Menu

Fotbal

Francouzská Ligue 1 Uber Eats

Stade Rennes – RC Štrasburk

1:0

konec (0:0)

24.10.2021, 15:00 • Roazhon Park, Rennes • 11. kolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 1.72 3.84 5.39 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:41:14)
Držení míče: 64 % : 36 %.
Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 9:5. Rohy: 11:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 6:11.
Rennes vydřelo na domácí půdě tři body a posun na čtvrté místo Ligue 1. Celý zápas bylo nebezpečné výhradně z rohových kopů hlavičkami Aguerda, ze které v 82. minutě také padl jediný gól zápasu. Štrasburk musel narychlo měnit defenzivní plány a v nastavení málem srovnalo na 1:1 střídajícím útočníkem Diallem.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Alfred Gomis famózním způsobem zachraňuje tři body! Frédéric Guilbert házel aut až do pokutového území, kde musel proti Diallovi vytáhnout zákrok zápasu! Následný roh už proběhl v klidu.

90+4

Ještě jeden zámek v okolí Alfreda Gomise. Přímo k němu balon nedoletěl, neboť jeho obrana zablokovala centr Djikua.

90+3

Hamari Traoré odpadl ze souboje s faulujícím Warisem a nemá žádnou chuť spěchat zpátky na nohy. Závěrečný hvizd už je velmi blízko.

90+2

I takhle blízko konci zápasu platí, že Štrasburk neměl až na jeden přímý kop žádnou šanci. Ajorque musel odevzdat balon, protože se ho v bitvě s Omarim dotkl rukou.

90+1

Nad rámec druhé půle jsou přidány čtyři minuty.

90

Rychlý výpad po levé straně domácí fanoušky druhým gólem uklidnit nemohl. Zpracování centru v otočce Guirassymu nevyšlo.

89

Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Ibrahima Sissoko, přichází Majeed Waris.

89

Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Anthony Caci, přichází Adrien Thomasson.

89

Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Kamaldeen Sulemana, přichází Loum Tchaouna.

89

Liénardův balón letěl do míst, kde neměl dostatečný klid na hlavičkování Gerzino Nyamsi. Bude se střídat.

88

Ludovic Ajorque byl zezadu naremplován Traorém a Štrasburk bude mít výhodu standardní situace z levého kraje. Důležitý centr uvede k životu Liénard.

87

Laborde nezkrotil Traorého centr. Míč odrazil směrem k Taitovi, jemuž se rána z nějakých pětadvaceti metrů ani trochu nepovedla.

86

Gerzino Nyamsi na křídle vystavil stopku Guirassyho. Na programu bude vhazování, s jehož vhozením nebude Traoré spěchat.

84

Gól ale platí a Rennes dělí nanejvýš deset minut od vydřeného vítězství!

83

Možná se ještě bude něco dít. U branky probíhá ošetřování Alexandera Djika, kterého těsně před hlavičkou Aguerda zasáhl loktem do oblasti krku Guirassy.

82

82. Nayef AGUERD - 1:0

82

Rennes právě vstřelilo branku!
Alsasané jsou v závěru potrestáni za opakující se laxní bránění rohů! NAYEF AGUERD se ve třech předchozích případech zastřeloval, ale napočtvrté už mu hlavička za Selsova záda zapadla. Za asistenci sklízí pochvaly střídající Majer.

81

U videa se zkoumala možná ruka Alexandera Djikua. Výsledek byl negativní a na programu bude rohový kop.

80

Sulemana využil služeb Melinga, jehož centr neodklidil do bezpečí Diallo. Zaskočil ho Traoré, jenž zprava vracel míč do ohně a nebýt bloku Djikua, byla by střela Labordeho nejspíše gólová.

79

Pátý roh hostujícího výběru byl ze všech nejnebezpečnější. Balon se volně potuloval u malého vápna, odkud ho Habib Diallo napálil nad bránu.

77

Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Benjamin Bourigeaud, přichází Lovro Majer.

77

Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Martin Terrier, přichází Sehrou Guirassy.

77

Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Jean-Ricner Bellegarde, přichází Dimitri Liénard.

