Menu

Fotbal

Italská Serie A

ACF Fiorentina – Cagliari Calcio

3:0

konec (2:0)

24.10.2021, 15:00 • 9. kolo • Tomáš Kubečka

Tipsport: 1.62 4.16 5.85 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 65 % : 35 %.
Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 11:2. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 11:15. (16:55:57)
Je konec! Fiorentina nakonec poráží Cagliari 3:0. Domácí celek byl po celou dobu první půle mnohem aktivnější. Ve 22. minutě navíc Fiorentina po ruce jednoho ze soupeřů kopala penaltu, kterou proměnil Cristiano Biraghi. Na jeho zásah navázal ve 43. minutě Nicolás González. Pět minut po přestávce se navíc z přímého kopu prosadil Dušan Vlahovič. Ve zbytku duelu už si Fiorentina náskok pohlídala a soupeře nepouštěla do šancí.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Nicolás González se po pravém křídle dostal do blízkosti velkého vápna, odkud chtěl odcentrovat do šestnáctky, ale neoslovil nikoho ve fialovém.

90+1

Nastavují se tři minuty!

90

Cagliari v závěru utkání ještě kombinuje na polovině Fiorentiny, ale hosté zatím hrají daleko od domácí svatyně. Fiorentina je blízko k zisku třech bodů.

88

Joao Pedro se hnal za dalším nákopem na pravou stranu hřiště, jenže skákavý míč neudržel na trávníku. Obránce Lucas Martínez míč odkopl.

87

Nicolás González dostal nabito na hranici velkého vápna, odkud to zkusil technickým obstřelem, ale těsně minul zadní tyč.

86

José María Callejón dostal prostor ke sprintu na levém křídle, hnal se do pokutového území, ale přízemním centrem trefil prvního zadáka soupeře.

85

João Pedro se hnal za přihrávkou na levou stranu, jenže pod tlakem míč neudržel pro svůj celek. Obrana Fiorentiny dnes hraje na jedničku.

83

Fiorentina se usadila na polovině soupeře, ale González s vypětím všech sil nedokázal udržet míč na trávníku. Naopak soupeř je teď důrazný.

82

Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Lucas Torreira, přichází Sufján Amrabat.
Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Giacomo Bonaventura, přichází Alfred Duncan.

81

Pietro Terracciano vyrazil ven z branky, vrhl se pod nohy rozběhnutého soupeře a schoval míč do rukavic.

80

Do konce dnešního souboje zbývá deset minut a domácí Fiorentina s velkým přehledem drží svůj náskok. Ani jeden z týmů už se nikam nežene.

79

Cagliari se dnes směrem vpřed jednoduše nedaří. Hráči v bílém kombinovali na polovině Fiorentiny, ale průnikovou přihrávku nepochopil nikdo z hostů.

78

Gaetano Castrovilli byl faulován na polovině hrací plochy a vybojoval pro domácí celek rozehrávku dalšího přímého kopu.

77

Fiorentina kombinuje na polovině soupeře a číhá na skulinku v obraně soupeře. Nikdo ve fialovém dresu si zatím netroufl na zakončení.

76

Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Riccardo Saponara, přichází José María Callejón.

75

Saponara odcentroval z pravé strany do pokutového území, nicméně zadáci Cagliari měli dobré postavení a nenechali domácí zakončit.

74

Hra je přerušena! Jeden z domácích fotbalistů zůstává po souboji ležet na trávníku a bude potřebovat ošetření. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.

73

Dušan Vlahović se v pokutovém území pokusil o akrobatické zakončení, jenže nůžky domácímu útočnikovi vůbec nevyšly.

72

Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Nahitan Nández, přichází Adam Obert.

71

Castrovilli si pohybem řekl o přihrávku na levou stranu, jenže nedostal přesnou pobídku. Hostující Cagliari tak může znovu zaútočit.

70

Do konce dnešního souboje zbývá posledních dvacet minut a Fiorentina zatím drží luxusní tříbrankové vedení. Hostům se navíc nedaří při napadání.

69

Střídající Grassi si na polovině hřiště skvěle pokryl míč tělem a byl faulován. Sudí zákrok viděl a nařídil rozehrávku pro hosty.

68

Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Cristiano Biraghi, přichází Aleksa Terzić.
Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Youssef Maleh, přichází Gaetano Castrovilli.

67

Pietro Terracciano vyrazil na hranici velkého vápna a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Domácí hrají v obrovské pohodě.

66

Giacomo Bonaventura prošel s míčem u nohy na hranici velkého vápna, kde si jej přehodil na levačku, ale jeho projektil zablokoval obránce.

