Menu

Fotbal

Španělský pohár

Sporting Gijón – Villarreal CF

2:1

konec (0:0)

06.01.2022, 18:00 • 1/32 finále • Adam Sedlák

Tipsport: 5.25 3.66 1.62 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to pro dnešek vše. Děkuji vám za pozornost a stále ještě přeji vydařený vstup do roku 2022. Od klávesnice se s vámi loučí Adam Sedlák. (19:58:36)
Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 3:4.
Střely mimo: 6:3.
Rohy: 2:5.
Ofsajdy: 2:2.
Fauly: 9:8.
Dnešní utkání je u konce! Po fantastické bitvě v závěru se nakonec velmi překvapivě radují hosté.V první půli jsme byli svědky především dominance z hostujících kopaček, kteří se ovšem nedostali do žádné příležitosti. Domácí na druhou stranu měli pouze jednu šanci na skórování, kdy obránce Vasyl Kravets z parádní pozice branku Guillerma Rullia přestřelil. Jinak se toho příliš nedělo. Ve druhém poločasu to byla úplně jiná pohádka, protože již ve 48. minutě poslal hosty do vedení Raul Albiol, ovšem domácí přišli o dvacet minut později s odpovědí zásluhou Urose Djurdeviće. Následně si mužstva vypracovávala zajímavé příležitosti, ale na brankáři předvedli až na pár chyb povedené výkony. Vše rozlouskla až 88. minuta, kdy se po rychlém výpadu prosadil Bogdan Milanov, čímž udal konečný stav zápasu 2:1.

90+4

Konec zápasu.

90+3

V poslední minutě nastavení už jsme svědky fotbalu, který připomíná spíše jinou planetu. Oba celky hrají s míčem ve středu hřiště, ovšem dělají úplně zbytečné chyby, což ještě posilují mimozemskými zákroky.

90+2

Domácí Borja Lopez teď pohotově odpálil míč až na útočnou polovinu, čímž velmi pomohl svému celku. Následně si míč sebral brankář Guillermo Rullio, jenž rychle rozehraje postupný útok.

90+1

Postranní rozhodčí ukazuje na světelné tabuli nastavení tří minut, které tedy posléze uvidíme.

90

Hráči hostí se dostávají s míčem na útočnou polovinu, ovšem mají to zde velmi těžké, protože domácí vůbec nepodceňují v závěru obrannou fázi.

89

Domácí teď kouskují zcela pochopitelně hru co nejvíce, to jim ale zatím stačí, jelikož do konce utkání zbývá už jen pár minut.

89

Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Pedraza, přichází Estupinan.
Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Jackson, přichází Iborra.

88

88. MILOVANOV - 2:1

88

Gijón právě vstřelil branku!
Neuvěřitelné se stává skutečností, jelikož domácí se s závěrem utkání prosazují, čímž dávají vedoucí branku! Po parádním přenesení hry od Nacha Mendeze se na pravé straně dostal k míči BOGDAN MILOVANOV, jenž dokázal tvrdou ranou prostřelit brankáře Guillerma Rullia.

87

Hosté teď budou mít na kopačkách standartní situaci, jelikož na polovině hřiště se zbytečného zákroku dopustil domácí Nacho Mendez.

86

Poslední minuty se druholigový celek dostává více dopředu, ale stále nejsme svědky nijakých velkých šancí, které by ale klidně mohli do konce přijít.

85

Následný pokus z rohu byl velmi neúspěšný, jelikož míč si ihned získal brankář Diego Marino, jenž následně dokázal rozjet další postupný útok.

84

Hosté se teď dostanou do slibné příležitosti, jelikož nás po odrazu od Borjy Lopeze čeká rohový kop z jejich strany.

83

Pěkný pokus zpoza vápna od Juana Foytha mířil pro velkou škodu pouze doprostřed branky, kde byl připravený Diego Marino, jenž míč opět pokryl ve svých rukavicích.

