Menu

Hokej

Extraliga dorostu - o pořadí v play-off

Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha

2:4

konec (0:2, 1:0, 1:2)

02.12.2021, 16:00 • Svijanská aréna, Liberec • Skupina A • Ondřej Belák

Děkuji za pozornost a přeji hezký večer. (18:18:41)
Liberec se Spartou rozehrál nadstavbovou část Extraligy dorostu krásnou bitvou, po které tři body slaví hosté. Oba týmy si vytvářely šance, gólmani byli skvělí. Bílí Tygři od první třetiny ztráceli, ale nic nevzdali a až do konce to bylo drama. Sparťané si v závěru vítězství pojistili gólem do prázdné branky.

60:00

Konec zápasu.

59:54

V samotném závěru ještě mohl korigovat Samuel Jansa, ale Max Kogler jen podtrhl skvělý výkon v celém utkání.

59:08

Liberečtí tlačí, ale hosté velmi dobře brání a navíc obětavě blokují. Rána Jakuba Ehrenbergera už prošla, Max Kogler ji vyrazil lapačkou nad bránu.

58:37

Hambálek je znovu na střídačce!

58:00

Sparta právě vstřelila branku!
Risk bez brankáře se Liberci nevyplatil. TOMÁŠ BARTOŇ z vlastního obranného pásma trefil prázdnou klec soupeře a postavil Tygry už před hodně těžký úkol. Bez asistence.

57:54

Liberečtí podle očekávání hrají v šesti.

57:36

Velká šance pro Bílé Tygry! Dostávají totiž k dispozici přesilovku, která může být s odvoláním brankáře dvojnásobná. Milan Plodek si také vybírá oddechový čas a uděluje svým hráčům pokyny.

57:36

Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Poláček – 2 min., faul kolenem).

56:59

Hosté mohli znovu přidat pojistku. Mezi kruhy se k puku dostal Richard Žemlička, jehož příležitost pokryl dnes výborně chytající Hambálek.

56:40

Hraje se znovu v pěti na obou stranách, Liberečtí se ale musejí i dál bránit. Vojtěch Hambálek chytil střelu od modré, bude se vhazovat.

55:00

Po střele Andreje Fábryho už sparťané zvedali ruce nad hlavu, kotouč totiž dopadl na brankovou čáru! Díky pohotové reakci libereckých hráčů ji ovšem nepřekročil.

54:20

Teď už Marton dvakrát pálil, poprvé se o jeho střelu postarali bránící hráči, další pokus kryl Hambálek.

53:55

Adam Marton zápasil s kotoučem na modré čáře jak s horkým bramborem a Pražené rychle přicházejí o útočné pásmo.

53:50

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jansa – 2 min., nedovolené bránění).

52:48

Liberec právě vstřelil branku!
Domácí jsou zpátky ve hře! Ehrenberger v situaci tří proti dvěma přihrál doprava Tadeáši Vološínovi, který mu puk ideálně vrátil před bránu. JAKUB EHRENBERGER posléze hezkou kombinaci snadno zakončil. Asistence: Tadeáš Vološín.

52:16

Po zaváhání hostů na obranné modré čáře se puku chopil Tomáš Prokůpek, který pak z levé strany zamířil vysoko nad branku.

51:41

Sparta už je kompletní a vynutila si vhazování v útočném pásmu. Severočeši důležitou přesilovku nevyužili, zejména Pérezova příležitost je po utkání možná bude mrzet.

50:46

Neuvěřitelný zákrok! Max Kogler nejprve v nepřehledné situaci vyrazil kotouč jen před sebe a Diego Pérez měl na holi snížení. Strážce sparťanského brankoviště ovšem vytáhl parádní zákrok lapačkou.

50:12

V dalším průběhu oslabení se Sparta už potřetí úspěšně osvobozuje.

49:47

Adam Král vystřelil bez přípravy z levého křídla, ale rána mu nevyšla tak, aby mohla skončit za betony Maxe Koglera.

49:17

Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Fábry – 2 min., hrubost).

