Menu

Fotbal

Italská Serie A

Hellas Verona – Empoli FC

2:1

konec (0:0)

22.11.2021, 18:30 • Stadio Marc'Antonio Bentegodi, Verona • 13. kolo • Milan Huppert

Tipsport: 1.76 3.94 4.89 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:40:26)
Hellas Verona zvládl souboj tabulkových sousedů a Empoli na domácím stadiónu porazil 2:1 gólem v nastaveném čase. První branka padla krátce po startu druhé půle, kdy hlavou skóroval po centru Lazoviće český reprezentant Antonín Barák. Hosté zvládli vyrovnat v 67. minutě, po zaváhání Güntera vyrovnal Simone Romagnoli. Rozhodující trefa přišla v první nastavené minutě, kdy Barák posunul míč na Adriena Tamezeho, za jeho obráncem lehce tečovanou střelou se Vicario natahoval marně.

Svěřenci kouče Tudora se díky vítězství posunuli na devátou příčku před Bolognu, Empoli zůstává jedenácté.
Držení míče: 57 % : 43 %.
Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 10:3. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 6:13.

90+8

Konec zápasu.

90+7

Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Adrien Tameze, přichází Giangiacomo Magnani.
Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Darko Lazović, přichází Bosko Šutalo.

90+6

Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Giovanni Simeone, přichází Martin Hongla.

90+5

Utkání se protahuje. Domácí kouč Tudor se ještě rozhodl ke trojitému střídání a vzhledem ke stavu a minutě to fotbalisté Verony hodně protahují.

90+4

Ještě jedna standardka pro hostující Empoli. U pravé lajny si balón chytře pokryl Nedim Bajrami, jehož nedovoleně poslal k zemi Faraoni.

90+3

Hosté vrhli všechny síly do útoku, ale skrze početnou defenzivní řadu protivníka se neprobojovali. Do bezpečí balón odkopl Davide Faraoni, hosté mají šanci na poslední útok, jestli vůbec.

90+1

90+1. Adrien TAMEZE - 2:1

90+1

Hellas Verona právě vstřelila branku!
ADRIEN TAMEZE hrdinou utkání! V pokutovém území Barák posunul balón blíže bráně na ADRIENA TAMEZEHO, křižnou střelu z pravé strany tečoval mimo dosah Vicaria obránce Marchizza.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.

89

Adrien Tameze naznačil střelu, ale zakončení si rozmyslel, čímž překvapil Romagnoliho. Domácí fotbalista si míč posunul do pokutového území, v tomto prostoru mu Marchizza odebral kulatý nesmysl povoleným způsobem.

88

Těsně bráněný Nedim Bajrami zvládl prodloužit míč za sebe, ale pouze do míst, kde byli protihráči, hru zklidnil Koray Günter.

87

Darko Lazović si narazil s Velosem a postupoval v protiútoku po levé lajně. Zkazil následnou nahrávku, Caprarimu poslal míč za paty.

86

V pokutovém území soupeře hrál proti pravidlům Antonín Barák. Vyvinul velký tlak na Marchizzu, ve finále jej však viditelně podrazil.

85

Zajímavý balón za obranu dostal Filippo Bandinelli. Zpracování zvládl, ale kličku proti Ceccherinimu nikoliv, domácí zadák se obelstít nenechal.

84

Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Federico Di Francesco, přichází Ardian Ismajli.

83

Přetažený pas Caprariho si našel Barák. Hlavou míč nasměroval na bránu a před vyběhnuvším gólmanem ještě balón stihl Adrien Tamez, zakončil ale vedle pravé tyče.

82

Centr z pravé strany Antonínu Barákovi vůbec nevyšel. Balón nasměroval přímo do gólmana, Vicario ho v klidu udržel v rukavicích.

81

Třetím hráčem Empoli napomínaným žlutou kartou se stal Filippo Bandinelli. Nestíhal Lazoviće, zezadu jej nešetrně podrazil.

80

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Hellas hraje s Empoli nerozhodně, v této fázi již každé zaváhání může rozhodnout vítězi.

79

Ze střední vzdálenosti vypálil zajímavý projektil Filippo Bandinelli. Lorenzo Montipò na tento pokus k pravé tyči dobře viděl a vyrazil míč do bezpečí.

78

Byť těsně bráněný, tak Federico Di Francesco zvládl zpracování. Kličku proti Velosovi však neriskoval, raději hrál lehce za sebe na střed, kde měl volného Bajramiho.

77

Po ztrátě Pawla Dawidowicze upaloval do pokutového území Federico Di Francesco. Polský obránce ovšem zaváhání bleskově napravil, soka odstavil tělem.

