Menu

Hokej

KHL

Metallurg Magnitogorsk – Spartak Moskva

2:3

konec (1:1, 1:1, 0:1)

06.12.2021, 15:00 • Arena Metallurg • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

Tipsport: 1.54 5.01 4.82 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že Spartak Moskva vyhrál na ledě nejlepšího týmu KHL Metallurgu Magnitogorsk 3:2, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (19:21:55)
Statistiky zápasu:
Góly: 2:3
Střely na branku: 45-23
Zásahy gólmanů: 20-42
Zblokované střely: 8-20
Hity: 9-10
Vyhraná buly: 42-11
Vyloučení: 4-8
Využití: 2-1.
Zdánlivě nemožné se stalo skutečností. Spartak Moskva poprvé v historii vítězí na ledě Metallurgu. Hosté našlápli k výhře v první třetině, kdy se v desáté minutě prosadil střelou z pravého kruhu Dmitrij Višněvskij. Domácí tým ale v polovině sedmnácté minuty z přesilovky vyrovnal trefou Nikity Korostěljova. Zkraje druhé části šli hosté opět do vedení, kdy gólovou pumelici Dmitrije Višněvského stvrdilo až video. I na jeho střelu našli domácí odpověď, v pětatřicáté minutě se prosadili opět z přesilovky, tentokrát přesnou ránou Joshe Currieho na vzdálenější tyč z kruhu.

V čase 48:40 už ale bylo vymalováno. Po hře čtyři na čtyři se dohrávala přesilovka Spartaku, kterou bez milosti využil střelou z předbrankového prostoru Emil Pettersson Ačkoliv domácí měli místy velký tlak a zkusili i hru bez gólmana, k vyrovnání se již nedostali – 2:3.

Spartak Moskva poprvé v historii vyhrává na ledě Metallurgu Magnitogorsk a ruší tak šňůru více jak dvaceti proher v řadě na ledě tohoto ruského velkolkubu!

Konec zápasu.

59:54

5,4 sekundy před koncem se už hraje v pěti, tedy domácí v šesti bez brankáře proti pěti, a je pískáno zřejmě poslední zakázané uvolnění Spartaku.

59:37

Nikolaj Goldobin měl mezi kruhy kousek volného prostoru, ale jeho střela byla zblokována a z dorážky se neprosadil Nikita Korostěljov.

58:54

Tohle bylo těsné, ale zhruba o dva metry netrefil jeden z hráčů Spartaku z vlastního pásma volnou klec – zakázané uvolnění.

58:39

Až nyní se Lišky udrželi v útočném pásmu. Anatolij Nikoncev si všiml, že je před Danskem pořádný provoz a šel na teč, ale nahození Jakovleva si gólman Spartaku dokázal najít.

58:18

Zakázané uvolnění Spartaku stěhuje hru znovu před Oscara Danska.

57:53

Bude se pokračovat ve čtyřech, za hrubost dostávají dvě minuty domácí Andrej Čibisov a za hosty Sergej Širokov.

57:53

Domácí hrají skutečně v pěti hráčích bez gólmana, za normální situace by se totiž pokračovalo hrou čtyři na čtyři.

57:53

Domácí tým si bere oddechový čas a zdá se, že jak udrží kotouč v útočném pásmu, přijde odvolání brankáře. Nebo možná přes vyloučení Širokova hned.

57:48

Až nyní, kdy Zemčonokovi na modré uskočil puk vyhozený po prknech.

57:28

Tlak Metallurgu pokračuje, od prohraného buly se Spartak nedokázal dostat ven z pásma.

56:33

Po dalším vyhraném vhazování a střele Arťoma Zemčonoka se pravděpodobně rozezvučela tyčka za zády Danska.

56:28

Hned po buly se do střelecké pozice dostal Andrej Čibisov, ovšem našel jen výstroj připraveného Oscara Danska.

56:01

Moře času měl nyní Linus Hultström, který převzal kotouč na vrcholu pravého kruhu. Zpracoval si jej, počkal si a pak tvrdě zamířil, jenže trefil jen hráče před sebou.

55:14

Za brankou hostí ukázal trošku důrazu Anatolij Nikoncev, který poslal soupeře na mantinel. Puk však nezískal, ještě před tím ho hráč Spartaku stačil posunout po prknech.

55:00

Posledních pět minut dělí Spartak od hodně cenného vítězství.

54:30

A přerušena je komerční přestávkou i nyní.

