Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

DSC Arminia Bielefeld – Borussia Dortmund

1:3

konec (0:2)

23.10.2021, 15:30 • SchücoArena, Bielefeld • 9. kolo • David Šimon (@David_Simon92), Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 6.6 4.54 1.52 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Sledovali jsme střetnutí, ve kterém Dortmund potvrdil papírové předpoklady a zvítězil. Hostující hráči působili lepším dojmem, a tak si tři body do tabulky zasloužili. Také Bielefeld se snažil, ale dnešní sousto bylo příliš velké. Borussia tka zůstává na druhé příčce, naopak Arminia je předposlední a potřebuje se příště odrazit k lepším zítřkům. (17:28:31)

90+4

Konec zápasu.

90+4

Hraje se poslední minuta zápasu a už to vypadá, že se nic zásadního nestane. Borussia Dortmund totiž drží míč na vlastní polovině a spěchat rozhodně nebude.

90+2

Dortmund je s balonem na vlastní polovině a už nikam nespěchá. Ovšem Fabian Klos napadal rozehrávku a málem se dostal k míči.

90+1

K postranní lajně přichází čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát ještě čtyři minuta.

90

Běží poslední minuta základní hrací doby a Arminia Bielefeld kombinovala na útočné polovině. Jenomže přihrávka na pravé straně byla nepřesná a zamířila ven z hrací plochy.

88

Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Mats Hummels, přichází Lennard Maloney.

87

Bielefeld právě vstřelil branku!
K pokutovému kopu se postavil FABIAN KLOS, který zamířil do levého spodního rohu branky, zatímco Marwin Hitz se vydal na druhou stranu. Arminia vstřelila alespoň čestný zásah.

86

Pokutový kop pro Bielefeld! Patrick Wimmer naznačil, že půjde na střed, ale vydal se více do strany, kde Mats Hummels nedal nohu, čímž fauloval!

84

Jsme na konci zápasu a už je zcela jasné, že Borussia Dortmund dokráčí k dalšímu vítězství. Arminia Bielefeld se naopak v závěrečných minutách pokusí alespoň o vstřelení čestného gólu.

83

Fabian Kunze (Bielefeld) předvedl zcela zbytečně tvrdý zákrok. Jude Bellingham odehrál míč na obránce a následně jej na stojnou nohu dohrál právě zmíněný domácí záložník.

82

Na útočné polovině si míč pokryl Jude Bellingham, který zůstal ležet na trávníků. Dortmund sice vhazoval, ovšem sportovně míč vrátil soupeři.

81

Za dlouhým nákopem mířil Alessandro Schöpf, jehož atakoval nejprve Marin Pongračić a poté také Mats Hummels. Bielefeld se dožadoval pokutového kopu, ovšem rozhodčí ukazuje, ať se pokračuje dál.

79

Tentokrát se zakončením zpoza vápna prezentoval Florian Krüger, jehož snažení bylo sražené mimo prostor branky. Bielefeld bude rozehrávat další rohový kop.

78

Před malou chvíli Axel Witsel přišel na zelený trávník a teď se dopustil prvního faulu. Centr mířil do šestnáctky, ale propadl až k postranní lajně, odkud vybojoval roh Patrick Wimmer.

77

Dortmund chvíli kombinovali na vlastní polovině a poté zkusili nákop na levou stranu, což nevyšlo. Jenomže Bielefeld balon soupeři znovu vrátil.

76

Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Julian Brandt, přichází Reinier.
Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Emre Can, přichází Axel Witsel.

74

Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Jacob Barrett Laursen, přichází Lennart Czyborra.
Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Robin Hack, přichází Florian Krüger.

73

Dortmund právě vstřelil branku!
A už je to o tři branky, když jsme viděli krásnou individuální akci! Pas z pravé strany stáhl na špičku kopačky Marco Reus, který následně přihrál na hranci vápna. JUDE BELLINGHAM nejprve naznačil střelu, poté obešel hned trojici soupeřů a následně šikovně přehodil vybíhajícího brankáře. Asistence: Marco Reus.

72

Středem útočné poloviny se hnal Marco Reus, který těsně za šestnáctkou natáhl ke střele, kterou zablokovali obránci.

71

Stefan Ortega výkopem poslal míč za obranu, kam si nabíhal Robin Hack. Jenomže jeden z stoperů jej tělem odstavil a pustil balon mimo hrací plochu.

70

Jdeme do poslední dvacetiminutovky zápasu, Borussia Dortmund je aktuálně s míčem na útočné polovině, kde vhazuje.

