Menu

Fotbal

Německý pohár

SG Dynamo Drážďany – FC Sankt Pauli

2:3

po prodl. (0:0)

27.10.2021, 18:30 • Rudolf Harbig Stadion, Drážďany • 2. kolo • Tomáš Kalas (@tomascipy)

118

Tohle je neskutečný fotbal a Mörschel mohl dotáhnout tenhle zápas do penalt! Ve vzduchu si na centr na malém vápně naskočil nejvýše a hlavičkoval, z výborné pozice to ale šlo těsně nad!

117

Buchtmann skluzem přebrousil Mörschela a na to konto se spustila strkanice, ve které byl hodně aktivní i Daferner. Rozhodčí tak trestá jak Buchtmanna za faul, tak i Dafernera za agresivitu.

114

Střídání v týmu FC Sankt Pauli: ze hřiště odchází Hartel, přichází Lawrence.

112

Navíc spáchali z přemíry snahy domácí útočný faul a Seo dostává žlutou kartu, celkově je to šestá karta v dnešním zápase.

111

Velký závar před brankou Smarsche! Hostující obránci měli problém s odklizením míče a blízko nebezpečné střele byl střídající Diawusie, který ale napálil balon jenom do hráče před sebou.

109

Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Akoto, přichází Diawusie.

108

I tak ale mohli Hamburští potvrdit postup do dalšího kola! Hartel zabojoval o zdánlivě ztracený míč a poslal jej vzduchem pro Amenyida, který si jej nechal odskočit a napálil balon do tyčky!

105+1

A Dzwigala nezahájil nastavení zrovna nejlépe, vytvořil na středu chybu, kterou musel okamžitě hasit. Proto rozběhnutého Schrötera zezadu podrazil a dostává žlutou.

101

St. Pauli právě vstřelilo branku!
Tenhle ťukes byl sice napříč celým vápnem, nepozornost obrany Dynama ale posílá hosty zase do vedení! Amenyido zachytil přihrávku na pravé straně a nahrál napříč celým vápnem na protější konec pro Burgstallera. Tomu pak stačilo najít na malém vápně volného CHRISTOPHERA BUCHTMANNA, který přímo proti brance zavěsil pod víko – 2:3!

96

Střídání v týmu FC Sankt Pauli: ze hřiště odchází Dittgen, přichází Amenyido.

90+3

90+3. Broll zachránil Dynamu závěr zápasu

90+3

Poslední nastavená minuta a mohlo to být klidně 2:3! Broll však předvedl parádní zákrok a drží naděje Dynama na postup. Křížné přenesení hry na pravou stranu nejlépe vyhovovalo Dzwigalovi, který na nic nečekal a pálil na zadní tyč. Domácí gólman šel ihned na zem a vyrazil pokus, navíc tečovaný obráncem!

89

89. Kadeho pokus letěl vedle tyče

89

Domácí mohli v samotném závěru druhé půle rozhodnout! Odražený míč z první napálil Kade přímo proti brance a kroutil jej k tyči, nakonec ale těsně minul.

84

Střídání v týmu FC Sankt Pauli: ze hřiště odchází Zander, přichází Dzwigala.

82

Emoce tu létají ze všech stran a rozhodčí tasí další žlutou kartu. Zander šel do souboje hodně pozdě a došlápl na kotník Löwemu. Za tento zákrok tak dostává žlutou kartu.

77

Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Becker, přichází Sollbauer.

74

74. ZIEREIS - 2:2

74

Drážďany právě vstřelily branku!
Šílený zápas pokračuje a diváci jsou u Labe v extázi! Tentokrát si ale Hamburští ke gólu „dopomohli“ sami. Ohromnou práci odvedl střídající Seo, který protáhl míč středem pole až k Schröterovi, který se rozhodl zprava poslat míč před branku. Jenže nešťastný zákrok PHILIPPA ZIEREISE srazil tuhle přihrávku přímo mezi Smarschovy nohy – 2:2!

72

72. DITTGEN - 1:2

72

St. Pauli právě vstřelilo branku!
Sotva jsem chtěl napsat, že mohou hosté zahrozit ze standardní situace, tak se tak stalo a Pauli znovu vede! Nebylo to vůbec složité, centr z levé strany šel na prvního hráče, kterým byl MAXIMILIAN DITTGEN. Tomu se pak stačilo položit do míče a hlavou jej poslat přesně k zadní tyči – 1:2!

67

Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Kyereh, přichází Buchtmann.

66

66. DAFERNER - 1:1

66

Drážďany právě vstřelily branku!
Dynamo ale krátce nato vyrovnává! Hosté nebyli schopni odvrátit míč z vlastní obranné poloviny a Löwe dostal hodně prostoru na levé straně k centru napříč vápnem. Našel střídajícího CHRISTOPHERA DAFERNERA, který z těžké pozice přes hlavu dostal míč do vinglu – 1:1!

