Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference AC Sparta Praha před zápasem EL

konec

29.09.2021, 17:15 • Tomáš Kohlmann (@tom__kohlmann)

To byla poslední otázka dnešní tiskové konference. Utkání mezi Spartou a Rangers začne zítra v 18:45 a přineseme jej v našem přenosu. (17:42:50)
Pavel Vrba o atmosféře, kdy budou v hledišti pouze děti a o restrikcích, které znemožňují plné tribuny:

České děti dokážou udělat bouřlivou atmosféru a budete se cítit jako ve Skotsku (otázka byla od britské novinářky).
Pavel Vrba znovu o stylu hry, že v Kodani proti Bröndby přeci jen Sparta hrála trochu jinak než obvykle a zda-li by byl s podobným způsobem hry zítra spokojen:

Samozřejmě nebylo to asi tak aktivní, jak jste na Spartu zvyklí. Ale hráli jsme první zápas v Evropské lize, přesto dle mého názoru jsme měli více gólových šancí než Kodaň, ale souhlasím s vámi, že jsme těch šancí asi neměli tolik jako v české lize, Evropská liga je prostě jiná soutěž.
Pavel Vrba o stylu hry, zda-li chystá nějaké změny:

Určitě nebudeme měnit svůj způsob. Někdy sice trochu zakopneme a nemáme všechny hráče k dispozici, ale způsob hry určitě měnit nebudeme. Budeme se snažit bavit fanoušky, střílíme hodně branek a pokusíme se takto hrát i v zítřejším zápase.
Pavel Vrba o trenéru soupeře Stevenu Gerrardovi a kteří hráči by mohli být největší hrozbou:

Vyjádřím se o trenérovi, nikoliv o hráčích, to řeknu až dnes nebo zítra našim hráčům. Myslím si, že Steven Gerrard byl skvělý hráč a dělá výbornou práci.
Pavel Vrba o faulech, kdy Sparta patří mezi nejslušněji hrající týmy v Česku, zatímco zápas Slavie s Rangers byl hodně o faulech, zda-li to čeká podobné:

Jak jsem vám řekl, na ten zápas jsem se nedíval a co bylo před půl rokem už je dávno pryč. Obě mužstva budou chtít hrát hezký fotbal pro diváky, byť to budou děti, ale také pro diváky u televize a že oba týmy se budou chtít předvést a ukázat co umí.
Pavel Vrba o taktice proti Rangers:

Ondra to popsal dost přesně. Je to mužstvo, které ve Skotsku vládne delší dobu, ukazuje se to i ve složení mužstva i v tabulce skotské ligy. Čeká nás hodně těžká zkouška a myslím si, že favorit naší skupiny je Lyon a další tři mužstva budou bojovat o další dvě postupová místa, která tam jsou. Čeká nás soupeř, který je silný v soubojích, hodně organizovaný. Ukazuje to nejen v Evropské lize, ale i ve skotské lize a zasluhuje si velký respekt.
Pavel Vrba o postupu ze skupiny jako cíli:

Já jsem jasně řekl, že chci postoupit ze skupiny. Pokud se to nepodaří, tak budu zklamaný.
Pavel Vrba o zápasech Slavie s Rangers, zda-li je viděl a použil jako materiál k přípravě:

Já jsem se na ty zápasy vůbec nedíval. Díval jsem se na jejich poslední zápasy, co se odehrály teď a ne to, co odehráli před dlouhou dobou. Mě zajímá aktuální stav mužstva soupeře.
Pavel Vrba o zdravotní situaci v týmu:

Problém jsou oba dva Krejčí, jeden má problém s krví, jak pravděpodobně víte, druhý má natažený stehenní sval, ti ještě k dispozici nebudou. Höjer samozřejmě také k dispozici nebude, poslední je Souček, jenž se zranil ve Zlíně, kde si natrhl postranní vaz v koleni. Tito čtyři určitě nebudou, u dalších je možnost, že překvapíme a budou v nominaci.

