Menu

Hokej

Evropský olympijský festival mládeže (U18)

Rusko – Česko

4:2

konec (2:0, 0:1, 2:1)

13.12.2021, 14:00 • Vuokatti, Finsko • Libor Novák

Děkujji vám za pozornost, vidíme se zase zítra, při duelu Česka s Lotyšskem! (16:19:50)
Zápasové statistiky

Střely na branku – 31:23
Trestné minuty – 6:10
Využití přesilovek – 2/5, 0/3
Nejlepší hráči v zápase

Česko – Matěj Prčík
Rusko – Kirill Dolzhenkov
Češi v úvodním zápase olympijského festivalu mládeže podlehli ruskému výběru v poměru 4:2. Sborná naskočila do zápasu správnou nohou a dvoubrankový náskok si v průběhu ustrážila. Skóre zápasu otevíral Mukhanov a druhý zásah přidal Rogovski. Češi dokázal reagovat až ve druhé části, kdy Šalé poslal za obranu Rusů puk na Prčíka a ten behkendovým blafákem rozvlnil síť. Ve 49. minutě se však Aleš Čech dopustil prohřešku, který se proměnil ve trestné střílení. To jel Ilya Kvochko a ránou mezi betony překonal Vopravila. A to nebylo všechno. O tři minuty později vedlo Rusko už o tři góly zásluhou Kirilla Dolzhenkova, který využil přesilovou hru. Netrvalo to ani minut a Česko přeci jen vykřesalo plamínek naděje. Po krásném zklepnutí ve vzduchu skóroval nejproduktivnější hráč juniorské ligy Eduard Šalé. Na nic dalšího se už ale hráči se lve man hrudi nezmohli.

Konec zápasu.

59:39

Aleš Čech krásně proniknul do útočného pásma, ale jeho spoluhráči s pukem nedokázali vůbec nic vymyslet. Rusové vyhazují do bezpečné zóny.

59:01

Probíhá poslední minuta zápasu. Češi se nemohou usadit v pásmu a tak nepřichází ani hra v šesti hráčích.

58:16

To by ale museli operovat na úplně jiné straně kluziště, místo toho se obranou prosmýkl Nedopekin a snažil se uklidit touš mezi betony českého brankáře. Ten je připraven a přerušuje hru.

57:18

Češi jsou v plném počtu. Na srovnání jim zbývají stále ještě dvě a půl minuty. Vyjde to?

56:44

Národní tým se osvobozuje a Dvořák ještě znepříjemňuje život Zavraginovi při rozehrávce.

56:03

Od modré pálil Artem Duda a o dorážku se pokoušel ještě člen elitní formace Dolzhenkov, který dnes už má na svém kontě branku. Vopravil i na podruhé dokázal neposedný kus černé gumy zkrotit.

55:48

Velká komplikace, Češi se opět zbytečně nechávají vyloučit a vzdalují se tak možnému zisku bodů. Na úvod však vyhazují hráči se lvem na hrudi až za ruskou branku.

55:18

Vyloučení v týmu Česko (Plos – 2 min., hákování).

54:48

Velký tlak českého národního týmu! Od modré to tam několikrát pálilo defenzivní duo Hamara a Hebek, Zavragin vůbec nic neviděl přes velký hlouček těl.

53:32

Zakázané uvolnění Čechů, vhazovat se bude před Vopravilem necelých sedm minut před koncem základní hrací doby.

52:20

52:20 ŠALÉ - 4:2

52:20

Česko právě vstřelilo branku!
Nádherný gól z hole brněnského juniora EDUARDA ŠALÉHO! Aleš Čech nahodil puk na ruskou branku a Šalé krásně nastavil svou hůl a zklepl jej přesně za záda bezmocného Zavragina. Češi ještě žijí! Asistence: Aleš Čech, Matěj Prčík

52:08

To je škoda! Šalé dostal puk mezi kruhy a z první nastřelil tyčku.

