Menu

Hokejbal

CROSSDOCK Extraliga

HBC Kladno – HBC Hostivař

6:1

konec (3:0, 1:1, 2:0)

16.10.2021, 11:00 • Městská hokejbalová aréna, Kladno • 7. kolo • Patrik Sandev (@Thimpu25)

Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (12:41:23)
Očekávaný výsledek. Kladno bylo lepším týmem jak Hostivař a konečné skóre vlastně odpovídá průběhu dění na hřišti. Domácí Rysi si v sezóně, dle předpokladů, připsali své sedmé vítězství, hosté prohráli popáté.

Střely na branku ve 3. třetině: 21:6

Konec zápasu.

44:59

Vteřinka do konce. Proběhne vhazování a bude konec tohoto střetnutí.

44:14

Hosté v plném počtu.

43:40

Kladno neustále kombinuje v útočném pásmu, chybí tomu ovšem celkově střelba. Na druhou stranu se domácí opravdu nemusejí úplně tolik hnát za další brankou. Vítězství mají v kapse.

43:00

Zahlášeny poslední dvě minuty utkání.

42:14

Vyloučení v týmu HBC Hostivař (Vaniš – 2 min., sekání).

41:37

Dědič ukazuje, že nepatří do starého železa. Dokázal se podél levého mantinelu prohnat kolem svého soupeře, z úhlu pak vypálil, bránu soupeře nicméně minul. Vymodlil si každopádně trest pro Hostivař.

40:33

Zhruba čtyři a půl minuty do konce tohoto klání. Vhazovat se bude po pravici Solara. Oba celky budou tohle klání dohrávat už jen jaksi z povinnosti.

39:42

Kladno právě vstřelilo branku!
Poměrně rychle domácí proměnili přesilovku, svou další, a navýšili už tak pohodlný náskok. Solar nakonec míček neudržel ve své výstroji poté, co ho měl na hokejce jako poslední ONDŘEJ PRAŽÁK. Asistence: Radek Šíma, Dominik Barnošák.

39:06

Vyloučení v týmu HBC Hostivař (Kučera – 2 min., sekání).

38:07

Procházka z pravé strany vystřelil, avšak Solara nepřekonal. Ani další šance Kladna změnu skóre nepřinesly. Znovu zmiňme, že operoval před bránou stále neúnavný Špaček, který ještě nedávno absolvoval operaci.

37:30

Zahlášena komerční přestávka, dochází zároveň také k výměně stran.
Dnešní utkání sleduje 110 diváků.

36:55

Hroch se pokoušel z dobré pozice vypálit, ale tak dlouho čekal, až nakonec trefil obránce před sebou. Následně byla hra přerušená, do hry už mohl zasáhnout Schnaubelt poté, co si odpykal svůj desetiminutový trest ze druhého dějství.

36:15

Dědič za brankou dlouho čekal s rozehrávkou, až se nakonec přece odhodlal. Ušetřil cenné vteřinky, ne že ne.

35:00

Deset minut do konce. Kladno si hlídá pohodlný náskok, Hostivař v útoku stále spíše tápe. O vítězi tohoto klání je už teď prakticky rozhodnuto.

33:51

Domácí v plném počtu.

33:06

Hosté nedokážou vstoupit do pásma. Štěpáník tak musí u levého mantinelu k míčku běžet zpátky.

32:15

Píša se nacházel v brankovišti, rozhodčí si tohoto prohřešku všimli. A vykázali tak hru do středního pásma. Jedině dobře pro Kladno.

31:51

Vyloučení v týmu HBC Kladno (Důras – 2 min., hrubost).

31:24

Pražák i v pádu dokázal vystřelit a ozkoušet pozornost Solara. Každopádně ten si poradil. Tuhle střelu zprava tentokráte přece zlikvidoval.

30:23

Kladno právě vstřelilo branku!
To je parádní vstup domácího celku do tohoto dějství. JAROSLAV PROCHÁZKA se vřítil na levou stranu a našel skulinku mezi tyčkou a brankářem Solarem. Ten možná nemá úplně nejčistší svědomí při svém zasahování. Asistence: Martin Špaček, František Pliml.

30:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně ve 12:14.
Dvě branky padly během této třetiny. Kladno drželo otěže ve svojí režii, avšak Hostivař se přece dokázala jednou prosadit. Pokud domácí závěrečnou pasáž výrazně nepokazí, měli by dokráčet k očekávanému zisku tří bodů.

Střely na branku ve 2. třetině: 19:10

30:00

Druhá třetina skončila.

29:00

Zahlášena poslední minuta druhé třetiny.

28:13

Hostivař právě vstřelila branku!
Tak se nakonec přece podařilo hostům skórovat těsně poté, co jejich soupeř přežil oslabení. JAN ČEJKA dokázal zacílit z pravé strany za ležícího Jirotku. Asistence: Marek Hroch, Radim Štěpáník.

28:11

Domácí v plném počtu.

28:00

Hostivař se zatím marně snaží najít cestu za vstřelenou brankou. A to i přesto, že měla nyní k dispozici nějaké přesilovky.

26:11

Vyloučení v týmu HBC Kladno (Schnaubelt – 2 min. + 10 minut osobní trest, vysoká hůl). Trest odpyká Prokop.

25:20

Po vyhraném vhazování se snažil Pliml nahodit míček dopředu, ovšem bez úspěchu. Pak se Procházka pokoušel proměnit svůj únik, ale ke změně skóre nedošlo.

24:30

Hosté v plném počtu.

23:30

Kladno si zatím nepočíná během početní výhod nepočíná nejlépe. Rozhodně ne tak dobře jako při přesilovkách předchozích.

22:30

Vyloučení v týmu HBC Hostivař (Fic – 2 min., vražení na hrazení).

23:24

Zahlášena komerční přestávka.

23:17

Domácí v plném počtu.

23:05

Kohout se řítil i v oslabení sám na bránu! Snažil se o jednoduchou kličku, nicméně na Solara nevyzrál. Hostivař je prostě na hrací ploše stále horším týmem.

21:56

Špaček působí moc dobře i obraně. Teď se dokonce Hostivař dostala do ofsajdu během početní výhody. Jirotka mezi třemi tyčemi zasahovat nemusel při tomto oslabení svých spoluhráčů.

21:17

Vyloučení v týmu HBC Kladno (Schnaubelt – 2 min., držení hole).

20:24

Schnaubelt nedotáhl kličku do konce! Byl před Solarem nehlídaný. Přesto si na pátý gól kladenští Rysi musejí ještě nějakou dobu počkat.

19:15

Kladno právě vstřelilo branku!
A další využitá početní výhoda domácích. MARTIN KOHOUT je čtvrtým střelcem, kterému se podařilo zapsat na střeleckou listinu. I nadále se utkání vyvíjí dle očekávání a papírových předpokladů. Asistence: Michal Dědič, František Pliml.

18:59

Pliml přihrál Dědičovi, ten vypálil z levé strany, Solar zasáhl, následně se přitom Soukup snažil dorážet, avšak neuspěl. Vhazovat se bude v útočném pásmu domácích.

18:23

Dlouho Kladno kombinovalo v útočném pásmu, nakonec vypálil Kudela, ovšem trefil jen obránce před sebou.

17:45

Vyloučení v týmu HBC Hostivař (Macek – 2 min., hákování).

16:45

I na začátku druhé třetiny Kladno zatím soupeře do většího podnikání nepouští. Teď Pražák spolu s Barnošákem umně zastavili možný brejk soupeře.

15:49

Špaček je opravdu při chuti. Seběhl si nyní na pravý kruh, z blízkosti ale na Solara nevyzrál a následně pálil nad bránu. Moc dobré počínání kladenského kapitána.

15:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 11:34.
Kladno má tohle utkání plně pod kontrolou, vsítilo během prvního dějství hned tři branky a kráčí k očekávánému vítězství. Hostivař zatím směrem dopředu nepředvedlo žádný dechberoucí výkon. A bude muset zabrat, aby aspoň mírnila následky aktuálního výsledku.

Střely na branku: 23:10

15:00

První třetina skončila.