82

Na trávníku se v posledních minutách skoro nic neděje. Jasnou příčinnou bude to, že ani jeden z celků nechce zbytečně inkasovat branku v závěru tohoto souboje.

81

Gijón získal rohový kop z pravé strany, ovšem ten odvrátila obrana Villarealu do bezpečí. Oba týmy si tak po delší době oddechnou.

80

Hostům se nepodařilo vymyslet nic nebezpečného a míč tedy následně zaplaval bezpečně do rukavic Diega Marina, který bude mít odkop od své svatyně.

79

Střídání v týmu Sporting Gijón: ze hřiště odchází Rodriguez, přichází Garcia A..

78

Hosté teď po delší době drží v klidu míč na svých kopačkách, ovšem zatím pouze kombinují na vlastní polovině, jelikož se nechtějí dopustit zbytečné chyby.

77

Gijón rozehrál trestný kop kousek od středové čáry a z následného obehrávání šestnáctky je další mávaný ofsajd na její straně, ve kterém se ocitl Pablo Garcia.

76

Druholigový celek by si rozhodně zasloužil postoupit za svůj výkon, kdy je za svou bojovnost o něco lepší, než prvoligový Villareal, ovšem skóre je stále vyrovnané.

75

Velmi svižný přechod plný přesných přihrávek Villareal do šance neposunul. Nicolas Jackson totiž přihrávku z levého křídla nedostihl.

74

Na nákop ze standardky hostí si naskakoval Pau Torres, nicméně ho nesklepl do míst, které v daný okamžik potřeboval.

73

Gerard Moreno sice utekl ze souboje s Josem Rodriguezem, ovšem hned vzápětí narazil do dalšího protihráče, na což alespoň rozhodčí Victor Ruiz zareagoval odpískaným faulem.

72

Etienne Capoue neměl problém odhlavičkovat centr. Široko daleko kolem sebe neměl totiž žádného domácího útočníka.

71

Pau Torres byl podruhé během krátké doby přehnaně agresivní. Rozhodčí se nad ním v tento okamžik slitoval, byť standardní situaci pro Gijón nařídil.

70

Albert More potáh dlouhý protiútok. Doběhl na pravý okraj velkého vápna, jenže tam ho špičkově odzbrojil Campos Gaspar.

69

Diváci v Gijónu povzbuzují ze všech sil své oblíbence, kteří na začátku nastavení na začátku poslední třetiny utkání kombinují na soupeřově polovině.

68

Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Albiol, přichází Parejo.

67

67. DJURDEVIĆ - 1:1

67

Gijón právě vstřelil branku!
Aktuálně jsme byli svědky neuvěřitelného fotbalového momentu, který vede k vyrovnávací brance! Brankář Guillermo Rullio předvedl nepřesnou rozehrávku, která zamířila pouze na tělo UROSE DJURDEVIĆE, jenž si míč zpracoval na volej a ostrým obloukem dokázal neuvěřitelně překonat vracejícího se gólmana 1-1!

65

Tlak hostů zarazil útočný faul Alphonsa Pedrazy, jenž si nabíhal na sklepnutí Gerarda Morena sklepnutí, jenže přišlápl nohu Borjovi Lopezovi.

64

Centr z levého křídla od Nicolase Jacksona se snesl jen před Pabla Garciu, který zakopává míč bez míření do autu.

63

Mario Gaspar se po centru z rohového kopu dostal ke hlavičce, ale Diego Marino předvedl fantastický zákrok a podržel tím svůj celek nad vodou! Vážnější šance hostí, tak nekončí zvyšovací brankou.

62

Střídání v týmu Sporting Gijón: ze hřiště odchází Djurdević, přichází Bertin.

62

Přes hodinu utkání je za námi, z čehož můžeme usoudit, že jsme viděli jednu branku, ovšem jinak nejsme svědky nějakých větších šancí.

61

Gijón se sice vydal rychle dopředu po pravé straně, ale posléze celou akci zpomalil a nakonec přišel centr od Joseho Rodrigueze letící pouze do rukou brankáře Guillerma Rullia

60

Hostující Albert Moreno dvakrát po sobě poslal centr do vápna, ale ani jednou z toho nebylo nic moc vážnějšího, jelikož domácí obrana dokázal míče odhlavičkovat.