54:20

Před brankou Metallurgu zůstal ležet Sergej Širokov, který patrně inkasoval úder pukem po jedné ze střel od modré. Nedlouho poté byla hra po téměř čtyř minutách přerušena.

54:05

Střelu Tima Heeda od modré vyrazil Olkinuora před sebe. K dorážce se cpal Alex Chochlačov, ale k puku se přes obranný zákrok soupeře nedostal a ještě následně spadl.

53:41

Až nyní se Spartak osvobodil, ale o zakázané uvolnění se nejedná.

53:31

Již prakticky dvě minuty se drží domácí před brankou soupeře, který stále odolává.

53:15

Pětice Spartaku sice stihla postupně prostřídat, nicméně hosté nadále kombinují před Oscarem Danskem.

52:20

Metallurg už je v útočném pásmu. Linus Hultström si sjížděl na střelu k levému kruhu. Puk sice nedostal, ale domácí stále drží soupeře před jeho brankou.

51:33

Naopak útočí hosté. Dělovka Tima Heeda od modré by zřejmě šla mezi tři tyče, kdyby nebyla sražena soupeřem vedle.

51:03

Domácí tým nyní krátkodobě překonal val soupeře na obranné modré, ale po špatné nahrávce přišel Magnitogorsk o pracně vybojované pásmo.

50:14

Polovina třetí třetiny je za námi. Spartak je blíže k tomu, aby po velmi dlouhé době vyhrál na kluzišti Magnitogorsku.

49:37

Hosté rozhodně nyní nebudou nikam chvátat. Je to vidět i na rozehrávce Dmitrije Višněvského, který čeká za svou brankou, až mu najedou spoluhráči.

48:40

48:40 Emil PETTERSSON - 2:3

48:40

Spartak právě vstřelil branku!
Nyní už to vyšlo. Sergej Širokov se na levé straně mohl rozhodnout, co s pukem. Počkal si, až mu před branku najede EMIL PETTERSSON, který zvedl puk střelou z první pod víko mimo dosah Olkinuory. Asistence: Sergej Širokov.

48:30

Mezi kruhy si výborně sjel Emil Pettersson a je s podivem, že z tohoto prostoru nakonec nestřílel. Hosté se ale drží na puku.

48:02

Sergej Širokov mohl jít do dobré akce, ale v situaci čtyři na dva si nepohlídal ofsajd. Následně už hosté puk před branku Olkinuory dostali.

47:20

Hosté hrají v plném počtu a začíná jejich minutu a půl dlouhá přesilová hra.

46:51

První vyloučení domácích a zcela jasné. Po podrážení Nikity Korostěljova se síly na ledě srovnají.

46:02

Po buly se k puku dostali hosté a vyváží hru na druhou stranu. Respektive Lehterä projel do středního pásma a vyhodil kotouč.

45:20

Také nyní se otevírají vrátka u trestné lavice hostí. Maxim Cyplakov jde ven za podrážení.

43:25

Chochlačov si sjel pro puk a přes napadajícího hráče jej nechal pro Dmitrije Višněvského, jehož rozehrávka šla na zakázané uvolnění.

43:05

Naopak nyní na druhé straně obránci Spartaku Timu Heedovi zcela jasně podjely brusle, tohle faul nebyl.

42:32

Alexandr Avcin byl za brankou na hraně faulu sražen k zemi, nicméně vyloučení zatím dnes byla pouze na straně hostí.

41:05

Spartak je i na úvod druhé části aktivnější. Jak dlouho hostům jejich aktivní pojetí vydrží, to se ukáže v následujících minutách hry.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 16:45.
Statistiky po druhé třetině:
Góly: 2-2
Střely na branku: 30-13
Zákroky gólmanů: 11-28
Zblokované střely: 5-14
Hity: 4-8
Vyhraná buly: 24-6
Vyloučení: 2-6
Využití: 2-0.
Ve druhé třetině byl o něco lepší Spartak. Hosté se zaslouženě dostali do vedení, když soupeře od začátku třetiny hodně zmáčkli. V čase 22.53 vrátil hostům vedení Dmitrij Višněvskij, jehož branku uznalo ještě video. I po gólu byli hosté na koni, ale trošku je zbrzdilo oslabení v polovině zápasu. Poté začali hrát i domácí. Přesilovku ještě nevyužili, ale druhá početní výhoda už domácím vyšla, když se z levého kruhu trefil nádherně Josh Currie. Závěr třetiny byl strhující s šancemi na obou stranách, ale stav se již neměnil – 2:2.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:34

Nahození hostí za brankou sbírá Arťom Minulin a zkusí ještě jeden rychlý útok.

