Menu

Fotbal

Kvalifikace ME U21

Belgie – Turecko

2:0

konec (0:0)

12.11.2021, 20:30 • Den Dreef, Leuven • Skupina I • Michal Břuchanský

Tipsport: 1.48 4.51 6.17 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:34:44)
Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 9:7. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:20.
Turecká situace v kvalifikační skupině I se už dá označit za kritickou. Po čtyřech zápasech mají Turci čtyři body. Na barážovou druhou pozici ztrácí dva, nicméně Dánové i třetí Skotové mají zápas k dobru. To Belgie už je po páté výhře z pěti zápasů jednou nohou na šampionátu.
Na nudnou první půli se po změně stran rychle zapomnělo. Pomohla tomu situace z 51. minuty a první belgický zásah z kopačky Opendy. Ten konečně probral k životu i mdlé Turky, kteří v závěrečné půlhodině usilovali o vyrovnání. Největší šanci střídající Bayrakdar ale nedal a chvíli po břevnu domácího Onany z penalty dotvořil finální podobu skóre Van der Brempt.

90+5

Konec zápasu.

90+5

90+5. Ignace Van der Brempt - 2:0

90+5

Belgie právě vstřelila branku!
Díky penaltě napsal gólovou tečku za zápasem IGNACE VAN DER BREMPT! Střílel lehce doleva a Alemdarovi trochu smolně propadl míč pod tělem do sítě.

90+4

Ali Kaan Güneren chtěl zastavit samostatnou akci Demana. Po skluzu se však dotkl balonu rukou a sudí Harvey bez váhání ukázal na penaltový puntík! Navíc tureckému hráči udělil druhou žlutou kartu a s ní i červenou.

90+3

Turci nevyužili výhody rohového kopu, přestože se k hlavičce dostal Ali Akman. Míč se mu nepovedlo nasměrovat tím správným směrem.

90+2

Keitův nedovolený zákrok domácí fotbalisty nepoškodil. Z Yilmazova centru zprava resultoval útočný faul Barasiho.

90+1

Hektická koncovka druhé půle bude trvat ještě čtyři nastavené minuty.

90

Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Umut Güneş, přichází Muhammed Gümüşkaya.

89

89. Amadou Onana trefuje tyč

89

Zaroury perfektně kopl standardní situaci. Během letu centru vyplaval za tureckými obránci Onana a zvednutou pravačkou orazítkoval ze svého pohledu levou tyč!

88

Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Loïs Openda, přichází Anouar Alt El Hadj.

87

Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Yari Verschaeren, přichází Olivier Deman.

86

Žlutou kartu dostává Ali Kaan Güneren (Turecko).

86

Anass Zaroury mohl vnést klid na belgické kopačky! Pěknou akci Opendy zakončoval z bezprostřední blízkosti prvním dotekem vedle brány!

85

Zápas graduje i v hledišti. Turečtí fans o sobě dávají pořádně vědět. Pár vteřin ve své blízkosti sledovali nepovedený roh svých oblíbenců.

84

84. Gökdeniz Bayrakdar neproměnil šanci na vyrovnání

84

Gökdeniz Bayrakdar schovává hlavu do dlaní! Poté, co se odtrhl od belgické obrany, běžel sám na Vandevoordta. Střelu levačku však belgický gólman ztečoval za svou levou tyč.

83

Jakoby hráči obou týmů chtěli divákům v závěru vynahradit nezáživnou první půli. Další rychlou akci Belgičanů zakončoval Openda nepřesně.

82

Parádními nůžkami se balon do velkého vápna rychle vrátil. Nejlépe na to reagoval Ali Akman, jenže střelu zleva nasměroval k dobře postavenému Vandevoordtovi.

81

Exekuci standardky provedl Kartal Yılmaz. Centr pravačkou ale zakroutil do míst, kde Vandevoordt vyboxoval daleko před vápno.

80

Další napomínání. Tentokráte na domácí straně, neboť Ignace Van der Brempt podkopl unikajícího Barasiho.

79

Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Eren Elmali, přichází Cemali Sertel.

