Menu

Florbal

Mistrovství světa

Švýcarsko – Švédsko

1:6

konec (0:2, 1:0, 0:4)

10.12.2021, 14:30 • Semifinále • Helena Hegeďová

Tipsport: 11.1 9.3 1.11 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Na straně Švýcarska byl nejlepším hráčem vyhlášen jediný střelec týmu Claudio Lealy. Mezi Švédy toto ocenění získal gólman Jonathan Edling.
Střelecky byli v celém utkání aktivnější Švýcaři – střely na branku: 23 – 13.

Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám krásný zbytek dne a od 17:45 s námi můžete sledovat druhé semifinálové utkání, v kterém se představí český tým. (16:41:17)
Do finále postupují po výhře 6:1 Švédové. Do třetí třetiny vstupovali hráči ze Skandinávie s hubeným jednobrankovým vedení, ale během posledních dvaceti minut se prosadili hned čtyřikrát, což jim zajistilo postup do boje o zlato. Zatímco v prvním i druhém dějství prvního semifinálového utkání byli aktivnější Švýcaři a Švédové se spoléhali především na defenzivu a gólmana Edlinga, ve třetí části duelu projevili Švédové větší aktivitu směrem dopředu, z čehož také vytěžili rozhodující branky celého zápasu.

Konec zápasu.

59:56

Poslední minuta semifinále mezi Švýcarském a Švédském se odehrála před Edlingem, který si poradil s posledními dvěma střelami Švýcarů a uzavírá tak svůj dnešní povedený výkon, jímž podržel svůj tým při pasážích švýcarského tlaku.

58:50

58:50 Galante CARLSTROM - 1:6

58:50

Švédsko právě vstřelilo branku!
ALEXANDER GALANTE CARLSTROM nakonec přece jen trefuje prázdnou bránu, přidává šestý gól svého celku a definitivně posílá Švédsko do finále mistrovství světa. Asistence: Jonathan Edling

58:08

Galante Carlstrom míjí prázdnou bránu.

56:50

Meier opět míří ven z branky a Švýcaři hrají v šesti.

56:43

56:43 BACKBY - 1:5

56:43

Švédsko právě vstřelilo branku!
Meier se stačil vrátit do branky, ale ani tak nezabránil pátému švédskému gólu. CASPER BACKBY, který stál připraven u pravé tyče, dostal přesnou přihrávku a nadvakrát propasíroval míček do bližšího horního rohu. Asistence: Ludwig Persson.

56:32

Zakončení Zaugga neprošlo na švédskou branku. Švýcaři pokračují v kombinaci.

55:58

Švýcaři to čtyři minuty před koncem základní hrací doby zkouší bez brankáře. Vyhození Švédů zastavil Mendelin a Švýcaři mohou pokračovat v tlaku.

55:45

Oddechový čas pro Švýcary.

55:40

Vyloučený Sjogren je zpět ve hře. Ani Švýcaři tak svou druhou přesilovou hru v dnešním semifinálovém duelu nevyužili.

55:27

Švédové se vyhozením osvobozují ze švýcarského tlaku.

54:30

Švýcaři potřebují skórovat, a tak se snaží střílet ze všech příhodných pozic. O pokusu Zaugga z pravého křídla Edling u své levé tyče vůbec nevěděl. Díval se na druhou stranu a měl štěstí, když jej balónek po nenápadné střele k bližší tyčce trefil.

53:40

Sledovat budeme druhou přesilovou hru Švýcarů. Vyloučen je Albin Sjogren, a to za zdržování hry.

53:23

Camenischova přihrávka na pravé křídlo na Zaugga nebyla přesná a míčku se tak chopilo Švédsko. Hráči Tre Kronor se okamžitě přesunuli na druhou stranu a sledovat můžeme jejich útok.

53:07

Švýcaři zůstávají na útočné polovině a kombinují. Edling zatím další zákrok přidávat nemusel.

52:37

Na druhé straně zakončoval z větší vzdálenosti Bürki. Edling měl snížený výhled, ale pokus švýcarského obránce jej trefil.

51:57

Po švédské rozehrávce ohrozil švýcarskou branku Ramirez. Jeho pokus zblokoval jeden z bránících hráčů.

51:00

Bürki je zpět ve hře a okamžitě se zapojuje do ofenzivní akce.

