Menu

Hokej

NHL

New Jersey Devils – Pittsburgh Penguins

2:3

konec (0:1, 1:1, 1:1)

20.12.2021, 01:08 • Prudential Center, Newark • Milan Huppert

Tipsport: 3.65 4.52 1.77 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:50:23)
Statistické okénko

Střely na bránu: 19 – 22 | Přesilová hra: 1/5 – 0/2 | Trestné minuty: 8 – 14

Kdo se postavil do brankoviště?

Jon Gillies (NJD) – 19 zákroků, 3 OG, úspěšnost 86,4%, odchytal 57:38
Tristan Jarry (PIT) – 17 zákroků, 2 OG, úspěšnost 89,5%, odchytal 60:00

Česká a slovenská stopa v utkání

Tomáš Tatar (NJD) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 14:53
Marián Studenič (NJD) – 0+0, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 12:24
Pavel Zacha (NJD) – 0+1, -1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 14:51
Dominik Simon (PIT) – 0+1, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 6:50

Tři hvězdy utkání

1. Teddy Blueger (PIT) – 1+0
2. Michael Matheson (PIT) – 1+0
3. Dougie Hamilton (NJD) – 0+1

Utkání přihlíželo 14 857 diváků.
Pittsburgh pokračuje ve vítězném tažení. Na ledě New Jersey zvítězil v dramatickém utkání 3:2 a šňůru bez porážky natáhl už na sedm zápasů.

Tučňáci se dostali do vedení v první třetině a už ho nepustili. Na druhý i třetí gól sice domácí dokázali odpovědět, ale vyrovnat se jim ani v jednom případě nepodařilo. V samotném závěru měl velkou příležitost poslat utkání do prodloužení Johnsson, ale bekhendem na Jarryho nevyzrál.

Svěřenci kouče Sullivana se díky vítězství přiblížili v Metropolitní divizi třetímu New Yorku Rangers na rozdíl tří bodů, New Jersey zůstává v téže divizi sedmé.

Konec zápasu.

59:58

59:58 Johnsson mohl poslat utkání do prodloužení, Jarry byl proti

59:58

Andreas Johnsson schovává hlavu v dlaních, v poslední akci zápasu měl totiž na holi vyrovnání! Obdržel dlouhou nahrávku od Tatara a krásně se protáhl mezi Dumoulinem a Letangem, leč bekhendové zakončení nedokázal zvednout nad Jarryho levé rameno.

59:07

Za nahozením Jespera Bratta vystartoval za bránu Tristan Jarry. Vyhodit po mantinelu ovšem nezvládl, domácí pokračují v útočném pásmu.

58:39

Oddechový čas pro domácí.

58:39

Z levého kruhu zkoušel štěstí ránou ze zápěstí Ty Smith. Od hokejky bránícího Astona-Reeseho se černá guma odrazila až do ochranné sítě.

58:05

Dougie Hamilton nahodil kotouč do útočné třetiny a Jon Gillies vystartoval na střídačku. Ďáblové nemají co ztratit, zkouší powerplay!

57:53

Nyní hosté sami protihráčům ulevili. Při vysokém forčekinku si totiž nepohlídali ofsajd, který čárový rozhodčí odpískal.

57:21

Ty Smith musel zacouvat, protože ho nepříjemně napadal Jason Zucker. Domácí přišli o další cenné vteřiny, času na zbyt už není.

56:47

Pens ukazují, že rozhodně útočit nezapomněli! Rychlý brejk řešil Kasperi Kapanen střelou z pravého kruhu, Gilliese zachránila horní tyč.

56:20

Přesně tohle Pittsburghu vyhovuje. Brian Dumoulin kličkou vyřadil ze hry Tatara, těsně před Hughesem volil oblouček ven z obranného pásma.

55:49

Tristan Jarry povyjel proti Zachovi, čímž českého útočníka viditelně rozhodil, ten skončil za bránou v bezvýchodné situaci proti dvěma protihráčům.

55:16

Akci hostujícího celku zastavilo postavení mimo hru. To ovšem Tučňáky za dané situace nemusí bránit, stále drží hru daleko od vlastní brány.