48:43

Jan Janský měl solidní příležitost v pravém kruhu, kam se mu příhodně odrazil puk. Ke smůle Pražanů ho však netrefil vůbec dobře.

48:16

Sparta právě vstřelila branku!
Po nenápadné situaci se sparťané vracejí do vedení o dva góly. JAKUB HAŠEK nahodil od modré čáry a puk možná jemně tečoval jeden z Libereckých. Hambálek ho našel až za svými zády. Bez asistence.

46:50

Adrien Bartovič se dobře zorientoval v pravém kruhu a po ledě vystřelil. Beton Maxe Koglera byl připraven.

46:13

Mikuláš Odehnal tvrdě vystřelil od levého hrazení a Hambálek vyrazil puk do vzduchu. Pak brankář nevěděl, kam kotouč padá, ale skončil mimo jeho klec. Tygři následně vyhazují na zakázané uvolnění a snad po šesti minutách je hra přerušena.

45:30

Diego Pérez projel podél mantinelu až za branku, odkud kotouč cpal do kladného úhlu. Přerušení hry pak odmítl Kogler, který puk raději rozehrál.

44:35

Nahození Marka Macháčka trefilo Jana Jánského a Sparta vzápětí otočila hru. Teď už hosté kombinují u liberecké branky.

43:38

Znovu se hraje dlouho bez přerušení. Ukončit tuto pasáž mohl hostující Poláček, ale nepropálil protihráče.

41:39

Daniel Várady se od modré čáry hezky prokličkoval blíže k brance, pak se mu však smolně připletl do cesty jeden ze spoluhráčů.

41:12

Marek Magháček zachytil puk na útočné modré čáře a hned po nahodil směrem k brance. Koglerovi nikdo nestínil, sparťanský gólman to měl snadné.

40:20

Andrej Fábry nabral rychlost a po pravém křídle se dokázal protlačit až před Hambálka, který měl bližší tyčku dobře pokrytou.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 17:32.
Ve druhé části měl Liberec herní převahu, z mnoha šancí nicméně vstřelil jen jeden gól, stále tedy prohrává. Z brejků každopádně hrozila i Sparta. Je jasné, že nás ještě čeká zajímavé vyvrcholení celého utkání.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:58

Daniel Pekař hezkou střelou z pravého kruhu zamířil jen těsně nad břevno, Jakub Ehrenberger posléze od modré čáry našel rukavici gólmana.

39:29

Už to vypadalo, že by se při vlastním oslabení mohl dostat do šance Mikuláš Odehnal. Radek Janata se s ním ale dobře vrátil a nenechal ho pořádně vystřelit.

38:49

Diego Pérez ztratil stabilitu u mantinelu a Pražané vyhazují kotouč ze svého pásma.

38:37

Liberec v přesilovce soupeře znovu zmáčkl. Matouš Jakubec nahazoval od modré čáry, Max Kogler měl ztížený výhled, přesto puk našel.

38:05

Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Marton – 2 min., sekání).

37:08

Souběžně s návratem trestaného hráče ještě nebezpečně nahazoval Adam Král, který dnes hraje velmi dobře. Koglerovi naskakují zákroky v opravdu rychlém tempu.

36:45

Daniel Pekař dostal dobrou přihrávku do pravého kruhu a ještě zkusil puk nabídnout na teč Bartovičovi. Koglerův beton byl ale rychlejší.

36:24

Hned po vyhraném vhazování napřáhl k pořádné ráně Adam Král. Kogler znovu drží svůj tým.

36:19

Hostům se nepodařilo dostat kotouč do bezpečí a Tadeáš Vološín se najednou objevil ve velké šanci! Nabízela se ještě přihrávka, ale Vološín to z osy hřiště zkusil sám. Max Kogler zasáhl betonem.

35:56

Sparta vyhazuje a oba týmy střídají.

35:23

Vojtěch Hois šikovně nahodil puk na betony brankáře, od kterých se kotouč odrazil na druhou stranu. Radek Janata pak z první minul cíl.

34:59

Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Žmola – 2 min., hákování).

34:15

Následuje ofsajd Severočechů.