65

Cagliari zaútočilo po pravé straně, nicméně Nández si nedal pozor na své postavení a byl lapen v ofsajdové pasti.

64

Hostující brankář Cragno měl velké problémy s malou domů a musel se hodně rychle vracet, aby míč neskončil za jeho zády. Nakonec to ale zvládl.

63

Luca Ceppitelli nakopl míč na polovinu soupeře, ale ani jeho přihrávka neoslovila nikoho v bílém dresu. Fiorentina opět uklidňuje hru.

62

Fiorentina drží míč na vlastní polovině a soupeři prakticky nepůjčuje míč. Domácí navíc ženou skandující fanoušci, kteří na utkání dorazili v hojném počtu.

61

Dušan Vlahovič si náběhem řekl o přihrávku na polovinu soupeře, jenže nedokázal obejít stopera Ceppitelliho.

60

Je za námi hodina hry a domácí Fiorentina zatím bez problémů kráčí za vítězstvím. Naopak fotbalisté Cagliari mají velké problémy s kombinací.

59

Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Keita Baldé, přichází Leonardo Pavoletti.
Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Gabriele Zappa, přichází Gastón Pereiro.
Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Alessandro Deiola, přichází Alberto Grassi.

58

Fiorentina se usadila v blízkosti velkého vápna soupeře, nicméně fotbalisté ve fialovém se nedostávají do zakončení. Obrana Cagliari brání v bloku.

57

Fiorentina zahrávala další přímý kop. Jeho exekuce se opět chopil Vlahovič, ale jeho technický pokus skončil vedle zadní tyčky!

56

Zappa vhazoval na pravé straně hrací plochy. Jeho pobídka směřovala na Marina, ale ten se nedokázal otočit kolem napadajícího Saponary.

55

Carboni diriguje rozehrávku Cagliari na polovině soupeře. Domácí zadáci zatím číhají v pevném bloku a nedávají soupeři moc prostoru.

54

Domácí fotbalisté nyní uklidňují hru kombinací na vlastní polovině. Naopak Cagliari hraje aktivně a snaží se kombinaci soupeře napadat.

53

Nández poslal nákop na pravou stranu hrací plochy, nicméně zadáci Fiorentiny si s jeho pobídkou dokázali poradit a odehráli míč do bezpečí.

52

Domácí Fiorentina pokračuje v aktivitě i po vstřelení třetí branky. Domácí celek se ihned vydal do útoku, ale nákop skončil u obránců soupeře.

50

50. Dušan VLAHOVIĆ - 3:0

50

Fiorentina právě vstřelila branku!
Domácí celek chvíli po přestávce přidává další branku! Fiorentina měla k dispozici přímý kop, jehož exekuce se ujal DUŠAN VLAHOVIČ a jeho technický pokus skončil v horním rohu!

49

Žlutou kartu dostává Răzvan Marin (Cagliari Calcio).

48

Domácí brankář Pietro Terracciano se musel zapojit do rozehrávky svého mužstva. Gólman Fiorentiny pod tlakem stačil přenést těžiště hry na levou stranu.

47

Další ofenzivní výpad hostujícího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Na své postavení si nedal pozor Deiola.

46

Hosté obstarali výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Cagliari se ihned vydalo do útoku, ale nákop skončil u obránce ve fialovém dresu.

46

Začal druhý poločas.
První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce může být spokojenější domácí Fiorentina. Domácí celek byl po celou dobu první půle mnohem aktivnější. Ve 22. minutě navíc Fiorentina po ruce jednoho ze soupeřů kopala penaltu, kterou proměnil Cristiano Biraghi. Na jeho zásah navázal ve 43. minutě Nicolás González. Do kabin se proto odchází za stavu 2:0.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Domácí fanoušci jsou zatím s průběhem dnešního souboje spokojení, což dávají najevo hlasitým skandováním. Fiorentina má duel pevně v rukou.

45

Nastavují se dvě minuty!

44

Je to jasné! Postavení domácích hráčů bylo v pořádku a branka skutečně platí.

44

Tak pozor! Ještě se zkoumá, zda brance nepředcházel ofsajd!

43

43. Nicolás GONZÁLEZ - 2:0

43

Fiorentina právě vstřelila branku!
Domácí celek přidává ještě před přestávkou druhou branku! NICOLÁS GONZÁLEZ dostal po rychlé akci přihrávku před prázdnou branku a z malého vápna se nemýlil!

43

Zadáci domácího celku kombinují s míčem na vlastní polovině. Hráči ve fialovém jsou sice o něco aktivnější, ale ofenzivním fotbalistům schází větší aktivita.

42

Zappa táhl akci Cagliari po pravé straně hřiště. Jeho nákop za obranu domácí Fiorentiny byl ale příliš dlouhý a skončil v rukavicích brankáře.

