Menu

Fotbal

Liga mistrů

AC Milán – Liverpool FC

1:2

konec (1:1)

07.12.2021, 21:00 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Skupina B • Petr Šatalík

Tipsport: 2.39 3.96 2.83 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek večera. Někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (23:11:30)
Statistiky utkání z pohledu domácích:

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 4:7.
Střely mimo: 3:8.
Rohy: 3:9.
Ofsajdy: 3:1.
Fauly: 13:17.

Zajímavost utkání: Nebyla udělena jediná žlutá karta.
Střetnutí AC Milán s Liverpool FC tak končí těsným vítězstvím The Reds v poměru 2:1! Svěřenci Jürgena Kloppa zvládli po srovnání v první půli dokonat obrat v poločase druhém. Stalo se tak konkrétně v 55. minutě, kdy hlavou dorazil míč do sítě za bezmocného Maignana Divock Origi, jenž svým zásahem rozhodl nejenom tento duel. Ve zbytku utkání se Rossoneri marně snažili dobývat pevný anglický val. Nejblíže srovnání byl v 85. minutě Kessié, jenže Allisona neprostřelil. Liverpool tak vítězí i v šestém zápase základní skupiny Ligy mistrů a opustí tak skupinu B bez ztráty jediného bodu a s podstatnou dávkou sebedůvěry navíc.

The Reds totiž postupují dál do vyřazovací fáze Champions league a už nyní se mohou těšit na zvučné soupeře, které mohou na další cestě potkat.

To Rossoneri dnešní porážkou ztrácejí celou pohárovou Evropu! Atlétiko Madrid totiž v Portu vyhrálo 3:1 a doplní tak Liverpool na cestě do play-off Ligy mistrů, Porto putuje do Evropské ligy.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Jenže AC Milán se nedokáže prosadit do šance, Alexis Saelemaekers nepropálil Joa Gomeze, který zblokoval centr intimními partiemi, ale to mu asi vadit nebude.

90+4

Mike Maignan posílá z vlastní půlky poslední vysoký nákop až na hranici velkého vápna Liverpoolu. Rossoneri mají poslední šanci na záchranu pohárové Evropy.

90+4

Ošetřování Phillipse a střídání zabraly snad dvě minuty času, musíme tedy hrát alespoň ještě chvíli, což naznačuje i sudí Makkelie.

90+3

Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Takumi Minamino, přichází Max Woltman.
Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Neco Williams, přichází Conor Bradley.

90+2

90+2. Maignan vychytal Oxlade-Chamberlaina

90+2

Alex Oxlade-Chamberlain šel na pravé straně do stoprocentní šance, Mike Maignan vyběhl z brány a vrhl se mu pod nohy, střelu dokázal zblokovat. Na trávníku mezitím leží Nathaniel Phillips, jenž dostal v hlavičkovém souboji zátylkem od Ibrahimoviće.

90+1

Liverpool chystá střídání, do hry půjdou mladší hráči The Reds. Nastavují se tři minuty nad rámec základní hrací doby.

90

Jenže AC Milán potřebuje alespoň bod, jinak v Evropě končí. Atlétiko Madrid vede nad Portem už 3:0, tam se stav již nejspíš měnit nebude a tady právě utekla poslední minuta základní hrací doby.

89

Ismaël Binnásir zahrával standardní situaci z pravé strany, centr na malé vápno byl možná poslední nadějí italského celku, ale i tato šance zůstala nevyužita.

88

Franck Kessié padl v pokutovém území k zemi poté, co ho dostoupil Naby Keïta, penalta se ale pískat nebude, sudí Makkelie si je jistý.

88

Alisson zastavuje zpětnou přihrávku do své šestnáctky a rozdává míč do pravé strany. Míč ale Liverpool rychle ztratil.

87

Franck Kessié se dostal po standardce zahrané z levé strany k hlavičce. Ta však nebyla ani trochu přesná.

86

Akce AC Milán ještě pokračovala, nakonec z ní Rossoneri vytěžili další standardní situaci ze zajímavé pozice.

85

Tohle ale byla ještě větší šance než před chvílí ta Ibrahimoviće! Franck Kessié pronikl obranou Liverpoolu a šel sám trochu ze strany na Alissona, jenž ale včas vyběhl a skvělým zákrokem zachránil svůj tým!

AC Milán – Liverpool FC

1:2

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 29. Tomori – 36. M. Salah (Oxlade-Chamberlain), 55. Origi (Mané)

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 3:8. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:17.

AC Milán: Maignan – Hernández, A. Romagnoli (C), Tomori, Kalulu (65. Florenzi) – Krunić (83. Bakayoko), Tonali (59. Saelemaekers), Kessié – B. Díaz (59. Binnásir), Ibrahimović, Messias.
Náhradníci: Tătăruşanu, Jungdal – Ballo-Touré, Binnásir, Florenzi, Maldini, Bakayoko, Gabbia, Saelemaekers.

Trenér: Stefano Pioli.

Liverpool FC: Alisson (C) – Tsimikas, N. Phillips, Konaté, N. Williams (90+3. Bradley) – Minamino (90+3. Woltman), Morton, Oxlade-Chamberlain – Mané (65. Joe Gomez), Origi (80. Fabinho), M. Salah (64. Keïta).
Náhradníci: Kelleher, H. Davies – Fabinho, Keïta, Joe Gomez, Robertson, Matip, Alexander-Arnold, Woltman, Dixon-Boner, Norris, Bradley.

Trenér: Jürgen Klopp.

Rozhodčí: Makkelie – Steegstra, de Vries – Higler. VAR: van Boekel. AVAR: Dieperink. (všichni NIZ)