33:50

K parádní individuální akci se nadechl David Hrubý, který se přes dva protihráče dostal až do souboje muže proti muži s Hambálkem! Vítězně z něj vyšel liberecký brankář.

32:31

Spartě se několikrát nepovedlo odehrát puk ze své třetiny a mohla za to pykat. Střelu Vojtěcha Hoise, který měl v levém kruhu spoustu místa, nakonec Krogler výborně zpacifikoval.

32:03

Pražané vyvinuli velký tlak do brankoviště, Vojtěch Hambálek se v něm měl co ohánět.

31:51

Novák s Fábrym ujeli do protiakce a jen skvělý návrat Daniela Pekaře jim zabránil v úspěšném předání kotouče. Fábry se o chvíli později dostal alespoň ke střele z otočky, z pravého kruhu Hambálka nepropálil.

31:33

Liberečtí pokračovali v aktivitě a hosté raději vyhodili puk za cenu zakázaného uvolnění.

31:06

Tomáš Kučera se dostal k puku po zaváhání jednoho z protihráčů a měl obrovskou šanci! Z ideální střelecké pozice ovšem trefil jen připravenou lapačku Maxe Koglera.

30:43

Sparta už musí útočit proti pěti.

29:37

Další střelou Adam Marton poslal k zemi Daniela Váradyho, domácí se poté osvobozují.

29:03

Martonovu střelu od modré čáry zpomalil Pekař. Puk následně skákal k liberecké brance, Hambálek ho měl pod kontrolou.

28:37

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jakubec – 2 min., držení).

28:05

Zakázané uvolnění šelem.

27:41

Po kličkované Hoise převzal puk Samuel Jansa, který ještě na dlouhou hůl vystřelil bekhendem. Max Kogler vyráží puk do rohu kluziště.

26:36

Hosté už jsou v plném počtu a zahrozili. Mikuláš Odehnal po zavezení kotouče do třetiny vybídl Petra Poláčka, jehož ránu Hambálek lapačkou jemně škrtl mimo branku.

25:59

Matouš Jakubec se hezkou individuální akcí dostal až před sparťanskou bránu. Z úhlu si pak na Koglera nepřišel, přesto si zaslouží pochvalu.

25:05

V liberecké přesilovce se hraje nahoru dolů! Na jedné straně se jen těsně k dorážce nedostal Diego Pérez, na straně druhé přitlačila z brejku Sparta a domácí byli rádi, že vyhodili na icing.

24:12

Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Hašek – 2 min., podrážení).

23:38

Vzápětí si Sparta mohla vzít dvougólové vedení zpět, Jakub Žmola jel sám na bránu! Hambálek v klíčový moment skvěle podržel svůj tým.

23:30

Liberec právě vstřelil branku!
Pohledná akce Severočechů přináší snížení a začalo to už od gólmana! Vojtěch Hambálek daleko mimo své brankoviště zariskoval a rozehrál křížem na Diega Péreze, který rozjel akci po pravé straně. Vojtěch Hois pak našel mezi kruhy RADKA JANATU, jenž z první rozvlnil síť. Asistence: Vojtěch Hois, Diego Pérez.

22:20

Tomáš Prokůpek se na chviličku objevil v hodně lukrativní pozici, ke smůle domácích mu ale kotouč ujel a Prokůpek vůbec nezakončil.

21:36

Hodně aktivní nástup Pražanů do třetiny. Po dalším náporu vystřelil od modré čáry Adam Marton, jehož nahození Hambálek včas našel a vykopl ho.

20:58

Bogdan Stepančuk si povyjel do střelecké pozice. Teď už musel Hambálek řešit nebezpečnější situaci, znovu si však poradil.

20:40

Vysokou střelu Jakuba Haška od mantinelu, která mířila nad bránu, Vojtěch Hambálek raději chytil do lapačky a nechal přerušit hru.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 16:44.
Po prvním dějství je určitě šťastnější tým z hlavního města, který pod Ještědem vede 2:0. Hraje se oboustranně ve výborném tempu, Tygry by rozhodně nebylo radno odepisovat. V první třetině měli i trošku smůlu, když dvakrát trefili břevno.