59

Manu Trigueros to zkoušel po levé straně, ovšem jeho pokus o střelu se nepovedl, což znamená že Diego Marino bude rozehrávat od své svatyně.

58

Aktuálně je k vidění velký počet faulů. Doufejme, že nám obě mužstva předvedou ve druhé půli mnohem atraktivnější fotbal než doposud.

57

Jose Rodriguez se pokusil centrem z levé strany najít ve vápně spoluhráče, ale míč skončil jen na hlavách hostí, kteří míč následně drží ve své kontrole.

56

Rychlá přihrávka od hostujícího Nicola Etienneho Capueho nikým využita nebude, protože míč opustil hrací plochu.

55

V ofsajdovém postavení se teď objevil potřetí v utkání Bertin, což tedy znamená další volný kop z vlastní poloviny pro hosty.

54

Domácí Pablo Garcia se dostal do dobré příležitosti, ovšem míč mu na poslední chvíli sjel z kopačky, následně se tak míči dostávají hosté.

53

Domácí se opět trochu stáhli a troufám si tvrdit, že zbytečně do hlubokého bloku. Hosté se tak dostávají k moci, čehož ale zatím nevyužívají.

52

Skrytá střela od domácího Betina nebyla nebezpečná, jelikož zamířila vysoko nad hostující svatyni, což znamená rozehrávku pro brankáře Guillerma Rullia.

51

Hosté teď napadají velmi vysoko, což jim umožňuje držení míče v poklidu na vlastní půlce.

50

Pokus Gerarda Morena nebyl nebezpečný, jelikož zamířil mimo tři tyče. K rozehrávce od branky se tak dostanou domácí.

49

Zajímavý průnik Nicolase Jacksona nijak neohrozí domácí svatyni, jelikož míč velmi rychle odvrátil pryč Borja Lopez.

48

48. ALBIOL - 0:1

48

Villarreal právě vstřelil branku!
Po rohovém kopu hostí jsme svědky první branky utkání! Centr od Moie Goméze se po teči dostal až na hlavičku RAULA ALBIOLA, který míč upřesnil přesně k tyči domácí branky 0-1!

48

Domácí ihned překvapivě přebírají iniciativu hry, ovšem zatím spíše kombinují ve středu hrací plochy.

47

Střela domácího Bertina skončila vysoko nad hostující svatyní, protože míč mu na poslední chvíli sjel z kopačky.

46

Jean Babin ihned napálil míč na útočnou polovinu, ovšem pouze do zámezí. Vhazovat tedy budou domácí.

46

Střídání v týmu Sporting Gijón: ze hřiště odchází Babin, přichází Berrocal.
Střídání v týmu Sporting Gijón: ze hřiště odchází Kravets, přichází Garcia.
Střídání v týmu Sporting Gijón: ze hřiště odchází Diaz, přichází Villalba.
Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Raba, přichází Moreno G..

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 19:01.
V první půli jsme byli svědky především dominance z hostujících kopaček, kteří se ovšem nedostali do žádné příležitosti. Domácí na druhou stranu měli pouze jednu šanci na skórování, kdy obránce Vasyl Kravets z parádní pozice branku Guillerma Rullia přestřelil. Jinak se toho příliš nedělo. Uvidíme tedy, co nám přinese druhá půle této bitvy při Španělském poháru.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Domácí kombinují u vlastní branky a vůbec se nebojí, jelikož riskantními přihrávkami pře osu vlastní svatyně příliš nešetří.

45

První půle tohoto souboje se již spíše dohrává ve středu hrací plochy, ovšem zatím nevíme jaké bude nastavení, které za malý moment přednese postranní rozhodčí.

44

Pokus z voleje od Etienneho Capoueho se příliš nevydařil, a to především díky tomu, že pokrčil při zakončení svou stojnou nohu.