51:21

51:21 DOLZHENKOV - 4:1

51:21

Rusko právě vstřelilo branku!
Tohle už vypadá špatně. Češi opět darovali svému soupeři přesilovku a ti si hned po buly udělali s českou defenzívou co chtěli. Rozhýbali jsi, od modré obránce Duda našel u pravé tyčku číhajícího KIRILLA DOLZHENKOVA a ten posunul puk za záda bezmocného Vopravila. Asistence: Artem Duda, Timur Mukhanov

51:04

Vopravilovi po drsném dohrání kotouč vypadl za záda! Tam ale číhal jeden z českých beků a uklidil ho do bezpečí.

50:34

Vhazovat se bude po pravé ruce brankáře Zavragina, který dnes inkasoval pouze v jednom případě.

50:14

Dokáží Češi ještě zareagovat? Rusové mají v zápase navrch, ale rozdíl to není až tak velký. Šance na srovnání ještě určitě žije.

48:49

48:49 KVOCHKO - 3:1

48:49

Rusko právě vstřelilo branku!
A dokonce z toho bylo i trestné střílení, které ILYA KVOCHKO zakončil přesně mezi betony brankáře Vopravila. Vellká rána pro český národní tým, který opět ztrácí dvě branky. Zatímco předtím se Aleš Čech vyznamenal skvělým defenzivním zákrokem, nyní Rusům daroval skórování.

48:40

Výhoda pro Rusko, jeden z Čechů si počínal nedovoleně.

48:22

Polyakov dostal nabito mezi kruhy, avšak obránce Čech skvěle zasáhl a nedovolil ruskému forvardovi ohrozit naši svatyni!

47:49

Halou zazněl hvizd rozhodčího, který značí ofsajd při útočném výpadu Česka. Vhazovat se bude blíže k brance Zavragina.

47:16

Jungwirthovi najížděli dva spoluhráči do prostoru před brankou, ale neposedný puk se mu zamotla mezi bruslemi. Toho využil obránce Duda a českého forvarda snadno odzbrojil.

45:58

Šmajda s Plosem se kupředu neprodrali, zastavila je dvojice hráčů v červeném na modré čáře. Rusové mají šanci zaútočit.

45:13

Zahrození i na druhé straně, Vopravil však na ránu od modré čáry viděl a připisuje další úspěšný zákrok.

44:48

Národní tým zlepšil svůj pohyb, zrychlil dostupování soupeře a zpřesnil přihrávky. I proto jsou to právě Češi, kteří mají v úvodních minutách lehce navrch. Chtělo by to ale z převahy vstřelit i nějaký ten gól.

43:35

To je ono, vyhranné buly a pohotová rána obránce Čecha od modré. Zavragin sice nic neviděl, nakonec ale puk přeci jen našel ve své lapačce.

43:29

Rusko vyhazuje na zakázané uvolnění, hra se opět stehuje před jejich brankáře. Unavená pětice hráčů v červených navíc nemůže vystřídat.

43:01

Češi teď mají dobrý pohyb a vytváří si tlak. Od modré vyslal svůj projektil Hamara, Zavragin sevřel kotouč ve své výstroji.

41:54

Šalé se snažil prohodit puk mezi mezi bránícího hráče a dostat se do zakončení, avšak jeho plán ztroskotal už při pokusu o kličku.

41:13

Od modré nahazuje Duda, Vopravil betony vyráží do rohu.

40:47

Rána Simasheva prosvištěla kolem pravé tyče Vopravilovi svatyně. Rusko začíná velmi aktivně.

40:21

Posledních dvacet minut základní hrací době právě započalo, po buly se puku zmocnili Češi, záhy ho však ztrácí.

40:01

Začala třetí třetina.
Statistiky po 2. třetině

Střely na branku – 20:14
Trestné minuty – 6:6
Využité přesilovky – 1/3, 0/3
Závěrečná část hry započne přibližně v 15:38.
Druhá třetina nám sice nenabídla tak rychlý a atraktivní hokej jako ta první, ale právě to Čechům pomohlo. Najednou jsme totiž byli Rusům ve všem daleko blíže a byli jsme určitě vyrovnaným soupeřem. O tom svědčí i skóre po čtyřiceti minutách hry, nyní totiž prohráváme už pouze o gól. Ve 23. minutě vysunul Dominik Petr za obranu soupeře Matěje Prčíka a ten bekhendovým zakončením rozvlnil síť ruské svatyně. Češi poté hráli další dvě přesilovky, ale ani z jedné sirénu nerozezněli.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:27

K Šalému skákal odražený kotouč na levý kruh, ten však neprojevil vůbec žádnou snahu o jeho zisk a nechal se lacině odtlačit ruským hráčem. Takových momentů je opravdu škoda.

