Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

Bayer Leverkusen – TSG 1899 Hoffenheim

2:2

konec (1:0)

15.12.2021, 20:30 • BayArena, Leverkusen • 16. kolo • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 1.93 3.99 3.89 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že ani Schickovy góly na vítězství nestačily, se loučím a přeji vám dobrou noc. (22:30:17)
Leverkusen znovu ztratil slibně rozehraný zápas, ovšem od začátku druhého poločasu si koledoval o průšvih. Když se ale podruhé v zápase trefil Patrik Schick, zdálo se, že Bayer se vrátí zpátky na koně. Jenomže opak se stal pravdou a Hoffenheim začal pálit do černého. Nejprve se o snížení z úhlu postaral Angelo Stiller a následně patou vyrovnal Munas Dabbur. Z pohledu celého zápasu bude hostující celek s bodem spokojenější.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Patrik Schick, přichází Lucas Alario.

90+2

Druhou žlutou, a tak i červenou kartu si prohlédl Moussa Diaby (Leverkusen). Tohle byla pořádná klukovina, jelikož po ztrátě flustrovaně dohrál soupeře.

90+1

K postranní čáře znovu přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát čtyři minuty navíc.

90

Centimetry dělily českého útočníka od vstřelení hattricku! Pas z levé strany za obranu a na malém vápně se po něm natahoval osamocený Patrik Schick.

89

Munas Dabbur (Hoffenheim) zahrál u postranní lajny rukou, a tak uviděl i on žlutou kartu. Leverkusen bude rozehrát zajímavou standardní situaci!

87

Dalším potrestaným hráčem je Piero Hincapié (Leverkusen), který ostře dohrál souboj.

85

Žlutou kartu dostává Edmond Fayçal Tapsoba (Bayer Leverkusen).

83

Hoffenheim právě vstřelil branku!
Nádherná akce hostujícího celku znamená vyrovnání! Na pravé straně se uvolnil Georginio Rutter, který přihrával před branku. MUNAS DABBUR to provedl excelentně, když patičkou umístil míč k zadní tyči – 2:2.

83

Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Diadie Samassékou, přichází Sargis Adamjan.

82

Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Florian Wirtz, přichází Robert Andrich.
Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Odilon Kossounou, přichází Panagiotis Retsos.

80

Hoffenheim právě vstřelil branku!
Tentokrát Lukáš Hrádecký musí zpytovat svědomí, jelikož inkasoval branku z ostrého úhlu! Na kolmou přihrávku do vápna si naběhl ANGELO STILLER, jehož pokus z ostrého úhlu se otřel o finského brankáře a od zadní tyče balon zamířil do branky – 2:1!

79

Andrej Kramarić přistrčil míč na Munase Dabbura, který okamžitě zakončoval. Jenomže zablokovaný míč vyletěl do vzduchu, odkud si jej sebral Lukáš Hrádecký.

78

Hoffenheim rozehrával další rohový kop, který Lukáš Hrádecký vyrazil daleko od branky. Následně vyslal další centr před branku Florian Grillitsch, ale finský brankář znovu ve vzduchu vystoupal nejvýše.

77

Pohybem si o přihrávku za obránce říkal Pavel Kadeřábek a také na něj měla přihrávka jít. Jenomže Munas Dabbur dal míči velkou razanci a poslal jej mimo hrací plochu.

76

Piero Hincapié na vlastní polovině pokazil přihrávku, aby za chvíli svou lacinou ztrátu napravil. Na druhou stranu se hnal Amine Adli, který se nacházel v ofsajdovém postavení.

74

Odražený míč zamířil do vzduchu a Andrej Kramarić byl zády k brance, a tak předvedl zakončení přes hlavu. Pokus nůžkami zamířil k bližší tyči, kde už se nacházel připravený Lukáš Hrádecký.

73

Hostující celek se stále na nachází na útočné polovině, kde vymýšlí, kudy se dostane do předbrankového prostoru. Ale u postranní lajny byl faulován Georginio Rutter.