50:14

Haglundova střela bez přípravy z pravého křídla letěla mimo prostor třech tyčí.

49:42

Švédové byli nuceni založit přesilovkový útok z vlastní poloviny. Přesilová hra kopíruje souhru, kterou už jsme mohli vidět při minulé početní výhodě. Kombinují převážně ve větší vzdálenosti od brankoviště.

49:00

Na trestnou lavici míří Jan Bürki, což znamená přesilovou hru Švédska. Jednu početní výhodu už dnes Švédové dostali a nevyužili. Uvidíme, jak se jim povede tentokrát.

47:59

Švýcaři se ze dvou rychlých branek navyšující Švédské vedení oklepali a už opět okupují útočnou polovinu. Lépe však nyní pracuje obrana skandinávského celku.

45:11

45:11 SAMUELSSON - 1:4

45:11

Švédsko právě vstřelilo branku!
A je tady další branka Švédska. Alexander Galante Carlstrom nejprve z dobré střelecké pozice minul, ale dorážka JOHANA SAMUELSSONA už byla přesná a navýšila vedení Tre Kronor. Asistence: Alexander Galante Carlstrom.

43:06

43:06 NILSSON - 1:3

43:06

Švédsko právě vstřelilo branku!
KIM NILSSON navyšuje vedení Švédů. Pro Švýcary opět velmi smolná situace, kdy Nilsson potrestal chybu v rozehrávce na levém křídle. Švédský útočník obešel bránícího hráče, Meier na jeho střelu viděl a na míček si sáhl, ale při síle, kterou Nilsson do střely dal, nedokázal švýcarský brankář rotující balónek zastavit a přeskočil mu přes pravou ruku a rameno. Nepříjemná situace pro švýcarského gólmana. Asistence: Bez asistence.

42:43

Švýcaři hledají místo ve švédské obraně, kudy by se mohli propracovat na útočnou polovinu. Zatím však ne a ne najít ten správný recept.

41:43

Dlouhá přihrávka švýcarského celku neprošla přes bránícího Ahrena. Švédský forvard posílá míček zpátky na obrannou polovinu Švýcarů.

41:09

Švýcaři se po pobytu na útočné polovině byli donuceni přemístit k vlastní bráně, odkud opět rozehrávají.

40:28

Zaugg využil zaváhání Jonssona, jehož přihrávka v těsné blízkosti Edlingovi brány přistála právě na florbalce švýcarského útočníka. Zauggova táhlá střela končí nad horní tyčí.

40:01

Začala třetí třetina.
Také ve druhé třetině byli aktivnějším týmem Švýcaři, kterým útočná iniciativa přinesla snížení na rozdíl jedné branky. Postaral se o ní Claudio Lealy, jenž dostal přihrávku do běhu od Paola Riediho. Švýcarská převaha jde vidět také ve statistikách. Po čtyřiceti minutách hry je poměr střel na branku 15 – 8. Švédové se při svém hubeném vedení do ofenzivy neženou a spoléhají spíš na obrannou hru.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:27

Druhá třetina se chýlí ke konci a Švýcaři drží míček na obranné polovině. K rozehrávce směrem dopředu už se přišli neženou.

38:12

Obránce Christoph Meier prohrál souboj v rohu hřiště se švédským forvardem Enstromem. V dalším průběhu hry za švýcarskou brankou se však obrana aktivnějšího celku k balónku dostala.

37:26

Směrem dopředu jsou však hráči ve žlutém pasivní. Po nepřesné rozehrávce přenechali míček Švýcarům a stáhli se do defenzivy.

36:31

Rozehrávky se chopili Švýcaři. Graf je těsně bráněn, a také jeho spoluhráči mají problém s dotěrnými Švédy, kteří v posledních minutách přistoupili k aktivnímu bránění.

35:56

Sjogren poslal křižnou přihrávku na Nilsbertha, kterému míček přeskočil čepel. Balónek končí mimo hřiště.

35:34

Edling zastavil překvapivou střelu přes obránce a k rozehrávce se po delší době dostávají Švédové.

34:28

Vyrovnávací brance teď možná zabránil Riedi, který clonil Edlingovi. Zároveň totiž také zastavil prudkou střelu svého spoluhráče, jež mohla skončit za zády švédského brankáře.

33:41

Obraz hry se nijak nemění. U balónku jsou především Švýcaři, kteří drží švédský tým pod tlakem. Srovnání však ne a ne přijít.

