Menu

Hokej

Reprezentace do 20 let

Švédsko – Rakousko

7:0

konec (2:0, 4:0, 1:0)

24.12.2021, 03:00 • Peavey Mart Centrium, Red Deer • Info o změnách stavu (Daniel Fekets (@DFekets))

Tipsport: 1.03 14.5 20.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Švédové od začátku do konce dnešní generálku kontrolovali a v souboji s Rakouskem si nakonec připsali jednoznačnou výhru v poměru 7:0. Zvlášť povedená byla v jejich podání hlavně druhá perioda, ve které vsítili čtyři branky. Jak si hokejisté Tre Kronor poradí v nedělním prvním utkání s Ruskem? Rakušany čeká 27. prosince celek Finska.

Z mé strany je to vše. Děkuji za pozornost. Na počtenou! (05:29:27)

Konec zápasu.

47:01

Švédsko právě vstřelilo branku!
Na světě je sedmý gól Švédska! Prosazuje se FABIAN LYSELL. 7:0. Asistence: Åke Stakkestad.

40:01

Začala třetí třetina.
Ve druhé třetině Švédové přidali další čtyři branky, takže nyní je už naprosto jasné, že v generálce vyhrají. Otázkou zůstává, o kolik branek to nakonec bude.

40:00

Druhá třetina skončila.

35:20

Švédsko právě vstřelilo branku!
I o chvíli později padla další branka, tentokráte se o ni postaral útočník THEODOR NIEDERBACH. 6:0. Asistence: Isak Rosén a Åke Stakkestad.

34:46

Švédsko právě vstřelilo branku!
Rakouská obrana znovu nestačila na snažení Švédů. Pátou branku Tre Kronor střílí VICTOR SJÖHOLM. 5:0. Asistence: Åke Stakkestad a Daniel Ljungman

24:25

Švédsko právě vstřelilo branku!
Chuť střílet branky modrožluté neopouští. Čtvrtý gól Švédů přidává DANIEL TORGERSSON. 4:0. Asistence: Theodor Niederbach a Emil Andrae.

21:30

Švédsko právě vstřelilo branku!
Devadesát sekund po pauze se Švédové potřetí v zápase prosazují. Trefuje se útočník New Jersey ALEXANDER HOLTZ. 3:0. Asistence: Helge Grans a Oskar Olausson.

20:01

Začala druhá třetina.
Švédové vedou po první třetině nad Rakouskem 2:0. O úvodní trefu se hned v 1. minutě postaral Olausson, na jehož práci navázal v 18. minutě Sjöberg.

20:00

První třetina skončila.

17:12

Švédsko právě vstřelilo branku!
Těsně před pauzou se hokejisté Tre Kronor dostávají do dvoubrankového vedení. Po přihrávce Eliase Stenmana se prosadil ALBERT SJÖBERG. 2:0. Asistence: Elias Stenman.

00:25

Švédsko právě vstřelilo branku!
Švédové se hned v 1. minutě ujímají vedení! Do listiny střelců se zapisuje OSKAR OLAUSSON. 1:0. Asistence: Alexander Holtz a Leo Lööf

00:01

Utkání právě začalo.
Z dnešního utkání vám budeme přinášet informace o změnách stavu.
Úvodní sestavy:

Švédsko: Wallstedt (Vikman) – Sjöholm, Forsfjäll, Nyström, Lööf, Olsson, Andrae, Grans – Holtz, Eklund, Olausson – Lysell, Ljungman, Stakkestad – Rosén, Niederbach, Torgersson – Nybeck, Ekmark, Magnusson – Stenman, Sjöberg

Rakousko: Wraneschitz (Sommer) – Urbanek, Sablattnig, Horl, Necesany, Reinbacher, Mussbacher, Erne, Mitrovic – Peeters, Kašper, Rohrer – Hengelmüller, Auer, Maier – Wernicke, Tschurnig, Böhm – Geifes, van Ee, Cernik.
Do dnešního utkání vstoupí v roli jednoznačného favorita hokejisté Tre Kronor. Ti si z posledních čtyř šampionátů v této věkové kategorii připsali 2 medaile. Na uplynulém turnaji se ale do bojů o cenné kovy nedostali, poněvadž ve čtvrtfinále nestačili poměrem 2:3 na Finy. Letošní MS zahájí Švédové zápasem proti Rusům, v základní skupině se ještě potkají s USA, Švýcarskem a Slovenskem.

Rakousko skončilo na loňském turnaji poslední, ve čtyřech zápasech v základní skupině nezískalo ani bod se skóre 1:29. Nesestupovalo se však, a proto se Rakousko představí v Edmontonu i letos. Znovu bude v pozici outsidera, utká se s Kanadou, Finskem, Německem a Českem.

Švédsko – Rakousko

7:0

konec (2:0, 4:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 1. Olausson (Holtz, Lööf), 18. Sjöberg (Stenman), 22. Holtz (Grans, Olausson), 25. Torgersson (Niederbach, Andrae), 35. Sjöholm (Stakkestad, Ljungman), 36. Niederbach (Rosén, Stakkestad), 48. Lysell (Stakkestad)

Švédsko: Wallstedt (31. Vikman) – Sjöholm, Forsfjäll, Nyström, Lööf, Olsson, Andrae, Grans – Holtz, Eklund, Olausson – Lysell, Ljungman, Stakkestad – Rosén, Niederbach, Torgersson – Nybeck, Ekmark, Magnusson – Stenman, Sjöberg

Rakousko: Wraneschitz (31. Sommer) – Urbanek, Sablattnig, Horl, Necesany, Reinbacher, Mussbacher, Erne, Mitrovic – Peeters, Kašper, Rohrer – Hengelmüller, Auer, Maier – Wernicke, Tschurnig, Böhm – Geifes, van Ee, Cernik

Průběh zápasu
1. třetina
00:25 SWE 1:0 Olausson (Holtz, Lööf)
17:12 SWE 2:0 Sjöberg (Stenman)
Po 1. třetině
2. třetina
21:30 SWE 3:0 Holtz (Grans, Olausson)
24:25 SWE 4:0 Torgersson (Niederbach, Andrae)
34:46 SWE 5:0 Sjöholm (Stakkestad, Ljungman)
35:20 SWE 6:0 Niederbach (Rosén, Stakkestad)
Po 2. třetině
3. třetina
47:01 SWE 7:0 Lysell (Stakkestad)
Konec