39:01

Probíhá poslední minuta druhé třetiny.

38:27

Češi v plném počtu.

38:09

Ruská přesilovkové komando si však dělá v útočném pásmu co chce. Zatím však střela na Vopravila nepřišla, Češi dobře blokují a napadají útočící hráče.

37:19

Dobrá práce Matěje Prčíka. Ten nyní dokázal individuálně vyvést kotouč z obranného pásma a dokonce i nahodit puk na ruského gólmana. Dobře ušetřený čas v početní nevýhodě.

36:50

Získané výhoda je rázem pryč. V útočném pásmu si nedovoleně počínal Slavíček a tak jdou i Češi do čtyřech. Po chvíli navíc přijde více než minutu dlouho přesilovka sborné.

36:27

Vyloučení v týmu Česko (Slavíček – 2 min., hákování).

35:50

Určitě jde vidět zlepšení, naši vyslali na Zavragina dvě nebezpečné rány z prostoru kruhů. Na obě ale Rus viděl a vyrazil je.

35:22

Další šance pro český tým, jak zápas srovnat. Přesilové hry ale zatím našim absolutně nejdou, napraví to nyní?

35:09

Vyloučení v týmu Rusko (Rimashevskiy – 2 min., podrážení).

34:35

Jungwirth teď posílal nenápadný kotouč z rohu kluziště a Zavragin si nebyl příliš jistý, co s pukem dělat. Před ním byl ještě připravený dorážet Eduard Šalé, nakonec ale pro Rusy všechno dobře dopadlo.

33:28

Dolzhenkov ukázal svůj důraz a protlačil se před dva bránící české hráče a pohotově zakončil. Vopravila evidentně zaskočil, protože si nebyl dlouho jistý, zda mu kotouč někudy nevypadne. Nakonec podržel a vhazuje se před ním.

32:48

Becher se tlačil k puku, který mohl následně vyvést osamocený až před branku Zavragina, avšak dostal se do sendviče ruských těl, kteří si s mladým centrem již poradili. Škoda, v některých momentech chybí našim i trochu štěstí.

32:01

Rusové na nic nečekají. Opět vyhráli buly, poslali touš na modrou čáru a okamžitá rána golfákem. Tentokrát si s tím Vopravil poradil, ale tento signál vidíme v ruské hře neustále. Hodilo by se to aplikovat i v té naší. Zavragin příliš práce nemá.

31:30

Hru přerušuje zákrok brankáře Vopravila, vhazovat se bude po jeho levici.

31:03

Rychlý a atraktivní hokej z prvního dějství je pryč. Druhá třetina nám nabízí daleko nižší tempo a řadu nepřesností na obou stranách. V tuto chvíli ani není co komentovat, k žádným šancím totiž nedochází.

30:04

Vopravil chtěl pomoci s rozehrávkou, avšak z poza branky kus černé gumy poslal přímo na hokejku Timura Mukhanova! Ten naštěstí než zpracoval tak náš gólman již byl ve svém pracovišti.

28:26

I když jsou teď Češi více u kotouče, stále mají problém v soubojích jeden na jednoho. V drtivé většině případů je totiž Rusové o kotouč dříve nebo později připraví.

27:12

Rusko v plném počtu.

27:00

Tvrdý projektil Matěje Prčíka nadělal Zavraginovi problémy, ale i teď dobře zakročila obrana sborné.

26:48

Další vyhození Rusů. Češi dnes s přesilovými hrami nejsou kamarádi, vůbec se jim nedaří cokoliv vymyslet.

26:16

Hráče se lvem na hrudi zastavuje ofsajdové postavení – vhazovat se bude na modré čáře.

25:28

Češi mají skvělou příležitost srovnat zápas. Na úvod se však Rusové osvobozují a hráči v bílo-červených dresech budou začínat od své vlastní klece.