72

Hoffenheim se znovu nachází u balonu, ovšem kombinuje pouze na vlastní polovině. jenomže po chvíli zkusil po pravé straně projít Georginio Rutter a vybojoval autové vhazování.

71

Vstupujeme do poslední dvacetiminutovky normální hrací doby a Leverkusen znovu zlobí! Na levou stranu vápna si naběhl Moussa Diaby, jehož pumelice mířila na bližší tyč. Ovšem Oliver Baumann byl dobře postavený a pokus vyrazil na roh.

69

Centr z levé strany zamířil na českého reprezentanta, který mohl zakončit. Avšak hlavou raději přihrával, jenomže Florian Wirtz zamířil jen kousek nad břevno!

68

Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Christoph Baumgartner, přichází Munas Dabbur.
Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Ihlas Bebou, přichází Georginio Rutter.

66

Hoffenheim to na levé straně sehrál na jedničku a vypracoval centr na první tyčku! Výborně si v souboji počínal Andrej Kramarić, jenž hlavou zamířil do spojnice brankové konstrukce! Zatímco český útočník pálí ostrými, tak Chorvat nemá štěstí na své straně.

64

Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Karim Bellarabi, přichází Amine Adli.
Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Kerem Demirbay, přichází Charles Aránguiz.

63

Leverkusen právě vstřelil branku!
Další galavečer momentálně nejlepšího českého hráče pokračuje! Z levé strany odcentroval Piero Hincapié a k penaltovému puntíku si naběhl PATRIK SCHICK. Bývalý sparťanský útočník hlavou zamířil přesně do levé šibenice – 2:0!

61

Florian Wirtz si nabíhal za obranu, ale udržel se na ofsajdové linii. Osmnáctiletý Němec pak obešel soupeře, ovšem z ostrého úhlu zamířil jen do boční sítě.

60

Prvním potrestaným hráčem ve druhém poločase je Odilon Kossounou (Leverkusen), který se položil do skluzu a v něm trefil nevybíravě soupeře.

60

Moussa Diaby hraje skvělé utkání a předvedl další parádní centr, který zamířil do zadní části šestnáctky. Placírkou po zemi zakončoval Kerem Demirbay, jehož pokus stihl vyrazit Oliver Baumann.

59

Moussa Diaby přihrával na levou stranu velkého vápna, kam si nabíhal Patrik Schick, jenž měl plno práce udržet míč na hrací ploše a navíc poté pokazil přihrávku do druhé vlny.

58

Jestliže jsem psal, že Hoffenheim prospal úvod prvního poločasu, tak ve druhém toto platí o Leverkusenu.

57

Centr od rohového praporku zamířil na první tyč, kde Patrik Schick předskočil soupeře a odehrál míč do bezpečí. Hoffenheim ho chtěl rychle vrátit zpátky, avšak v ofsajdovém postavení se nacházel Pavel Kadeřábek.

56

Leverkusen potřebuje rychle něco změnit, protože aktuálně neudrží balon na kopačkách. Domácí obrana má plné nohy práce a budeme navíc sledovat další rohový kop.

55

Hoffenheim se znovu nachází u balonu a předvádí pomalou kombinaci na útočné polovině. Výsledek zápasu je stále otevřený, ale skóre se nyní měnit nebude, jelikož míč na hrací ploše neudržel Christoph Baumgartner.

53

Patrik Schick se na hranici vápna uvolnil přes soupeře, ale měl proti soě dalšího, a tak chtěl přihrávat na levou stranu šestnáctky. Jenomže přihrávka byla nepřesná a Moussa Diaby už nestihl reagovat.

52

Leverkusen nezachytil nástup do druhého poločasu a už si koleduje o vyrovnávací trefu. Před domácí branku totiž letá jeden centr za druhým.

51

Pavel Kadeřábek oživil hru Hoffenheimu, když si náběhem znovu řekl o přihrávku. Ovšem ani jeho další centr nenašel spoluhráče nabíhajícího před branku.