43

Podařený průnik hostujícího Nicolase Jacksona zastavil svým tělem zapět minut dvanáct Vasyl Kravets, jelikož v tomto souboji byl především rychlejší.

42

Po ostrém rohu se dokonce i dostal k hlavičce Jean Babin, ovšem vůbec netrefil brankové zařízení. Rozehrávat tak bude brankář hostí Guilermo Rullio.

41

Centr ze strany od domácího Pedra Diaze, zamířil pouze na hlavu Alberta Morena, který míč poslal pouze na rohový kop.

40

Pěkný pas od Maria Gaspara na poslední chvíli zastavil Bogdan Milovanov, jenž míč následně raději poslal do zámezí.

39

V ofsajdovém postavení se již podruhé v utkání objevil domácí Betin. Po krátké pauze si tak míč na své kopačky opět přivlastňují hráči žluté ponorky.

38

Hra se aktuálně příliš nemění, protože hosté drží míč na svých kopačkách a vymýšlí, jak vyzrát na soupeřovu obranu, což se jim zatím příliš nevede.

37

Pěknou kombinaci hostí zastavil parádním obranným skluzem Borja Lopez, který následně poslal míč svým spoluhráčům do středu hřiště.

36

Pěkný centr od Alphonsa Pedrazy pokryl až překvapivě obránce Jean Babin, protože míč s obrovskou jistotou zahrál do rukavic brankáře Diega Marina.

35

Domácí si teď po delší době najali míč na své kopačky, což jim pomáhá k nabrání nějakých sil oproti napadání jejich soka.

34

Po souboji ve vápně spadl útočník hostí Nicolas Jackson. Pískat se ale podle hlavního arbitra Victora Ruize nebude, jelikož vše bylo v souladu s pravidly.

33

Alberto Moreno se teď vydal do velmi zajímavého sprintu po lajně, ovšem úplně zbytečně, jelikož míč s velkým mankem nestihl.

32

Pěkný pokus zpoza vápna od Daniho Rabi mířil pro velkou škodu pouze doprostřed branky, kde byl připravený Diego Marino, jenž míč opět pokryl ve svých rukavicích.

31

Dani Raba teď vyslal velmi ostrý centr, s tím si ale velmi pohotově poradil brankář Diego Marino, který tak dokázal míč zkrotit.

30

Efektivní souhra domácích zapříčinila velmi nebezpečný kontr, ovšem v cílové fázi se dostal k zakončení Bertin, kterému to dnes zatím příliš nestřílí, a proto taky zamířil vysoko nad hostující svatyni.

29

Raul Albiol se teď činil velmi důležitým obranným zákrokem, jenž též velmi pomohl jehož celku, který se posléze dostává k míči.

28

Hosté jsou teď v obrovském tlaku, to jim ale zatím neumožňuje nějakou větší šanci, díky velmi dobře organizované obraně domácího celku.

27

Z následného rohu se nikdo nedostal do žádného zakončení, jelikož míč velmi brzy pokryl Diego Marino ve svých připravených rukavicích.

26

Po zablokovaném centru Alphonsa Pedraza uvidíme první rohový kop hostí v tomto utkání.

25

Zajímavě skrytý pokus od Nicolase Jacksona nebude brankový, jelikož míč skončil pouze na připravených rukavicích Diega Marina.

24

Domácí se opět trochu stáhli a troufám si tvrdit, že zbytečně do hlubokého bloku. Hosté se tak dostávají k moci, čehož ale zatím nevyužívají.

23

Po rychlé kombinaci hostí se hra přesunula na jejich útočnou polovinu, ovšem žádné šance z toho zatím díky přímočarosti neplynou.

22

Z následného rohu mohli po signálu domácí velmi jednoduše vstřelil vedoucí branku, ovšem Vasyl Kravets potvrdil roli svátečního střelce a míč napálil téměř z malého vápna vysoko nad hostující svatyni.

21

Domácí se trochu osmělili i ve středu hřiště, což jim umožňuje zajímavé příležitosti směrem vpřed. Po jedné teči z hostující řad uvidíme rohový kop.