77

Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Sanjin Prcić, přichází Jean-Eudes Aholou.

76

Anthony Caci doplatil na srážku s Traorém, který na ni byl mnohem lépe připraven. To už se na obou stranách chystají náhradníci.

75

Flavien Tait skončil v kotrmelcích, ale Frappartová v tom žádné provinění neviděla. Na zem vzápětí ulehl také Caci.

74

Bruno Genesio i necelých dvacet minut před koncem důvěřuje základní jedenáctce. Vesměs to samé platí i o jeho protějšku, který dnes měnil jen kvůli zranění.

73

Alsasané si dnes zkrátka nevědí rady s Aguerdem, který si zase našel místo v pokutovém území, ale z centru Bourigeauda se do branky nevešel.

72

Laborde dával přihrávku pod sebe, jenže mu ji překazil kapitán Djiku. Rennes se musí spokojit s rohovým kopem.

71

71. Ofsajd Ajorquea před trefou Prciće

71

Hned vzápětí další varování! Caciho centr odehrál Aguerd na Prciće, jenž si narazil s Ajorquem. Toho ale zastavil v ofsajdu, takže Bosňanova následná hezká trefa platit nemohla.

70

To mohla být těžká rána pro domácí klub. Ludovic Ajorque ve sprintu spěchal k malému vápnu, kam byl doručen vynikající centr. O kousek však na balon nedosáhl.

69

Birger Meling byl v momentě Taitovy přihrávky v jasném postavení mimo hru. Dobývání hostující branky brzdí další nezdar.

68

Terrier z jedničky posouval Melingovu přihrávku proti noze Labordeho, který bez přípravy katapultoval balon několik metrů nad bránu.

66

Gerzino Nyamsi předvedl ukázkové bránění na okraji vlastního pokutového území. Na souvislé převaze Rennes se však nic nemění.

65

Benjamin Bourigeaud vsadil na centr k přední tyči, kde to hosté neměli úplně pod kontrolou. Těsně před soupeřem ale zakročil Matz Sels.

64

Traoré ještě udržel při životě původní akci Bourigeauda a sraženým centrem vypracoval pro své barvy rohový kop.

63

Ludovic Ajorque si dal na půlce balon daleko od nohy a sám se ho přinutil odevzdat senegalskému brankáři Alfredu Gomesovi.

62

Uvadajícímu zápasu by pomohla nějaké větší šance, která by mu vrátila život. O něco se opět snažil Sulemana, ale Guilbert ho zastavil na zadní čáře tak dobře, že se hraje od Selse.

61

Hamari Traoré leží u půlící čáry, kde do jeho zad naskočil Ajorque. Ten se mu v přerušené hře přišel férově omluvit.

60

Držení míče: 66 % – 34 %.

59

Naháněný Tait si musel pomoct Traorém, kterému na pravý kraj nedal dodatečně silnou přihrávkou. Je z toho vynucené couvnutí do středu pole.

58

Birger Meling bleskově přepínal do protiútoku. Anthony Caci jej podrazil a bez protestů přijal informaci o žluté kartě.

58

Zajímavě rozehraný roh na hranici vápna, kde byl z voleje připraven pálit Guilbert. Kvůli dalšímu zásahu obrany nebyl Gomis zapotřebí.

57

Caci nalevo spolupracoval se Sissokem. Pronikl do pokutového území a prudkým nástřelem do ohně udělal na Aguerdovi rohový kop.

56

Habib Diallo se neprodral k nákopu Prciće. Rennes ještě není z nejhoršího venku, s míčem neprošlo ani přes půlící čáru.

55

Laborde po prudkém nástřelu do vápna udržel míč ve hře. Zůstal tam ale krátce, Jonas Martin se pořádně netrefil do voleje a nařízen není ani kýžený roh.

54

Druhá půle zatím navazuje na konec té první, kdy byl patrný jistý úpadek v kvalitě hry. Změnit se to může standardkou za faul na Sulemanu.

