužení. Real Madrid má ještě tři možnosti střídání, což by mohlo hrát důležitou roli.

90+2

Druhý poločas skončil.

90+2

K postranní lajně přistupuje čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se budou hrát pouze dvě minuty nad rámec normální hrací doby.

90

Sergio Busquets vyslal nadýchaný pas na levou stranu šestnáctky, kam se rozeběhl Ousmane Dembèlé, jehož zklamalo zpracování. Ovšem v opačném případě by se pískal ofsajd.

89

Míříme do koncovky zápasu, který nejspíše ještě bude pokračovat. Týmům už moc času na rozhodující trefu nezbývá.

87

Memphis Depay přisunul míč na Pedriho, který ochotně padal na trávník a chtěl si vymodlit pokutový kop. Hlavní rozhodčí ukazuje, že se bude rozehrávat pouze roh.

86

Real Madrid inkasoval a znovu zapíná motory, ovšem nebude to příliš pozdě? Pokud budeme střetnutí hodnotit objektivně, tak Barcelona vyrovnala zaslouženě!

84

84. Ansu FATI - 2:2

84

Barcelona právě vstřelila branku!
Na centr z levé strany si naskočil nedostoupený ANSU FATI, který hlavou zamířil do pravého spodního rohu branky. Díky chybě Édera Militaoa je znovu srovnáno! Asistence: Jordi Alba.

83

Ansu Fati zpracoval míč mezi soupeři a díky němu mohla akce pokračovat. Na kolmou přihrávku si následně naběhl Memphis Depay, jenž vybojoval rohový kop.

83

Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Luka Modrić, přichází Federico Valverde.

82

Barcelona už nemá na co čekat a požene se do útoku. Katalánský tým se znovu nacházel na útočné polovině, avšak nepřesně vystřelil Sergio Busquets.

80

Barcelona vytasila další velmi pohlednou akci! Když přihrávka mířila na levou stranu, odkud Pedri cpal míč před branku. Jenomže praporek pomezního rozhodčího ihned letěl nad hlavu – ofsajd!

78

Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Gavi, přichází Memphis Depay.
Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Dani Alves, přichází Nico González.

78

Gerard Piqué se nechal obehrát jako malý nezkušený kluk. Ovšem španělského stopera zastoupil spoluhráč, jenž Rodryga zastavil.

77

Barcelona se tlačí před branku soupeře, ovšem zatím neposílá kvalitní centry. Tentokrát se balonu chopil Ousmane Dembèlé, jenž trefil prvního soupeře.

75

Gavi si skvěle pokryl míč, a tak po něm Casemiro (Real Madrid) musel sáhnout. Vidíme již třetí žlutou kartu v utkání.

75

Madrid rozehrál rohový kop, ale následný centr zamířil jen mimo hrací plochu. Domácí trenér chystá další střídání a bude se jimi snažit o vyrovnání stavu.

72

72. Karim BENZEMA - 1:2

72

Real Madrid právě vstřelil branku!
Bílý balet se vrací do vedení a potvrzuje svou vysokou produktivitu! Marc-André ter Stegen ještě první zakončení hostujícího kapitána vyrazil. Avšak míč před branku velmi rychle vracel Dani Carvajal. Odražený míč si pak našel KARIM BENZEMA, jenž stál na správném místě a mohl se běžet radovat se spoluhráči.

71

Barcelona je v utkání mnohem aktivnější, ale musí si dávat obrovský pozor na rychlé výpadu bílého baletu. Právě Real Madrid se znovu nachází u balonu.

69

69. Benzema orazítkoval tyčku po technickém pokusu

69

Karim Benzema trefuje tyčku! Francouzský útočník na pravé straně vápna oklamal soupeře a následně zamířil do vzdálenější tyče. Barcelona měla na své straně obrovskou dávku štěstí!

68

Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Marco Asensio, přichází Rodrygo.

67

Také Carlo Ancelotti chystá první střídání, jelikož na střídačce už se chystá Rodrygo. Ovšem vraťme se na zelený pažit, kde Madrid kombinuje na útočné polovině.

66

Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Luuk de Jong, přichází Ansu Fati.