32:32

Švýcarský obránce Conrad zblokoval střelu z větší vzdálenosti a podařilo se mu přenést hru před Edlinga, kde sám vystřelil. Ani jeho pokus však nedoputoval až ke gólmanovi soupeřova celku.

31:28

Gustaffson zachytil švýcarskou přihrávku na levém křídle a Švédsko se vydává směrem dopředu. Jejich ofenzivní výpad ale střelou nekončí, naopak na druhé straně zkouší své štěstí Camenisch.

30:41

Polovina základní hrací doby je za námi a Švýcaři drží svého soupeře pod výrazným tlakem. Aktivnější tým se dostává ke střelám ze všech výhodných pozic a jednobrankové vedení Švédů teď drží převážně gólman Edling, jenž si poradil se všemi nebezpečnými pokusy.

29:35

Stejně dopadla také ofenzivní akce na druhé straně a ke své už čtvrté střele v dnešním utkání se dostal Maurer. Edling úspěšně zasahuje levou rukou.

28:55

Edling zastavil Hartmannovu střelu z větší vzdálenosti a Švédi vyráží do rychlého protiútoku.

28:08

Švýcaři dostávají na útočné polovině hodně prostoru, čehož využili Lealy i Graf k nebezpečným střelám z osy hřiště. Ani jeden ze střeleckých pokusů však nebyl přesný.

26:44

Švédové se po inkasované brance chopili balónku a častěji se objevují v ofenzivních akcích. Meier ani přesto příliš práce nemá, obraně Švýcarska se daří soupeře zastavovat.

24:48

24:48 LEALY - 1:2

24:48

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Švýcaři jsou v plném počtu, čehož hned využili k bleskovému protiútoku a ke snížení na rozdíl jedné branky. CLAUDIO LEALY dostal z pravého křídla od Paola Riediho míček do běhu, připravil si jej ke střele z bekhendu na forhend a zakončil k levé tyči. Asistence: Paolo Riedi.

24:13

Galante Carlstrom se z levého křídla vytáhl více do středu hřiště a zahrozil bekhendem. Jeho pokus postrádal dostatečnou razanci, aby Meiera výrazněji ohrozil.

23:40

Švédové se v přesilovce drží v útoku, ale zatím se nedostali k žádné výraznější střele. Jejich hru v početní výhodě charakterizují hlavně přihrávky ve větší vzdálenosti od branky.

22:23

Po tlaku Švédů bude následovat přesilová hra skandinávského celku. Dvouminutový trest dostává Hartmann.

22:18

Nilsson přehodil švýcarskou obranu a nahrál přesně Nilsberthovi. Ten Meiera z levé strany hřiště ohrozil a prezentoval se také dorážkou vlastní střely. Švýcarský gólman navýšení švédského náskoku po střele na bližší tyč nedovolil.

21:31

Stále vidím snahu Švýcarů dostat se před branku Edlinga. Švédská obrana je však precizní a svému soupeři rozehrávku nedovoluje.

20:36

Švýcarský postup do útoku překazil na pravém křídle Enstrom. Míček končí mimo hřiště.

20:01

Začala druhá třetina.
Je za námi prvních dvacet minut semifinálového utkání mezi Švýcarskem a Švédskem. Švýcaři byli od úvodních okamžiků aktivnější, což se projevuje také na střeleckých statistikách, které mluví ve prospěch švýcarského celku (8 – 3). Z gólů a vedení se však radovali pouze Švédové. Nejprve se za záda vlastního gólmana trefil z předbrankového prostoru Švýcar Michael Schiess a o půl minuty později už se prosadil také jeden ze švédských útočníků. Po přesné kombinaci zakončil k pravé tyči Tobias Gustaffson, jehož rána určila aktuální podobu skóre. Švédy zatím drží také bezchybný gólman Edling, který pokryl všechny nebezpečné akce Švýcarů.

20:00

První třetina skončila.

19:19

Švýcaři byli velmi blízko k snížení. U švédské branky se totiž k míčku dostal Maurer a poslal jej k levé tyči. Edling je zatím bezchybný a poradil si i s touto střelou v poslední minutě první třetiny.

19:08

Laelyho přihrávka přes předbrankový prostor skončila pouze u Enstroma, kterému se však nepovedlo osvobodit ze švýcarského tlaku.