54:47

Damon Severson nešťastně přikopl touš do jízdy Jasonu Zuckerovi. Obránce měl velké štěstí, že protihráč nezvládl zpracování, takže ztratil rychlost a únik se nekonal.

54:29

Na modré čáře zastavil kotouč Dougie Hamilton. Cíleně nahazoval na teč, v tomto případě se ovšem žádný ze spoluhráčů pobídky neujal.

53:55

Domácí bojují, ale hosté brání na jedničku. Pochvalu zaslouží Chad Ruhwedel, ten ukázkově vypíchl touš z pod hole Studeničovi.

53:22

A znovu jeden z obránců vyhodil tak, že nemohla být řeč o icingu. Jmenovitě Drew O'Connor, Damon Severson musel zabrat směrem dozadu.

52:45

Za bránou pošetřil cenné vteřinky Brian Dumoulin. Nakonec musel hrát pod tlakem Zachy, vyhodil jen do středního pásma.

52:28

Vstřelený gól pochopitelně nabudil i diváky, kteří ženou své oblíbence za vyrovnáním. Času zbývá ještě poměrně dost, nic není ztraceno.

51:12

51:12 Nathan BASTIAN - 2:3

51:12

Devils právě vstřelili branku!
Drama nekončí, hráči Devils opět ztrácí jediný gól! Zacha nabil na modrou Hamiltonovi. Kanadský zadák se nenechal dlouho pobízet a vypálil na lapačku gólmana. Jarry by určitě zakročil, pokud by nedošlo k teči NATHANA BASTIANA, po níž se puk zastavil až v síti! Asistence: Dougie Hamilton a Pavel Zacha.

50:35

Před chvílí vstřelil gól, nyní bude odpočívat na trestné lavici a sám určitě doufá, že celé dvě minuty hracího času. Michael Matheson si vysloužil trest za krosček na Johnssona.

50:22

Hamiltonovo nahození od modré čáry Chad Ruhwedel nešikovně ztečoval pravou bruslí do protipohybu gólmana. Měl obrovské štěstí, že puk projel o decimetry vedle tyče.

50:10

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby a hráči New Jersey si jsou vědomi, že je zle. Posední zbytky sil musí vrhnout do ofenzivy.

49:31

49:31 Michael MATHESON - 1:3

49:31

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Svěřenci kouče Sullivana si berou zpět náskok dvou branek, zároveň udělali důležitý krok směrem k vítězství! Simon si všiml na modré čáře MIKEA MATHESONA. Obránce si popojel blíže k bráně a z levé strany skóroval křižnou střelou. Černou práci odvedl před bránou Lafferty, Gillies přes něj vůbec nic neviděl. Asistence: Dominik Simon a Chad Ruhwedel.

48:58

Delší dobu probíhá hra bez přerušení, což pochopitelně vyhovuje spíše Tučňákům. Ti teď mají puk pod kontrolou v obranném pásmu.

48:23

Na tvrdou střelu Masona Geertsena od pravého mantinelu Tristan Jarry dobře viděl. Včas srazil betony k sobě a změnu skóre nepřipustil.

47:47

To Jack Hughes si na průnik nevěřil, raději nahrál po levé ruce Zachovi. Jeho nahození na teč se neujalo, puk odpálil do bezpečí gólman.

47:22

Dawson Mercer podnikl neúspěšný výpad do útočného pásma. Zkusil se protáhnout mezi dvěma protihráčku, byl ovšem sevřen do kleští.

46:48

Tlak Ďáblů nepokračoval, protože buly v obranné třetině zvládl Sidney Crosby na výbornou a po mantinelu pak vyhodil do střední třetiny Marcus Pettersson.

46:29

Další střelu na bánu zapsal do individuálních statistik Tomáš Tatar. Gólová nebyla, nepříliš dobře umístěný pokus skryl Jarry ve výstroji.

45:46

Na straně Tučňáků neuspěl Evan Rodrigues. Nahrávku dostal slušnou a zvládl i zpracování, ne však kličku proti Seversonovi.