65

Madridští po zisku míče rychle přešli na soupeřovu polovinu, ale zakončení zpoza vápna bylo zablokováno. Po chvíli vyslal nepřesnou přihrávku Casemiro a situaci pak dořešil Marc-André ter Stegen.

64

Po míči rozhodčího hraje s balonem znovu Barcelona, která aktuálně kombinuje na vlastní polovině a chystá další střídání.

63

Barceloně byla ponechána výhoda po tom, co Marco Asensio nechtěně došlápl na nohu soupeře. Domácí hráči ale akci zastavili a míč poslali za postranní lajnu.

61

Hodina hry je minulostí a my pokračujeme za vyrovnaného stavu! Po levé straně se řítil do vápna Toni Kroos, ale přihrávka do druhé vlny mu nevyšla.

59

Casemiro se otočil kolem svého strážce a už postupoval k vápnu, kde se snažil o prostrčení na spoluhráče. Jenomže obrana Barcelony situaci zvládla a znovu se zachránila.

58

A znovu Ronald Araújo, který si pohlídal další přihrávku Realu. Pokud by tak neučinil, tak by Vinícius Júnior mířil před branku Barcelony.

56

Ferland Mendy si pohybem řekl o balon, což pochopil také Toni Kroos. Ovšem pas byl příliš dlouhý a navíc si nabíhajícího hráče pohlídal Ronald Araújo.

55

Abde Ezzalzouli se snažil utancovat na pravé straně soupeře, což se mu částečně povedlo. Ovšem následná přihrávka nemířila před branku, ale pouze jen mimo hrací plochu.

54

Tak tohle byla další velká šance Barcelony! Volejem z levé strany vápna se prezentoval Ousmane Dembèlé, který zamířil kousek vedle pravé tyče! Real Madrid hraje alibisticky a říká si o průšvih.

52

Pas Realu mířil těsně před vápno, kde se po balonu marně natahoval Karim Benzema. Míče se zmocnil Marc-André ter Stegen, který výhozem otočil hru.

51

Dalším potrestaným hráčem je Dani Alves (Barcelona), který šel do skluzu, v němž podrazil Viníciuse Júniora. Hlavní rozhodčí tak tasí další žlutou kartu.

51

Střílený centr před branku posílal Ousmane Dembèlé a hlavou zakončoval Luuk de Jong. Holandský útočník strčil hlavu do tvrdého pokusu, který neusměrnil mezi tři tyče.

50

Přihrávku zády k brance přebral Pedri, jenž se rychle otočil a vystřelil. Jeho pokus zamířil asi metr vedle levé tyče. Barcelona by si za předvedenou hru zasloužila jít do vedení.

49

Bílý balet pokračuje ve stejném stylu, jako na konci prvního poločasu. Barcelona je často u míče, ale především na útočné polovině.

48

Balon mířil na levou stranu šestnáctky, odkud jej Pedri vracel pod sebe. Pohotovým zakončením se prezentoval Ousmane Dembèlé, jenž mířil jen nad branku.

47

Barcelona se hned na začátku přesunula s míčem na útočnou polovinu, kde zatím trpělivě kombinuje. Domácí celek zatím marně hledá cestičku do vápna.

46

Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Ferrán Torres, přichází Pedri.
Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Frenkie de Jong, přichází Abde Ezzalzouli.

46

Začal druhý poločas.
První poločas nabídl velmi zajímavou podívanou a skončil za vyrovnaného stavu! Po hvizdu se hráči Realu seběhli k rozhodčímu a na něco si stěžovali. Ovšem zlobit se mohou pouze sami na sebe, jelikož po vedoucím gólu přestali hrát. Naopak Barcelona vycítila šanci a po šťastné brance vyrovnala. Uvidíme, co nás čeká po přestávce.

45

První poločas skončil.

45

Real po vstřelené brance přestal hrát, čehož Barcelona využila a skóre vyrovnala. Katalánci v druhé části prvního poločasu vypadají mnohem lépe.

42

42. Luuk de Jong - 1:1

42

Barcelona právě vstřelila branku!
Velmi šťastná branka posouvá Barcu k vyrovnání! Holandský útočník prodloužil míč na levou stranu, odkud jej před branku poslal Ousmane Dembèlé. Éder Militao chtěl odkopnout balon, ale trefil LUUKA DE JONGA, od něhož se míč odrazil do tyče a zamířil za brankovou čáru – 1:1.