25:12

Vyloučení v týmu Rusko (Pelevin – 2 min.).

25:07

Petr nastartoval Šalého, ale ten obhozením obránce neuspěl. Češi i tak ale zůstanou pásmu a budou moci ohrožovat soupeřovu branku.

24:43

Slavíček podle rozhodčího puk na modré neprotečoval a tak přichází zakázané uvolnění. Tempo hry nám poslední minuty dosti opadlo a zápas se hodně kouskuje přerušeními.

24:06

Ofsajd i na druhé straně, vhazuje se blíže k Zavraginově kleci.

23:48

Ruský útok zastavuje hvizd rozhodčího – postavení mimo hru.

23:30

Češi vyhazují kotouč na zakázané uvolnění. Hra se vrací před Vopravila.

23:13

Ruský výběr inkasovaný gól taky nažhavil a mocně teď svírali naše hokejisty v pásmu. Rychlý kombinace byla zakončena střelou od modré čáry Simasheva, ale hokejka bránících hráčů dostala touš až do ochranné sítě.

22:42

Čechy první branka nakopla a hned se zdají být Rusům daleko vyrovnanějším soupeřem co se týče rychlosti.

22:04

22:04 PRČÍK - 2:1

22:04

Česko právě vstřelilo branku!
Tak tohle byla paráda od našich borců! Dominik Petr vyslal za ruskou obranu MATĚJE PRČÍKA a ten po bekhendovém blafáku rozvlnil síť za brankářem Zavraginem! Utkání je tak opět o gól. Asistence: Dominik Petr

21:43

Ani průnik Dominika Petra nekončí delším usazením se v pásmu, Rusové opět otáčí hru na druhou stranu.

21:04

Po další chybě při rozehrávce se ocitl Dolzhenkov osamocený před brankářem Vopravilem! Jeho ránu nakonec český brankář dokázal vytěsnit nad. Další zkrat českých zadních řad, tohle nebylo poprvé.

20:05

Češi získali po vhazování kotouč a právě jim bude patřit úvod druhé části hry.

20:01

Začala druhá třetina.
Statistiky po 1. třetině

Střely na branku: 10:11
Trestné minuty: 2:4
Využití přesilovek: 1/2 – 0/1
Druhá třetina začne přibližně 14:50.
Češi nezačali na olympijském festivalu ideálně, jelikož krátce po začátku zápasu se prosadil Timur Mukhanov. A to nebylo všechno, v následující přesilovce potřebovali hráči v červeném pouze 10 vteřin a díky Ilyovi Rogovskimu vedou nad českým výběrem už o dvě branky. Češi se v druhé části třetiny zvedli a ohrožovali branku Zavragina, ten však svůj tým podržel a po prvních dvaceti minutách drží čisté konto.

20:00

První třetina skončila.

19:57

Pár vteřinek před sirénou pálil od modré čáry Karpov, střela byla ztečována do ochranné sítě.

19:46

Kotouč je teď zašlapáván u ruské střídačky. Nakonec ho právě sborná vydolovala a poslední vteřinky úvodního dějství jej budou mít na svých čepelích.

19:05

Z pravé strany vyzkoušel své štěstí Hamara. Vhazovat se bude v obranném pásmu Ruska.

18:39

Čechům chybí klid na hokejkách a další zkažená rozehrávka obránce Prčíka ze své vlastní třetiny to jen potvrzuje.

17:43

Becher teď bojoval všemi svými silami aby puk dojel, nakonec se mu to ale nepovedlo. Zakázané uvolnění a hra se stěhuje před Vopravila.

17:34

Jeden z našich hráčů zasáhl puk vysokou holí a hra se přerušuje. Vhazovat se bude ve středovém kruhu.

17:15

Obránce Čech teď z vrcholu levého kruhu vyslal zajímavou ránu do horní části branky a Zavragin se musel hodně protáhnout. Kotouč ale nakonec vytěsnil nad.

16:54

Rusko v plném počtu. Tuhle přesilovku si Češi za rámeček nedají. Nepovedlo se jim totiž absolutně nic.

16:30

Šalé zbytečně ztratil kotouč na modré čáře a přichází další vyhození ruských hokejistů.