41

Dušan Vlahović si naběhl na přízemní centr z pravé strany hrací plochy. Mezi malým vápnem a značkou pokutového kopu zkusil zakončit patičkou, ale minul branku.

40

Lykogiannis prošel po levé straně na polovinu domácí Fiorentiny. Krajní záložník hostujícího Cagliari však přihrávkou na hranici velkého vápna nenašel spoluhráče.

39

Giacomo Bonaventura si navedl míč do blízkosti velkého vápna a vyslal zajímavou technickou střelu. Jeho projektil orazítkoval vzdálenější tyčku!

38

Raoul Bellanova vhazoval na pravé straně hrací plochy. Na jeho pobídku si naběhl Keita Baldé, jenže jeho centr skončil v rukavicích připraveného brankáře.

37

Zadáci Cagliari kombinují s míčem na vlastní polovině. Nikdo ve fialovém dresu Fiorentiny nyní rozehrávku soupeře neatakuje.

36

Cristiano Biraghi prošel na hranici velkého vápna, hledal spoluhráče na značce pokutového kopu, ale Dušan Vlahović přes obránce nezakončil.

35

Fiorentina pokračuje v ofenzivním představení. Domácí se hnali vpřed po levé straně, ale jejich akce nepřinesla centr do pokutového území.

34

Fiorentina zahrávala standardní situaci na polovině soupeře. Exekuce se chopil Bonaventura, který odcentroval na zadní tyč, ale Venuti míč hlavou vrátil jen do míst, kde číhali hosté.

33

Giacomo Bonaventura odcentroval z levé strany na malé vápno, jenže tam neměl nikoho ve fialovém dresu svého mužstva. Zadáci Cagliari byli pozorní.

32

Nicolás González si při průniku do pokutového území pomohl zatažením za dres soupeře a dopustil se útočného faulu. Sudí odpískal rozehrávku pro hosty.

31

Giacomo Bonaventura poslal přihrávku na hranici velkého vápna, kam si naběhl Dušan Vlahovič, ale druhý jmenovaný vůbec nezakončil.

30

Je za námi úvodní půhodina dnešního souboje a domácí Fiorentina zatím kraluje dění na trávníku. Hráči ve fialovém soupeře nepouští do šancí.

29

Giacomo Bonaventura se skvěle vrátil na polovinu hrací plochy, kde se tělem dostal před obránce a získal míč pro domácí Fiorentinu.

28

Cristiano Biraghi dostal přihrávku na pravou stranu, prošel s míčem u nohy na polovinu Cagliari, nicméně jeho průnik nebyl nebezpečný.

27

Hostující brankář Cragno si musel dát pozor na napadajícího soupeře a raději před ním odkopl míč na levou stranu hrací plochy.

26

Domácí fanoušci si užívají své vedení a nadále kombinují s míčem na kopačkách. Naopak obrana Cagliari má plné ruce práce.

25

Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Martín Cáceres, přichází Raoul Bellanova.

24

Venuti trefil Pedra šlapákem přímo před očima hlavního rozhodčího a může být rád, že za svůj zákrok neviděl žlutou kartu.

22

22. Cristiano BIRAGHI - 1:0

22

Fiorentina právě vstřelila branku!
Domácí celek se dostává do vedení! K exekuci pokutového kopu se postavil CRISTIANO BIRAGHI a penaltu s velkým přehledem proměnil!

21

Je to tak! Sudí skutečně našel ruku jednoho z hostujících zadáků a odpískal penaltu pro Fiorentinu!

20

Tak pozor! VAR zkoumá možnost penalty pro domácí Fiorentinu!

19

Dušan Vlahović se po levé straně probil do blízkosti velkého vápna a přízemním centrem hledal spoluhráče před brankou, nicméně Ceppitelli míč odkopl na roh.

18

Lucas Martínez nechal propadnout míč do autu a rychle se ujal vhazování. Na jeho pobídku si naběhl Giacomo Bonaventura, který byl o míč čistě obrán.

17

Fiorentina kombinuje s míčem na polovině hřiště, nicméně nikdo ve fialovém dresu nyní zrovna nehýří aktivitou. Naopak obránci Cagliari jsou o něco pomalejší.

16

Cristiano Biraghi vhazoval na levé straně hrací plochy. Domácí fotbalista poslal míč na Martíneze, který uklidňuje rozehrávkou kombinací na vlastní polovině.

15

Domácí zahrávali standardní situaci. Na povedený centr si naskočil Vlahovič, jehož projektil skončil vedle vzdálenější tyčky!

