Menu

Florbal

Euro Floorball Tour (ženy)

Finsko – Česko

6:3

konec (4:0, 2:1, 0:2)

15.10.2021, 18:00 • Ideapark Bläk Boks, Lempäälä, Finsko • Vendula Zdražilová

Konec zápasu. (19:48:40)

59:29

Nyní jsou u balonku Finky a jen si s ním hrají na vlastní polovině. Zdá se, že zápas už opravdu spěje do svého konce.

58:38

Češky se natlačily před finskou branku, kde operují, zatím se jim ale nedaří přidat další branku.

58:00

Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.

57:26

Vyloučení v týmu Finsko (Elli Kylmäluomaová – 2 min., Sekání).

55:16

Česko právě vstřelilo branku!
Stav ještě zkorigovala ELIŠKA KRUPNOVÁ, která snižuje ztrátu českého týmu na tři góly. Pořád je to ale ještě dost velké manko, vzhledem k tomu, jaký čas na ukazateli svítí. Bez asistence.

54:26

Už se blíží finiš, troufám si napsat, zápasu. Finky mají dostatečný náskok a ten se snaží ubránit. Žádné drama dopustit nechtějí.

52:32

Česko právě vstřelilo branku!
Krásná akce českého týmu, který se prosazuje dnes podruhé. Těsně před finskou branku dostala přihrávku MICHAELA MLEJNKOVÁ a svižnou ranou rozvlnila síťku za Nieminenovou. Je dnes dvougólovou střelkyní. Asistence:

51:20

Hráčky Finska si nyní pohrály s míčkem, poté ho dostaly před branku soupeřek a kombinovaly, ale jejich pokus zaletěl jen vysoko nad branku českého národního týmu.

49:50

Dobrý zákrok české brankářky, která hned míček vyhodila pryč ze svého brankoviště. Na druhé straně pak českému výběru pokus překonat Nieminenovou nevyšel.

49:05

Martina Řepková ztroskotala na obránkyni Finska a ztratila balonek. Poté se Češky musely opět vrátit dozadu, neboť se na ně řítila další útočná finská formace.

47:51

Nadvakrát dostaly Češky balonek za půlící čáru, ale blíže finské kleci se nedostaly.

46:22

Oona Kauppiová se natlačila před českou branku, nadvakrát ale gólmanku Česka nepřekonala. Poté hned vzniká akce zase na opačné straně.

44:56

Finky se bránily v další akci českého týmu, pak po zisku míčku spěchaly samy útočit, ale před českou brankářkou se neprosadily.

43:22

Michaela Mlejnková střílela z velké dálky, její pokus zaletěl až k zadnímu mantinelu.

42:32

Od své branky jdou do další akce české hráčky, které ale ztrácejí pět gólů. Ještě se tak pokusí se zápasem něco udělat a alespoň ho trochu zdramatizovat. O tom, že to ale nebudou mít lehké, není pochyb.

41:48

Finsko je v plném počtu.

40:49

Finky dohrávají své oslabení a nyní to troch vypadalo, jako by hrály přesilovku. Dlouho se držely před brankou českého týmu a šetřily tak cenné vteřiny.

40:01

Začala třetí třetina.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:48

Vyloučení v týmu Finsko (Laura Manninenová – 2 min., Sekání).

39:38

Eliška Krupnová si žádala balonek v blízkosti finské klece, nedočkala se a místo toho utekly opět hráčky Finska na druhou stranu, kde už nezakončily.

39:00

Hraje se poslední minuta druhé třetiny.

37:54

Finky se nikam neženou a na konci druhé třetiny si jen míček přihrávají na své půlce. Je jasné, že se nemají kam hnát, náskok mají dostatečný.

36:51

Další hrozba před českou brankou, nakonec to Češky ustály a míček mají ve své moci. Pádí s ním hned na druhou stranu.

35:15

Finsko právě vstřelilo branku!
Česká hráčka neudržela míček a ten jí sebrala VEERA KAUPPIOVÁ, která se prodrala až před českou klec a tam z levé strany obelstila českou brankářku, kterou ve vlastním oslabení prostřeluje. Bez asistence.

34:35

Vyloučení v týmu Finsko (Laura Manninenová – 2 min., Držení).

34:07

Hanna Niemelaová dostala míček na hokejku a poté si naběhla před branku českého týmu, tam ale její střela byla zastavena nohou jedné z obránkyň soupeřek.

32:46

Po ztrátě míčku ho získaly opět Finky a z vlastní poloviny šly dopředu. Obrana českého týmu je však nepustila do další přesné střely a pomohla brankářce.

31:37

Aktivita Finek je stále velká, nyní se snažila zakončit na pravé straně My Kippilaová, ale její pokus skončil jen vedle protější tyče.