39:00

Určitě ne nyní, kdy je v ohlášené poslední minutě druhé třetiny pískán ofsajd Spartaku.

38:28

Prakticky od vyrovnání Metallurgu se hraje bez přerušení a v parádním tempu. Akce střídá akci, nahoru – dolu. Uskočí ještě jeden z týmů svému soupeři ve druhé třetině.

37:16

Parádní závěr druhé třetiny! Denis Zernov přebral na útočné modré puk a po pravé straně se natlačil až před branku, kde Oscar Dansk výborně zasáhl!

36:28

Spartak je v tlaku. Drozdov obkroužil branku Olkinuory a přihrál na kruh pro Kvartalnova, který ale nevystřelil. Zavezl puk na osu hřiště a přiklepl jej na levou stranu znovu pro Drozdova, čímž celou akci překombinoval a jeho spoluhráč už neměl možnost vystřelit.

35:47

Hned to mohlo být jinak. Hosté zaútočili ve třech proti dvěma a ránu Sergeje Širokova z pravého kruhu zastavilo zřejmě břevno!

35:00

35:00 Josh CURRIE - 2:2

35:00

Metallurg právě vstřelil branku!
Po devátém gólu JOSHE CURRIEHO je vyrovnáno. Kanadský útočník převzal na levém kruhu ideální přihrávku na střelu z první a pumelici vyšil přesně na vzdálenější tyč, kam Dansk neměl šanci ramenem zasáhnout. Asistence: Jegor Jakovlev, Brendan Leipsic.

34:32

Ačkoliv se to hostům hodně nelíbí, Oleg Jevenko jde ven za úder do oblasti hlavy nebo krku.

34:09

A nyní už si Spartak odpočine úplně, jelikož Oscar Dansk lapí nahození a přerušuje hru.

33:47

Až nyní se po pořádném tlaku Metallurgu hosté alespoň trošku osvobodili a mohli jít střídat. Celá pětice sice neprostřídala, protože po vyhození se domácí hned dostali k puku, ale tři noví hráči naskočili na led.

32:38

Až po přesilové hře domácí trošku ožili a nyní zamkli soupeře před jeho brankou. Mají to ze svého pásma blíže, Spartak jen horko těžko střídá.

31:12

Přesilová hra Metallurgu zůstala nevyužitá.

31:01

Hosté se opět osvobozují a vyhazují puk až na druhou stranu kluziště.

30:40

Domácímu týmu druhá třetina zatím vůbec nevychází, nyní při přesilové hře zahrál zakázaným uvolněním a buly bude před Olkinuorou.

29:12

Třetí přesilová hra pro domácí. První byla nevyužitá, druhá už ano. Co nyní? Maxim Cyplakov jde na dvě minuty ven za vysokou hůl.

27:36

Magnitogorsk se po obdržené brance pořádně nemůže dostat do tempa. Spartak je všude o krok dříve.

27:03

Nahození Tima Heeda sjelo přes prkna na druhou stranu útočného pásma Spartaku, hosté po chvíli útočnou třetinu neuhlídali.

26:26

Hosté vyhráli buly ve středním pásmu a už vezou kotouč znovu před branku Olkinuory. Fin byl na pozoru, zasahovat ale nemusel.

25:31

Odpověď hostí není zatím žádná, střelu Korostěljova zblízka dokázal lapit Oscar Dansk a hra je přerušena komerční přestávkou.

23:50

Domácí se dostali do protiútoku dokonce tři na jednoho. Ale zatímco Brendand Leipsic přihrávku na puk přejel, Nikolaj Goldobin se již do zakončení dostal. Z velkého úhlu ale neprocedil puk do sítě. Mířil nad a poté ještě schytal tvrdý hit od Alexandra Nikišina, který neustál a šel přímo vrchní částí těla na mantinel.

22:53

22:53 Dmitrij VIŠNĚVSKIJ - 1:2

22:53

Spartak právě vstřelil branku!
Drozdov přehrál puk na modrou pro DMITRIJE VIŠNĚVSKÉHO, který zde byl připraven na střelu. Bek Spartaku, který dal už první branku svého týmu, se opřel do puku a až rozhodčí museli zkoumat, zda tvrdá rána trefila tyčku nebo se odrazila od zadního oblouku. Naštěstí pro hosty platila druhá možnost a jeho gól je uznán. Asistence: Ivan Drozdov.