52

Djiku nesklepl Guilbertův centr na žádného ze spoluhráčů. Je to už druhá podobná standardka ve druhé půli, ze které Štrasburk nic nevytěžil.

51

Postupná kombinace hráčů v bílém vyvrcholila faulem krajně nespokojeného Sulemany na Bellegardeho. Mladý Ghaňan ukazuje hodně temperamentu.

50

Habib Diallo podcenil hlídání ofsajdové hranice, takže se hostující snaha musela bezprostředně po převzetí Ajorqueovy přihrávky zastavit.

49

Guilbertovu standardní situaci za nedovolený zákok Sulemany znegoval Sissokův útočný faul. Na trávníku skončil domácí kapitán Hamari Traoré.

48

Kamaldeen Sulemana si navedl míč na pravačku. Pokus z rohu velkého vápna však byl ztečován a zpomalen tak, že Sels neřešil žádné drama.

47

Ani jeden z trenérů během poločasové pauzy nestřídal. Jedinou změnou tedy zůstává vynucený příchod Habiba Dialla za zraněného Gameira.

46

Začal druhý poločas.
Sedmatřicetiletá Stéphanie Frappartová odeslala hráče obou týmů na poločasovou přestávku. Stav 0:0 se v Roazhon Parku nezměnil, byť Rennes od toho hned v několika případech nebylo daleko. Nebezpečí hrozilo zejména z rohových kopů, jenže Sels hosty podržel několika bravurními zákroky. Štrasburk měl jen jednu menší možnost z přímého kopu Prciće.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Meling prostrčil míč z levého kraje k Taitovi, při jehož střílené přihrávce nestihl jeden ze spoluhráčů včas zavřít vzdálenější tyč.

45+1

Nastavují se 2 minuty.

45

Labordemu přistál přetažený centr na levé noze. Vypadalo to, že jí trefil spoluhráče Omariho, takže se žádné vzrušení nekonalo.

44

Flavien Tait našel odvahu na střelu zpoza velkého vápna, která byla obráncovou hlavou proměněna v rohový kop.

43

Štrasburk zalezl do velmi hlubokého bloku. Dlouhé desítky vteřin kvůli tomu probíhá domácí kombinace na dobrých čtyřiceti metrech od Selse.

42

Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Kévin Gameiro, přichází Habib Diallo.

41

Taitovi se Traorého přihrávka zamotala mezi nohama. Hosté odpálili míč do autu, aby se mohli vrátit do plného počtu.

40

Alsasané jsou v deseti, protože Habib Diallo ještě zdaleka není připraven naskočit. Domácí jim každopádně pomohli několika nepřesnostmi.

39

Sám Gameiro si byl už před ošetřením vědom, že tento problém jen tak nerozchodí. Bude se narychlo střídat.

38

Birger Meling se rozhodl odkopnout míč do autu. Ve středovém kruhu totiž vidí sedět Kévina Gameira. Vypadá to na problém s pravým stehenním svalem.

37

Domácí se museli pečlivě připravit na bránění rohového kopu. Zleva ho realizoval Bellegarde, jenže na svém brankářském pracovišti totálně kraloval Gomis.

36

Maxime Le Marchand byl první u Bourigeaudova posunutí do křídla. S nepořízenou odchází ze souboje Laborde.

35

Tempo malinko opadlo a to hraje do karet Štrasburku, který v současném úseku vyrovnal obraz hry.

34

Útočníci Ajorque a Gameiro se zatím s balónem nepotkávají. V tomto okamžiku za to mohl neadresný centr z nohy Guilberta.

32

Maxime Le Marchand se nechtěl smířit se ztrátou svých spoluhráčů. Zezadu ale pořádně naložil Labordemu a kvůli tomu jednoduše musel přijít žlutý trest.

32

Anthony Caci přenesl hru přes celou šířku. Vpravo měl Guilberta, který se místo ataku ale zmohl jen na zpětnou přihrávku.

31

Traorého diagonála proletěla mimo dosah všech jeho spoluhráčů, takže to bude Matz Sels, jenž se ujme nové rozehrávky.

30

Držení míče: 70 % – 30%.

