Menu

Fotbal

Liga mistrů

Malmö FF – FK Zenit Petrohrad

1:1

konec (1:0)

23.11.2021, 21:00 • Malmö New Stadium, Malmö, Švédsko • Skupina H • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

Tipsport: 4.55 3.71 1.86 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

90+4

Brazilský forvard Malcom jde z placu, nahradí ho obránce Danil Krugovoj.

90+2

90+2. Jaroslav RAKYCKYJ - 1:1

90+2

Petrohrad právě vstřelil branku!
JAROSLAV RAKYCKYJ pokutový kop proměňuje a ukazuje Arťomu Dzjubovi, jak překonat Johana Dahlina. Nutno ale říct, že pětatřicetiletý veterán v brance si na míč téměř sáhl. Vystihl směr střely, ovšem Rakyckyj kopl penaltu hodně razantně a je zde na dalších pět nastavených minut zápletka!

90

Søren Krucov Rieks ihned vystartoval na sudího a vidí žlutou kartu.

90

Druhý pokutový kop pro Zenit. Eric Larsson skutečně ve vápnu ve výskoku otřel loket o hlavu Arťoma Dzjuby!

86

Další komplikace pro Zenit. Dmitrij Čisťakovi fauloval u lajny Erika Larssona, navíc si ještě neodpustil nějaká ta gesta a průpovídky, čímž si pod sebou definitivně podřezal větev úplně – druhá žlutá karta! Lotyšský sudí Andris Treimanis tasí během své profi kariéry 37. červenou kartu a z toho vůbec první během svého pískání v Lize mistrů.

78

Sergio Peña také dnes dohrál, zhruba na čtvrt hodinu si zakope Erdal Rakip, severomakedonský záložník.

74

Niklas Moisander nyní vidí zcela oprávněnou žlutou kartu po faulu na Dzjubu, kterého ve výskoku trefil z boku do hlavy. Byť neúmyslně. A po kartičce by si měl podobná gesta – něco jako ty ty ty na sudího – zcela jistě odpustit.

69

Veljko Birmančević zaslouží za dnešní zápas velkou pochvalu. Nyní jde z placu a střídá jej Martin Olsson.

62

Dmitrij Čisťakov se dneska s Čolakem rozhodně na kávu nezve, oba dva si nic nedarují. Tentokrát byl ale zadák Zenitu až příliš tvrdý v souboji a vidí také žlutou kartu.

61

61. Těsný ofsajd Dzjuby, branka tak neplatí

61

Arťom Dzjuba prostě dneska nemá štěstí. Ve vápně si totiž naběhl na výborný centr Malcoma z pravé strany, jenže byl v těsném ofsajdu, který signalizoval pomezní Haralds Gudermanis, a branka tak neplatí.

56

A v následné potyčce si kartonek žluté barvy vykoledoval také Anel Ahmedhodžić.

55

Marcus Wendel vidí za své počínání žlutou kartu.

53

53. Chycená penalta Dahlina

53

Pokračuje se dále, Arťom Dzjuba totiž z pokutového kopu nedokázal překonat Johana Dahlina. Pokus forvarda Zenitu mířil doprostřed branky a byť brankář Malmö skákal ke své levé tyči, stačil míč bez potíží vyrazit. Poté ještě Dzjuba zkoušel hlavičku, ale balon měl velkou razanci a netrefil ho dobře.

50

Brankář Malmö ještě dostává žlutou kartu, zatímco je středopolař Zenitu ošetřován. Půjde ještě do hry video?

49

49. Penaltový zákrok Dahlina na Wendela

49

Pokutový kop pro Petrohrad po tom, co Wendel pronikl do vápna a byl faulován brankářem Dahlinem, kterého chtěl obhodit. Brankář domácích opravdu do Wendela zajel, ovšem tomu míč výrazně odskočil od kopačky.

46

Sergej Semak o poločasu dvakrát střídal. Kapitán Dejan Lovren jde ze hřiště zřejmě vinou zdravotních problémů, střídá také Claudinho. Novou sílou na placu budou Alexandr Jerochin a Andrej Mostovoj.

36

A protože si čtyřiadvacetiletý Brazilec, který v Zenitu hostuje z brazilského RedBull Bragantina, neodpustil k sudímu gestikulaci, vidí v součtu s faulem žlutou kartu.

28

28. Sören RIEKS - 1:0

28

Malmö právě vstřelilo branku!
Švédský tým střílí svůj první gól v letošním ročníku Ligy mistrů, čímž vyrovnává svou bilanci při poslední účasti v milionářské soutěži. Brimančević krásně převzal míč těsně před vápnem na středu a přihrál ho pro Riekse. Záložník Malmö mu míč vrátil a naběhl si do vápna, kam také balon dostal – a skvěle zakončil. SØREN RIEKS totiž završil kombinační akci pohledným obstřelem Keržakova, který se po míči natahoval marně. Asistence: Veljko Birmančević.

12

12. Karavajevův pokus zblokoval Brorsson

12

Malcom ve vápně zastavil míč ještě před čárou a dával balon pod sebe na Dzjubu. Ten se sice zbavil Ahmedhodžiće, ale zády k brance zakončit nemohl. Přihrál tak pro Karavajeva, který si hezky seběhl do vápna. Brankář Johan Dahlin by měl s jeho pokusem jistě hodně těžkou hlavu, ale blokem mu pomohl Franz Brorsson.

Malmö FF – FK Zenit Petrohrad

1:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 28. Rieks (Birmančević) – 90+2. Rakyckyj (pen.)

Karty:   50. Dahlin (MLM), 56. Ahmedhodžić (MLM), 74. N. Moisander (MLM), 90. Rieks (MLM), 90. Larsson (MLM) – 36. Claudinho (PET), 55. Wendel (PET), 62. Čisťakov (PET)   86. Čisťakov (PET)

Neproměněná penalta: 53. Dzjuba (PET), brankář Dahlin zneškodnil

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 3:3. Rohy: 0:3. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 20:11.

Malmö FF: Dahlin – Larsson, Ahmedhodžić, Brorsson, N. Moisander – Peña (78. Rakip), Innocent, Lewicki (C), Rieks – Birmančević (69. M. Olsson), Čolak.
Náhradníci: Ellborg, Diawara – Rakip, M. Olsson, Abubakari, Gwargis, Nalić, Nielsen, Eile, Björkqvist, Nanasi.

FK Zenit Petrohrad: M. Keržakov – Čisťakov, Lovren (C) (46. Jerochin), Rakyckyj, Santos – Wendel – V. Karavajev, Malcom (90+4. Krugovoj), Claudinho (46. Mostovoj), Barrios – Dzjuba.
Náhradníci: Odojevskij, Bjazrov – Krugovoj, Kuzjajev, Mostovoj, Sutormin, Jerochin, Ozdojev, Kravcov, Kuzněcov, Chotuljov.

Rozhodčí: Andris Treimanis – Haralds Gudermanis,Aleksejs Spasjoņņikovs (vš. Lotyšsko)