45:20

Dlouho si al Ty Smith záležet s rozehrávkou. Nakonec nepřesně hledal jacka Hughese, ten za kotoučem natahoval hokejku marně.

44:41

Po přerušení hry se do sebe pustili Jonas Siegenthaler a Jason Zucker. Oba si uštědřili pár ran, ale o klasickou bitku se nejednalo, proto od rozhodčích vyfasovali jen dvouminutové tresty za hrubost.

44:41

V permanenci i gólman Ďáblů Gillies. Správně očekával, že Crosby bude před bánu nahrávat Bluegerovi, mezeru mezi betony si pohlídal.

44:24

Nadvakrát, ale přece Dawson Mercer zvládl zpracování a nad pukem získal plnou kontrolu. Od pravého mantinelu vzápětí vyjel před bránu, v zakončení mu zabránil vystrčenou vyrážečkou Jarry.

44:03

O přerušení hry se postaral Jon Gillies. Nahození Mathesona schoval do lapačky a v časovém úseku nestihl rozehrát.

43:44

Michael McLeod vyzvyl k rychlostnímu souboji Marina. Obránce zahrál skvěle pozičně, když protivníka vytlačil do rohu kluziště, odkud neměl kudy uniknout.

43:22

Před bránu Devils najel Sam Lafferty. Nahrávky se ale nedočkal, dobře myšlenou žabičku Ruhwedela šikovně zastavil Severson.

42:55

Jason Zucker měl smůlu, že Bluegerovu nahrávku přizvedl jeden z bránících hokejistů, americký útočník proto nezvládl zpracování.

42:23

Hru otočil Janne Kuokkanen. S pukem na holi dojel až za bránu soupeře, odkud nic světoborného nevymyslel, nahrávku naopak vystihl Matheson.

41:33

Do levého kruhu si nabruslil Brock McGinn, odkud vyprodukoval nepříjemnou ránu zápěstím na přední tyč. Gillies zasáhl pravým betonem.

41:01

Tentokráte na vhazování uspěl Sidney Crosby. Brian Dumoulin a střílel zápěstím, trefil pouze zakleknuvšího soka Veseyho.

40:52

Michael McLeod zvládl buly v útočném pásmo. Damon Severson pak dostal moře volného času na rozehrávku, přesto způsobil zakázané uvolnění.

40:34

Třetí dvacetiminutovka má za sebou první vteřiny. O vítězi ještě není rozhodnuto ani zdaleka, New Jersey nedá Pittsburghu nic zadarmo.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 2:52.
V prostředním dějství si celky vyměnily po gólu, navrch tak má stále Pittsburgh. Tučňákům vystřelil dvoubrankový náskok Danton Heinen, ale domácí dokázali bleskově odpovědět, povedenou tečí se zapsal mezi střelce Janne Kuokkanen. K vidění je i nadále pohledný, svižný hokej, který viditelně nevadí ani jednomu týmu. Třetí třetina slibuje velké drama a nejspíše i dva odlišné styly. Zatímco od hostů se očekává spíše hra z defenzivy, tak domácí musí zabrat směrem dopředu, jinak doma neurvou ani bod.
Střely na bránu po 2. třetině: 12 – 13.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:57

Nakonec ještě musel v posledních vteřinách druhé třetiny zasahovat Tristan Jarry, slabý projektil vypálený z hole Rodriguese udržel v lapačce.

39:32

Útok Devils táhl jiný slovenský forvard, a sice Tomáš Tatar. Na útočné modré přenechal touš Hamiltonovi, jeho dělovka prosvištěla nad břevnem.

38:55

Přečíslení tří proti dvěma řešil Dawson Mercer těžkou nahrávkou na Studeniče, slovenský útočník si se zpracováním neporadil i z důvodu dvou obránců na zádech.

38:24

Pavel Zacha si bleskově zpracoval nahrávku Kuokkanena před bránu, stejně rychle ovšem nezvládl seřídit mířidla, křižný pokus vyslal vedle levé tyče.