50

A znovu centroval Pavel Kadeřábek, ale balon z jeho kopačky byl znovu odvrácen. Následně mířil další pas do vápna, kde se mezi stopery nacházel Andrej Kramarić, jenž už byl před brankářem. Chorvatský útočník nastavil placírku a trefil jen finského brankáře.

49

Na pravé straně dostal hodně prostoru Pavel Kadeřábek, a tak vymyslel dobrý centr, který ale spoluhráč podskočil. Odvráceného míče se chopil Andrej Kramarić, jenž z hranice vápna zamířil nad branku.

48

Leverkusen zastavil akci soupeře a vydal se na druhou stranu. O centr z levé strany se pokusil Piero Hincapié, jehož snažení bylo odvrácené.

47

Přenesení hry mířilo na levou stranu, odkud se centrem před branku prezentoval David Raum. Ovšem ve vápně byl dobře pozičně postavený Jonathan Tah.

46

Začal druhý poločas a na zeleném pažitu už máme dva české reprezentanty! Patrika Schicka před malou chvíli doplnil další bývalý sparťanský hráč Pavel Kadeřábek.

46

Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Kevin Akpoguma, přichází Pavel Kadeřábek.
Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Sebastian Rudy, přichází Angelo Stiller.

46

Začal druhý poločas.
V prvním poločase lépe působil Leverkusen, který hře dominoval. Vypracoval si více šancí, byl často na balonu a určoval tempo hry. Dlouho se čekalo na vedoucí trefu zápasu, o kterou se postaral český útočník Patrik Schick. Pokud se budeme věnovat hře Hoffenheimu, tak ten vstoupil do zápasu ustrašeně, ale pak na chvíli hru vyrovnal, jenomže koncovku opět nezvládal. I proto Bayer odešel do kabin s jednobrankovým náskokem.

45+3

První poločas skončil.

45+3

Zpoza šestnáctky se napřáhl David Raum, jehož dostoupil soupeř, který schytal ránu do stehna. Hoffenheim pokračoval v akci, jenomže následný centr byl před brankou odvrácený.

45+2

Patrik Schick se vydal pomoci spoluhráčům, jenomže o balon přišel. A tak jsme sledovali akci hostujícího celku, ovšem přihrávku před branku si pohlídal Lukáš Hrádecký.

45+1

K postranní lajně přistupuje čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se budou hrát ještě tři minuty.

45

Další pěkná akce domácího celku, který obranu soupeře hodně zlobí. Kolmá přihrávka měla zamířit za obranu, kam už si nabíhal Florian Wirtz. Avšak přišel skluz, jenž akci Leverkusenu překazil.

44

Na pravou stranu pokutového území vletěl Diadie Samassékou, jehož tvrdý pokus po zemi mířil na finského brankáře. Lukáš Hrádecký vyrazil míč před sebe a o dorážku se chtěl pokusit Ihlas Bebou, jenž dlouho váhal, a tak trefil jen soupeře.

43

Po rychlém ošetření se znovu hraje! Patrik Schick je aktuálně druhým nejlepším střelcem Bundesligy. Na polského krále Bayernu ztrácí jen tři trefy!

41

Odražený balon propadl k Patriku Schickovi, jehož pokus vyrazil nohou před sebe Oliver Baumann. O dorážku se postaral Florian Wirtz, jenž měl na noze jasnou branku, avšak znovu napálil míč do hostujícího brankáře!

40

Sledujeme koncovku prvního poločasu, v níž je zatím spokojenější Leverkusen. A mohlo to být ještě lepší, ovšem do pokusu českého snipera se položil skvělým způsobem Chris Richards.

37

Leverkusen právě vstřelil branku!
Tohle je parádní vizitka českého útočníka, který Bayer posouvá do vedení! Po rychlé kombinaci se za obránce dostal na pravé straně Moussa Diaby, který poslal před branku nadýchaný centr. PATRIK SCHICK zakončoval do protipohybu brankáře a s velkou dávkou štěstí se zapsal mezi střelce zápasu jako první! Oliver Baumann si na balon sáhl, ale poté se mu od boku odrazil za brankovou čáru – 1:0!