69

Mohlo být sníženo, ovšem hostujíc brankář vytáhl parádní zákrok! Po kombinaci na pravé straně vyplul v šestnáctce Jacob Barrett Laursen, jehož pokus mířil do branky. Ovšem Marwin Hitz zakročil rukou a následně si pohlídal pokus vedle branky.

68

Arminia Bielefeld sice kombinuje, ovšem stále se nachází na vlastní polovině. Po chvíli letěl pas na levou stranu, kde zasáhl Thorgan Hazard.

67

Dlouhý pas letěl na levou stranu šestnáctky, kde se po míči marně natahoval hostující hráč. Bude se tak odkopávat od domácí branky.

66

Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Donyell Malen, přichází Steffen Tigges.

64

Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Edimilson Fernandes, přichází Patrick Wimmer.

64

Alessandro Schöpf upadl v pokutovém území, jenže z toho penalta nebude. Emre Can nefauloval.

63

Dortmund drží hru pod kontrolou a bude se střídat.

61

Jude Bellingham se obtočil kolem obránce domácího týmu a za šestnáctkou natáhl ke střele. Stefan Ortega byl ale dobře postaven a s tímto svižným pokusem si dobře poradil.

61

Centr před branku odehrál Akanji, ale Bielfeld pokračoval v útočení. Dva střelecké pokusy ovšem neprošli k Hitzovi a míč následně doputoval až na polovinu.

60

Fabian Klos vybojoval další rohový kop pro Bielfeld.

59

Stefan Ortega raději vyběhl, aby schoval míč, který poskakoval mezi hráči na hranici pokutového území.

57

Ukázal se nebezpečný Marco Reus, který dostal míč na hranici ofsajdu. Potáhl jej do pokutového území a střílel na vzdálenější tyč. Jeho pokusu ale chyběl minimálně metr, aby míč mohl zapadnout do sítě.

56

Druhý rohový kop už ale nebezpečný nebyl a obrana Borussie v poklidu odehrává daleko od Hitze.

55

Marwin Hitz musel řešit první vážnější situaci, když vyběhl ven z branky a pak se rychle snažil dostat zpět. Zakončení hlavou jej ale trefilo a bude z toho opakový roh.

54

Domácí tým získal možnost rozehrávky rohového kopu.

53

Bielfeld to bude mít v druhé polovině složité. Dvoubrankové manko s Borussií nebude jednoduché dohnat.

52

Wolf postupoval po pravé straně s Reusem, jenže kombinace Borussie tentokrát ovoce nepřinesla. Rozehrávky se ujme domácí brankář Ortega.

51

Malen nabral rychlost na pravé straně a chtěl ještě hledat před branku nabíhajícího Bellinghama. Před ním stihnul zasáhnout domácí obránce a Ortega tentokrát zůstal bez práce.

49

Fabian Klos byl sám na hrotu, ale neváhal a vyzkoušel střelu na branku Hitze. Ovšem ta postrádala přesnější parametry a brankář Borussie nemusel zasahovat.

48

Dortmund se v úvodu druhé poloviny nikam nežene. Má k dispozici dvoubrankové vedení a útočit by měla spíše domácí Arminia.

47

Míč na kopačky dostal čerstvý brankář Dortmundu, který vypomohl obraně s rozehrávkou.

46

Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Gregor Kobel, přichází Marwin Hitz.
Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Janni Serra, přichází Fabian Klos.
Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Cédric Brunner, přichází Guilherme Ramos.

46

Začal druhý poločas.
Před začátkem druhého poločasu proběhne na hřišti několik změn. Hosté budou dokonce střídat brankáře.
Po poločase vede Dortmund o dvě branky, ale v úvodu zápasu to vypadalo úplně jinak. Borussia natropila v obraně řadu chyb a říkala si o inkasovanou brankou. Vysvobodila ji až penalta po faulu na Jude Bellinghama, kterou přesvědčivě proměnil Emre Can. Následně už Borussia plnohodnotně převzala otěže a po krásné trefě obránce Matse Hummelse přidala i druhou branku.

45+4

První poločas skončil.

45+3

Ještě jeden sražený míč před Kobelovou brankou, ale asi z toho nic nebude.

45+2

Před odchodem z trávníku hosté kontrolují hru.

45+1

Dortmund hraje nadále s míčem a do kabiny půjde v poločase s vedením.