37:46

Už to vypadalo, že Jegor Šarangovič pojede do úniku, jenže zbrzdilo jej zpracování, takže musel střílet z pravého kruhu, ze zápěstí minul prostor u bližší tyče.

37:01

Zakázané uvolnění rozhodčí nepískali, Gillies musel hrát. Poradil si bez problémů, před Rodriguesem hrál na volnou stranu k Seversonovi.

36:39

Chad Ruhwedel chtěl udržet kotouč v útočné třetině, ale musel se sklonit proti přesile. Pak musel zabrat do defenzivy a poradil si na jedničku, když vypíchl puk rozjetému Šarangovičovi.

36:13

Domácí ze zkrácení přesilové hry vyrovnání vytěžit nedokázali. Tristan Jarry na střelu Hamiltona od modré velmi dobře viděl a snadno ji ukryl ve výstroji.

35:41

A další příležitost Devils. Od modré čáry pálil Damon Severson, i v tomto případě úřadovala všudypřítomná vyrážečka hostujícího gólmana.

35:03

Rychle na druhou stranu. Marián Studenič vyslal po pravém mantinelu Šarangoviče, jenž v plné rychlosti střílel z pravého kruhu pod břevno, Jarry zakročil vyrážečkou.

34:40

Brock McGinn nabruslil mezi dva protihráče a střílel z mezikruží po ledě k pravé tyčce, kde byl Jon Gillies s připraveným betonem.

34:16

Početní převaha Pittsburghu dlouho nevydržela. Kris Letang totiž zabránil Pavlu Zachovi v úniku jen za cenu podrážení.

33:53

Ne, tohle se rozhodčím nepovedlo. Evan Rodrigues trefil vysokou holí do obličeje Michaela McLeoda, nicméně muži v pruhovaném vylučují za hru vysokou holí domácího útočníka. Podivné rozhodnutí.

33:23

Kasperi Kapanen se zdviženou hlavou oslovil zadovkou na modrou čáru Dumoulina. S jeho tvrdou střelou si Gillies poradil i navzdory faktu, že jej zalehl Aston-Reese,

32:45

Další útok Ďáblové podnikli už v plné síle. Tomáš Tatar udržel na zádech Ruhwedela a před bránou hledal Hughese, jehož na jedničku pokryl Marcus Pettersson.

32:13

Ještě před koncem Veseyho trestu vyrazil do protiútoku Janne Kuokkanen. na posledního obránce Mathesona zkusil od pravého mantinelu kličku na střed, neuspěl.

31:43

Tučňáci brzy vybojovali útočné pásmo zpět. Stejně rychle o něj ale znovu přišli, protože čitelnou nahrávku Jeffa Cartera vystihl Severson.

31:21

Sidney Crosby si nevěděl rady se zpracováním žabičky Kasperiho Kapanena. Puk koncem hole pouze prodloužil k Hamiltonovi, ten bez problémů vyhodil.

30:15

Přesilovka pro Pittsburgh. Naprosto zbytečný krosček proti Petterssonovi si ve středním pásmu neodpustil Jimmy Vesey. K jeho smůle jeden z rozhodčích zákrok viděl a správně jej potrestal.

30:10

Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Hosté udržují těsný jednobrankový náskok. Domácí hrají aktivněji, ale nedokáží si vytvářet gólové příležitosti.

29:46

Dlouhá nahrávka Crosbymu nevyšla. Hledal Evana Rodriguese, jenž si neporadil se zpracováním těžkého pasu na brusle.

29:02

Jenže trpělivá až příliš. Mezitím vypršel Jarryho trest, který odpykával Brock McGinn, hosté jsou v plném počtu a nyní se jim bude bránit zase o něco snáze.

28:49

Andreas Johnsson od levého mantinelu přenesl hru doprava na Tomáše Tatara. Ten nahrál na modrou Smithovi, ani on si netroufl vypálit. Pokračuje trpělivá hra.

28:15

Domácí kombinují v útočném pásmu, ale zatím žádná střela na bránu. Nahazovat zkoušel Dougie Hamilton, puk srazil mimo tři tyče bránící Marino.