20:00

První třetina skončila.

19:54

Ještě jednou se bude vhazovat po levé ruce Vojtěcha Hambálka, domácí totiž vyhazují na icing.

18:50

Teď měli Severočeši obrovskou smůlu. Matouš Jakubec krásnou střílenou přihrávkou od modré čáry našel u tyčky Radka Janatu, který prudký kotouč dokázal tečovat. Spartu podruhé v utkání zachránilo břevno.

17:48

Sparta se veze na vlně slepených gólů a dál operuje v útočném pásmu. Tygři teď naopak působí spíše zaskočeným dojmem.

17:07

Sparta právě vstřelila branku!
Vzápětí to ze sparťanského pohledu vypadá ještě lépe! Před libereckou klecí hlídkoval nekrytý ANDREJ FÁBRY, ke kterému se dostala přihrávka Davida Hrubého od zadního hrazení. Fábry pak tváří v tvář Vojtěchu Hambálkovi vymetl horní růžek jeho klece. Asistence: David Hrubý.

15:53

Sparta právě vstřelila branku!
Pražané nejprve pokazili rozehrávku a museli se bránit, jenže Liberečtí nabídnutou šanci nevyužili a hra rychle putovala na druhou stranu. Pak už to hosté sehráli výborně, Richard Žemlička žabičkou od levého mantinelu uvolnil MIKULÁŠE ODEHNALA, který jel sám na bránu a trefil se pod Hambálkovu lapačku! Asistence: Richard Žemlička.

14:40

Bílí Tygři pokračovali v náporu i po skončení přesilovky. Král to zkusil znovu, tentokrát ze clony. Kogler úspěšně vyrazil.

13:54

Daniel Pekař zvládl svoji přihrávku poslat přes několik sparťanských hokejek až na Adama Krále, jehož pumelici z levé strany vykopl Max Kogler.

13:30

Bílí Tygři byli hodně blízko! Vojtěch Hois skvěle vystřelil z vrcholu pravého kruhu a otřel puk o břevno Koglerovy branky.

13:13

Vojtěch Hois od modré čáry posouval na Radka Janatu, před jehož čepelí kotouč poskočil a odrazil se až na hostující hráčskou lavici.

12:54

Jakubec se při přechodu modré čáry nedohodl s Janatou a píská se postavení mimo hru.

12:31

Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Žemlička – 2 min., podrážení).

12:00

Už se hraje dlouho bez přerušení, ale zároveň také bez šancí. Oba týmy brzdí vlastní nepřesnosti.

10:34

Radek Janata obdržel dobrou přihrávku na útočnou modrou čáru, a protože měl rychlostní nevýhodu, po nápřahu hned pálil. Branku Sparty netrefil.

09:54

Liberec se hned po návratu Krále z trestné lavice poprvé v utkání na delší časový úsek usadil v ofenzivní zóně. Zpoza clony nepřesně nahazoval Tomáš Prokůpek.

09:04

Ukázková obětavost Tadeáše Vološína! Liberecký bojovník zblokoval dvě Žmolovy střely za sebou a klopýtá na hráčskou lavici.

08:16

Adrien Bartovič skvěle vystihl trasu sparťanské přihrávky, vložil do ní hokejku a ztečoval kotouč do středního pásma.

08:00

Spartě se ani tato početní výhoda zatím moc nedaří, hosté mají problémy se vůbec usadit před brankářem Hambálkem.

07:29

Liberečtí rychle vyhazují do bezpečí.

07:24

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Král – 2 min., podrážení).

06:35

Jako blesk z čistého nebe přišel náznak libereckého přečíslení. Škoda pro šelmy, že Radek Janata puk na najíždějícího Samuela Jansu neprocpal.

06:13

Bílí Tygři se snaží na soupeřovu aktivitu odpovědět stejnou mincí, ale zatím se jim nedaří dostat se k delším pobytům v útočném pásmu.

05:16

Pražané si vypracovali slušný tlak. Když už se zdálo, že se domácí zásluhou Zenkera osvobodí, na modré čáře ukázal skvělou techniku od začátku hodně aktivní Fábry a udržel pásmo. David Šeba pak zpoza kruhu vyprášil Hambálkovu rukavici.

