Menu

Další

Absolute Championship Achmat

Michal Martínek - Denis Smoldarev

Vítěz: Smoldarev

konec

19.11.2021, 20:45 • Falcon Arena, Minsk, Bělorusko • Michal Hromas

Tohle přesně nebyl scénář, který by si český zápasník představoval. Snažil se vyhnout tvrdým výměnám ze začátku zápasu, ale bohužel už po půl minutě byl zasažen a rozhodčí musel po dalších úderech zápas ukončit. Na Martínkovi bylo po zápase vidět velké zklamání, ale výsledek je jasný. (20:56:02)

Vítěz: Denis Smoldarev (TKO – údery).

00:33

Konec zápasu.

00:33

Tak toto bylo opravdu rychlé! Smoldarev vítězí díky tvrdým úderům už po půl minutě! Smoldarev si k Martínkovi přiskočil, úderem z pravé ruky ho poslal k zemi, kde přidal dalších 12 rychlých úderů a Martínek se jen pasivně bránil.

00:22

Zatím jsme neviděli dopadnout úder.

00:10

Komentátor hned upozorňuje na jedinečnost Martínka v těžké váze, co se proporcí týká. Český borec si zatím drží odstup od soupeře.

00:00

Začátek 1. kola.
Po Michalovi přichází také Estonec Denis Smoldarev.
Právě sledujeme nástup Michala Martínka. S ním přichází André Reinders, Miloš Petrášek a Martínkova přítelkyně.
Isajev svého soupeře rychle knockoutoval a my už se můžeme těšit na českého zástupce.
V kleci už probíhá boj mezi Isajevem a Brinzanem. Právě po nich přijde na řadu Martínek se Smoldarevem
Vážení

Michal Martínek navážil 104,7 kg. Denis Smoldarev na váze překvapil svými 114 kilogramy. Znatelně tedy snížil váhu, aby nejspíš neměl až takový problém s Martínkovým pohybem, ale zároveň si ponechal dostatečnou váhovou převahu.

Hned po navážení obou borců jsme viděli intenzivní staredown, který slibuje tvrdé utkání.
Michal Martínek
Bilance: 9-2 (ACA 1-1)


Martínek je bývalý hokejista a nyní zástupce Reinders MMA. Se skórem 7-0 byl v létě 2019 pozván do Dana White’s Contender Series, aby zabojoval o smlouvu s UFC. Brazilec Nascimento ale Martínka porazil po třech minutách na arm-triangle choke a Michal se bez smlouvy vrátil zpět na evropskou půdu.
V listopadu 2019 dostal titulový zápas v organizaci OKTAGON MMA s veteránem UFC Viktorem Peštou. Martínek byl veřejností podceňován, ale podařilo se mu úderem v prvním kole zlomit Peštovu čelist a stát se šampionem.
Poslední dva souboje už Martínek absolvoval pod křídly ACA. Nejprve podlehl americkému pořízkovi Danielu Jamesovi v druhé polovině druhého kola. Bilanci v organizaci si srovnal v dubnu letošního roku, když zdolal na body Litevce Tomase Pakutinskase.
Martínek disponuje kvalitním boxem a pohybem, což je ideální zbraň na obrovitého Smoldareva. Toho si bude potřebovat Martínek držet od těla. Čech patří se svými 188 centimetry a přibližně 105 kilogramy mezi menší a lehčí bojovníky v rámci těžké váhy a nějaké silové porovnávání s Estoncem by nemuselo dopadnout nejlépe.
Denis Smoldarev
Bilance: 16-8 (ACA/ACB 4-6)

Největší hvězda estonského MMA je už skutečným veteránem organizace. Odzápasil zde už 10 zápasů s bilancí čtyř výher a šesti proher. Celkem má na kontě 16 výher a osm porážek. Nutno ale podotknout, že Smoldarev prohrál jen s velkými jmény jako např. Tybura, Volkov, Andryszak, Johnson, Aliakbari nebo Omielanczuk, která fanoušci světového MMA moc dobře znají.
Smoldarev naopak jako jediný porazil loni v prosinci Elchana Musajeva. Má také skalp současného zápasníka UFC Tannera Bosera či Anteho Delijy. V posledním zápase letos v červenci porazil na body veterána UFC Ruslana Magomedova. Smoldarev vítězí převážně po vypršení časového limitu nebo na zemi. Sedmkrát to bylo bodovým rozhodnutím, čtyřikrát TKO v podobě úderů na zemi a pětkrát submisí, kdy útočí nejraději na ruce svého soupeře.
Smoldarev měří 201 centimetrů a do těžké váhy musí shazovat. Právě výšková a váhová převaha bude určitě jeho velká výhoda. Pozor si musí dávat naopak na fyzický fond, který by měl být na straně Martínka.
Estonci bylo letos 31 let a je pouze o necelé tři týdny starší než český bojovník.
Ruská organizace ACA (Absolute Championship Akhmat), dříve vystupující pod zkratkou ACB, má na programu turnaj s číslem 132. V běloruském Minsku budou tentokrát hlavním hřebem těžké váhy.
Na závěr celé akce si to s aktuálním šampionem Tonym Johnsonem rozdá o titul Muchumat Vachajev. Těžká váha je v organizaci jediná, která nemá ruského šampiona. To se právě Vachajev pokusí změnit a sebrat Američanovi jeho opasek.
Kromě Johnsona jsou na špičce této váhové kategorie také další bojovníci, kteří nereprezentují Rusko. Právě v hlavním předzápase uvidíme pro české fanoušky nejzajímavější duel, kde se Michal Martínek potká s estonským obrem Denisem Smoldarevem. Martínek je aktuální desítkou těžké váhy v žebříčku ACA, Smoldarev je na pozici sedmé.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 20:45.

Michal Martínek - Denis Smoldarev

Vítěz: Smoldarev

konec