18:11

Po rozehrávce se ke střele z levého křídla dostal Jonsson. Jeho pokus letěl okolo levé tyče.

17:17

Zaugg protáhl míček okolo švédské obrany podél mantinelu. Přihrávka spoluhráči na krátkou vzdálenost se však neukázala jako nejlepší nápad, protože se jí chopila švédská obrana, který se vydává dopředu.

16:34

Po návratu vyloučeného Haglunda do hry se ke střele dostaly oba celky. V tomto případě si se situací dobře poradily obranné řady.

15:40

Švédsko hraje v plném počtu, ale Švýcaři pokračují ve své útočné hře.

14:58

Švýcarskému celku chybí v přesilové hře razance a možná i moment překvapení, proto Švédi svého soupeře dobře brání a všechny střely dokáží včas odhadnout a přečíst.

13:40

Švédský útočník Haglund si počínal nedovoleně a Švýcary čeká přesilová hra.

12:06

12:06 GUSTAFSSON - 0:2

12:06

Švédsko právě vstřelilo branku!
Tohle je pro Švýcary opravdu studená sprcha. Švédové se zásluhou TOBIASE GUSTAFFSONA a jeho přesnou střelou k pravé tyči dostávají do dvoubrankového vedení. Asistence: Albin Sjogren.

11:24

11:24 SCHIESS - 0:1

11:24

Švédsko právě vstřelilo branku!
Švédové se s velkým štěstím dostávají do vedení. Míček totiž do vlastní branky uklidil MICHAEL SCHIESS, který se při bránění snažil balónek odklidit z předbrankového prostoru, ale místo toho jej poslal za Meierova záda.

10:28

Švédská kombinace nebyla vůbec přesná a u mantinelu se k míčku dostali Švýcaři. Ani aktivnější celek dosavadního průběhu utkání se však ke střele nepropracoval a po souboji zakončil na druhé straně švédský útočník Sjogren.

09:23

Tentokrát už má švýcarský brankář míček pod kontrolou, a to po prudké střele Haglunda, který se dostal také k dorážce.

09:06

Po krátké pauze se do útoku dostali Švédové. Haglundova zadovka ale nenašla přesně svého adresáta a Meier tedy opět nemusel zasahovat.

08:55

U mantinelu zůstal ležet švédský obránce Bredberg, který se srazil s jedním se švýcarských hráčů. Po nezaviněném střetu odchází ze hřiště.

08:06

Zaugg vystihl jednu z přihrávek na útočné polovině a ze vzduchu poslal míček na švédskou branku. Edling si připisuje další úspěšný zákrok.

06:53

Opět je tu švýcarská kombinace a přechod na útočnou polovinu. S rozehrávkou však švýcarský celek tak aktivní není a Edling nemá moc práce.

06:34

Ze souboje u mantinelu vyšel lépe Persson a snaží se probojovat dopředu. Švédský útok ale zastavuje nedovolený zákrok.

05:35

I když to tak na úplném začátku utkání nevypadalo, Švýcaři jsou zatím aktivnějším týmem. Opět jsou u míčku a Michel s Riedim přesouvají hru na útočnou polovinu svého celku.

04:31

Hráčům v červeném se podařilo přestěhovat před Edlinga a po kombinaci zakončil Meier, který zůstal před brankou nehlídaný. Se svižnou střelou si švédský brankář poradil.

03:30

Švýcaři se zatím dostali do dvou velkých gólových příležitostí, které byly spíše individuálního rázu. Nyní první švýcarská formace opět rozehrává od vlastní branky.

02:13

Maurer využil Nilssonovy chyby a švýcarský útočník se tak ocitl sám před brankou. Úspěšněji z minisouboje vyšel brankář švédského celku, který si poradil také s dalším zakončením Maurera.

01:33

Po úspěšně zastaveném švédském útoku jsou u balónků Švýcaři. Zatím se však jen snaží dostat z vlastní poloviny.

00:37

Švédové se chopili útočné iniciativy jako první a gólmana Meiera ohrozil z pravého křídla Endstrom. Jeho pokus ke vzdálenější tyči švýcarský brankář pokryl.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Švýcarsko: P. Meier (Eder) – Bischofberger, Camenish, Burki, Conrad, Graf, Heller, Hutzli – Zaugg, Ch. Meier, Mendelin – Maurer, Hartmann, Schiess – Riedi, Braillard, Laely – Ruegger, Michel.