20

Domácí se teď dostali do rychlého kontru, který zakončil střelou Christian Rivera, ovšem zamířil pouze do rukavic brankáře Guilerma Rullia.

19

Hosté opět po delší době kombinují s míčem na vlastní polovině a zatím stále vyčkávají, jelikož se nechtějí s útokem ukvapit.

18

Hosté teď měli namále, jelikož si málem srazili míč do vlastní svatyně, ovšem brankář Guilermo Rullio na poslední chvíli zažehnal nebezpečí.

17

Domácí Jose Rodriguez se dostal do dobré příležitosti, ovšem míč mu na poslední chvíli sjel z kopačky, následně se tak míči dostávají hosté.

16

Oba týmy si teď zbytečně hrají s míčem ve středu hřiště, což znamená několik zbytečných chyb.

15

Campos Gaspar se teď vydal směrem vpřed a následně vybídl ke střele Bertina, ten ale zamířil pouze do clonícího Maria Gaspara.

14

Kličkovaná Alphonsa Pedrazy byla lehce řečeno budiž k ničemu, jelikož míč skončil pohodlně v rukavicích brankáře Diega Marina.

13

Pokus Alberta Morena nebyl nebezpečný, jelikož zamířil mimo tři tyče. K rozehrávce od branky se tak dostanou domácí.

12

Raul Albiol se teď vydal z obrany až do druhé poloviny útočné poloviny, ovšem míč se mu zamotal pod nohama, což nakonec vyústilo ztrátu míče.

11

V ofsajdovém postavení se teď objevil Bertin, což tedy znamená volný kop pro hosty.

10

Domácí zatím spíše vyčkávají na nějaké příležitosti, což jim ale zatím stačí, jelikož jejich soupeř nedokáže nic vymyslet.

9

Rychlá přihrávka od hostujícího Nicolase Jacksona nikým využita nebude, protože míč opustil hrací plochu.

8

Střela domácího Bertina skončila vysoko nad hostující svatyní, protože míč mu na poslední chvíli sjel z kopačky.

7

Hosté jsou opět na míči a nikam nespěchají, jelikož domácí nenapadají příliš vysoko, což jim tedy umožňuje delší kombinace.

6

Průnik hostujícího Daniho Rabi zastavil svým pohotovým zákrokem obránce Borja Lopez a nakonec dokázal i rozehrát.

5

K centru ze strany se dostal domácí Christian Rivera, ovšem trefil pouze rukavice brankáře Geronima Rulliho, jenž tak hru sklidní.

4

Rychlý pokus od Moie Gomeze nezaplaval vůbec mezi tři tyče, nýbrž do hlediště, což jistě ocení domácí příznivci.

3

Hosté zatím kombinují s velkým přehledem na vlastní polovině, jelikož si míč zatím pouze chystají na nějakou vážnější příležitost.

2

Do rychlého kontru se po dobré nahrávce od Maria Gaspara dostal Etienne Capoue, ten ale zamířil s míčem pouze do bránících hráčů, kteří ho o něj připravili.

1

Alberto Moreno ihned napálil míč na útočnou polovinu, ovšem pouze do zámezí. Vhazovat tedy budou domácí.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy jsou již na hrací ploše, po losu mezi kapitány samotné utkání započne.
Úvodní sestavy:

Sporting Gijón: Marino – Babin, Lopez, Milovanov, Kravets – Diaz, Rodriguez – Mendez, Gaspar, Rivera – Bertin
Náhradníci: Jimenez – Berrocal, Djurdrević, Garcia A., Garcia C., Garcia P., González, Gragera, Rosas, Villalba

Villarreal CF: Rullio – Gaspar, Moreno, Torres, Albiol – Gomez, Trigueros – Pedraza, Capoue, Raba – Jackson
Náhradníci: Alvarez, Jorgensen – Carlo, Estupinan, Foyth, Iborra, losifov, Lanchi, Moreno, Pacheco, Parejo

Rozhodčí: Ruiz – Galcone, Diaz (všichni SPA).
Poslední vzájemné utkání

Celky se spolu naposledy střetly v prvoligovém klání v roce 2017. Tehdy se po vítězné brance Cedrica Bakambua mohli radovat hráči se žlutým dresem, jelikož brali cenné tři body za výhru 3:1.