64

64. PAQARADA - 0:1

64

St. Pauli právě vstřelilo branku!
Nakonec se ale hosté dočkali! Přenesení hry křížem skončilo na hlavách rovnou tří hráčů St. Pauli, kteří si míč postupně předali. Poslední slovo měl Kyereh, který zády k brance ve vápně dostal míč před sebe na LEARTA PAQARADU. Jeho střela z první zaplula přesně k tyči, Broll se natahoval marně – 0:1!

62

Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Königsdöffer, přichází Seo.
Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Sohm, přichází Daferner.
Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Herrmann, přichází Kade.

61

Derby se sice pořádně rozjelo, ale také je potřeba jej trochu uklidnit. Možnost měl k tomu rozhodčí Waschitzki nyní, když Mörschel došlápl protihráče před sebou ve snaze získat míč a domácí hráč to má za žlutou.

57

57. Neuznaný gól Burgstallera

57

A z trestňáku se Pauli nakonec prosadilo! Odražený míč ve vápně našel jako první Burgstaller a napálil jej zblízka do sítě. Radost hostujících plejerů ale netrvala moc dlouho. Pomezní rozhodčí signalizoval, že u zpracování míče střelce branky byla použita ruka a branku tak odvolává!

52

52. Brollův výlet nedopadl příliš slavně

52

Nevyznamenal se moc ani brankář Broll, který vyletěl proti míči k rohovému praporku, k jeho překvapení se tam ale zjevil Dittgen a míč od domácího gólmana získal. Tím pádem mohl nastat problém, protože branka Drážďan byla zcela prázdná, Dittgen se nakonec ale o šanci připravil nepovedenou kličkou.

49

Rohový kop propadl na malé vápno, kde byli rovnou dva hráči hostí a měli možnost prostřelit z první Brolla, výborně však vletěl před míč Akoto a jeho blok měl za následek odvrácení nebezpečí pro hosty!

46

Střídání v týmu FC Sankt Pauli: ze hřiště odchází Aremu, přichází Benatelli.

45+2

Kyereh za svůj exces dostává žlutou kartu, bez trestu však neujde ani velmi aktivní kapitán Löwe, který se neustále s někým dohadoval a postrkoval, až mu rozhodčí Waschitzki vystavil účet.

45+2

45+2. Kyerehovo strčení do Schrötera

45+2

Závěr prvního poločasu je však pořádně napjatý! Kyereh těsně před vypršením 45 minut po souboji se Schröterem ztratil nervy a zezadu jej v přerušené hře prudce strčil před sebe. Rázem je tak z toho strkanice několika hráčů a určitě se bude trestat.

42

42. Burgstallerovu střelu zlikvidoval Broll

42

St. Pauli to zkusilo vzduchem na levé křídlo pro Hartela, nakonec z toho byla hodně zajímavá šance. Hartel jenom posunul více na střed pro Kyereha, kterému stačilo nahrát dobře postavenému Burgstallerovi. Jeho střelu s rotací ven z branky musel Broll likvidovat výskokem do vzduchu.

15

Tohle se ale domácím vůbec nepovedlo! Broll rozehrával nakrátko před sebe na Aidonise, který nevěděl, kde má svoje spoluhráče. Proto jen tak nazdařbůh poslal přihrávku nalevo, přímo na nohu napadajícího Dittgena. Pro Dynamo pak bylo i štěstí, že Dittgen zakopl a nemohl pokračovat ve hře.

14

Hosté se už radovali z první branky, kterou obstaral Burgstaller, ještě předtím ale došlo k odpískání ofsajdového postavení Kyereha z náběhu, tudíž pokračujeme dále za bezbrankového stavu!

SG Dynamo Drážďany – FC Sankt Pauli

2:3

po prodl. (0:0)

Zpět na online

Branky: 66. Daferner, 74. Ziereis (vla.) – 64. Paqarada, 72. Dittgen, 101. Buchtmann

Karty:   45+2. Löwe (DRE), 61. Mörschel (DRE), 112. Seo (DRE), 117. Daferner (DRE) – 45+2. Kyereh (SNP), 82. Zander (SNP), 105+1. Dzwigala (SNP), 117. Buchtmann (SNP)

Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 5:4. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 11:16.

SG Dynamo Drážďany: Broll – Becker (77. Sollbauer), Akoto (109. Diawusie), Aidonis, Löwe – Herrmann (62. Kade), Will – Schröter, Mörschel, Königsdörffer (62. Seo) – Sohm (62. Daferner)
Náhradníci: Mitrjuškin – Giorbelidze, Sollbauer, Diawusie, Kade, Seo, Stark, Daferner, Hosiner

FC Sankt Pauli: Smarsch – Zander (84. Dzwigala), Medic, Zierels, Paqarada – Aremu (46. Benatelli) – Irvine, Hartel (114. Lawrence) – Burgstaller, Kyereh (67. Buchtmann), Dittgen (96. Amenyido)
Náhradníci: Vasilj – Dzwigala, Lawrence, Ritzka, Becker, Benatelli, Buchtmann, Amenyido, Makienok

Rozhodčí: Waschitzki – Speckner, Gschwendtner

Diváci: 16 000