27:01

Po přerušení hry došlo k menší roztržce mezi gólmanem Jarrym a Geertsenem. Iniciátorem byl hostující gólman, který si vysloužil o dvě minuty navíc, přesilovku proto bude hrát New Jersey.

27:01

K vyrovnání moc nescházelo! Marián Studenič si v situaci dvou proti dvěma vyměnil puk s Mercerem, aby ve finále vypálil z bezprostřední blízkosti do levého betonu Jarryho!

26:44

Z vrcholku levého kruhu střílel na přední tyč Evan Rodrigues. Gillies se nachytat nenechal, pravý beton vykopl včas.

26:20

Tučňáci hrají z defenzivy a dávají si velké pozor na zbytečné chyby. Naopak domácí hrají otevřenější hokej, takže se zdá, že jsou aktivnější, nicméně hosté mají hru pod kontrolou.

25:39

Na obranné modré čáře Brian Dumoulin tak dlouho obtěžoval McLeoda, až jej donutil k chybě, hru pak zklidnil nahrávkou za sebe k hokejce Mathesona.

25:11

Jon Gillies musel hrát, protože rozhodčí rozpažili, icing se nepískal. Gólman si poradil na jedničku, po levém mantinelu zapojil do hry osamoceného Seversona.

24:50

Hra opět v útočném pásmu Devils. Kolem brány zkusil otočku Pavel Zacha, ale zasunutí puku k levé tyče mu nevyšlo, narazil na brankářův beton.

24:31

Jason Zucker udržel černou gumu i proti dvěma soupeřům. Instinktivně pak hrál dozadu, našel ovšem pouze hůl protihráče Hamiltona.

23:55

V rohu kluziště svedl Dawson Mercer neúspěšný souboj s Ruhwedelem, obránce s kličkou po mantinelu počítal.

23:21

Hokejisté v červených dresech jsou jako polití živou vodou. Za vyrovnáním směřoval Jack Hughes, jen těsně nedosáhl na Brattovu nahrávku.

22:20

22:20 Janne KUOKKANEN - 1:2

22:20

Devils právě vstřelili branku!
Blesková odpověď domácího mužstva, to je opět na kontakt! Šarangovič zadovkou uvolnil Smithe, který napřáhl ke střele a puk šikovně tečoval JANNE KUOKKANEN nechytatelně nad levé Jarryho rameno. Asistence: Ty Smith a Jegor Šarangovič.

21:03

21:03 Danton HEINEN - 0:2

21:03

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Tvrdá rána pro Devils, kteří v úvodu druhé části inkasují druhý gól, byť nejsou horším týmem! Pettersson po najetí do útočného pásma zvedl hlavu, zakvedlal s pukem a v pravém kruhu našel úplně volného DANTONA HEINENA, za jehož střelou zápěstím na zadní tyč natahoval Gillies vyrážečku marně. Asistence: Marcus Pettersson a Jason Zucker.

20:46

To se, zatím, nepodařilo. Chad Ruhwedel totiž za bránou zachoval chladnou hlavu a podél hokejky Veseyho zvládl nahrát Mathesonovi.

20:10

Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Andreas Johnsson po vyhraném vhazování Hughese nahodil do útočného pásma, domácí chtějí okamžitě vyvinout na soupeře tlak.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 1:58.
Svižná první třetina je minulostí. Prosadil se v ní pouze Pittsburgh, který se tak může těšit z nejtěsnějšího možného vedení 1:0. Gól vstřelili Tučňáci při vlastním oslabení, když Teddy Blueger vystihl nahrávku Hughese a únik přetavil v gól skvěle provedeným forhendovým blafákem. Přestože prohrávají, tak mají více ze hry domácí, ale zatím jim to není nic platné, na Tristana Jarryho doposud recept nenašli.
Střely na bránu po 1. třetině: 6 – 4.

20:00

První třetina skončila.

19:44

Do protiútoku vystartoval Jesper Bratt. Nenabral ovšem dostatečnou rychlost a byl sám proti třem. Podle očekávání skončila jeho akce neúspěchem.