22:45

22:45 Moment zkoumaný rozhodčími

22:45

Sudí ještě na videu zkoumají celou situaci na druhé straně, zda rána Dmitrije Višněvského od modré přešla čáru nebo nikoliv. Ale dle opakovaných záznamů vše vypadá, že se puk odrazil od zadního obloku branky a dopadl na čáru. Tedy gól zřejmě bude uznán.

22:43

A domácí celek se opět osvobozuje jen za cenu zakázaného uvolnění.

22:33

Také Metallurg už zahrozil, ovšem Oscar Dansk si se závarem před svou brankou věděl rady. Leipsic střílel, Zernov dorážel do připraveného brankáře a Nikoncev s další dorážkou promáchl.

21:05

Dělovka Dmitrije Kugryševa z levého kruhu rozvlnila jen boční síť branky Metallurgu.

20:29

Spartak na začátku druhé třetiny nezahálí. Zatlačil soupeře do útoku a Metallurg si nedělal problém – vyhodil na zakázané uvolnění.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 15:52.
Statistiky po první třetině:
Góly: 1-1
Střely na branku: 15-7
Zásahy gólmanů: 6-14
Zblokované střely: 4-11
Hity: 1-3
Vyhraná buly: 11-3
Vyloučení: 2-4
Využití: 1-0.
Domácí byli v první třetině lepším týmem, ale do vedení šli jako první hráči soupeře. V polovině desáté minuty totiž Dmitrij Višněvskij využil dobrého pasu Cyplakova a z pravého kruhu prostřelil Olkinuoru. Hosté srovnali druhou přesilovkou, kdy ještě před ním měl obrovskou šanci Currie, ale puk pouze poskakoval po čáře. V přesilové hře ale Nikita Korostěljov využil dobré přihrávky Goldobina a trefil se nad lapačku Danska. Závěr třetiny ještě ozdobila bitka mezi Virtanenem a Minulinem – 1:1.

20:00

První třetina skončila.

19:26

Oba dva kohouti dostávají 2+2 minuty za hrubost.

19:25

19:25 Bitka mezi Minulinem a Virtanenem

19:25

A už je tu bitka. Krátce po písknutí se do sebe pustil Jake Virtanen s Arťomem Minulinem a oba předvedli hodně slušný pěstní souboj! Vůči Virtanenovi šlo o odplatu za hit na Jakovleva za brankou.

19:23

Hosté ještě zkouší jeden útok, který ale končí ofsajdem.

19:00

Probíhá poslední minuta první třetiny.

18:28

Alexandr Avcin vybojoval podél mantinelu puk. Následně našel Olega Jevenka, který ale nedokázal poslat kotouč mezi tři tyče.

17:36

Také Spartak poměrně nebezpečně zaútočil, ovšem Olkinuora celou situaci vyřešil a poté puk skončil mimo ledovou plochu.

16:28

16:28 Nikita KOROSTĚLJOV - 1:1

16:28

Metallurg právě vstřelil branku!
Druhou přesilovku už domácí využívají. NIKITA KOROSTĚLJOV dostal mezi kruhy naprosto přesnou přihrávku od Goldobina na hokejku, takže si jen počkal a poté poslal kotouč nad lapačku Danska k tyči. Asistence: Nikolaj Goldobin, Philippe Maillet.

16:10

Útok dva na jednoho ale podnikli hosté. Drozdov poslal puk pro Lehteru a zdálo se, že finský forvard již moment ke střele prováhal. Počkal si ale a následně zamířil těsně vedle.

15:49

Další možnost pro domácí. Maxim Cyplakov jde ven za podrážení.

15:14

Josh Currie měl na holi vyrovnání. Střelu od modré vyrazil Dansk přímo ke kanadskému forvardovi, který trefil dorážkou tyč. Od ní kotouč poskakoval po čáře, ale hráč se zkušenostmi z Edmontonu nebo z Pittsburghu jej těsně nedorazil, naopak Dansk poté ihned vyhodil puk pryč.

14:37

V situaci tři na jednoho dostal Semjon Košelev puk do útočného pásma, střela ale od domácích zatím nepřichází, protože se k ní pořádně nedostanou.

13:43

Dobré buly pomohlo hostům k útočné akci. Na modré si pro puk sjížděl Alexandr Nikišin, ale nedostal ideální přihrávku a nemohl tak nápřahem otestovat pozornost Olkinuory.

13:34

Nahození od modré Dansk kryje a následuje komerční přestávka.