45

Dortmund právě vstřelil branku!
To byla nádhera! Míč se po rohovém kopu odrazil na hranici pokutového území, kde stál připravený MATTS HUMMELS, jenž z voleje poslal míč nekompromisně za Ortegova záda.

44

Domácí rozehráli, jenže brzy se na Ortegovu branku valila další akce. Malen posunul před branku na Brandta, který tvrdou střelou trefil brankáře Bielfeldu, jenž jen reflexivně vyrazil na roh.

44

Ještě si ale počkáme, protože v problémech se ocitl Cédric Brunner, který zůstal ležet na trávníků před svou brankou.

43

Marius Wolf nestihl přihrávku do běhu, rozehrávat bude od své branky Stefan Ortega.

42

Marin Pongračić vyhrál hlavičkový souboj a získal míč. Borussia se bude přesouvat na útočnou polovinu.

40

Malen nepřešel přes obránce v šestnáctce a centr Brandta z pravé strany domácí odehráli daleko od své branky.

39

O něco lépe si vedli hráči Arminie, když Jacob Barrett Laursen nabíhal za obranu Dortmundu. Dokázal si sice zpracovat míč v pokutovém území, ale dostal se do nevýhodné pozice ke střele, kam přispěchal brankář Gregor Kobel, který mu překazil další postup.

38

Wolf se dostal za obranu a z pravé strany hledal spoluhráče před brankou. Vzrušení ale bylo zbytečné, protože pomezní zvedl praporek a zastavil nadějnou akci Dortmundu.

37

Hosté faulovali a Bielfeldu se nabídla možnost standardní situace. Jenže ta byla rozehrána ne zcela ideálně, a tak Akanji vyváží míč po pravé straně.

34

Mohlo to být o dvě branky. Wolf dostal míč do běhu od Bellinghama a protáhl Ortegu střelou na zadní tyč. Domácí brankář dokázal odolat i následné dorážce a může si zhluboka oddechnout.

33

Dortmund úvodní branka povzbudila a je na útočné polovině. Po rozpačitém začátku získali hráči ve žlutém jistotu na kopačkách.

31

Dortmund právě vstřelil branku!
EMRE CAN s přehledem využil nabídnuté příležitosti a umístil své zakončení k tyči. Stefan Ortega odplul na opačnou stranu své branky.

30

A pozor! Bude se kopat penalta. Donyell Malen se snažil prosadit, ale přišel o míč, který následně získal Jude Bellingham, jenž si jej posunul před sebe a byl faulován!

28

Tvrdý faul ve středu hřiště v souboji dvou hráčů s číslem devatenáct. Julian Brandt zůstal chvíli ležet na trávníků, ale po zákroku Manuela Prietla bude v pořádku.

26

Opět špatná rozehrávka hostů. Cédric Brunner se následně odhodlal ke střele, jenže nebyl přesný. Míč skončil vedle branky.

24

Míč na Mariuse Wolfa byl dlouhý. Od své branky rozehraje Stefan Ortega.

23

Domácí předvádí dynamický a aktivní fotbal, což obraně Dortmundu dělá potíže. Když k tomu přičteme množství chyb v rozehrávce, říkají si hosté o průšvih.

21

Zase se Dortmundu nevyvedla rozehrávka na polovině a mohli z toho těžit domácí hráči. Za záchrannou brzdu zatáhl ale Manuel Akanji, který faulem přerušil výpad Bielfeldu.

20

Cédric Brunner dalekým vhazováním zaměstnal obranu Dortmundu, ale ta si tentokrát počínala lépe než při předchozí akci.

19

Po ošetřování Akanjiho budou domácí vhazovat.

18

Po zaváhání Marina Pongračiće v rozehrávce Dortmundu to před brankou Kobela doslova hořelo. Mířil na něj společně se spoluhráčem Janni Serra, který šanci vzal na sebe, ale vybíhající Gregor Kobel akci dokázal zneškodnit!

16

Domácí se pokusili o centr za obranu, konkrétně Robin Hack, jenže ten byl delší než by nabíhající hráč potřeboval. Odkopávat bude Gregor Kobel.

14

Po centru na přední tyč se domácí tlačili do střely, jenže i na druhé straně byl míč sražen. Bielefeld se s míčem vrací na polovinu a do hry se dostane i brankář Ortega.

13

Po akci aktivního Hacka na pravé straně budou mít domácí hráči Arminie k dispozici rohový kop.

12

Po centru Brandta z pravé strany došlo ke střele, jenže blok domácího obránce zastavil míč. Domácí odkopávají daleko od své branky a chvíli mohou vydechnout.