29

Snad poprvé si hosté dávají větší počet přihrávek na polovině soupeře. Rennes ale kontroluje situaci v bezpečné vzdálenosti od branky.

28

Štrasburk bude muset být aktivnější. Teď naznačil zlepšení akcí Sissoka a centrem Guilberta. Bellegardeho sklepnutí však skončilo v moci Gomise.

27

Bourigeaud vracel balon do ohně a pomohl získat další roh. Sels na vysoký centr úplně nedosáhl, ale hra se stejně přesunula mimo velké vápno.

26

26. Nayef Aguerd (REN)

26

Už třetí šance Rennes ze standardní situace! Opět se ale blýskl brankář Sels, který se rukou natáhl po nebezpečném koníčku Aguerda.

25

Zase Sulemana, který proti Guilbertovi uplatnil svou rychlost. Ze zadní čáry vracel míč pod sebe na uhlídaného Labordeho – rohový kop.

24

Přenesení Sulemany přerušil Anthony Caci sklepnutím do rukavic Matze Selse.

22

Melingovu přihrávku chtěl Terrier z jedničky přeadresovat do velkého vápna, jenže tam na to nebyl schopen reagovat nikdo další v červenočerném.

21

Po nějaké minutě se karta obrátila. Štrasburk prožívá klidnější chvíle s míčem na kopačkách na vlastní polovině.

20

Alsasané se nesnaží napadat a jen sledují cirkulaci míče mezi čtyřmi členy domácí obranné linie.

19

Sulemana si ukrojil velký krajíc na levém křídle. Trochu to přehnal se sebevědomím, nicméně Rennes i po jeho ztrátě ještě setrvalo v útočné akci.

18

18. Warmed Omari (REN)

18

Benjamin Bourigeaud kopal roh k bližšímu rohu malého vápna, kde se zrodila důrazná hlavička Omariho. Sels měl minimum času na reakci, ale reflexivním zákrokem přesto udržel remízový stav!

17

Gaëtan Laborde minul všechny spoluhráče svým centrem zleva. Štrasburk se jen na chvíli vysvobodil odkopem ke Gomisovi.

16

Zaplněné ochozy trochu pískají, protože viděly Sissokův zákrok na Taita jako nedovolený. Sudí Frappartová byla opačného názoru.

15

A zase rychle na druhou stranu, kde se po zásahu Taita kopal roh. Prcićův ambiciózní volej ze střední vzdálenosti ale neměl šanci na úspěch.

14

Sulemanův centr doletěl až za zadní tyč, kam na poslední chvíli dobíhal Bourigeaud a hlavou orazítkoval vnější boční síť. Pěkně provedená akce od obou hlavních protagonistů.

12

Bourigeaudův centr bez přípravy odrazil Caci a ještě stihl zabránit balonu překročit zadní čáru. Místo rohu se jen vhazuje.

11

Caciho tečovaný centr s jistotou sebral Alfred Gomis.

10

A byl to právě belgický gólman, který rezolutně vyrazil Bourigeaudem kopnutý roh mimo velké vápno.

9

Frédéric Guilbert ubránil ghanský objev Sulemanu za cenu rohového kopu. Všichni hlavičkáři se logicky stěhují před Selse.

8

V Rennes se začalo pěkně od podlahy. Jedna zajímavá akce střídá druhou. Po faulu Sissoka na Melinga můžou další z nich rozvinout domácí borci.

7

7. Sanjin Prcić (SSG)

7

Přímý kop z osy hřiště si vzal na starost Prcić. Mířil ze svého pohledu k levé tyči, kde Gomis vyrazil nízko letící balon na roh.

6

Jean-Ricner Bellegarde byl sestřelen špatně načasovaným skluzem Jonase Martina, jenž byl oceněn žlutou kartou.

6

Vyskakující Guilbert zasáhl do hlavy Sulemanu, který zůstal nohama na zemi. Po krátkém zásahu realizačního týmu ale půjde zpátky do hry.

5

Anthony Caci hledal vzduchem Gameira, ale Gomise nenechal ve štychu norský zadák Birger Meling.