79

Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Tiago Çukur, přichází Ali Akman.

77

Na žluté karty vedou Turci už 5:1. Za faul na útočné polovině nyní pyká osmnáctiletý mladík Tiago Çukur.

76

Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Michel-Ange Balikwisha, přichází Anass Zaroury.

76

Když už se zdálo, že hosté i tento roh přečkají bez újmy, tak se ke střele z voleje dostal Openda. Druhá trefa do černého z něj ale nebyla, Alemdar s pomocí Günerena míč před brankovou čarou zastavili.

76

Znovu to byl Saatçı, který zasahoval u vzdálenější tyče. Turci každopádně zůstávají v pozoru, roh se bude opakovat z druhé strany.

75

Yari Verschaeren vytloukl Saatçıho bloky a docela jednoduchým způsobem získal pro domácí barvy rohový kop.

74

Posledních deset minut je od Turků jednoznačně nejlepších v zápase. Narůstající převahu nyní překazil mizerný centr Günerena.

73

Marco Kana se postavil do cesty interesantní kolmice. Jeden z útočníků už si zabíhal za obranu.

72

Barasi se prodíral vpřed, jenže k provedení přihrávky do vápna povolenku nedostal. Rychlý přechod Belgičanům zatrhl ofsajd Opendy.

71

Verschaerenův centr si jednoduše stáhl Alemdar. Turci přepnuli do protiútoku, jenže Çukur si zajímavý centr ideálně nezpracoval a navíc byl přistižen v ofsajdu.

70

Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Nicolas Raskin, přichází Mandela Keita.

69

Do centrující Ndenbeho zajel Bayrakdar. Sudí Harvey dopískl faul a nabídl Belgičanům standardní situaci z levého konce hřiště.

68

Jen co se Raskin po ošetření postavil zpátky na nohy, tak přijal od Özkaçara omluvu. Belgie bude chvilinku v oslabení.

67

Cenk Özkaçar neměl šanci vzdušný souboj vyhrát. Zezadu přesto pořádně naložil Raskinovi, který je po úderu do hlavy viditelně otřesen.

66

První vteřiny naznačují, že dvojí změna Turkům pomohla. Bayrakdar tentokráte pálil z mnohem lepší pozice, ale výsledek byl stejný. Míč proletěl nad břevnem.

65

Bayrakdar se krátce po svém příchodu přihlásil o slovo. Každopádně těžko říct, zda to od něj byla nepřesná střela z křídelní lokality, nebo to měl původně být centr.

64

Openda si ramenem pěkně zpracoval míč do běhu. Saatçı ho pouze stínoval, a tak si první vážnější zákrok po křížné střelce zapsal Alemdar.

63

Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Bünyamin Balcı, přichází Gökdeniz Bayrakdar.

63

Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Yunus Akgün, přichází Yusuf Barasi.

62

Turci potřebují zabrat. Pokud by z Leuvenu odjížděli s prázdnou, tak se jim postup na šampionát hodně vzdálí. I proto se už chystají první změny.

61

Enis Destan si nevymodlil faul za pád v místech, kde by se jednalo o nebezpečný přímý kop. Belgičanům podobné zákroky většinou prochází.

60

Ignace Van der Brempt vpravo dlouho čekal s provedením přihrávky na malé vápno. Seběhl si do něj Verschaeren, ale prudký míč mu proletěl trochu někde jinde.

59

Maarten Vandevoordt dobře četl hru a díky výběhu k rohu šestnáctky mohl odkopem eliminovat možné nebezpečí.

57

Opendův výlet byl v pokutovém území zatrhnut. Verschaeren u praporku útok při životě neudržel, a tak hraje Doğan Alemdar.

56

I tentokrát si ho vzal na starost Verschaeren, ale Turci jeho centr k hráčům v červeném nepustili.

55

Domácí si po gólu začali více věřit v kombinaci. Dali si vícero přesných přihrávek a díky centru zprava ukořistili také rohový kop.

54

Turci se ojediněle zabydleli na útočné polovině. Stopku jim vystavil skvěle bránící Onana, který se natlačil mezi balon a Günerena. Navíc se nechal faulovat.