03:50

Radek Janata hezky vystřelil z ostrého úhlu. Max Krogler měl s jeho pokusem co dělat.

03:05

Andrej Fábry se šikovně uvolnil ve střední třetině a pronikl do útočné. Pak z pravé strany našel mezi kruhy Bogdana Stepančuka, který pohotově vystřelil. Hambálek puk vyrazil k tyči, u které ho přikryl ještě dříve, než se sparťané dostali k dorážce.

02:16

Bílí Tygři úvodní oslabení v pohodě přečkali a už se v pěti vydávají napadat soupeřovu rozehrávku.

01:40

Matouš Jakubec parádním hitem na obranné modré čáře čistě odzbrojil Richarda Žemličku! Parádní moment libereckého beka.

01:12

Teď se Sparta sama vyhání z pásma.

00:49

Nesmělé obléhání liberecké branky zakončil zpoza pravého kruhu Andrej Fábry, jehož nedůraznou střelu Vojtěch Hambálek v klidu chytil.

00:07

Tak to bylo hodně rychlé, hosté si okamžitě zahrají přesilovku. Hned po buly jde na trestnou lavici za nedovolené bránění Radek Janata (LIB).

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Bílí Tygři Liberec: Hambálek (Macourek) – Ehrenberger, Várady, Jakubec, D. Pérez, Macháček, Král – Zenker, Bartovič, Kučera, Pekař, Hois (A), Vološín, Jansa, Janata (C), Prokůpek, Hájek.

HC Sparta Praha: Kogler (Přikryl) – Hašek, Marton, Seba, Bartoň (C), Byakov, Janský – Stepančuk, Odehnal, Potoma, Žemlička, Novák, Fábry (A), Skuratov, Poláček, Hrubý, Žmola (A).

Rozhodčí: Mareš – Kajínek, Kettner.
Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje. Základní část Extraligy dorostu je minulostí a jde se do nadstavby, do které všechny týmy vstupují na stejné startovní čáře a dosavadní bodový zisk se maže. Ve skupině A nadstavbové části o pořadí v play-off se bude hrát i v Liberci, kam dorazí Sparta.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha

2:4

konec (0:2, 1:0, 1:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 24. Janata (Hois, D.Pérez), 53. Ehrenberger (Vološín) – 16. Odehnal (Žemlička), 18. Fábry (Hrubý), 49. Hašek, 58. Bartoň

Bílí Tygři Liberec: Hambálek (Macourek) – Ehrenberger, Várady, Jakubec, D. Pérez, Macháček, Král – Zenker, Bartovič, Kučera, Pekař, Hois (A), Vološín, Jansa, Janata (C), Prokůpek, Hájek.

HC Sparta Praha: Kogler (Přikryl) – Hašek, Marton, Seba, Bartoň (C), Byakov, Janský – Stepančuk, Odehnal, Potoma, Žemlička, Novák, Fábry (A), Skuratov, Poláček, Hrubý, Žmola (A).

Rozhodčí: Mareš – Kajínek, Kettner.

Průběh zápasu
1. třetina
00:07 LIB 2 Janata, nedovolené bránění
07:24 LIB 2 Král, podrážení
12:31 SPA 2 Žemlička, podrážení
15:53 SPA 0:1 Odehnal (Žemlička)
17:07 SPA 0:2 Fábry (Hrubý)
Po 1. třetině
2. třetina
23:30 LIB 1:2 Janata (Hois, D.Pérez)
24:12 SPA 2 Hašek, podrážení
28:37 LIB 2 Jakubec, držení
34:59 SPA 2 Žmola, hákování
38:05 SPA 2 Marton, sekání
Po 2. třetině
3. třetina
48:16 SPA 1:3 Hašek
49:17 SPA 2 Fábry, hrubost
52:48 LIB 2:3 Ehrenberger (Vološín)
53:50 LIB 2 Jansa, nedovolené bránění
57:36 SPA 2 Poláček, faul kolenem
58:00 SPA 2:4 Bartoň
Konec