76

Darko Lazović chtěl hrát směrem dopředu, jenže neměl na koho. Takže se otočil a v zadních řadách oslovil volného Faraoniho.

75

Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Nicolas Haas, přichází Kristjan Asllani.
Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Leo Štulac, přichází Filippo Bandinelli.

74

Po faulu na Velosa chtěli domácí rychle rozehrát, avšak rozhodčí Gariglio akci zastavil, protože ještě ústně domlouval Štulacovi.

73

Romagnoli rozehrál volnějším středem na Haase. Akce pokračovala přes Fiamozziho na Bajramiho, jenž zakončoval do gólmana, navíc v ofsajdovém postavení.

72

Antonín Barák si ještě bude muset na druhý gól počkat. Z osmnácti metrů vyzkoušel zajímavou technickou střelu na zadní tyč, leč bránu minul.

71

Domácí pokračují v kombinaci na útočné polovině. Od inkasovaného gólu zase začali hrát výrazně více do ofenzivy a Empoli má co dělat, aby udrželo nerozhodný stav.

70

Přestože to měl poměrně dost z dálky, tak Miguel Veloso vyzkoušel přímou střelu na bránu. Brankář Vicario střelu kontroloval, míč nechal proletět nad břevnem.

70

Kartu žluté barvy si vykoledoval Federico Di Francesco. Nezachytil pohyb Caprariho, jehož následně zatáhl za dres s jasným cílem zastavil slibně se rozvíjející brejk Hellasu.

67

67. Simone ROMAGNOLI - 1:1

67

Empoli právě vstřelilo branku!
Obrovské zaváhání Güntera přináší vyrovnání! Pinamontimu střela z těžké pozice nevyšla a zdálo se, že Koray Günter odpálí balón do bezpečí. Jenže míč mu trestuhodně propadl pod nohou přímo k protihráči SIMONEMU ROMAGNOLIMU a ten neměl problém hrací předmět z bezprostřední blízkosti uklidit do prázdné brány.

67

Do hry nohama se zapojil i domácí brankář Lorenzo Montipò. Mírný tlak na něj vyvinul bajrami, rozhozený gólman pak odkopl pouze do autu.

66

Nedim Bajrami dlouhým nákopem našel místo, kam si naběhl Andrea Pinamonti. vyzval k souboji Faraoniho, přičemž uspěl obránce.

65

Sebastiano Luperto neměl komu, musel si pomoci přes Vicaria. Brankář měl dobrý přehled o hře, hru prvním dotekem přenesl k lajně na volného Štulace.

64

Nejistý obranný odkop předvedl Nicolas Haas, balón odvrátil jen těsně za šestnáctku. Pro následný centr Baráka si doběhl gólman.

63

Zakončení Gianlucy Caprariho už mezi tři tyče směřovalo. Guglielmo Vicario ovšem předvedl velmi dobré reakce a levou rukou míč vytěsnil na roh.

62

V rychlostním souboji uspěl Miguel Veloso. Simone Romagnoli na portugalského protihráče nestačil, nicméně mohl s potěšením sledovat, jak levačkou vystřelil nepřesně.

61

Hodina z utkání je pryč, do konce zbývá posledních třicet minut. Hellas Verona získal na svou stranu vedení a od té doby začal hrát více do defenzivy, Empoli na ni zatím marně zkouší vyzrát.

60

S centrem od praporku si obrana Hellasu poradila bez větších problémů. Nejvýše vyskočil Federico Ceccherini, odražený míč pak Leo Štulac z voleje napálil vysoko nad.

59

A Nedim Bajrami o sobě hned dal vědět. Převzal míč a po pravé lajně doběhl až k lajně, odkud nastřelil Faraoniho a vybojoval roh.

58

Kouč Andreazzoli si od dvou nových tváří určitě slibuje oživení hry hlavně směrem do ofenzivy. Je pravdou, že domácí obrana kromě dalekonosné rány Hendersona nečelila žádné nebezpečné situaci.

57

Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Leonardo Mancuso, přichází Nedim Bajrami.
Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Liam Henderson, přichází Samuele Ricci.

56

Narážečka mezi Federicem Ceccherinim a Darkem Lazovićem nevyšla. první jmenovaný jako by si nebyl jistý, zda obdrží zpětnou nahrávku a lehce zpomalil, čehož dokonale využil Riccardo Marchizza.

55

Riccardo Marchizza musel jednat rychle a míč bezmyšlenkovitě odkopl přímo ke kopačkám protihráče Faraoniho. Ten s přehledem rozehrál přes Lazoviće.