30:32

Češky trochu první gól nakopl a nyní se dostaly znovu do zakončení, ovšem před Nieminenovou zakročila pozorná obrana.

27:23

Česko právě vstřelilo branku!
Češky ale okamžitě reagují a dávají svou první branku v utkání. Před finskou klecí se prosadila MICHAELA MLEJNKOVÁ. Asistence: Pavlína Bačová.

26:21

Finsko právě vstřelilo branku!
Finky vedou už 5:0! Na pravé straně se od hrazení uvolnila SOFIA LEINOVÁ a před českou gólmankou se švihem nemýlila. Tohle už s českými hráčkami nevypadá vůbec dobře. Asistence: Trine Sälströmová.

24:34

Laura Manninenová číhala u brankoviště, klepala si o přihrávku, která ale nepřišla. Češky však nezískaly míček a akce finského týmu stále pokračuje.

23:16

Stále pokračuje převaha Finek. České hráčky stále nevědí a nemohou najít recept na to, jak Nieminenovou překonat a snížit.

22:08

Do protiútoku se vrhly Češky, ale těsně před brankou Nieminenové míček ztratily a hned čelily dalšímu útoku finské reprezentace.

21:06

Finky začaly druhou třetinu stejně tak, jako hrály tu první. Nyní se snaží s míčkem dostat před branku českého týmu, aby svůj náskok ještě navýšily.

20:01

Začala druhá třetina.

20:00

První třetina skončila.

19:00

Hraje se poslední minuta první třetiny.

17:06

Finsko právě vstřelilo branku!
A další branka v síti českého týmu. SARA PIISPAOVÁ dostala přihrávku těsně před brankoviště a tam jen nastavila hůl a balonek sklepla za brankovou čáru. Asistence: Veera Kauppiová.

15:24

Z levé strany svižně zakončila Martina Řepková, ale ta poslala míček jen vedle finské branky. Domácí reprezentace tak znovu otáčí hru na opačnou stranu.

13:59

Další pohledná akce finského celku. Sofila Leinová ale zblízka neprostřelila brankářku českého národního týmu.

12:37

Finky zatím v utkání dominují a potvrzují roli favoritek. Češký tým jen marně dotahuje svou ztrátu.

11:30

Finsko právě vstřelilo branku!
Krásnou přihrávku dostala přímo před brankoviště OONA KAUPPIOVÁ a ta ještě udělala pár kroků navíc. Poté zakončila z levé strany a nedala české brankářce šanci. Asistence: Sara Piispaová.

10:27

Agilní Martina Řepková se snažila u branky Finska získat míček, ale to se jí nepovedlo. Stále ale pokračuje akce českých florbalistek. Ty se ale stále nedokáží dostat na dostřel svým soupeřkám.

09:40

Oona Kauppiová na pravé straně viděla mírně odkrytou branku Lenky Remešové, ale její pohotové zakončení nakonec zastavila jedna z českých obránkyň.

08:54

Nahozený míček před finskou branku sebrala Hanna Niemeläová, ale neukočírovala ho. Nadále tak pokračuje další akce českého týmu před Nieminenovou.

08:16

Sympatická akce Češek, na konci akce byl svižný pokus Martiny Řepkové, ale ten skončil jen vedle branky Kristy Nieminenové.

07:16

Oona Kauppiová poslala míček znovu na čáru, kde byla znovu připravena My Kippiläová, ale tentokráte jí nedovolila zakončit česká obrana.

06:30

Finky stále operují před brankou českého týmu, který se nemůže z tlaku soupeřek vymanit.

06:17

Vyloučení v týmu Česko (Vendula Beránková – 2 min., Sekání).

05:23

Finsko právě vstřelilo branku!
A je to 2:0. Od zadního mantinelu poslala míček k čáře Oona Kauppiová a z dálky poté napřáhla MY KIPPILÄOVÁ a její dalekonosná rána pak rozvlnila síť za zády Lenky Remešové. Asistence: Oona Kauppiová.

04:43

V rohu útočného pásma zabojovala o balonek Eliška Chudá, ale nakonec akci českého celku nedotáhla. Byla příliš zbrklá a balonek jí odskočil. Ten záhy získaly Finky.

03:43

Finky opět operovaly na polovině Češek, Ella Sundströmová zamíchala míčkem, ale po zemi pak Lenku Remešovou nezaskočila.

03:00

Ztráta míčku českého týmu a do akce šly znovu hráčky Finska. Ovšem Kippilaová svižnou ranou Remešovou neprostřelila.

00:45

Finsko právě vstřelilo branku!
Nyní se to už povedlo a Finky jdou do vedení. VEERA KAUPPIOVÁ dokonala dílo, po střele spoluhráčky dorazila míček do české sítě. Asistence: Oona Kauppiová.