4

Terrier si vyměnil míč s Labordem, ale samotné zakončenímu nesedlo. Mezi vydařené se nezařadil ani následný Traorého centr.

3

3. Nayef Aguerd (REN)

3

Od Nyamsiho šel míč na první roh, ze kterého Rennes okamžitě zahrozilo. Aguerd se netrefil do brány jen o pár centimetrů.

2

O úvodní výkop se postarali domácí, kteří nastupují v červenočerných, zatímco hosté v bílých dresech.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Stade Rennes FC: A. Gomis – H. Traoré (C), Omari, Aguerd, Meling – Bourigeaud, Martin, Tait, Sulemana – Laborde, Terrier.
Náhradníci: Salin – Assignon, Badé, Guirassy, Majer, Santamaría, Tchaouna, Truffert, Ugochukwu.

RC Štrasburk: Sels – Guilbert, Djiku (C), Nyamsi, Le Marchand, Caci – Sissoko, Prcić, Bellegarde – Ajorque, Gameiro.
Náhradníci: Kawašima – Aholou, Diallo, Diarra, Kandil, Liénard, Waris, Perrin, Thomasson.

Rozhodčí: Frappartová – Berchebru, Jeanne.
Vzájemné zápasy

14.03.2021 Rennes – Štrasburk 1:0
27.11.2020 Štrasburk – Rennes 1:1
25.08.2019 Štrasburk – Rennes 0:2
18.05.2019 Štrasburk – Rennes 0:2
02.12.2018 Rennes – Štrasburk 1:4.
RC Štrasburk

Alsasané se rovněž nachází v dobrém rozpoložení. V předchozích pěti kolech prohráli jen s obhájci titulu z Lille. K bodu za remízu s Montpellierem naopak přidali výhry nad Métami, Lensem a St. Étienne. Poslednímu týmu Ligue 1 dal Štrasburk minulý týden rovnou pět gólů. Tím si desátý tým tabulky vylepšil skóre na 18:15. O post nejlepšího střelce se dělí čtyřgóloví Ajorque a Diallo. První z nich má ještě k tomu pět asistencí.
Stade Rennes FC

Domácí nezačali sezónu v bůhvíjak ohromujícím stylu. Parádně se ale chytili výhrou 6:0 nad nováčkem z Clermontu. Na hřišti Bordeaux Rennes remizovalo 1:1 a pak senzačně zdolalo nabušené PSG 2:0. Bez inkasovaného gólu navíc vyhrálo i v Métách. Tahounem mužstva je sedmigólový Gaëtan Laborde. Mnohé zaujal i čtyřgólový mladík Sulemana. Před včerejším duelem mezi Lille a Brestem bylo Rennes na osmém místě se ztrátou pouhých tří bodů na druhou příčku.
Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu jedenáctého kola francouzské Ligue 1. Od patnácti hodin se můžeme těšit na konfrontaci mezi Rennes a Štrasburkem!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

Stade Rennes – RC Štrasburk

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 82. Aguerd (Majer)

Karty:   6. Martin (REN) – 32. Le Marchand (SSG), 58. Caci (SSG)

Držení míče: 64 % : 36 %.
Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 9:5. Rohy: 11:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 6:11.

Stade Rennes: A. Gomis – H. Traoré (C), Omari, Aguerd, Meling – Bourigeaud (77. Majer), Martin, Tait, Sulemana (89. Tchaouna) – Laborde, Terrier (77. Guirassy).
Náhradníci: Salin – Assignon, Badé, Guirassy, Majer, Santamaría, Tchaouna, Truffert, Ugochukwu.

RC Štrasburk: Sels – Guilbert, Djiku (C), Nyamsi, Le Marchand, Caci (89. Thomasson) – Sissoko (89. Waris), Prcić (77. Aholou), Bellegarde (77. Liénard) – Ajorque, Gameiro (42. Diallo).
Náhradníci: Kawašima – Aholou, Diallo, Diarra, Kandil, Liénard, Waris, Perrin, Thomasson.

Rozhodčí: Frappartová – Berchebru, Jeanne