53

Yilmazův centr ze standardky letěl ještě před velké vápno, kde to defenziva Belgičanů s přehledem ustála.

52

Ndenbe se hodně diví, že mu byl písknut faul na Yilmaze. Pravda je taková, že skutečně zastavil rodící se brejk nedovolenými prostředky.

51

51. Michel-Ange BALIKWISHA - 1:0

51

Belgie právě vstřelila branku!
Hned první domácí šance je gólová! Verschaeren díky chytré narážečce protáhl balon středem hřiště. Pak si přibrzdil a dal si záležet na přihrávce k velkému vápnu, odkud se k zadní tyči přesně trefil MICHEL-ANGE BALIKWISHA.

50

Turci nalezli na domácí rozehrávku autového vhazování. Openda přesto zvládl vytáhnout balon alespoň k půlící čáře, kde už nic zásadního nehrozilo.

49

Balikwisha na nic nečekal a při první příležitosti centroval z pravého kraje. Openda byl i v tomto případě pokryt.

48

Yari Verschaeren se ocitl za posledním obráncem Turků, takže domácí snažení skončilo v samotném zárodku.

47

Ani jeden z trenérů během poločasové pauzy nestřídal, tudíž pokračujeme v původních jedenáctkách. Doufejme, že to bude o něco atraktivnější partie.

46

Začal druhý poločas.
Půlhodinový odklad zápasu určitě nepomohl. V první půli se nedělo vůbec nic, co by mohlo změnit nerozhodný stav. Belgie tlačila, jenže narážela na vlastní nepřesnosti. Jedinou střelu na branku tak vyprodukovali Turci, i když ani Destanova hlavička žádné světoborné parametry neměla. Oba trenéři by se měli snažit zkrotit emoce svých svěřenců. K vidění bylo hodně faulů i jedna hromadná potyčka.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Eren Elmali poslal k zemi nastartovaného Opendu a dal Belgičanům výhodu přímého kopu. V hlavě Verschaerena vyhrála varianta centru, jenž před Onanou zlikvidoval Saatçı.

45

Nastavuje se symbolických šedesát vteřin.

44

44. Enis Destan (TUR) a první střela mezi tyče

44

Světe, div se! Pár okamžiků před poločasovou přestávkou se v Leuvenu urodila první střela na branku. Jednalo se o Destanovu neškodnou hlavičku z šestnácti metrů po standardce Yilmaze za faul Onany.

43

Yunus Akgün se rozhodl nepostupovat přímočaře po pravé straně. Zařadil zpátečku a po přihrávce na Balciho už je to dobývání zataženého bloku.

42

Verschaeren tentokrát realizoval standardku z levé strany. Doğan Alemdar si vyběhl z brány a centr nadvakrát zkrotil.

41

Openda neobešel Saatçıho, ale spokojen může být alespoň s dalším získaným rohovým kopem.

40

Z odloženého rohu vznikla hotová válka uvnitř šestnáctky. Turci všemožnými způsoby odpravili míč do bezpečí. Bünyamin Balcı mezitím něco utrousil směrem k sudímu a taktéž bude dohrávat se žlutou kartou.

39

Rob Harvey vyřešil šarvátku dvěma žlutými kartami. Viděli je Loïs Openda a Serdar Saatçı.

38

Ještě předtím, než Yari Verschaeren stihl roh kopnout, tak před tureckou brankou vznikla hromadná potyčka. Asi tím vygradovalo postupné přiostřování soubojů.

37

Po několika ostřejších soubojích přišel delší balón na Opendu a zisk rohového kopu.

36

Trpělivou kombinaci Belgičanů doprovázelo bučeni z tribun. To ustálo hned s nevynucenou chybu a hostujícím autem.

34

Logan Ndembe běžel úplně sám po levé straně. Přihrávkou byl ale malinko zahnán a centr bez přípravy nestál za nic.

33

Openda se probíjel před bránu, ale ve finále nechal balon za sebou. Mohlo za to těsné bránění Serdara Saatçıho.