19:19

Kris Letang zvedl hlavu a u levého mantinelu našel Dominika Simona. Český forvard najel do útočného pásma a svižným přízemním pasem hledal na hraně brankovišti Astona-Reeseho, jemuž výborně zablokoval hokejku Smith.

18:47

Nahození Dumoulina od modré čáry měl Gillies pod kontrolou. Nechal černou gumu doletět za bránu, ke ji sebral jeho spoluhráč Jonas Siegenthaler.

18:20

Přechod přes útočné pásmo byl v pořádku, Pittsburgh mohl pokračovat v akci. Kapanen posunul puk po pravém mantinelu na Kapanena, který přes blokujícího Seversona vypálil nepřesně.

17:38

Napadání Dawsona Mercera se nevyplatilo, protože čárový rozhodčí zdviženou rukou signalizoval ofsajd. Kanadský útočník si této skutečnosti nevšiml, proto došlo k přerušení hry.

17:21

Jeden únik Bluegerovi vyšel a Lotyš evidentně nemá dost. nyní ovšem musel do klička, kterou proti Hamiltonovi protáhl až příliš.

16:44

Běloruský útočník Jegor Šarangovič sice zvládl tečovat nahození Smithe, ale mimo tři tyče, Tristan Jarry mohl zůstat klidným.

16:15

Sám proti čtyřem neměl Jimmy Vesey moc šancí na úspěch. Přesto zkusil žabičkou posunout kotouč na McLeoda, před nímž s jistotou zasáhl nataženou hokejkou Marino.

15:33

Brian Dumoulin si se zdvojeném neporadil a při snaze vyhodit po mantinelu trefil brusle Tomáše Tatara. Slovák po zpracování střílel, cílové zařízení minul.

15:18

Další akce Devils začala u Dougieho Hamiltona. Jeho dlouhý pas Zacha jen protečoval k Ruhwedelovi, obránce bez rozmýšlení odpálil puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění.

14:46

Jesper Bratt se tělem natlačil za Dumoulina, jenže místo očekávaného zakončení nahrával bekhendem do levého kruhu, kde však neměl žádného spoluhráče.

14:17

Hru ze strany na stranu přerušil postavení mimo hru v podání Pittsburghu. Zach Aston-Reese převzal nahrávku až za útočnou modrou.

13:45

Tvrdou střelu Pavla Zachy z pravého kruhu vykopl Jarry pravým betonem k Tatarovi, jemuž dorážka vůbec nevyšla, promáchl.

13:20

Kris Letang dlouhým pasem rozjel po levém mantinelu Evana Rodriguese. Ten počkal na podpory spoluhráčům aby následně nabil mezi kruhy Zuckerovi, jenž trefil prvního clonícího protihráče.

12:49

Úvodní dějství plyne ke svému konci rychlým tempem. Michael McLeod vyhodil z obranné třetiny takovým způsobem, že rozhodčí nemohli odpískat icing, Michael Matheson musel zabrat.

12:13

Tristan Jarry opět při hře vyrážečkou. V tomto případě jen tak jemně píchl do puku, aby zabránil v šanci Zachovi, dost času na rozehrávku dostal Ruhwedel.

11:46

Útok Tučňáků se s úspěchem nesetkal. Drew O'Connor řešil situaci dvou na dva střelou, kotouč nasměroval vysoko nad horní tyčku.

11:11

Za nahozením za bránu vystartoval Jarry. Černou gumu zastavil a mohl si dovolit i zvednout hlavu, do hry zapojil Crosbyho.

10:49

Z velkého úhlu vyzkoušel štěstí Damon Severson. Tristan Jarry stál na svém místě, ale nakonec zasahovat nemusel, úspěšný blok zaznamenal Brian Dumoulin.

10:21

Samozřejmě pokračuje přesilovka New Jersey. Hráči tohoto celku jsou ale podle očekávání opařeni a sehrávka jim nevychází.