35

Hoffenheim po rohovém centru poprvé zahrozil! Také Lukáš Hrádecký potřeboval pomoc brankové konstrukce, když se míč v nepřehledné situaci odrazil od některého z hráčů do břevna.

34

Hoffenheim táhl další akci po pravé straně, kde David Raum vybojoval rohový kop. Stejný hráč také situaci rozehraje.

32

Hoffenheim se dožaduje pokutového kopu, když se do šestnáctky nacpal Kevin Akpoguma. Ten se pak chtěl opřít o soupeře, ale skončil na hrací ploše. Hlavní rozhodčí ukazuje, ať se pokračuje ve hře.

31

Leverkusen znovu přidal a nachází se na útočné polovině. Centr zamířil na hranici vápna, kde se pohyboval Patrik Schick. Hlavička českého útočníka zamířila do rukavic hostujícího kapitána. Tohle byl spíš moment překvapen, ale pokus mířil přesně na Olivera Baumanna.

30

A hra se znovu přemístila na druhou polovinu a Andrej Kramarić se znovu nacházel na straně. Jeho centr byl nepřesný, a tak nemohl zaměstnat finského gólmana Ihlas Bebou.

28

Obrovskou příležitost zahodil Leverkusen, který ani ve třetí velké příležitosti neskóroval! Před brankou se nacházel Piero Hincapié, k němuž zamířil odražený míč. Ekvádorský hráč ale zamířil až moc přesně a trefil pravou tyčku!

27

Zcela zbytečnou žlutou kartu uviděl David Raum (Hoffenheim), který mimo balon dohrál soupeře loktem do zad.

27

Karim Bellarabi přešel u postranní lajny přes dva soupeře a už postrádal síly, a tak poslal balon před branku. Jenže tam se nacházel jen Florian Wirtz, jehož míč přeletěl a následně v poklidu zasáhl Oliver Baumann.

26

Jonathan Tah se pokusil najít před brankou nabíhajícího českého útočníka, avšak přihrávka neprošla. A tak to z pravé strany vápna zkusil Kerem Demirbay, jehož zakončení zamířilo jen nad branku.

25

Přetažený centr zamířil na pravou stranu šestnáctky, odkud míč před branku poslal Karim Bellarabi. Patrik Schick byl zády k brance, ale stejně ho znovu zradilo zpracování.

24

Dlouhý nákop mířil za obranu, jenže na hranici pokutového území se nacházel pouze připravený Oliver Baumann. Hostující kapitán okamžitě otočil kormidlem hry a v kombinaci se nachází zase Hoffenheim.

23

Strkanice byla zažehnána a karty rozděleny, proto můžeme pokračovat opět ve fotbalové zábavě. Na balonu se nachází domácí celek, který kombinačně hledá recept na překonání obrany soupeře.

21

Prvními potrestanými hráči zápasu jsou Moussa Diaby (Leverkusen) a Sebastian Rudy (Hoffenheim). Druhý jmenovaný postavil soupeři do cesty hokejový bodyček a záložník Bayeru reagoval hodně podrážděně, když do soupeře vrazil.

20

Na levé straně se pohyboval David Raum, jemuž se povedlo odcentrovat, ale našel jen soupeře. Odraženého balonu se chopil Sebastian Rudy a Hoffenheim pokračuje v kombinaci.

19

Karim Bellarabi nezvládl zpracování a míč mu kousek utekl. A tak přišlo zatažení za ramena soupeře a znovu se přerušuje pro nedovolený zákrok.

18

U postranní lajny došlo na souboj jeden na jednoho a Andreji Kramarićovi se povedlo odcentrovat. Jenomže balon putoval jen do rukavic finského brankáře.