14:59

Ještě vteřina do konce tohoto dějství. Rozehrávat se bude v útočném pásmu domácích.

14:25

Domácí v plném počtu.

14:00

Zahlášena poslední minuta první třetiny.

13:40

Moc pěkná kombinace hostujícího celku během početní výhody! Nakonec se ve středu pole objevil Macek, avšak hradbu těl před sebou nepropálil.

13:02

Kucharčík během přesilové hry vypálil, ale nepřesně. Následně se jeden z hráčů z Hostivaře srazil s brankářem Jirotkou, který je tak nyní ošetřován během komerční přestávky.

12:25

Vyloučení v týmu HBC Kladno (Kudela – 2 min., krosček).

11:42

Kladno právě vstřelilo branku!
Domácí navyšují pohodlně své vedení. Domácí mají tohle utkání plně pod kontrolou. DOMINIK BARNOŠÁK je dalším, kdo překonal Solara, který má mezi třemi tyčemi obecně opravdu hodně práce. Asistence: Víť Kamenář, Radek Soukup.

11:07

Barnošák nabil Soukupovi, ten vypálil, ale opravdu hodně nepřesně. Kladno i nadále působí na hrací ploše aktivnějším dojmem.

10:04

... Dědič dvakrát vypálil na bránu, lépe řečeno nahazoval míček, avšak ani jeden z jeho spoluhráčů, včetně hladového kapitána Špačka, nedokázal následně po zásahu Solara úspěšně dorážet.

09:29

Schnaubelt se snažil projít podél pravého mantinelu, narazil ovšem na své protihráče. I tak však Kladno operuje v útočném pásmu...

08:45

Barnošák oběhl branku, následně se snažil najít před brankou své spoluhráče, ovšem bez úspěchu. Hostivař se i nadále, hlavně směrem dopředu, nedokáže vůbec prosadit.

07:43

Kladno právě vstřelilo branku!
Kladno se začíná rozehřívat do optimální pohody. A začíná potvrzovat roli favorita. MARTIN ŠPAČEK, jedna z kladenských ikon, prostřelil z levé strany Solara svou přesnou dělovkou. Asistence: Martin Kohout.

07:29

Špaček, nový tiskový mluvčí Rytířů Kladno, operoval před brankou hned dvakrát. Zatím se ale nedočkal přesného zásahu.

06:46

Hostivař směrem dopředu zatím nezahrozila, ostatně ani Kladno se nijak zázračně nepředvedlo směrem dopředu. Ale využilo jednu ze svých mála šancí, a tak vede.

06:01

Kladno právě vstřelilo branku!
I když kladenská přesilovka nevypadala nejideálněji, nakonec se přece dočkali domácí úvodní trefy. Soukup vypálil od modré čáry a ONDŘEJ PRAŽÁK před Solarem míče tečoval za brankovou čáru. Asistence: Radek Soukup, Vít Kamenář.

05:10

I v oslabení se Hostivař dostala do útočného pásma, nakonec Macek zkusil vypálit, avšak jeho pokus nebyl přesný. Zatím domácím přesilovka nevychází.

04:28

Vyloučení v týmu HBC Hostivař (Fic – 2 min., držení).

04:13

Kladenští hráči možná čekali přerušení hry kvůli ofsajdu, rozhodčí ale byli zásadně proti. A tak Dědič musel pro míček běžet za bránu.

03:31

Solar pro jistotu schoval míček do své lapačky. Javůrek nakonec nemohl podnikat či třeba dorážet. Hostující gólman stihl vše včas.

02:55

Kamenář nahodil míček, ten ale skončil vedle brány. O pár chvil později na pravé straně neuspěl se svým výpadem ani Barnošák.

02:15

Fic se snažil nahodit míček dopředu, trefil ale jen soupeře před sebou. A hra se najednou nastěhovala do obranného pásma Hostivaře.

01:55

Kucharčík se vehementně pral ve středu pole o míček, nakonec ale neuspěl. Zatím nám první dvě minuty utkání zajímavou možnost nepřinesly.