09:19

09:19 Teddy BLUEGER - 0:1

09:19

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Tučňáci se ujímají vedení při vlastním oslabení! Obrovskou chybu udělal Hughes, jehož nahrávku napříč útočným pásmem vystihl TEDDY BLUEGER a rázem jel sám vstříc gólmanovi. Zachoval chladnou hlavu a forhendovým blafákem si Gilliese položil, načež mu poslal kotouč mezi betony. Bez asistence.

08:31

Druhý dvouminutový trest do řad Tučňáků, tentokráte pro samotného kapitána Sidneyho Crosbyho, který v obranném pásmu vložil hokejku pod Studeniče a ukázkově ho podrazil.

08:05

Dominik Simon strávil na trestné lavici kompletní dvě minuty. Okamžitě zabral do defenzivy, protože Ďáblové pokračují v útočení.

07:46

Ne, to se nepovedlo. Dougie Hamilton dlouho kvedlal s kotoučem na holi, aby nakonec nahodil do prvního protihráče, ten pak bezpečně vyhodil.

07:19

Tlak Devils pokračuje, čtveřice Pens už je pořádně unavená! Hamilton hrál znovu na Hughese, jeho ránu zblokoval Marino.

06:41

Do pravého kruhu dostal nahrávku Jack Hughes. Neváhal a okamžitě pálil z první, Jarrymu puk vypadl z výstroje k hokejce beka Letanga.

06:02

První přesilovou hru si zahrají hokejisté New Jersey. Na trestnou lavici už se usadil český útočník Dominik Simon, jenž se proti Johnssonovi provinil sekáním.

05:38

Defenzivní povinnosti si Danton Heinen splnil na jedničku. Nataženou hokejku vypíchl kotouč McLeodovi, načež hru zklidnil zpětným pasem na Marina.

05:07

Zakázané uvolnění vrací hru před Tristana Jarryho. Michael Matheson se nepochopil při rozehrávce s křídelníkem Zuckerem.

04:47

Souboj v rohu kluziště zvládl Marcus Pettersson na jedničku. Přimáčkl na mantinel Veseyho a nechal hrát kolegu Dumoulina.

04:23

Od modré čáry pálil příklepem Damon Severson. Clonit gólmanovi zkusil Marián Studenič, Jarry přesto zakročil.

03:57

Zákrok Gilliese lapačkou byl pouze na zvýšení sebedůvěry. Čárový rozhodčí totiž odpískal Letangovi ofsajd, případný gól by tudíž nemohl platit.

03:31

Delší dobu hrajeme bez přerušení. Od modré čáry nahazoval Jason Zucker, úspěšným blokem se prezentoval Ty Smith.

02:55

Pochopitelně si ovšem musí dávat pozor i na zadní vrátka. Do těch zkusil nakouknout Sidney Crosby, klička proti Hamiltonovi mu nevyšla.

02:21

Někteří fanoušci v hale už se radovali, při předchozí akci viděli puk letět za brankovou čáru. Skóre ovšem zůstává nezměněno, domácí musí o vedoucí branku usilovat při jiné akci.

01:46

Velká příležitost Devils nekončí vedoucím gólem! Střelu Mercera z bezprostřední blízkosti vyrazil Jarry nad sebe a pak ukázal skvělou orientaci, neboť se přetočil a černou gumu zalehl! Skvělá práce hostujícího gólmana.

01:28

Z levého kruhu střílel na zadní tyč Evan Rodrigues. První úspěšný zákrok si může odškrtnout Jon Gillies, když včas vystrčil vyrážečku.

00:42

Daleko se hokejisté v červených dresech nedostali. Tomáš Tatar sice kotouč nahodil do útočné třetiny, nejrychleji k němu ovšem přijel bránící Dumoulin.