32

Tohle se ale hostům nepovedlo ani trochu. Menší zmatky dopadly tak, že Akgün vystřelil do vlastního kolegy v bílém.

31

Yunus Akgün skončil na zemi kvůli nedovolenému počínání De Wintera. Turecko bude zahrávat první standardní situaci.

30

Marco Kana dával další malou domů Vandevoordtovi. Tentokráte šlo o vynucenou věc, za zády měl aktivně presujícího protihráče.

29

Před chvílí trestaný Umut Güneş poslal do kotrmelců Onanu, nicméně Belgie rozehrála standardku dozadu až k Vandevoordtovi.

28

Konečně aspoň trochu vzrušení. Opendovi se povedlo otevřít hostující obranu. V levé části vápna měl k dispozici Ndembeho, jehož střela byla sražená.

27

Podezřelý zákrok na Destana pískán nebyl. K velké zlosti Turků se hvizd ozval až o vteřinu později kvůli přestupku kapitána Güneşe.

27

Enis Destan si nepohlídal ofsajd na čtyřiceti metrech od brány. Balon se vrátil Belgičanům jen na chvíli kvůli nechytatelné přihrávce pro Ndembeho.

26

Turci se výjimečně rozeběhli po pravé straně, ale nepodpořili to žádným centrem před nezaměstnaného brankáře Vandevoordta.

25

Nejzajímavější na úvodu zápasu je bezesporu atmosféra, o kterou se starají stovky tureckých fanoušků. Na hrací ploše samotné to taková divočina není.

23

Obránce Serdar Saatçı podstupuje ošetření nohy. Nic ale nenasvědčuje tomu, že by šlo o něco vážnějšího.

22

Serdar Saatçı odpadl z hraničního souboje s Opendou. Nepískalo se, ale balon stejně přestal být v moci Belgičanů.

21

Ofenzivní část domácí sestavy už začíná být frustrovaná z toho, že se jí nedaří vytvářet alespoň náznaky šancí. Ukázalo se to i Balikwishovým faulem na Elmaliho.

20

Verschaeren zkazil přenesení z levé strany, nicméně Turci balon ihned vrátili zpátky ukvapeným nákopem.

19

V nedisciplinovaném výkonu pokračoval také Serdar Saatçı, který si vyšlápl na Opendu. Znovu hodně daleko od obou branek.

18

Kartal Yılmaz je autorem prvního žlutého faulu. Docela zbytečného, protože do Verschaerena strčil zezadu ještě ve středovém kruhu.

17

Raskinova střela ze střední vzdálenosti letěla jen pár centimetrů, než se zastavila o turecké bloky.

16

Loïs Openda skákal před Özkaçarem. Nepříjemně ale spadl z výšky na záda a asi mu chvíli bude trvat, než bude jeho tělo opět provozuschopné.

15

Opendova narážečka na Balikwishu byla k radosti tureckého kotle nechytatelná.

14

Kana nepřesvědčivě odkopával první hostující centr. Na stadionu přisvítil, ale ve finále z toho belgické problémy nebyly.

13

Sám faulovaný Verschaeren realizoval nepovedenou standardku, ze které reálně mohl vzniknout rychlý brejk. Nestalo se kvůli nepřesnému pasu na Akgüna.

12

Na útočné polovině bude domácí reprezentace i v nejbližších vteřinách. Pískalo se ve prospěch naháněného Verschaerena.

11

Cenk Özkaçar na okraji vápna dokonale ubránil Opendu, jenž ho z frustrace fauloval. Belgii se zatím nedaří proměnit územní převahu v nějaké šance.

10

Balikwisha zbytečně trčil do Yılmaze, který už dávno předtím adresoval balon ke spoluhráčům.

9

Michel-Ange Balikwisha se dost ukopl ve snaze o centr z pravého křídla. Gólman hostů opět rozehrává nakrátko.

8

Logan Ndembe nezastavil v poli dlouhý pas na levý kraj. Po nevýhodném autu Turci čelili vyššímu presinku, nicméně výsledkem je rozehrávka Alemdara.