13:08

Tempu hry to ale rozhodně přispívá, jelikož se hraje nahoru – dolu. Goldobin nyní se spoluhráčem Mailletem vybojovali kotouč v rohu za brankou Spartaku.

12:54

A opět zde máme pasáž, kdy se poměrně dlouho hraje bez přerušení. Tři a půl miuty právě nyní.

11:05

Domácí mohli prakticky z obrátky vyrovnat, ale jeden z jejich hráčů se v samostatném úniku tváří v tvář Oscaru Danskovi neprosadil.

09:24

09:24 Dmitrij VIŠNĚVSKIJ - 0:1

09:24

Spartak právě vstřelil branku!
Hosté se zničehonic dostávají do vedení. Po kombinaci Avtsina a Cyplakova se kotouč dostal na pravý kruh pro obránce DMIRTIJE VIŠNĚVSKÉHO, který se prosadil střelou na přední tyč. Asistence: Maxim Cyplakov, Alexandr Avcin.

08:48

A ta byla poměrně vážná, o tom žádná. Olkinuora měl poměrně dost problémů, aby puk vyrazil.

08:23

Michail Mamkin má kotouč za svou brankou a rozjíždí jednu z mála útočných akcí Spartaku.

08:02

Nahození Nikity Korostěljova bylo sraženo soupeřem, mezitím se hraje již tri minuty bez přerušení.

07:06

Metallurg svírá soupeře před jeho brankou. Po nahození Chabarova vznikla před brankou pořádná trma-vrma, kde si domácí znovu vzali puk na své hole a útočí. Vzápětí ale obléhání branky Spartaku zkazila nepřesná přihrávka Anatolije Nikonceva.

06:05

Domácí začínají opět od svojí branky, ovšem jejich útok neměl dlouhého trvání.

05:32

Metallurg první přesilovku neproměnil, hosté se ubránili.

04:55

Z podobného místa se o střelu pokusil také Philippe Maillet, jenž možná vyzýval spoluhráče na teč nebo dorážku. K ní se ale Nikita Korostěljov nedostal.

04:02

Brendan Leipsic znovu ohrožoval brankáře soupeře. Z levého kruhu zkusil vystřelit na branku, ovšem Dansk byl pohotový a vyrazil puk. Poté se hosté osvobozují.

03:32

A kdo ví, možná se to Metallurgu podaří. Sergej Širokov je totiž vyloučen za držení protihráče.

02:15

Domácí se nadále tlačí do brány a chtějí svému soupeři co nejrychleji uskočit.

01:55

Denis Zernov ještě na puk před brankou nedosáhl. Sklepl ho ale k Brendanu Leipsicovi, který si nabruslil před Danska a zkusil před brankou kličku. To ale neměl dělat, jelikož v tomto prostoru byl připraven Danila Kvartalnov a vystavil mu řádný strom.

00:45

A už jdou to domácí, kteří ohrožují soupeře. Tvrdá rána od modré v podání Minulina vyprášila betony gólmana hostí Danska.

00:19

Hned po prvním buly zkoušeli zaútočit hráči hostí, ale Magnitogorsk jim po chvíli vystavil v obranném pásmu stopku.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Metallurg Magnitogorsk: Olkinuora (Mojsejev) – Zemčonok, J. Jakovlev (C), Hultström, Minulin, M. Grigorjev, Makljukov, J. Chabarov – Currie (A), S. Košelev, Čibisov – Nikoncev (A), Zernov, Leipsic – Maillet, Goldobin, M. Karpov – A. Několenko, Akolzin, Korostěljov – Grebjonkin.
Trenér: Ilja Vorobjov

Spartak Moskva: Dansk (Krasikov) – Nikišin, Heed, Ručkin, D. Višněvskij (A), Mamkin, N. Sokolov, Jevenko, Bryncev – Lehterä (A), Širokov (C), Chochlačov – Emil Pettersson, Drozdov, Jake Virtanen – Kugryšev, D. Kvartalnov, Čebykin – M. Cyplakov, Soloduchin, Avcin.
Trenér: Boris Mironov

Rozhodčí: Konstantin Olenin, Alexej Ravodin – Jurij Ivanov, Gleb Lazarev.
Československá stopa v týmech:
Jakub Jeřábek (SPM): 30 zápasů, 6 bodů (2+4)
Poslední vzájemné zápasy:
Spartak – Metallurg 0:4 (5.10.2021)
Spartak – Metallurg 1:3 (28.1.2021)
Metallurg – Spartak 4:3 (4.1.2021)
Spartak – Metallurg 4:2 (11.2.2020)
Metallurg – Spartak 4:3 (19.9.2019)

