Menu

Futsal

Mistrovství světa

Portugalsko – Kazachstán

2:2

po penal. (4:3) (0:0)

30.09.2021, 19:00 • Kaunas Arena • Semifinále • Vít Muzikář

Tipsport: 1.93 3.85 3.07 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Děkujeme za pozornost, futsalu zdar. (21:44:09)
Jinak i potřetí museli Portugalci v play-off do prodloužení, ale po skalpu Srbska a Španělska zvítězili i v souboji s Kazachstánem.
Kazachstán i nadále může urvat historicky první medaili v dějinách na MS. Potřebuje v neděli od 17:00 vyhrát proti Brazílii v duelu o bronz. Nutno podotknout, že to bude docela zvláštní zápas, protože v dresu Kazachstánu nastupují tři naturalizovaní Brazilci (Higuita, Taynan, Douglas).
Portugalci si tak zahrají další velké finále. Před třemi lety porazili v souboji o zlato na ME Španělsko 3:2 po prodloužení. Jinak to pro ně bude historicky první finále MS a už teď je jisté, že získají svou druhou medaili na světovém šampionátu. Tu první vybojovali v roce 2000, kdy v utkání o bronz přehráli Rusko. Soupeřem mu bude Argentina, obhájce zlata z Kolumbie 2016.
Rozstřel zahájil Douglas tím, že mířil k pravé tyči, kde byl Bebe. Následně se zdálo, že Higuita bude hrdinou penalt. Nejprve krásně vymetl šibenici, pak si počkal na pokus Panyho poté, co si dal Portugalec delší rozběh. Posléze v páté sérii už to byla de facto náhlá smrt. Hugo, který chytal na MS pouze proti Šalamounovým ostrovům, zneškodnil pravou nohou penaltu Knauba a Brito, jenž se dnes nedostal ani na vteřinu na plac, tak prudce k tyči mezi nohama Higuity poslal Portugalce do finále.
V prodloužení byl Taynan podražený a ve 42. minutě bývalý hráč Chrudimi a jeden z nejlepších obránců světa Douglas obstřelil Ricardinha, který se postavěl, společně se spoluhráčem, do zdi a mezi nohama nachytal Bebeho. Kazaši byli v laufu a s Portugalskem to vypadalo zle nedobře. Nicméně v čase 48:22 se rozeběhl Zicky na levé straně a měl proti sobě právě Douglase, míč se odrazil od naturalizovaného Brazilce do nohy Zickyho a potom šťastně do pravé poloviny brankoviště, kde zakončil Bruno Coelho na přední tyč. Kazaši potom ještě zkusili powerplay, tentokráte s Higuitou a bez úspěchu.
Portugalci zase utekli hrobníkovi z lopaty. Proti Španělsku prohrávali ve čtvrtfinále 0:2. S Kazachstánem sice vedly po trefě Panyho o tyč ve 23. minutě, ale pak sáhli Kazaši k powerplay a v poslední minutě skóroval po nástřelu Douglase se štěstím na zadní tyči Nurgožin v dresu brankáře. Kazaši totiž v závěru normální hrací doby překvapivě vyměnili oním pátým hráčem nebyl Higuita jako v drtivé části tohoto MS.

Konec zápasu.

BRITO

5. série 4:3

Stejně jako v památné české baráži s Chorvatskem se ukázalo, že je na rozhodující penaltu nejlepší poslat hráče, který se za celý zápas nedostal na palubovku. Tiago Brito umístil penaltu levačkou prudce k pravé tyči a míč propadl mezi nohama Higuity.

KNAUB

5. série 3:3

Hugo se přesunul ke své pravé tyči a pravou nohou proti Knaubovi získal mečbol pro Portugalce.

RICARDINHO

4. série 3:3

Ricardinho pálí k levé tyči, Higuita zůstal stát na čáře. Teď už je tady náhlá smrt!

AKBALIKOV

4. série 2:3

Akbalikov posílá penaltu k pravé tyči a brankáře na opačnou stranu, Kazaši poprvé vedou.

PANY

3. série 2:2

Pany si dal dlouhý rozeběh a mířil k levé tyči, kde vyrážel Higuita rukama.

HIGUITA

Portugalsko – Kazachstán

2:2

po penal. (4:3) (0:0)

Zpět na online

Branky: 23. Pany (Castro), 49. B. Coelho (Pany) – 40. Nurgožin, 42. Douglas

Karty:   40. Pany (POR) – 20. Orazov (KAZ), 31. Taynan (KAZ)

Penaltový rozstřel:
1. série:
0:0   Douglas (KAZ)
1:0   B. Coelho (POR)
2. série:
1:1   Tursagulov (KAZ)
2:1   A. Coelho (POR)
3. série:
2:2   Higuita (KAZ)
2:2   Pany (POR)
4. série:
2:3   Akbalikov (KAZ)
3:3   Ricardinho (POR)
5. série:
3:3   Knaub (KAZ)
4:3   Brito (POR)

Portugalsko: Bebe (Hugo) – Cecilio, B. Coelho, Matos, Ricardinho (C) – A. Coelho, T. Paco, Afonso, Zicky, Erick, Pany, Brito. Castro.

Kazachstán: Higuita (C) (Atantajev) – Taynan, Nurgožin, Akbalikov, Douglas – Karagulov, Valjullin, Orazov, Jessenamanov, Knaub, Tursagulov, Tokajev, Sarbassov.

Rozhodčí: Jelić (CRO), Rodriguez (URU) – Molina (CRC)