41

A tak se na levé straně velkého vápna nacházel Ousmane Dembèlé, jehož zakončení bylo zastavené. Real poté otočil hru, ale Vinícius Júnior neuspěl.

40

Z levé strany centroval Jordi Alba, který před brankou nenašel spoluhráče. Real rozehrával od branky, jenomže míče si neužil dlouho.

39

Madridští vyprodukovali dalekonosnou střelu, který vylítla mezi stopery. Ovšem celou situaci viděl Marc-André ter Stegen, který zaznamenal úspěšný zákrok.

38

Bílý balet byl chvíli na útočné polovině, avšak Luka Modrić byl dostoupen soupeřem, a tak volil přihrávku k belgickému brankáři. Barcelona zatím dobře napadá soupeře na vlastní polovině.

37

Nákop domácího celku mířil znovu přes levou stranu, ale situaci zavřel Éder Militao. Real Madrid by potřeboval uklidnit hru, což se mu zatím moc nedaří.

36

Barcelona je při chuti a cítí šanci na vyrovnání! Ovšem zatím si před brankou Realu nepočíná dost kvalitně.

35

A další pokus katalánského týmu, jelikož za vápnem se napřáhl Ousmane Dembèlé. Francouzský ofenzivně laděný hráč mířil jen nad branku Madridu.

34

Barcelona konečně pochopila, že musí posílat více míčů před branku. ze vzduchu nebezpečný Luuk de Jong mířil jen slepými patronami.

32

Tentokrát už Luuk de Jong mířil o trochu lépe, když centr z levé strany zakončil znovu hlavou. Jeho pokus mířil k zemi, ale belgický brankář si znovu poradil.

31

Od postranní lajny podporuje své svěřence Xavi, ale tentokrát se bude jen rozehrávat od branky Realu Madrid. Ten situaci řešil kombinačně a Vinícius Júnior byl zastaven za hranicí pravidel.

30

30. Luuk de Jong hlavou mířil jen doprostřed branky

30

Kousek vedle šestnáctky se nacházel Ousmane Dembèlé, který poslal před branku nadýchaný centr. K hlavičce se dostal Luuk de Jong, jehož pokus mířil přesně do rukavic Thibauta Courtoise.

29

Přenesení hry mířilo na levou stranu, odkud míč zpátky vrátil Ousmane Dembèlé. Avšak Barcelona hrála znovu zleva, odkud neodcentroval Jordi Alba.

28

Bílý balet je polit živou vodu, s čímž se bude muset Barcelonu vypořádat. Další kolmá přihrávka totiž mířila na levou stranu vápna, ale tentokrát si situaci pohlídal Dani Alves.

25

25. Vinícius JÚNIOR - 0:1

25

Real Madrid právě vstřelil branku!
Sergio Busquets musí vzpytovat svědomí, jelikož dlouho otálel s rozehrávkou, až jej o balon připravil Karim Benzema. Francouzský reprezentant pak vyslal přihrávku za obranu, kam si nabíhal VINÍCIUS JÚNIOR. Brazilský útočník zleva vnikl do šestnáctky a přesně zamířil pod horní tyčku! Asistence: Karim Benzema.

25

Pětadvacet minut hry je minulostí, ale vstřelený gól jsme zatím neviděli. Real si vypracoval jednu zajímavou příležitost, ale jinak jeho pokusy létají na branku.

23

Prvním potrestaným hráčem zápasu je Ferrán Torres (Barcelona), kterého obešel Ferland Mendy, jehož chytil za dres. Rozhodčí neměl jinou možnost, než sáhnout do kapsičky.

21

Luka Modrić se pokoušel o průnikovou přihrávku na pravou stranu, která neprošla. A tak to Real zkusil z druhé strany, odkud míč putoval do šestnáctky, kde soupeře skvěle předskočil Dani Alves.