00:10

Zápas mezi New Jersey a Pittsburghem odstartoval! Úvodní buly zvládl domácí útočník Jack Hughes, útočit tedy mohou Ďáblové.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

New Jersey Devils: J. Gillies (A. Schmid) – D. Hamilton (A), Ty Smith, Severson (A), Siegenthaler, Bahl, Geertsen – Tatar, J. Hughes, Zacha – Studenič, Mercer, A. Johnsson – Vesey, Šarangovič, Kuokkanen – Bastian, M. McLeod.
Trenér: Lindy Ruff

Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin (A), Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Matheson – Kasperi Kapanen, Crosby (C), Rodrigues – D. Heinen, J. Carter, Zucker – B. McGinn, Blueger, Aston-Reese – D. O'Connor, Lafferty, D. Simon.
Trenér: Mike Sullivan

Rozhodčí: St. Pierre, Lambert – Pancich, Daisy.

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Česká a slovenská stopa v utkání

Tomáš Tatar (NJD)
Pavel Zacha (NJD)
Dominik Simon (PIT)
Pittsburgh Penguins

Tučňáci z Pittsburghu jsou na tom oproti soupeři výrazně lépe. Momentálně drží parádní šňůru šesti vítězství v řadě za sebou, v tom doposud posledním zvládli napínavou bitvu s Buffalem výsledkem 3:2 po prodloužení. S postupem Sullivanovy dužina do play-off to vypadá velmi slibně, neboť jsou v Metropolitní divizi sice na čtvrtém, tedy posledním postupovém místě, avšak náskok na pátý Columbus už čítá osm bodů. Týmové produktivitě vévodí Američan Jake Guentzel s 27 body.
New Jersey Devils

Ďáblové z New Jersey neměli špatný vstup do sezóny, ale posledních týdnech se jim vůbec nedaří, v předešlých deseti střetnutích zvládli vítězně pouze utkání s Philadelphií, naposledy prohráli 2:5 s Detroitem. Špatná forma se pochopitelně projevila i na tabulkovém postavení, svěřenci kouče Ruffa okupují v Metropolitní divizi sedmou příčku, méně bodů nasbírali pouze hokejisté New Yorku Islanders. Nejproduktivnějším hráčem týmu je švédský útočník Jesper Bratt s 24 body.
všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi New Jersey a Pittsburghem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

New Jersey Devils – Pittsburgh Penguins

2:3

konec (0:1, 1:1, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 23. Kuokkanen (Ty Smith, Šarangovič), 52. Bastian (D. Hamilton, Zacha) – 10. Blueger, 22. D. Heinen (M. Pettersson, Zucker), 50. Matheson (D. Simon, Ruhwedel)

New Jersey Devils: J. Gillies (A. Schmid) – D. Hamilton (A), Ty Smith, Severson (A), Siegenthaler, Bahl, Geertsen – Tatar, J. Hughes, Zacha – Studenič, Mercer, A. Johnsson – Vesey, Šarangovič, Kuokkanen – Bastian, M. McLeod.
Trenér: Lindy Ruff

Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin (A), Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Matheson – Kasperi Kapanen, Crosby (C), Rodrigues – D. Heinen, J. Carter, Zucker – B. McGinn, Blueger, Aston-Reese – D. O'Connor, Lafferty, D. Simon.
Trenér: Mike Sullivan

Rozhodčí: St. Pierre, Lambert – Pancich, Daisy

Diváci: 14 857

Průběh zápasu
1. třetina
06:02 PIT 2 D. Simon, sekání
08:31 PIT 2 Crosby, podrážení
09:19 PIT 0:1 Blueger
Po 1. třetině
2. třetina
21:03 PIT 0:2 D. Heinen (M. Pettersson, Zucker)
22:20 NJD 1:2 Kuokkanen (Ty Smith, Šarangovič)
27:01 PIT 2+2 Jarry, hrubost, odpyká B. McGinn
NJD 2 Geertsen, nesportovní chování
30:15 NJD 2 Vesey, krosček
33:53 NJD 2 M. McLeod, vysoká hůl
34:16 PIT 2 Letang, podrážení
Po 2. třetině
3. třetina
44:41 NJD 2 Siegenthaler, hrubost
PIT 2 Zucker, hrubost
49:31 PIT 1:3 Matheson (D. Simon, Ruhwedel)
50:35 PIT 2 Matheson, krosček
51:12 NJD 2:3 Bastian (D. Hamilton, Zacha)
Konec