15:47

Po solidním úvodu přesilové hry však posledních půl minutu drží kotouč Rusové a dělají si naprosto co chtějí. Získávají cenné sekundy a ještě se pouští i do útočení!

15:16

Skvělá příležitost pro české mladíky, jak tento zápas ještě zachránit. Z levého kruhu nyní pálil Šmajda, Zavragin vyráží.

14:54

Vyloučení v týmu Rusko (Kvochko – 2 min., hákování).

14:38

Šalé zavezl kotouč do pásma a jeho formace se teď snaží o korekci skóre.

14:22

Další závar před českou brankou. Rusové jsou hodně při chuti, avšak tentokrát to nevyšlo. Vopravil dlouho nevěděl, kde se kotouč přesně nachází, nakonec ho však i z pomocí svých spoluhráčů přikryl.

13:26

13:26 ROGOVSKI - 2:0

13:26

Rusko právě vstřelilo branku!
České oslabení bohužel netrvalo dlouho, Rusům stačilo pouhých 10 vteřin. Artem Duda získal po buly kotouč na modré čáře a zkrátka na nic nečekal a pálil. Odražený kotouč si poté vzal do své moci ILYA ROGOVSKI a z dorážky přidává druhou branku svého týmu. Asistence: Artem Duda, Nikita Nedopekin

13:16

Vyloučení v týmu Česko (Petr – 2 min., podrážení).

12:24

František Formánek nabral solidní rychlost na levém křídle a zkusil vypálit do horní části ruské klece. Zavragin vyráží a hra se stěhuje opět na druhou stranu kluziště.

11:42

Další salva střel na českou branku, naposledy vyslal svůj projektil od modré čáry Rimashevskiy a Zaitsev se snažil těčovat. Nebyl sice nikým bráněn, ale Vopravil si s jeho zakončením poradil.

10:48

Po dalším ruském výpadu přichází české vyhození, oba týmy mají prostor vystřídat své formace.

10:28

Nedopekin poslal kotouč před brankáře Vopravila, Dolzhenkov si ho zpracoval a behkendově chtěl českého brankáře překonat z bezprostřední blízkosti. Vopravil naštěstí vystihl jeho záměr a vyráží.

09:43

Úspěšný zákrok připisuje i brankář se lvem na hrudi. Hra začíná mít rychlý spad. Hraje se nahoru dolů, vidíme divácký záživný hokej.

09:15

Dvořák se dostal na levé straně ke střele z otočky, Zavragin vyráží svými betony do rohu kluziště.

08:36

Soukup napřáhl od modré čáry a Zavragin schovává kotouč ve své výstroji. Vhazovat se bude po jeho pravici.

08:09

Po dlouhém pobytu Rusů v naši třetině jsme se přeci jen vysvobodili a to tak, že se díky teči jednoho z našich napískalo ani zakázané uvolnění. Důležitý moment, hráči tak mohou vystřídat.

07:22

Naši junioři mají velký problém při rozehrávce, kde naprosto nepochopitelně chybují. Obránce Vovsik teď například naservíroval kotouč z poza branky přímo na ruskou hokejku. A to nebylo od českých borců poprvé.

06:59

Česko začíná přeci jen zařazovat vyšší rychlostní stupeň. Šalé přihrával na modrou čáru na hůl obránce Čecha, jeho nahození bylo ztěčována mimo prostor Zavraginovy branky.

05:34

Kotouč teď vyplaval nenápadně před Ruskou branku a Dvořák mohl z prostoru mezikruží vyzkoušet své štěstí. Ke kotouči se nakonec nedostal.

04:57

V posledních minutách vidíme, že Češi nejsou schopni akceptovat tempo, které Rusové udávají. Naši ztrácí jak v důrazu, tak v rychlosti řešení jednotlivých situací. Rusko má zatím jasně navrch.

04:17

Elitní útok v čele se Zaitsevem a Rimashevkiym teď točí Čechy ve svém vlastním pásmu. Střelu na Vopravila však zatím hráči v červeném nevyslali.

03:18

Krátce po vhazování připisuje Vopravil úspěšný zákrok. Bude se vhazovat po jeho pravé ruce.