Švédsko: Edling (Hedlund) – Johansson, Bredberg, Gustafsson, Nilsberth, Persson, Jonsson, Ramirez – Carlstrom, Samuelsson, Enstrom – Nilsson, Ahren, Sjogren – Haglund, Nordgren, Sankell – Aldeeb, Backby.

Rozhodčí: Henri Heinola, Manu Marttinen.
Švédská reprezentace

Švédové do play-off postoupili z druhého místa základní skupiny A, v níž podlehli pouze suverénnímu Finsku. Proti Lotyšsku i Dánsku zvítězila švédská reprezentace vysokými rozdíly, a to 11:1 a 1:15. Ve čtvrtfinále vyřadili Norsko, a to po výhře 8:2.

Nejvíce bodů zatím ve dresu Švédska posbíral Alexandre Galante Carlstrom (5+2).
Dále bodují také:
Albin Sjogren (4+3)
Kim Nilsson (4+2)

Výsledky Švédska v základní skupině A:
Švédsko – Lotyšsko 11:1 (2:1, 4:0, 5:0)
Finsko – Švédsko 7:3 (2:1, 1:1, 4:1)
Dánsko – Švédsko 1:15 (1:4, 0:3, 0:8)

Čtvrtfinále: Švédsko – Norsko 8:2 (6:0, 0:0, 2:2)
Švýcarská reprezentace

Švýcaři prošli základní skupinou bez ztráty body a ukončili své tažení prvním místem, když porazili Norsko, Česko i Německo. Ve čtvrtfinále vyřadili Estonsko, které postoupilo z prvního místa výkonnostně horší skupiny D. Favorit v tomto utkání zvítězil rozdílem devíti branek, a to výsledkem 9:0.

Nejproduktivnějším hráčem švýcarského celku je s devíti body Manuel Maurer (4+5).
Dále bodují také:
Jan Zaugg (4+3)
Michael Schiess (4+2)

Výsledky Švýcarska v základní skupině B:
Norsko – Švýcarsko 5:7 (2:3, 2:1, 1:3)
Česko- Švýcarsko 2:4 (2:1, 0:1, 0:2)
Švýcarsko – Německo 9:2 (2:1, 2:0, 5:1)

Čtvrtfinále: Švýcarsko – Estonsko 9:0 (3:0, 2:0, 4:0)
Vítám všechny fanynky a fanoušky florbalu u online přenosu ze semifinálového zápasu Mistrovství světa mezi Švýcarskem a Švédskem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

Švýcarsko – Švédsko

1:6

konec (0:2, 1:0, 0:4)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 25. Lealy (Riedi) – 12. Schiess (vla.), 13. Gustafsson (Sjogren), 44. Nilsson, 46. Samuelsson (Galante Carlstrom), 57. Backby (Persson), 59. Galante Carlstrom (Edling)

Švýcarsko: P. Meier (Eder) – Bischofberger, Camenish, Burki, Conrad, Graf, Heller, Hutzli – Zaugg, Ch. Meier, Mendelin – Maurer, Hartmann, Schiess – Riedi, Braillard, Laely – Ruegger, Michel.
Trenér: David Jansson

Švédsko: Edling (Hedlund) – Johansson, Bredberg, Gustafsson, Nilsberth, Persson, Jonsson, Ramirez – Carlstrom, Samuelsson, Enstrom – Nilsson, Ahren, Sjogren – Haglund, Nordgren, Sankell – Aldeeb, Backby.
Trenér: Niklas Norden, Thomas Brottman

Rozhodčí: Henri Heinola, Manu Marttinen

Průběh zápasu
1. třetina
11:24 SWE 0:1 Schiess
12:06 SWE 0:2 Gustafsson (Sjogren)
13:40 SWE 2 Haglund, Držení
Po 1. třetině
2. třetina
22:23 SUI 2 Hartmann, Blokování soupeřovy hole
24:48 SUI 1:2 Lealy (Riedi)
Po 2. třetině
3. třetina
43:06 SWE 1:3 Nilsson
45:11 SWE 1:4 Samuelsson (Galante Carlstrom)
49:00 SUI 2 Burki
53:40 SWE 2 Sjogren, Zdržování hry
56:43 SWE 1:5 Backby (Persson)
58:50 SWE 1:6 Galante Carlstrom (Edling)
Konec