14

Răzvan Marin dostal přihrávku na polovinu hřiště, kde se pěkně otočil kolem soupeře a přenesl hru na pravou stranu. Obrana Fiorentiny se ale stačila srovnat.

13

Joao Pedro dostal přihrávku na polovinu soupeře, jenže si nepotykal se zpracováním a míč mu utekl k obráncům hostujícího celku.

12

Biraghi z levé strany vyslal nadýchaný centr do pokutového území, jenže tam neměl nikoho ze spoluhráčů ve fialovém dresu Fiorentiny.

10

Zadáci Fiorentiny kombinují s míčem na polovině hrací plochy. Hráči domácího celku se postupnou kombinací snaží uklidnit hru.

9

João Pedro se dostal do zakončení z hranice velkého vápna, ale jeho projektil skončil vedle levé tyčky. Cagliari v úvodu hraje hodně sympaticky.

8

Vlahovič dostal přihrávku na hranici velkého vápna, krásně se otočil kolem obránce, ale nestačil zakončit. Jeho pokus skončil na bloku.

7

João Pedro si sice naběhl na nákop na polovinu soupeře, jenže měl problémy se zpracováním, jelikož si pomohl rukou. Sudí jeho prohřešek postřehl.

6

Luca Ceppitelli se velmi riskantně pustil do souboje na polovině hřiště a může být rád, že za svůj zákrok nevyfasoval žlutou kartu. Sudí překvapivě ani neodpískal faul.

5

Marin se středem hrací plochy tlačil na polovinu domácí Fiorentiny, nicméně Torreira jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi.

4

Po chybě v rozehrávce Cagliari se do pokutového území tlačil Saponara, ale domácí fotbalista se ke střele vůbec nedostal. Hostující obránce se stačil stáhnout.

3

Joao Pedro se dostal do pokutového území, kde zakončoval levačkou, nicméně domácí brankář jeho ránu dobře viděl a schoval míč do rukavic.

1

Hostující Cagliari obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Nákop na pravou stranu ale skončil v moci domácích zadáků.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

ACF Fiorentina: Terracciano – Odriozola Arzallus, Milenković, Lucas Martínez, Biraghi – Bonaventura, Torreira, Maleh – Callejón, Vlahović, N. González.
Náhradníci: Rosati – S. Amrabat, Benassi, Castrovilli, Duncan, Igor, Saponara, Terzić, Venuti.

Cagliari Calcio: Cragno – M. Cáceres, Ceppitelli, Carboni – Nández, Marin, Strootman, Deiola, Lykogiannis – João Pedro, K. Baldé.
Náhradníci: S. Aresti, B. Radunović – Altare, Bellanova, Farias, Grassi, Obert, Pereiro, Pavoletti, Zappa..
ACF Fiorentina

Fiorentina je na tom o něco lépe. Po osmi duelech má na kontě dvanáct bodů a drží devátou pozici ligové tabulky. Na pohárové pozice ale ztrácí dva body. Fiorentina se naopak pere se slabším útokem. Soupeřům vstřelila jen deset branek. Poslední dva duely s Neapolí a v Benátkách však prohrála.
Cagliari Calcio

Hostující Cagliari zatím nemůže být se svými výkony v letošním ročníku spokojené. Po osmi kolech má na kontě jen šest bodů a patří mu osmnáctá pozice ligové tabulky. Na záchranu zatím ztrácí jediný bod. Cagliari navíc trápí špatná defenziva. Dosud hosté inkasovali už sedmnáct branek. Naposledy ale doma přehráli 3:1 Sampdorii.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

ACF Fiorentina – Cagliari Calcio

3:0

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 22. Biraghi (pen.), 43. N. González (Saponara), 50. Vlahović

Karty:   49. Marin (CAG)

Držení míče: 65 % : 35 %.
Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 11:2. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 11:15.

ACF Fiorentina: Terracciano – Odriozola Arzallus, Milenković, Lucas Martínez, Biraghi (68. Terzić) – Bonaventura (82. Duncan), Torreira (82. S. Amrabat), Maleh (68. Castrovilli) – Saponara (76. Callejón), Vlahović, N. González.
Náhradníci: Rosati – S. Amrabat, Benassi, Castrovilli, Duncan, Igor, Callejón, Terzić, Venuti.

Cagliari Calcio: Cragno – M. Cáceres (25. Bellanova), Ceppitelli, Carboni – Nández (72. Obert), Marin, Zappa (59. Pereiro), Deiola (59. Grassi), Lykogiannis – João Pedro, K. Baldé (59. Pavoletti).
Náhradníci: S. Aresti, B. Radunović – Altare, Bellanova, Farias, Grassi, Obert, Pereiro, Pavoletti.