54

Utkání pokračuje. Leo Štulac nabral velkou rychlost po pravé lajně, jenže jej nikdo nepodpořil, sám proti třem obráncům byl bez šance.

53

Zdravotní problémy postihly Liama Hendersona, vypadá to na problém s pravým stehnem. Do akce přibíhají i zdravotníci.

52

A znovu Barák. Po lajně si zkusil míč hodit kolem Luperta, který ale výborně zahrál tělem a českého konkurenta čistě odstavil.

51

Antonín Barák chtěl ke gólu okamžitě přidat i asistenci, když centrem zprava hledal a našel hlavu Caprariho, ten ovšem zakončoval v záklonu vysoko nad.

49

49. Antonín BARÁK - 1:0

49

Hellas Verona právě vstřelila branku!
Gólový účet zápasu otevřel český reprezentant ANTONÍN BARÁK! Na hranici penalty dostal parádní centr od střídajícího Lazoviće, Vicario se za pokusem k levé tyči jen bezmocně ohlédl.

48

U levého rohového praporku blízko brány Hellasu fauloval presující Liam Henderson. Až příliš ostře narazil do míč tělem bránícího Velosa.

47

Zatímco hostující trenér ponechal původní sestavu, tak domácí kouč jednu změnu udělal, a sice že Nicola Casaleho nahradil Darkem Lazovićem.

46

Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Nicolò Casale, přichází Darko Lazović.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 19:35.
První poločas zápasu mezi Hellasem Veronou a Empoli branku nepřinesl. Nejblíže jí byl hostující Liam Henderson, jenž v 18. minutě vyprodukoval parádní ránu z pětadvaceti metrů, míč ovšem narazil do spojnice břevna a tyče a vrátil se zpátky do hry. Podle očekávání je k vidění velká bitva, hráči si nedarují ani metr volného prostoru. Rozhodovat může každá chyba a o dalším průběhu střetnutí by mohl hodně napovědět první gól, pokud tedy vůbec padne.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Poslední akci úvodního dějství zhatil Davide Faraoni. Poslal příliš dlouhý nákop na Caprariho, i přes veškeré úsilí domácí forvard na míč nedosáhl.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby jednu minutu.

44

Pokračující akce Verony rovněž neskončila gólem. Z dvaceti metrů vystřelil Federico Ceccherini, cílové zařízení přestřelil o několik metrů.

43

Prudký centr Miguela Velosa si našel Paweł Dawidowicz, avšak v krkolomní pozici hlavičkoval pouze k levé lajně, kde ještě míč udržel ve hře spoluhráč Tameze.

43

Druhý nedovolený zákrok Luperta v krátkém časovém sledu, teď už i potrestaný žlutým kartónkem. Hostující stoper přiběhl do souboje s Caprarim pozdě, místo míče nakopl pravačkou lýtko protivníka.

41

V posledních minutách je hodně vidět Sebastiano Luperto. Nyní na sebe upozornil v negativním světle, neboť fauloval Casaleho.

40

Středopolař Liam Henderson zkusil po levé lajně vrátit míč Marchizzovi. Defenzivně laděný hráč ovšem úmysl spoluhráče nepochopil a nechal se předběhnout Faraonim.

39

Federico Di Francesco v plném běhu ještě posouval balón na Mancusa. Přecenil ale jeho rychlostní schopnosti a míč nahrál mimo dosah kolegy.

38

Následoval útočný faul v podání Koraye Güntera. V hlavičkovém souboji si proti Mancusovi viditelně pomohl loktem.

37

Hellas začíná tlačit víc a víc. Trpělivou kombinaci ukončil až Sebastiano Luperto, který ukázkovým skluzem zhatil šanci Caprarimu.

36

Za další pasem Velosa se adresát Antonín Barák vůbec nerozběhl. Hrací předmět nechal bez povšimnutí doletět až k brankáři Empoli.

35

Tlak domácího mužstva pokračuje. Miguel Veloso zvedl hlavu a obloučkem za obranu zkusil uvolnit Caprariho, Riccardo Marchizza jej však pokryl na jedničku.

34

Davide Faraoni po lajně posunul hru na Antonína Baráka. Při centru na přední tyč úřadoval Sebastiano Luperto, když Simeoneho bez problémů přehlavičkoval.

33

Je vidět, že proti sobě hrají tabulkoví sousedé. Zápas je vyrovnaný a oba celky hrají dobře především v obraně. Jsou si vědomi, že každá chyba by je mohla stát body.

32

Hosté zahrávali rohový kop. Jmenovitě Leo Štulac, jenž poslal kulatý nesmysl na penaltu, v tomto prostoru vyskočil nejvýše Federico Ceccherini.