19

19. Asensio zakončil přečíslení střelou těsně nad branku

19

Vinícius Júnior se rozeběhl z vlastní poloviny a vypracoval pro Real přečíslení. Následnou přihrávku přebral už v šestnáctce Marco Asensio, jenž zamířil těsně nad břevno.

19

Centr od praporku mířil za vápno, odkud se napřáhl Dani Alves. Jeho pokus asi mířil na branku, ale Luka Modrić hlavou míč odvrátil na další roh.

18

Marc-André ter Stegen si počíhal na kolmou přihrávku a včas vyrazil pro míč. Barcelona obrátila hru a centrem se ukázal Ousmane Dembèlé. Ovšem našel jen soupeře a vybojoval rohový kop.

17

Luka Modrić znovu ukázal, jaký má přehled. Chorvatský záložník zvedl hlavu a vyslal pas na levou stranu, kde míč dopadl na nohu Ferlanda Mendyho.

16

Nákop hostujícího brankáře si ve středovém kruhu sebral Ronald Araújo, jehož napadal Karim Benzema, a tak přišlo posunutí balonu k Marcu-Andrému ter Stegenovi.

15

Zkušený Gerard Piqué se položil na trávník, čímž obral soupeře o balon. Barcelona se tak kombinačně dostala na útočnou polovinu, ale pas Sergia Busquetse byl nepřesný a mířil jen mimo hrací plochu.

14

Barcelona je v úvodu zápasu více u balonu, naopak Madrid si vypracoval více střeleckých pokusů. Zatím sledujeme velmi zajímavé střetnutí.

12

Katalánci se kombinací dostávali na útočnou polovinu, kde zpracování nezvládl Ousmane Dembèlé. A tak Real rychle otočil kormidlem hry. Avšak Vinícius Júnior mířil jen na německého gólmana.

10

Na hranici velkého vápna se napřáhl Luuk de Jong, jehož snažení tělem zastavil Éder Militao. Barcelona od úvodu zápasu hraje velmi útočně.

9

Toni Kroos chtěl odehrát balon, který mu vypíchl Frenkie de Jong. Domácí záložník byl zasažen do kotníku, což rozhodčí posoudil jako nedovolený zákrok.

8

Realu byla ponechaná výhoda, a tak pas letěl na levou stranu, kde míč zpracoval pro spoluhráče Vinícius Júnior. Zakončení zpoza vápna se prezentoval Marco Asensio, který mířil jen nad branku.

7

Tak všechno je jinak, jelikož od branky rozehrával Thibaut Courtois. Bílý balet je na balonu a trpělivě kombinuje na vlastní polovině.

6

Ousmane Dembèlé se na levé straně protáhl kolem soupeře, ale přes dalšího neodcentroval. Barcelona za malou chvíli bude rozehrávat rohový kop.

5

Podél lajny se vydal do útoku Marco Asensio, kterého nedovoleným zákrokem zastavil Jordi Alba. Už od začátku se hraje pořádně od podlahy.

4

Další přihrávka šla na levou stranu, kde jej nestíhal Jordi Alba. Ovšem Dani Carvajal se položil do skluzu, jímž odehrál míč a trefil velmi nepříjemně soupeře.

3

Real Madrid má na svědomí první střelecký pokus, když táhl akci středem. Za šestnáctkou se napřáhl Karim Benzema, jenž mířil pouze nad branku.

2

Po chvíli letěl pas na levou stranu, kde se pohyboval Ousmane Dembèlé. Avšak balon se sklouzl po pokropeném trávníku a zamířil mimo hrací plochu. Po rozehrávce se faulu dopustil Luuk de Jong, jenž dohrál Nacha Fernándeze.

1

Právě začínáme! Hlavní rozhodčí pan Munuera dal pokyn k rozehrání, kterého se chopila Barcelona. Sergio Busquets chtěl míč nakopnout, ale byl rychle napadán, a tak jej předal obráncům.

1

Utkání právě začalo.
Stadionem se nesou tóny kapely Coldplay, konkrétně písničky A sky full of stars. V tomto okamžiku také přicházejí hráči Barcelony a Realu Madrid. Za malou chvíli začíná velmi očekávané střetnutí.
Úvodní sestavy:

FC Barcelona: ter Stegen – Dani Alves, R. Araújo, Piqué, J. Alba – F. de Jong, S. Busquets (C), Gavi – O. Dembèlé, L. de Jong, F. Torres.
Náhradníci: Neto, Peña – Puig, Pedri, González, Ezzalzouli, Depay, Mingueza, Lenglet, Blanc, Fati.
Trenér: Xavi.