Ondřej Čelůstka se jde připravit na trénink a pokračuje se otázkami na trenéra Pavla Vrbu.
Ondřej Čelůstka o zítřejší návštěvě deseti tisíc dětí, že je to lepší než hrát před prázdným hledištěm, kterého si během posledního rohu a půl užili dost:

Děkuji za otázku. Určitě jako hráč vnímám pozitivně, že přijdou děti a atmosféra bude jiná, ale bude nějaká. Bez těch lidí jsem to osobně vnímal hodně špatně pro fotbal, takže když už nastal ten ban od UEFY, tak vnímám velmi pozitivně, že zítra přijde snad deset tisíc lidí, jsem za to moc rád.
Ondřej Čelůstka o taktice, kterou takřka rozkryl a o dvojzápase se Celticem minulý rok, zda-li by to Spartě mohlo pomoct v sebevědomí:

Do taktik bych se nechtěl pouštět, to nechám na trenérovi. Co se týká těch dvou zápasů proti Celticu v minulém ročníku Evropské ligy, ty se nám velmi povedly výsledkově, nad očekávání. Ale rok je ve fotbale dlouhá doba zaprvé, zadruhé nesmíme usnout na vavřínech, že nám to proti Skotům jde. Rangers jsou první v tabulce, gólů dostávají pramálo. Bude to určitě zápas, který nás bude stát hodně sil, nebude to jednoduché. Budeme se muset nachystat se vším všudy.
Ondřej Čelůstka o soupeři, který hraje velmi důrazně, zatímco Sparta má spíše technické typy hráčů:

Samozřejmě ideální by bylo, kdybychom nedovolili soupeři hrát jejich hru, která, jak jste sám říkal, by nám mohla dělat problémy. Ideální scénář by byl, abychom my ovládali hru, byli dobří na balónu a přehrávali soupeře naší kvalitou, neboť si opravdu myslím, že jsme na balónu dobří, máme nahoře dobré běžce, sprintery. Když nebudeme ztrácet balóny a budeme využívat našich kvalitních hráčů nahoře, tak můžeme zítra pomýšlet na úspěch.
Ondřej Čelůstka o zápase v Kodani, kdy v rozhovoru říkal, že tým to odmakal, ale že chyběla nadstavba a co je potřeba změnit

Ideálně vstřelit pět gólů jako ve Zlíně. Samozřejmě půjde o jiné utkání, čehož jsme si vědomi. Budeme chtít vycházet z dobré obrany, neboť bez toho se vyhrávat nedá. V Kodani jsme udělali bod z venku a aby to mělo svoji váhu, budeme chtít teď vyhrát doma a trochu ukázat v té skupině směr, kterým chceme jít.
Ondřej Čelůstka o náročném programu (Bröndby, Plzeň či blížící se derby) a atmosféře v týmu:

Program je samozřejmě náročný, ale tady ve Spartě to tak je. My jdeme zápas od zápasu, takže jak jste sám řekl, ten program je opravdu náročný i co se týká soupeřů, takže o to víc musíme teď být soustředění a odevzdat se na maximum.
Ondřej Čelůstka o svém stavu po zranění:

Samozřejmě, že pro mě to bylo nepříjemné. Vypadl jsem na delší dobu, než jsem očekával, ale jsem rád, že achillovka už mě pouští na hřiště a je to mnohem dál, než to bylo. Cítím se dobře a jsem rád, že můžu být na hřišti a pomoct klukům a celé Spartě k co největšímu počtu bodů a úspěchům pro nás všechny.
Ondřej Čelůstka o případné přílišné agresivitě soupeře (zmínka o jarním zápase Rangers se Slavií):

Samozřejmě to jejich utkání jsme sledovali, víme o tom, ale teď tady stojí Sparta a my se budeme plně soustředit na svůj výkon a tady tohle, co se stalo, jde úplně mimo nás. Jak jsem říkal, každý budeme chtít předvést své maximum zítra a v zápase uspět. Kdybychom se měli nechat vyprovokovat zbytečnými věcmi, tak by to bylo špatně.
Ondřej Čelůstka o soupeři:

Jedná se o historicky velmi úspěšný tým. Očekáváme, že budou velmi nepříjemný soupeř. Poslední výsledky v lize a celkově postavení v tabulce hovoří za vše, takže určitě náročný a agresivní soupeř, se kterým se budeme muset zítra popasovat.
Začíná se otázkami na Ondřeje Čelůstku.

Tisková konference AC Sparta Praha před zápasem EL

konec