31

Za nemístné poznámky si vykoledoval kartu žluté barvy domácí trenér Tudor. Na podobné výlevy by si měl dávat pozor, pokud nechce koučovat zbytek střetnutí z tribuny.

30

Po trenérovi získal kartónek žluté barvy i útočník domácího mužstva Giovanni Simeone. Při presinku byl až příliš agresivní a zezadu nebezpečně podrazil Štulace.

29

Antonín Barák viděl, že středem neprojde. Proto zapojil do hry Caprariho, jenže ten stál v postavení mimo hru, což pozornosti pomezního neuniklo.

28

Nedorozumění mezi Mancusem a Romagnolim vedlo ke ztrátě balónu. Nedomluvy využil Davide Faraoni, který bleskově přenesl hru doleva na Casaleho.

27

Riccardo Marchizza dostal od spoluhráčů zprávu, že k němu velkou rychlostí pádí Gianluca Caprari, stoper proto čelem k vlastní bráně zapojil do hry Vicaria.

26

Přes Tamezeho a Baráka míč doputoval k Faraonimu. jeho centr postrádal na přesnosti, pro vysoký míč si vyskočil brankář Guglielmo Vicario.

25

Skóre střetnutí neotevřel ani Andrea Pinamonti. Do vápna dostal zajímavý centr přímo do nohy, z voleje ovšem minul prostor u pravé tyče.

24

Chybnou zpětnou nahrávku Davideho Faraoniho hosté nepotrestali. dobře totiž zareagoval Paweł Dawidowicz, situaci vyřešil malou domů na gólmana.

23

K exekuci volného přímého kopu se postavil kapitán Miguel Veloso. Míč zakroutil na přední tyč, odkud zakončoval Nicolò Casale nad břevno.

22

Na druhý pokus Giovanni Simeone míč získal. Vyšla mu i klička po pravé straně na Romagnoliho, tentýž hráč jej následně poslal k zemi.

21

Defenzivní povinnosti si Riccardo Marchizza splnil na jedničku. Natlačil tělo před rozběhnutého Simeoneho a míč nechal dokutálet do autu.

20

Domácí fanoušci se dožadovali faulu po střetu Gianlucy Caprariho s Leem Štulacem. Arbitr Gariglio nechal ve hře pokračovat bez přerušení.

19

Na druhé straně vyzkoušel štěstí Nicolò Casale. Z hranice šestnáctky střílel k levé tyčce, tu ovšem o dobrý metr minul.

18

Liama Hendersona dělily od výstavního gólu centimetry! vypálil z levé strany zhruba 25 metrů od brány, parádní dělovka na zadní tyč se odrazila od spojnice břevna a levé tyče zpátky do hry!

17

Z nepříjemné srážky dvou spoluhráčů Riccarda Marchizzy a Federica Di Francesca dopadl hůře první jmenovaný, jenž zůstal sedět na trávníku a hodně ztěžka oddechoval. Naštěstí se ale nejednalo o vyražený dech.

16

Miguel Veloso na levé straně šestnáctky naznačil kličku, aby nakonec mezi dvěma protihráči nahrál na střed Casalemu, jeho pokus prosvištěl vysoko nad břevnem.

15

Zkušeně si pod tlakem počínal Federico Ceccherini. Nejenže udržel na zádech Di Francesca, ale hlavou i zvládl poslat míč do rukavic gólmana.

14

Hráči Hellasu zkouší štěstí postupnou kombinací. Antonín Barák přenesl hru na Casaleho, jenž po rychlém zpracování hledal uličku na Caprariho, pas zastavil Štulac.

13

Odpískaný faul Federicu Di Francescovi. Při presinku tvrdě zajel do Miguela Velosa, domácímu kapitánovi bolestivě přišlápl pravý kotník.

12

Za starých pravidel by Empoli kopalo pokutový kop. Davide Faraoni si balón do ruky poslal sám, za takovou nešikovnost se v dnešní době penalta už nepíská.

11

Centr zprava v podání Gianlucy Caprariho skončil neúspěchem. Adresáta Simeoneho na jedničku zpacifikovala dvojice stoperů.

10

Polák Paweł Dawidowicz si tentokráte počínal výrazně lépe, když dostoupil Hendersona a jeho prodloužení za sebe uzmul do své moci.

9

Na trávníku skončil Andrea Pinamonti, výrazně mu postrčením pomohl Paweł Dawidowicz. Jasný faul, který Garigliovi neunikl.

8

Empoli brzy získalo míč zpátky do své moci a zkusilo štěstí po levé lajně. Jmenovitě Patrick Cutrone, jemuž ovšem klička na Velosa nevyšla.