Real Madrid CF: Courtois – Carvajal, Militao, Nacho Fernández, F. Mendy – Modrić, Casemiro, Kroos – Asensio, Benzema (C), Vinícius Júnior.
Náhradníci: Lunin – Rodrygo, Marcelo, L. Vázquez, J. Vallejo, Valverde, D. Ceballos, Jović, Isco, E. Hazard, Camavinga.
Trenér: Carlo Ancelotti.

Rozhodčí: Munuera – Prieto, Martínez.
Ještě jednou vás vítám u dnešního střetnutí, který startuje zhruba za hodinu. Oba celky chtějí postoupit do finále Superpoháru, a tak musí porazit svého nesmiřitelného rivala. Otázkou je, zda se o trofej popere Barcelona nebo Real Madrid. Oba týmy už oznámily sestavy, proto si je za pár okamžiků představíme.
Souboj mezi Barcelonou a Realem startuje ve středu od 20 hodin. Ze zápasu je pro vás připravený podrobný textový přenos, jímž vás provede Michal Luxa. Pojďme se společně bavit nejlepším evropským fotbalem.
Barcelona vyzvala letos Real už jednou a z vítězství se radoval Real. V prvním poločase poslal Madrid do vedení David Alaba a v nastaveném čase přidal pojistku Lucas Vázquez. Jenomže definitivní tečku výsledku dal Sergio Agüero, jenž kvůli zdravotním problémům ukončil kariéru a opustil Katalánce.
Barceloně se v letošní sezóně vůbec nedaří, avšak zpackanou sezónu může zachránit právě v Superpoháru! Xaviho svěřenci se ve španělské nejvyšší soutěži nacházejí až na šestém místě, když zaznamenali dvaatřicet bodů. Ale na třetí pozici ztrácejí pouze dva body. Jenomže pokud se podíváme na druhou Sevillu, ta už je vzdálená dvanáct bodů. Naopak Real Madrid se vyhřívá na vedoucí pozici LaLigy. Bílý balet získal devětačtyřicet bodů a v soutěži prohrál pouze dvakrát. Chtělo by se říct, že hostující mužstvo bude ohromným favoritem, ale právě dnes může Barcelona překvapit a zamířit za trofejí.
Španělsko je na nohou, jelikož v rámci semifinále Superpoháru se střetne Barcelona, která vyzve Real Madrid. Střetnutí se odehraje na neutrálním hřišti.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

FC Barcelona – Real Madrid

2:3

po prodl. (1:1)

Zpět na online

Branky: 42. L. de Jong, 84. Fati – 25. Vinícius Júnior, 72. Benzema, 98. Valverde

Karty:   23. F. Torres (BAR), 51. Dani Alves (BAR) – 75. Casemiro (REA)

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 11:5. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:11.

FC Barcelona: ter Stegen – Dani Alves (78. González), R. Araújo, Piqué, J. Alba – F. de Jong (46. Ezzalzouli, 110. Blanc), S. Busquets (C), Gavi (78. Depay) – O. Dembèlé, L. de Jong (66. Fati), F. Torres (46. Pedri).
Náhradníci: Neto, Peña – Puig, Pedri, González, Ezzalzouli, Depay, Mingueza, Lenglet, Blanc, Fati.

Trenér: Xavi

Real Madrid: Courtois – Carvajal (91. L. Vázquez), Militao, Nacho Fernández, F. Mendy – Modrić (83. Valverde), Casemiro, Kroos – Asensio (68. Rodrygo), Benzema (C), Vinícius Júnior (110. Camavinga).
Náhradníci: Lunin – Rodrygo, Marcelo, L. Vázquez, J. Vallejo, Valverde, D. Ceballos, Jović, Isco, E. Hazard, Camavinga.

Trenér: Carlo Ancelotti

Rozhodčí: Munuera – Prieto, Martínez