00:20

Finky se hned dostaly do útočné akce, ale obrana českého týmu zabránila přesnějšímu zakončení soupeřek.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Finsko: Nieminenová (Siltanenová) – Manninenová, Westerlundová, Niemeläová, Saariová, Rantanenová, Kippiläová, Mettäläová, V. Kauppiová, O. Kauppiová, Piispaová, Sällströmová, Lampinenová, Leinová, Sundströmová, Homiová, Eskelinenová, Höynäläová, Kylmäluomaová

Česko: Remešová (Christianová) – Jiráková, Šupáková, Řepková, Krupnová, Plášková, Planková, Beránková, Bačová, Ratajová, Keprtová, Koníčková, Husková, Suchá, Chudá, Paloncyová, Havlíčková, Mlejnková

Rozhodčí: Crivelli, Rampoldi.
Účastnické země na turnaji

Švýcarsko
Finsko
Švédsko
Česko
Místo konání turnaje

Turnaj se odehraje ve Finsku, ve městě Lempäälä v Ideaparku Blak Boks a rozhodně se florbaloví nadšenci budou mít na co těšit. Uvidíme, jak si v úvodním duelu české ženy proti nadupaným Finkám povedou.
Česko

Také české hráčky si odbyly přípravu a v ní sehrály rovněž tři přátelská utkání. Na první zářijový duel by nejraději zapomněly, neboť se Švédkami utrpěly velký debakl. Švédský výběr vyhrál vysoko 14:2 a potvrdil tak, že tahle země prostě patří k té největší špičce. I s Finkami to bylo hodně těžké, proti nim Češky také nevyhrály, padly, jak už bylo zmíněno níže, 4:9. A ani třetí klání nevyšlo, tentokráte Češky podlehly 1:6 Švýcarkám.
Finsko

Finky před startem tohoto prestižního reprezentačního turnaje stihly odehrát tři přípravné zápasy. Všechny v průběhu září. Nejprve narazily na Švýcarky a duel po základní hrací době neznal vítěze. Došel tedy do nastavené hrací doby, ve které rozhodl finský ženský výběr a vyhrál 5:4 po prodloužení. Poté následoval zápas proti Češkám, který byl jednoznačný – 9:4 pro Finky. Naposledy pak hráčky Finska svedly souboj v severském derby se Švédskem. Florbalistky Tre Kronor vyhrály v přestřelce 8:7 po samostatných nájezdech.
Hezký páteční večer přeji všem příznivcům florbalu. Začala velká reprezentační akce jménem Euro Floorball Tour a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi reprezentacemi Finska a Česka v kategorii žen.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Finsko – Česko

6:3

konec (4:0, 2:1, 0:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 1. V. Kauppiová (Kauppiová), 6. Kippiläová (O. Kauppiová), 12. Kauppiová (Piispaová), 18. Piispaová (Kauppiová), 27. Leinová (Sälströmová), 36. Kauppiová – 28. Mlejnková (Bačová), 53. Mlejnková, 56. Krupnová

Finsko: Nieminenová (Siltanenová) – Manninenová, Westerlundová, Niemeläová, Saariová, Rantanenová, Kippiläová, Mettäläová, V. Kauppiová, O. Kauppiová, Piispaová, Sällströmová, Lampinenová, Leinová, Sundströmová, Homiová, Eskelinenová, Höynäläová, Kylmäluomaová

Česko: Remešová (Christianová) – Jiráková, Šupáková, Řepková, Krupnová, Plášková, Planková, Beránková, Bačová, Ratajová, Keprtová, Koníčková, Husková, Suchá, Chudá, Paloncyová, Havlíčková, Mlejnková

Rozhodčí: Crivelli, Rampoldi

Diváci: 352

Průběh zápasu
1. třetina
00:45 FIN 1:0 V. Kauppiová (Kauppiová)
05:23 FIN 2:0 Kippiläová (O. Kauppiová)
06:17 CZE 2 Beránková, Sekání
11:30 FIN 3:0 Kauppiová (Piispaová)
17:06 FIN 4:0 Piispaová (Kauppiová)
Po 1. třetině
2. třetina
26:21 FIN 5:0 Leinová (Sälströmová)
27:23 CZE 5:1 Mlejnková (Bačová)
34:35 FIN 2 Manninenová, Držení
35:15 FIN 6:1 Kauppiová
39:48 FIN 2 Manninenová, Sekání
Po 2. třetině
3. třetina
52:32 CZE 6:2 Mlejnková
55:16 CZE 6:3 Krupnová
57:26 FIN 2 Kylmäluomaová, Sekání
Konec