Villareal CF 3:1 Sporting Gijón I 28.4. 2017

Branky a nahrávky: 33. Soldado (Rodri), Bakambu (dos Santos), Bakambu (Soldado) – Pereira (Rodriguez).

Karty (ŽK): 64. dos Santos, 84. Bonera – 35. Amorebieta.
Villareal CF

Hosté jsou na tom oproti svému soupeři úplně jinak, a to už především díky tomu, že nastupují v nejvyšší soutěži. Dosavadně sice obývají osmou příčku, což je na to poměry klubu zatím docela málo, i tak jsou ale při dnešním utkání ve fantastickém rozpoložení. Přeci jen naposledy prohráli před měsícem na hřišti rozjeté Seville, jinak můžeme čítat šest výher a z toho čtyři v lize a po jednom v poháru a dokonce i Lize mistrů, kde si dokázali poradit v poměru 2:3 s Atalantou. Poslední zmíněné vítězství jim zajistilo účast i v jarních bojích v nejslavnější fotbalové soutěži světa. V pohárovém střetnutí si žlutá ponorka hravě poradila se třetiligovou Sanluquenou, kterou deklasovala sedmi brankami. Mužstvo vedené veleznámým koučem Unaiem Emerym bude pravděpodobně na hřišti dominovat, ovšem i tak se může stát cokoliv.
Sporting Gijón

Domácí, jak jsem již zmiňoval, nastupují až ve druhé nejvyšší španělské soutěži, kde aktuálně okupují až dvanáctou příčku. Posledně odehráli utkání na vlastní půdě s Lugem, s jímž nakonec pouze remizovali, i přes fakt že v souboji byli spíše favoritem. V minulosti Sporting samozřejmě nastupoval i v LaLize, naposledy to bylo v roce 2017, kdy skončili na osmnácté příčce, která jim tedy zajistila sestup. V poháru to je zatím trochu jiná pohádka, ale nutno podotknout, že jejich soupeř z Alcorconu taky neprožívá zrovna nejlepší období. Nicméně výběr Davida Gallela bude jasným outsiderem, ovšem i tak může minimálně svého soka potrápit.
Vítám Vás u textového přenosu z utkání španělského poháru. Síly vzájemně změří mužstva Sporting Gijón a Villareal CF. Podle sázkových kanceláři jsou favorizovaným celkem jednoznačně hosté, především díky konstalaci, že se bude jednat souboj mezi týmem z druhé a první ligy. Uvidíme, který z týmů dnes předvede lepší výkon a postoupí do dalšího kola.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Sporting Gijón – Villarreal CF

2:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 67. Djurdević, 88. Milovanov – 48. Albiol

Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:3. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:8.

Sporting Gijón: Marino (C) – Babin (46. Berrocal), Lopez, Milovanov, Kravets (46. Garcia P.) – Diaz (Villalba), Rodriguez (Garcia A.) – Mendez, Gaspar, Rivera – Bertin (Djuredvić)
Náhradníci: Jimenez – Berrocal, Djurdrević, Garcia A., Garcia C., Garcia P., González, Gragera, Rosas, Villalba

Villarreal CF: Rullio – Gaspar (C), Moreno G. (46. Raba), Torres, Albiol (68. Foyth) – Gomez, Trigueros (68. Parejo) – Pedraza (89. Estupinan), Capoue, Raba – Jackson (89. Iborra)
Náhradníci: Alvarez, Jorgensen – Carlo, Estupinan, Foyth, Iborra, losifov, Lanchi, Moreno, Pacheco, Parejo

Rozhodčí: Ruiz – Galcone, Diaz (všichni SPA)