Metallurg vyhrál osm z posledních deseti vzájemných zápasů, navíc doma nad Spartakem vyhrál dvacetkrát za sebou!
Spartak Moskva:
Tým z hlavního města Ruska se patrně bude prát až do konce základní části o první osmičku. Momentálně drží osmé a tedy poslední postupové místo pro play-off, když získal 39 bodů ve 37 zápasech. Spartak dosud vyhrál osmnáctkrát a má o jednu prohru více, ale zase třikrát prohrál za bod. Červenobílí by potřebovali nyní co nejvíce bodovat, jenže mají za sebou sérii tří porážek v řadě, navíc jedou na led právě Magnitogorsku, kde přes dvacet zápasů po sobě nezvítězili a vlastně neporazili Magnitku na jejím ledě v soutěžním utkání nikdy v historii KHL.
Metallurg Magnitogorsk:
Domácí hokejisté jsou nejlepším týmem celé KHL, když doposud nasbírali 57 bodů v 35 utkáních. Osmadvacetkrát odešla magnitogorská mašina z ledu vítězně a jen sedmkrát prohrála, z toho jednou za bod. Nejlepší obranou je útok, tím se asi řídí Metallurg, jelikož nikdo v soutěži nedal více branek než tento tým – 126. V posledních pěti zápasech navíc prohrál pouze jednou.
Dobrý den, vítejte u pondělního programu Kontinentální hokejové ligy, během kterého je na programu hned deset zápasů. Jeden z nich se hraje v Metallurg Areně, kde nastoupí nejlepší tým celé soutěže Metallurg Magnitogorsk (Východní konference) proti Spartaku Moskva, jenž zatím drží osmé a poslední postupové místo v Západní konferenci. Utkání začíná přesně v 15 hodin.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

Metallurg Magnitogorsk – Spartak Moskva

2:3

konec (1:1, 1:1, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 17. Korostěljov (Goldobin, Maillet), 35. Currie (J. Jakovlev, Leipsic) – 10. D. Višněvskij (M. Cyplakov, Avcin), 23. D. Višněvskij (Drozdov), 49. Emil Pettersson (Širokov)

Metallurg Magnitogorsk: Olkinuora (Mojsejev) – Zemčonok, J. Jakovlev (C), Hultström, Minulin, M. Grigorjev, Makljukov, J. Chabarov – Currie (A), S. Košelev, Čibisov – Nikoncev (A), Zernov, Leipsic – Maillet, Goldobin, M. Karpov – A. Několenko, Akolzin, Korostěljov – Grebjonkin.
Trenér: Ilja Vorobjov

Spartak Moskva: Dansk (Krasikov) – Nikišin, Heed, Ručkin, D. Višněvskij (A), Mamkin, N. Sokolov, Jevenko, Bryncev – Lehterä (A), Širokov (C), Chochlačov – Emil Pettersson, Drozdov, Jake Virtanen – Kugryšev, D. Kvartalnov, Čebykin – M. Cyplakov, Soloduchin, Avcin.
Trenér: Boris Mironov

Rozhodčí: Konstantin Olenin, Alexej Ravodin – Jurij Ivanov, Gleb Lazarev

Průběh zápasu
1. třetina
03:32 SPM 2 Širokov, držení
09:24 SPM 0:1 D. Višněvskij (M. Cyplakov, Avcin)
15:49 SPM 2 M. Cyplakov, podrážení
16:28 MET 1:1 Korostěljov (Goldobin, Maillet)
19:26 MET 2+2 Minulin, hrubost+hrubost
SPM 2+2 Jake Virtanen, hrubost+hrubost
Po 1. třetině
2. třetina
22:53 SPM 1:2 D. Višněvskij (Drozdov)
29:12 SPM 2 M. Cyplakov, vysoká hůl
34:32 SPM 2 Jevenko, nedovolený zásah do hlavy nebo krku
35:00 MET 2:2 Currie (J. Jakovlev, Leipsic)
Po 2. třetině
3. třetina
45:20 SPM 2 M. Cyplakov, podrážení
46:51 MET 2 Korostěljov, podrážení
48:40 SPM 2:3 Emil Pettersson (Širokov)
57:53 SPM 2 Širokov, hrubost
MET 2 Čibisov, hrubost
Konec