01:03

První jakousi hrozbu představoval v tomto klání pro hosty Dědič, jeho pumelice ovšem zamířila po zemi vedle brány. I kdyby směřovala mezi tři tyče, Solar by asi v pohodě zasáhl.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HBC Kladno: Jirotka (Čapek) – Dědič, Kamenář, Kudela, Pliml, Soukup, Zdrůbecký – Barnošák, Důras, Javůrek, Kohout, Pražák, Procházka, Prokop, Schnaubelt, Šíma, Špaček

HBC Hostivař: Solar (Štoural) – Dušák, Fic, Kubeš, Kučera, Macek, Vaniš – Brož, Čejka, Emmer, Hroch, Kalaš, Kucharčík, Malina, Píša, Štěpáník, Vosátka

Rozhodčí: Štípek, Bartoš.
Hostivař umí hrát doma, venku ovšem strádá, vždyť body nedokázala urvat v Mostu, v Letohradu ani v Plzni. Naposledy si každopádně docela snadno poradila s celkem z Dobřan (4:1), a mohla by tedy alespoň na tenhle výkon navázat. Uvidíme, jestli na ultrafavorita tohoto utkání bude její počínání stačit.
Zatím si kladenští hokejbalisté počínají suverénně, tedy až na jedno "zaváhání", a to zaznamenali ve šlágru extraligy proti Kertu na konci září. Třeba naposledy si pořádně zastříleli na půdě Hradce Králové (0:6), týden předtím uspěli doma s Pardubicemi (1:0). Už dvakrát v řadě tak udrželi čisté konto.
Aktuální lídr načne sobotní program hokejbalové extraligy s Hostivaří. A bude plnit roli favorita. Jeho soupeř se totiž nachází v dolní polovině tabulky a ve středu Čech spíše nebude mít co ztratit. Hosté dosud ze sedmi případů čtyřikrát prohráli, domácí naopak šestkrát vyhráli a jen jednou odcházeli poraženi. Asi takto lehce můžeme nastínit rozpoložení obou týmů a papírové předpoklady.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

HBC Kladno – HBC Hostivař

6:1

konec (3:0, 1:1, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 7. Pražák (Soukup, Kamenář), 8. Špaček (Kohout), 12. Barnošák (Kamenář, Soukup), 20. Kohout (Dědič, Pliml), 31. Procházka (Špaček, Pliml), 40. Pražák (Šíma, Barnošák) – 29. Čejka (Hroch, Štěpáník)

HBC Kladno: Jirotka (Čapek) – Dědič, Kamenář, Kudela, Pliml, Soukup, Zdrůbecký – Barnošák, Důras, Javůrek, Kohout, Pražák, Procházka, Prokop, Schnaubelt, Šíma, Špaček

HBC Hostivař: Solar (Štoural) – Dušák, Fic, Kubeš, Kučera, Macek, Vaniš – Brož, Čejka, Emmer, Hroch, Kalaš, Kucharčík, Malina, Píša, Štěpáník, Vosátka

Rozhodčí: Štípek, Bartoš

Diváci: 110

Průběh zápasu
1. třetina
04:28 HOS 2 Fic, držení
06:01 KLA 1:0 Pražák (Soukup, Kamenář)
07:43 KLA 2:0 Špaček (Kohout)
11:42 KLA 3:0 Barnošák (Kamenář, Soukup)
12:25 KLA 2 Kudela, krosček
Po 1. třetině
2. třetina
17:45 HOS 2 Macek, hákování
19:15 KLA 4:0 Kohout (Dědič, Pliml)
21:17 KLA 2 Schnaubelt, držení hole
22:30 HOS 2 Fic, vražení na hrazení
26:11 KLA 2+10 OT Schnaubelt, vysoká hůl, odpyká Prokop
28:13 HOS 4:1 Čejka (Hroch, Štěpáník)
Po 2. třetině
3. třetina
30:23 KLA 5:1 Procházka (Špaček, Pliml)
31:51 KLA 2 Důras, hrubost
39:06 HOS 2 Kučera, sekání
39:42 KLA 6:1 Pražák (Šíma, Barnošák)
42:14 HOS 2 Vaniš, sekání
Konec