12

Malen vymýšlel na levé straně, ale jeho pas na hranici šestnáctky nebyl přesný a na chvíli domácí získali míč. Krátce na to ale o něj znovu přišli a Dortmund pokračuje v útočení.

11

Borussia nedovedla útočnou akci k zakončení.

10

Nebezpečná akce domácího Bielefeldu se táhla po pravé straně, aby dostal Hack míč do pokutového území, kde ale byl připravený brankář Gregor Kobel.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Brunner, Pieper, J. Nilsson – Schöpf, Prietl, E. Fernandes, Kunze, Laursen – Hack, Serra.
Náhradníci: Schulz – A. Andrade, Czyborra, Klos, Krüger, Lasme, Okugawa, Ramos, Wimmer.

Borussia Dortmund: Kobel – Akanji, Pongračić, Hummels – M. Wolf, Brandt, Can, Bellingham, T. Hazard – Malen, Reus.
Náhradníci: Hitz – Knauff, Papadopoulos, Passlack, Reinier, Tigges, Witsel, Maloney.
Vzájemné zápasy
27. února 2021 | Dortmund – Bielefeld 3:0
31. října 2020 | Bielefeld – Dortmund 0:2
7. srpna 2010 | Bielefeld – Dortmund 0:2
16. května 2009 | Dortmund – Bielefeld 6:0
6. prosince 2008 | Bielefeld – Dortmund 0:0
Borussia Dortmund
Naopak tým z Dortmundu je tam, kde má být. BVB je na průběžném druhém místě za Bayernem, který má náskok pouze bod. Na druhou stranu poslední zápasy tohoto týmu ukazují, že tým nehraje úplně skvěle. Sice v posledním kole dokázal tento tým porazit Mohuč o dvě branky, ale jinak jsou to těsná vítězství. Navíc uprostřed týdne přišel šok v LM, kde Dortmund prohrál s Ajaxem vysoko 0:4.

Poslední zápasy
19. října 2021 | Ajax – Dortmund 4:0
16. října 2021 | Dortmund – Mohuč 3:1
7. října 2021 | Dortmund – Paderborn 0:3
2. října 2021 | Dortmund – Augsburg 2:1
28. září 2021 | Dortmund – Sporting 1:0
DSC Arminia Bielefeld
Nováček z Bielefeldu nezažívá úplně povedený začátek v nejvyšší soutěži. V dosavadním průběhu si tento tým připsal pouze pět bodů za pět remíz a je předposlední. Horší tým je už jenom ten z Fürthu. V jejich prospěch nehovoří ani vzájemné zápasy s BVB, kde jejich poslední výhra je už osmnáct let stará. Naposled dokázal Bielefeld porazit Dortmund v sezóně 06/07.

Poslední zápasy
17. října 2021 | Augsburg – Bielefeld 1:1
3. října 2021 | Bielefeld – Leverkusen 0:4
25. září 2021 | Union Berlín – Bielefeld 1:0
18. září 2021 | Bielefeld – Hoffenheim 0:0
12. září 2021 | Gladbach – Bielefeld 3:1
Hezké sobotní odpoledne, německá Bundesliga nezastavuje a i tento víkend má na programu své zápasy. My se v tomto textovém on-line přenose podíváme na zápas mezi Bielefeldem a Dortmundem. Tímto zápasem vás provede Radim Polák, který přeje příjemnou zábavu u jeho sledování.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

DSC Arminia Bielefeld – Borussia Dortmund

1:3

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 87. Klos (pen.) – 31. Can (pen.), 45. Hummels, 73. Bellingham (Reus)

Karty:   83. Kunze (BIE)

Držení míče: 34 % : 66 %.
Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 7:7. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:9.

DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Brunner (46. Ramos), Pieper, J. Nilsson – Schöpf, Prietl, E. Fernandes (64. Wimmer), Kunze, Laursen (74. Czyborra) – Hack (74. Krüger), Serra (46. Klos).
Náhradníci: Schulz – A. Andrade, Czyborra, Klos, Krüger, Lasme, Okugawa, Ramos, Wimmer.

Borussia Dortmund: Kobel (46. Hitz) – Akanji, Pongračić, Hummels (88. Maloney) – M. Wolf, Brandt (76. Reinier), Can (76. Witsel), Bellingham, T. Hazard – Malen (66. Tigges), Reus.
Náhradníci: Hitz – Knauff, Papadopoulos, Passlack, Reinier, Tigges, Witsel, Maloney.