16

Po rohovém kopu se český útočník zlobí, jelikož byl zatažen za dres. Ovšem jeho prupovídky směrem k rozhodčímu jsou zbytečné. Balon přes Schicka tak proletěl a balon se odrazil od Jonathana Taha přímo do rukavic brankáře.

15

Domácí mužstvo uklidňuje hru, když do kombinace zapojilo Lukáše Hrádeckého. Jeho výkop mohl sebrat Christoph Baumgartner, který nezvládl zpracování. Leverkusen otočil kormidlem hry a z hranice vápna se napřáhl Patrik Schick, jehož pokus byl sražený na další roh.

14

Po centru z pravé strany zamířil balon před branku Bayeru, kde si dobře počínal Edmond Fayçal Tapsoba. Ovšem Hoffenheim už opticky vyrovnává hru a užívá si stále více míče.

12

Jonathan Tah si zahrával s ohněm a o balon opravdu přišel. Jenomže druhý z hráčů Leverkusenu situaci rychle dostoupil a přečíslení zastavil. Domácí mohli jít okamžitě do akce, jenomže Piero Hincapié nevyslal přesný centr.

11

A málem jsem to zakřikl! Přízemní přihrávka z levé strany letěla na hranici vápna, kde placírku nastavil Ihlas Bebou. Jeho zakončení ale letělo jen vysoko nad domácí branku.

10

Deset minut hry je minulostí a jednoznačně na hrací ploše kraluje Leverkusen. Naopak Hoffenheim se snad do pokutového území soupeře ještě nedostal.

9

Další centr domácího celku zamířil před branku, kde po rohovém kopu zůstal Jonathan Tah. Jeho hlavička byla nepřesná a navíc zakončení přišlo po těsném ofsajdu.

8

Karim Bellarabi posunul míč do strany a následně byl faulovaný. Hlavní rozhodčí ponechal výhodu, a tak Moussa Diaby posunul míč dopředu. Z ostrého úhlu vystřelil Piero Hincapié, jehož pokus byl sražený na roh.

7

Leverkusen od úvodních minut diktuje tempo hry, ovšem aktuálně je na balonu soupeř. Jeho kombinaci u středového kruhu zastavil nedovoleným způsobem Kerem Demirbay.

5

Před branku Hoffenheimu letěly hned dva centry, ovšem hostující obránci si vždy poradili. Po chvíli letěl pas za obranu, kam si naběhl Florian Wirtz, jehož pokus v souboji s brankářem zamířil přesně k levé tyči. Ovšem okamžitě letěl praporek pomezního rozhodčího nad hlavu a ofsajd potvrdil také VAR!

4

Hráči v bílých dresech kombinovali na levé straně, ale Kevin Vogt dal přihrávku zpátky. Hostující celek využil také svého brankáře a následně ztratil balon. Na druhou stranu se tak vydal Moussa Diaby, který vybojoval rohový kop.

2

Kolmá přihrávka Exequiela Palaciose zamířila do šestnáctky, kde se v náběhu nacházel český útočník, jehož zklamalo zpracování. A tak z branky vystartoval Oliver Baumann, jenž akce Bayeru překazil.

2

Leverkusen do dnešního střetnutí nastoupil v proužkovaných červenočerných dresech, naopak Hoffenheim se oblékl do bílé sady.

1

Utkání vloženého kola německé Bundesligy bylo právě zahájeno. Míče se chopili hostující hráči, ovšem nákop na pravou stranu neprošel.