7

Turci si zatím nezaútočili. Teď jim v tom zabránil faul Erena Elmaliho na Van der Brempta.

6

Yari Verschaeren byl donucen přerušit výpad po levé straně. V momentě přihrávky z obranné poloviny se vynacházel v ofsajdu.

5

Hostující chyba v rozehrávce potrestána nebyla, protože Openda ukončil protiútok nepřesnou přihrávkou.

4

Belgičané začali náporem, který znegoval až moc razantní oblouček kapitána Onany.

3

Na poměry jednadvacítkového fotbalu panuje v Leuvenu bouřlivá atmosféra. Stará se o ni hlavně turecká enkláva.

2

S půlhodinovým zpožděním provedli úvodní výkop domácí, kteří nastupují v červených dresech. Turecko je celé v bílém.

1

Utkání právě začalo.

Kvůli technickým problémům na autobusu tureckého týmu začne utkání o půlhodinu později (20:30).
Úvodní sestavy:

Belgie: Vandevoordt – Pletinckx, Kana, De Winter – Van der Brempt, Onana (C), Raskin, Ndembe – Balikwisha, Openda, Verschaeren.
Náhradníci: Lammens – Siquet, Keita, Leysen, El Hadj, Deman, Sardella, Boussaid, Zaroury.

Turecko: Alemdar – Balcı, Saatçı, Özkaçar, Elmali – Güneren, Yılmaz, Güneş (C) – Akgün, Destan, Çukur.
Náhradníci: Tepe – Serel, Arslan, Bayrakdar, Beyaz, Barasi, Kaplan, Akman, Gümüşkaya.

Rozhodčí: Harvey – Clarke, O´Neill (IRL).
Turecko

Turecké reprezentaci do jednadvaceti let se začátek tohoto kvalifikačního cyklu hrubě nevyvedl. Proti svému dnešnímu soupeři prohrála 0:3 a o pár dní později na domácím hřišti remizovala 1:1 s výběrem Skotska. Žádná hitparáda to nebyla ani 12. října v Kazachstánu, kde Turci zdolali domácí tým 1:0 a posunuli se v tabulce skupiny I na třetí místo se ztrátou dvou bodů na druhé Dány.
Belgie

Domácí reprezentace je už po polovině odehraných zápasů jednou nohou na závěrečném turnaji. Belgičané ve čtyřech duelech inkasovali jediný gól. Neztratili ani bod a na čele skupiny I mají už šestibodový náskok na druhé Dány, kteří mají o jeden odehraný zápas méně. Právě s Dánskem hráli Belgičané během předchozího srazu a zvítězili 1:0.
Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kvalifikace na nadcházející evropský šampionát hráčů do 21 let. Od dvaceti hodin se můžeme těšit na konfrontaci mezi Belgií a Tureckem!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

Belgie – Turecko

2:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 51. Balikwisha, 90+5. Van der Brempt

Karty:   39. Openda (BEL), 80. Brempt (BEL) – 18. Yılmaz (TUR), 27. Güneş (TUR), 39. Saatçı (TUR), 40. Balcı (TUR), 77. Çukur (TUR), 86. Güneren (TUR)   90+4. Güneren (TUR)

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 9:7. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:20.

Belgie: Vandevoordt – Pletinckx, Kana, De Winter – Van der Brempt, Onana (C), Raskin (70. Keita), Ndembe – Balikwisha (76. Zaroury), Openda (88. El Hadj), Verschaeren (87. Deman).
Náhradníci: Lammens – Siquet, Keita, Leysen, El Hadj, Deman, Sardella, Boussaid, Zaroury.

Turecko: Alemdar – Balcı (63. Bayrakdar), Saatçı, Özkaçar, Elmali (79. Sertel) – Güneren, Yılmaz, Güneş (C) (90. Gümüşkaya) – Akgün (63. Barasi), Destan, Çukur (79. Akman).
Náhradníci: Tepe – Serel, Arslan, Bayrakdar, Beyaz, Barasi, Kaplan, Akman, Gümüşkaya.

Rozhodčí: Harvey – Clarke, O´Neill (IRL)