7

Dlouhý nákop Lea Štulace pohlídal Davide Faraoni. Skvěle si poradil s nelehkým zpracováním, načež zvládl rozehrát na Casaleho.

6

Pomezní rozhodčí nechal Simeoneho dohrát útočnou akci. Jeho pokus zblokoval Luperto, načež vyletěl praporek vzhůru na znamení ofsajdu.

5

Český záložník znovu v akci, tentokráte volil zakončení svou silnější levačkou. Slabý pokus do středu brány Guglielmo Vicario bez problémů pokryl.

4

Antonínu Barákovi se otevřela hra na ose hřiště. Nahrávku poslal do vnitra šestnáctky na Caprariho, jeho pas na Simeoneho mířil do ofsajdu.

3

V defenzivě si na jedničku počínal Federico Ceccherini. Moc dobře věděl o zabíhajícím Federicu Di Francescovi, hlavou kulatý nesmysl odvrátil do bezpečí.

2

Domácí vstoupili do utkání v tradičních žluto-modrých dresech. Hostující pro dnešní ligové střetnutí obléklo dresy barvy bílé.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Hellas Verona FC: Montipò – Dawidowicz, Günter, Ceccherini – Faraoni, Tameze, Veloso (C), Casale – Barák, Caprari – Simeone.
Náhradníci: A. Berardi, Pandur – Cancellieri, Çetin, Hongla, Lasagna, Magnani, Ragusa, Rüegg, Šutalo, Lazović.

Empoli FC: Vicario – Fiamozzi, S. Romagnoli (C), Luperto, Marchizza – Haas, Štulac, Henderson – Di Francesco – Pinamonti, Cutrone.
Náhradníci: Ujkani – Asllani, N. Bajrami, Bandinelli, Ismajli, La Mantia, Mancuso, Parisi, Ricci, Stojanović, Żurkowski.

Rozhodčí: Gariglio – Paganessi, Saccenti.
Empoli FC

Empoli je na tom prakticky úplně stejně jako dnešní soupeř, protože nasbíralo stejný počet 16 bodů a jedenáctí jsou pouze z důvodu horšího skóre. Aktuální forma nicméně hraje ve prospěch Verony, neboť Andreazzoliho družina drží "pouze" dvouzápasovou sérii bez porážky, po vítězství 2:1 nad Sassuolem následovala remíza 2:2 s Janovem. Střelecké produktivitě celku vévodí Andrea Pinamonti se čtyřmi trefami.
Hellas Verona FC

Fotbalisté Verony se v dosavadním průběhu sezóny udržují v klidném střetu tabulky, se ziskem 16 bodů se nachází na 10. místě, přičemž na pohárové pozice ztrácí pouhých pět bodů. Svěřenci chorvatského kouče Tudora nabrali před reprezentační velmi dobrou formu, neprohráli v posledních čtyřech zápasech. Dvakrát vyhráli a dvakrát remizovali, naposledy uhráli překvapivou a o to cennější nerozhodný výsledek 1:1 v Neapoli. Nejlepším střelcem týmu je devítigólový Giovanni Simeone.
Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný pondělní podvečer. Vítám vás při sledování 13. kola italské Serie A, u zápasu mezi Hellasem Verona a Empoli.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

Hellas Verona – Empoli FC

2:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 49. Barák (Lazović), 90+1. Tameze (Barák) – 67. S. Romagnoli

Karty:   30. Simeone (VRN) – 43. Luperto (EMP), 70. Di Francesco (EMP), 81. Bandinelli (EMP)

Držení míče: 57 % : 43 %.
Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 10:3. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 6:13.

Hellas Verona: Montipò – Dawidowicz, Günter, Ceccherini – Faraoni, Tameze (90+7. Magnani), Veloso (C), Casale (46. Lazović, 90+7. Šutalo) – Barák, Caprari – Simeone (90+6. Hongla).
Náhradníci: A. Berardi, Pandur – Cancellieri, Çetin, Hongla, Lasagna, Magnani, Ragusa, Rüegg, Šutalo, Lazović.

Empoli FC: Vicario – Fiamozzi, S. Romagnoli (C), Luperto, Marchizza – Haas (75. Asllani), Štulac (75. Bandinelli), Henderson (57. Ricci) – Di Francesco (84. Ismajli) – Pinamonti, Mancuso (57. N. Bajrami).
Náhradníci: Ujkani – Asllani, N. Bajrami, Bandinelli, Ismajli, La Mantia, Cutrone, Parisi, Ricci, Stojanović, Żurkowski.

Rozhodčí: Gariglio – Paganessi, Saccenti