1

Utkání právě začalo.
Obě základní jedenáctky už zamířily na zelený pažit, což značí, že za malou chvíli odstartuje další zápas německé Bundesligy. Zatímco Patrik Schick bude zlobit soupeřovu obranu, tak Pavel Kadeřábek bude začínat na lavici náhradníků. Pojďme se společně bavit skvělým fotbalem.
Úvodní sestavy:

Bayer Leverkusen: Hrádecký – Kossounou, Tah, Tapsoba, Hincapié – Palacios, Demirbay – Diaby, Wirtz, Bellarabi – Schick.
Náhradníci: Luňov – A. Adli, Alario, Amiri, Andrich, Ch. Aránguiz, Paulinho, P. Retsos, Sinkgraven.
Trenér: Gerardo Seoane

TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Vogt, Grillitsch, Ch. Richards – Akpoguma, Samassékou, Rudy, Raum – Bebou, Kramarić, Baumgartner.
Náhradníci: Pentke – Adamjan, Dabbur, Hübner, Kadeřábek, Nordtveit, S. Posch, Rutter, Stiller.
Trenér: Sebastian Hoeness

Rozhodčí: Stieler – Beitinger, Unger.
Ještě jednou vás vítám u dnešního souboje, kterým vás provede Michal Luxa. Již jsou známy sestavy obou celků, a tak si je za pár okamžiků představíme. Bude se ze vstřelené branky znovu radovat Patrik Schick.
Poslední vzájemné zápasy

Hoffenheim – Leverkusen 0:0
Hoffenheim – Hoffenheim 4:1
Hoffenheim – Leverkusen 2:1
Leverkusen – Hoffenheim 0:0
Hoffenheim – Leverkusen 4:1
TSG 1899 Hoffenheim je na tom dost podobně. Hostující celek totiž vybojoval bodů 26 a v tabulce se nachází na čtvrtém místě, takže se dnes hraje, jak se říká, o šest bodů a budeme sledovat duel o nesmírně důležité body. Hosté mají také skvělou formu, protože z posledních čtyř kol získali plný počet bodů a pro body si přijeli i tentokrát, ale nečeká je vůbec nic lehkého.
Bayer Leverkusen si v této sezoně nevede vůbec, ale vůbec špatně. Domácí celek totiž zatím vybojoval 27 bodů, což stačí na třetí místo v tabulce. Z posledních pěti utkání Leverkusen prohrál pouze jednou, když nestačil v posledním kole na hřišti Frankfurtu. A nutno dodat, že tam Leverkusen vedl 2:0. Nejlepším střelcem domácího celku je Patrik Schick, který se trefil už čtrnáctkrát.
Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Německá Bundesliga má na programu další zápasy vloženého kola a my budeme sledovat duel Bayer Leverkusen – TSG 1899 Hoffenheim. Mírným favoritem je domácí celek, ale uvidíme, jak tento souboj nakonec dopadne.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

Bayer Leverkusen – TSG 1899 Hoffenheim

2:2

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 37. Schick (Diaby), 63. Schick (Hincapié) – 80. Stiller (Vogt), 83. Dabbur (Rutter)

Karty:   21. Diaby (LEV), 60. Kossounou (LEV), 85. Tapsoba (LEV), 87. Hincapié (LEV) – 21. Rudy (HOF), 27. Raum (HOF), 89. Dabbur (HOF)   90+2. Diaby (LEV)

Držení míče: 34 % : 66 %.
Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 8:8. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 11:4.

Bayer Leverkusen: Hrádecký (C) – Kossounou (82. P. Retsos), Tah, Tapsoba, Hincapié – Palacios, Demirbay (64. Ch. Aránguiz) – Diaby, Wirtz (82. Andrich), Bellarabi (64. A. Adli) – Schick (90+4. Alario).
Náhradníci: Luňov – A. Adli, Alario, Amiri, Andrich, Ch. Aránguiz, Paulinho, P. Retsos, Sinkgraven.

Trenér: Gerardo Seoane

TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – Vogt, Grillitsch, Ch. Richards – Akpoguma (46. Kadeřábek), Samassékou (83. Adamjan), Rudy (46. Stiller), Raum – Bebou (68. Rutter), Kramarić, Baumgartner (68. Dabbur).
Náhradníci: Pentke – Adamjan, Dabbur, Hübner, Kadeřábek, Nordtveit, S. Posch, Rutter, Stiller.

Trenér: Sebastian Hoeness

Rozhodčí: Stieler – Beitinger, Unger