02:55

02:55 MUKHANOV - 1:0

02:55

Rusko právě vstřelilo branku!
Sborná vystřelila na gólmana Vopravila teprve podruhá, avšak tentokrát se touš po projektilu TIMURA MUKHANOVA dostal až do sítě české svatyně. Z úvodu tak prohráváme 1:0. Asistence: Kirill Dolzhenkov

02:05

Čtvrtý útok Rusů se teď snažil napadat rozehrávku národního týmu a ten sice měl problémy, avšak všechno nakonec zvlád.

01:36

Na finské straně evidujeme problém s časomírou, která nefunguje tak jak by měla. Proto omluvte nepřesný čas, který zde budeme udávat.

01:19

Rusko vyhazuje na zakázané uvolnění, sborná se zatím nemůže dostat do tempa.

00:55

Obránce Hamara nabral rychlost na levé straně kluziště a vyslal kotouč vstříc gólmanovi Zavraginovi. Ten ho za pomocí své lapačky vytěsnil.

00:05

Becher vyhrál vhazování a se svými kumpány tak budou mít možnost založit první útočnou akci.

00:01

Utkání právě začalo.
Týmy již proti sobě stojí nastoupené na modrých čarách, schyluje se k úvodu dnešního klání.
Úvodní sestavy:

Rusko: Murashov (Zavragin) – Duda, Barabosha – Pelevin, Remezovsky – Simashev, Karpov – Mukhanov, Nedopekin, Dolzhenkov – But, Kvochko, Demidov – Polyakov, Rogovski, Rykov – Maksimov, Zaitsev, Rimashevskiy
Trenér: Anton Korredor

Česko: Vopravil (Špunar) – Hamara, Hebek – Čech, Prčík – Krajčík, Vovsik – Dvořák, Becher, Soukup – Šalé, Petr, Slavíček – Bareš, Polák, Formánek – Šmajda, Plos, Jungwirth
Trenér: Jakub Petr

Rozhodčí: Vakevainen, Maatta – Saarimaki, Juvonen.
Dnes začíná úvodní dějství olympijského festivalu mládeže ve finském městě Kajaani. Krátce po obědě změří své síly tým do osmnácti let Ruska a Česka. Národní tým jede do země tisíců jezer obhajovat zlaté medaile z roku 2019, kdy se turnaj konal v Sarajevu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

Rusko – Česko

4:2

konec (2:0, 0:1, 2:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 3. Mukhanov (Dolzhenkov), 14. Rogovski (Duda, Nedopekin), 49. Kvochko (TS), 52. Dolzhenkov (Duda, Mukhanov) – 23. Prčík (Šalé, Petr), 53. Šalé (Čech, Prčík)

Rusko: Zavragin (Murashov) – Duda, Barabosha – Pelevin, Remezovsky – Simashev, Karpov – Mukhanov, Nedopekin, Dolzhenkov – But, Kvochko, Demidov – Polyakov, Rogovski, Rykov – Maksimov, Zaitsev, Rimashevskiy
Trenér: Anton Korredor

Česko: Vopravil (Špunar) – Hamara, Hebek – Čech, Prčík – Krajčík, Vovsik – Dvořák, Becher, Soukup – Šalé, Petr, Slavíček – Bareš, Polák, Formánek – Šmajda, Plos, Jungwirth
Trenér: Jakub Petr

Rozhodčí: Vakevainen, Maatta – Saarimaki, Juvonen

Průběh zápasu
1. třetina
02:55 RUS 1:0 Mukhanov (Dolzhenkov)
13:16 CZE 2 Petr, podrážení
13:26 RUS 2:0 Rogovski (Duda, Nedopekin)
14:54 RUS 2 Kvochko, hákování
Po 1. třetině
2. třetina
22:04 CZE 2:1 Prčík (Šalé, Petr)
25:12 RUS 2 Pelevin, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu
35:09 RUS 2 Rimashevskiy, podrážení
36:27 CZE 2 Slavíček, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
48:49 RUS 3:1 Kvochko (TS)
51:21 RUS 4:1 Dolzhenkov (Duda, Mukhanov)
52:20 CZE 4:2 Šalé (Čech, Prčík)
55:18 CZE 2 Plos, hákování
Konec